- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και η αγάπη για τον εαυτό μας,εκλείπει...Ναι, έστω λόγω άγνοιας της προσωπικότητας μας, ώστε να είναι επαρκέστερη η αγάπη,να μπορεί να είναι καταλύτης, για να μάθουμε να την βλέπουμε όπου εκφράζεται...Μιλάμε για μια θετική δύναμη,που έχει το περιθώριο της αθανασίας,της αιωνιότητας που έχει ο Θεός...
Και πρέπει να μάθουμε να την βλέπουμε, γιατι είναι ζωή...
Ε λοιπόν τσακωνόμαστε κι εδώ, σιγά το πράγμα.
Αυτά με τα θεόνια ρε φίλε δεν τα πιάνω. Είπαμε, είμαι πανέξυπνη και πάνσοφη![]()
αλλά με αυτά με τσάκωσες αδιάβαστη.![]()
Όπως σου έχω ξαναπεί σου έχω εμπιστοσύνη, ξέρω ότι θα κάνεις αυτό που είναι προς όφελος δικό σου και όλων όσων αλληλεπιδράς.
Να σου πω τώρα κάτι άλλο, μην μου πεις ότι δεν κάναμε άπαιχτο διάλογο στο θέμα «ψύχωση», κόντεψες να με σιχτιρίσεις με αυτά τα «φίλτατε» και «αγαπητέ» που συνεχώς ξεφούρνιζα. ![]()
![]()
![]()
Για το όποιο θεόνιο,μπορώ να πω οτι είμαστε μάλλον ..δύσπιστοι..
Δεν πιστεύουμε στην αγάπη, επαναλαμβάνω..Μοιάζει λες και όλα ειναι
θέμα επιβίωσης, όχι έκφρασης....
Κι ομως, ο άνθρωπος ειναι ωραίος...Λείπει, κατά την άποψη μου,το
κέφι, η ξεγνοιασιά, που κάνουν τον άνθρωπο εμπνευσμένο ποιητή..Λείπει η επιθυμία να είμαστε χαρουμενοι, να ειμαστε καλά..
Και πόσο παραδοξο ακούγεται αυτό...Δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε
να είμαστε καλά ...
quote:
Εαρινέ μου
Όπως σου έχω ξαναπεί σου έχω εμπιστοσύνη, ξέρω ότι θα κάνεις αυτό που είναι προς όφελος δικό σου και όλων όσων αλληλεπιδράς.
Να σου πω τώρα κάτι άλλο, μην μου πεις ότι δεν κάναμε άπαιχτο διάλογο στο θέμα «ψύχωση», κόντεψες να με σιχτιρίσεις με αυτά τα «φίλτατε» και «αγαπητέ» που συνεχώς ξεφούρνιζα.
Θα σου πώ κάτι , το οποίο μου συνέβη...
Χθές το πρωί καθώς έπινα το καφεδάκι μου..είδα μια κυρία -περίπου τριάντα χρονών- έσπρωχνε ένα αναπηρικό καροτσάκι , όπου μέσα ήταν ένα νεαρό , πολύ όμερφο παιδί , αλλα παραπληγικό..
Έπαθα ΣΟΚ.."έφαγα" ήττα...μια τόσο πανέμορφη μέρα και γώ ακόμα σκεφτόμουν -ο άθλιος έως και κακομοίρης- την συγκρουσή μου με τον Ευάγγελο και είχα ένα άσχημο συναίσθημα ..θυμού και οργής ταυτόχρονα..
Εκείνη , κοίταζε το παιδάκι της και του τραγουδούσε και κείνο ανταποκρινόταν με ένα τόσο μα τόσο γλυκό χαμόγελο..
Ντράπηκα..ήμουν τόσο μα τόσο μικρός και ευτελής μπροστά της..
Τόσο μα τόσο αδύνατος ...μπροστά στην δύναμη της ψυχής της!
Εκείνη τη στιγμή , πεντακάθαρα είδα τον εχθρό μου...τον εχθρό της ίδιας μου της ζωής...που δεν ήταν άλλος απο τον ίδιο μου τον εαυτό..!
Έτρεξα και λίγο πιο πάνω έφθασα κοντά τους και τους είπα ...καλημέρα!
Με κοίταξαν και οι δυό στα μάτια..χάιδεψα τα μαλλιά του νεαρού και μου χάρησε το πιο γλυκό χαμόγελο του κόσμου..θαρρείς πως με "κέρασε" απο το περίσσευμα της όμορφης και άδολης ψυχής του...!
