ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατι παντα 11:11 ...?! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Γιατι παντα 11:11 ...?! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PHILOSOFOS-161 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
GothicΜέλος
13/02/2005, 01:24:47
Πω πω....ξαναπέσαμε στη.....βαθυα φιλοσοφία

PHILOSOFOS-1Μέλος
13/02/2005, 15:21:03

ναι ναι λεω να τα παρατησουμε
και να γυρισουμε εκει που ειμασταν
στην απαισιολογια κλαδος και αυτος!!

gh

13/02/2005, 16:04:54

Mα είναι μόλις 11.06 στις 11:11 δεν πρεπει???

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
GothicΜέλος
13/02/2005, 22:20:17
quote:
ας υποθέσουμε, οτι στο γνωστό σε εμάς σύμπαν,
υπάρχει τουλάχιστον ΜΙΑ ψυχή,
που ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για τι πράγμα μιλάω...

Εγώ δεν είμαι πάντως

Μμμ ποιός νάναι;...ποιός νάναι;.....

13/02/2005, 22:59:35
quote:

Και με το πρώτο post του καινούργιου μας μέλους oedipous, ξαναγυρίσαμε στο θέμα... έλα... σαν πολύ δεν χαλαρώσαμε!

Χμμμ... να μη το ξεχάσω....

Καλοστέργιωτος... και σιδεροκέφαλος...
.
.
.
The She Mantis... and her horns

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…

[/quote]

oedipous
[/quote]

Την ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ μου στην ομήγυρη, από τα τροπικά, τρωκτικά και λοιπά παραδείσια νησιά που βρίσκομαι...

Άξαφνα είδα το παραπάνω και απόρησα... πότε μπήκα και έκανα πόστ ξεμυαλισμένη, είπα... αλλά μετά έβάλα τα πατομπούκαλα μου και έριξα μια πιο προσεκτική ματιά...

Συγχωρείσαι γιατί είσαι νέος... μόλις πιάσεις τα 100 ποστ θα σε χρήσω ιππότη... το σπαθάκι κόβει και ξεχνάω πάντα που έχω βάλει τα γυαλιά μου...
.
.
.
The She Mantis... going blind

PHILOSOFOS-1Μέλος
13/02/2005, 23:09:32

[/quote]

Την ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ μου στην ομήγυρη, από τα τροπικά, τρωκτικά και λοιπά παραδείσια νησιά που βρίσκομαι...

Συγχωρείσαι γιατί είσαι νέος... μόλις πιάσεις τα 100 ποστ θα σε χρήσω ιππότη... το σπαθάκι κόβει και ξεχνάω πάντα που έχω βάλει τα γυαλιά μου...

[/quote]

ωχ τι κανεις εκει κατω με τους μαο μαο εε;
εχεις μυωπια ακου εκει πατομπουκαλα;
δηλ εγω που εχω φτασει 400 ....κερδιζω λουκαουμακι;
που ειναι τα γυαλια μου μα που ειναι;

gh

13/02/2005, 23:16:43
quote:

Σ...Α Τα Εκανα...Τελος Παντων...Σε ευχαριστω παρα πολυ για το καλωσορισμα She Mantis Βλεπω ομως οτι ξεφυγαμε απο το σπουδαιο αυτο θεμα και εχω πεσει σε βαριας μορφης καταθλιψη με συμπτωματα αγοραφοβιας,στομαχοπονου,και δυσλεξιας (γι'αυτο τα εκανα σ...α πριν με το μηνυμα)

Να το προσέξεις αυτό μπορεί να σου μείνει κουσούρι... σαν τα σαρδάμ του Σημίτη ή τον ιπτάμενο ώμο του Μητσοτάκη ένα πράγμα...

...παρακαλώ... θα σε χρεώσω στην έξοδο...

quote:

Εχω πληροφοριες απο τον παντα εγκαιρο πλασιε...ουπς να τα παλι τα συμπτωματα που λεγαμε παραπανω Λιακο.Οι εψιλον θα καταργησουν τα ηλεκτρονικα πολογια και θα μας δωσουν πολογια με δεικτες ετσι ωστε να μην πεφτουμε σε αυτην την καταχθονια παγιδα με το 11:11.Αυτο θα ειναι η σκληρη τους απαντηση στους απαισιους μασωνους.

An einai na maw dwsoyn rologia me deiktes, egw mporw na exw to Mpigk Mpen... adika proponoyme sto greeklish...

Goyat is maswnoys?... is it eatable???

quote:

Την επομενη φορα θα κανω μια βαρυσημαντη αποκαλυψη σχετικα με τους εψιλον,το euro 2004 και τα τυρογαριδακια...

