- "ΦΑΚΕΛΟΣ LACERTA" ,ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΨΕΜΑ ,Η ΜΙΑ ΜΕΙΞΗ ΑΥΤΩΝ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Η αρχαία Ελλάδα κάποτε έφθανε από τα βάθη της Ασίας μέχρι την Ισπανία και ο λόγος γι αυτό ήταν το ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν λάμβαναν υπόψη τους την καταγωγή ενός ανθρώπου, για να τον θεωρήσουν εαυτόν (Έλληνα), αλλά τη μόρφωση, τον πολιτισμό του. Γι αυτούς υπήρχαν μόνο δυο λαοί στη γη, οι πολιτισμένοι ή άλλως Έλληνες και οι βάρβαροι. Έλεγαν «Πας μη Έλλην βάρβαρος». Ο λόγος άλλωστε που ο Ισοκράτης αναφώνησε:
<< Το όνομα πάλι Έλληνες κατόρθωσε να μη συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος, και Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ όσοι δέχτηκαν τον τρόπο της δικής μας αγωγής και μόρφωσης παρά αυτοί που έχουν την ίδια με μας καταγωγή...>>. (Ισοκράτους Πανηγυρικός, 50)
όσον αφορά την "παλαιότητα" του γραικός και τη σχέση του με τους Έλληνες, επειδή η πρώτη παρέμβασή μου ήταν κάπως πρόχειρη, παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα:
'' Η προέλευση της ονομασίας Γραικός (= Έλληνας) είναι αβέβαιη, αλλά ως λέξη είναι συγγενής με τις λέξεις ``γέρων΄΄ και ``γεραιός΄΄ και άρα αρχικά είχε την σημασία του πρεσβυτέρου, του γέροντα, του σεβάσμιου. Ίσως με αυτό το όνομα αποκαλούνταν οι ``υποφήτες΄΄ οι οποίοι ήταν ιερείς χρησμωδοί του Δία.
Την αρχική έννοια του πρεσβυτέρεου και σεβάσμιου είχε και το όνομα Έλλην το οποίο αρχικά ίσως να χαρακτήριζε τους υποφήτες της Δωδώνης. Δηλαδή, το όνομα Έλλην σήμαινε αρχικά λαμπρός, επιφανής και ένδοξος. Αυτό φαίνεται από λέξεις παράγωγα του Έλλην όπως σέλας (= λάμψη, αστραπή), σελήνη, Ελένη, ήλιος (λατινικά ``sol΄΄). Κατά τον Βοιωτό επικό ποιητή Ησίοδο (8ος αιώνας π.Χ.) ο Γραικός ήταν υιός του Δία και της Πανδώρας (μητέρα της Πύρρας η οποία ήταν η σύζυγος του Δευκαλίωνα και μαζί ήταν οι γενάρχες του ανθρωπίνου γένους).
Κατά τον Αλκμάνα οι Γραίκες ήταν οι μητέρες των Ελλήνων. Αυτό ίσως ετυμολογικά να σχετίζεται με το ότι το Γραικοί ίσως να προέρχονται από το ``γραύς΄΄ (=γριά), δηλαδή πάλι έχουμε την έννοια του σεβάσμιου / πρεσβυτέρου. Η γλωσσική αυτή ερμηνεία σχετίζεται και με τις ιταλικές λέξεις Graius (από το ``γραύς΄΄) και Graji, συνώνυμα του Grecus (= Γραικός)!!! Κατά τον Αριστοτέλη οι Γραικοί ήταν οι Δωριείς κάτοικοι της Δωδώνης που αργότερα ονομάστηκαν Έλληνες. Το ίδιο αναφέρει και ο Απολλόδωρος (Αθηναίος ιστορικός του 2ου αιώνα π.Χ.). Το αγγλικό Greece και το γερμανικό Griechenland ανάγονται στο Graecia που ήταν λατινική ονομασία για την Ελλάδα, ονομασία η οποία ανάγεται στους Γραικούς. Οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν συνήθως τους Έλληνες Γραικούς: Graeci. Το γεγονός αυτό δείχνει πως το όνομα αυτό μεταδόθηκε από τους Έλληνες στους Ιταλούς, μέσω των αποικιών των πρώτων στην Κάτω Ιταλία και στην Σικελία. To λατινικό Graeci έγινε στα αγγλικά Greeks, στα γαλλικά Grecs, στα ιταλικά Greci και στα γερμανικά Griechen!
