- ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΟΛΑ: ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΩΡΙΩΝΙΣΤΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΦΙΛΗ Avallon ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ....
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ....
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ "αθλία συμπεριφορά" ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΙΤΕΣ....
ΦΙΛΗ Ostria ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ "μυστικό ψίθυρο του Ερμή" ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ....
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΦΙΛΗ Ostria ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ "μυστικό ψίθυρο του Ερμή" ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ....
Είναι το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου.
Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς και το "Επιστροφή από τη Λήθη"

![]()
quote:
Είναι το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς και το "Επιστροφή από τη Λήθη"
Και το τελευταίο του "Το ελιξήριο της αθανασίας". ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

quote:
Κατά την άποψή μου όχι τόσο καλά όσο τα άλλα που πρότεινα... Πολύ ψεύτικο...
E καλά δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε στα πάντα. ![]()
Εμένα πάντως μου άρεσε και με κράτησε μέχρι το τέλος.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Συγνώμη, ίσως να παρεξήγησα την στάση σας σε ορισμένα μηνύματα. Αντιμετοπίζει κάποια προβλήματα υγείας ένα μέλος της οικογενείας μου και ήμουν σε μία κατάσταση διαφορετική. Ίσως πολύ οξύθυμος.
Αvalon, νομίζω οτι θα εκτιμησεις τα παραπάνω.
Φίλε AVATARGR θα σου απαντήσω αμέσως για τους Ναϊτες.
Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, είναι δικαιολογημένη η απορεία σου. Πως είναι δηλαδή δυνατόν να φέρουν τον Σταυρό (εκ του οποίου και Σταυροφόροι) και να τον φτύνουν... Λοιπον, Αυτή ήταν μία από τις κατηγορίες που δέχτικαν στην Δίκη τους και δεν την αρνήθηκαν με την πρόφαση οτι ήταν ένας τρόπος να αποδείξουν οτι θα εξακολουθούσαν να κρατούν μέσα τους τα μυστικά του τάγματος ακόμα και αν τους έπιαναν οι Άπιστοι. Κάτι σαν δοκιμασία δηλαδή. Όντως και εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά απλά ανέφερα αυτά που διάβασα σχετικά με την Δίκη του Τάγματος.
Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως δεν ήταν όλοι οι Σταυροφόροι Ναϊτες... Η ενδυμασία ήταν λόγω του ότι τους είχε μισθοδωτήσει η Ρομαιοκαθολική Εκκλησία. Περι των αρχών του ενδεκάτου αιώνα είχε εμφανιστεί μία συνομοταξία ληστών και βάρβαρων κακοποιών στην κεντρική και νοτιοδυτική ευρώπη. Αυτό το εκμεταλεύτηκε η Εκκλησία με σκοπό να επέμβει στην καθημερινή ζωή. Δημιούργησε έτσι το τάγμα των Ιπποτών. Τους έδωσε δύναμη εξουσία, υποστήρηξη και λεφτά με την ευθύνη οτι θα λυτρώσουν τους Άγιους τόπους. Τί καλύτερο λοιπόν για κάποιον επικυρηγμένο βάρβαρο από το να πάει στην ανατολή ως μισθοφόρος και Σταυροφόρος. Το οτι φορούσαν όμως τον Σταυρό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι πίστευαν και τυφλά. Ήταν απλά στρατιωτική ενδυμασία. Εγώ πάντως δεν θα την πετούσα ακόμα και άραβας να ήμουν προκειμένου να λάβω εξουσία χρήμα και υποστήρηξη.
Σχετικά με τους Ωριονιστές βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την μελέτη του/της Οstria. Μένω πραγματικά έκπληκτος που σε αγγλικό site υπάρχουν τέτοιρες πληροφορίες. Είμαι ανοικτός για οποιαδήποτε άποψή σας για συζήτηση.
Με εκτήμηση και Σεβασμό
Rosecross
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Rosecross ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ.
ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑΙΤΕΣ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ...
ΟΙ ΝΑΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΥΗΜΕΝΟΙ...
ΠΟΛΛΟΙ (ΙΣΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΣΙΚΟ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΙΤΕΣ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, είναι δικαιολογημένη η απορεία σου. Πως είναι δηλαδή δυνατόν να φέρουν τον Σταυρό (εκ του οποίου και Σταυροφόροι) και να τον φτύνουν... Λοιπον, Αυτή ήταν μία από τις κατηγορίες που δέχτικαν στην Δίκη τους και δεν την αρνήθηκαν με την πρόφαση οτι ήταν ένας τρόπος να αποδείξουν οτι θα εξακολουθούσαν να κρατούν μέσα τους τα μυστικά του τάγματος ακόμα και αν τους έπιαναν οι Άπιστοι. Κάτι σαν δοκιμασία δηλαδή. Όντως και εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά απλά ανέφερα αυτά που διάβασα σχετικά με την Δίκη του Τάγματος.
δεν αρνουνταν (εφτυναν) τον Σταυρο αλλα τον Εσταυρωμενο

