- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Καλημέρα σε όλες και όλους!pan_Tths γράφεις:
quote:
Έχειςπάει σε σπηλιές χωρίς φως;Υπάρχουν φυτά...Δεν έχω ασχοληθεί για να ξέρω τα είδη αλλά υπάρχουν...Έχω πάει σε πάαααααρα πολλές σπηλιές και καμμιά δεν έχει φως. Εάν εσύ έχεις επισκεφθεί κάποια ή γνωρίζεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ με στίγμα ή άλλο τρόπο εντοπισμού σε ΙΚΕΤΕΥΩ να μου την υποδείξεις... Ξέρεις ΟΛΕΣ οι σπηλιές μέχρι σήμερα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι σκοτεινές. Όσο για τα φυτά: φυτά ίσον ΦΩΤΟσύνθεση. ΦΩΤΟσύνθεση χωρίς ΦΩΣ δεν υπάρχει... Οπότε και πάλι σε ΙΚΕΤΕΥΩ να μου υποδείξεις ένα, μόνο ένα, φυτό που να κάνει ΦΩΤΟσύνθεση στο απόλυτο σκοτάδι. Εάν δεν μας υποδείξεις ούτε "φωτεινή" σπηλιά, ούτε "φυτό" που να φωτοσυνθέτει στο σκοτάδι έχεις ηθική υποχρεώση τουλάχιστον να μας ζητήσεις συγγνώμη για τις λάθος πληροφορίες που μας έδωσες...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Aκόμη περιμένουμε...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

quote:
The Bird's Nest Orchid (Neottia nidus-avis) is a saprophyte (i.e. it lives on decaying organic matter) and it possesses no chlorophyll. Indeed, its leaves have been reduced to ineffectual scales. The plant can grow in the darkest of conditions (because it needs no light) and has a preference for the deep leaf litter found in beech woods in southern England.The plant is so named because of its root's resemblance to a matted bird's nest.
The rear of the flower forms a nectar bearing cup. Although flies are pollinators, it is believed that most flowers are self-pollinated and may even flower and set seed entirely underground. This, and its efficient vegetative propagation, can lead to quite dense stands of these plants.Both shots were taken at a Buckinghamshire reserve at the beginning of June.
http://www.users.dircon.co.uk/~pnielsen/orchids3.htm
http://www.floralimages.co.uk/pneottnidus.htm
http://www.britannica.com/eb/article?tocId=9015360&query=nest&ct=
http://www.wildlifetrust.org.uk/scottish/www/d&g/st2orchid.htm
http://androsace.com/?f=Orchidaceae&g=Neottia&s=nidus-avis
http://flood.nhm.ac.uk/cgi-bin/fff/glob.pl?report=Flora&Flora.%5BFloraNo%5D=435200
Και το φυτό σε άλλο μέρος, άλλη ώρα...

Κι επειδή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος έδωσε κάτι συγκεκριμένο, ας πούμε πέντε πράγματα...
