ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το στοιχειωμένο σπίτι της Σύρου ("Κοκκινόσπιτο") - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το στοιχειωμένο σπίτι της Σύρου ("Κοκκινόσπιτο") - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

StormWitch32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
i-triedΜέλος
11/01/2007, 23:35:52
Schwabe
Απεστάλη: 11/01/2007, 23:00:25

1)Αυτό φίλε μου που πολλοί δεν θέλουνε ή δεν μπορούνε να πιστέψουνε, είναι πως δεν «τα έχω» με τον Θεό κανενός, και ειλικρινά δεν επικροτώ την απαξίωση του συνόλου των παραδόσεων.

ΤΟΤΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΘΕΣΗς ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

2)Θεωρώ μια παράδοση και την λαϊκή έκφραση στο θείο, η οποία μπορεί να χαρίζει χαρά και κοινωνική συνοχή. Μπορεί βέβεια να προκαλεί και το αντίθετο, ας αναλογιστούμε τα αποτελέσματα μιας ατελέσφορης σύζευξης θρησκείας-πολιτείας στο τόπο μας επί των θεμάτων των Ελλήνων Μουσουλμάνων της θράκης.

ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΙΤΩΝΙΑ,ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ,ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,κτλΖΟΘΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΜΟΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

3)Η έννοια της θρησκείας, του Θείου ευρύτερα, είναι σαν και το μαχαίρι: μας είναι τόσο χρήσιμο στην καθημερινότητα μας, αλλά μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να γίνει όπλο φονικό στα χέρια ανθρώπων με λάθος στάση και κακότητα, με νου μπερδεμένο, με ψυχή σκοτεινή.

ΕΧΕΙς ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ( ΒΛΕΠΕ,ΑΦΧΑΝΙΣΤΑΝ,ΙΡΑΚ )

4)Το θέμα, αλλά και το ερώτημα ταυτόχρονα, είναι εάν μπορεί το δεδομένο δόγμα να γονιμοποιήσει χαρά και κοινωνική συνοχή ΣΗΜΕΡΑ, και όχι στον 1ο ή 3ο αιώνα π.χ.

ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ,ΕΑΝ ΟΛΕς ΟΙ ΠΛΕΥΡΕς ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ,ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

5)Μπορεί η δεδομένη ανάγνωση και ερμηνεία του τι εστί θείο και Θεός, να καταστεί κρίκος συνδετικός ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ της κοινωνίας, του κόσμου που μας περιβάλλει?

ΒΕΒΑΙΩς

Παρέχει η ερμηνεία της Ορθοδοξίας για τα μεταφυσικά ερωτήματα των ανθρώπων χώρο για να ζήσει ένας αλλόθρησκος συμπολίτης, ή ένας απο αυτούς που τόσο επιπόλαια χαρακτηρίζουν ως άθεο? Έχει το δικαίωμα κάποιος να ζήσει δίχως ταμπέλα, δίχως χρέωση δαίμονα και ομοτράπεζου του Σατανά άπαξ και επιλέξει να ζήσει δίχως Κύριο με κρατική χορηγεία και καθεστωτική περιβολή?

ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ

6)Είναι ο Μονοθεϊσμός μια πιθανή εστία δυστυχίας και αδιεξόδων?

ΝΟ.ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

7)Νομίζω ότι έχουμε στα χέρια μας ένα απίστευτο προνόμιο: να μπορούμε, μέσα απο την αδογμάτιστη γνώση και την επιστήμη, να ατενίσουμε μια ιδεολογική/θρησκευτική πορεία 2500 χρόνων και πλέον, και να είμαστε σε θέση να κρίνουμε λάθη και πρακτικές, λάθη που κανείς δεν αξίζει να υπομένει....

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩς ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΘΕΙ...

[/quote]

Βαση των παραπανω,δεχομαι οτι υπαρχουν,σωστα ερωτηματα,για καποιον που πραγματι ζητα απαντησεις...ΑΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗς ΣΥΣΗΤΗΣΗς(ΟΠΩς ΒΛΕΠΕΙς ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕς ΤΙς ΣΥΝΘΗΚΕς.
ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙς,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΗς ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ,ΑΠΛΩς ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΣΟΥ.

Ευχαριστω,εαν με βρησκεις λαθος,παρακαλω πες μου το.