...τα τυρογαριδάκα?!... μην μου πεις ότι είναι στο ΚΑΤ ο Τυροσούζας... θα πεθάνω! (αχ! αυτή η συμπεθέρα)

quote:

Υ.Γ αναζητειται διαστημοπλοιο χρωματος μπλε που φερει την επιγραφη ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ (οχι Αρβανιτακη) εχαθει εις την περιοχην της Πεντελης ο ευρων αμοιβεται...

Πρώτα τα φράγκα... και βλέπουμε...
.
.
.
The She Mantis... in a great moode...πίσω και σας έφαγα...

GothicΜέλος
13/02/2005, 23:19:09
PHILOSOFOS-1 ...άμα θέλεις γυαλιά για....το λουκουμάκι.....χ... μέσα

13/02/2005, 23:29:20
quote:

ωχ τι κανεις εκει κατω με τους μαο μαο εε;
εχεις μυωπια ακου εκει πατομπουκαλα;
δηλ εγω που εχω φτασει 400 ....κερδιζω λουκαουμακι;
που ειναι τα γυαλια μου μα που ειναι;

Τους μαθαίνω κολύμπι...

...πατομπούκαλα είπα?... τηλεσκόπια ήθελα να πω... και επειδή είμαι ελαφρώς κουφή... και στηθοσκόπια...

Τι λουκουμάκι βρε Φιλόσοφε?... χωρίς γυαλιά και παγόβουνο να ειναι σιγά μην το βρεις...

...μην τα ψάχνεις... μόλις τα πάτησα... ουπςςςςς...

Τελικά η ταινιά ήταν καλή?
.
.
.
The She Mantis... in action

13/02/2005, 23:36:21
quote:
The She Mantis... in a great moode...πίσω και σας έφαγα...

πρόσεχε καλή μου...

μερικοί είναι αχώνευτοι !!!

G. (the Return!)

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
losarΝέο Μέλος
03/08/2007, 20:42:24
Kαλησπερα σε ολους

Θα ηθελα να μαθω εαν καποιος εχει διαβασει το ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ του ΣΟΓΚΥΑΛ ΡΙΝΠΟΤΣΕ

Ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα βιβλια πανω στο Vajrayana και στο Dzogchen και δεν ξερω αν στην ελλαδα υπαρχει καποια ομαδα που συζηταει για αυτα τα θεματα

Φιλικα
losar

04/08/2007, 01:35:09
Γεια σου losar
εγώ δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο.

Αλλά με ενδιαφέρει πολύ ότι έχει να κάνει με το Θιβέτ.
Είχα ανοίξει και ένα θέμα παλιότερα, που πραγματεύεται τον Θιβετανικό Βουδισμό και τις παραδόσεις του (δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να το ολοκληρώσω). Αν θες μπορείς να ρίξεις μια ματιά (κάνε κλικ στον παρακάτω τίτλο):
< Θ Ι Β Ε Τ > Παραδόσεις και Θιβετανικός Βουδισμός (ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Όσον αφορά το ΘΙΒΕΤΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας κάνεις μια παρουσίαση σχετικά με το περιεχόμενό του (υποθέτω ότι το έχεις διαβάσει για να θέλεις να συζητήσεις γι' αυτό)

Να προσθέσω, ότι εάν έχεις στο νου σου να συζητήσεις μόνο για το συγκεκριμένο βιβλίο, τότε το θέμα θα πρέπει να μεταφερθεί στην κατηγορία των Βιβλίων. Επειδή όμως το γενικότερο θέμα του Θιβέτ και του πως αντιμετωπίζουν τη ζωή και το θάνατο, είναι σχετικό με την παρούσα κατηγορία, θα παραμείνει για την ώρα εδώ που το άνοιξες.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

losarΝέο Μέλος
04/08/2007, 17:54:41
Καλησπερα Aμαλια
Το Θιβετανικο Βιβλιο για τη Ζωη και το Θανατο δεν ειναι μονο ενα βιβλιο πανω στο Βουδισμο στο Θιβετ, ειναι ενα εγχειριδιο, ενας οδηγος πανω στο Dzogchen .

Στην αρχη μας δινετε μια παρουσιαση, με αρκετες λεπτομερειες , της θιβετανικης παραδοσης γυρω απο τη ζωη και το θανατο. Ο συγγραφεας μας εξηγει τα « bardos » δηλαδη την κατασταση της ανθρωπινης συνηδητοτητας μετα απο το θανατο . Το θεμα αυτο εγινε ευρυτερα γνωστο στο δυτικο κοσμο μετα απο την εκδοση το 1927 του Bardo Thödol (το Θιβετανικο Βιβλιο των Νεκρων).

