- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλε πάλι για αποτοξίνωση μπήκες....
Λες να χρειάζομαι αποτοξίνωση;;
Κοίτα να δεις ποιοι απάντησαν μετά το μήνυμά μου προς τον Αρεισίριο, και θα δεις ποιος πραγματικά χρειάζεται αποτοξίνωση.
Όταν θα αρχίσετε να μιλάτε και να συζητάτε για τα θέματα για τα οποία, προς το παρόν, μόνο ισχυρίζεστε ότι κάνετε, τότε θα δείτε και έναν άλλο Ψηλό.
Όσο όμως, στις 5 λέξεις σας, οι τρεις θα αφορούν τα "εγκλήματα του Χριστιανισμού" τότε, θα με βρίσκετε απέναντί σας.
Αλλά ας μη γελιόμαστε, για να υπάρχετε και να λέτε αυτά που λέτε εδώ μέσα, έχετε ανάγκη από έναν Ψηλό.
Το φαντάζεσαι να μην υπήρχα;
Θα γινόταν μονότονος ο μονόλογός σας!!
Τι θα κάνατε τότε;;
Θα μιλούσε ο ένας από εσάς και οι άλλοι θα τον χειροκροτούσατε "πέστα μεγάλε!!!" ή "τι ωραία που τα λες!!";;
![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Πως μπορεί κάποιος να πιστεύει σε ένα δόγμα του οποίου τα 2 βιβλία ΠΔ και ΚΔ φάσκουν και αντιφάσκουν....
μήπως και αυτό είναι έργο του θεού......
η μήπως το συγκεκριμένο θρήσκευμα κατασκευάστηκε με την πιο μακροπρόθεσμη λογική που μπορούσαν να έχουν τότε οι δημιουργοί του ωστε να υποκεινούν και να ελέγχουν μάζες ανθρώπων με δίαφορους σκοπούς και μετά απο τόσα χρόνια δημιουργούνται ερωτήματα και απορίες που δεν μπορούν να απαντηθούν και αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό φώς απο μία κερκόποτα που ήταν ερμητικά κλειστή για 2000 χρόνια????
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
Το Λιβάνι θεωρείται κάτι άκακο αλλά στην πραγματικότητα αν το εισπνέεις αρκετή ώρα σου προκαλεί παραισθήσεις (παραισθησιογόνα δράση).
Ο εθισμός σε αυτό είναι πάρα πολυ μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σκέφτεσαι κριτικά αλλά εθιστικά.
Το Λιβάνι χορηγείται εισπνέοντας τα θυμιάματα κατά την καύση του...!!!
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
quote:
velial
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
21 ΤΟΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΜΗ ΔΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------Από που πείρες αυτή την παραπομπή;;
Εδώ ο "Ψηλός" αποδεικνύει, ότι από τη βιασύνη του να αυτοχαρακτηριστεί απολογιτής, ξέχασε να διαβάσει τα ευαγγέλια. Ψηλέ πρόσεχε, γιατι θα πας στην κόλαση!!![]()
quote:
Αν εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις, γιατί το περιγελάς;;
quote:
Που είδες ότι ο Χριστός λέει ότι, για τους επιληπτικούς ή με ψυχικές αρρώστειες, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι προσευχές και νηστεία;;
Εδώ ο Ψηλός δειχνει ότι δεν ξέρει Ελληνικά."21 ΤΟΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΜΗ ΔΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ".
Καλά περάσαμε με αυτην την απάντηση. Μπορείς Ψηλέ να απαντήσεις και στα υπόλοιπα? Ε, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ Ψηλέ? ![]()
![]()
Edited by - velial on 23/08/2005 17:37:18
quote:
velial
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Που είδες ότι ο Χριστός λέει ότι, για τους επιληπτικούς ή με ψυχικές αρρώστειες, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι προσευχές και νηστεία;;
Εδώ ο Ψηλός δειχνει ότι δεν ξέρει Ελληνικά."21 ΤΟΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΜΗ ΔΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ".
Καλά περάσαμε με αυτην την απάντηση. Μπορείς Ψηλέ να απαντήσεις και στα υπόλοιπα? Ε, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ Ψηλέ?
Μα η παραπομπή αυτή δεν ασχολείται ούτε με την επιληψία αλλά ούτε και με ψυχικές αρρώστιες, όπως ηθελημένα κάποιοι το ερμηνεύουν.
