ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε στα θαύματα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πιστεύετε στα θαύματα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ar_ia90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
29/12/2008, 00:55:01

Aγαπητέ Trithemius,
1)Είναι άποψή σου. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος χρειάζεται τρανταχτά παραδείγματα προς μίμηση και την υπενθύμιση ότι ο Θεός είναι εδώ, μπορεί να μην "ανακατεύεται" αλλά γνωρίζει ποιος αδικεί και ποιος όχι!
Αισθάνεται και αγαπά τον άνθρωπο, νοιάζεται γι΄ αυτόν τόσο ώστε να στείλει τον ίδιο του το Λόγο που ενσαρκώθηκε στον Ιησού και ακόμη να αφήσει να τον Σταυρώσει το ίδιο το δημιούργημά του! και αυτός να αναστηθεί για να αποδείξει τι?....... ότι είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να κερδίσει τη σωτηρία της ζωής του στους αιώνες των αιώνων! έχοντας ως οδηγό τον Ιησού και τη Διδασκαλία του.

2)Αφού δεν εφαρμόζει τις 10 εντολές πως δεν είναι αντίθετος? Όσο για τα Αιγυπτιακά κείμενα αυτά είναι σκόρπια και ποιητικά! Εδώ δεν έχουμε ποιήματα αλλά ζωή και δράση........έχει διαφορά δε νομίζεις?΄

3)Το παράδειγμα με τη μητέρα μου δεν το ανέφερα ως πλήρους εντρύφησης στα θρησκευτικά ζητήματα, δε γενίκευσα, ειδίκευσα. Το ανέφερα ώς εντρύφηση στο Χριστιανισμό.

Και αυτό ως απάντηση σε αυτό που έγραψες:Trithemius, "Αντίθετα, οι περισσότεροι από αυτούς που είναι χριστιανοί, δηλώνουν τέτοιοι από αδιαφορία (είτε είναι χριστιανοί, είτε μουσουλμάνοι το ίδιο τους κάνει), από παράδοση (έτσι το βρήκαν από τους γονείς τους), από φόβο (προς αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού σε περίπτωση που δηλώσουν το αντίθετο) ή για να ικανοποιήσουν την ανάγκη της προβατοποίησης και του να είναι ενταγμένοι "κάπου", θέλουν να ανήκουν κάπου γιατί είναι ωραία να ανήκεις κάπου και όπως είναι φυσικό πάντοτε διαλέγουν τη θρησκεία της χώρας τους που έχει τα μεγαλύτερα νούμερα"

quote:
Trithemius:
Όσο για το αν αναλόγως του που γεννήθηκε, θα ακολουθούσε το εκεί διαδεδομένο δόγμα, η απάντησή σου ακριβώς καταδεικνύει πως η "επιλογή" της θρησκείας είναι θέμα στατιστικών και ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με προσωπικές αποφάσεις κατόπιν ενδελεχούς εντρύφησης και σύγκρισης μεταξύ διαφόρων θρησκειών. Αυτό δεν είναι επιλογή αλλά ΒΟΛΕΜΑ!

Και πράγματι ο άθεος θα ήταν παντού και κάθε φορά άθεος γιατί εξ αρχής είναι μυαλό που περνά αυτά τα ζητήματα κάτω από βαθιά μελέτη. Θα κατέληγε πάντοτε στην ίδια απόφαση όχι από πείσμα αλλά επειδή η επιλογή του είναι προϊόν έρευνας και απόφασης κι όχι λύσης fast food. Είναι θλιβερό πάντως που τελικά με τα γραφόμενά σου δεν κατάλαβες τι είδους προφίλ παρουσιάζεις για τους πιστούς...

Κάτι ξέχασες τους "προφήτες" οι οποίοι μίλησαν για αυτόν πριν απ' αυτόν και η επαλήθευση της βίβλου δεν αφήνει περιθώρια για το σχέδιο του Θεού! Το γιατί όμως επέλεξε αυτόν τον τρόπο ο Ύψιστος"......εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε!
Και οι πιστοί ελέγχουν και δέχονται ή απορρίπτουν. Έτσι στην Κίνα για παράδειγμα υπάρχουν πολλές θρησκείες άλλες πολυάριθμες άλλες όχι! ο άθεος όπως και να χε θα αμφισβητούσε! και θα απέρριπτε τα πάντα!.......όπως και να χε! Αυτόν τον βολεύει η λύση fast food, γιατί ξέρει μόνο να κατηγορεί! και τίποτα άλλο! ενώ ο πιστός! ξέρει και να κατηγορεί αλλά και να υπερασπίζεται.