Η λέξη Γραικοί ισοδυναμούσε με την λέξη Έλληνες από τα ελληνιστικά χρόνια (τέλη 4ου αιώνα π.Χ.). Σήμερα η λέξη Γραικοί θεωρείται προσβλητική για τους Έλληνες, αφού συνδέθηκε με την λέξη γραικύλος, λέξη που υποδηλώνει έλλειψη εθνικής αξιοπρέπειας!!! Μάλλον έλλειψη γνώσεων γλωσσολογίας δείχνει!!! Έτσι, οι Έλληνες επιμένουν στα αγγλικά η Ελλάδα να αποκαλείται Hellas και όχι Greece. "
"Σύμφωνα με τον Ησίοδο : (Κατάλογος, Ηοίαι), οι Έλληνες ονομαζόταν αρχικά Γραικοί και μετά Έλληνες («Πρότερον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»). "
"Κατά ορισμένους μελετητές, η ονομασία Έλληνες και Ελλάς εμφανίζεται μόλις τον 7ο αιώνα π.χ. και όπως προαναφέρθηκε, προέρχεται από τους αρχαίους Σελλούς ή Ελλούς, κατοίκους της Ελλοπίας -περιοχή γύρω από την αρχαία Δωδώνη. Από τους κατοίκους αυτούς, πλάστηκε ο μύθος του Έλληνα, του υιού του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, γεννάρχη των Ελλήνων."
Ο μύθος :
Αναφέρει ότι πριν από χιλιετίες η ανθρώπινη φυλή είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ύβρεως όπως και σήμερα ?που ο βασιλιάς των θεών, Δίας, αποφάσισε να την αφανίσει. Έτσι, έστειλε κατακλυσμό στη γη που σκότωσε τους ανθρώπους. Σώθηκε, όμως, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα.
Το ζευγάρι σώθηκε από τον μεγάλο κατακλυσμό, γιατί κατά την διάρκειά του είχε κλειστεί σε ένα κιβώτιο, στην κορυφή του όρους Παρνασσός. Έτσι, το ανθρώπινο γένος δεν εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά. Έπειτα από συμβουλή του Δία, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα έριχναν μια πέτρα προς τα πίσω τους καθώς περπατούσαν. Κάθε πέτρα που έριχνε ο Δευκαλίωνας γινόταν άνδρας και κάθε πέτρα που έριχνε η Πύρρα γινόταν γυναίκα.
Παρατηρείται εδώ ομοιότητα με τους πρωτόπλαστους της Βίβλου που έπλασε ο Θεός!!!
Ο Δευκαλίωνας έγινε βασιλιάς της Φθίας στην Θεσσαλία και απέκτησε με την γυναίκα του τρία παιδιά, τον Αμφικτύονα, την Πρωτογένεια (το όνομα δεν είναι τυχαίο - όπως και τα περισσότερα αρχαιοελληνικά ονόματα - και τον Έλληνα! Από τον Έλληνα δημιουργήθηκε η ελληνική φυλή!!! Στον μύθο αυτό φαίνεται και το γεγονός του κατακλυσμού που προφανώς είναι ο ίδιος με τον κατακλυσμό του Νώε που περιγράφει η Καινή διαθήκη!!!
