ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποσοστό χρήσης εγκεφάλου - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ποσοστό χρήσης εγκεφάλου - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

durden_alie30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Xotchipilli2Μέλος
24/01/2006, 02:58:26
Αh, δεν σε κάνει ειρηνοποιό,τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που η ασπιρίνη κατεβάζει τον πυρετό, που το levodopa απομακρύνει τα συμπτώματα του πάρκινσον κτλ κτλ! Δεν είναι δηλαδή "έμφυτη" φαρμακολογική του ιδιότητα.Εξάλου τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσωπική προσπάθεια,εκεί θέλω να καταλήξω.Μερικα πράματαμ πορούν να σου υπενθυμίσουν πράματα που γνώριζες μέσα σου,να σου δείξουν πράγματα που ήταν κυριολεκτικά κάτω απο την μύτη σου ή στην καλύτερη να σου δείξουν έναν τελικό στόχο.Το μονοπάτι το περπατάς μόνο σου,χεχ να που έριξα και "κλισεδούρα" ώς εν κατακλείδι!

Η αγάπη ,η ελευθερία ή ειρήνη και όλα τα συναφη έρχονται με προσωπικό αγώνα.

Πάνω στο θέμα του εργότ.Εξαρτάται που παρασιτε΄η σκληρότια,όπως επίσης εξαρτάται και η ποικιλία! Η γνωστότερη ερισιβώδης όλυρα είναι η Claviceps Purpurea.Σε αυτήν οφείλεται ο εργοτισμός (Φωτιά αγίου Αντωνίου) που σκότωσε πολλά ζώα και πολλούς ανθρώπους ,κυρίως μέσω αποκοπής της κυκλοφορίας του αίματος στα άκρα. Αυτό οφείλετε σε κάποιες τοξίνες που περιέχει κυρίως πεπτιδικής φύσεως ή συμπλώκων αλκαλοειδών-πεπτιδιων που προκαλούν αγγειοσύσπαση.

Υπάρχουν φυσικά και άλλα είδη που παρασιτούν επιλεκτικά σε άλλα σιτηρα,και στερουνται αυτών των τοξινών,παρα μόνο περιέχουν τα λυσιργικά οξέα που έχω συγκεκριμένη δράση.Ένας τέτοιος μύκητας,που πάλι ονομάζεται εργκότ είναι η Claviceps Paspali.Η γνώση για αυτό το συγκεκριμένο μύκητα (συγκεκριμένα την παρασιτική σκληρώτρια σε δημητριακά) εικάζεται οτι υπήρχε απο αρκετά παλιά,και οτι λόγω έλλεψης τοξινων είχε χρησιμοποιηθεί απο γνώστε ιερείς αναλόγως...

Αυτά είναι τα κυρίως δεδομένα,τα άλλα ψιλοείναι ράδιο αρβυλα...Προσωπικά την είχα εντοπίσει σε περιοχή που έμενα και ειδοποίησα το άτομο που είχε το χωράφάκι,για να το "καθαρίσει" επειδή έχω σκύλο που συνιθίζει να μασάει οτι βρεί και μια δυο φορές υποπτεύομαι οτι συμπτώματα δηλητηρίασης που παρουσίασε οφείλωνταν σε αυτό.Έστειλα δείγμα σε αρμόδιο,την αναγνώρισε ως Paspali ,πράγμα που πιστεύω οτι έσωσε τον σκύλο μου αλλιώς τώρα ή πόδια δεν θα είχε ή θα ήταν πεθαμένος...

Ενδιαφέρουσα η ενασχόλησή σου πάνω σε θέμα ταμπού,έστω και ως απλή αναφορά! Σπουδάζεις κάτι σχετικό ή έπεσε στα χέρια σου κάποιο βιβλίο?

Όσον αφορά την εικόνα που δίνεις είναι απο άτλαντα του Netter? ΠΟλύ ενδιαρέον και "απτό" το θέμα, μπορούμε να προσκομίσουμε πιστεύω παραπάνω εικόνες ανοτομίας εγκεφάλου...Κατ'εμε το πιο ενδιαφέρον όργανο του ανθρώπινου σώματος...