4) Ο καλός άνθρωπος φίλε μου αυτός που δεν πράττει αδικίες και ανηθικότητες! είναι ταυτόχρονα ότι καλό προστάζει η κάθε θρησκεία!.....φταίει η αθεΐα σου που δεν μπορείς να το καταλάβεις.

5)Αν θες μαντριά και αρμέγματα! αναζήτησέ τα αλλού όχι στο Χριστιανισμό! Είναι η ποιο ελεύθερη θρησκεία. Σημασία δεν έχει τόσο εάν είσαι καθολικός ή ορθόδοξος ή δεν ξέρω και εγώ τι! σημασία έχει η δράση σου να τείνει προς αυτήν του Ιησού! Από κει και έπειτα εμείς οι Έλληνες επηρεασμένοι από τη δική μας φιλοσοφία δημιουργήσαμε το Ορθόδοξο δόγμα! άλλος λαός το Προτεσταντικό! άλλοι το καθολικό! ο κάθε λαός όπως ένιωθε βάση δικών του εθνικών παραμέτρων.

6)Ο Θεός μου όταν χρειάστηκε βγήκε και από καιόμενους βάτους και περπάτησε και στο νερό! Από κει και έπειτα μέσα από τις γραφές τους Αποστόλους και τους Αγίου του, άφησε το στίγμα του, εάν εσύ δεν μπορείς να το διακρίνεις και θέλεις να σου χτυπήσει την πόρτα και να σου πει:κούκου! ήρθα! ψηλάφισε με!.........είσαι γελασμένος.

7)Τι να διαβάσω για τα Ηλιούγεννα? και μόνο ο Ήλιος ως πρώτο συνθετικό μου φέρνει στο μυαλό τον παγανισμό! και τίποτα περισσότερο.

8)Υπήρχαν και άλλοι που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν για το δημιούργημα τους? Ποιοι?

9)Ήταν απόδειξη της δύναμης του Χριστιανισμού! το μόνο που χρειάστηκε ο Χριστιανισμός ήταν την Ελληνική φιλοσοφία, τις παγανιστικές τελετές και τους μύθους τα είχε για την πλάκα.

10)Να κατανοήσω το συμβολισμό του Ήλιου? Εσύ αρνείσαι να κατανοήσεις την πραγματικότητα του Ιησού! και μου ζητάς να ασχοληθώ με τον ήλιο? Και μετά? με την Αφροδίτη ή τον Πλούτωνα?

11)Από τον Γιαχβέ μπορείς να διεκδικήσεις μόνο ότι εσύ ζητάς......αυτά ζητάς! αυτά θα λάβεις!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

ar_iaΜέλος
29/12/2008, 01:30:47
trexagireve
quote:

Μα αγαπητή μου ar_ia, αν δεν έχει θαύματα και οράματα
που λές,τότε είναι ένα απλό σχολείο και όχι για κάτι
ανώτερο, αλλά για κάτι ίδιο...Μιλάμε για Θεό, όχι
για μύστη ή επιστήμονα,που υπακούουν σε νόμους...Μιλάμε
για τον θεμελιωτή των νόμων, Αυτόν που τους έθεσε όρια
αιώνια...Σίγουρα είναι συναρπαστική εμπειρία...Βέβαια, άλλο
ο Θεός κι άλλο ο άνθρωπος, ο αμνήμων...Μόλις αποκτήσουμε
μνήμη του όλου, τότε όλα θα λυθούν..

Και ποιος το λέει ότι ο Θεός δεν είναι απλός?
Γιατί πρέπει απαραίτητα να είναι κάτι δύσκολο?

Το Φως το βρίσκει ο καθένας μέσα του όταν πετάξει πρώτα τα πρέπει που του έχουν επιβάλει εδώ και αιώνες οι θρησκείες.

quote:

Μέχρι τότε, θα συνεχίζουμε
να μαθαίνουμε, αλλά έχουμε ανάγκη και τον Θεό, να μας δείχνει
τον δρόμο, με κείμενα, με θαύματα, να μας φωτίζει να φτάσουμε
σπίτι...

