ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/10/2009, 12:08:48
Σε κανένα δεν αρέσει ο πόλεμος...σε κανένα δεν αρέσει να σκοτώνει μα και σε κανένα δεν αρέσει να τον προσβάλλουν ...να το απειλούν καινα σκοτώνουν αγαπημένα προσωπά του για τα οποία έχει μοχθήσει και έχει συναισθηματικά ταυτισθεί μαζίτους!

Σε κανένα δεν αρέσει να απειλούν το σπίτι του και τους οικείους του!

Πατρίδα μου , είναι το σπίτι μου...οι δικοί μου άνθρωποι -γονείς , παιδιά..φίλοι...κλπ-...πατρίδα μου είναι και η λακούβα που βρίσκεται εκεί στο δρόμο και πέφτω κάθε μέρα μέσα και εκνευρίζομαι...πατρίδα μου είναι και η μιζέρια που υπάρχει γύρω μου ...πατρίδα μου είναι και ένα όμορφο σημείο στην Πάρνηθα -έστω την καμμένη- όπου πηγαίνω να περπατήσω και να μυρίσω "άλλες" μυρωδιές!

Πατρίδα μου , είναι εδώ , το μέρος όπου συζητώ και αντιπαρατίθεμαι μαζί σου φίλε eidos..και θα μείνω διότι έχω μάθει να πολεμάω γι'αυτην την πατρίδα...για μένα!

Αν παραστεί ανάγκη ...ναι , θα πολεμήσω...όχι για τον πόλεμο...αλλα για όσα αγαπώ και δεν θέλω να χάσω και θα προσπαθώ πάντα όσο μπορώ ν'αλλάξω , όλα όσα πληγώνουν τους ανθρώπους και τους χωρίζουν!

Μακάρι να μην χρειασθεί ποτέ...μα αν συμβεί ...ναί , θα πολεμήσω για όλα όσα αγαπώ...είναι θέμα ερμηνείας και συναισθηματικής "εξάρτησης"!!!

soul

10/10/2009, 13:03:01
quote:

Αγαπητέ ντόκτορ

Δεν θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια κουβέντα πάνω στον εθνικισμό, τουλάχιστον όχι στο παρόν θέμα.

Απλά, αυτά που γράφει η wikipedia είναι τελείως ανακριβή. Για παράδειγμα, αυτά που αναφέρει το άρθρο

"Nationalism refers to an ideology, a sentiment, a form of culture, or a social movement that focuses on the nation."

ή το άλλο

Nationalism is a strong social phenomenon in the world

δεν αποτελούν παρά στοιχεία του εθνικισμού και όχι ορισμό του ούτε το περιεχόμενό του. Αν αυτά ισχύουν για τον εθνικισμό, τότε τα ίδια ισχύουν για τον κομμουνισμό.

Και φυσικά, δεν πρόκειται για "φαινόμενο" αλλά για ένα ολοκληρωμένο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που επιπλέον αποτελεί τρόπο ζωής (βιοθεωρία).

Αλλά, αν θέλεις, κάπου αλλού μπορούμε να το συζητήσουμε.

ΥΓ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα απαγορευτεί διά λοστού να συμμετέχουν συγκεκριμένοι μουσάτοι και μαλλιάδες με βαφτισμένα εγγόνια, που είναι από τα μέρη του Πειραιά και έχουν γιους δημοσιογράφους και συγκεκριμένες πολιτικές ιδεολογίες...

macedon

Ναι να μιλήσουμε δεν έχω πρόβλημα.

Βρήκα αυτά ταδύο θέματα που αφορούν τον εθνικισμό. Αν έχεις κάποιο άλλο στο νού σου ή θες να ανοίξεις καινούριο ακόμα καλύτερα. Θα ήθελα όπως και να χει να δώσεις εσύ κάποιες εξηγήσεις ως προς το τι θεωρείς οτι είναι ο εθνικισμός.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ=ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;
http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=8771&ARCHIVE=

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3854&ARCHIVE=

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

10/10/2009, 13:36:57
Πάμε στο θέμα "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ" που έχει και λίγα μηνύματα και μπορούμε να το πάρουμε από την αρχή το θέμα.

macedon

eidosΜέλος
10/10/2009, 14:59:13
εαρινός

φορτίζεσαι συναισθηματικά μιλώντας για την πατρίδα και όσα αυτή περιλαμβάνει...
γιατι δεν αντιδράς με το ίδιο δυνατό συναίσθημα, όταν κάποιοι, υποκινούμενοι, όχι από αισθήματα πατριωτισμού, αλλά συνήθως καπηλείας των λαών, σε βάζουν να πολεμήσεις, όχι για τα ιδανικά σου, αλλά για να μπορούν εκείνοι να πουλήσουν τα απόθεματα όπλων τους, να μπορούν να κατακτήσουν πηγές φυσικού πλούτου, να μπορούν κατά συνέπεια να συνεχίζουν να απομυζούν τους λαούς;

ο πόλεμος δεν έχει ιδανικά, ένα αιματηρό και αμείλικτο παιχνίδι των ισχυρών χωρίς πατρίδα είναι, και σίγουρα αν κάποιος πολεμήσει δεν θα πολέμήσει για την οικογένεια του, θα πολεμήσει για να κάνει πιο κτήνη τα κτήνη, χάνοντας ίσως και τη ζωή του...
απλά δεν αξίζει λοιπόν... προστάτευσε και υπερασπίσου το τόπο που ζεις και υπάρχεις, τα όποια ιδανικά σου, παίζοντας το δικό σου παιχνίδι και όχι των άλλων...