Reality: A serotonine induced Hallucination?

rizitisΜέλος
24/01/2006, 12:25:26

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

Edited by - rizitis on 24/01/2006 12:59:29

rizitisΜέλος
24/01/2006, 12:54:59
Δεν σπουδάζω φίλε μου , όταν ήμουν σε ηλικία για σπουδές είχα αλλού τον νου μου…
Τώρα προσπαθώ να τον σπουδάσω (τον νου) μέσα από την ζωή και τον αγώνα …
Δεν είμαι μυημένος σε μανιτάρια κτλ ,απλές αναφορές μόνο κάνω , ψάχνω όμως και μελετώ ότι πέσει στα χέρια μου σαν πληροφορία.

Είμαι πάντως υπέρμαχος της άποψης ότι : «ο νους είναι η μοναδική αληθινή πραγματικότητα , και ότι αυτό που ονομάζουμε ύλη δεν αποτελεί παρά ένα πλαστικό κατασκεύασμα το ζευγαρώματος νου και αισθήσεων . δηλαδή η ύλη υπάρχει μόνο εφόσον υπάρχουν νόες και αισθήσεις που να μπορούν να την σχηματοποιήσουν .»
«H ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ»(εκδ. Δίαυλος)

Επίσης συμφωνώ πλήρως την άποψη :

quote:
Αντιθέτως θα μπορούσα να πώ οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιούμε "Χ ποσοστό των δυνατοτήτων μας"...

Οι εικόνες είναι από : http://www.kaltsounis.com.gr/

Ότι μπορείς και θέλεις να μας δώσεις φίλε ,εικόνες ,γνώσεις , δώσε το…

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

AmpereΜέλος
24/01/2006, 14:31:05
Από ό,τι κατάλαβα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα μπορούσε ή τι θα έπρεπε να μετρηθεί ώστε να μιλάμε για ποσοστά χρήσης εγκεφάλου. Επίσης δεν γνωρίζω αν κάποιες «ασυνήθεις», ας πούμε, ιδιότητες θα μπορούσαν να αναδυθούν απλά με την περισσότερη, ποσοτικά, χρήση του.

Εντούτοις, είναι νομίζω προφανές το εξής. Οι δυνατότητες μάθησης –και επομένως χρήσης του εγκεφάλου- κάθε νεογέννητου σε αυτόν τον «υλικό» κόσμο μας, μοιάζουν να είναι απεριόριστες. Πόσες όμως από αυτές τις δυνατότητες αξιοποιούνται;

Ίσως κάποιοι να έχουν ευνοηθεί ιδιαίτερα μεγαλώνοντας σε περιβάλλον που τους επέτρεπε να αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες και να εμπεδώσουν περισσότερες γνώσεις από ό,τι άλλοι. Ούτε αυτοί όμως θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι έχουν εκμεταλλευτεί εξ ολοκλήρου τις δυνατότητες που «εκ κατασκευής» είχαν.

Επομένως, για τον καθένα μας μπαίνει το ερώτημα, «εγώ, τι ποσοστό από τις …εργοστασιακές δυνατότητές μου αξιοποιώ; Μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με ό,τι διαθέτω ή μήπως αν ανεβάσω στροφές θα …κάψω φλάντζα; » Αν και όσον αφορά το τελευταίο ερώτημα, το πρόβλημα, νομίζω, δεν βρίσκεται τόσο στο «πόσο» όσο στο «πώς» χρησιμοποιούμε ό,τι χρησιμοποιούμε.

