- Καθημερινό θρησκευτικό βίωμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εγω δεν ξερω αν αληθευει αυτο,εγω ομως ξερω οτι τουλαχιστον 98% των ελληνων σημερα,στο καθημερινο του βιο,λατρευει τον ερωτα,την ομορφια,την φυση,τη σοφια,το φως του ηλιου κ.τ.λ.
Η μονη διαφορα ειναι οτι δεν τα ονομαζει αθηνα-απολλων-δια-αφροδιτη-αρτεμη κ.τ.λ. αλλα η λατρεια παραμενει ιδια.

Το μυστικιστικό κομμάτι της, το αποδέχομαι και το εκτιμώ. Σαν θρησκεία εξωτερική όμως, του πολύ κόσμου, δεν είναι αυτό που ψάχνω. Και θεωρώ οτι αυτή η απελπισμένη προσπάθεια κάποιων (τύπου Eumenis) να προσηλυτίσουν, δεν τιμά τον πολυθεϊσμό.
Να πώς ένα κλίμα διαμάχης περιφέρεται από το ένα θέμα στο άλλο.

quote:
Φίλε skartados, εκτιμώ την αρχαία θρησκεία, στα πλαίσια που αφορά το κρυφό, "μυστικιστικό" κομμάτί της.
Το μυστικιστικό κομμάτι της, το αποδέχομαι και το εκτιμώ. Σαν θρησκεία εξωτερική όμως, του πολύ κόσμου, δεν είναι αυτό που ψάχνω. Και θεωρώ οτι αυτή η απελπισμένη προσπάθεια κάποιων (τύπου Eumenis) να προσηλυτίσουν, δεν τιμά τον πολυθεϊσμό.
Ακριβως αυτος ο δηθεν μυστικισμος και τα δηθεν κρυφα μερη των θρησκειων,ειναι αυτα που τα εκαναν τα ιερατεια για να εξουσιαζουν τους αδαεις.
Θεος ειναι,αυτες οι δυναμεις της φυσης,η,του ανθρωπου,οι οποιες ειναι ζωοδοτες και μας κανουν επισης καποιες απο αυτες να ξεχωριζουμε απο τα ζωα.Με ορθολογικο τροπο δηλαδη,οι πραγματικοι θεοι ηταν αυτοι που λατρευαν οι προγονοι μας,γιατι η ζωη τους οφειλοταν σε αυτους.
Τωρα ,οι τελειως ανορθολογικες λογω της μη αποδειξεως,καποιων οτι ολα αυτα τα δημιουργησε ενα ανωτερο ον,ειναι μακρια απο τις αρχαιες αντιληψεις,οτι οι θεοι ειναι μερος του κοσμου και οχι οι δημιουργοι του.
quote:Εντάξει, δεν υπήρχαν Ελευσίνια μυστήρια, δεν υπήρχαν Καβείρια μυστήρια, δεν υπήρχαν Αιγυπτιακά μυστήρια, υπήρχαν μόνο όλα τα πράγματα που ήδη γνωρίζεις και δεν υπάρχει τίποτα επιπλέον να μάθεις.
Ακριβως αυτος ο δηθεν μυστικισμος και τα δηθεν κρυφα μερη των θρησκειων,ειναι αυτα που τα εκαναν τα ιερατεια για να εξουσιαζουν τους αδαεις.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
quote:Λες δηλαδή οτι οι αρχαίοι έλληνες δε πίστευαν σε θεούς αλλά σε δυνάμεις της φύσης που απλά τους έδιναν ένα όνομα; Αυτό πρέπει να το αναλύσεις λίγο.
Θεος ειναι,αυτες οι δυναμεις της φυσης,η,του ανθρωπου,οι οποιες ειναι ζωοδοτες και μας κανουν επισης καποιες απο αυτες να ξεχωριζουμε απο τα ζωα.Με ορθολογικο τροπο δηλαδη,οι πραγματικοι θεοι ηταν αυτοι που λατρευαν οι προγονοι μας,γιατι η ζωη τους οφειλοταν σε αυτους.
quote:Για την ύπαρξη δυνάμεων της φύσης υπάρχουν αποδείξεις. Αλλά η ύπαρξη των Θεών (και όχι των δυνάμεων της φύσης) πώς αποδεικνύεται;
Τωρα ,οι τελειως ανορθολογικες λογω της μη αποδειξεως,καποιων οτι ολα αυτα τα δημιουργησε ενα ανωτερο ον,ειναι μακρια απο τις αρχαιες αντιληψεις,οτι οι θεοι ειναι μερος του κοσμου και οχι οι δημιουργοι του.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/01/2013 17:08:34
