ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Typhwnas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
TyphwnasΜέλος
06/01/2005, 12:32:12
Αγαπητό Forum,

Αν και είμαι 'νέος' στη συζήτηση επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τον ramoglou.... Δεν μπορείτε να βροντοφωνάζετε και και να χρησιμοποιέιται το όνομα του Ιησού χωρίς καν έχετε διαβάσει την βίβλο... (φαίνεται από τη συνεχής ερώτηση που σας κανει{sceptic+beren} για την κυριακή της ορθοδοξίας)... Λοιπόν καλύτερα να σχολιάσετε με στοιχία που ήδη εχετε τρανταχτές αποδείξεις...

Καλή χρονιά....

skepticΜέλος
06/01/2005, 15:48:49
quote:

Όσο και να φωνάζετε sceptic+Beren θα συνεχίζω να απαντώ με στοιχεία που θεωρώ ότι πρέπει να είναι αντίλογος σε όσα λέτε.

Δεν φωνάζω. Αλλά δεν θα ανεχθώ ύβρεις ξανά από οποιονδήποτε και θα απαντήσω αναλόγως την επόμενη φορά.

quote:

Όχι τίποτε άλλο αλλά υπάρχουν και μέλη που καλό είναι να έχουν πρόσβαση και στις δύο απόψεις και έτσι να μπορέσουν να εξάγουν μόνοι τους τα συμπεράσματα τους, υπέρ ή κατά.

Γιατί είπε κανείς το αντίθετο; Άλλοι λογοκρίνουν και κλειδώνουν όμως topics, εικόνες και στοιχεία...

quote:

Το θέμα είναι πως η τυφλότητα η οποία σας διακρίνει δε σας επιτρέπει να καταλάβετε ότι αυτοαναιρείστε σε πολλά θέματα.

Τυφλότητα; Αυτό διακρίνει εσένα Ramoglou.

quote:

Λέτε πως ο Χριστιανισμός είναι ο μόνος δρόμος για τη γνώση, ο δρόμος του Φωτός.

Αυτό δεν το λεω εγώ. Ποιος είμαι για να το πω. Ούτε σημαίνει ότι απαραίτητα το πιστεύω. Ο καθένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει όπου θέλει. Δεν ανήκω πουθενά και σε καμία ιεραρχική πυραμιδοειδείς μασονική ή παραμασονική, θρησκευτική ή παραθρησκευτική οργάνωση ή οποιοδήποτε ιερατείο ή cult. Αυτό το αφήνω σε άλλους...

Το παραπάνω στο quote όμως το λεει η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, με την οποία φαίνεται να διαφωνείς ενώ ταυτόχρονα λες ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος επειδή έτσι γουστάρεις!!!
Αποφάσισε που ανήκεις; πουθενά; στην Χριστιανική Εκκλησία; στην Μασoνία;

quote:
Όμως ενώ υιοθετείτε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου εναντίων της Μασονίας υποστηρίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος είναι Μασόνοι, πράγμα που δε συνάδει με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου την οποία έβγαλαν Θεολόγοι και αντιτίθεται σε απόφαση την οποία έβγαλαν άλλοι Θεολόγοι κατά παραγγελία της Ιεράς Συνόδου...

