- Ξερόλες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αντιθέτως έχω δεί πολλούς να σχολιάζουν τους άλλους με γενικολογίες και αερολογίες όπως αυτα που γράφεις πιο πάνω BILL G .
Aν κάποιος σου φάνηκε "ξερόλας" γιατι απλά δεν του έστειλες ποστ κάτω απο το μύνημά του να το επισημάνεις ?
Εγώ θέλω πιο πολλούς "ξερόλες" , θέλω άτομα με γνώμη ισχυρή στα πάντα, άτομα να συγκρουστώ και να κάνω διαλογο, άτομα που θα μου δώσουν το καινούργιο να σκεφτώ γιατι η ζωή μου έχει δείξει οτι απο αυτούς θα μάθω....
Πολλοί πριν απο εσένα κατηγόρισαν συγκεκριμένο άτομο, τον Κέλσο, για ξερόλα. Το θέμα είναι οτι ο Κέλσος είναι ακόμα εδώ και δίνει φοβερά ερεθίσματα για σκέψεις σε όλους,κρατάει ζωντανά τα θέματα και δίνει τροφή για την αναπτυξή τους.... αυτοί που τον κατηγόρησαν έχουν να φανούν πολύ καιρό και κάτι ανάλογο πιστεύω οτι θα γίνει και με σένα....
Με τον Κέλσο έχω συγκρουστεί σε μερικά τόπικ και "την έχουμε πεί" ο ένας στον άλλο αλλά είμαι σίγουρος οτι κάτι έμαθα...όπως σίγουρος είμαι ετούτη τη στιγμή οτι αν δεν μιλάς μόνο για αυτόν ...μιλάς τουλάχιστον και για αυτόν...
Αλλά ο άνθρωπος έχει γνώμη,γνώση,κρίση και την λέει...γιατι για αυτό και μόνο αυτό το λόγο υπάρχει το Esoterica.ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΑ ΖΥΜΩΣΟΥΜΕ ...το τι θα κάνει μετά ο καθένας είναι δικό του καπέλο....Το μεγάλο λάθος είναι να γράφουμε για αυτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...
Συγχώρα με αλλά όλα αυτά που επισήμανες φαίνονται τουλάχιστον γελοία... αν σε κάποιον δεν αρέσει ο τρόπος που γράφει κάποιος άλλος δεν έχει παρα να τον αγνοήσει , αν δεν συμφωνεί... να αντιπαραβάλλει τα επιχειρήματά του. Το να ανοίγεις ένα θέμα και εκεί να καυτηριάζεις κάποιον άλλον (και χωρίς να λές και ποιός είναι...)αυτό στο χωριό μου το λέμε "ΚΑΤΙΝΙΑ" ....
_________________________![]()
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
BillG - no Bill Gates, the opposite
http://www.billg.tk
ΦΙΛΕ BillG ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΟΧΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ.
ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ...
ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΕΔΩ .......
ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΛΕΣ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ.....
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
quote:
Αλλά ο άνθρωπος έχει γνώμη,γνώση,κρίση και την λέει...γιατι για αυτό και μόνο αυτό το λόγο υπάρχει το Esoterica.ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΑ ΖΥΜΩΣΟΥΜΕ ...το τι θα κάνει μετά ο καθένας είναι δικό του καπέλο....Το μεγάλο λάθος είναι να γράφουμε για αυτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Και ξερολες εχει
και προπαγανδιστες
και φασιστακια
και αλλα ωραια.
Εχει ομως και καλα μελη,και καλες συζητησεις.
Ολα ειναι και καλο και κακο.
Το να εξωραιζουμε και να ωραιοποιουμε ασχημες καταστασεις,
συνεργαζομαστε με το κακο.
Μπραβο σου,που ειχες το θαρρος
να πεις την γνωμη σου-οποια και ναναι-
εναντια στο mainstream εδω,
και να μην παιξεις τον 'καλο'χαιδευοντας.
Μπραβο σου.
έχεις Α Π Ο Λ Υ Τ Ο Δ Ι Κ Ι Ο, εγώ ποτέ δεν είπα το αντίθετο!Δεν νομίζω να έγραψα ότι εδώ είναι το άνδο της ακολασίας, δεν νομίζω να έγραψα ότι αυτό το site και ειδικοτερα το forum δεν έχει να προσφαίρει τίποτα! Αν έκανα κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ντρέπομαι να με κοιτάξω στον καθρέπτη!