EDIT

ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ,εδω θα σταματισω να δωσω και την ευκαιρια σε αλλους να παρουν μερος.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Edited by - i-tried on 11/01/2007 23:54:13

12/01/2007, 00:45:54

i-tried:
«ΤΟΤΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΘΕΣΗς ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ»

Έχεις τις απόψεις σου, και καλά κάνεις. Εάν συνάμα δεν σπάσεις τα αυγά, ομελέτα δεν κάνεις....

i-tried:
«ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΙΤΩΝΙΑ,ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ,ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,κτλΖΟΘΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΜΟΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..»

Δεν μίλησα για τους απλούς ανθρώπους, που εν πολλοίς τα «έχουν γραμμένα» τα όσα τους λένε, αλλά αναφέρθηκα ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΟΓΜΑ. Γεννήθηκα φίλτατε και μεγάλωσα στο εξωτερικό, και έτυχε και να ζήσω αλλά και να εργαστώ με πιστούς άλλων θρησκειών.

Και λοιπόν?

i-tried:
«ΕΧΕΙς ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ( ΒΛΕΠΕ,ΑΦΧΑΝΙΣΤΑΝ,ΙΡΑΚ )»

Ναι, όπως Βυζάντιο, όπως μεσαίωνας στην Ευρώπη, όπως παλαιότερα οι πιστοί του 12Θεού Έλληνες.....

i-tried:
«ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ,ΕΑΝ ΟΛΕς ΟΙ ΠΛΕΥΡΕς ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ,ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ»

Εάν το πιστεύεις, τότε θα πρέπει και να μας προσκομίσεις ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ εκείνα που υποστηρίζουν αυτά τα όσα νομίζεις. Και δεν εννοώ κείμενα κανενός σωματείου, αλλά τα ιερά κείμενα της χριστιανοσύνης.

Δείξε μας λοιπόν τα ιερά εκείνα κείμενα εκ των οποίων προκύπτει η ανεκτικότητα, η αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση και την αθεϊα.

Αναμένω.

i-tried:
«ΒΕΒΑΙΩς»

Ένα «βεβαίως», δεν λέει τίποτα απολύτως. Όπως είπα και πριν, δώσε μας τα τεκμήρια εκείνα που βεβαιώνουνε τα όσα εσύ νομίζεις.

Άλλο νομίζω, και άλλο τι ισχύει.

i-tried:
«ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ»

Τα στοιχεία φίλτατε, τα στοιχεία, διότι πολύ φοβάμαι πως θα απογοητευτείς...

i-tried:
«ΝΟ.ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

Οποιαδήποτε ιδεολογία καθιστά την έρευνα και την κριτική ανάθεμα, είναι και μια πηγή δυστυχίας. Μήπως γνωρίζεις ποια είναι τα κοινά στοιχεία ενός φασιστικού συστήματος με τον Χριστιανισμό?
Μην βιαστείς να απαντήσεις.

i-tried:
«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩς ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΘΕΙ...»

Μόνο που με τις φοβίες και τα «μήπως» δεν πάμε μπροστά, αλλά πίσω. Οφείλουμε να αφήνουμε πίσω μας ιδεολογίες και αντιλήψεις που μόνο χωρισμό, μίσος και κατηγοριοποίηση δημιούργησαν.

Καλό θα είναι αγαπητέ εάν στήριζες τα όσα λες, περί του δόγματος σου, με τα ανάλογα στοιχεία-εδάφια. Διότι ειδάλλως, μιλάμε για ύμνους και ευχολόγια!

i-triedΜέλος
12/01/2007, 01:26:07
4)Το θέμα, αλλά και το ερώτημα ταυτόχρονα, είναι εάν μπορεί το δεδομένο δόγμα να γονιμοποιήσει χαρά και κοινωνική συνοχή ΣΗΜΕΡΑ, και όχι στον 1ο ή 3ο αιώνα π.χ.
λεω...
ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ,ΕΑΝ ΟΛΕς ΟΙ ΠΛΕΥΡΕς ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

Λες...
Εάν το πιστεύεις, τότε θα πρέπει και να μας προσκομίσεις ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ εκείνα που υποστηρίζουν αυτά τα όσα νομίζεις. Και δεν εννοώ κείμενα κανενός σωματείου, αλλά τα ιερά κείμενα της χριστιανοσύνης.

Δείξε μας λοιπόν τα ιερά εκείνα κείμενα εκ των οποίων προκύπτει η ανεκτικότητα, η αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση και την αθεϊα.

