ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
RumyanaΜέλος
20/07/2005, 13:00:37
quote:

Ψηλέ συμφωνούμε αλληλουια....

άλλο πράγμα ο Jesus, άλλο το παπαδαριό και άλλο η αφή του αγιου φωτος

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Αλλο η χωριάτικη σαλάτα αλλο οι ντομάτα αλλο το αγγούρι
Βιωμα θέλει να το καταλάβεις αυτο και γω η φτωχιά τα μπερδευω.
Ας ελπισω οτι ολο και καποιο θαύμα θα συμβεί και σε μένα , εχω περιθώρια

Φιλικα
R

Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της

Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.

GDS1Μέλος
20/07/2005, 13:03:53
ξέχασες την φετούλα, το ελαιόλαδο, το κρομμυδάκι κτλ κτλ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

20/07/2005, 13:05:32
quote:
Rumyana
Εγω δεν βλέπω μεμονομενα περιστατικά
Εγω βλέπω μαγάλης εκτασης σηψη και υποκρισία.
Η μισή Ελλαδα την εχει στην ιδιοκτησία του το παπαδαριό

Φταίει ο Χριστός γι' αυτό;
Φταίει Αυτός που σου έδωσε την ελευθερία να κάνεις το καλό αλλά και το κακό;
Φταίει Αυτός για το ότι εσύ προτιμάς να πράττεις το κακό και όχι το καλό;
Δηλαδή, αν σε είχε κάνει να γνωρίζεις μόνο το ένα, και χωρίς δική σου θέληση, θα ήσουν ευχαριστημένη;

Σε ρώτησα και πριν, βρες μου στο Λόγο Του ένα σημείο που να παροτρύνει τον άνθρωπο σε κακές πράξεις;
Το αντίθετο συμβαίνει, μας προτρέπει ως και τη ζωή μας να δώσουμε για το συνάνθρωπό μας.
Για τις αθλιότητές μας, ας μην Τον αναμιγνύουμε και ας δούμε κατάματα τα σφάλματά και τις ενοχές μας.

quote:
Οσοι δεν ειναι μετ εμου ειναι κατ εμου .

Πες το αυτό σε εναν μισσαλόδοξο καθυστερημένο πιστό
δωστου και μια πέτρα ή ενα μαχαίρι και μετα πες στου οτι η Ρουμιάνα
ειναι με τους αλλους....Αυτο μόνο...

Μην πέφτεις στην καλοστημένη παγίδα.
Κανένας πόλεμος δεν έγινε, πραγματικά, για θρησκευτικούς λόγους. Οι θρησκείες ήταν και είναι ακόμη και σήμερα το πρόσχημα. Η εξουσία, ο πλούτος και η ισχύς είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους αλληλοεξοντωνόμαστε.

Φιλικά όπως πάντα

RumyanaΜέλος
20/07/2005, 13:28:40
Με ολο το συμπαθειο δηλαδήςς
Εχω πεσει πανω σε αγιορίτες ??

Αν ,λεω αν, τοτε πρεπει να αλάξω ...Σαν ιδέα πέρασε απο το μυαλό μου anyway

Εγραψες ...
Κανένας πόλεμος δεν έγινε, πραγματικά, για θρησκευτικούς λόγους. Οι θρησκείες ήταν και είναι ακόμη και σήμερα το πρόσχημα. Η εξουσία, ο πλούτος και η ισχύς είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους αλληλοεξοντωνόμαστε.
...
Συμφωνω στους πραγματικους λόγους ,
οι θρησκείες ειναι το προσχημα και το μέσω για τους πιστούς.
Πως να πεις σε ενα κοιμησμένο να οπλισθεί, να ντυθεί βομβα και
να πάει να παρει αλλους 50 στον λαιμό του.
Με λογική αυτό δεν γινετε
Του λες για θρησκεια , τον μαστουρωνεις, του λες για παραδεισο
με πολυ σεξ , κλπ κλπ.