Στη συνεχεια ακολουθει μια αναλυτικη εισαγωγη στο διαλογισμο, στη μετενσαρκωση και στο καρμα.

Αυτα τα θεματα θα μπορουσαν, νομιζω, να συζητηθουν σε αυτην την ενοτητα .

Ασχολουμαι με αυτο το θεμα εδω και τρια χρονια , μελετωντας και κανοντας διαλογισμο καθημερινα.

Φιλικα
losar

el.elyonΜέλος
04/08/2007, 21:25:25
quote:
losar: Ασχολουμαι με αυτο το θεμα εδω και τρια χρονια , μελετωντας και κανοντας διαλογισμο καθημερινα.

Ετοιμάζεσαι για την μετενσάρκωση?

Ποιο είναι το κάρμα σου?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

04/08/2007, 23:34:44
Καλησπέρα φίλε losar και καλωσόρισες στα Forums του ESOTERICA .
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις . Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του ΣΟΓΚΥΑΛ ΡΙΝΠΟΤΣΕ , όσο για τον βουδισμό γνωρίζω μόνο τις βασικές του αρχές και μερικές γενικότητες .
Πιστεύω πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν θα μπορούσες να μας παρουσιάσης μέσα από μία σπονδυλωτή παρουσίαση τα σημαντικότερα κατά την γνώμη σου σημεία του βιβλίου αυτού , και λεπτομέρειες από την Θιβετιανή παράδοση του Βουδισμού .
losarΝέο Μέλος
05/08/2007, 00:39:51
Κανενα προβλημα φιλε Sesostris, με μεγαλη μου χαρα.
Ξεκιναω απο αυριο

losar

05/08/2007, 02:57:34
Πολύ ωραία losar

Είμαστε όλο αυτιά... ή καλύτερα, μάτια!!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

05/08/2007, 16:33:24
Αγαπητέ losar, το όνομα του Ρινποτσέ το είχα ακούσει πριν πολύ καιρό αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι για ποιό λόγο και πότε ακριβώς.

Επειδή δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο - το οποίο ακούγεται πραγματικά ενδιαφέρον - κι επειδή βρίσκω την Θιβετανική παράδοση εξαιρετικά σημαντική, θα περιμένω κι εγώ την εισαγωγή που θα κάνεις και τον διάλογο που πιθανώς να ακολουθήσει.

I 'll be around!

In anticipation of my resurrection...

losarΝέο Μέλος
05/08/2007, 18:03:57
Ξεκιναω λοιπον.

Λιγα λογια για τον Σογκυαλ Ρινποτσε*

Γεννηθηκε στο Θιβετ και μεγαλωσε κοντα στον Jamyang Khyentsé Chökyi Londro, εναν απο τους πιο μεγαλους δασκαλους του προηγοuμενου αιωνα Στην αρχη της κινεζικης κατοχης του Θιβετ κατεφυγε με τον δασκαλο του στο Sikkim στα Himalayas.

Υστερα απο σπουδες στο Πανεπιστημιo του Delhi και του Cambridge συνοδευσε ως μεταφραστης στη Δυση τους πιο σημαντικους δασκαλους του θιβετανικου βοουδισμου. Το 1974 ξεκιναει να διδασκει και ο ιδιος

Το βαθος, η απλοτητα και η αμεσοτητα των ομιλιων του τον εχουν κανει γνωστο στο δυτικο κοσμο.

Ο Σογκυαλ Ρινποτσε ιδρυσε τα κεντρα Rigpa στην Ευρωπη τις ΥΠΑ, την Αυστραλια και την Ασια ( www.rigpa.org)

*Ο τιτλος Ρινποτσε «Πολυτιμος » δινεται στους μεγαλυτερους δασκαλους συμφωνα με τη θιβετανικη παραδοση

Το πρωτο μερος του βιβλιου αναφερεται στη Ζωη
Το δευτερο στο Θανατο (διαδικασια του θανατου)
Το τριτο στο Θανατο και τη Μετενσαρκωση

Θα ηθελα να σας ζητησω συγνωμη για τα "παραξενα" ελληνικα αλλα εχω το βιβλιο στα γαλλικα και μεταφραζω οσο μπορω καλυτερα και οσο γινεται πιο γρηγορα.

losar

losarΝέο Μέλος
05/08/2007, 18:32:12
HΠΑ ηθελα να πω
Ακου ΥΠΑ !!!!!!(υπηρεσια πολιτικης αεροποριας)