απαντηση

ψαξε εσυ γιαυτα,(και γιατι ειδηκα της ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗς,και οχι αλλων θρησκειων, η της δικιας σου θρησκειας.

Ψαχνεις σε λαθος μερος για τις απαντησεις οπως σου ειπα,μονο περισσοτερα λαθει θα κανης...

Η ανεκτικότητα, η αναγνώριση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση και την αθεϊα.ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙς ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΩΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑς,εαν οχι θα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα.
στα περισσοτερα ερωτηματα σου ισχιει αυτο που ειπα

ΟΣΟ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩς ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΘΕΙ...»

ΛΕς...Μόνο που με τις φοβίες και τα «μήπως» δεν πάμε μπροστά, αλλά πίσω.

οπως παντα,αυτο καταλαβες ΕΣΥ;ΜΠΡΑΒΩΩΩ-)
αυτο που λεω ειναι να ειμαστε προσεχτικοι να μην κανουμε περισσοτερα λαθη,στην προσπαθεια να λυσουμε τα προηγουμενα...
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ (πχ εσυ εισαι ενα καλο παραδειγμα)
και απο τις δυο μεριες ,που μπορει να μας παρασυρουν σε ΑΚΡΟΤΗΡΕς

Δεν ξερω ποσων χρονων εισαι(θα το ρισκαρω γυρω στα 40)αλλα φιλε εισαι ειδη προκατηλημενος ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ σου,και δεν νομιζω οτι ψαχνεις για ερωτησεις αλλα πως να επιβαλλης τα πιστευω σου σε αλλους.

ΑΥΤΑ.

EDIT:
Schwabe
Καλό θα είναι αγαπητέ εάν στήριζες τα όσα λες, περί του δόγματος σου, με τα ανάλογα στοιχεία-εδάφια. Διότι ειδάλλως, μιλάμε για ύμνους και ευχολόγια!

i-tried
γιατι με αναλογα στοιχεια-εδαφια;Ομως εδω ειναι:ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕς
Εγω ειμαι εδω,αυτα που στηριζω τα ΖΩ
εαν κανω κακο δεν με βαζει η θρησκεια μου να το κανω,αλλα η αδυναμια μου ως ανθρωπος,κακια,μισος,φθονος κτλ

Edited by - i-tried on 12/01/2007 01:50:59

12/01/2007, 12:34:52
i-tried:
«ψαξε εσυ γιαυτα,(και γιατι ειδηκα της ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗς,και οχι αλλων θρησκειων, η της δικιας σου θρησκειας.»

Εγώ θα πρέπει να ψάξω φίλτατε, ή εσύ θα πρέπει ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ και να ΚΑΤΕΧΕΙΣ τα στοιχεία εκείνα που σου έδωσαν την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που επικαλείσαι?

ΠΩΣ μιλάς για ανοχή, όταν δεν έχεις μελετήσει?

i-tried:
«Ψαχνεις σε λαθος μερος για τις απαντησεις οπως σου ειπα,μονο περισσοτερα λαθει θα κανης...»

Θα πω το εξής: η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.....

i-tried:
«ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙς ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΩΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑς,εαν οχι θα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα.»

Σέβεται το δόγμα σου τον συνάνθρωπο και το δικαίωμα του στην ελεύθερη έκφραση? Απάντησε μου σε παρακαλώ με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι με ετσιθελικές ερμηνείες.

i-tried:
«ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ (πχ εσυ εισαι ενα καλο παραδειγμα)
και απο τις δυο μεριες ,που μπορει να μας παρασυρουν σε ΑΚΡΟΤΗΡΕς»

Έχεις δίκαιο φίλτατε, είμαι φανατικός: ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όσο για ακρότητες, ας το αφήσουμε καλύτερα, διότι ολάκερη η πορεία της χριστιανοσύνης μέσα στους αιώνες μια ακρότητα υπήρξε....

i-tried:
«Δεν ξερω ποσων χρονων εισαι(θα το ρισκαρω γυρω στα 40)αλλα φιλε εισαι ειδη προκατηλημενος ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ σου,και δεν νομιζω οτι ψαχνεις για ερωτησεις..»

Ενώ ΕΣΥ ψάχνεις για......να αναιρέσεις τα όσα λάθη έχεις αποστηθίσει ως αλήθεια έ?