ΟΛΑ τα φυτά, μπορεί να φυτρώσουν, αλλά δεν θα επιβιώσουν σε συνθήκες έλλειψης φωτός. Πριν από πολλά χρόνια στην Ν.Υόρκη καταγράφηκε η εξής ιστορία (η οποία βέβαια μπορεί και να είναι ένας ωραίος αστικός μύθος...): Επιδρομή αστυνομίας σε στέκι τοξικομανών. Αυτοί για να εξαφανίσουν τα πειστήρια τα πετούν στην τουαλέττα. Μεταξύ αυτών και σπόροι μαριχουάννας. Οι σπόροι καταλήγουν στον υπόνομο. Εκεί βρίσκουν κατάλληλο πλούσιο έδαφος (μην ρωτήσετε γιατί...) και φυτρώνουν. Μεγαλώνουν γρήγορα αφού υπάρχει αφθονία τροφής, νερού και έλειψη ανταγωνιστών. Στρέφονται δε προς το ελάχιστο φως που μπαίνει από τα καπάκια, τα φυτά είναι ψηλά και ...άσπρα. Η δε ποιότητα τους εξαιρετική (τουλάχιστον έτσι φέρεται να λένε αυτοί που τα δοκίμασαν). Ε, και; τι σημαίνει αυτό; Πως οι καναβουριές μπορεί να φυτρώσουν σε ένα βαθύ σπήλαιο;
Καλοί μου άνθρωποι,
τα σπήλαια μπορεί να έχουν ένα δικό τους οικοσύστημα. Ένα οικοσύστημα βασίζεται σε οργανισμούς που συνθέτουν οργανική ύλη από ανόργανη ύλη+ενέργεια (όποιου είδους - σε ποσοστό 99,9% αναφερόμαστε όμως στο ηλιακό φως). Στα σπήλαια δεν υπάρχει φως! Έτσι το οικοσύστημα βασίζεται στην οργανική ύλη που καταλήγει στο σπήλαιο από έξω! Παράδειγμα: στα σπήλαια υπάρχουν έντομα. Τι τρώνε αυτά; Μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται σε κόπρανα νυκτερίδων. Τι τρώνε οι νυκτερίδες; Έντομα που ζουν ΕΞΩ από τα σπήλαιο, πχ κουνούπια. Αυτά τρώνε αίμα από θερμόαιμα ζώα. Τα ζώα τρώνε φυτά. Άρα το οικοσύστημα του σπηλαίου το συντηρεί έμεσσα αλλά σαφέστατα ο ήλιος!
΄Λλλωστε το link που αναφέρεις γράφει με σαφήνεια:
quote:
The Bird's Nest Orchid (Neottia nidus-avis) is a saprophyte (i.e. it lives on decaying organic matter
Και σε ρωτώ: η "οργανική ύλη σε αποσύνθεση" κάποτε δεν ήταν οργανική, απλά κατέληξε στη σπηλιά, οπότε πάλι δεν έχει σαν αρχή το ηλιακό φως;
Τέλος (και το ξανασυζητάμε αν θέλεις) στην φωτογραφία που σου παραθέτω εγώ το φυτό φωτοσυνθέτει (γι αυτό και είναι πράσινο). Οπότε;
Να ξέρεις πάντως πως άλλα φυτά χρειάζονται πολύ φως, άλλα λίγο, άλλα ζουν σε εδάφη πλούσια σε οργανική ύλη, άλλα σε φτωχή... Το απίστευτο είναι με τα σαρκοφάγα φυτά! Επειδή ζουν σε εξαιρετικά φτωχά εδάφη, "κυνηγούν" έντομα για να συμπληρώσουν την δίαιτα τους.
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Τελικά μάλλον μπορεί να ζήσει και με ελάχιστο φως, παρά στο απόλυτο σκοτάδι...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
*Φυτά Υπεριώδους ακτινοβολίας
*Νυκτόβια
και πολλά άλλα
quote:
σε ΙΚΕΤΕΥΩ να μου υποδείξεις ένα, μόνο ένα, φυτό που να κάνει ΦΩΤΟσύνθεση στο απόλυτο σκοτάδι.
συγνώμη για την παρέμβαση αλλα τίποτα δεν είναι απίθανο
quote:
σε ΙΚΕΤΕΥΩ να μου υποδείξεις ένα, μόνο ένα, φυτό που να κάνει ΦΩΤΟσύνθεση στο απόλυτο σκοτάδι.
συγνώμη για την παρέμβαση αλλα τίποτα δεν είναι απίθανο
Δεκτή η παρέμβαση, δεκτή και η τοποθέτηση "τίποτε δεν είναι αδύνατον" (αυτό ήθελες σίγουρα να πεις) και ναι, τα πάντα είναι πιθανά και ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να έχουμε ανοικτό το νου μας σε όλες τις πιθανότητες, αλλά τα μέχρι σήμερα δεδομένα (επαναλαμβάνω: τα ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ δεδομένα) δείχνουν πως για να γίνει ΦΩΤΟσύνθεση χρειάζεται ΦΩΣ και ότι στα σπήλαια δεν υπάρχει φυτική ζωή. Αν κάποιος κάποια έχει αποδείξεις (φωτογραφίες, τοποθεσία του σπηλαίου κλπ κλπ) ας τα φέρει όλα αυτά και εγώ του υπόσχομαι: να τα παρουσιάσω στο παγκόσμιο σπηλαιολογικό συνέδριο. Να τα παρουσιάσουμε στην πανελλήνια σπηλαιολογική συνάντηση. Να τα δημοσιέυσουμε σε σοβαρό επιστημονικό περιοδικό.