Δεν είναι συναρπαστικό ;;
πηγή : http://e-greek.gr/politism.htm
Αγαπητέ φίλε osiris - myth συγνώμη αν τροποποίησα λίγο το θέμα σου αλλά δεν θα πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε στη θέση τους όσους μας αποκαλούν υποτιμητικά γραικούς;;
Για το Ελλάνιος / Έλλην ω ναι!!! επιμένω
όταν στέλνω για παράδειγμα επιστολές στο εξωτερικό δε γραφω ποτέ Greece αλλά Hellas και τούτο διότι τι να κάθεσαι να εξηγείς στους αδαείς;
quote:
Αγαπητέ φίλε osiris - myth συγνώμη αν τροποποίησα λίγο το θέμα σου αλλά δεν θα πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε στη θέση τους όσους μας αποκαλούν υποτιμητικά γραικούς;;
ΦΙΛΕ IOLIE OXI MONO ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΠΟΙΗΣΕΣ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ. ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ.
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

το κεφαλι μου εστρεψα προς την ανατολη,αντικρυσα το συννεφο σκονης ,που απλωνοταν ως τον ουρανο.
τα μακρια μαυρα μαλλια μου ο ανεμος σπαρταρουσε,στα ματια μου η λαμψη απο τις χιλιαδες του εχθρου ασπιδες.
χαμογελω ,τον ηλιο κοιτω και εκεινον τον ιδιο τον θεο που με αξιωσε να βρισκομαι εδω ετουτον τον καιρο.
η πεδιαδα μπροστα μου απλωνοταν μεσα στο πρασινο και καφετι της χρωμα και εκεινα τα μικρα ανθη που ζωηρα περα-δωθε πηγαιναν.
το σπαθι απο την θηκη εβγαλα,την ακρη ακουμπησα πανω στα ιερα ετουτα χωματα και γονατισα.
γελια και ομιλιες ακουω να πλησιαζουν περα-πισω απο τα νωτα μου,γνωστες φωνες-οικειες.
χερια πολλα στους ωμους και την πλατη νοιωθω,χερια φιλικα-γεματα δυναμη,οπως ακριβως ενιωθα και εγω.
σηκωθηκα ,με νοημα εγνεψα,χαμογελασα.
φοβο δεν ενοιωθα,μοναχα μια ανησυχια απο ολα εκεινα που κουβαλαγα στο μυαλο και στην καρδια,για μια πατριδα που λαχταρα, ορθιους να μας δει ξανα.
ξαφνικα ο ανεμος χανει την δυναμη του,μια παραξενη ηρεμια επικρατει,που εκανε τα προσωπα μας να παγωσουν.
η γη αρχιζει να παλλεται κατω απο τα ποδια μας,με κοπο συγκρατουμε ο ενας τον αλλον για να μην πεσει.
μια βοη που κανει τα σωθικα μας να ριγουν -το σκισιμο του εδαφους σε πολλα σημεια γυρω μας-διπλα μας νοιωθουμε και βλεπουμε.
σιωπη.....ηρεμια -ο ανεμος επανερχεται στην πρωτιστη του κατασταση και εμεις αποσβολωμενοι κοιταγαμε ο ενας τον αλλο με απορια και αναμικτα συναισθηματα.
αφου συνηλθαμε,λευκα μαρμαρα γυρω -γυρω αντικρυζαμε ,κιωνες που ξεβρασε η γαια απο τα σπλαχνα της και που τωρα με δεος κοιταγαμε.
ενα φως-μια φωνη-μια ψυχη εβγαινε απο την περιοχη που εκανε τις καρδιες μας να παρουν ξανα ζωη.
ενα ριγος μας διαπερασε ξανα,οχι φοβου αυτην την φορα,μια αισθηση σιγουριας και προστασιας.
με μιας ολοι γονατιζουμε στα ιερα ετουτα μαρμαρα,μια φωνη -ενας ορκος -προσταγη .