Αλήθεια, ποιον νομίζεις ότι ξεγελάς?

Ξέρεις αλήθεια ΠΟΙΑ είναι η έννοια της προκατάληψης? Προκατειλημμένος φίλτατε είναι αυτός που ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ έχει ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ επί του θέματος, και αυτός που πιστά ακολουθεί τα όσα νομίζει ως αληθή ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και όχι εγώ!

i-tried:
«γιατι με αναλογα στοιχεια-εδαφια;Ομως εδω ειναι:ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕς»

Γιατί με ανάλογα στοιχεία? Διότι εάν όσα λες δεν αναφέρονται ως διδασκαλία στο δόγμα σου, τότε απλά ζεις και αναπαράγεις τις δικές σου εικασίες και όχι τα όσα πραγματικά το δόγμα σου πρεσβεύει!!

Τελικά, μιλάς λόγω γνώσης ή λόγω....συνήθειας και επιθυμίας??

el.elyonΜέλος
12/01/2007, 16:31:51
[quote]
Schwabe: <<Έχεις δίκαιο φίλτατε, είμαι φανατικός: ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.>>

el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Schwabe ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ i-tried; ΑΧ, ΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ; π.χ,ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ Cchastity Η ΤΟΝ ΦΙΛΟ elo;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

i-tried:

wendigoΜέλος
12/01/2007, 17:27:21
Αγαπητέ i-tried, δε με ενδιαφέρει καθόλου να φτιάξω μια λίστα συμπεριφοράς. Αν σε ενδιαφέρει εσένα, με γεια σου με χαρά σου.
Εγώ απλά θα πω πως η συνολική μου εμπειρία από το ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ -και όχι μόνο η δική μου αλλά και πολλών άλλων- έχει εντοπίσει άπειρες προσωπικές προσβολές από όλα τα μέρη. Καμμία πλευρά δεν είναι άμεμπτη.
Μπες και ψάξε αν έχεις το χρόνο. Είμαι αρκετό καιρό στο φόρουμ ώστε να μη θέλω να φάω μέρες ολόκληρες ψάχνωντας... προσβολές.
Γενικά προσπαθώ να γεμίζω πιο όμορφα τη ζωή μου.

Επίσης παρατηρώ τον τρόπο που διαιρείς τα πράγματα:

quote:
η συμπεριφορα τους ειναι αμπεπτη,ενω εσας...
αυτοι βγαζουν αναρθρες κραυγες
παραδεχεσαι και κατι,απ τα πολλα σας λαθη
οχι εμεις
δεν πιστευω να το διαβασαν
τον 'χαρακτηρα τους'

Θα το πω απλά:
Δεν ξέρω ποιοί είστε εσείς, δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί (εσύ ξέρεις;) και δεν έχω κάποιο "εμείς" για να ταμπουρωθώ από πίσω του.
Είμαι ένας αδελφός σου που υπογράφει ως wendigo, μόνος του σε κάποιο δωμάτιο.
Τα "εμείς", "εσείς" και "αυτοί" δε με αφορούν και όπου τα βλέπω ξέρω πως υπάρχει σύγκρουση και βία.
Αν επιλέγεις να βλέπεις έτσι τον κόσμο προάγεις τη σύγκρουση και τη βία, ακόμα κι αν νομίζεις πως το κάνεις για καλό.

Τελικά, φίλε, σου ζήτησα μια προσευχή.
Τίποτα σπουδαίο, ούτε λεφτά, ούτε χωράφια.
Αντί γι αυτό πήρα μια "λίστα". Τι να την κάνω;
Νά'σαι καλά.

No Method, No Guru, No Teacher

12/01/2007, 18:13:16
el-elyon:
«ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Schwabe ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ i-tried; ΑΧ, ΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!»

Βλέπω δεν ξεκόλλησες ακόμα έ?

Η αλήθεια φίλτατε, δεν έχει ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ, δηλαδή σαν και αυτό που εσύ αναμένεις να δεις και να ακούσεις.....

Η αλήθεια, είναι διαρκή αναζήτηση.

i-triedΜέλος
12/01/2007, 19:11:40
φιλε wendigo
οταν λεω εμας ,γιαυτο το φορουμ,ανθρωποι που ειναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,και τους αλλους που δεν ειναι.
ΝΟΜΙΖΩ οτι ειναι ευκολο να εντοπισης το 'εμεις,εσεις'.