quote:Ο Eumenis είναι troll και τα τρολ αυτό κάνουν, περιφέρονται και επιτίθονται. Ο Ευμενής θα συμμετείχε έτσι κι αλλιώς, είτε τον ανέφερα είτε όχι, γιατί αυτός έιναι ο ρόλος του: Να προπαγανδίζει σε όλα τα θέματα πόσο κακός είναι ο χριστιανισμός και πόσο καλός είναι ο πολυθεϊσμός. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν οι Ιεχοβάδες και γενικά οι φανατικοί όλων των θρησκειών "Η δικιά μου θρησκεία είναι η καλύτερη, η δικιά σου είναι μάπα". Στο παρόν θέμα αν συμμετάσχει μάλλον θα τον αγνοήσω, λόγω σοβαρής κουβέντας που ξεκινάμε με τον Skartados, ο οποίος θέλω να πιστεύω οτι ούτε φανατικός είναι, ούτε έχει καμία σχέση με την στάση του Ευμενή απέναντι στις θρησκείες που δεν ειναι η δικιά του.
Τώρα Dr Jekyll Mr Hyde, εάν μπει στο θέμα ο Eumenis και ξεκινήσει και πάλι ο "πόλεμος των εικόνων" ποιον θα πρέπει να εγκαλέσουμε;
quote:quote:Ο Eumenis είναι troll και τα τρολ αυτό κάνουν, περιφέρονται και επιτίθονται. Ο Ευμενής θα συμμετείχε έτσι κι αλλιώς, είτε τον ανέφερα είτε όχι, γιατί αυτός έιναι ο ρόλος του: Να προπαγανδίζει σε όλα τα θέματα πόσο κακός είναι ο χριστιανισμός και πόσο καλός είναι ο πολυθεϊσμός. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν οι Ιεχοβάδες και γενικά οι φανατικοί όλων των θρησκειών "Η δικιά μου θρησκεία είναι η καλύτερη, η δικιά σου είναι μάπα". Στο παρόν θέμα αν συμμετάσχει μάλλον θα τον αγνοήσω, λόγω σοβαρής κουβέντας που ξεκινάμε με τον Skartados, ο οποίος θέλω να πιστεύω οτι ούτε φανατικός είναι, ούτε έχει καμία σχέση με την στάση του Ευμενή απέναντι στις θρησκείες που δεν ειναι η δικιά του.
Τώρα Dr Jekyll Mr Hyde, εάν μπει στο θέμα ο Eumenis και ξεκινήσει και πάλι ο "πόλεμος των εικόνων" ποιον θα πρέπει να εγκαλέσουμε;
Τωρα ρε συ τι κανεις ;
Προπαγανδιζεις εναντιον του Eumenis σε ενα θεμα που δεν εχει καταρχην συμετασχει και προεξοφλεις την συμπεριφορα του σε αυτο το θεμα χωρις( επαναλανβανω) να συμετεχει !!!
Τωρα εαν θεωρεις οτι δεν κανεις εδω αυτο που κατηγορεις τον
Eumenis εισαι πολυ γελασμενος !!!!
quote:Ο Ευμενής είναι τρολλ, αυτό το έχει προεξοφλήσει ο ίδιος. Τώρα απο κει και πέρα ως προς αυτό που κάνω εγώ, στην πραγματικότητα αυτό που κάνω είναι οτι χρησιμοποιώ τον Eumenis για να θίξω ένα ευρύτερο προβλημα κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω αν ο ίδιος ο Ευμενής δεν έφερνε στην επιφάνεια αυτό το πρόβλημα. Επομένως η παρουσία του, αν και τρολική, είναι μια ευκαιρία να ρίξουμε φως σε σκοτάδια που για λόγους "πολιτικής ορθότητας" δε θα ρίχναμε.
Προπαγανδιζεις εναντιον του Eumenis σε ενα θεμα που δεν εχει καταρχην συμετασχει και προεξοφλεις την συμπεριφορα του σε αυτο το θεμα χωρις( επαναλανβανω) να συμετεχει !!!

