ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66686 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
08/05/2006, 17:48:37
Esoteristica χε χε πολύ πετυχημένο.

Κιθάρα έχουμε, βιολί έχουμε, αλλος?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
SavaothΜέλος
09/05/2006, 20:18:09
Βιολί ποιός παίζει....???!

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

fantomas3004Μέλος
11/05/2006, 21:21:52
quote:
Κιθάρα έχουμε, βιολί έχουμε, αλλος?

Kαι φυσαρμόνικα έχουμε και πιάνο

11/05/2006, 22:09:18
Aπό φωνητικά πάσχουμε μου φαίνεται.
Από όργανα καλά πάμε. Για ντραμς κανείς?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
miltiadessΝέο Μέλος
11/05/2006, 22:42:55
Να συμμετέχει και το alto saxophone?
Και επειδή είμαι από Θεσσαλονίκη και προφανώς άλλοι από Αθήνα,Καλαμάτα,Ορεστιάδα κ.λ.π, οι πρόβες να γίνονται κάπου στη μέση της χώρας..
12/05/2006, 02:25:12
quote:
οι πρόβες να γίνονται κάπου στη μέση της χώρας..

Τουτεστην Λαρσα Λάρσα σ'είδα και λαχτάρσα...

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

12/05/2006, 08:26:34
Λόγω ορθογραφικού λάθους ο τίτλος μετονομάζεται από Κλασική Μουσική σε Κλασσική Μουσική.
12/05/2006

In anticipation of my resurrection...

SavaothΜέλος
12/05/2006, 13:03:41
Sorry...

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

SavaothΜέλος
13/05/2006, 16:53:16
Διάβασα alto saxophone πιο πάνω ή μου φαίνεται..?

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

miltiadessΝέο Μέλος
13/05/2006, 17:36:59
Πολύ σωστά διάβασες φίλε μου. Μην ψάχνεις όμως κλασσικές σπουδές μουσικής, αλλά ένα ερασιτεχνικό παίξιμο και μία προσωπική πνευστή εξομολόγηση.
SavaothΜέλος
13/05/2006, 18:26:27
Eίναι ωραίο όργανο..
Έχω ακούσει και κάπου(δε θυμάμαι)το Clair De lune του Debussy διασκευασμένο για σαξόφωνο..Πολύ καλό...Και το requiem του Μοzart επίσης.

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

ImperatorΜέλος
16/05/2006, 02:02:09
Με τον όρο κλασική εννοούμε όλα αυτά τα έργα, αλλά στην ουσία κλασική είναι η μουσική μιας ορισμένης περιόδου μόνο. Τα έργα ας πούμε του Bach είναι μπαρόκ και όχι κλασσική μουσική ενώ άλλα κυρίως το 19ο αιώνα είναι εμπνευσμένα από το ρομαντισμό. Πάντως για λόγους ευκολίας ας τα χαρακτηρίζουμε κλασσική μουσική τα έργα της δυτικών συνθετών έως τις αρχές του 20ου αιώνα.
Εμένα μου αρέσει ο Erik Satie και ο Debussy που ανέφερε κάποιος , κυρίως τα έργα για πιάνο, μουσική της τεχνοτροπίας Avante Garde
SavaothΜέλος
16/05/2006, 14:11:00
Φίλε Imperator νομίζω πως μπέρδεψες τον "κλασσικισμό" με την κλασσική μουσική.Αρχικά έχουμε την εκκλησιαστική μουσική μέχρι το 16ο αιώνα με χαρακτριστικό την πολυφωνία.Η εποχή Baroque που αναφέρεις διαδέχτηκε την Παλιά Τέχνη και την Αναγεννησιακή μουσική(τροβαδούροι,τρουβέροι κτλ).Η εποχή μπαρόκ είναι στον 17ο αιώνα με χαρακτηριστικό την ομοφωνία και το παίξιμο μιας ίδιας μελωδίας με διαφορετικές τεχνικές και σε διαφορετικούς τόνους(βλέπε Βιβάλντι).Έπειτα τον 18ο αιώνα ήρθε ο "Κλασσικισμός" 'οπου συνεχίστηκε η ομοφωνία στις μελωδίες.Στη συνέχεια τον 19ο αιώνα καθιερώθηκε πλέον η πολυφωνία(μετά από 4 αιώνες ομοφωνίας)και ονομάστικα κίνημα του Ρομαντισμού.Ο όρος Κλασσική μουσική λοιπόν περιλαμβάνει κάθε τι διαχρονικό που μένει αναλλοίωτη η αξία του με το πέρασμα των χρόνων.Κλασσική μουσική είναι και οι Βυζαντινές ψαλμωδίες της εκκλησίας μας.Ο "Κλασσικισμός" είναι αυτό το είδος που αναπτύχθηκε την περίοδο που αναφέρεις συγκεκριμένα.