Κάνεις λάθος και διαστρεβλώνεις τα πάντα επειδή έτσι σε βολεύει(!), δεν το υποστηρίζω ότι είναι μασόνοι, αν και δεν αποκλείεται! Δεν είναι εύκολο να αποδείξεις ότι κάποιοι εν ζωή ιεράρχες είναι ΚΑΙ μασόνοι γιατί τα αρχεία της μασονική στοάς που ανήκουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κρατούνται ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ από την μασονική ιεραρχία (για ευνόητους λόγους), αλλά υπάρχουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες και ντοκουμέντα τα οποία έχουν διαρρεύσει, είναι στη διάθεσή μου και συνηγορούν ως ένα βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση για αυτούς τους δύο (τουλάχιστον).
Άλλωστε και που δεν έχει διεισδύσει η μασονία (όπως άλλωστε και η άλλη φιλανθρωπική οργάνωση με το ακρωνύμιο M.A.F.I.A. στην Ιταλία, που ξεκίνησε ως δημιούργημα μασόνου, συγκεκριμένα του υψηλόβαθμου μασόνου Mazzini, στενού φίλου και συνεργάτη του άλλου υψηλόβαθμου μασόνου των ΗΠΑ, Α.Pike)
Η ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας λοιπόν θα τη γλίτωνε από αυτούς;;;; Οι μασόνοι έχουν διεισδύσει σχεδόν παντού! Και η αγαπημένη τους συνήθεια είναι να διεισδύουν στις ανώτερες εξουσίες των διάφορων δυτικών χωρών (δικαστικές, πολιτικές, θρησκευτικές, δημοσιογραφικές) που επιθυμούν και επιδιώκουν να ελέγχουν απολύτως και εις βάρος των «βέβηλων» μέσω του μυστικού μασονικού δικτύου πληροφοριών και της αλληλοβοήθειας – κάλυψης που τους παρέχει. Φυσικά και αυτοί υπακούουν με την σειρά τους στο πυραμιδοειδές σύστημα στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί από μικροί, στους όρκους αίματος και στις βαθμίδες τους. Αλλά ποιοι κινούν τα μασονικά νήματα, και τι γίνεται με τις χώρες και τους λαούς που καταντούν μασονικά έρμαια από τις διάφορες «νόμιμες» και «παράνομες» στοές τους;;; (φυσικά παράνομες γίνονται όταν σκάσει το σκάνδαλο, πριν είναι καθ’ όλα νόμιμες!)
Όσον αφορά για την μασονική ιδιότητα ή όχι των παραπάνω ιεραρχών, μην περιμένετε να σας την αποδείξω ολοκληρωτικά πρώτα σε εσάς.. αυτό έλειπε! Το πιθανότερο είναι ότι θα την μάθετε αν είναι από τις ειδήσεις...

quote:

Από την άλλη η Καθολική Εκκλησία έχει στενές σχέσεις με τη Μαφία και τη Ρ2, ε μάλλον καλά έκανε τότε ο Πάπας (Πρώτος αυτός το έκανε και μετά οι Ορθόδοξοι) και κυνήγησε τους Μασόνους.

Το Βατικανό σήμερα έχει διαβρωθεί ολοκληρωτικά από αυτές τις δυνάμεις. Μασονία – Σιωνισμός και Βατικανό έχουν ενώσει πλέον δυνάμεις από το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα και βαδίζουν ολοταχώς προς την Νέα Τάξη τους με αμοιβαία συμφέροντα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Καθολικοί είναι μαζί τους. Υπάρχουν ακόμα δυνάμεις εντός που αντιστέκονται...
Όσον αφορά για τις συγκεκριμένες σχέσεις τμήματος του Βατικανού με τους μασόνους της Π2 διάβασε ξανά τα στοιχεία σε αυτό και στα άλλα topic για να τις εμπεδώσεις...

quote:

Εκτίθεστε διότι δε ξέρετε ούτε τι έχει διδάξει ο Ιησούς και συνεχώς χάρην εντυπώσεων χρησιμοποιείτε το όνομα του.

Δεν το έχει η εκκλησία, ενώ το ξέρεις ή έχεις το copyright ΕΣΥ ή η μασονία σου;;; Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα του τι παίζεται Ramoglou.... Χρειάζεσαι περισσότερο πληροφόρηση...

quote:

Από εκεί και πέρα ο καθένας αν δε μπορεί να καταλάβει και θέλει να είναι προβατάκι σε στάνη ας πάει στο βοσκό της γειτονιάς του να του πει τι πρέπει να σκέφτεται, πως πρέπει να το σκέφτεται, πως πρέπει να το κάνει, τι πρέπει και τι όχι κλπ κλπ.