με τα ματια μας καρφωμενα στον εχθρο -ολοι μαζι ενα χαμογελο -μια ασπιδα των απογονων γινομαστε η ιστορια .
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΤΣΑΚ.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Είμαι νέο μέλος και τα πολύ καλά σου λόγια
ήταν για μένα ένα σπουδαίο καλωσόρισμα.
Μια μικρή διόρθωση: Φίλη Iolie
quote:
<< Το όνομα πάλι Έλληνες κατόρθωσε να μη συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος, και Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ όσοι δέχτηκαν τον τρόπο της δικής μας αγωγής και μόρφωσης παρά αυτοί που έχουν την ίδια με μας καταγωγή...>>. (Ισοκράτους Πανηγυρικός, 50)
ΦΙΛΗ ΙΟΛΗ ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΣΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ Ο ΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ [ΣΗΜΕΡΑ], ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ "ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ" ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΥΣ, ΜΕ ΑΡΕΤΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ. ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΟΙ "ΕΛΛΑΝΙΟΙ" ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕΡΟΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ...

Ελλάνιοι υπάρχουν και σήμερα και πίστεψέ με, ακόμα και αυτοί που χρησιμοποιούν λαθεμένα κριτήρια, τους ξεχωρίζουν.
Εκείνο που, ίσως, έχει αλλάξει σήμερα είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξειδικεύονται αλλά δεν φιλοσοφούν.
Υπάρχει δηλαδή μία στείρα και μονομερής ανάπτυξη επιμέρους επιστημών που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Κατά την άποψή μου, η φιλοσοφία είναι ο συνδετικός κρίκος. Δεν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι προγονοί μας είχαν παραπάνω από μία ειδικότητες , με προέχουσες τα μαθηματικά και οπωσδήποτε τη φιλοσοφία.
Όμως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, εκείνοι, είχαν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και ζούσαν με χαμηλές ταχύτητες, μπορούσαν να εξειδικευτούν αλλά και να αναζητήσουν τη διασύνδεση και την ολότητα των πάντων.
Ξέρεις τι σκέφτομαι; ελλάνιοι είμαστε, όλοι όσοι ξεκλέβουμε χρόνο για να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να συζητούμε, να αναθεωρούμε.
Στο μέγεθός μας, ο καθένας, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι Ελλάνιοι.
Ξεχωρίζουμε.
Κι' ας μην ισοπεδώνουμε και το γεγονός ότι καταγόμαστε από τούτο δω τον τόπο.
Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ πολύ απλά πως εμείς ως ιθαγενείς, έλληνες, θέλουμε δεν θέλουμε, από μικροί στα σχολεία, το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε είναι οι μύθοι και η ιστορία αυτού εδώ του τόπου ε! και όσο νάναι έχουμε ένα κίνητρο παραπάνω να ασχοληθούμε και να ψαχτούμε λίγο παραπάνω από όλους όσους αποστασιοποιούν τον σύγχρονο Έλληνα από τον αρχαίο πρόγονό του.
Τις καλύτερες ευχές μου σε όλα τα παιδιά του φόρουμ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ [ΑΧ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΟΣΟ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ?]. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΠ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΥΠΑ κ.α. ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ "ΕΛΛΗΝΑΣ".......ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.....

ΤΟ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 31 ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΟΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΞΥΠΝΑΜΕ ...

Δεν εννοούσα ότι μας προσφέρουν σχετική εκτεταμένη ή ασφαλή γνώση στα σχολεία.
Εννοούσα ότι γίνονται κάποιες αναφορές, έστω και σαν παραμύθι, υποχρεωτικά.
Όμως, η γοητεία της ελληνικής αρχαιότητας, τα νοήματα της ελληνικής μυθολογίας, έστω κι’ έτσι, κουλά και μπερδεμένα με τους αστείους μύθους περί Αβραάμ και Μωϋσή, καταγράφονται στους Έλληνες από νεαρή ηλικία.