Παρόλα αυτά δεν πιστεύω πως θα γίνει τίποτε από όλα αυτά, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των "ερευνητών" θα ανακυκλώσει έτοιμες πληροφορίες από το net...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη για το περασμένο Σαββατοκύριακο...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Η ζωή αναπτύσσεται και στα πιο σκοτεινά μέρη
"Αμερικανοί ερευνητές έχουν βρει αποδείξεις ότι γίνεται φωτοσύνθεση - η μαγική διαδικασία που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια και το διοξείδιο του άνθρακα σε φύλλα και καρπούς - σε βάθος 2 χιλιομέτρων περίπου κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού."
"Το φως του ήλιου μπορεί να διαπεράσει μέχρι 200 μέτρα, εξασθενώντας συνεχώς με το βάθος. Αλλά οι ερευνητές βρήκαν έναν φωτοσυνθετικό οργανισμό που καταναλώνει θείο στα δείγματα που λήφθηκαν κοντά σε μια υδροθερμική διέξοδο, σε ένα βάθος 10 φορές περισσότερο.
Επειδή το βακτηρίδιο αυτό δεν θα μπορούσε να συλλέξει το φως του ήλιου σε εκείνο το βάθος, θα πρέπει να παίρνει φωτεινή ενέργεια από μια άλλη πηγή, λένε οι επιστήμονες. Και η μόνη πηγή θα μπορούσε να είναι η πολύ εξασθενημένη πυράκτωση του πολύ καυτού νερού."
http://www.physics4u.gr/news/2005/scnews2025.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Είπα εγώ ποτέ; Είπα ότι είναι απίθανο, αλλά όχι αδύνατο. Και στις σπηλιές, μέχρι τώρα φυτά δεν υπάρχουν! Αν βρεθεί ένα, και μπορούμε να το αποδείξουμε, όπως αυτό που βρέθηκε στα βάθη της θάλασσας, ευχαρίστως θα το δεχτώ! Άλλωστε παρακάλεσα όποιον έχει συγκεκριμένα στοιχεία να τα μοιραστεί μαζί μου και του υπόσχομαι παγκόσμια φήμη...
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
ΟΧΙ για φωτοσύνθεση.
Φιλικά
Tomcat

Μπανανιά δίμετρη σε σπηλιά μας κάνει;

Ανάπτυγμα Καρύδας;

Μανιταράκια;
Θα μπορούσες όμως να μας δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες?
Οπως το σε τι βάθος βρέθηκαν αυτά?
Δε θα πω για τα κρεμμύδια που πολλές φορές φυτρώνουν αν και μένουν φυλαγμένα σε σκοτεινά ντουλάπια αλλά θα σας πω τι έπαθα με την χριστουγεννιάτικη κρεμμύδα...(ξέρετε αυτές που τις κρεμάμε για γούρι πάνω από την πόρτα του σπιτιού).
Επειδή λοιπόν μου πήγε αναπάντεχα καλά η χρονιά που μας πέρασε μόλις ήρθαν τα επόμενα Χριστούγεννα δε μου πήγε η καρδιά να την πετάξω και έτσι την κατέβασα στην αποθήκη μαζί με άλλες συναισθηματικές "σαβούρες".
Τώρα το καλοκαίρι που άνοιξα την αποθήκη να βγάλω τα εποχιακά είδα με μεγάλη έκπληξη ότι όχι μόνο είχε βγάλει πράσινα φύλλα αλλά και είχε ριζώσει και όλα αυτά σε απόλυτο σκοτάδι!!(όσο απόλυτο μπορεί να είναι σε μια υπόγεια χωρίς παράθυρο αποθήκη)
Γι'αυτό λοιπόν επειδή πολλές φορές το ελάχιστο φως είναι αρκετό για να κάνει τη φωοτοσύνθεση θα βοηθούσε να μας έλεγες σε τι βάθος βρέθηκαν αυτά τα φυτά... Τα μανιτάρια είναι πιο λογικό να υπάρχουν αλλά τα φυτά...