(Τώρα, το τι προκαλεί την επιληψία ή τις ψυχικές αρρώστιες, δεν μας αφορά επί του παρόντος, αλλά ούτε και αρμόδιοι ήμαστε να εκφέρουμε γνώμη, εκτός βέβαια αν κάποιος είναι ειδικός;)
Ορισμένοι, στην ταραχή τους και στην προσπάθεια μια γενικότερης παραποίησης, το κάνουν και αυτό. Δικαίωμά τους, δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σωστό.
Ο Χριστός μιλά ξεκάθαρα για δαιμόνιο.
Φτάνει να διαβάσεις λίγο πιο πίσω
"18 ΚΑΙ ΕΠΕΤΙΜΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΕΝ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΚΑΙ ΕΘΕΡΑΠΕΥΘΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ ΑΠ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ "
Σήμερα, αν διαβάσετε κάποια βιβλία, όπου υπάρχουν αναφορές ιερέων που έκαναν ή κάνουν εξορκισμούς, θα δείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν διαχωρισμό μεταξύ περιστατικών επιληψίας ή ψυχικών ασθενειών, όπου και κατευθύνουν τον άρρωστο προς μια ιατρική διάγνωση και θεραπεία, και περιπτώσεων όπου καταλαβαίνουν ότι ο πάσχων είναι όντως υπό δαιμονική κατοχή και προσπαθούν να εκβάλλουν το δαιμόνιο.
Αν βιαστείτε να χλευάσετε, σκεφτείτε μόνο ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί σας που βρήκαν λύτρωση σε αυτό που εσείς, με τόση ευκολία και απερισκεψία, περιγελάτε!!
Φιλικά όπως πάντα
Λέτε, λέτε για τους καθολικούς, αυτοί τουλάχιστον την πείρανε χαμπάρι με τις ψυχοπάθειες, και παραπέμπουν στους ψυχίατρους. Αντίθετα οι δικοί μας, στα λόγια λένε για ψυχολόγους, στην πράξη όμως ο Αγιος Κυπριανός είναι γεμάτος δυστυχες υστερικές γυναίκες που ουρλιάζουν όταν βλέπουν παπά.
Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι το εξής:
quote:
Τώρα, το τι προκαλεί την επιληψία ή τις ψυχικές αρρώστιες...
Άστο... αυτό είναι δουλειά των γιατρών ΚΑΙ ΟΧΙ των παπάδων. Οι παπάδες καίγανε τους ψυχικά διαταραγμένους, μέχρι που καταλάβανε ότι μπρούν αντί να τους καινε, να τους τρώνε τα.. λεφτά!! Με κάτι εξορκισμούς και κάτι παραμύθια!
Και δε μου λες... Ο Χριστός, εκτός από τους "δαιμονισμένους", δεν θεράπευε και με προσευχή τους... λεπρούς? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Να γιατρέψει, περιθάλψει ή περιμαζέψει και ορισμένους ταλαίπωρους που περιφέρονται στα διάφορα φόρουμς και λένε ότι τους καπνίσει μόνο και μόνο για να μπουν στη μύτη κάποιων άλλων.
Αυτό, σίγουρα, πρόκειται να είναι ένα από τα επόμενα θαύματα του Ιησού.
*****Εύχομαι να το κάνει πριν αυτά τα άτομα τα πάρουν χαμπάρι οι παπάδες και τους ρίξουν και αυτούς στη φωτιά, όπως έκαναν και με αυτούς που είπες.
Άιντε και καλό βράδυ!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα

Μπορεί οι παπάδες να μην έχουν ΙΔΕΑ από ψυχολογία, από οικονομολογία πάντως έχουν ντοκτορά!!! ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
<<Ξέρεις τι δεν έκανε ακόμη ο Χριστός, στο οποίο δυστυχώς ούτε και οι γιατροί μπορούν να κάνουν κάτι, πράγμα που ελπίζω σύντομα να το κάνει;;
Να γιατρέψει, περιθάλψει ή περιμαζέψει και ορισμένους ταλαίπωρους που περιφέρονται στα διάφορα φόρουμς και λένε ότι τους καπνίσει μόνο και μόνο για να μπουν στη μύτη κάποιων άλλων.