Ίσως τα γονίδια να συμβάλουν στη συντήρησή τους Rathamantes και μπορεί να μην είναι τυχαίο που σε κάποια στιγμή της ζωής μας, πολλοί από εμάς, αφού έχουμε εξαντλήσει πια τη θεματολογία της καφετέριας, να επανερχόμαστε στην ανάκληση και την ερμηνεία του ελληνισμού.
Εθνικισμός;
Εγώ θα το έλεγα ιστορική μνήμη Όσιρι και δεν χρειάζεται να απολογούμαστε αν κάποιοι θέλουν να συντηρούν τη μίζερη εικόνα του Γραικού.
Και το τελευταίο: Αν κάποιος ψάχνεται για την ιστορία του δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα οδηγηθεί σε ακρότητες.
Νομίζω ότι σε αυτό το τόπικ, το παραπάνω ξεκαθαρίστηκε από την αρχή - να μην τα ξαναλέμε-.
Εγώ νομίζω πως απλά θα πρέπει να τοποθετηθούμε, Ελλάνιοι όντες, στη σημερινή εποχή, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις αλλά και απαλλαγμένοι από τη μιζέρια.
"παν μέτρον άριστον"
Άν και δέν γνωρίζω κανέναν/καμία από εσάς, καθότι νέος σε αυτόν τον χώρο ανταλαγής προβληματισμών/απόψεων, σας εύχομαι καλή χρονιά, πραγματοποιώντας κάθε επιθυμία σας το 2004 και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν και έχοντας υγεία εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι.
Ως απάντηση λοιπόν τού ερωτήματος τού αγαπητού osiris_myth, περί τού τί εστί Έλλην, παραθέτω την άποψη μου πώς, οι αρετές αλλά και τα από πολλών αιώνων ελαττώματα του Έλληνος, αθροιζόμενα μεταξύ τους δημιουργούν ένα μίγμα χαρακτηριστικών, που από όσο μπορώ να γνωρίζω ολοκληρώνοντας στίς 24 Μαρτίου την περί του ηλίου 33η περιφορά μου, θα πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο και όχι φυσικά θεό.
Πιστεύω όμως παράλληλα πώς το μίγμα αυτών των χαρακτηριστικών, πού άλλοτε είναι πλουσιότερο και άλλοτε φτωχότερο, είναι απόρροια όχι μόνο τών παραδόσεων και συνηθειών τού κάθε λαού αλλά και του κάθε τόπου γεωγραφικά/χωροχρονικά, επειδή σε αυτό το σύμπαν πού ζούμε τά πάντα έχουν λόγο και αιτία.
Έτσι η Μεσόγειος και ειδικώς η Ελλάς ώς λίθος φωτός πληρεί όλες τίς προυποθέσεις στήν δημιουργία και εξέλιξη αυτού του μίγματος.
Κλείνοντας και χωρίς να θέλω να σας κουράσω περεταίρω με τίς απόψεις μου περί του τί εστί Έλλην, αποφεύγω να παραθέσω τίς αρετές και τά ελαττώματα που κατά την γνώμη μου τον χαρακτηρίζουν αφήνοντας το σε εσάς.
Εγώ αρκούμαι μόνο στόν χαρακτηρισμό τού Έλληνος όχι ώς μονάδα ή σύνολο ανθρώπων αλλά ώς ιδέα με τίς εξής τρείς λέξεις: <<άδικος φωτεινός νούς>> απόρροια τών οποίων είναι κατά την γνώμη μου καταδικασμένος να μεγαλουργεί καί να παρακμάζει σέ έναν αέναο κύκλο.
Ancient Greek Wreck Found in Black Sea
Sean Markey
National Geographic News
January 16, 2003
The shipwreck is the oldest ever found in the Black Sea. It joins a relatively small handful of other known shipwrecks of the Greek period.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Edited by - manos on 04/01/2004 22:35:23
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ........ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.........ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ........