Πληροφορίες υπάρχουν στο Link κάτω απο τις φωτο.
Η σπηλιά είναι στην Νότια Ταϋλάνδη, και δεν αναφέρεται
βάθος αλλα ΑΠΟΛΥΤΟ σκοτάδι.Λογικα όχι στην είσοδο
quote:
bananas attemting to grow in total darkness,
Αν λοιπόν είναι κάτι δυνατόν, με λίγο ψάξιμο βρίσκουμε.
Εκτός όμως αυτών που βλέπουμε στις φώτο...
ΕΡΩΤΗΜΑ Α'
Φυτά υπεριώδους ακτινοβολίας
Φυτά με χημειο-σύνθεση (chemosynthesis),
Φυτά Σαπρόφυτα (που ζούν απτην απο-σύνθεση)
Φυτά σαρκοφάγα
Φυτά σκοτεινών βυθών
Φυτά-Μύκητες
και άλλα Φυτά δεν αποτελούν μέλος τροφικής αλυσίδας
σε έναν σκοτεινό βαθύ κόσμο;
ΕΡΩΤΗΜΑ Β' (στο οποίο επιμένω) - ΚΟΙΛΗ ΓΗ
Οι φωτογραφίες με την τρύπα στον Β.Πόλο είναι αυθεντικές.
Είναι αριθμημένες και δημοσιευμένες απο την ίδια την ESSA
ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία τότε. Η επίσημη θέση της
"επιστήμης" είναι οτι η μαύρη οπή στον Β.Πόλο είναι λόγω
της θέσης περιστροφής του δορυφόρου απο την πλευρά
φωτογράφησης της Γής οπου τον Γενάρη ήταν σκοτεινή, και
οτι το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι ένα τέλειο κυκλικό
κολάζ.
Πώς είναι αυτό δυνατόν όταν 
α) καμία άλλη φωτογραφία δεν έχει αυτό το εφφέ του κολάζ
σε αντίστοιχη ημερομηνία για να βγεί κάποιος να πεί κάτι
τόσα χρόνια που λειτουργούσε ο δορυφόρος;
β) ο συγκεκριμένος δορυφόρος ήταν ηλιοσύγχρονος και το
κέντρο της φωτογραφίας είναι πάντα φωτεινό;
γ) ο συγκεκριμένος δορυφόρος ήταν με σύστημα υπέρυθρης
απεικόνισης-μηδέν σκοτάδι- συστήματος Τ.I.R.O.S;
(Television Infra Red Optical System)
δ) η γωνία φωτογράφησης ήταν σχεδόν κάθετη (98 μοίρες);
ε) η τροχιά του δορυφόρου ήταν μονάχα ΠΟΛΙΚΗ;
στ) δεν γίνόταν φωτοκολάζ σε φωτογραφίες δορυφόρων που
έρχονταν με αλληλουχίες ηλεκτρονικών σημάτων 01 σε
μπομπίνα, αλλα η μοναδική φάση που περνούσαν ήταν μια
δεύτερη εκτύπωση στο φωτο-κεντρισμένο grid ?
Τα στοιχεία τα έχω βάλει στις προηγούμενες σελίδες και
με scanning απο σελίδες της διαστημικής εγκυκλοπαίδιας
με συγγραφείς τους ίδιους τους παράγοντες των επιστημόνων
των διαστημικών αποστολών απο NASA, ESSA και Ρωσσία.
μεταξύ άλλων και...
quote:
1. HERALD J. VON BECKH
Chief Scientist Aeromedical Research Laboratory, Holloman Air ForceBase
2. CHARLES A. BERRY
Head of the Medical Center Oper.Office,Manned Spacecraft Center NASA
3. WERNHER VON BRAUN
Director, George C. Marshall Space Flight Center = NASA