Οι θρησκείες λοιπόν ειναι το εξουσιαστικό οργανο , και για αυτό
θα σωθει η ανθρωπότητα ΜΟΝΟ αν τις απομυθοποιησουμε

Οι μεν εξουσιαστές ζητανε εξουσία, πλούτο και η ισχύς
οι δε πιστοί υποσχέσεις και θαυματακια .
Και ο Ιησους με τους υπόλοιπους Ραβίνους το ειχαν καταλάβει αυτο .
Και μεις τωρα κολυμπαμε στην δυστηχία

RumyanaΜέλος
20/07/2005, 13:47:51
Και για να το επαναδιατυπώσω κάπως καλυτερα (μου ειρθε εμπνευση...)

Για να παει ο εξουσιαστής στην εξουσία και τον πλουτο και την δύναμη
πρεπει να περπατήσει πανω απο μια γεφυρα που λέγεται πιστη.

(και εχει επτα κολωνες αυτη η γεφυρα και καθε κολωνα εχει επτα
κεφαλες λιονταριων με επτα δοντια το καθε λιονταρι,δηλαδη 7 εις την τρίτη)

Και για να μην γκρεμιστεί αυτη η γεφυρα την ωρα που περνάει πρεπει να
υπαρχει παπαδαριο, θαυματα, ναρκωτικα , ιερά κείμενα ,προφήτες,
προφητείες, παρατρεχάμενοι . κλπ κλπ.

Αυτα
Δεν ξερω πως σας φάνηκε ?

20/07/2005, 13:50:17
Δεν έχεις πέσει σε Αγιορείτες. Άνθρωποι σαν και εσένα, το Δημήτρη και το Χρήστο είμαστε και εμείς (αυτοί που εσύ αναρωτιέσαι για Αγιορείτες).

Πρόσεξε, αν και δεν μου αρέσει ο όρος θρησκεία για το Χριστιανισμό, δεν έχει ανάγκη ο Θεός εσένα ή τον πιστό γενικότερα.
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη το Θεό, μην σου φαίνεται παράξενο.

Ο Πιστός δεν έχει ανάγκη τα θαύματα για να πιστέψει. Το ένα και μοναδικό "θαύμα" της Ανάστασης του Θεανθρώπου αρκεί για τον πιστό Χριστιανό.

Ο Θεός, όμως, βλέπει τις αδυναμίες μας και τις συνεχείς πτώσεις μας, ως χριστιανοί και παιδιά του, και καταφεύγει στο "τρυκ" των θαυμάτων για να ενισχύσει την πίστη μας.

Με αυτόν τον τρόπο κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάτι εξασθενημένα, καταδικασμένα στη φθορά και γεμάτα εγωισμό ανθρωπάκια που ενώ προορίστηκαν να γίνουν καθ' εικόνα και ομοίωση σαν και Αυτόν, αυτά επέλεξαν την οδό της ανταρσίας νομίζοντας ότι έτσι κάτι παραπάνω θα κερδίσουν.

Τα θαύματα γίνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην χωράνε στην ανθρώπινη λογική και ο άνθρωπος να μην δύναται να τα εξηγεί, διότι αν μπορούσε μα τα εξηγεί (τουλάχιστον στο παρόν στάδιο), θα φούσκωνε ακόμη περισσότερο η έπαρση και ο εγωισμός του.

Κοίτα να δεις τι γίνεται στην πλάση λόγω του εγωισμού και του άκρατου συμφέροντός μας.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ!!
Αν κατείχαμε περισσότερα μέσα ή και "θαυματουργικές δυνάμεις", αναλογίζεσαι σε τι κατάσταση θα είχαμε φτάσει σήμερα τον κόσμο μας;;

Φιλικά όπως πάντα

RumyanaΜέλος
20/07/2005, 14:01:49
quote:

Ο Πιστός δεν έχει ανάγκη τα θαύματα για να πιστέψει. Το ένα και μοναδικό "θαύμα" της Ανάστασης του Θεανθρώπου αρκεί για τον πιστό Χριστιανό.