Αυτό, σίγουρα, πρόκειται να είναι ένα από τα επόμενα θαύματα του Ιησού.>>
ας σε μαζεψει βρε μπαγασα και αμεσως θα γινω ο πρωτος ιεροκυρικας του
για να δουμε τι λεει το ιερο σας βιβλιο για τις θεραπειες του σωματος
ιακωβου κεφ ε.στιχ 14-15
ειναι κανεις ματαξυ σας αρρωστος;
ας προσκαλεσει τους πρεσβητερους και ας προσευχηθουν πανω του και ας τον αλειψουν με ελαιον επικαλουμενοι το ονομα του κυριου
και η προσευχη αυτη που γινετε με πιστη θα σωσει τον αρρωστο απο την σωματικη του ασθενια και θα τον σηκωσει απο το κρεβατι και αν εχει προκληθει η ασθενεια απο αμαρτιες του ασθενη θα συχωρεθουν
πραξεις κεφ.ιθ στιχ.12
και ηταν τετοια τα θαυματα ωστε επερναν οι ανθρωποι μανδηλια περιζωματα και εμροσθελας που ειχε χρησιμοποιησει ο παυλος για να σκουπισει τον ιδρωτα του η ειχε καλυψει το δερμα του και τα τοποθετουσαν πανω στους αρωστους και γινονταν καλα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν αναφέρεται στην επιληψία.Η Εκκλησία μας κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ επιληψίας και δαιμονισμού. Περιττά και χωρίς νόημα λοιπόν τα όσα γράφεις, με μόνο σκοπό την σπίλωση του Χριστιανισμού.
Το ότι έχεις συνταχθεί και εσύ σε αυτό το έργο "φτυαράκι και βουρ για λάσπη", φαίνεται ξεκάθαρα ιδίως από την τελευταία σου πρόταση.
Μάλλον "δεν γνωρίζεις" και εσύ τους "σκοταδιστές, δεισιδαίμονες και μάγους Χριστιανούς Ιατρούς" του παρελθόντος αλλά και του παρόντος που διαπρέπουν σήμερα.
*****Τουλάχιστον, αφού το κάνεις και το κάνεις, φρόντισε να βρίσκεις πιο πειστικά επιχειρήματα μπας και καταφέρεις και πείσεις κανέναν, γιατί τα όσα λες βγάζουν μάτι.
Εκτός βέβαια κι αν πιστεύεις ότι έχεις να κάνεις με παιδάκια και ψώνια που την έχουν δει Ελληναράδες, οπότε ό,τι και να τους σερβίρεις, από τη στιγμή που απαξιώνει το Χριστιανισμό, το κάνουν γαργάρα και είναι έτοιμοι να σε χειροκροτήσουν κιόλας.Αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιο μήνυμά σου είπες ότι είσαι θεολόγος, ποιανής σχολής;;
Φιλικά όπως πάντα
Φίλε Ψηλέ. Βλέπω ότι ταράχτηκες αρκετά και μου επιτίθεσαι με κακία που δεν συνάδει στην χριστιανική σου πίστη. Θα αντιπαρέλθω την επίθεσή σου και θα έρθω στην ουσία. Υο ξέρω πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο αναφέρεται στην επιληψία! Άλλωστε και ο Ωριγένης και ο Χρυσόστομος στην ερμηνεία τους στο κατά Ματθαίον βεβαιώνουν ότι αναφέρεται στην επιληψία την οποία την θεωρούν έργο των δσιμόνων!
Η "Εκκληαία μας" μπορεί στα λόγια να κάνει ότι διαχωρισμούς θέλει, αλλά στην πράξη ακόμα τελεί εξορκισμούς βασανίζοντας ψυχικά άρρωστους ανθρώπους.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν συντάσσομαι με κανέναν. Είμαι ελεύθερος και υπεύθυνος για τις απόψεις μου. Αν και άλλοι φίλοι συμφωνούν όπως κι αν διαφωνούν μαζί μου, αυτό είναι θέμα της δικής τους κουλτούρας. Κανέναν σεν πήρα από το χεράκι, ούτε και θέλω να πείσω κάποιον -δεν με ενδιαφέρει- ούτε καν εσένα. Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά διαφωνώ. Συζήτηση κάνουμε και όχι κατήχηση. Ούτε πιστεύω ότι απευθύνομαι σε παιδάκια αφού όλοι οι συμμετέχοντες στο φόρουμ γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο. Λυπάμαι αν πιστεύεις ότι συζητάς με ανώριμα παιδαρέλια γιατί τότε αδικείς τον εαυτό σου που καταδέχεσαι να συζητάς μαζί τους.
