- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
ΕΙΜΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ .
Σου είπα > αυτό το λες ΤΩΡΑ. Να δούμε αν θα λες το ίδιο, όταν θα σε πασπαλίζουν με φρέσκο χώμα ...
τραγούδι >
αιωνία σου η πλάνη
παράπονο πικρό πάλι με πιάνει
Φτάνει, φτάνει, φτάνει
με Χριστό ή με Κοράνι
ο θάνατος θα ‘ρθει να σε ξεκάνει
Φτάνει, φτάνει, φτάνει
το ‘χεις χιλιοπαρακάνει
αθάνατη ψυχή χωρίς φουστάνι
πλάνη, αχ ! πλάνη
Κάνει, κάνει, κάνει
να υπάρχεις κι όσο κάνει
κι ο Χάρος σαν θα ‘ρθει, θα σε γλυκάνει
Κάνει, κάνει, κάνει
να πεθάνεις φίλε, κάνει!
και ας έχεις μια ζωή και πάλι φτάνει,
κάνει, αχ! κάνει
τα δέοντα,
quote:
Αυτούς φίλε μου , πρέπει να προσπαθήσουμε να τους διευκρινίσουμε περισσότερο, για τον αυτονόητο λόγο .
Ήδη ανέφερες κάτι το οποίο με βάζει σε σκέψεις .Συγκεκριμένα έγραψες :
Ξέρουν ότι δεν πεθαίνει ο άνθρωπος, ώς αιώνια ύπαρξη .Αναφέρεσαι σε προσωπικότητες , η σε οντότητες ;
Διευκρίνιση .
Βέβαια η κάθε προσωπικότητα μπορεί να χαρακτηρισθεί οντότητα , διότι απλά είναι σύνθετη .
Αυτοί λοιπόν που γνωρίζουνε ότι ο άνθρωπος είναι από την φύση του αθάνατος ,για ποιο λόγο επιλέγουνε εγκόσμια ΔΟΞΑ ?
και απαντάει ο άλλος αιώνιος, ο Ντάνκαν,
quote:
Υπάρχει ένα πολυσχεδές και τέλεια δομημένο σύμπαν,
όπου οι ρόλοι που παίζουν οι άγγελοι, είναι αυτοί του Άτλαντος:
κρατούν τη φύση, λειτουργώντας ώς νόμοι...
Οι άνθρωποι, είναι να πληρώσουν τις θέσεις των πεπτοκώτων αγγέλων,
οι οποίοι ανήκαν και στις 9 τάξεις των ασωμάτων...Και οι
αριθμοί ίσοι, με ανάλογες τις απορίες και τα ερωτηματικά, για τη
σύνδεση των δυο δυνάμεων, του πεπτοκώτος και του ανερχομένου
άνω θρώσκω, εξ ου εξέπεσα, ανθρώπου...
Αυτές οι θέσεις, όμως,για να συνεχίσουμε την τοποθέτηση,
είναι πολλές, σε διαφορετικές κατηγορίες και τάξεις, που
δείχνουν τη σοφία της κρίσης του Θεού και το δώρο, στο να ζήσει
κάθε άνθρωπος, ένα δικό τουκόσμο, μια δική του ζωή, ώστε να
κριθεί γι αυτά και το κατά πόσο πληρεί ή όχι,
τις προυποθέσεις για να μπει στις άδειες θέσεις...
Αυτά που σου γράφω, σηκώνουν πολύ συζήτηση γι αυτό και
περιμένω τις θέσεις σου επ αυτών...
και συμπληρώνει ο ΜακΛάουντ,
quote:
Αυτό που αποδέχομαι με την λογική μου ,είναι το γεγονός της πλειοψηφίας των αόρατων οντοτήτων ,από τις ορατές δια των 5 αισθήσεών μας .
Έτσι μονάχα μπορεί να εξηγηθεί ότι οι τάξεις των ασωμάτων ,είναι ένα μικρό σμήνος ,από το οικοδόμημα της δημιουργίας .
Αλλού σε άλλες περιγραφές βιβλίων γίνεται λόγος για στοιχειακά ,τα οποία αν κάποιος έχει αρκετά αναπτυγμένη διαίσθηση ,μπορεί να παρατηρήσει κατά την διάρκεια που δομούνε τα πάντα γύρω μας .
Είναι δε λογικό , διότι το μέγεθος του σύμπαντος απλά δεν υφίσταται και αυτό σημαίνει ,ότι τίποτα δεν γνωρίσαμε ακόμη ,δηλαδή ότι πιθανότατα υπάρχουνε αμέτρητα σύμπαντα ,τα οποία όμως μονάχα στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ μας χωράνε και όχι στον συμπερασματικό νου μας .
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ποτέ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ , τα ΠΑΝΤΑ .
Η διάσταση του άπειρου ΥΦΑΙΝΕΤΑΙ μέσω της εξέλιξης .
Αυτό το κρυφό θεϊκό σχέδιο αποκαλύπτεται σταδιακά στην ανθρωπότητα ..
Τώρα ... τι να σχολιάσεις απ' αυτά ; Όποιος μου πει [από τους άλλους εννοείται αναγνώστες] τι νόημα βγαίνει απ' αυτόν εδώ τον διάλογο, θα τον παραδεχτώ δημόσια. Τι quiz και παπαριές, εδώ σας θέλω λεβέντες μου ... Πείτε μου please, ΤΙ σημαίνουν όλα αυτά, έτσι να χαρείτε δηλ. τα 'ποθαμένα σας ... πείτε μου ... pyramid, πες μου ρε κοριτσάκι μου, please, καταλαβαίνεις εσύ τίποτε από αυτό ; έτσι, να χαρείς το μπουκλωτό μαλλάκι σου δηλ.
Προσέξτε ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ... ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ! > Λέει "ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ποτέ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ , τα ΠΑΝΤΑ .", δηλ. ούτε ο άνθρωπος, ούτε η ανθρωπότητα, (άνθρωπος - ανθρωπότητα) [βασικά i dont understand γιατί διαχωρίζει τον άνθρωπο από την ανθρωπότητα αφού ο άνθρωπος είναι ανθρωπότητα, τέλος πάντων] λέει λοιπόν [μάγκα δηλ. είναι για πολύ γέλιο], λέει, δεν θα γνωρίσει ποτέ τα πάντα. Από την άλλη έχει εδώ και μερικές μέρες που μας έχει πρήξει με το γεγονός πως είναι αιώνιος. Αν είσαι αιώνιος τότε για να μην γνωρίσεις τα πάντα ; Αιώνιος δεν είσαι ; Αιώνια δεν θα ζήσεις ; Ε, κάποια στιγμή θα γνωρίσεις τα πάντα, αφού και τα πάντα είναι αιώνια, σύμφωνα με το manual που σου έδωσε ο κατασκευαστής σου. [ποιος ήταν αυτός, να πάω να του σφίξω το χέρι]
Αγαπητοί μου αναγνώστες, εγώ τέλος, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αυτό ήταν! Φέρ' τε μου χάπια, ρίχτε μου μερικές ενέσεις, κάντε μου ηλεκτροσόκ, βουτήχτε με σε παγωμένο νερό, ok ... παραδίνομαι!
Edited by - zip on 16/03/2009 15:20:54
αμολάς;...Ο άνθρωπος μονάδα, είναι ξεχωριστός απο την ανθρωπότητα
κι αυτό είναι η διαφορά μας απο τα ζώα, που πιάνονται ως πληθυσμοί,
ενώ ο άνθρωπος μετριέται ώς άτομο, ως προσωπικότητα...Κοίταξε,το
έχουμε ξαναπεί,αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου προσωπικότητα, είναι δικό σου πρόβλημα, εμείς γιατί να νοιώθουμε άσχημα που νοιώθουμε
ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός; Υπάρχουν 7
δις αιώνιοι θεοί, δεν βγήκαν σαν την..Ντόλυ, αλλά, με κόπο, κάθε
ένας ξεχωριστός... Αυτο πιστεύουμε, το δέχεσαι δεν το δέχεσαι..
Πάντως απο το να βλέπω οτν εαυτό μου γελάδα, δίχως σημασία είναι
σαφώς καλύτερα...Κι υπάρχει κι ο αυτοπροσδιορισμός....Φίλε είσαι
ότι δηλώσεις....
Γράφεις ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο αφού έχει διαστάσεις .
Αν το γράφεις συνειδητά δεν γνωρίζεις τι σου γίνεται .
Αυτό όμως για το οποίο απορώ ,είναι το πείσμα σου .
Ενώ η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το άπειρο σύμπαν , εσύ έχεις βγάλει το συμπέρασμά σου , ότι έχουμε μία ζωή μόνο .
Οι πιθανότητες να έχουμε περισσότερες από μία στην διάθεσή μας είναι περισσότερες .
Γιατί γίνεσαι γκαβός και βλέπεις μονάχα , αυτά με τα οποία σε τροφοδοτούνε οι αισθήσεις .
Μα τόση λύσσα έχεις , που δεν μπορείς να κάνεις ούτε μία λογική σκέψη για αυτό που βρίσκεται πάνω από αυτές ?
Τι σε έχει τσιμπήσει ?
Επειδή όμως έφτασες σε σημείο κρίσης , θα πρότεινα να τελειώσουμε το θέμα της προσωπικότητας και να μείνεις εκεί που είσαι .
Στην προσωπικότητά σου και εγώ & ο trexagireve στην ιδέα της αιωνιότητας .
quote:
Zip δεν καταλαβαίνω και δεν μου φαίνονται λογικά [...]
Ουφ, ευτυχώς! Συνεπώς, δεν είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ... είπα κι εγώ ρε παιδί μου ... πάω στην αγαπημένη μου ενότητα να φτιάξω νέο θέμα ...
Edited by - zip on 17/03/2009 16:36:55
είναι ότι σήμερα, που ο άνθρωπος έχει μεγαλύτερη αντίληψη,απο
ότι τα προηγούμενα χρόνιά ή αιώνες για να είμαι σωστός,παρόλα
αυτά, το χάος που επικρατεί δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να
μπορεί να νοιώσει τον εαυτό του, να εκφραστεί,να αντιληφθεί την
προσωπικότητα του άλλου, να κοινωνήσει σε ανώτερο επίπεδο..
Αυτό το οξύμωρον του σχήματος, με παραξενεύει...
Θέλω να πω δεν πιστεύω ότι έγινε τυχαία..
Ζούμε μια εποχή ευρείας αντίληψης, αλλά, με κάποιο τροπο,
έχουμε απομονώσει τον άνθρωπο απο τους άλλους, αλλά και απο
τον εαυτό του...
Οπότε και η κατανόηση της προσωπικότητας και της προσωπικής
συμπεριφοράς, είναι τουλάχιστον δύσκολη, έως αντίθετη...
Τυχαία;
quote:
Οπότε και η κατανόηση της προσωπικότητας και της προσωπικής
συμπεριφοράς, είναι τουλάχιστον δύσκολη, έως αντίθετη...
Δηλ. τζαμπαντάν πήγαν οι 7 σελίδες του φοβερού και τρομερού θέματος ... τουτουνού ... ε, ρε, τον καημένο τον alfa-omega, και το είχε ανοίξει με τόση δίψα για μάθηση ...
Θα ελεγα απροσδιοριστος.
Οταν απαντας μοιαζει να το διασκεδαζεις,φαινεται εχεις πολυ ενεργεια
(δεν πιστευω να παιρνεις τιποτα
).
Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν εισαι οντως υλιστης.
Δεν ξερω ο υλισμος πλεον μου μοιαζει εντελως παραλογος.
στα ρηχά, όταν άλλοι βουτάνε στα βαθειά, αν και ο προσδιορισμός
της λέξης βαθειά είναι σχετικός, καθώς,έχουν αλλάξει τα τελευταία
χρόνια, λόγω των αλλαών πυ συνετελέστηκαν στην ανθρώπινη κοινωνία...
Αλλά, για να συνεχίσω περί ..πλατσουρίσματος στα ρηχά, αυτά τα
άτομα, κάνουν όλο "εφετζίδικες" ενέργειες, για να μν φανεί ότι
δεν πάνε στα βαθειά γιατι φοβούνται..Φοβούνται να πιστέψουν,
μην πληγωθούν....
Ωστοσο,ότι υπάρχει γύρω μας και πόσο περισσότερο ο εαυτός μας,
είναι τουλάχιστον φιλικό απέναντι μας και προσφέρεται για έρευνα
και αναγνώριση, συνειδητοποίηση,δε περισσότερο,σε ότι αφορά εμάς.....
quote:
Δεν ξερω ο υλισμος πλεον μου μοιαζει εντελως παραλογος.
Γιατί ;
Τωρα μη ρωτησεις ποια ειναι αυτα γιατι θα γινεις κουραστικος.
Για να μην παρεξηγηθω οταν μιλαω για υλισμο ενοοω μονο το φυσικο επιπεδο.
Ακομα και το πνευμα απο υλη αποτελειται αλλα απειρως λεπτοτερη.
Παντως υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που εχει αναπτυξει πολυ τον νου.
Αυτο εχει ως συνεπεια να αποκλειουν οτοιδηποτε αλλο περαν των πληροφοριων των αισθησεων.
Σε ενα βιβλιο λεγεται οτι ο νους ειναι αυτος που σκοτωνει το πραγματικο.
Οσο και να συλλογισθει καποιος με τον νου του ποτε δεν μπορει να φτασει πανω απο το επιπεδο του.
Πρεπει να χρησημοποιησει την συνειδηση.
Για μενα ο υλισμος ειναι παραλογος, για σενα μπορει να μην ειναι.
Ξερω οτι θελεις μια απολυτη απαντηση αλλα ο νους δεν μπορει να την δωσει,μπορει μονο να σκεφτεται θεωριες δεν μπορει να βιωσει το πραγματικο. Μονο η συνειδηση μπορει.
quote:
Πρωτα απ ολα υπαρχουν απειρα φαινομενα που διαλυουν πληρως τις υλιστικες θεωριες.Τωρα μη ρωτησεις ποια ειναι αυτα γιατι θα γινεις κουραστικος.
Για να μην παρεξηγηθω οταν μιλαω για υλισμο ενοοω μονο το φυσικο επιπεδο.
Ακομα και το πνευμα απο υλη αποτελειται αλλα απειρως λεπτοτερη.
Παντως υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που εχει αναπτυξει πολυ τον νου.
Αυτο εχει ως συνεπεια να αποκλειουν οτοιδηποτε αλλο περαν των πληροφοριων των αισθησεων.
Σε ενα βιβλιο λεγεται οτι ο νους ειναι αυτος που σκοτωνει το πραγματικο.
Οσο και να συλλογισθει καποιος με τον νου του ποτε δεν μπορει να φτασει πανω απο το επιπεδο του.
Πρεπει να χρησημοποιησει την συνειδηση.
Για μενα ο υλισμος ειναι παραλογος, για σενα μπορει να μην ειναι.
Ξερω οτι θελεις μια απολυτη απαντηση αλλα ο νους δεν μπορει να την δωσει,μπορει μονο να σκεφτεται θεωριες δεν μπορει να βιωσει το πραγματικο. Μονο η συνειδηση μπορει.
Κοίτα, σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με τις παραπάνω τοποθετήσεις σου. Όντως, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που - εγώ δεν θα 'λεγα "αναπτύξει" αλλά θα 'λεγα - "χρησιμοποιεί" πολύ τον νου σε ότι κάνει. Δηλ. κάθε πράξη αυτών των ανθρώπων φιλτράρεται, ελέγχεται και συστηματοποιείται πρώτα κατά βάση της λογικής, του νου, της νόησης. Και όντως, αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό των άλλων αισθήσεων και συμπληρώνοντας θα έλεγα πως έχει και ως αποτέλεσμα την ελαττωματική λειτουργία των άλλων κέντρων. Δεν διαφωνώ.
Δεν διαφωνώ επίσης στο γεγονός πως ο νους είναι αυτός που σκοτώνει το πραγματικό. Πολλές φορές έχω πει πως "η άλλη όψη των πραγμάτων", η συνειδητότητα δηλ. και κατ' επέκτασην "ο κόσμος του θαυμαστού", δεν έρχεται από το νοητικό κέντρο αλλά από το συναισθηματικό.
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που πολύς κόσμος αγνοεί. Είναι διαφορετικό πράγμα η συνείδηση και διαφορετικό πράγμα η συνειδητότητα. Η συνείδηση χρησιμοποιεί το νοητικό ενώ η συνειδητότητα το συναισθηματικό κέντρο του ανθρώπου. Μέσω της νόησης συνειδητοποιούμε. Μέσω του συναισθήματος αποκτούμε συνειδητότητα. Με απλά λόγια και δυο κουβέντες, συνείδηση είναι η κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος καταλαβαίνει τα πράγματα μονομιάς, ενώ συνειδητότητα είναι η κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος αισθάνεται τα πράγματα μονομιάς. Αυτή είναι η διαφορά. Σε έναν αρμονικό άνθρωπο στον οποίο τα κέντρα του λειτουργούν σωστά, σε έναν άνθρωπο δηλ. που δεν υπάρχει ελαττωματική λειτουργία των κέντρων του, η συνείδηση και η συνειδητότητα συνεργάζονται μεταξύ τους, το νοητικό δηλ. συνεργάζεται με το συναισθηματικό, συμπληρώνει το ένα το άλλο και το αποτέλεσμα που έχει αυτός ο άνθρωπος στις εκδηλώσεις του και στην συμπεριφορά του είναι κατά συνέπεια αρμονικό και φυσικό. Σ' έναν άνθρωπο όμως που δεν υπάρχει αυτή η συνεργασία - στην πλειοψηφία δηλ. των ανθρώπων - τα πράγματα είναι διαφορετικά και το αποτέλεσμα πότε εκδηλώνεται ως συμπεριφορά μόνο του νοητικού του και πότε εκδηλώνεται ως συμπεριφορά μόνο του συναισθηματικού του. Αυτός ο άνθρωπος είναι με λίγα λόγια αυτό που λέμε "ανισόρροπος".
Ο κάθε άνθρωπος ασφαλώς νομίζει πως τα κέντρα του λειτουργούν σωστά. Αυτό είναι λάθος. Όχι μόνο τα κέντρα του κάθε ανθρώπου λειτουργούν ελαττωματικά, αλλά ο κάθε άνθρωπος πρέπει να εκπαιδευτεί για να τα χρησιμοποιεί σωστά. Aυτό είναι κάτι που το αγνοούν οι περισσότεροι και πόσο μάλλον κάτι που είναι πρόθυμοι να το κάνουν. [μιλώ δηλ. για την εκπαίδευση των κέντρων τους].
Η εμπειρία μου αλλά και η ενασχόλησή μου με "προβληματικούς" ανθρώπους μου έχει δείξει πως οι ίδιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να διορθώσουν το πρόβλημά τους γιατί πρώτ' από όλα δεν είναι σε θέση οι ίδιοι να το αναγνωρίσουν και να το παραδεχτούν. Βασικά τους εμποδίζει να το κάνουν το ίδιο το νοητικό τους. Θα πρέπει λοιπόν - αν έχει κάποιος το κουράγιο, την όρεξη, την διάθεση και πάνω απ' όλα την γνώση για να ασχοληθεί μαζί τους - να "χτυπήσει" με κάποιο τρόπο το νοητικό τους έτσι ώστε να παύσει την ελαττωματική λειτουργία του. Το νοητικό "χτυπιέται" μόνο με νοητικό. Όπως και το συναισθηματικό "χτυπιέται" μόνο με συναισθηματικό. Εδώ είναι ίσως που με παρεξηγείς.
Στο συγκεκριμένο θέμα, η κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς, αντιμετωπίζεται από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το συναισθηματικό του, μιλάει όμως και εκφράζεται - η παρουσίασή του δηλ. - χρησιμοποιώντας το νοητικό. Ο συγγραφέας του προσπαθεί με λόγια - που έχει την ψευδαίσθηση πως είναι λογικά - να παρουσιάζει στο νοητικό του αναγνώστη του ένα θέμα που μπορεί να παρουσιασθεί μονάχα μέσα από το συναισθηματικό. Είναι βέβαιο πως θα αποτύχει. Κι ενώ από τον τίτλο ακόμη του θέματος (η ΚΑΤΑ-νόηση, η κατά της νόησης δηλ. ερμηνεία της προσωπικής συμπεριφοράς) φαίνεται πως το αντικείμενο δεν είναι αντικείμενο νοητικής διεργασίας, όλο το υπόλοιπο κείμενο αλλά και οι προσωπικές του απόψεις είναι ΥΠΕΡ της νόησης, υπερνοητικές δηλ. αν μπορούσαμε το πούμε. Αυτό είναι μια μεγάλη μπούρδα από μέρος του αλλά δεν είναι σε θέση να το καταλάβει. Συνεπώς, η χρήση από μέρους μου "υλιστικών" προτάσεων και σκέψεων γίνεται μόνο και μόνο για να αποθαρυνθεί και να διορθώσει την οπτική του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Με απλά λόγια, για να απαντήσω σ' αυτό που αρχικά ρωτάς, θα σου πω πως ενίοτε είμαι υλιστής, ενίοτε δεν είμαι. Ή αν θες αλλιώς είμαι και δεν είμαι. It depends my friend, it depends ... από ποιον έχω απέναντί μου.
Τα δέοντα φίλε ...
Πάρε για παράδειγμα τον φίλο trexagireve. Ο άνθρωπος αυτός - ούτε τον ξέρω, ούτε με ξέρει το παιδί, ούτε τίποτε - φαίνεται από τις δημοσιεύσεις του πως είναι βαθύτατα θρησκόληπτος. Πρόσεξε > όχι θρησκευόμενος, ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ. Ο trexagireve δεν είναι θρησκευτικός άνθρωπος, δεν έχει θρησκευτικότητα μέσα του, αλλά έχει μια απέραντη θρησκοληψία. Δεν είναι θεοσεβούμενος, αλλά είναι θεο-φοβούμενος. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα αυτός ο άνθρωπος ακόμη και την ώρα που ανοίγει την βρύση για να γεμίσει ένα ποτήρι νερό και να πιει, δεν σκέφτεται την Ε.Υ.Δ.Α.Π που έφερε το νεράκι στο σπίτι του, ούτε τον υδραυλικό που του έστησε τις σωληνώσεις, αλλά σκέφτεται τι μεγάλο δώρο του έκανε ο θεός [το νερό δηλ] και πόσο ευγνωμοσύνη θα έπρεπε να αισθάνεται γι' αυτόν. Έτσι λοιπόν, ακόμη κι αν στον trexagireve μιλάς για το στριγκάκι της Τζίνας και πόσο υπέροχο θέαμα πρσφέρει αυτό στον τουρλωμένο ποπό της, αυτός θα γυρίσει το θέμα στον Θεό του. Αυτό είναι μια ανισορροπία του trexagireve που ο ίδιος δεν είναι σε θέση να την αντιληφθεί. Γιατί ; Γιατί κάποιο από τα κέντρα του, το συναισθηματικό κατά πάσα πιθανότητα, δεν τον αφήνει, τον διαφεντεύει, είναι δηλ. ο αφέντης του εαυτού του. Κι ενώ το νοητικό του, του λέει "δες ρε τενεκέ τον ποπό της Τζίνας! μοιάζει με ώριμο και ζουμερό αχλάδι!", το θρησκόληπτο συναισθηματικό του δεν τον αφήνει να δει ούτε αχλάδια, ούτε μήλα, ούτε τίποτε. Πόσο δυστυχισμένος είναι αυτός ο άνθρωπος, ούτε και ο ίδιος το ξέρει. Γι' αυτό και ο ίδιος, σε ένα άλλο θέμα, αναζητάει εικόνες.
σου παραπάνω απο 5 σειρές....
Ομολογώ ότι οι θεσεις σου είναι ενδιαφέρουσες, αν και διανθισμένες
με αυτή τη μποέμικη αντιμετώπιση των πραγμάτων, όπου, όλα
είναι δικά σου, ενώ οι άλλοι, τα κορόιδα,έχου μια σταθερή
συμπεριφορά....it depends my friend it depends...Γιατί,το
ότι εσυ λές σήμερα έτσι κι αύριο γιουβέτσι, δεν σε κάνει
μάγκα...
Λέγεται και αλλοιώς...
Απο την άλλη, ας δούμε πόσο μέσα έπεσες για το θρησκόληπτος...
Το θεοφοβούμενος μου άρεσε, αν και δεν το πιστεύω για μένα...
Για θρησκόληπτος τώρα...Έχω ασχοληθεί προσωπικά με πολλές
θρησκείες και ιδεολογίες απο όλο τον κόσμο,γιατι μου αρέσει η γνώση και έχω ασχοληθεί και παραπέρα απο έναν απλό αναγνώστη....Έχω ζήσει
την ζωή μου, με το παραπάνω, με τα όλα της και χαίρομαι που έχω
την οικογένεια μου...
Πηγαίνω στην εκκλησία κάθε μέρα το πρωί, σαν γυμναστική πνεύματος ενώ ψέλνω κι όλας,διαβάζω κάποιες προσευχές και βιβλία γύρω απο την κοινωνία και την θρησκεία, ζώ σαν ένας μέσος οικογενειάρχης πρώην φρικιό,με όλα όσα ζεις κι εσύ..Κυριολεκτικά....
Άρα, δεν παει το θρησκόληπτος....
Άλλ άποψη, τι σου λέει;Μπορείς να δεχτείς, άλλη άποψη, ώστε μετά
να κανεις και διάλογο;
Όσο για την όποια ..Τζίνα, δεν ξέρω ποια λές,αλλά, φιλαράκι,
ευχαριστω, πήρα....
Φαινεται οτι εισαι ειδημων επι του θεματος.
Δεν εχω λογο να διαφωνισω σε τιποτα ολα αυτα ειναι πολυ ενδιαφεροντα.
quote:
Όσο για την όποια ..Τζίνα, δεν ξέρω ποια λές,αλλά, φιλαράκι,
ευχαριστω, πήρα...
Και ; τι έγινε ; δεν σου άρεσε ;