10/10/2009, 15:44:57
quote:

εαρινός

φορτίζεσαι συναισθηματικά μιλώντας για την πατρίδα και όσα αυτή περιλαμβάνει...
γιατι δεν αντιδράς με το ίδιο δυνατό συναίσθημα, όταν κάποιοι, υποκινούμενοι, όχι από αισθήματα πατριωτισμού, αλλά συνήθως καπηλείας των λαών, σε βάζουν να πολεμήσεις, όχι για τα ιδανικά σου, αλλά για να μπορούν εκείνοι να πουλήσουν τα απόθεματα όπλων τους, να μπορούν να κατακτήσουν πηγές φυσικού πλούτου, να μπορούν κατά συνέπεια να συνεχίζουν να απομυζούν τους λαούς;

ο πόλεμος δεν έχει ιδανικά, ένα αιματηρό και αμείλικτο παιχνίδι των ισχυρών χωρίς πατρίδα είναι, και σίγουρα αν κάποιος πολεμήσει δεν θα πολέμήσει για την οικογένεια του, θα πολεμήσει για να κάνει πιο κτήνη τα κτήνη, χάνοντας ίσως και τη ζωή του...
απλά δεν αξίζει λοιπόν... προστάτευσε και υπερασπίσου το τόπο που ζεις και υπάρχεις, τα όποια ιδανικά σου, παίζοντας το δικό σου παιχνίδι και όχι των άλλων...

φανταστικό λογύδριο,να φτιάξουμε ταμπέλες και να τις βάλουμε γύρο γύρο στα σύνορα μας έτσι δεν θα χρειαζόμαστε στρατό

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

10/10/2009, 15:49:38
macedon

quote:
ΥΓ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα απαγορευτεί διά λοστού να συμμετέχουν συγκεκριμένοι μουσάτοι και μαλλιάδες με βαφτισμένα εγγόνια, που είναι από τα μέρη του Πειραιά και έχουν γιους δημοσιογράφους και συγκεκριμένες πολιτικές ιδεολογίες...

Δεν μπορείς όμως να τους απαγορεύσεις να.... κρυφακούν ή να παρακολουθούν κρυφίως........

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

10/10/2009, 16:04:13
quote:
Πάμε στο θέμα "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ" που έχει και λίγα μηνύματα και μπορούμε να το πάρουμε από την αρχή το θέμα.

Το θέμα επανήλθε..

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

ar_iaΜέλος
10/10/2009, 16:08:06
quote:
αθεος
φανταστικό λογύδριο,να φτιάξουμε ταμπέλες και να τις βάλουμε γύρο γύρο στα σύνορα μας έτσι δεν θα χρειαζόμαστε στρατό

Το θέμα είναι πως ο δειλός άνθρωπος θα βρει να σου πει ένα σωρό βλακείες προκειμένου να μην πολεμήσει! Μέχρι και Ιεχωβάς γίνεται!
Μου θυμίζει αυτούς που λένε "εγώ δεν πάω σε κηδείες ή σε νοσοκομεία, δεν το μπορώ!!!" Λες και όλοι εμείς οι άλλοι που πάμε είμαστε μαζόχες και μας αρέσει!
Όλα είναι θέμα τεμπελιάς και δειλίας μόνο!!!!!

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

ar_iaΜέλος
10/10/2009, 16:17:54
quote:
macedon
quote:
ar_iaO Σαββόπουλος είναι ο θείος σου???

Από ξαδέλφη, αλλά είναι

Nα του μεταφέρεις τότε πως τον θαυμάζω και τον θεωρώ καταπληκτικό καλλιτέχνη αλλά, να μην ξανακάνει πειράματα με ατάλαντες στο Ηρώδειο επειδή έχουν ωραίο......προφίλ

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

10/10/2009, 18:30:58
europaios
quote:
Τι πίνεις και δε μας δίνεις?

Μπαγάσικο θές να ζήσεις αιώνια.
Θα σου δώσω.

Δεν μου απάντησες ομως στο ερώτημα μου.
Κατηγορείς τον eidos για προδότη, για Εβραίο, για ανθέλληνα κλπ επειδή πιστεύει στο Γιαχβέ? και θέτω το εξής ερώτημα:
Εσύ δεν πιστεύεις οτι ο Γιαχβέ είναι ο θεός της Βίβλου? ο Θεός στον οποίο προσευχόταν ο Ιησούς? ο Θεός στον οποίο απευθυνόμαστε οταν πηγαίνουμε στην Εκκλησία? Ο Θεός για τον οποίο αναφέρεσαι? Ο Θεός που πιστεύεις??

Αναμένω μια απάντηση

George_13Μέλος
09/09/2005, 02:25:20
Το βρήκα κάπου στο διαδίκτuο...πιστεύω πως τα λέει όλα.

WHO DARES... WINS!

Edited by - George_13 on 09/09/2005 02:28:58

Edited by - George_13 on 09/09/2005 02:37:47