Και για να θέσω κι ένα ερώτημα , ρε παιδιά αυτό το τέλειο Έθνος από τα άστρα , γιατί δε μπορούσε να φτιάξει την Ακρόπολη μόνο του. Έπρεπε οι "βάρβαροϊ" να κάνουν όλοι τη βαριά δουλειά ?(σιγά μην κάθονταν τώρα ο Φειδείας να σκάψει...)
Κατ’ αρχήν να σε καλωσορίσω στο τόπικ και να σε ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου. Σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι εδώ μέσα. Διαφορετικά δεν θα γινόταν διάλογος.
Καλό όμως θα ήταν να μην είμαστε ακραίοι.
Κατά την άποψή μου πάντα, δεν είναι κακό να νοιώθει ένα έθνος υπερήφανο πόσο μάλλον εμείς που έχουμε και ιστορικούς λόγους να νοιώθουμε έτσι. Και εν πάσει περιπτώσει, κάθε αναδρομή στην ιστορία, είναι απαραίτητη για να μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Εδώ στις άλλες πλευρές του πλανήτη, στοχαστές και επιστήμονες ανατρέχουν στην αρχαία Ελλάδα. Γιατί να μην το κάνουμε εμείς;
Όσον αφορά στην ανωτερότητα ενός έθνος έναντι άλλων, δε νομίζω κανείς από εδώ να ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο τουλάχιστον έτσι όπως το θέτεις εσύ. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι με ίδιες ικανότητες, όμως, σαφώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες μεταξύ των εθνών κάποιες από αυτές μπορεί να οφείλονται και σε γεωφυσικούς παράγοντες και κλιματολογικές συνθήκες. Έτσι, δημιουργήθηκαν και τα διάφορα στερεότυπα για τους λαούς.
Παράλληλα, σε κάποιες περιοχές κάποιοι ανέπτυξαν πλουσιότερο πολιτισμό από κάποιες άλλες περιοχές. Αυτό είναι ιστορικό γεγονός και δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Τώρα, όσον αφορά την αποξένωση στη σύγχρονη κοινωνία και την έλλειψη αλληλεγγύης να μου επιτρέψεις να σου επισημάνω ότι αυτό είναι ένα παγκοσμιοποιημένο φαινόμενο και οπωσδήποτε δεν μπορεί κανείς να βγάλει γενικευμένα συμπεράσματα από ένα τυχαίο γεγονός- εννοώ ένα ζευγάρι των τούρκων που σου συμπαραστάθηκε και κάποιους ομοεθνείς που δεν καταδέχθηκαν-.
Οι νεοέλληνες έχουμε πολλά μα πάρα πολλά ελαττώματα, όμως και πολλές μα πάρα πολλές αρετές με προέχουσα, κατά την άποψή μου πάντα, το φιλότιμο. Το θέμα είναι από ποια οπτική γωνία προσεγγίζει κανείς ένα έθνος για να το κρίνει συνολικά.
Φαίνεται πως εμείς κοιτάμε από διαφορετικές πλευρές.
Εγώ, σαν ελληνίδα και χωρίς να έχω αυταπάτες, επιμένω να κοιτώ στο φωτεινό πρόσωπο της Ελλάδας και να το υποστηρίζω.