Έχεις διαβάσει καθόλου καποιο βιβλίο του Χοκινς σχετικά με το Σύμπαν; Σε καποιο σημείο γράφει πως το σύμπαν έχει την τάση να πηγαίνει απο την Τάξη στην Αταξία. Πολύ λογικό, όμως εγώ επειδή τρελαίνομαι για την φιλοσοφία και όλα τα συμβολίζω και τα αποσυμβολίζω το επέκτεινα και είπα πως και στη ζωή μας πάνε όλα από την τάξη στην αταξία! Δες παράδειγμα τους πρεσβύτερους, όλοι, σε όλα τα χρόνια θα σου πουν:"Δεν είναι η νεολαία όπως στα χρόνια μας, έχει διαφθαρεί". Γιατί το λενε αυτό; Επειδή μέσα στα πολλά άλλα είναι και ότι στην εποχή τους ήταν πιο ταξινομημένα τα πράγματα. Πρέπει να το έχεις σκεφτεί! Δεν μπορεί
Μια και μου έγραψες αυτό το τόσο αισιόδοξο μήνυμα, θα ήθελα να πω το εξής. Ναί, είμαι καινούριο μέλος, ναί έχω γράψει μόνο σε ένα θέμα που είχα αντικρουόμενες απόψεις με έναν συντονιστή. Αλλά αυτό ούτε νομίζω μου αφαιρεί το δικαίωμα να εκφέρω τη γνώμη μου, ούτε φυσικά σημαίνει ότι λόγω της ανταλλαγής απόψεων αυτής άνοιξα αυτό το θέμα. Τυχαίο γεγονός. Όποιος έχει αντίρρηση ας την εκφράσει
Ο τοπος ειναι δημοσιος και οχι για 'εκλεκτους'.
Αλλοιως ας τον εκαναν prive'...
Νομίζω τελικά πως ο φίλος BillG μπορεί και να έχει δίκιο.
Αν βέβαια με τη λέξη “Ξερόλες” δεν εννοεί αυτούς που γνωρίζουν αρκετά, αλλά αυτούς που ο εγωισμός τους, πολλές φορές τους κάνει να έχουν πάντα δίκιο και η λέξη συγνώμη να είναι διαγραμμένη από το λεξιλόγιο τους.
Και τέλος, κάτι για τον κάθε ξερόλα.![]()
«Συνεχισε και γραφε οπως θελεις.
Ο τοπος ειναι δημοσιος και οχι για 'εκλεκτους'.
Αλλοιως ας τον εκαναν prive'… »

Σε εναν δημοκρατικο και ελευθερο χωρο,δεν χωρουν φασισμοι,προπαγανδα,εκκλησιες και συναγωγες.
Και προσεξε-γιατι σεβομαι τον Χριστο οσο και τον Κρισναμουρτι-μην ζωντανεψει η εικονα του Χριστου που εχεις,και αρχισει να κυνηγαει με την μαγκουρα-οπως καποτε αλλοτε-Γραμματεις,Φαρισαιους και 'Χριστιανους' τρομαρα τους.
Φιλικά~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 14/05/2003 01:15:31
quote:
Σε εναν δημοκρατικο και ελευθερο χωρο,δεν χωρουν φασισμοι,προπαγανδα,εκκλησιες και συναγωγες.
Επειδή δε θέλω να μετατρέψω το θέμα σε θρησκευτική διαμάχη, άστο καλύτερα.
Όσο για τη πρόταση σου, που έχω παραθέσει ποιο πάνω, έχω να πω ότι τη βρίσκω κάπως λάθος.
Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δε μπόρεσα να καταλάβω.

θα απαντήσω μέσα απο ένα μήνυμα σε όλα για να μην γράφω πολλά μηνύματα:
Helios>ευχαριστώ
notis_29, και στους υπολοιπους>σας λέω το εξής,πρώτα από όλα δεν γίνεται κάποιος να ξέρει τα ΠΑΝΤΑ σε ένα θέμα,αδύνατο αλλά εγώ σας λέω πως έτσι είναι,δεν μπορείς να μιλάς λες και εσύ είσαι και οι άλλοι σκουλίκια.Ακραίο παράδειγμα,δεν φωτογραφίζω δεν εχω κατι υποψιν σχετικά με αυτό,απλά παράδειγμα συμπεριφοράς ήταν.
Όπως και αν έχει το θέμα λίγη μετριοφροσύνη και όλοι θα μάθουμε πολλά,από εμάς και απο τους γύρω μας.