Σχετικά με τον Αϊνστάιν, μιας και είδα να αναφέρεται αρκετές φορές εδώ, κάπου διάβασα, να έχει πει ο ίδιος, πως δεν θεωρούσε ότι ήταν πιο έξυπνος αλλά ότι ήταν πιο επίμονος στην αναζήτηση απαντήσεων.
Αυτό λοιπόν, η επιμονή δηλαδή, είναι, νομίζω κι εγώ, ένα από τα σημαντικά «κλειδιά» για βελτιώσεις κάθε είδους…

Τέλος, είδα κάπου και κάποιους συσχετισμούς σχιζοφρένειας (ή απλά τρέλας, για να μην μπλέξουμε με ψυχιατρικούς ορισμούς) και ευφυΐας. Κατ’ αρχήν όπως έχει πει και κάποιος …ωραίος τύπος, ίσως τελικά ισχύει πως «όποιος δεν έχει χάσει το μυαλό του, δεν έχει μυαλό για να το χάσει». Από την άλλη, είναι γνωστό επίσης, ότι είναι ύψιστης σημασίας να κρατάμε ισορροπίες (το μέτρο που έλεγαν οι αρχαίοι) και να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι όλα συσχετίζονται με όλα. Αν για παράδειγμα, αναπτύξεις υπερβολικά το μυϊκό σου σύστημα παραγνωρίζοντας τις αντοχές του σκελετικού σου …σασί, το πιο πιθανό είναι ότι θα καταλήξεις με σπασμένα κόκαλα.

Αυτά… άντε, γιατί πολύ το κούρασα και άρχισε πάλι να ρετάρει... Άλλωστε «μπήκα» περισσότερο για να χαιρετήσω από καρδιάς, δύο από τα καλύτερα παιδιά του forum, και δευτερευόντως για να καταθέσω τις …«σοφίες» μου.

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Demon_LordGRΜέλος
31/01/2006, 09:07:09
εγώ ξέρω οτι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του.ο αινστάϊν χρησιμοποιούσε το 13%...αν και δεν το έχω ψάξει το θέμα...:)
misfit138Νέο Μέλος
31/01/2006, 09:39:58
To οτι χρησιμοποιουμε το 10% του εγκεφαλου μας ηταν μια απλη υποθεση του Αινσταιν.
Απο εκει και περα ο καθενας λεει οτι του κατεβει στο μυαλο και χανετε η μπαλα.
Το αν καποιος ειναι ποιο εξυπνος απο καποιον αλλο δε μπορει να κριθει διοτι δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια.
Ολοι κρινουν (λανθασμενα) την ευφυια με βαση την γνωση και οχι την αντιληψη (που ειναι σχεδον αδυνατο βεβαια - αν και υπαρχουν εξαιρεσεις).
Θα μου πειτε οτι υπαρχουν ποσοι επιστημονες που εχουν πει/κανει "τρελα" πραγματα, οπως αναφερατε τον Τεσλα και τον Αινσταιν.
Ε, αμα ασχοληθεις με κατι που σου αρεσει πολυ και αφιερωσεις απειρο χρονο φυσικο ειναι οτι θα τα καταφερεις, εχοντας βεβαια υπομονη και επιμονη με το αντικειμενο που ασχολεισαι, και ολοι θα νομιζουν οτι εισαι θεος.Η αληθεια ειναι ομως οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι τεμπεληδες.
Πχ. Ειναι καποιος που παιζει τρομερη κιθαρα.
Ειναι τάλεντο. Ναι ειναι ταλεντο επειδη για αυτον στη ζωη του το μονο που μετραει ειναι η μουσικη και κανει τα παντα δυνατα για να μαθει οσο το δυνατον περισσοτερα πραγματα.Το αποτελεσμα ειναι να καθετε 10 ωρες την ημερα διαβαζοντας ασκησεις και παιζοντας κιθαρα.
Ο αλλος που γρατζουναει την κιθαρα του ομως 1 ή 2 ωρες την ημερα και δε προκειται να φτασει στο επιπεδο του αλλου, τον εχει για θεο.
οπως ενας φυσικος εχει τον αινσταιν.

Δυστυχως δε μπορεσα να σκεφτω καλυτερο παραδειγμα.
Ελπιζω να καταλαβατε αυτο που θελω να πω.