Εδώ μου θύμισες ένα ανέκδοτο....
Γίνεται μια πλημμύρα και είναι ένας που το νερό του έχει φτάσει στα γόνατα.
Περνάει μια βάρκα με δύο άτομα και του λένε: Έλα μεγάλε ανέβα.
Εγώ δεν πάω πουθενά λέει αυτός, ο Θεός είναι μεγάλος...θα με σώσει.
Μετά από ώρα και αφού του έχει φτάσει το νερό μέχρι το στήθος περνάει και δεύτερη βάρκα.
Έλα, του λένε πάλι ανέβα.
Εγώ δεν πάω πουθενά απαντά, ο Θεός είναι μεγάλος και θα με σώσει.
Μετά από αρκετή πάλι ώρα του έχει φτάσει το νερό στο σαγόνι.
Περνάει ένα ελικόπτερο και του λένε το ίδιο, να ανέβει.
Εγώ δεν πάω πουθενά απαντά ξανά, ο Θεός είναι μεγάλος θα με σώσει.
Τεσπά πεθαίνει, πάει στον Θεό και του λέει.....
Καλά ρε Θεέ, εγώ πίστευα σε σένα ότι θα με σώσεις και εσύ τίποτα....? με άφησες να πεθάνω....?
Και του απαντά ο Θεός: Καλά, δύο βάρκες και ένα ελικόπτερο δεν σου έστειλα???????

O Θεός λοιπόν σου έχει ήδη δώσει αυτό που δεν θες να δεις....

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related

29/12/2008, 14:30:28
Αγαπητή ar_ia, το απλό και το δύσκολο δεν το
κρίνω,αλλά έχει σημασία για μένα, το πόσο θεό ζητάμε και
πόσο ..ξωτικό για να μας κάνει χατήρια..Απλή είναι η
αλήθεια κι είδες τι γίνεται, ολοι λέμε ότι είναι
δική μας....
Το φώς φαίνει πάσι...Εμείς, όμως, κοιτάμε προς τα κει
ή προς σκοτάδι μεριά, αλλά περιμένουμε το ημίφως; Εννοώ,
πόσο καθαροί είμαστε στο τι ζητάμε και τι θέλουμε, για να κρίνουμε
κι αξιολογήσουμε έναν Θεό;Να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε
και να μην το κάνουμε...Δεν με ενδιαφέρει τι δικαιολογίες
έχει ο καθείς μας, αλλά δεν φερόμαστε ως άνθρωποι μεταξύ μας,
αλλά σαν αντίπαλοι... Κι αυτή την αρρώστεια θα προτιμούσα να
πολεμάμε, παρά άλλο...
ValliantΝέο Μέλος
30/12/2008, 07:24:55
Γεια σε ολους τους φιλους του esoterica,ειμαι καινουριος στο forum :D και θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να προσθεσω το λιθαρακι των εμπειριων μου μεσα στον χωρο αυτο που τοσοι πολλοι Ελληνες<<φωτισμενοι νοες>>κυριαρχουν :D.Λοιπον οσον αφορα τις περιπτωσεις των θαυματων,θα ηθελα να σας πω το εξης:Κανενα θαυμα δεν μπορει να ειναι πιο πειστικο απο την υπαρξη του συμπαντος...Ολα τα αλλα ειναι ανατρεψιμα και τεινουν στο μονοπατι του αγνωστικισμου προς το παρον!!!Εννοω δηλαδη οτι εφοσον ολες οι δυναμεις του ανθρωπινου εγκεφαλου,(συμπεριλαμβανωμενες παντα τις δυναμεις του υποσεινηδητου)δεν εχουν πληρως εντοπισθει,εξετασθει και κατανοηθει και βεβαιως δεν εχει βρεθει ο συνδετικος κρικος μεταξυ υποσεινηδητου και πιστεως-δηλαδη ριζικης τροποποιησης αυτου και του συνειδητου τροποποιημενου γιγνεσθαι ως (αποτελεσμα του προηγουμενου)δεν μπορουμε να ομιλουμε για την υπαρξη ή την μη υπαρξη μεταφυσικου-συμπαντικου συντελεστου στην πραξη του θαυματος.Αλλα βεβαια εδω θα μπορουσε καποιος να ισχυρισθει οτι αυτη η θεση δεν ισχυει, διοτι απο μονη της η ανθρωπινη οντοτητα επειδη μετεχει ενεργα στην Θεικη Μοιρα κατεχει το φυσειν Θεου αρα και το στοιχειο του μεταφυσικου!!!Οποτε αυτοματα με τον παραπανω συλλογισμο καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ο ορος μεταφυσικο και φυσικο συνδεονται αμεσα και ετσι δημιουργειται ακομα μια τριαδικη υποσταση σε εναν απο τους αντικατοπτρισμος του επονομαζομενου Θειου στοιχειου ο οποιος ειναι:Αεναον Πυρ(ή Αγνωστος Θεος)-Μεταφυσικος παραγων(Αγιον Πνευμα)-Αισθητος Κοσμος(Υλικος στον οποιο ενσαρκωθηκε ο Ιησους Χριστος).Ειναι αυτο για τον μακροκοσμο οπου για τον αντιστοιχο μικροκοσμο ειναι Ασεινηδητο-Υποσεινηδητο-Συνειδητο.Αρα λογω τον απειρων πλαισιων δρασης της ανθρωπινης φυσεως,την εκτεινομενη σε ολα τα πεδια υπαρξης δεν μοπρουμε να ομιλουμε για αγνωστη φυση του θαυματος,αλλα αντιθετως για μια εξαιρετικα καθημερινη και συνιθησμενη κατασταση.:D.