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

16/05/2006, 14:51:31
χμμμ μπαροκ... χρυσες εποχες...

esoteristica... καλο, και αντι για τεσσερα τσελ...[ πως διαολο ειναι ο πληθυντικος του "τσελο"; ], τεσσερις κιθαρες...

haggart style!

ImperatorΜέλος
16/05/2006, 17:29:51
Φίλε Savaoth ,ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Ναι αυτό εννοούσα την τεχνοτροπία του κλασικισμού. Η μουσική του Erik Satie ξέρεις από ποιο ρεύμα είναι εμπνευσμένη?
SavaothΜέλος
16/05/2006, 19:36:21
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα το έργο του,βλέπω πως είναι ένα μείγμα κλασσικισμού-ρομαντισμού.Αυτό το συμπεραίνω κυρίως από τις "χαρούμενες" ματζόρε κλίμακες που χρησιμοποιεί.

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

SavaothΜέλος
20/05/2006, 11:23:09
Ξέρει κανείς τι ρόλο βαράνε τα βιολιά Antoni???
Μου έχουν πει πως είναι μάπα,αλλά κάποιος που μπορεί να μου βρει ένα μου είπε πως είναι καλά....Φωτίστε με..

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

iridavΜέλος
24/06/2006, 14:09:21
Κλασσική μουσική είναι και οι Βυζαντινές ψαλμωδίες της εκκλησίας μας.

Όχι και έτσι. Αυτό λέγεται βυζαντινή μουσική. Αν πας στο metropolis και ζητήσεις cd με κλασσική μουσική αποκλείεται να βρεις εκεί και μέλη από το Αναστασηματάριο. Στον τομέα κλασσικής μουσικής βρίσκεις όπερες, σονάτες, κονσέρτα, μπαλέτα, συμφωνίες, κουαρτέτα, κουιντέτα κ.τ.λ. Δε μπορώ να θεωρήσω για παράδειγμα τη μουσική των beetles κλασσική, επειδή είναι διαχρονική. Μετά από τον Debussy θεωρώ τη μουσική σύγχρονη.

Εμένα μου αρέσουν πολύ ο Σοπέν και ο Ραχμάνινοφ. Όταν ακούω πολλές φορές μπορεί και να δακρύσω. Μπαχ, Μπετόβεν και Μότσαρτ, τους θαυμάζω γιατί έχω μελετήσει την ιστορία τους και ήταν άλλο πράγμα. Παρόλα αυτά η μουσική τους αυτή καθ' αυτή δε με συγκινεί.

Αυτά. Το συγκρότημα πώς πάει; Αν ενδιαφέρεστε για φλάουτο ή φωνή (πιάνο βρήκατε) φωνάχτε με.

:*) Μου αρέσει να ζω!

SavaothΜέλος
01/07/2006, 16:27:10
Koίτα αυτό που λες για τα δισκοπωλεία είναι κάπως άστοχο, καθώς η κατάταξη των δίσκων διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα...Εξάλλου κανένα κατάστημα δεν είναι ικανό να "ξεχωρίσει" τα μουσικά είδη καθώς είναι ανόητο και ανωφελές να στεκόμαστε στις ταμπέλες...Προτείνω να σταθούμε στην μουσική πλευρά...Τώρα όσον αφορά το συγκρότημα μια χαρά πάει..το φλάουτο είναι άκρως ενδιαφέρον όργανο....στο συγκρότημά μου παιδευόμαστε με τα synth να βρούμε ήχο φλαουτο...

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

iridavΜέλος
03/07/2006, 21:58:36
Παρόλα αυτά, Savaoth, και στα ωδεία, αν παρατηρήσεις, συνήθως υπάρχει ο τομέας κλασσικής μουσικής ο τομέας παραδοσιακής-βυζαντινής μουσικής και ο τομέας σύγχρονης μουσικής. Εμένα δε με νοιάζει και πολύ, πώς τελικά θα διαχωρίσουμε τη μουσική. Για εμένα η μουσική είναι μία.

Τα παραπάνω τα είπα επειδή έτυχε να μελετήσω από τα 8 μου κλασσική μουσική σε ωδεία και να τελειώσω σε μουσικό λύκειο. Διάβασα αυτά που γράφτηκαν και είπα να γράψω κι εγώ μιας και έχω ασχοληθεί τόσα χρόνια με τη μουσική. (Να μου χρησιμεύσει και κάπου. Χι χι). Τώρα, όσον αφορά στο συγκρότημα. Είναι πράγματι δύσκολο να βρεις τεχνητό ήχο που να σε καλύπτει και να θυμίζει φλάουτο. Όπως και να΄χει πάντα θα λείπει η αναπνοή.

Αν είστε Αθήνα και χρειαστείτε κάτι σφυριξέ το και αν μπορώ βοηθάω. Εγώ παίζω συνήθως αυτοσχεδιαστικά με τζαζ στοιχεία.

Φιλάκια!

:*) Μου αρέσει να ζω!