- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ετσι πρεπει να βλεπουμε την ζωη... με αισιοδοξια! γιατι αμα ειναι να μας παρει απο κατω... θα πρεπει ολοι να αρχισουμε να "πεφτουμε"

Με το που έφτασε 2.10 μ.μ ξεκίνησε και η αδειά μου, ναι ναι επιτέλους διακοπές
Για όσους αργεί η άδεια , λίγο υπομονή ακόμα

quote:Όταν λες λίγο υπομονή, εννοείς 3-4 μήνες ακόμα; Γιατί καλό Αύγουστο έρχεται η δική μου η άδεια...
Για όσους αργεί η άδεια , λίγο υπομονή ακόμα
Ας ευχηθώ προς το παρόν καλό Σαββατοκύριακο που είναι πιο κοντά

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!

quote:
PREDATOR -εγω τι να πω, που ποτε δεν εχω αδεια!!!
Αν δεν έχεις ποτέ άδεια, πάει να πει ότι δεν έχεις και αφεντικά στο κεφάλι σου (συνήθως)…
.
Αλλά και πάλι αν δεν έχεις αφεντικά στο κεφάλι σου, γιατί δεν έχεις άδεια…
.Xμμμ, κάτι δεν μου βγαίνει καλά εδώ…

quote:
Αλλά και πάλι αν δεν έχεις αφεντικά στο κεφάλι σου, γιατί δεν έχεις άδεια….Xμμμ, κάτι δεν μου βγαίνει καλά εδώ
Γιατί αμα παίρνεις άδεια απ τον εαυτό σου και δεν ανοίγεις το μαγαζί μετα
Δεν θα έχεις πελάτες

quote:
Συνήθως υπάρχει μια «νεκρή» καλοκαιρινή περίοδος (πχ Αύγουστος ) που κλείνουνε τα μαγαζιά για μια ή δυο εβδομάδες οι ιδιοκτήτες, φυσικά και αυτό ανάλογα το επάγγελμα…
Ολο το χρόνο αυτή την εβδομάδα περιμένω ολη η άδεια μου δηλαδή είναι μια
Εβδομάδα το χρόνο .
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν ανοίξει δύο super market στην γειτονιά που βρίσκεται, έτσι οι καταναλωτές βρίσκουν πολλές φορές την εύκολη λύση να πάρουν ψωμί πλαστικό του super market μαζί με την αγορά των άλλων προϊόντων(ξέρουμε όλοι ότι τα ψωμιά του super market είναι κατεψυγμένα έτοιμα και ψήνονται, ο καταναλώτης τα βλέπει ζεστά και λέει ωραία ζεστό φρέσκο ψωμάκι και το παίρνει αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα). Κάποιες μέρες που για πολλούς από μας είναι αργίες και ευκαιρία για εκδρομή για κείνη είναι οι μέρες που θα έχει την ευκαιρία για λίγο κέρδος(πχ Καθαρά Δευτέρα).Όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε κτυπάνε δεν έχεις περιθώριο για διακοπές ούτε τον Δεκαπενταύγουστο.

Μικρότερους να ζούμε σαν σκλάβοι .
Σου λέει η θα δουλεύεις μέρα νύχτα κάθε μερα να στα περνουμε και από εκατό πλευρές βλέπε εφορια, ΦΠΑ ,τεβε., ρευμα, τηλέφωνο, νερο,επιμελητηριο η κλειστό και πήγαινε δούλεψε σε ένα πολυκαταστήματα να δουλέψεις να πάρεις το τεράστιο ποσο των 700 ευρώ .
Ειδικά η εφορια είναι νταβατζης μας τα παίρνει κάθε τρίμηνο μας τα παίρνει και κάθε τέλος του χρόνου που κλείνουμε βιβλία .

quote:
Καλημέρα στα εργαζόμενα νιάτα .
quote:
PREDATOR -εγω τι να πω, που ποτε δεν εχω αδεια!!!Αν δεν έχεις ποτέ άδεια, πάει να πει ότι δεν έχεις και αφεντικά στο κεφάλι σου (συνήθως)…
.
Αλλά και πάλι αν δεν έχεις αφεντικά στο κεφάλι σου, γιατί δεν έχεις άδεια…
.Xμμμ, κάτι δεν μου βγαίνει καλά εδώ…
![]()
To θεμα ξερεις ποιο ειναι? ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ στο κεφαλι μου...
το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι? οτι εχω τουριστικο γραφειο! ΑΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... στελνω αλλο κοσμο σε διακοπες

quote:Γιατί αμα παίρνεις άδεια απ τον εαυτό σου και δεν ανοίγεις το μαγαζί μετα
Δεν θα έχεις πελάτες
σωστος... Και δη, το επαγγελμα μου, μονο νεκρη περιοδο δεν εχει!
Μπορει μια μερα να μην δουλεψεις, τις υπολοιπες ομως να εχεις πηχτρα! Ακομα και Κυριακες... ακομα και αργειες

Ακομα πιο Δύσκολα τα πράγματα από πλευράς ελευθέρου χρόνου .
quote:
Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες super market δεν έχουν αφήσει σχεδόν καμία ιδιωτική μικρή επιχείρηση ανεπηρέαστη, προσφέρουν πλέον από βεσπάκια μέχρι έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό, δεν θα έπρεπε να μπει κάποιο όριο επιτέλους για να υπάρξει μία ισορροπία; Μετά έρχονται οι τράπεζες και σου λένε σου δίνω δάνειο να αναπτύξεις την επιχείρησή σου και να την κάνεις πιο ελκυστική, άλλη κοροϊδία και αυτή, και χρεώνεσαι και κυνηγάς τον πελάτη με το τουφέκι αφού τον έχει κερδίσει η πολυεθνική επιχείρηση.Από παντού χαμένος ο μικροεπιχειρηματίας
Θα έπρεπε να μπει οριο αλλα αυτός είναι ο σκοπός τους να κλείσουν οι μικροί και να κονομάνε ανενόχλητοι οι μεγάλοι θέλουν να μεγαλώσει η ψαλίδα ανάμεσα στους μικρούς και τους Μεγάλους .

Είναι ότι υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός εδώ περά γίνεται σκοτωμός .
quote:
PREDATOR - το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι? οτι εχω τουριστικο γραφειο! ΑΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... στελνω αλλο κοσμο σε διακοπες
PREDATOR έχεις δίκιο .
Η αλήθεια είναι πως μου είχε διαφύγει εντελώς από το μυαλό αυτή η δουλεία…![]()
Πάντως είναι μεγάλη…ειρωνεία.
. αυτή η δουλειά, να στέλνεις διακοπές άλλους και εσύ να είσαι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους .
Τουλάχιστον τους λες να σου στέλνουνε καμία κάρτα (φωτογραφία) από τα νησιά, για να ξεχνιέσαι…