Γιατί δεν γράφω σε άλλο άρθρα να μοιραστώ μαζί σας τα φώτα μου;πρώτα από όλα δεν προλαβαίνω γραφω πανελληνιες,δευτερον δεν ασχολουμαι με παρα πολλά θεματα,όσα γνωρίζω ασχολουμαι κα ιμου αρέσουν,έχουν κορεστεί. Γιατι ξεκινάω με γκρινια; μα δεν ξεκιναω με γκρινια, απλά με σχόλιο.διαφέρει.η γρινια είναι παθητικη το σχόλιο ενεργητικό ;)
quote:
Συμφωνώ μ αυτά...
Μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω,ένα στιγμα των απόψεών σου για να γίνει συζήτηση;
Eυχαρίστως...αλλά, τα του οίεσθαι ειδέναι α μη οίδεν . Ο θεός μαιεύεσθαί με αναγκάζει, γεννάν δ' απεκώλυσεν.
Εγώ λοιπόν δεν είμαι ικανός να δώσω ενα στίγμα τέτοιου είδους.. ούτε να παραφιλολογήσω απαντώντας σε Ακαδημαικό στύλ ``πάντα ειδέναι οιομένους και μέγα φρονούντας επί σοφία``,
ο νοών νοήτω
απαντώντας και στον φίλτατο schwabe για μία μάταια ουσιώδη και δημιουργική αντιπαράθεση.
Ύστερα τα εμπιστεύεται στους εκάστοτε Θεούς και πείθεται απόλυτα στις απαντήσεις που.....δέν παίρνει!![]()
![]()
![]()
Και θυσιάζουν το χρόνο τους που ολος όλος αντιστοιχεί σε ενα ανοιγόκλεισμα του βλεφάρου σε σχέση με τον αστρικό χρόνο ο οποίος κυλά σε λογαριθμικούς ρυθμούς, αγνοώντας το νόημα.
Εσύ , που θεωρείσαι απο τους πιο πολυσυζητημένους στο θέμα της θρησκείας, που έχεις ασχοληθεί τόσο και τόσο με τους εκάστοτε Θεούς και δεν εχεις καταλήξει πουθενά, ατέρμονες θεωρείες χωρίς νόημα που καταλήγουν πάλι στην αρχή με νέα ερωτηματικά.
Λες:
«Μόνον οι αφελείς καλέ μου schwabe θέτουν ερωτήματα που ξέρουν οτι δεν μπορούν να απαντηθούν.»
Όλοι οι Θεοί φίλτατε, διαμέσου των αιώνων πιστεύουνε ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Είναι όμως αφάνταστα ευκολότερο να κάνεις μια μετάνοια και να συρθείς κάπου γονυπετής, παρά να διαβάσεις ένα βιβλίο. «Αυτά» ρωτάνε!
Λες:
«Εσύ, που θεωρείσαι απο τους πιο πολυσυζητημένους στο θέμα της θρησκείας, που έχεις ασχοληθεί τόσο και τόσο με τους εκάστοτε Θεούς και δεν εχεις καταλήξει πουθενά….»
Υπάρχουν διάφορες κοσμοθεωρίες και ερμηνείες του οντολογικού ζητήματος. Ίσως είναι και κομματάκι προσβλητικό να «καταρρίπτουμε» το πιστεύω του αλλουνού. Ίσως να’ναι όμως και ευεργετικό. Μετά μια καταιγίδα βλέπεις αναμένουμε τον ήλιο να λάμψει….
Εκεί που τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και εκφυλιστικά είναι όταν η εκάστοτε ερμηνεία (π.χ. ο κρατικοδίαιτος χριστιανισμός και οι δημόσιοι υπάλληλοι του) αντί να διευρύνει τον ορίζοντα των ανθρώπων τον περιορίζει ή ακόμη και τον ευνουχίζει.
Για μένα προσωπικά δε, και σύμφωνα με τα όσα ακόμα δεν γνωρίζω, νομίζω ότι έχω κάπου καταλήξει.
«Εν παντί, παντός μοίρα ένεστι» φίλε μου.
Να΄σαι καλά.
quote:
Ίσως είναι και κομματάκι προσβλητικό να «καταρρίπτουμε» το πιστεύω του αλλουνού. Ίσως να’ναι όμως και ευεργετικό.
