- Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Βρίσκω το θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και ασπάζομαι την άποψη του
kelsos. Θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι ίσως αν εκτιμούσαμε πραγματικά όλα αυτά που έχουμε γύρω μας ο καθένας τότε θα βλέπαμε ότι είναι απολύτως λογικό να είμαστε ευτυχισμένοι. Όλοι έχουμε ζήσει το συναίσθημα εκ των υστέρων να εκτιμήσουμε κάτι.Δεν νομίζετε ότι αν το εκτιμούσαμε απ την αρχή και το χαιρόμασταν για όσο καιρό μας προσφερόταν, θα ήμασαν ευτυχισμένοι?![]()
Το λάθος που συνήθως γίνεται με τον όρο ευτυχία είναι ότι οχι απλά τον αναζητούμε έξω απο εμάς(ενώ βρίσκεται μέσα μας) αλλά και ότι συγκρινόμαστε με άλλα άτομα και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που κάποιοι άλλοι έχουν φτιάξει για μας. Η ευτυχία ορίζεται και βρίσκεται απο τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, είτε πιστεύει στον οποιοδήποτε θεό είτε απλά στον εαυτό του.
Φίλε notis 29 , η αποψή σου είναι απολύτως σεβαστή μήμπως όμως υποτιμάς λίγο τις ανθρώπινες δυνατότητες?Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει τον Ιησού Χριστό μέσα του, ή ασπάζεται άλλη θρησκεία δεν έχει τη δυνατότητα να υπάρξει ευτυχισμένος? Θέτω απλά μια ερώτηση
Και στο κάτω κάτω αφού βλέπουμε ότι με την πολυσύνθετη σκέψη για τη ζωή και την ευτυχία δεν βγάζουμε άκρη, ας δεχτούμε αυτό που μας έχει δοθεί και αυτό που ζούμε με ανοιχτή αγκαλιά, γιατί κανείς απο μας δεν θέλει να φτάσει στο σημείο του θανάτου για να καταλαβει ότι δεν έζησε ποτέ!Θορώ
Gia kapoious anthrwpous h apokthsh ths eytixias einai poly eykolo pragma.Gia kapoious allous,einai dyskolo.
Oi perissoteroi thetoun synexeia stoxous ston eayto tous,kai otan pleon tous petyxoun,erxetai i eytixia kai i aytoepivevaiwsh.
Alloi anthrwpoi,den theloun na kanoun kati tetoio-diladi,na thetoun pollous stoxous,alla enan,xwris omws na ton petyxainoun-skopima panta,wste na mhn xreiazetai na xanarxisoun apo thn arxh me kainourgio kinhtro.
Etsi arkountai na kynhgoune panta ena oneiro,pou me dikh tous epilogh den ton pragmatopoioun,wste meta thn xara ths aytoepivevaiwshs,pou petyxan kati,na mhn noiwsoun thn apogohteysh tou oti ayto pleon perase kai einai parelthon.
Kata thn gnwmh mou pantws,h eytixia kovetai sta metra tou kathenos.
An kai symfwnw me tous voudistes,oson afora ton periorismo kai ton elegxo twn epithymiwn mas,wste na mathoume na eimaste xaroumenoi me ta liga pou exoume.
Giati stis simerines meres,pisteyw oti to megalitero meionekthma twn anthrwpwn einai h axaristia-to na zhtan olo kai perissotera,enw ftanoun osa exoun hdh.
Diladi,prospathoun me kathe meso na efarmosoun to "ola h tipota",enw pote den prokeitai na ta exoun i ola,i tipota.
Filia
ΦΙΛΕ tzo ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ????
ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ????
ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΥΤΗΧΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ.
ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ.
ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ.
ΒΕΒAIA ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΟΤΙ 29
quote:
Η ευτυχία έρχεται μόνη της όταν πάψεις να είσαι νευρικός αναζητητής της
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Katadeyteron,symfwnw me ton voudismo mono mexri enos orismenou shmeiou.Giati opws eixa pei kai thn prohgoumenh fora,oi anthrwpoi simera,teinoun pros ta 2 antitheta akra.Diladi i tha anazhtoun san treloi thn eytixia,nomizontas oti tha thn vroun sta ylika agatha,h tha periorisoun teleiws tis epithymies tous.
Tha symfwnousa omws apolyta an se ayto yphrxe kapoia mesh lysh.
Filia,tzo
ΦΙΛΗ tzo ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ![]()
ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ....
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ... ΚΑΝΕΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ...
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.....
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Oson afora to an eimaste eytixismenoi,kai an oxi,pws o kathenas mporei na vrei thn eytixia tou,sigoura tha proteina se olous na diavasoun to vivlio "alxhmisths" tou Paolo Coelho,(gia osous den to exoun diavasei)
Symfwnw apolyta me kapoia pragmata pou leei,opws to oti gia na eimaste oloklhrwmenoi san anthrwpoi,prepei na exoume oneira kai na ta khnygame.Giati o dromos pros to oneiro mas,mporei na mas deidaxei to pws o kathenas proswpika tha ginei eytixismenos.