Να στε καλα ο φιλος σας Βαλλιαντ

D.P.J. 10Μέλος
30/12/2008, 08:37:48
quote:

Trithemius
Αλήθεια, γιατί πλέον ο Γιαχβέ σου σταμάτησε να εμφανίζεται μέσα από σύννεφα και κεραυνούς, να μιλά από τον ουρανό και να καίει βάτους; Είναι ντεμοντέ ή επιλέγει πλέον το internet;

... preserve the balance ...

Ούτε ΑΥΤΟ δεν προβληματίζει το ποίμνιο... Όι απαντήσεις τους σε τέτοιου είδους ερωτήματα είναι του τύπου : "θαύματα γίνονται και τώρα , αρκεί να έχεις ανοιχτή καρδιά , μυαλό κ.λ.π. να δεις το φως του Κυρίου...." . Ή "άλλοι καιροί τότε , άλλοι άνθρωποι και ο θεός επέλεξε να κάνει γνωστή την παρουσία του μέσω αυτών των θαυμαστών εμφανίσεων...."
Εχθές "γιορτάζαμε" την ανάμνηση της σφαγής 14.000 νηπίων (που βρέθηκαν τόσα ;;;;!!!) από τον Ηρώδη , για χάρη του "θείου βρέφους". Δεν μπορούσε ολόκληρος θεός εκτός από τα άλλα "θαύματα" που έκανε σωρηδόν εκείνη την εποχή (!) να κάνει κάτι για να σωθούν τα αθώα μωρά ;;;;;;
Ξέρω θα σπάσω τα μούτρα μου στη "θεϊκή βούληση" ή "σχέδιο" αλλά δεν μπορούσα να μην ρωτήσω....

ar_iaΜέλος
30/12/2008, 09:34:19
D.P.J. 10
quote:

Εχθές "γιορτάζαμε" την ανάμνηση της σφαγής 14.000 νηπίων (που βρέθηκαν τόσα ;;;;!!!) από τον Ηρώδη , για χάρη του "θείου βρέφους". Δεν μπορούσε ολόκληρος θεός εκτός από τα άλλα "θαύματα" που έκανε σωρηδόν εκείνη την εποχή (!) να κάνει κάτι για να σωθούν τα αθώα μωρά ;;;;;;

E καλά κι εσύ τώρα....
Μα ο καλός Θεός τους έκανε τα αδύνατα δυνατά για να σωθεί μόνο για το δικό του παιδί.....λογικό δεν είναι....?
Ένας ήταν ο Εκλεκτός......τα άλλα παιδιά ήταν μπάσταρδα!