macedon
Μέχρι να ριχτεί το απαραίτητο φως, φόρα καλού-κακού τα γυαλιά της νυχτερινής όρασης και θα είσαι μια χαρά.
@macedon
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου macedon αλλά εάν κάποιοι ξέρουν να ξεσκίζουν τις όποιες προβιές τότε δε θεωρώ ότι υφίσταται πρόβλημα από κάποια ξεγυμνωμένα και τρομαγμένα trollάκια...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:quote:Ο Ευμενής είναι τρολλ, αυτό το έχει προεξοφλήσει ο ίδιος. Τώρα απο κει και πέρα ως προς αυτό που κάνω εγώ, στην πραγματικότητα αυτό που κάνω είναι οτι χρησιμοποιώ τον Eumenis για να θίξω ένα ευρύτερο προβλημα κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω αν ο ίδιος ο Ευμενής δεν έφερνε στην επιφάνεια αυτό το πρόβλημα. Επομένως η παρουσία του, αν και τρολική, είναι μια ευκαιρία να ρίξουμε φως σε σκοτάδια που για λόγους "πολιτικής ορθότητας" δε θα ρίχναμε.
Κατσε γιατι θα με τρελανεις ...
Εαν το εχει παραδεχτει ο ιδιος τοτε οκ.
Αλλα εαν οχι ειναι τελειως ακυρη και απαραδεκτη η
συμπεριφορα σου ,γιατι θα μπορουσες πολυ απλα να ανοιξεις θεμα
με "τρολ".
Ασχετα με την παραδοχη ή οχι του
Eygenhs κανεις εδω μια συσχετιση απο την αρχη και σε ενα θεμα που φαινομενικα ειναι πολυ "ελαφρυ" αλλα πιανει την "ουσια" των πραγματων,
μπεδευοντας το θεμα και οδηγοντας το αλλου!!!
Λυπαμαι αλλα η συγκερκριμενη σου συμπεριφορα
εδω για εμενα ειναι πολυ υποπτη !
Εγώ προσπαθώ να μιλήσω για το θέμα, αλλά απ' ο,τι φαίνεται περισσότερο σας απασχολεί ο Eumenis παρά το θέμα το ίδιο...
Τέλος πάντων, για να λήξουμε αυτή τη κουβέντα:
quote:Μάλλον δεν παρακολουθείς τον Ευμενή και για αυτό δεν έχεις καταλάβει τι λέω. Μπες στα πρώτα πέντε (5) θέματα του φόρουμ, και δες τι έχει παραθέσει σε αυτά. Αυτό που θα δεις είναι οτι σε όλα αυτά τα θέματα, άσχετα με τη θεματολογία τους, παρέθεσε μια εικόνα που προσβάλλει τους χριστιανούς και την χριστιανική πίστη. Αυτό απο μόνο του τον κατατάσσει στα τρολ. Αλλά και να μην είχε κάνει αυτό, αν κοιτάξεις τα ποστ του θα δεις οτι έχει κάνει ελάχιστες σοβαρές τοποθετήσεις (τεκμηριωμένες, με κείμενο & επιχειρήματα) και οτι αυτές οι λίγες είναι στα πλαίσια του αντι-χριστιανισμού και του αντι-κομμουνισμού. Παρατήρηση θέλει.
Κατσε γιατι θα με τρελανεις ...
με "τρολ".
quote:Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω Dr .
Dr Jekyll Mr Hyde
Αλλά και να μην είχε κάνει αυτό, αν κοιτάξεις τα ποστ του θα δεις οτι έχει κάνει ελάχιστες σοβαρές τοποθετήσεις (τεκμηριωμένες, με κείμενο & επιχειρήματα) και οτι αυτές οι λίγες είναι στα πλαίσια του αντι-χριστιανισμού και του αντι-κομμουνισμού. Παρατήρηση θέλει.
*
Δείτε πως ο γέροντας Παΐσιος προφήτεψε τον ερχομό του Τσίπρα .![]()