Edited by - misfit138 on 31/01/2006 09:40:50

Edited by - misfit138 on 31/01/2006 09:41:24

Demon_LordGRΜέλος
01/02/2006, 09:34:40
quote:

Θα μου πειτε οτι υπαρχουν ποσοι επιστημονες που εχουν πει/κανει "τρελα" πραγματα, οπως αναφερατε τον Τεσλα και τον Αινσταιν.
Ε, αμα ασχοληθεις με κατι που σου αρεσει πολυ και αφιερωσεις απειρο χρονο φυσικο ειναι οτι θα τα καταφερεις, εχοντας βεβαια υπομονη και επιμονη με το αντικειμενο που ασχολεισαι, και ολοι θα νομιζουν οτι εισαι θεος.Η αληθεια ειναι ομως οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι τεμπεληδες.
Πχ. Ειναι καποιος που παιζει τρομερη κιθαρα.
Ειναι τάλεντο. Ναι ειναι ταλεντο επειδη για αυτον στη ζωη του το μονο που μετραει ειναι η μουσικη και κανει τα παντα δυνατα για να μαθει οσο το δυνατον περισσοτερα πραγματα.Το αποτελεσμα ειναι να καθετε 10 ωρες την ημερα διαβαζοντας ασκησεις και παιζοντας κιθαρα.
Ο αλλος που γρατζουναει την κιθαρα του ομως 1 ή 2 ωρες την ημερα και δε προκειται να φτασει στο επιπεδο του αλλου, τον εχει για θεο.
οπως ενας φυσικος εχει τον αινσταιν.

αυτό που λές είναι σωστό μέχρι ενα σημείο.πολλές φορές οι άνθρωποι γεννιούνται με ταλέντο!ξέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούσαν μια ζωή να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και στην τελική δεν κατάφεραν τίποτα.ακριβώς επειδή δεν γεννήθηκαν για αυτό...ενώ άλλοι δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο και παρόλα αυά πετυχένουν πολλά.π.χ. ενας απλός χωριάτης απο την ινδία.δεν ήξερε την τύφλα του ο άνθρωπος και όμως οταν του δώσανε ενα βιβλίο μαθηματικών,απο μόνος του έβγαλε θεωρίες που ακόμα και σήμερα οι καλύτεροι μαθηματικοί του κόσμου δεν μπορούν να λύσουν!
πιστεύω να καταλαβαίνεις τη εννοώ...

velialΜέλος
05/02/2006, 05:19:00
Στη φύση τίποτα δεν παει χαμενο- ακομα και τα ψιχουλα, τα τρωνε τα μερμυγκακια. Και βγαινουν οι μεταφυσικοι με τους ευσεβεις ποθους τους, και λενε για χρηση του 10%, και το υπολοιπο ειναι σε τηλεκινηση, τηλεπαθεια και διαφορα αλλα ανυπαρκτα. Αυτο ειναι μεγιστη προσβολη και ιβρυς της φυσεως- τοσα εκατομμυρια... τονοι μυαλο για διακοσμητικους λογους, και για... μελλοντικη χρηση! Χαμπαρι δεν εχουμε παρει για την πραγματικη διασταση της ζωης, και το ποσος αγωνας στην αρενα της φυσικης επιλογης χρειαστηκε, για να ειμαστε εδω σημερα

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Cosmos2001Μέλος
05/02/2006, 09:09:21
quote:
To οτι χρησιμοποιουμε το 10% του εγκεφαλου μας ηταν μια απλη υποθεση του Αινσταιν.

Δεν υπάρχει καμμία πηγή που να τεκμηριώνει ότι ο Αινστάιν είπε κάτι τέτοιο.

05/02/2006, 14:28:17
Το skepdic.gr έχει μια εκτενή αναφορά, κατατάσοντας το θέμα για το 10% της χρήσης του ανθρωπίνου εγκεφάλου στους περιαστικους μύθους:
http://www.skepdic.gr/suburbanmyths.htm
Συγνώμη για την παρεμβολή, αν έχει ξαναγίνει η αναφορά.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.