------------------------

30/12/2008, 09:52:37
Καλώς ήλθες αγαπητέ valliant, εύχομαι καλή επικοινωνία
και ο τρόπος που σκέφτεσαι, είναι πολύ ορθός, αφού μιλάς
με έννοιες συμβατικές κι αποδεκτές απο όλους...Αυτές οι
δυνάμεις είναι που σήμερα αμφισβητούνται και εδώ είναι που
αμφισβητείται το θαύμα, σνα παρέμβαση που μπορεί να υπάρχει
στο μοιραίο...Γι αυτό και ο άνθρωπος δεν είναι δέσμιος της
μοίρας του, αλλά με την βοήθεια του Θεού, μπορεί να ξεπεράσει
ακόμη και καταδίκες αιώνιες.....
Φίλε DPJ 10 και trithemius, ακόμη δεν καταλάβατε ότι αναλόγως του
επιπέδου, έχουμε ανάλογη παρέμβαση Θεού, όπως τώρα αφήνεται ο
άνθρωπος να εξασκήσει την θεότητα, ορίζοντας αυτός το μέλλον του...Ακόμη και λάθος να βγεί, θα υπάρχει περιθώριο διόρθωσης...
Το θέμα είναι κατανοούμε τι γίνεται ή είμαστε παιδιά που ζητάνε
κάθε φορά διαφορετικά πράγματα, αυτεξούσιο αλλά και αμφισβήτηση
του Θεού, λόγω αυτου του προνομίου;Και μην ξεχνάμε πως όλα έχουν
εκπαιδευτικό σκοπό....
Φίλη ar_ia,τα μωρά σφαγιάσθηκαν απο τον Ηρώδη, κατά την γέννηση
του Χριστού...Αν έσωζε αυτά γιατί να μην έσωνε κι άλλους απο άλλες
καταστροφές και πάει λέγοντας....
Η παρέμβαση του Θεού, κρίνεται απο τον Θεό και με σοφία.Αυτός
ξέρει καλύτερα πότε παρεμβαίνει και πως...Εμείς, όμως,ξέρουμε τι λέμε και τι υποστηρίζουμε, ξέρουμε τι ζητάμε; Μήπως ξέρουμε τι θέλουμε για μας κι αν το εφαρμόζουμε;
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον Θεό για
την σωτηρία μας, την μετάβαση μας σε ουράνια πλάσματα που θα
ευφραίνονται εις την αιωνιότητα, ή θα παραμείνουμε λάσπη;
ar_iaΜέλος
30/12/2008, 10:01:20

europaios2

quote:

4) Ο καλός άνθρωπος φίλε μου αυτός που δεν πράττει αδικίες και ανηθικότητες! είναι ταυτόχρονα ότι καλό προστάζει η κάθε θρησκεία!.....φταίει η αθεΐα σου που δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Mάλιστα.....δλδ εσύ θες ντε και καλά μια θρησκεία να σου πει το αυτοννόητο... μόνος σου δεν θα μπορούσες να το καταλάβεις.....οκ.

Και κατά την αποψή σου καλός άνθρωπος δεν είναι ο άθεος ε? Ωραίος τρόπος σκέψης......

quote:

5)Αν θες μαντριά και αρμέγματα! αναζήτησέ τα αλλού όχι στο Χριστιανισμό!

Kαλό!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???

quote:

Από κει και έπειτα εμείς οι Έλληνες επηρεασμένοι από τη δική μας φιλοσοφία δημιουργήσαμε το Ορθόδοξο δόγμα!

Δεύτερο ανέκδοτο, έχεις χιούμορ τελικά

quote:

7)Τι να διαβάσω για τα Ηλιούγεννα? και μόνο ο Ήλιος ως πρώτο συνθετικό μου φέρνει στο μυαλό τον παγανισμό! και τίποτα περισσότερο.

Όχι μην το κάνεις, μην παρασύρεσαι....εσύ σταθερά μόνο βίβλο διάβαζε.

------------------------

mimosaΜέλος
07/01/2009, 20:48:03
quote:
Tι εννοείς αγαπητή μου φίλη λέγοντας θείο? και τι είναι ο ήλιος και η γη που μας οδηγούν εκεί?
Ναι ήρθαμε για να ζήσουμε ως άνθρωποι! φαντάζομαι ότι ως άνθρωπος ήρθε να ζήσει και ο ληστής αλλά και ο βιαστής κι ο δολοφόνος!.....αυτοί λοιπόν κρύβουν μέσα τους έναν θεό?