Δεν θέλω να σε προσβάλλω αγαπητέ μου και εκ των προτέρων ζητώ συγγνώμην αν κατι από όσα γράψω το θεωρήσεις προσβλητικό.
Είσαι όπως λες Φιλόλογος αλλά γιατί τότε τόσα πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη?
Είσαι ειδικευμένος στην Μεσαιωνική ιστορία και δη στους Ναϊτες αλλά κάνεις τόσα πολλά ιστορικά λάθη που μου δημιουργούν απορία. Συγκεκριμένα:
1. Οι Ναίτες δεν ήταν οι Σταυροφόροι. Απλά η (ας μου επιτραπεί η έκφραση)βασική ομάδα των ιδρυτών του Ναϊτικού Τάγματος έφθασε στους Αγίους τόπους με την Δεύτερη Σταυροφορία και έκτοτε δεν είχαν καμμία ανάμιξη στις υπόλοιπες. Ίδρυσαν το Τάγμα, έκτισαν τα κάστρα τους στους Αγίους Τόπους και πολέμησαν εκεί. Οι συμμετέχοντες στις υπόλοιπες Σταυροφορίες κατά κύριο λόγο ήταν τυχοδιώκτες που εβελπιστώντας σε πλόύτη και οφίκια έλαβαν μέρος με τα γνωστά σε όσους έχουν ασχοληθεί αποτελέσματα.
Το μπέρδεμα γίνεται γιατί οι μεν Ναίτες έφεραν λευκούς χιτώνες (και ορισμένες τάξεις τους καφέ ή μαύρους) με κόκινο σταυρό στο δεξιό στήθος. Οι Σταυροφόροι απλά έραβαν πάνω στα ρούχα οτυς ένα σταυρό φτιαγμένο από ένα οποιοδήποτε ύφασμα χωρίς καμιά διάκριση σε χρώμα.
2. Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι έφτυναν τον Εσταυρωμένο ήταν απλά ένα από τα πολλά κατηγορητήρια που Ο Φίλιππος ο Ωραίος της Γαλίας και ο πάπας Κλήμης σκαρφίστηκαν όταν θέλησαν να βρουν τρόπο να διαλύσουν το Τάγμα γιατί ήταν υπερχρεωμένοι απέναντί τους και ήθελαν να γλυτώσουν την οικονομική καταστροφή. Βέβαια κατόπιν των τρομερών βασανιστηρίων που υπέστησαν από την Ιερά Εξέταση κάποιοι αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πολλα προκειμένου να σταματήσουν να υποφέρουν γιατί ως άθρωποι έφθαναν στα όρια της αντοχής. Αυτά ιστορικά είναι αποδεδειγμένα και σου προτείνω να διαβάσεις το πολύ καλό ιστορικό βιβλίο "Οι Ναίτες Ιππότες" του Piers Paul Read (εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ).
Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις το αγαπητού Avatargr ου διαπιστώνω από τα γραφόμενά του ότι έχει πολύ πιο σωστές απόψεις από σενα στο θέμα αυτό.
Βεβαια όπως ξέρεις υποθέτω μια που ασχολήθηκες με το θέμα, το Τάγμα δεν διαλύθηκε αλλά συνέχισε την ύπαρξή του μέχρι τις μέρες μας.
Γράφεις σε κάποια από τις τοποθετήσεις σου ότι:
------------------
Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως δεν ήταν όλοι οι Σταυροφόροι Ναϊτες... Η ενδυμασία ήταν λόγω του ότι τους είχε μισθοδωτήσει η Ρομαιοκαθολική Εκκλησία. Περι των αρχών του ενδεκάτου αιώνα είχε εμφανιστεί μία συνομοταξία ληστών και βάρβαρων κακοποιών στην κεντρική και νοτιοδυτική ευρώπη. Αυτό το εκμεταλεύτηκε η Εκκλησία με σκοπό να επέμβει στην καθημερινή ζωή. Δημιούργησε έτσι το τάγμα των Ιπποτών.
--------------------
Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω τι λες. Είναι παντελώς άσχετο και ασύντακτο. Επίσης δε ιστορικά πλήρως ατεκμηρίωτο.
Αγαπητέ φίλε δεν γνωρίζω κάτι για τους Ωριωνιστές αλλά όλα τα άλλα που αναφέρεις μάλλον με οδηγούν σε συμπεράσματα αρνητικά για τις θέσεις σου.
Είμαι πρόθυμος να μιλήσουμε και από κοντά αν θέλεις, αν και το θέμα των Ναιτών έχει αρκετά παρουσιαστεί στο φόρουμ αυτό.
Και πάλι ζητώ συγγνώμην αν σε πρεσέβαλλα. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.