Τέλος -και συγγνώμη για την μακροσκελή απάντηση- δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει, αλλά αφού σε ενδιαφέρει τόσο έχω τελιώσει την θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. ΄Και μπορώ να σου πω ότι αν μπήκα με αμφιβολίες για την ορθότητα του χριστιανισμού βγήκα πεπεισμένος ότι πρόκειται για παραμύθια...
http://www.mcescher.com/Gallery/back-bmp/LW344.jpg
Open mind for a different view
quote:
Το Λιβάνι θεωρείται κάτι άκακο αλλά στην πραγματικότητα αν το εισπνέεις αρκετή ώρα σου προκαλεί παραισθήσεις (παραισθησιογόνα δράση).Ο εθισμός σε αυτό είναι πάρα πολυ μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σκέφτεσαι κριτικά αλλά εθιστικά.
Το Λιβάνι χορηγείται εισπνέοντας τα θυμιάματα κατά την καύση του...!!!
Καλά άκουσα ότι εμφανίστηκαν στον ΟΚΑΝΑ ένα τσούρμο γιαγιάδες με εθισμό στο λιβάνι...
Πραγματικά δεν το ήξερα, ούτως η άλλως την σιχαίνομαι την μυρωδιά του....εξού και σαν τον διάολο που αποφεύγει το λιβάνι....
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

Δεν ξέρω ακόμη και σήμερα αν δέχεται την οργονολογία η οποία διδάσκεται σε λίγα πανεπιστήμια και στην ευρώπη και ασχολείται με τη μεταβίβαση οργόνης , ένα είδος συμπατικής ενέργειας που έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει.
Δεν ξέρουμε αν αύριο μετά από 100δες χρόνια η ιατρική δεχθεί και την μεταβίβαση ανθρωπίνης ενέργειας προς θεραπεία του ανθρώπου όπως από τα πανάρχαια χρόνια έκαναν οι ανατολίτες (σιατσου) και οι ινδιάνοι.
Οι απόστολοι έβαζαν πάνω από τον ασθενή το χέρι.
quote:
Καλά άκουσα ότι εμφανίστηκαν στον ΟΚΑΝΑ ένα τσούρμο γιαγιάδες με εθισμό στο λιβάνι...
Χαχαχαχαχα!!! ![]()
Ούτε εγώ μπορώ τη μυρωδιά του, με πιάνει πανικός!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Δεν ξέρω ακόμη και σήμερα αν δέχεται την οργονολογία η οποία διδάσκεται σε λίγα πανεπιστήμια και στην ευρώπη και ασχολείται με τη μεταβίβαση οργόνης , ένα είδος συμπατικής ενέργειας που έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει.
Δεν ξέρουμε αν αύριο μετά από 100δες χρόνια η ιατρική δεχθεί και την μεταβίβαση ανθρωπίνης ενέργειας προς θεραπεία του ανθρώπου όπως από τα πανάρχαια χρόνια έκαναν οι ανατολίτες (σιατσου) και οι ινδιάνοι.
Οι απόστολοι έβαζαν πάνω από τον ασθενή το χέρι.>>
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Φίλε Ψηλέ. Βλέπω ότι ταράχτηκες αρκετά και μου επιτίθεσαι με κακία που δεν συνάδει στην χριστιανική σου πίστη. Θα αντιπαρέλθω την επίθεσή σου και θα έρθω στην ουσία. Υο ξέρω πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο αναφέρεται στην επιληψία! Άλλωστε και ο Ωριγένης και ο Χρυσόστομος στην ερμηνεία τους στο κατά Ματθαίον βεβαιώνουν ότι αναφέρεται στην επιληψία την οποία την θεωρούν έργο των δσιμόνων!
Η "Εκκληαία μας" μπορεί στα λόγια να κάνει ότι διαχωρισμούς θέλει, αλλά στην πράξη ακόμα τελεί εξορκισμούς βασανίζοντας ψυχικά άρρωστους ανθρώπους.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν συντάσσομαι με κανέναν. Είμαι ελεύθερος και υπεύθυνος για τις απόψεις μου. Αν και άλλοι φίλοι συμφωνούν όπως κι αν διαφωνούν μαζί μου, αυτό είναι θέμα της δικής τους κουλτούρας. Κανέναν σεν πήρα από το χεράκι, ούτε και θέλω να πείσω κάποιον -δεν με ενδιαφέρει- ούτε καν εσένα. Σέβομαι τις απόψεις σου αλλά διαφωνώ. Συζήτηση κάνουμε και όχι κατήχηση. Ούτε πιστεύω ότι απευθύνομαι σε παιδάκια αφού όλοι οι συμμετέχοντες στο φόρουμ γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο. Λυπάμαι αν πιστεύεις ότι συζητάς με ανώριμα παιδαρέλια γιατί τότε αδικείς τον εαυτό σου που καταδέχεσαι να συζητάς μαζί τους.