Νά'μαστε καλά φίλη μου...νά'μαστε καλά!
Προσωπικά την έφαγα κατραπακιά και ελπίζω για τα καλά να συνήλθα...ελπίζω δηλαδή..
![]()
Μόνοι μας καταστρεφόμαστε...μόνοι μας ορθώνουμε τείχη..
Καλημέρα και σ'ευχαριστώ!
soul
Καλά;
quote:Χεχε... μάλλον δεν διάβασες παρακάτω ευλογητέ μου!
Δεν θα παραθεσω τα χωρία, απλα θα κανω έναν συντομο σχολιασμο.Τα χωρία μπορει ο καθενας να τα διαβασει ολοκληρα από την γραφη
quote:Τι μας λες εδώ φιλαράκο; Οτι ότι δεν σας βολεύει από την ΠΔ δεν ισχύει;
Να σου πω φιλε μου ότι αν κατι από αυτό που λες για την παλαια, αναφερεται και στην καινη, ισχυει. Αν δεν επαναλαμβανεται στην Καινη, σημαινει ότι ηταν για τους Εβραιους. Και σαφως και δεν αντικατοπτριζει το θελημα του θεου πραγματικα διοτι αλλιως θα επαναλαμβανονταν και στην καινη.
Ο Κύριός σας είπε ότι οι γραφές ισχύουν μέχρις "κεραίας" και έρχεσαι εσύ και αμφισβητείς τον λόγο του θεού σου;
Πας καλά; Βρε δεν έχετε ιερό και όσιο;
quote:Ολα αυτά από αυτόν που είπε "ου φονεύσεις";;; Χααχαχαχα!
θέλει εξάπαντος θανατωθή’’.
και θέλεις λιθοβολήσει αυτούς με λίθους, και θέλουσιν αποθάνει’’
Σκοτώστε όποιος δεν ακούει στους ιερείς
Σκοτώστε τους μάγους
Σκοτώστε τους Ομοφιλόφιλους
Σκοτώστε όποια γυναίκα μοιχεύεται ή συνουσιάζεται παράνομα
Σκοτώστε τις γυναίκες που δεν είναι παρθένες την ημέρα του γάμου τους (
Σκοτώστε όποιον εργάζεται το Σάββατο
Σκοτώστε τα παιδιά των αμαρτωλών
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις...
quote:Εδώ κάποιος είναι σχιζοφρενής φίλε μου.
Ο Ιησούς λέγει να τιμάς τους γονείς σου. Ματθαίος 19: 19
‘’τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα, και θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν’’
Κοίτα --> "Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
Δεν μας το παρέθεσες αυτό, παρ' ότι είναι λίγο παραπάνω από τα παρακάτω 37-38 του Ματθαίου. Για την ακρίβεια είναι τα 34-35-36...
Πονηριές;
...αλλά παρακάτω θα το βάλω στην θέση του!
quote:Μα δεν ρώτησα τίποτα... Ξέρω να διαβάζω. Και εκεί που γράφεις "ΕΑΥΤΟΥ ΖΩΗΝ" είναι λάθος.
26 ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΡΧΗΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΣΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΑΔΕΛΦΑΣ ΕΤΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΑΥΤΟΥ ΖΩΗΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΗΝΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥΓια να απαντηθει αυτό
"ΕΑΥΤΟΥ ΨΥΧΗΝ" λέει. Είναι σαφής η διαφορά νομίζω ε;
quote:Για να δούμε λοιπόν τι λέει ο αυτόπτης!
Για να δουμε το μισος πως το καταγραφει ο Ματθαιος (που ηταν αυτοπτης μαρτυρας) στο ιδιο περιστατικο.
Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
37 ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΦΙΛΕΙ ΥΙΟΝ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
38 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ
Αυτά λέει ο αυτόπτης, γεμάτος αγάπη για την οικογένεια...
Τώρα είναι τοποθετημένα όλα στην θέση τους! Δεν βλέπω καμμία ασυνέπεια με τον Λουκά...
Και διόρθωσα αυτά τα λάθος "ΑΓΑΠΑ", σύμφωνα πάντα με τον Ματθαίο μας, με το σωστό "ΦΙΛΕΙ"!
Ατιμούλη...