Kαι πάλι καλέ μου φίλε schwabe θα ήθελα να πώ οτι μόνο οι αφελείς μπορούν να προσβληθούν σε μία τέτοια περίπτωση τώρα απο αφελείς είναι γεμάτος ο κόσμος.
Εσύ τουλάχιστον .. γιαυτό είμαι σίγουρος δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.
quote:
Υπάρχουν διάφορες κοσμοθεωρίες και ερμηνείες του οντολογικού ζητήματος.
Κοσμοθεωρίες... απλά θεωρίες... θεωρίες βγαλμένες απο τα βάθη των αιώνων..
quote:
Για μένα προσωπικά δε, και σύμφωνα με τα όσα ακόμα δεν γνωρίζω, νομίζω ότι έχω κάπου καταλήξει.
Περιμένω με αγωνία...που έχεις καταλήξει μόνο μην με αμελήσεις πάλι...σε εχω ρωτήσεις τόσες φορές και δεν μου απαντάς...
Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει πρόθεση για κάτι τέτοιο απ' όλους.
Αν είναι δυνατόν λοιπόν, θα ήθελα επιχειρήματα απ' όλους και όχι ανάκριση και κοσκίνισμα, διότι όλοι διαβάζουμε και παρακολουθούμε τα γραφώμενα λόγω ενδιαφέροντος για το θέμα.
Μας ενδιαφέρουν επομένως οι απόψεις όλων.
Το να ρωτάμε συνεχώς και να καταρρίπτουμε τις όποιες προσπάθειες επιχειρηματολογίας γίνονται απ τον καθένα, δεν προάγει την επικοινωνία,κατά τη γνώμη μου..
Θα πρέπει όλοι να εκθέτουν τις απόψεις τους, όποιες κι αν είναι για να δέχονται ερωτήσεις,κρίσεις και σχόλια επ' αυτών.
Οπως κάνουν και εκείνοι....
Αυτά προς το παρόν....
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ
νομίζω φίλτατε ότι απαντώ μέσα από τις απόψεις που διατυπώνω.
Με λίγα λόγια.
Δεν πιστεύω (ας μου επιτραπεί..) σε φρενοβλαβείς παραλογισμούς όπως μεταθανάτια ζωή και μετενσάρκωση διαμέσου της οποιασδήποτε πνευματικής τσουλήθρας. Η μεταθανάτια τρομοκρατία και οι κάθε λογής μετα-φυσικοί μεταπράτες είναι απλά δόλιοι έμποροί των επουράνιων. Αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση αποχή από την σκέψη.
Την χειρότερη μάλλον την γνωρίζουμε…..
Δεν υπάρχουν «κακοί» και «καλοί» Θεοί. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ. Δεν μπορούμε να θεωρούμε «λογικό» και «κακό» οτιδήποτε εμείς ως άνθρωποι θεωρούμαι ως τέτοιο. Για ποιόν λόγο εξάλλου το «λογικό» το δικό μας να ταυτίζεται με το λογικό του Σύμπαντος? Θέλω να πω ότι και εμείς είμαστε απλά ένα κομμάτι του όλου.
Η επιθυμία που έχουμε ως έλλογα όντα στο να γονιμοποιούμαι τη θρησκευτική φαντασία, δημιουργεί και βιωματικές ψευδαισθήσεις. Η αυθυποβολή και η υποβολή «καλοπροαίρετων Σωτήρων» μας οδηγούνε δε σε συγκεκριμένα μαντριά. Όποια και εάν είναι αυτά!
Έτσι γίνεται ο αμαθής σοφός, ο αδύνατος δυνατός, ο φτωχός πλούσιος, ο θνητός άνθρωπος…..αθάνατη ψυχή! ΠΟΙΟΣ λοιπόν και ΠΟΣΟΙ είναι αυτοί που μπορούνε να τα βάλουνε με τη θρησκεία?
Να τα βάλουνε δηλαδή με το ίδιο τους τον εαυτό.
Δεν ξέρω αν τελικά σου απάντησα, αλλά έκανα μια ακόμα προσπάθεια.
Δεν απαντάς ευθέως ...![]()
quote:
Δεν πιστεύω (ας μου επιτραπεί..) σε φρενοβλαβείς παραλογισμούς όπως μεταθανάτια ζωή και μετενσάρκωση διαμέσου της οποιασδήποτε πνευματικής τσουλήθρας. Η μεταθανάτια τρομοκρατία και οι κάθε λογής μετα-φυσικοί μεταπράτες είναι απλά δόλιοι έμποροί των επουράνιων. Αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση αποχή από την σκέψη.