Αυτος δεν ειμαι εγω (Αν επιλέγεις να βλέπεις έτσι τον κόσμο προάγεις τη σύγκρουση και τη βία,).Αυτο το βλεπουμε καθαρα στα γραφομενα του Schwabe...

Οσο γαυτο φιλε μου ειναι ευκολο,(Τελικά, φίλε, σου ζήτησα μια προσευχή.)αλλα οτι και αν πιστευης,εαν ζητησης κατι μεσα απο την καρδια σου,(λογικο)με γνωμονα ,γνωριζω ποιος ειμαι και τι ζητω,τοτε να ξερης οτι η δικη σου προσευχη θα ειναι ποιο δυνατη απο την δικια μου.
Παντως,αυτο που ζητας ειναι ευκολο,θα το κανω.

.......................

ΤΟ προβλημα με σενα Schwabe ειναι, οτι δεν ΞΕΡΕΙς τι λες,η ΚΑΝΕΙς οτι δεν ξερεις.
Ο τονος σου ΕΠΙΘΕΤΙΚΟς οπως παντα,ΕΓΩΙΣΤΙΚΟς και εισαι παντα ο ΣΩΣΤΟς,ποτε ΛΑΘΟς.
Βλεπεις και μοναχος σου οτι πολλοι διαβαζουν αλλα δεν θελουν να παρουν μερος στην κουβεντα σου εξαιτιας των παραπανω.
Σκεψου αυτα που σου ειπα.
Ισως δεν ξερεις ακομα τι ζητας απ την ζωη σου,να μην εχεις βρει τον δρομο σου οπως λεμε,ακομη ναχεις αποτυχη επαγγελματικα και αυτο να σε κανει ναντιδρας επιθετικα.
Ο υποκριτης ειναι το χειροτερο ελατωμα,και απο το να εισαι αγραμματος...

Αυτο που κανεις μονο διαλογος που δεν ειναι...

Edit:
Αληθεια ειναι αυτο που ζεις τωρα,αν ομως θες την αληθεια περι θεου,νομιζω οτι την ξερεις ειδη...

Edited by - i-tried on 12/01/2007 19:24:07

wendigoΜέλος
12/01/2007, 19:34:04
quote:
Αυτό φίλε μου που πολλοί δεν θέλουνε ή δεν μπορούνε να πιστέψουνε, είναι πως δεν «τα έχω» με τον Θεό κανενός, και ειλικρινά δεν επικροτώ την απαξίωση του συνόλου των παραδόσεων.

Θεωρώ μια παράδοση και την λαϊκή έκφραση στο θείο, η οποία μπορεί να χαρίζει χαρά και κοινωνική συνοχή.
[...]
Η έννοια της θρησκείας, του Θείου ευρύτερα, είναι σαν και το μαχαίρι: μας είναι τόσο χρήσιμο στην καθημερινότητα μας, αλλά μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να γίνει όπλο φονικό στα χέρια ανθρώπων με λάθος στάση και κακότητα, με νου μπερδεμένο, με ψυχή σκοτεινή.

Με αυτό, αγαπητέ Schwabe, συμφωνώ απόλυτα. Και χαίρομαι να αποσαφηνίζεις έτσι τη θέση σου, όπως και για τα εύστοχα ερωτήματα που θέτεις μετά.
Αφαίρεσα τα περί Θράκης διότι νομίζω πως μετέχουν πολλοί περισσότεροι και ουσιαστικότεροι παράγοντες από τη θρησκεία: οικονομικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί, ιστορικοί.

Συμφωνώ, όμως, απόλυτα και με την απάντηση του i-tried:

quote:
ΤΟΤΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΘΕΣΗς ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

Δε με πείθει, όμως, το:
quote:
Εάν συνάμα δεν σπάσεις τα αυγά, ομελέτα δεν κάνεις....