Αν δεν υπήρχε ο Ήλιος θα υπήρχες εσύ;
Αν δεν υπήρχε η Γή πως θα γεννιόσουν;
Ο Ήλιος μας τρέφει ενεργειακά και η Γή σωματικά.
Τα υποτιμάτε πολύ αυτά τα δύο σώματα... δεν νομίζεις;
Ο τρέχα είπε ότι η Φύση είναι το δώρο προς τους ανθρώπους!!! Σου φαίνεται λογικό;

Όλα θα τελειώσουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Η ύλη θα αραιώσει πάλι για να επιστρέψει στην Πηγή. Αυτό εννοώ, απλά.
Αυτή την εποχή ανεβαίνουμε ένα σκαλάκι... ΟΛΟΙ και όλα... έχουμε πολλά σκαλάκια μέχρι το τέρμα...

Ειλικρινά δεν περίμενα να ακούσω απο Χριστιανό οτι ένας ληστής ή ένας βιαστής δεν είναι πλάσματα του ίδιου θεού.
Όλοι γεννιόμαστε με τις ίδιες δυνατότητες και το ίδιο Φως μέσα μας. Στην πορεία της ζωής, τα βιώματα και οι εμπειρίες του καθενός διαμορφώνουν την προσωπικότητα του και καθορίζουν τις πράξεις του. Και ο χειρότερος δολοφόνος ΕΧΕΙ ελαφρυντικά... αλλά αυτό είναι μια άλλη συζητηση.

Edited by - mimosa on 07/01/2009 20:53:45

mimosaΜέλος
07/01/2009, 20:50:43
Και καλή χρονιά
10/12/2005, 15:13:45

Ένα τραγούδι τη μορφή σου μου θυμίζει
Είναι γραμμένο για τους δύο μας, μου 'χες πει
Ύστερα χάθηκες εσύ, ύστερα χάθηκες κι εσύ

Ψάξε να με βρεις πίσω απ’ τις λέξεις
σε στιχάκια της στιγμής

Ψάξε να με βρεις πίσω απ’ τα χρόνια
στα τραγούδια μιας ζωής
Αν μ' αγαπάς, στο ρεφρέν της καρδιάς
θα με βρεις

Είσαι μια ροκ μπαλάντα, που θ' αγαπώ για πάντα
χωρίς να ξέρω το γιατί
Ένα τραγούδι είσαι, που χρόνια με εκδικείσαι
γιατί δεν έχεις ξεχαστεί

θα με βρεις

Ψάξε να με βρεις μέσα στα λόγια
που φοβάσαι να μου πεις
Ψάξε να με βρεις μες τα τραγούδια
που ν' αντέξεις δε μπορείς

θα με βρεις

χωρίς να ξέρω το γιατί
Ένα τραγούδι είσαι, που χρόνια με εκδικείσαι
γιατί δεν έχεις ξεχαστεί

χωρίς να ξέρω το γιατί

θα με βρεις

Ροκ Μπαλάντα ~ Βαρδής Αντώνης & Αλεξίου Χάρις
Μουσική/Στίχοι: Βαρδής Αντώνης

.
.
.
@rwen the grandaughter of Galadriel...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

10/12/2005, 15:20:13

Είδα στα μάτια σου τον ήλιο της αυγής
Είδα την ίδια τη ζωή να μ’ ανασταίνει
Κι ύστερα χάθηκες, στην ερημιά της γης
κι έγιν’ ο κόσμος γειτονιά συνηθισμένη

Κι ύστερα χάθηκες, σαν άστρο τ’ ουρανού
κι έγιν’ ο κόσμος ξερονήσι για φυγάδες
Είδα τον ήλιο που ομορφαίνει τις Κυκλάδες

Ήταν τα μάτια σου παράπονο παιδιού
Τότε που φεύγαν οι χαρές σαν λιποτάχτες
κι ύστερα έφυγες κι εσύ, να πας αλλού
κι απ’ την αγάπη μας απόμειναν οι στάχτες

Οι Κυκλάδες ~ Βίσση Άννα
Μουσική/Στίχοι: Βαρδής Αντώνης/Φαλάρας Πάνος

.
.
.
Arwen the grandaughter of Galadriel...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

lamogioΜέλος
10/12/2005, 15:40:09
Σ – Μ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Από την πόρτα σου αν θα βγω
θα δω τον ήλιο στρογγυλό
και με το όμορφο στερνό χαμόγελό σου