Εάν υποπσιαστώ ότι τα αγνόησες σκοπίμως, θα σου τραβήκσω το μούσι ε;
quote:Μόνον όταν μισείς τον εαυτό σου αγαπάς τους εχθρούς σου...
Ποιο μισος από την στιγμη που λεει να αγαπαμε τους εχθρους μας?
quote:Α! Μάλιστα...
Όταν λοιπόν ο Λουκάς γράφει περί «μίσους προς τους γονείς» δεν εννοεί μίσος: εννοεί «η αγάπη προς τους γονείς να είναι μικρότερη απο την αγάπη προς τον Χριστό»˙
...και ο φόνος βαφτίζεται : Αφαίρεση της χάριτος της ζωής
...η ληστεία : Διακονία
...η τρομοκρατία : εκβολή δαιμονίων
...το κρέας : πσάρι ...και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλλίτερα.
quote:Οχι, αλλά το "μίσησε τους γονείς σου και την ψυχή σου ακόμα" σημαίνει "μίσησε τους γονείς σου και την ψυχή σου ακόμα"!
Το «αγάπησε περισσότερο το Θεό από τους γονείς σου» δεν συνεπάγεται «μίσησε και μην αγαπάς τους γονείς σου».
Το καταλαβαίνεις;;;
Ξεκαθαρα πραγματα.![]()
.....Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα, δεν ειναι κακό....Κι εσύ και
άλλοι, όποτε θέλετε αναφέρετε τον Χριστό, σαν αιτία μίσους και πολέμου κι όποτε θέλετε, είναι ένας δειλός, ειρηνιστής, κλπ...
Για ξεκαθαρίστε τα λίγο αυτά, για ξεκαθαρίστε τα...Φαίνεσαι μπερδεμένος, ή νόμιζω;...
Την νηφάλια. Την λογική.
Την θεώρηση των ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ βρε ελληναράδες ΟΕΟ!
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Την γνωρίζετε βρε;;;
Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος, Το ωραιότερο δημιούργημα είναι ο κόσμος, διότι είναι έργο Θεού ,Το μεγαλύτερο ο χώρος, διότι χωράει τα πάντα ,το γρηγορότερο ο νους, διότι τρέχει παντού, Το ισχυρότερο η ανάγκη, διότι κυριαρχεί σε όλα, Το σοφότερο ο χρόνος, διότι ανακαλύπτει τα πάντα.
ΘΑΛΗΣ
Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις
ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ
Eεξαπατούνται οι άνθρωποι στη γνώση των φανερών πραγμάτων, όπως σχετικά με τον Όμηρο που έγινε ο σοφότερος απ' όλους τους Έλληνες. Γιατί και εκείνον τον εξαπάτησαν κάποια παιδιά που σκότωναν ψείρες, λέγοντας του: όσα είδαμε και πιάσαμε, εγκαταλείπουμε, μα όσα δεν είδαμε κι ούτε πιάσαμε, τα φέρνουμε πάνω μας.
Ο θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός.
Η ζωή του πυρός οφείλεται στον θάνατο του χώματος, η ζωή του αέρα στο θάνατο του πυρός, η ζωή του ύδατος στο θάνατο του αέρα, η ζωή του χώματος στο θάνατο του ύδατος.
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Διπλή ιστορία θα σου πω.
Κάποτε απ' τα πολλά βγήκε το ένα
και μι' άλλη φορά
απ' το ένα τα πολλά.
Διπλή είναι η γέννηση των θνητών,
διπλή και η φθορά τους,
τη μία τη φέρνει και τη χαλάει η σύναξη των πραγμάτων,
την άλλη την θρέφει και τη σταματάει ο χωρισμός τους.
Κι αυτή η εναλλαγή δεν έχει τελειωμό,
άλλοτε η Φιλότητα ενώνει τα πράγματα και τα κάνει ένα,
και άλλοτε το Νείκος τα χωρίζει.
ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ
Οι θνητοί νομίζουν ότι οι θεοί γεννιούνται και ότι έχουν φορέματα και φωνή και σώμα σαν το δικό τους. Αλλά αν τα βόδια και τα άλογα ή τα λιοντάρια είχαν χέρια ή μπορούσαν να σχεδιάσουν με τα χέρια και να κάνουν έργα που κάνουν οι άνθρωποι, τα άλογα θα απεικόνιζαν τους θεούς σαν άλογα , τα βόδια σαν βόδια, και θα έκαναν το σώμα τους σαν το δικό τους. Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι πλακουτσομήτιδες και μαύροι, οι Θράκες ότι οι δικοί τους θεοί είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες
ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ
Αυτό το τελευταίο σάς θυμίζει κάτι;![]()
![]()
Edited by - Αίολος on 23/11/2009 20:42:29
ΟΕΟ;ΜΧΜ!!!!
quote:
ότι αποτελούσαν τμήματα μιας σκέψης που δεν είχε ολοκληρωθεί και το πέτυχε αυτο με τον χριστιανισμό...