Και κάτι τελευταίο. Μην βγάζεις γενικευμένα συμπεράσματα από μετανάστες ομοεθνείς και τούτο γιατί αυτές οι πολύ γραφικές κοινότητες, στην πλειονότητά τους, αποτελούνταν από ανθρώπους φτωχούς που ξεριζώθηκαν για λόγους επιβίωσης και δεν είχαν την πολυτέλεια να αναπτύξουν το μορφωτικό τους επίπεδο με αποτέλεσμα να φαίνονται μερικές φορές ας μου επιτραπεί η έκφραση, άξεστοι. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν προς θεού. Προσωπικά μου είναι πολύ συμπαθείς. Και πάλι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνο επιβίωσαν αλλά σιγά – σιγά αναπτύχθηκαν και από όσο είμαι σε θέση να ξέρω –γιατί ταξιδεύω συχνά- ο Έλληνας μετανάστης όπου και να πήγε, έγινε από δούλος αφέντης. Έχουν οι περισσότεροι, οργανωμένες επιχειρήσεις είναι οι δεν είναι έτσι;
Τώρα όσον αφορά τη δουλοκτητική κοινωνία. Όντως, υπήρξε τέτοια στην αρχαία Ελλάδα, όπως υπήρξε άλλωστε σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς. Κάποιοι σχεδίαζαν και κάποιοι υλοποιούσαν. Όμως αυτό, η εκμετάλλευση δηλαδή του ανθρώπου από τον άνθρωπο που φυσικά δεν μπορούμε να το χρεώσουμε στους προγόνους μας αποκλειστικά, είναι ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί σε άλλο τόπικ.
Σε καιρό πολέμου πως διαφοροποιούνται κατά την άποψή σου οι βάρβαροι από τους έλληνες;; Εμείς σε τελευταία ανάλυση, όπου επεκταθήκαμε δεν αφήσαμε συντρίμμια αλλά πολιτισμό.
Αυτά, πολύ - πολύ φιλικά Ιόλη.
Να καλωσορίσω έστω και καθυστερημένα τον Νεφελοσυντάκτη και να τον προ(σ)καλέσω να συμμετάσχει σ’ έναν νέο γύρο ανόδου και υπεροχής (με την καλή την έννοια).
<< ... Πριν από χρόνια έγινε στην Ουάσιγκτον ένας διαγωνισμός για την επιλογή του καταλληλότερου χαρακτηρισμού ενός λαού, εκείνου δηλαδή που θα παρουσίαζε καλλίτερα την ψυχολογία του. Πήραν μέρος 1.000.000 περίπου άτομα. 15μελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό της ψυχολογίας του Έλληνα. Ιδού το κείμενο του δικαστή:
“Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.
Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενών και αφού μέθυσε από την αίγλη του τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων. Ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το ’21 για να το διακυβερνήσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την θάψει. Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνείται να υπηρετήσει το ψέμα.
Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε, κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε” ... >>
(Παρμένο από το βιβλίο του Πέτρου Γ. Μάλλιαρη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, “Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ”)
Προσωπικά, το κείμενο με θλίβει, μα με κάνει ταυτόχρονα υπερήφανη. Συναναστρεφόμενη με ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων, αναγνωρίζω το πόσο δίκιο έχει ο Κέλλυ στον χαρακτηρισμό του για μας τους Έλληνες. Πραγματικά, του Έλληνα δεν του έλλειψε ποτέ η ευστροφία... πόσο όμως σωστή είναι η χρήση που της κάνει?
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΦΥΛΑΚΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟ '21 ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΤΡΩΙΚΟΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ, ΤΟΥ '45 ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ , ΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ...ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

quote:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΗΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΕΛΑΣ=ΦΩΣ, ΣΕΛΗΝΗ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΛΠΚΛΠ. ΑΡΑ ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΝΙΟΣ=ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΡΑΙΚΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΩΜΙΟΥΣ, ΤΙ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ [ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ...] ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΓΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΡΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ.....ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ....ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΠΩ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΑΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ".....
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΚΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙΜ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.ΧΩΡΘΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ¨ΑΛΛΩΝ¨........
Edited by - osiris_myth on 17/11/2003 21:01:27
Αν σε πω εθνικιστη θα με πεις μικροπρεπη, αλλα δεν θα σε αποκαλεσω ετσι γιατι δεν εισαι ακριβως εθνικιστης. ********
Έγιναν επεμβάσεις στο μήνυμα λόγω παραβίασης των κανονισμών του forum