Μια καλημέρα θα σου πω
μετά θα φύγω, θα χαθώ
και ίσως με ξαναδείς μονάχα στ' όνειρό σου

Γιατί είμ' αέρας που περνά
μέσα στης πόλης τα στενά
και κάνει τα κλειστά παράθυρα να τρίζουν

Γιατ' είμαι αύρα εσπερινή
πνοή καθάρια ζωντανή
που κάνει τα γερμένα φύλλα να θροΐζουν

Φεύγω ψηλά για το βουνό
κι ύστερα πέφτω στο γκρεμό
και ταλαντεύομαι στα βάθη και στα ύψη

Και κουβαλάω μες στη σιγή
μιαν ανυπόταχτη κραυγή
και κάποια ανείπωτη ελπίδα που 'χεις κρύψει

lamogioΜέλος
10/12/2005, 15:45:38
Σ: Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ
Μ: Μ. ΠΛΕΣΣΑΣ
Τ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ο ΧΟΡΝ)

Ποιος το ξέρει, τι μας έγραψε η μοίρα ποιος το ξέρει
Κι αν μας βρει μαζί και τ΄άλλο καλοκαίρι, ποιος το ξέρει
Ποιος το ξέρει, που θα φτάσει ο έρωτάς μας ποιος το ξέρει
Κι’ αν το χέρι σου χαϊδέψει άλλο χέρι ,ποιος το ξέρει

Όνειρό μου όμορφο, όνειρο φτωχό
Θα σε πάρει κάποτε, τ΄άγριο αγέρι
Και φοβάμαι αγάπη μου και ανησυχώ
Τι θα γίνει αγάπη μου,αλλά ποιος το ξέρει

ωραία τα λέν οι δημήτρηδες...(και σήμερα)...αλλά ποιός τους πιστεύει;

11/12/2005, 02:32:37
I can taste more than feel
This burning inside is so real
I can almost lay my hands upon
The warm glow that lingers on

Moved, lifted higher
Moved, my soul's on fire
Moved, by a higher love

I surrender all control
To the desire that consumes me whole

Leads me by the hand to infinity
Lies in wait at the heart of me

Moved, lifted higher
Moved, my soul's on fire
Moved, by a higher love

Heaven bound on the wings of love
There's so much that you can rise above

Moved, lifted higher
Moved, moved, by a higher love
By a higher love

I surrender heart and soul
Sacrificed to a higher goal

Moved, moved by a higher love
By a higher love

..

matmatΜέλος
13/12/2005, 13:37:02
THE WHO

Behind blue eyes

No one knows what it’s like
To be the bad man
To be the sad man
Behind blue eyes
To be hated
To be fated
To telling only lies
But my dreams
They aren’t as empty
As my conscience seems to be
I have hours, only lonely
My love is vengeance
That’s never free
To feel these feelings
Like I do
And I blame you
No one bites back as hard
On their anger
None of my pain and woe
Can show through
But my dreams
They aren’t as empty
As my conscience seems to be
I have hours, only lonely
My love is vengeance
That’s never free
When my fist clenches, crack it open
Before I use it and lose my cool
When I smile, tell me some bad news
Before I laugh and act like a fool
If I swallow anything evil
Put your finger down my throat
If I shiver, please give me a blanket
Keep me warm, let me wear your coat
To be the bad man
To be the sad man
Behind blue eyes

Γιατι τώρα??

matmatΜέλος
15/12/2005, 09:41:40

Η μικρή χορεύτρια

Χάρης Παπαδόπουλος
Βασίλης Λέκκας

Εχθές στο τσίρκο εχόρεψε κάποια μικρή χορεύτρια,
ωραία, μες στην τζεργκέρζικη, πολεμική στολή της,
κι όλοι με λάγνα, λαμπερά την εκοιτούσαν μάτια,
κι όλοι με κρύφια επιθυμιά ποθούσαν το φιλί της.

Χορεύοντας τραγούδαγε κάποιο γλυκό τραγούδι,
σε ξένη γλώσσα, που έλεγε για μακρινές πατρίδες,
για δέντρα, για ψηλά βουνά, για βρύσες κρουσταλλένιες,
και για Αμαζόνων πόλεμους, για θρύλους, για ηρωίδες.