και για σένα, αγαπητέ μου Αίολε....Έχω ...βάσιμες υποψιες, επ αυτού...
quote:
Αίολος
Aυτό ήταν χτύπημα κάτω από την ζώνη
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:http://www.youtube.com/watch?v=rdywSs9vRUYquote:
Αίολος
Aυτό ήταν χτύπημα κάτω από την ζώνη===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Γειά σου ar-ia!!!![]()
soul
quote:
Αίολος
Το φιλοσοφικό ερώτημα, φίλε μου, είναι: Εφ' όσον βλέπουν τις ασυναρτησίες, ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ;;;
Γιατί υπερασπίζονται την ηλιθιότητα;
Υπάρχει απάντηση θαρρείς;
Ο φανατισμός καλέ μου Αίολε , ο φανατισμός ο οποίος ενίοτε υποδαυλίζεται από το ιερατείο , ένα ιερατείο που γι’ αυτό ο χρόνος έχει παγώσει στην εποχή του θεοκρατικού Βυζαντίου , και πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα κρατά τους πιστούς για πάντα δέσμιους .
Αναμασώντας τα ψεύδη που τους σερβίρουν έντεχνα οι επαγγελματίες καθοδηγητές του χριστιανισμού , νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζονται την πίστη τους , και όταν κάποιος τους λέη την αλήθεια , αν είναι άθεος ή άθρησκος τον κατατάσσουν στους δωδεκαθεϊστές , εάν δε δηλώσει χριστιανός , γιατί υπάρχουν και ελάχιστοι ανοιχτόμυαλοι , θα τον πουν αιρετικό .
Οι περισσότεροι από αυτούς που εθελοτυφλούν και δεν θέλουν να δουν την ιστορική πραγματικότητα , έχουν διδαχθεί τον χριστιανισμό και την ιστορία μόνο μέσα από τα σχολικά βιβλία , πηγαίνουν στην εκκλησία επειδή έτσι το βρήκαν , σταυροκοπιούνατι την ώρα που ο παπάς βρίζει τους Έλληνες , δίχως τις περισσότερες φορές να καταλαβαίνουν τι ακούνε , και τίποτε πέραν τούτου .
Στις 3 Οκτωβρίου ήμουνα σε ένα γάμο μιας ανεψιάς της συζύγου μου στη Μάνη . Όταν ο παπάς έφθασε στις ευχές προς τους νεονύμφους και άρχισε να αναφέρη τον Αβραάμ , τον Ισαάκ , τη Σάρα και τη Ρεβέκκα , ένας ξάδελφος της συζύγου μου που στεκόταν δίπλα μου , πιστός χριστιανός , αναρωτήθηκε : «Τι δουλειά έχει ο Αβραάμ ;» . Άντε τώρα εγώ να τα εξηγήσω στον Γιάννη , Γιάννης ήταν το όνομά του , μέσα στην εκκλησία και κατά τη διάρκεια του μυστηρίου .
*
quote:
[quote] Αίολοςένας ξάδελφος της συζύγου μου που στεκόταν δίπλα μου , πιστός χριστιανός , αναρωτήθηκε : «Τι δουλειά έχει ο Αβραάμ ;» . Άντε τώρα εγώ να τα εξηγήσω στον Γιάννη , Γιάννης ήταν το όνομά του , μέσα στην εκκλησία και κατά τη διάρκεια του μυστηρίου .
*
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
soul
d.k
quote:Γειά σου ar-ia!!!
Kαλημέρα Εαρινέ
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
quote:quote:Γειά σου ar-ia!!!
Kαλημέρα Εαρινέ===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
http://www.youtube.com/watch?v=PBAg10F7CPw
Kαλημέρα ar-ia!!!
soul
Έ, ξέρεις πολλά...
Για το νόημα της θρησκείας αυτής, όμως, μπορείς να πεις ότι τοΔεμν κατάλαβες;