OK, Άσε εσύ το βοσκό αφού δεν τον γουστάρεις (ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΟΥ εσύ και οι υπόλοιποι ...."εσωτεριστές"!!! ) και πήγαινε λοιπόν στη στοά της γειτονιά σου να κάνεις παρέα με τις ποδίτσες... Μην ξεχάσετε να πλύνετε και τα πιάτα στο τέλος της τελετής μύησης...

quote:
Υ.Γ. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας τι είπαμε πως γίνετε ;;;;;;;;;;;;;;

Επειδή επιμένεις από την προφανή συνεχιζόμενη άγνοιά σου και σε αυτό το ζήτημα, Μάθε λοιπόν Ramoglou ότι οποιαδήποτε αναφορά στους «Έλληνες» στον «Εθνισμό» στους «Εθνικούς» από πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν αναφέρεται φυσικά στον Ελληνικό λαό αλλά στην επικρατούσα τότε αρχαία Εθνική Θρησκεία των Ελλήνων, Ρωμαίων και γενικά των ειδωλολατρών – παγανιστών της εποχής εκείνης, την οποία και η Χριστιανική θρησκεία σύντριψε και αντικατέστησε μετέπειτα.

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

Edited by - skeptic on 06/01/2005 17:04:42

skepticΜέλος
06/01/2005, 16:31:33
Προς επιπλέον ενημέρωση σας για την επίσημη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχέση με τον Μασονισμό:

Η πολεμική της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά της Μασονίας είναι δεδομένη και τεκμηριωμένη με αποφάσεις. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολήθηκε περί της Μασονίας στην συνεδρίαση της 7 Οκτωβρίου 1933 και εξέδωσε ειδική Πράξη. Σύμφωνα με το κείμενο γίνεται λόγος περί "διεθνούς μυητικού οργανισμού" και "μυσταγωγικού συστήματος, όπερ υπομιμνήσκει τας παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας ή λατρείας, από των οποίων κατάγεται και των οποίων συνέχειαν και αναβίωσιν αποτελεί". Η Μασονία αναφέρεται αποδεδειγμένως τυνχάνει θρησκεία μυστηριακή, όλως διάφορος χωρισμένη και ξένη της Χριστιανικής Θρησκείας". Έχει θρησκευτικές τελετές, όπως το τεκτονικό βάπτισμα, ο τεκτονικός γάμος, το τεκτονικό μνημόσυνο, τα εγκαίνια του τεκτονικού ναού, έχει μυήσεις, τελετουργικά τυπικά, ιεραρχική τάξη, θρησκευτικά συμπόσια και μπορεί να καταταχθεί στο χώρο της θρησκευτικής φυσιολατρείας. Με τη μασονική μύηση ο χριστιανός γίνεται αδελφός του μυημένου οθωμανού ή βουδιστή ή οποιουδήποτε ορθολογιστή, ενώ ο χριστιανός που δεν έχει μυηθεί στη μασονία λογίζεται γι' αυτόν βέβηλος.

Κατά τη θέση που πήρε τότε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κληρικοί που μετέχουν της μασονίας είναι άξιοι καθαιρέσεως. Η απόφαση αυτή ανανεώθηκε με μια νέα, που ελήφθη κατά την 28ην Νοεμβρίου 1972 και χαρακτηρίσθηκε "αυθεντικό κείμενο αυτής".

Edited by - skeptic on 06/01/2005 16:32:27

06/01/2005, 21:52:27
quote:
Μάθε λοιπόν Ramoglou ότι οποιαδήποτε αναφορά στους «Έλληνες» στον «Εθνισμό» στους «Εθνικούς» από πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν αναφέρεται φυσικά στον Ελληνικό λαό αλλά στην επικρατούσα τότε αρχαία Εθνική Θρησκεία των Ελλήνων, Ρωμαίων και γενικά των ειδωλολατρών – παγανιστών της εποχής εκείνης, την οποία και η Χριστιανική θρησκεία σύντριψε και αντικατέστησε μετέπειτα.