Και χόρευε με ρυθμικές κι ανάλαφρες κινήσεις,
σαν το λουλούδι ετάνιζε τη λυγερή της μέση,
ορθώνοντας τα δάχτυλα, ύψωνε το κορμί της,
κι ύστερα πάλι ελύγιζε, σα να ΄θελε να πέσει.

Και το τραγούδι ετέλειωσε, κι έπαψε τον χορό της,
όμως κανείς δεν τόλμησε τα χέρια να χτυπήσει,
όλοι άφωνοι κοιτάζανε τα κόκκινά της χείλη,
όπου θριάμβου πρόσκαιρου χαμόγελο είχε ανθίσει.

Μα τη στιγμή που αλάλαξαν απ' τη συγκίνησή τους,
σαν όλους κάποια μυστική φωνή να τους οδήγει,
η όμορφη χορεύτρια, με τα βαμμένα χείλη,
κάνοντας μιαν απότομη στροφή είχε πια φύγει.

Γιατι τώρα??

NemesiΜέλος
15/12/2005, 10:43:31
ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ: Φ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: Σκόρπια λόγια από το ομότιτλο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη

Άγονη πλήξη μιας ζωής, δίχως έρωτα
Της ερημιάς μου τέρας την πόλης μου θηρίο
Μη με φοβάσαι
Αλλοπαρμένη έκφραση οι τοίχοι σου θυμίζουν
Τον πρώτο σου έρωτα
Οι πιο πολλοί αδιάφορα κενοί σε λυγίζουν
Όπου και να 'σαι

Στα σκοτεινά δρομάκια οι σκιές γλιστράνε επικίνδυνα
Στα ηλεκτρισμένα ξενυχτάδικα οι γυναίκες
μισοκρύβονται πίσω απ' τη λήθη
Στα κολασμένα παζάρια της λεωφόρου οι αστυνόμοι
Οι πλούσιοι επαρχιώτες μηχανόβιοι
Μάσκες ακάλυπτες μικρές, στο γύρο του θανάτου
Που τρεμοπαίζουν τον άγγελο η το δαίμονα
Στις άκρες των δακτύλων τους, ξημέρωμα Σαββάτου

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς
Στα πιο μεγάλα θέλω, κάνουν πίσω
δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά
Κρύφτηκαν στις σπηλιές χαμένων παραδείσων

Ο,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο
Για να μην υποφέρεις φύγε μακριά μου
Κρύψου από μένα
Δεν ξέρω αν φεύγεις τώρα για το λίγο μου
Η αν αυτό που νοιώθω ήταν πολύ, πολύ για σένα
πολύ για σένα

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

NemesiΜέλος
15/12/2005, 10:46:17
EΡΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ: Χ. & Π. ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: Χ. & Π. ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

Έλα κοντά μου δεν είμαι η φωτιά
Τις φωτιές τις σβήνουν τα ποτάμια
Τις πνίγουν οι νεροποντές
Τις κυνηγούν οι βοριάδες

Δεν είμαι, δεν είμαι η φωτιά
Δεν είμαι, δεν είμαι η φωτιά

Έλα κοντά μου δεν είμαι ο άνεμος
Τους άνεμους τους κόβουν τα βουνά
Τους βουβαίνουν τα λιοπύρια
Τους σαρώνουν οι κατακλυσμοί

Δεν είμαι, δεν είμαι ο άνεμος
Δεν είμαι, δεν είμαι ο άνεμος

Εγώ δεν είμαι παρά ένας στρατολάτης
Ένας αποσταμένος περπατητής
Που ακούμπησε στη ρίζα μιας ελιάς
Ν’ ακούσει το τραγούδι των γρύλων
Κι αν θέλεις έλα να τ’ ακούσουμε μαζί

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

matmatΜέλος
15/12/2005, 11:09:26
quote:

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

...
Δεν ξέρω αν φεύγεις τώρα για το λίγο μου
Η αν αυτό που νοιώθω ήταν πολύ, πολύ για σένα
πολύ για σένα

Απο τα πιό όμορφα τραγούδια
με συγκλονιστικό στίχο
...
και ένα πόνο που αφήνη μια γεύση πικρή...
τι μου έκανες τώρα βρα nemesi !!!

Γιατι τώρα??