Εδώ νομίζω οτι δεν μπορεί κανείς... μα κανείς να απαντήσει..
Οποιος ασχοληθεί με το θέμα αυτό απλά θα ακολουθήσει λανθασμένα μονοπάτια.
quote:
Έτσι γίνεται ο αμαθής σοφός, ο αδύνατος δυνατός, ο φτωχός πλούσιος, ο θνητός άνθρωπος…..αθάνατη ψυχή! ΠΟΙΟΣ λοιπόν και ΠΟΣΟΙ είναι αυτοί που μπορούνε να τα βάλουνε με τη θρησκεία?
Να τα βάλουνε δηλαδή με το ίδιο τους τον εαυτό.
Ποιό είναι το νόημα να τα βάλεις με τις θρησκείες.??
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο να ασχοληθεί κάποιος με τις θρησκείες???
Η όλη σου προσπάθεια επικεντρώνεται οπως σου εχω ξαναπεί , στις θρησκείες , στους Θεούς, στα δόγματα , στους προφήτες... σωτήρες...
δεν οδηγούν πουθενά, είναι η διαδικασία της εξωτερικής εφικτής αναζήτησης.
Αστα αυτά λοιπόν ... άστα... ενα πράγμα πέσμου... πιστεύεις οτι η ολη ζωή στον πλανήτη Γή.. δημιουργήθηκε κατά τύχη..???
++δηλαδή έτυχαν οι κοσμικές συγκυρίες κατά τέτοιον τρόπο ώστε δημιουργήθηκε η ζωή...?
++ή κάποια άυλη παρουσία φιλοσοφημένα μελέτησε την όλη διαδικασία της δημιουργίας...?
Edited by - allzzaro on 23/06/2004 19:23:05
Λες:
«Kαθόλου καλή η προσπάθεια σου schwabe , με απογοητεύεις.»
Πάντως, και για να κοιτάμε και στην αντίπερα όχθη, έχε υπ’όψιν σου πως πολλοί δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη. Επίσης, εάν επάνω σε έναν κατάλευκο πίνακα σχηματίσω ένα κύκλο με λευκό χρώμα μάλλον δεν θα τον δεις. Σημαίνει πως δεν υπάρχει?
Φαντάζομαι να γίνομαι κατανοητός…..
Λες:
«Ποιό είναι το νόημα να τα βάλεις με τις θρησκείες.??
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο να ασχοληθεί κάποιος με τις θρησκείες???»
Μα φίλτατε allzzaro, θρησκεία είναι και η ελληνικότητα. Η κάθε θρησκεία «αναζητά» μέσα από τις διδαχές της το οντολογικό θέμα (το «αναζητά» με πολλή κατανόηση…). Το θέμα που αναζητά και η θρησκεία της επιστήμης: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
ΓΙΑΤΙ δηλαδή δεν μπορείς να καταλάβεις την ενασχόληση με την θρησκεία???
Λες:
«δεν οδηγούν πουθενά, είναι η διαδικασία της εξωτερικής εφικτής αναζήτησης.»
Δεν θα το’λεγα. Άμορφη και απρόσωπη η Συμπαντική ουσία, και εκφράζεται με διάφορες μορφές και πρόσωπα. Για να κατανοήσουμε τα λόγια του Ηράκλειτου π.χ. θα πρέπει να μελετήσουμε διάφορες κοσμοθεωρίες. Και αυτή η μελέτη δεν είναι απλά μια εξωτερική αναζήτηση.
Λες:
«πιστεύεις οτι η ολη ζωή στον πλανήτη Γή.. δημιουργήθηκε κατά τύχη..???»
Ο πόθος αθανασίας και η μη παραδοχή του μηδενισμού με το θάνατο, είναι ένα βασικό υπαρξιακό αίτημα των ανθρώπων. Ο «δημιουργός Θεός» είναι μια φαντασιακή επινόηση ως αντίδραση στην απειλή της εκμηδένισης του ανθρώπου με τον θάνατο.
Ναι, είμαι της άποψης πως όλα είναι προϊόν φυσικής εξελικτικής διαδικασίας. Μιας διαδικασίας που κάποια στιγμή θα έχει ημερομηνία λήξης. Εάν το θέτεις ως τύχη, τότε μπορούμε να το πούμε και τύχη.
Πάντως δεν είναι ούτε «πρόνοια» ούτε και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση. Ταπεινή μου άποψη πάντα.