Τέλος -και συγγνώμη για την μακροσκελή απάντηση- δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει, αλλά αφού σε ενδιαφέρει τόσο έχω τελιώσει την θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. ΄Και μπορώ να σου πω ότι αν μπήκα με αμφιβολίες για την ορθότητα του χριστιανισμού βγήκα πεπεισμένος ότι πρόκειται για παραμύθια...
Φίλε Αρεισίριε,
Ναι ταράσσομαι να βλέπω ανθρώπους, που λένε ότι τελείωσαν τη θεολογική σχολή, να παρουσιάζουν τα πράγματα με έναν τελείως δικό τους τρόπο. Όσο κι αν λες ότι δεν συντάσσεσι με κανέναν τα λόγια σου αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Εγώ, σαν απλός αναγνώστης των γραπτών σου, καταλαβαίνω ότι απαξιώνεις και το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να "ξεσκεπάσεις το ψέμα" που κρύβεται πίσω από που λέγεται χριστιανική θρησκεία σήμερα.
Αυτό κάνουν και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ίσως κάπως διαφορετικά από εσένα, αυτομάτως συντάσσεσαι μαζί τους αλλά και μαζί με τόσους άλλους στον κοινό σας αγώνα.
Δεν θεωρώ ότι συζητώ με ανώριμα παιδαρέλια, και όπως κατανοώ το βάρος των λόγων μου, έτσι ζυγίζω και τους δικούς σου λόγους και βρίσκω το βάρος τους να γέρνει προς μια συγκεκριμένη πλευρά.
Όσον αφορά για τι κάνει η Εκκλησία μας ακόμη και σήμερα, νομίζω ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβάλεις. Εσύ, περιορίζεσαι ίσως σε κάποις μεμονωμένα παραδείγματα, που εγώ δεν τα γνωρίζω, για να κρίνεις το σύνολο της εκκλησίας. Γιατί άραγε;;
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ναι ταράσσομαι να βλέπω ανθρώπους, που λένε ότι τελείωσαν τη θεολογική σχολή, να παρουσιάζουν τα πράγματα με έναν τελείως δικό τους τρόπο.
Νάτο! Βγήκε! Επιτέλους!
quote:
Ναι ταράσσομαι να βλέπω ανθρώπους, που λένε ότι τελείωσαν τη θεολογική σχολή, να παρουσιάζουν τα πράγματα με έναν τελείως δικό τους τρόπο.
Εγώ ψηλέ είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ σχηματίζει μια ανεξάρτητη γνώμη. Μια γνώμη που δεν προσκολλάται σε κανένα δόγμα, και σχηματίζεται με βάση την λογική και τα επιστημονικά και ιστορικά δεδομένα.
Ο Χριστός είπε κάτι πολύ σοφό: Το δέντρο το γνωρίζουμε από τους καρπούς του. Αν δούμε λοιπόν πιο είναι το έργο και οι "καρποί" της Εκκλησίας, η απόρριψή της είναι η μόνη φυσική επιλογή.
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως η (ανυπόστατη) διδασκαλία της προσέφερε μια κάποια μεταφυσική παρηγοριά, θα πρέπει παράλληλα να δούμε πιο είναι το τίμημα αυτής της προσφοράς: Μεσαίωνας, άνθρωποι καμμένοι, γνώση χαμένη για πάντα, ενοχές στις ψυχές των ανθρώπων, μια τεράστια περιουσία (του ελληνικού λαού) στα χέρια ανάξιων και διεφθαρμένων γέρων.
Ε όχι. Δεν αξίζει τον κόπο. Τόση άρνηση, για να βαυκαλίζονται οι "πιστοί" με παράδεισους, νεκραναστάσεις και τα τοιαύτα. Η ζωή δεν έχει εγγυήσεις. Όποιος δεν το αντέχει, είναι χαμένος από χέρι. Είναι καταδικασμένος να γίνει βορά στους λύκους που φυλάνε τα πρόβατα. Και δεν θα φταίει τόσο η (όποια) πίστη, όσο αυτοί που ισχυρίζονται ότι μεσολαβούν δεόμενοι "υπέρ της σωτηρίας υμών".
Edited by - velial on 25/08/2005 03:50:08