Τι σόϊ "ομελέτα" είναι το ζητούμενο φίλε; Τα μόνα "αυγά" που σπάει μια τυχόν επιθετική στάση είναι τα νεύρα του συνομιλητή: ούτε η πίστη του μειώνεται, ούτε η πιθανή αμάθεια. Αντίθετα, κλείνεται σα στρείδι και υπεραμύνεται των πεποιθήσεών του με διπλό πείσμα. Έχεις δει να συμβαίνει μέχρι τώρα κάτι παραπάνω; Αντί για ομελέτα βλέπω πολλά σπασμένα αυγά πεταμένα στα σκουπίδια.
quote:
Ένα «βεβαίως», δεν λέει τίποτα απολύτως. Όπως είπα και πριν, δώσε μας τα τεκμήρια εκείνα που βεβαιώνουνε τα όσα εσύ νομίζεις.

Είναι εφικτό ο καθένας μας να είναι ιδανικός απολογητής των απόψεών του ή της πίστης του; Θα ήταν ιδανικό, αλλά είναι εφικτό;
Έχουμε τεκμήρια πως ο πολυθεϊσμός, ο αθεϊσμός, όλες οι πολιτικές θεωρίες, οι εθνικές συνειδήσεις, οι επιστήμες, οι αθλητικές ομάδες, οι τάσεις της τέχνης, ό,τι μπορεί να υποστηρίξει ένας άνθρωπος σαν γεγονός ή νοητικό κατασκεύασμα ΔΕΝ είναι εστία δυστυχίας και αδιεξόδων;
Εν τέλει, φταίει ο χριστιανισμός ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία ή σύστημα για τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία ή μπορεί να είναι οι ίδιες οι ανθρώπινες τάσεις πηγή διαστρέβλωσης όλων των συστημάτων;
Με αυτή τη σκέψη υπ'όψιν, μήπως ο καθένας μας βλέπει το κακό όλου του κόσμου μόνο εκεί που του κάνει κλικ, παραβλέποντας τη γενική εικόνα;
Μήπως από το μένος μας κάνουμε σαν ταύροι μπροστά σε κόκκινο πανί (ό,τι είναι κόκκινο πανί για τον καθένα μας) και έτσι απλά διαιωνίζουμε τη δυστυχία επιτιθέμενοι στον δίπλα μας;
[Σκέφτομαι τον Κάπταιν Άχαμπ και τη μονομανία του με το Μόμπυ-Ντικ, τη φάλαινα]
quote:
Νομίζω ότι έχουμε στα χέρια μας ένα απίστευτο προνόμιο: να μπορούμε, μέσα απο την αδογμάτιστη γνώση και την επιστήμη, να ατενίσουμε μια ιδεολογική/θρησκευτική πορεία 2500 χρόνων και πλέον, και να είμαστε σε θέση να κρίνουμε λάθη και πρακτικές, λάθη που κανείς δεν αξίζει να υπομένει....

Το προσπαθώ κι εγώ (κι ας απόφυγα ως τώρα να συζητήσω σ'αυτό το πλαίσιο). Έχουμε, όμως, πράγματι αδογμάτιστη γνώση; Τα λάθη που μισούμε πηγάζουν όντως από αυτό ή άλλο συγκεκριμένο δόγμα, ή από την ανθρώπινη τάση για δόγματα και την ψεύτικη ασφάλεια που προσφέρουν;

Αν αφαιρέσουμε το σεβασμό, την κατανόηση ή την επιείκια από το λόγο μας μήπως αναπλάθουμε το πρόβλημα με άλλο τρόπο;

No Method, No Guru, No Teacher

12/01/2007, 21:07:37
i-tried:
«ΤΟ προβλημα με σενα Schwabe ειναι, οτι δεν ΞΕΡΕΙς τι λες,η ΚΑΝΕΙς οτι δεν ξερεις.»

Προσπαθώ πάντοτε να μένω και να εμμένω στα ιστορικά δεδομένα, καθώς το τμήμα της μυθολογίας είναι βαρέλι δίχως πάτο....

i-tried:
«Ο τονος σου ΕΠΙΘΕΤΙΚΟς οπως παντα,ΕΓΩΙΣΤΙΚΟς και εισαι παντα ο ΣΩΣΤΟς,ποτε ΛΑΘΟς.»

Όσα θέματα γνωρίζω, σαφώς και επιμένω...

i-tried:
«Βλεπεις και μοναχος σου οτι πολλοι διαβαζουν αλλα δεν θελουν να παρουν μερος στην κουβεντα σου εξαιτιας των παραπανω.»

Κάνεις ένα λάθος φίλτατε: δεν γράφω ούτε για να προκαλέσω συμπάθειες αλλά ούτε και για να έχω...ακροατήριο!!

Όποιος έχει κάτι να πει, αυτός τα λέει και τα παραλέει θα έλεγα. Όποιος έχει αποτύχει σε παλαιότερες προσπάθειες, αυτός συχνά σιωπά. Και λοιπόν?

i-tried:
«Ισως δεν ξερεις ακομα τι ζητας απ την ζωη σου,να μην εχεις βρει τον δρομο σου οπως λεμε,ακομη ναχεις αποτυχη επαγγελματικα και αυτο να σε κανει ναντιδρας επιθετικα.»

Πάντως....ως ψυχαναλυτής θα είχες πεινάσει φίλτατε!!!!

Να σε διαβεβαιώσω πως επαγγελματικά τα πάω άριστα (αυτός και ο λόγος για τις συχνές εμφανίσεις μου στο διαδίκτυο..), έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια, και γενικά ούτε μοναξιά αισθάνομαι αλλά ούτε και με βασανίζει κάτι ιδιαίτερο.

Να’σαι καλά για την...ανησυχία σου (?), αλλά....μήπως (και πάλι) εξ ιδίων τα αλλότρια??

i-tried:
«Ο υποκριτης ειναι το χειροτερο ελατωμα,και απο το να εισαι αγραμματος...»

Σωστά. Όμως, σκέψου να είσαι και τα δυο μαζί φίλτατε!

i-tried:
«Αυτο που κανεις μονο διαλογος που δεν ειναι..»

Σεβαστή η άποψη σου. Αν και λάθος όπως τόσα άλλα....

EPAITHSΜέλος
12/01/2007, 21:48:59
quote:
ΤΟ προβλημα με σενα Schwabe ειναι, οτι δεν ΞΕΡΕΙς τι λες,η ΚΑΝΕΙς οτι δεν ξερεις.
Ο τονος σου ΕΠΙΘΕΤΙΚΟς οπως παντα,ΕΓΩΙΣΤΙΚΟς και εισαι παντα ο ΣΩΣΤΟς,ποτε ΛΑΘΟς.
Βλεπεις και μοναχος σου οτι πολλοι διαβαζουν αλλα δεν θελουν να παρουν μερος στην κουβεντα σου εξαιτιας των παραπανω.
Σκεψου αυτα που σου ειπα.
Ισως δεν ξερεις ακομα τι ζητας απ την ζωη σου,να μην εχεις βρει τον δρομο σου οπως λεμε,ακομη ναχεις αποτυχη επαγγελματικα και αυτο να σε κανει ναντιδρας επιθετικα.
Ο υποκριτης ειναι το χειροτερο ελατωμα,και απο το να εισαι αγραμματος...

Επί του θέματος έχεις να πείς τίποτα αγαπητέ;;
Bλέπεις άν δέν υπάρχουν επιχειρήματα αρχίζουμε αυτά τα κόλπα κατηγορώντας τους συνομιλητές μας προκειμένου να αλλάξουμε το σε βαρος μας αρνητικό κλίμα. Δυστυχώς δέν είναι μονάχα δική σου τακτική αλλά πολλών άλλων εδώ μέσα. Αντιμετώπισε με πειστικά επιχειρήματα τα όσα εκνευριστικά για σένα λέει ο Schwabe και ύστερα να τα πείς αυτά.
Όλοι μας παρακολουθούν και όλοι μας κρινόμαστε με αυτά που γράφουμε, με το να ξεφεύγουμε απο την πίσω πόρτα όπως προσπαθείς εσύ άλλη μιά φορά να κάνεις δέν δημιουργούμε και την καλύτερη εντύπωση.

i-triedΜέλος
12/01/2007, 22:26:21
i-tried:
«Βλεπεις και μοναχος σου οτι πολλοι διαβαζουν αλλα δεν θελουν να παρουν μερος στην κουβεντα σου εξαιτιας των παραπανω.»

Κάνεις ένα λάθος φίλτατε: δεν γράφω ούτε για να προκαλέσω συμπάθειες αλλά ούτε και για να έχω...ακροατήριο!!

ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟς ΜΕΡΟς.
εδω και ακροατηριο θα εχεις,και θε σε κρινουν αναλογος,ζωντανα.
Τουλαχιστον σενα βιβλιο ισως δεχτεις μερικα σχολια σε καποια τοπικη εφημεριδα,και παλι θα σε ξεχασουν μετα.