Νοείται άραγε θρησκεία να αποκλείει συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων (π.χ. αέργους, παλαιότερα τις γυναίκες και τους μη αρτιμελείς, ανήλικους κλπ.) και να ΜΗΝ προσηλυτίζει
.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

skepticΜέλος
06/01/2005, 22:23:59
quote:

Νοείται άραγε θρησκεία να αποκλείει συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων (π.χ. αέργους, παλαιότερα τις γυναίκες και τους μη αρτιμελείς, ανήλικους κλπ.) και να ΜΗΝ προσηλυτίζει

Αν εννοείς για την μασονία υπάρχουν αρκετά πιο περίεργες θρησκείες απο αυτήν...
Αλλά η μασωνία ναι, φυσικά είναι ένα θρησκευτικό σύστημα εκτός όλων των άλλων ..."αρετών" της. Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως την θρησκεία των "ισχυρών"(απο άποψη εξουσίας-δύναμης-χρήματος)...

Άντε σου βρήκα και μασονική στοά ειδικά για σένα ZADOK...

http://www.easternstar.org

με σύμβολο ..τι άλλο..
το ανάποδο πεντάγραμμο που λέγαμε...

Τρέχα να προλάβεις!

TyphwnasΜέλος
07/01/2005, 02:33:03
Sceptic για πιο λόγο έβαλες την ανάποδη πεντάλφα ως σύμβολο μασωνείας... από τη στιγμη που δεν είναι μόνο αυτό...
07/01/2005, 03:37:31
quote:
Δεν φωνάζω. Αλλά δεν θα ανεχθώ ύβρεις ξανά από οποιονδήποτε και θα απαντήσω αναλόγως την επόμενη φορά.

Ποιος σε έβρισε ;;;

quote:
Γιατί είπε κανείς το αντίθετο; Άλλοι λογοκρίνουν και κλειδώνουν όμως topics, εικόνες και στοιχεία...

Α πα πα πα οι κακοί !!!!!!!!!

quote:
Τυφλότητα; Αυτό διακρίνει εσένα Ramoglou.

Παίζουμε τυφλόμυγα να δούμε ποιος θα νικήσει ;

quote:
Αυτό δεν το λεω εγώ. Ποιος είμαι για να το πω. Ούτε σημαίνει ότι απαραίτητα το πιστεύω. Ο καθένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει όπου θέλει. Δεν ανήκω πουθενά και σε καμία ιεραρχική πυραμιδοειδείς μασονική ή παραμασονική, θρησκευτική ή παραθρησκευτική οργάνωση ή οποιοδήποτε ιερατείο ή cult. Αυτό το αφήνω σε άλλους...

Δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος ; Δεν ανήκεις στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ;
Χμμμ ! Αιρετοφέρνεις ή μου φαίνεται ;
Από τη μια ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, αλλά από την άλλη είναι κακοί οι Βουδιστές, Μωαμεθανοί, κλπ κλπ όπως μας γράφεις λίγο ποιο κάτω !

quote:
Το παραπάνω στο quote όμως το λεει η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, με την οποία φαίνεται να διαφωνείς ενώ ταυτόχρονα λες ότι είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος επειδή έτσι γουστάρεις!!!
Αποφάσισε που ανήκεις; πουθενά; στην Χριστιανική Εκκλησία; στην Μασoνία;

Sorry, αλλά έχω εξηγήσει σε άλλο post ότι ο μόνος ικανός για να κρίνει το πιστεύω μου είναι ο ίδιος ο Θεός και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
Άρα επειδή εμένα μου γουστάρει και με φτιάχνει είμαι Χριστιανός και Έλληνας.