*
quote:Αν κοιτάξεις τα ίδια πέντε θέματα στα οποία συμμετείχε ο Ε. για προπαγάνδα, θα βρεις πολλές σοβαρές τοποθετήσεις. Ως προς τα άλλα, δηλώνω ένοχος
Sesostrisquote:Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω Dr .
Αλλά και να μην είχε κάνει αυτό, αν κοιτάξεις τα ποστ του θα δεις οτι έχει κάνει ελάχιστες σοβαρές τοποθετήσεις (τεκμηριωμένες, με κείμενο & επιχειρήματα) και οτι αυτές οι λίγες είναι στα πλαίσια του αντι-χριστιανισμού και του αντι-κομμουνισμού. Παρατήρηση θέλει.
Έγινε forward σε ν-το πλήθος φιλαράκια.
Υ.Γ Παράκληση προς όλα τα μέλη. Αφήστε ήσυχο τον Eumenis.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Κορυφαίος ο Παίσιος Σωτήρη!Έγινε forward σε ν-το πλήθος φιλαράκια.
Υ.Γ Παράκληση προς όλα τα μέλη. Αφήστε ήσυχο τον Eumenis.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Σούρχομαι Ορθοδοξούλη.

Επάγγελμα "Θεϊκό".

σκύψε ευλογημένη

quote:quote:quote:Ο Ευμενής είναι τρολλ, αυτό το έχει προεξοφλήσει ο ίδιος. Τώρα απο κει και πέρα ως προς αυτό που κάνω εγώ, στην πραγματικότητα αυτό που κάνω είναι οτι χρησιμοποιώ τον Eumenis για να θίξω ένα ευρύτερο προβλημα κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω αν ο ίδιος ο Ευμενής δεν έφερνε στην επιφάνεια αυτό το πρόβλημα. Επομένως η παρουσία του, αν και τρολική, είναι μια ευκαιρία να ρίξουμε φως σε σκοτάδια που για λόγους "πολιτικής ορθότητας" δε θα ρίχναμε.
Προπαγανδιζεις εναντιον του Eumenis σε ενα θεμα που δεν εχει καταρχην συμετασχει και προεξοφλεις την συμπεριφορα του σε αυτο το θεμα χωρις( επαναλανβανω) να συμετεχει !!!Κατσε γιατι θα με τρελανεις ...
με "τρολ".Ασχετα με την παραδοχη ή οχι του
Eygenhs κανεις εδω μια συσχετιση απο την αρχη και σε ενα θεμα που φαινομενικα ειναι πολυ "ελαφρυ" αλλα πιανει την "ουσια" των πραγματων,
μπεδευοντας το θεμα και οδηγοντας το αλλου!!!
Λυπαμαι αλλα η συγκερκριμενη σου συμπεριφορα
εδω για εμενα ειναι πολυ υποπτη !
Όποιος τολμά να κάνει σοβαρή συζήτηση μαζί μου, εγώ είμαι εδώ.
Εξυπνάδες και ύβρεις κατά της πατρωας θρησκείας απαντώναι αναλόγως.
Ο Πανούλης και οι άλλοι Ορθοδοξούληδες είναι απλά φανατικοί.
ΤΟΛΜΑΤΕ ΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ;