- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Μη βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. Απλά έδειξα ότι υπάρχει και κομμάτι που (μοιάζεις να) αρνείσαι να δεις.quote:
Και μόνο στη (χριστιανική;) δύση (έστω και μετα-χριστιανικά) - τυχαίο;
Να'τηνε πάλι...ναι, μονάχα 2.000 χρόνια μετά την έλευση του "Μεσσία"...η αγάπη άργησε "μια μέρα"....ό,τι να'ναι...και καλά εσύ που ζεις, ο κόσμος νομίζεις περιστρέφεται γύρω από την γερασμένη Δύση; Αλήθεια στο Ισραήλ ή στη Ν. Κορέα έχεις ακουστά ποιά είναι η θέση της γυναίκας; Κύριος λόγος για όλα αυτά η βιομηχανική επανάσταση (και ο Υδροχόος φυσικά που ανατέλλει σιγά σιγά)...ο μόνος που δεν δικαιούται πάντως μερίδιο σε όλο αυτό είναι ο χριστιανισμός...
quote:
Ζώα δηλαδή οι γυναίκες και οι άνδρες; Όπως βάζουμε τα σκυλιά για να έχουμε γέννες!Είπαμε, η Σπάρτη ήταν ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο άξιο μελέτης.
quote:
Κοστ στην Σπάρτη ήταν όλοι προγραμματισμένοι στο μυαλό από τα 7, άνδρες γυναίκες τι να πούμε άλλο, ανδρείκελα κανονικά.
Σοβαρά? Με σοκάρουν αυτά που λες...καλά τώρα εσύ έρχεσαι να μας πεις τι ήταν η Σπάρτη...άστο, έχουμε διαβάσει και εμείς και ξέρουμε 2-3 πράγματα...και όπως θέλουν γιαούρτωμα όσοι στρατόκαυ.... λατρεύουν αυτή την πολεμική υπερ-μηχανή, άλλο τόσο γιαούρτωμα θέλουν αυτοί που 2.5000 χρόνια μετά από την άνεση του καναπέ τους έρχονται να απαξιώσουν πλήρως μία κοινωνία την οποία εκτιμούν με τα κριτήρια του σήμερα!!!Άστο λοιπόν, πολύ τράβηξε όλη αυτή η συζήτηση...
Edited by - kost on 29/04/2014 15:25:43
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:Μεσαίωνας και Σπάρτη στο ίδιο τσουβάλι;;
τώρα θα μοιάζαμε με την Σπάρτη ή με τον μεσαίωνα.
Χααχαχα!

quote:Θεωρείς λοιπόν τυχαίο ότι ολη αυτή η ελευθερία των γυναικών δεν ξεκίνησε από την πολυθεϊστική Ινδία ή την Κίνα αλλά από τη "χριστιανική" (έστω και σε εισαγωγικά δύση.)
Τι έδειξες, πλάκα κάνεις;...όλο πετιέσαι σφήνα να υπερασπιστείς και να αναδείξεις τον χριστιανισμό...και τελικά δεν δείχνεις τίποτα...
Καλά.
Ποιός χριστιανισμός; Αυτός που λέει "η δε γυνή να φοβάται τον άντρα" και να κάτσει και φρόνιμα το λοιπόν διότι κυκλοφορούν και αδέσποτες σφαλιάρες
quote:Εσύ από που άκουσες γι'αυτές; Θα είδες τα τις Σπάρτης και Αθήνας - όχι και πολύ αλλιώτικα...Ποιός χριστιανισμός; Αυτός που λέει "η δε γυνή να φοβάται τον άντρα" και να κάτσει και φρόνιμα το λοιπόν διότι κυκλοφορούν και αδέσποτες σφαλιάρες
που'λεγε κι ο Τσιφόρος....Για τις Μητριαρχικές κοινωνίες της μακρυνής αρχαιότητας δεν έχεις ακούσει;
quote:
Σοβαρά? Με σοκάρουν αυτά που λες...καλά τώρα εσύ έρχεσαι να μας πεις τι ήταν η Σπάρτη...άστο, έχουμε διαβάσει και εμείς και ξέρουμε 2-3 πράγματα...και όπως θέλουν γιαούρτωμα όσοι στρατόκαυ.... λατρεύουν αυτή την πολεμική υπερ-μηχανή, άλλο τόσο γιαούρτωμα θέλουν αυτοί που 2.5000 χρόνια μετά από την άνεση του καναπέ τους έρχονται να απαξιώσουν πλήρως μία κοινωνία την οποία εκτιμούν με τα κριτήρια του σήμερα!!!Άστο λοιπόν, πολύ τράβηξε όλη αυτή η συζήτηση...
Εντάξει, ότι πεις εσύ, η Σπάρτη ήταν μια τέλεια κοινωνία και πρέπει όλοι μας να την θαυμάζουμε. Ευχαριστημένος;
Θα έλεγα καλύτερα να γίνεις μέλος στην Nέα ακρόπολη μιας και συμφωνείς μαζί τους σε τόσες αρλούμπες Λιαντίνικες!
Ένα γιαουρτάκι ο Λιαντίνης το χρειάζονταν πάντως, όσο και οι θαυμαστές του σήμερα. Για να ξυπνήσουν από την φαντασία που έχουν βυθιστεί.
Εν τέλη αν θαυμάζεις ολοκληρωτικά και απολυταρχικά συστήματα, φώναξέ το δημοκρατία έχουμε, δεν θα σε πετάξουμε στον καιάδα!
Edited by - liamn on 29/04/2014 16:25:04
quote:Φυσικά!
Εντάξει, ότι πεις εσύ, η Σπάρτη ήταν μια τέλεια κοινωνία και πρέπει όλοι μας να την θαυμάζουμε.
Ζουσαν χωρίς αστυνομία. Χωρίς την ανάγκη της.
Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σου λέει πολλά.
Αλλά φαίνεται ότι δεν στο είπαν αυτό.
Κι εσύ, ούτε που το σκέφτηκες ε; Χμμμ...

Edited by - Αίολος on 29/04/2014 16:30:09
quote:Ποίος σου είπε άσχετο μέλος ότι η Σπάρτη είχε απολυταρχικό πολιτικό σύστημα;;;
Εν τέλη αν θαυμάζεις ολοκληρωτικά και απολυταρχικά συστήματα,

quote:
Εντάξει, ότι πεις εσύ, η Σπάρτη ήταν μια τέλεια κοινωνία και πρέπει όλοι μας να την θαυμάζουμε. Ευχαριστημένος;
Εάν αυτό κατάλαβες τόση ώρα το γιαούρτι είναι όλο δικό σου...και με πέτσα...
quote:
Θα έλεγα καλύτερα να γίνεις μέλος στην Nέα ακρόπολη μιας και συμφωνείς μαζί τους σε τόσες αρλούμπες Λιαντίνικες!
Ένα γιαουρτάκι ο Λιαντίνης το χρειάζονταν πάντως, όσο και οι θαυμαστές του σήμερα. Για να ξυπνήσουν από την φαντασία που έχουν βυθιστεί.
Μέλος δεν γίνομαι πουθενά διότι "γραμμές" δεν δέχομαι από κανέναν...εσύ μάλλον ήσουν μέλος σε διάφορες οργανώσεις και σου έχουν βγει απωθημένα...όσο για τον συγχωρεμένο το Λιαντίνη δεν ξέρω αν είναι άξιος θαυμασμού όμως σε σχέση με εσένα ήταν σίγουρα πολύ πιο καλλιεργημένος
Loukritia δημοκρατία έχουμε θεωρητικά πάντα αλλα άλλο θέμα αυτό οποτε
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τη ζωή που θέλει .
quote:
Αλλά μου φαίνεται σαν πολύ το βάρυνα το κλίμα απ'το πρωί
Εντάξει μωρέ συζήτηση κάνουμε δεν τρέχει τίποτα δεν γίνεται να συμφωνούμε
Όλοι με όλα .

Παρασκευή σήμερα και νομίζω πως ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος.
Ελπίζω να διαψευστώ και να δούμε λίγο ήλιο τόσο σήμερα όσο και τις επόμενες ημέρες. ![]()
Σχετικά με τον διάλογο που είχαμε εχθές για τα παιδιά, νομίζω πως η keraynos αναφέρει αυτό που πιστεύω κι εγώ:
quote:
έτσι φέρνοντας στον κόσμο ένα νέο άτομο όσο κι αν είναι με μελανά χρώματα ζωγραφισμένος ο κόσμος μας, να είσαι σίγουρη ότι τα χρώματα στον πίνακα της κοινωνίας θ'αρχίσουν να λάμπουν σιγά σιγά.

In anticipation of my resurrection...
Η συννεφιά καλά κρατεί - πάλι καλά που είναι Παρασκευή
Για να κλείσω το χθεσινό θέμα (απ'την πλευρά μου τουλάχιστον), θέλω απλά να πω πως αν ειλικρινά πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των σημερινών νέων γονιών θα δώσουν "υγιή πνευματικά και ψυχικά εφόδια" στα παιδιά τους έτσι ώστε ο κόσμος αυτός να γίνει καλύτερος, πάω πάσο.
Μάλλον είμαι η απαισιόδοξη της παρέας...![]()

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
![]()

Ωχ, νυστάζω και βαριέμαι πολύ σήμερα…
.τι λέτε μήπως πρέπει να θυμηθώ τα σχολικά μου χρόνια και να κάνω καμιά κοπάνα από την δουλειά…![]()
![]()

σημερα λεγανε οτι θα εχουμε ζεστη και πολυ καλο καιρο, με νοτιαδες... αντιθετως μαλιστα... βορειος ανεμος, 12 βαθμοι, συννεφια...

quote:
Καλημέρα σας!
Η συννεφιά καλά κρατεί - πάλι καλά που είναι ΠαρασκευήΓια να κλείσω το χθεσινό θέμα (απ'την πλευρά μου τουλάχιστον), θέλω απλά να πω πως αν ειλικρινά πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των σημερινών νέων γονιών θα δώσουν "υγιή πνευματικά και ψυχικά εφόδια" στα παιδιά τους έτσι ώστε ο κόσμος αυτός να γίνει καλύτερος, πάω πάσο.
Μάλλον είμαι η απαισιόδοξη της παρέας...Κάντε οικονομία στο νερό:
Μην στενοχωριεσαι... αλλαζει η διαθεση του ανθρωπου

loukritia Για να κλείσω και εγώ το θέμα από την πλευρα μου θα πω ότι είμαι απ τους
Αισιόδοξους .
θα πάρω το φραπεδακι απ τα ροφήματα που έβαλες