Όσο για το που ανήκω !
Είμαι ένας από τα 70.000 μέλη του Θρύλου ! ΟΛΕ !

quote:
Κάνεις λάθος και διαστρεβλώνεις τα πάντα επειδή έτσι σε βολεύει(!), δεν το υποστηρίζω ότι είναι μασόνοι, αν και δεν αποκλείεται! Δεν είναι εύκολο να αποδείξεις ότι κάποιοι εν ζωή ιεράρχες είναι ΚΑΙ μασόνοι γιατί τα αρχεία της μασονική στοάς που ανήκουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κρατούνται ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ από την μασονική ιεραρχία (για ευνόητους λόγους), αλλά υπάρχουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες και ντοκουμέντα τα οποία έχουν διαρρεύσει, είναι στη διάθεσή μου και συνηγορούν ως ένα βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση για αυτούς τους δύο (τουλάχιστον).

Είχες πεί σε άλλο Topic …

quote:
Αρχιεπίσκοπος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
18ου βαθμού ΜΑΣΟΝΟΣ

(ισχύει για λίγο πριν το 2000 και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω)
Πού ανήκετε πραγματικά κ.ΧΡΙΣΤΟ(;)ΔΟΥΛΕ;

ΦσσσσσσσσσσσσσσσΤ ΜπόιιιιιιιιιιιινγΚ !

quote:
Όσον αφορά για την μασονική ιδιότητα ή όχι των παραπάνω ιεραρχών, μην περιμένετε να σας την αποδείξω ολοκληρωτικά πρώτα σε εσάς.. αυτό έλειπε! Το πιθανότερο είναι ότι θα την μάθετε αν είναι από τις ειδήσεις...

Ε ρε γλέντια !!!

quote:
quote:

Εκτίθεστε διότι δε ξέρετε ούτε τι έχει διδάξει ο Ιησούς και συνεχώς χάρην εντυπώσεων χρησιμοποιείτε το όνομα του.

Δεν το έχει η εκκλησία, ενώ το ξέρεις ή έχεις το copyright ΕΣΥ ή η μασονία σου;;; Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα του τι παίζεται Ramoglou.... Χρειάζεσαι περισσότερο πληροφόρηση...

Μίλησα εγώ για την Εκκλησία ;
Μήπως μίλησα για σένα και τον Beren ;
Εκτός και αν είσαστε συνυφασμένοι με την Εκκλησία και όταν μιλάω σε σας πάει να πει πως μιλάω σε Εκκλησιαστικούς εκπροσώπους !

Πληροφόρηση είπες ;

<--- Αυτό δεν έπιανε !!!

quote:
Επειδή επιμένεις από την προφανή συνεχιζόμενη άγνοιά σου και σε αυτό το ζήτημα, Μάθε λοιπόν Ramoglou ότι οποιαδήποτε αναφορά στους «Έλληνες» στον «Εθνισμό» στους «Εθνικούς» από πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν αναφέρεται φυσικά στον Ελληνικό λαό αλλά στην επικρατούσα τότε αρχαία Εθνική Θρησκεία των Ελλήνων, Ρωμαίων και γενικά των ειδωλολατρών – παγανιστών της εποχής εκείνης, την οποία και η Χριστιανική θρησκεία σύντριψε και αντικατέστησε μετέπειτα.

Α Μάάάάάάλιστα !
Δεν αναφέρεται στον Ελληνικό Λαό, αλλά στην Θρησκεία ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ( που τότε ήταν το Δωδεκάθεο ).
Και επειδή το copyright του Θεού το είχε το Παπαδαριό της εποχής απεφάσισε εντελώς δημοκρατικά να ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ την παλιά Θρησκεία με την Νέα.
Πες μου το βρε παιδάκι μου και εγώ νόμιζα πως εμένα βρίζουν.
Πες μου πως βρίζουν τους Αρχαίους και το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα να μη παρεξηγιέμαι.
Βρε τι πήγα να πάθω !!!!!!

quote:
Σύμφωνα με το κείμενο γίνεται λόγος περί "διεθνούς μυητικού οργανισμού" και "μυσταγωγικού συστήματος, όπερ υπομιμνήσκει τας παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας ή λατρείας, από των οποίων κατάγεται και των οποίων συνέχειαν και αναβίωσιν αποτελεί".

Όπα ! Νάτα !
Κάτσε γιατί τα λές ανακατεμένα και με μπερδεύεις !
Δηλαδή οι Παλιομασόνοι δεν είναι Σιωνιστές αλλά είναι αναβιωτές του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος ;
Δηλαδή εκείνη η κακιά Αναγέννηση από αυτούς ξεκίνησε που είχαν πρότυπο την Αρχαιοελληνική Γραμματεία ;
Α ! Γιωργάκη όχι στα βαθιά παιδί μου !!! Έλα να φας το αυγουλάκι σου !!!
Πάει το χάσαμε το Τόπι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMAGE

07/01/2005, 03:59:37
quote:
Αν εννοείς για την μασονία υπάρχουν αρκετά πιο περίεργες θρησκείες απο αυτήν...
Αλλά η μασωνία ναι, φυσικά είναι ένα θρησκευτικό σύστημα εκτός όλων των άλλων ..."αρετών" της. Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως την θρησκεία των "ισχυρών"(απο άποψη εξουσίας-δύναμης-χρήματος)...

Θα έπρεπε στοιχειωδώς να γνωρίζεις, ότι αυτά τα οποία αναφέρεις είναι ασύμβατα με την ερμηνεία της λέξεως θρησκεία, όπως αυτή ορίζεται επιστημονικά.

Θα ήθελα επίσης, να προσθέσω, ότι:

1. παρά την Πράξη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κανείς ουδέποτε αφορίσθη
(δεν υπάρχουν τελικά τέκτονες ), και

2. Η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία είναι τα μοναδικά Χριστιανικά δόγματα τα οποία έχουν εκδόσει τέτοιες Πράξεις. (Η ιερείς π.χ. του προτεσταντικού δόγματος δεν προβάλλουν κανένα ανάλογο κώλυμα, αντιθέτως πολλοί από αυτούς μετέχουν επισήμως στοών).

Σχετικά με τις εικόνες τώρα:

Κατ' αρχήν, ΑΥΤΟ το σύμβολο:

το οποίο παρουσίασες στο μήνυμά σου στη σελίδα 22 του παρόντος θέματος ως σχετιζόμενο με τη μασωνία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΑΖΕΙΣ (ΕΚ ΝΕΟΥ) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΙΚA:

*

ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Βέβαια, για έναν επιπόλαιο κριτή και αμαθή περί του συμβολισμού, αυτά είναι "ψιλά γράμματα".

Αυτά τα δύο, όπως μας λέει και η ιστοσελίδα στην οποία μας παρέπεμψες, ανήκουν στο Τάγμα του Αστέρος της Ανατολής, μίας οργάνωσης η οποία έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ και λειτουργεί εκεί με μέλη αποκλειστικά γυναίκες.

Θα ήταν εξίσου επιπόλαιο, όπου διαβάζεις τη λέξη "Τάγμα", να θεωρείς ότι πρόκειται περί Μασωνίας.

ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ότι αυτά είναι όπως τα παρουσιάζεις, μήπως γνωρίζεις κατά ποία διαδικασία χρησιμοποιούνται για την επίκληση σατανάδων από τους μασώνους (όπως ισχυρίζεσαι)
.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 07/01/2005 04:09:10

GothicΜέλος
07/01/2005, 10:45:08
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με Zadok-Ramoglou

Το μόνο που θα ήθελα να πω, είναι, ότι παραξενεύομαι φίλε Ramoglou πώς είναι δυνατόν,στην τρίτη χιλιετία που ζούμε πλεον,πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα οπαδοί του Ολυμπιακού.

Σου εύχομαι αγαπητέ φίλε Ramoglou να διανοιχθούν σύντομα οι οφθαλμοί σου ώστε να δεις το ΦΩΣ ! ! !

GothicΜέλος
07/01/2005, 10:56:15
ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ Skeptic ! ! !

ΝΤΡΟΠΗ ! ! !

ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ

αγνοώνΜέλος
07/01/2005, 16:37:19
Αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ,διαβάζοντας 20 τόσες σελίδες.
Τι είναι χειρότερο,
να είσαι μασόνος
ή να είσαι γάβρος ??
GothicΜέλος
07/01/2005, 17:57:56
Καλωσήλθες φίλε αγνοών

Μη δίνεις σημασία στις ψιλοφαγωμάρες.Πιστεύω θα βρεις πολλά αξιόλογα θέματα εδώ που θα σε ενδιαφέρουν

07/01/2005, 21:01:45

Για να είμαστε και μέσα στο κλίμα του θέματος !

IMAGE

Edited by - Ramoglou on 07/01/2005 21:03:38

07/01/2005, 21:06:55
Είναι τρελοί αυτοί οι Βάζελοι !!!!

IMAGE

07/01/2005, 21:08:58
Και για να αποκατασταθεί η αλήθεια την οποία παραχάραξε εις γνώσην του ο Gothic

IMAGE

07/01/2005, 21:17:56
Και κάτι που δε θα δείτε ποτέ !!!

7 ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ !!!

Ε για το σύνολο δε μιλάμε ... και εκεί πάλι ποιό πολλά έχουμε !

IMAGE

07/01/2005, 22:48:57
ΒΑΖΕΛΟΣ, ΓΑΥΡΟΣ !!!

Που λετε παιδια, ενταξει, αλλα,

χμ... απο μεγαλες ομαδες τι ειστε;

BERENΝέο Μέλος
08/01/2005, 00:15:11
Ramoglou λέει:

quote:
Ας αφήσει όμως τους λεονταρισμούς πως είναι σκεπτόμενος και ελεύθερος.

Σαν ελεύθερος άνθρωπος που είσαι Ramoglou μπορείς να μας πεις πόσους όρκους σιωπής έχεις δώσει αλλά και πόσους θα δώσεις στο μέλλον?
Προκαταβολικά κιόλας! πριν γνωρίσεις αυτά γιά τα οποία δεσμεύεσαι να μη τα εκθέσεις στα ώτα των "βέβηλων".
Τι προσπαθούν να διαφυλάξουν οι επικεφαλείς σου?
Την Γνώση?
Μα είστε τόσο αφελείς?

Μήπως οι όρκοι σιωπής είναι συστατικό στοιχείο της ελευθερίας και δεν το ξέρουμε?

Επίσης και αυτό είναι χαρακτηριστικό της ελευθερίας?

"Ομοίως κατά την εγκατάστασιν νέου Μασωνικού Εργαστηρίου πάντα τα μέλη αυτού προσκαλούνται "όπως υπογράψωσιν εις διπλούν τον όρκον πίστεως και υποταγής προς την προϊσταμένην Τεκτονικήν Αρχήν.!!!!"

Ή μήπως το παρακάτω?

"Το άρθρον 37 του "Γεν. Κανονισμού της Γαλ. Μεγ. Ανατολής" ορίζει:
"Ο Ρήτωρ, υπεύθυνος διά τας δοξασίας της Στοάς,ουδενί επιτρέπει την εκφώνησιν λόγων,εάν μη πρότερον υποβληθώσιν εις αυτόν και τύχωσι της εγκρίσεως αυτού τα και του Σεβασμίου".
Τα δε "Τυπικά των Τεκτονικών Λειτουργιών και Τελετών" ορίζουσιν εν σελ.21 ότι κατά τα "Τεκτονικά Συμπόσια" "επιτρέπονται μόνο τεκτονικά άσματα και η εκφώνησις τεκτονικών λόγων εκ μέρους των Αδελφών, αφ ου όμως προηγουμένως ζητηθή η περί τούτου άδεια παρά του Σεβασμίου,όστις ορίζει και την κατάλληλον στιγμήν,και υποβληθώσι τα χειρόγραφα τω Αδελφώ Ρήτορι".

Ή μήπως αυτό?

"αυστηρώς αποκλείει πάσαν εν ταις Στοαίς
συζήτησιν επί θρησκευτικών ή πολιτικών ζητημάτων"

Αφού έχεις ξεπουλήσει την ελευθερία σου (τουλάχιστον) γιά λίγα ψίχουλα γνώσης (υποτίθεται) και γιά λίγη βοήθεια από τους αδελφούς,φυσικό είναι να ξεδίνεις και λίγο με τον Θρύλο.

quote:
Από εκεί και πέρα ο καθένας αν δε μπορεί να καταλάβει και θέλει να είναι προβατάκι σε στάνη ας πάει στο βοσκό της γειτονιάς του

Αχ Ramoglou,αφού δεν σε "παίρνει", τι θες και μιλάς γιά πρόβατα και βοσκούς?

quote:
Ο καθένας ανάλογα τη διάνοια του ας καταλάβει τι Εκείνος είπε, χωρίς μεταφραστές, χωρίς πατρόνους.

Προς τι τότε οι πατρόνοι της Στοάς?

Υποθέτω ότι σαν Χριστιανός Ορθόδοξος θα ασπάζεσαι το:
"Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή".

Τι παραπάνω μαθαίνεις απ τους πατρόνους της Στοάς?
Μήπως ότι ο Χριστός είναι ένας μεγάλος Μύστης όπως ο Βούδας,ο Μωάμεθ κλπ?
Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιό ύπουλη διάβρωση της Χριστιανικής Πίστης .

Προς Τyphwna:

Το τι λέγεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει γραφεί επανειλημένως στο Forum από διάφορους "Ιουδαιοχριστιανοφάγους" .
Είναι ένα από τα αγαπημένα τους επιχειρήματα.
Το forum είναι γεμάτο από παρόμοιες αναφορές.
Το γιατί χρησιμοποιεί ο Ramoglou αυτό το τέχνασμα είναι προφανέστατο.
Θέλει να στρέψει αλλού την προσοχή.
"Η μισαλοδοξία και η τυφλότητα των παπάδων " φταίει γιά όλα.
Και βέβαια βρίσκει πολλούς οπαδούς που θα συμφωνήσουν μαζί του.
Γεμάτο είναι το Forum.

Και φυσικά κανείς δεν λέει ότι οι παπάδες είναι όλοι Αγιοι.
ΚΑΙ κατά την γνώμη μου ΛΙΓΟΙ είναι οι άξιοι.

Αυτό όμως συμβαίνει σε όλες τις πλευρές της πολιτικής,της οικονομίας,της κοινωνίας γενικότερα σε όλη την Γη.
Εχουν διαβρωθεί πλέον τα πάντα.

Πηγή της διάβρωσης?
Ο Αντίχριστος και η επικείμενη έλευση του στη "Νέα Εποχή" σαν δήθεν Χριστού.
Προετοιμάζεται το πρόβλημα γιά να δοθεί η "λύση".
Οργανα του?
Ο Σιωνισμός και η Μασονία.
Αυτό είναι το "μεγάλο έργο".

Οι Μασόνοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν την παραμικρή αντίληψη τι σκοπούς εξυπηρετούν.
Ξυπνήστε!!!!

Ερευνάτε τας Γραφάς.

TyphwnasΜέλος
08/01/2005, 00:53:11
Φίλτατε Beren,

Δεν διαφωνώ με τα λεγόμενα σου, αλλά προσπαθώ να σου πω ότι αδίκως προσπαθείς να τους την πεις με τα ίδια τους τεχνάσματα αφού έτσι θα βγεις εσύ ο κακός... Πίστεψε με δεν με ενδιαφέρει καθολου τι λέει η Κυριακή της ορθοδοξίας από τη στιγμή που είναι το όλο θέμα ένα ευραϊκό κατασκεύασμα για να "κοιμήζει" τους ανθρώπους... Αρα προσέξτε ποιας γραφάς ερευνάτε....

08/01/2005, 01:50:41
Πασχάλη ……. ΜΠΑΟΚ ?

IMAGE