Filia
ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΤΖΟ Η
ΤΑΞΕΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
Oson afora to an eimaste eytixismenoi,kai an oxi,pws o kathenas mporei na vrei thn eytixia tou,sigoura tha proteina se olous na diavasoun to vivlio "alxhmisths" tou Paolo Coelho,(gia osous den to exoun diavasei)
Δεν ξέρω για τον Αλχημιστή αλλά το <<Ημερολόγιο ενός μάγου>> ήταν μια βλακεία.
makarios opoios kataferei na zei kathe mera agkaliazontas olo to sumpan kai xairetai tin dimiourgia
α όταν δεν είμαστε( απόλυτα) ευτυχισμένοι επειδή επειδή θέλουμε όλο και περισότερ υλικά αγαθά
β (αυτό πιστεύω αντιστοιχεί σε εμάς ) όταν δεν είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι επειδή έχουμε πολλά ερωτήματα και φιλοσοφικούς προβληματισμούς στο μυαλό μας και δεν παίρνουμε ικανοποιητικές απαντήσεις ( τα περιστότερα θέματα δεν έχουον σίγουρη απάντηση) . αυτό συμβαίνει όταν είμαστε ανύσηχα πνεύματα και αναζητητές και είναι σαφώς καλό .( σε αντιδιαστολή της άγνοιας και της αναισθησίας όπου αν κάποιος τα έχει αυτό τότε είναι φυσικό να νιώθει "ευτυχισμένος" ένα είδος ευτυχίας όμως που ποτέ δεν πρόκειται να είναι ίδια με την ευτυχία που εμείς μπορεί να νιώσουμε .) πιστεύω πως αυτό είναι ένα επιθυμητό είδος μη πληρότητας και μη ευυσηχαστικότητας που απορέει από τον χαρακτήρα μας
τώρα , δεν μου αρέσει η λογική ότι η ευτυχία για να έρθει πρέπει να βάζες μικρούς στόχους . κάπου διάβασα " βάλε μικρού΄ς στόχους αν θες να είσαι ευτυχισμένος , βάλε μεγάλους αν θες να παραμείνεις για πάντα νέος" και είναι αλήθεια . αν υποστηρίζουμε ότι καλύτερα να συμβιβαζόματσε και να βάζουομε μικρούς στόχους για να ευτυχίσουμε καθώς θα είναι εύ΄κολο να τους κατακτήσουμε με την ίδια λογική είναι σαν να λέμε ότι θα ήταν ωραίο να ή΄μασταν τρελοί και να ήμασταν ευτυχισμένοι ...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ....
ΠΟΥ ΡΩΤΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΟΤΙΣ_29...
quote:
Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι;
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ??????
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ....
ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΤΟΥ ...
ΘΕ ΕΙΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
αλλά το τελικό συμπέρασα είναι ότι η ουσιαστική ευτττχία είναι κάτι το υποκειμενικό . μπορεί κα΄ποιος να αισθάνεται ευτυχισμένος χορεύοντας σε ένα μπαρ ενώ ένας άλλος να αισθάνεται ευτυχισμένος κοιτάζοντας τα άστρα...
Συμφωνώ απόλυτα με το notis29 πως
quote:Σήκωσε απλά το κεφάλι στον ουρανό... Νοιώσε πως είσαι ΑΝθρωπος...
Η ευτυχία έρχεται μόνη της όταν πάψεις να είσαι νευρικός αναζητητής της

ΦΙΛΕ ΑΝΑΝΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΗΧΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.
ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Η ΑΤΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΟΤΑΝ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΜΟΝΟΤΟΝΟ ΘΑ'ΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΘΕ +ΔΥΣΤΥΧΗΣ...
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ...ΜΕ ΠΟΝΟ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ...+Ο ΚΑΡΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ!
ΦΩΣ!ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 29/01/2003 22:09:20
ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ???
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ????
ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ?????????
ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΛΑ ...................
ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ...............
ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΡΥ.......
ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Προσπάθησα να σκεφτώ κάποιον ευτυχισμένο άνθρωπο και στο νου μου ήρθαν πρώτα πρώτα τα παιδάκια μου.
Τις περισσότερες ώρες της ημέρας γελούν και χαίρονται (εκτός βέβαια από εκείνες που έχουν κάνει ζαβολιά και τα έχω μαλώσει ή εχω βάλει τιμωρία)
Και σκέφτηκα αυτό που είχε πει ο Χριστός για τα παιδιά ότι δηλαδή σ'αυτά ανήκει η Βασιλεία.
Και αναρωτιέμαι γιατί τα παιδιά είναι σχεδόν πάντα ευτυχισμένα;
Σκέφτομαι ότι ένα βασικό στοιχείο είναι ότι νιώθουν ασφαλεια και σιγουριά, γιατί υπάρχει ο πατέρας και η μητέρα που εξασφαλίζουν
όλα τα απαραίτητα για τη ζωή τους
Νιώθουν αγάπη και στοργή, δεν νιώθουν μόνα.
Δεν έχουν εγωισμό και δεν κρατούν κακία στην ψυχούλα τους. Ενώ τα μαλώνω, σε λίγα λεπτά τα ξεχνούν όλα και έρχονται στην αγκαλιά μου.
Μήπως και εμείς θα πρέπει να επιστρέψουμε στην αγκαλιά του Πατέρα μας;
Ευτυχισμένος άνθρωπος πιστεύω ότι είναι αυτός που έχει ΑΓΑΠΗ μέσα του.
Αυτός που τα έχει βρει με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του
( η ευτυχία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους συνανθρώπους μας)
Αυτός που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο μέσα του και γύρω του.
Αυτός που δεν κρίνει και καταδικάζει τους άλλους στη συνείδησή του.
Αυτός που προσπαθεί να πράττει το θέλημα του ΠΑΤΈΡΑ.
Αυτός που ζεί την κάθε στιγμή σαν να πρόκειται να πεθάνει την επόμενη.
Αυτός που ζεί την κάθε στιγμη σαν να μην πρόκειται να πεθάνει ποτέ!!!
(Πάντως αν παρατηρούμε τα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν πολλά!!)
ΦΙΛΙΚΑ
ΕΥΧΗ