Ψηλέ,θα αντέξεις μια σοβαρή αντιπαράθεση πανω στο θαυμα της ανάστασης ?
Δηλαδή , εγω η φτωχιά , του πεζοδρομίου, διαβάζω και ξαναδιαβάζω
τα ευαγγέλια και θαύμα ΔΕΝ μπορώ να δω. Μια φτηνή ανθρώπινη σκευωρία βλεπω no joke.
Και έλα τωρα , μη μου λές τι ειναι τα θαύματα εκτος αμα εισαι καμμια αιρεση.
Ο Παυλος μας εξηγησε τι ειναι το θαύμα ...
Το βραδάκυ θα σου αφιερώσω ενα ποστ .
Αλλα θελω σοβαρή αντιπαράθεση . Οχι σουξου μουξου μανταλάκια .
Και μοναδικό εγγραφο τα ευαγγέλια.
Μην αρχισεις με συναξάρια γιατι θα φορτώσω και δεν με σταματάει τιποτις μετα ... οκ ??

Φιλικότατα
R

Stavros_ΗΜέλος
20/07/2005, 14:23:23
quote:

Γιατί οι θρησκείες (για την ακρίβεια οι ηγέτες αυτών) δεν αποζητούν την εξουσία, τον πλούτο και την ισχύ ?
Μην τρελαθούμε τώρα.

Ε λοιπόν όχι η αφή δεν είναι θαύμα. Γιατί αν ήταν θαύμα δεν θα έπρεπε να ανάβει σε αυτους τους σάπιους που μολύνουν τον χώρο που υποτίθεται οτι διαδραματίζεται

20/07/2005, 14:44:00
quote:

Πρόσεξε, αν και δεν μου αρέσει ο όρος θρησκεία για το Χριστιανισμό, δεν έχει ανάγκη ο Θεός εσένα ή τον πιστό γενικότερα.

Δεν έχει λες; Και τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή ο Χριστιανισμός πάψει να είναι η κυριαρχούσα θρησκεία; Δεν υπάρχει κίνδυνος να σβήσει όπως έσβησαν τόσες άλλες στο παρελθόν; Υπάρχει Θεός χωρίς πιστούς; Αμφιβάλλω...

quote:

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη το Θεό, μην σου φαίνεται παράξενο.
Ο Πιστός δεν έχει ανάγκη τα θαύματα για να πιστέψει.

Ας υποθέσουμε ότι ξαφνικά εμφανίζεται μία νέα θρησκεία που λέει ότι πιό σωστό και όμορφο έχει ακουστεί ποτέ, αλλά δεν υπόσχεται τίποτα στους πιστούς της. Ούτε θαύματα, ούτε ιάσεις, ούτε μετά θάνατον ζωή... με μόνη επιβράβευση ότι θα μνημονεύεται ο καθένας τους στο μέλλον ως ένας από τους τελειότερους ανθρώπους που περπάτησαν πάνω στην γη...
Πόσους πιστούς λες ότι θα προσελκούσε;

quote:

Το ένα και μοναδικό "θαύμα" της Ανάστασης του Θεανθρώπου αρκεί για τον πιστό Χριστιανό.

Το ένα και μοναδικό "θαύμα" που όπως παρουσιάζεται μπάζει από παντού. Εχουμε έναν νεκρό που δεν ξέρουμε αν ήταν όντως νεκρός, έναν τάφο που δεν φυλασσόταν αρχικά, έναν αναστημένο Ιησού ο οποίος κρυβόταν, εμφανιζόταν μεταμφιεσμένος ώστε να μην αναγνωρίζεται με την πρώτη ματιά για να ελέγχει κρυφά την πίστη των μαθητών του σε αυτόν, και βέβαια δεν εμφανίστηκε ποτέ όντας αναστημένος στο πλήθος των πιστών του...

quote:

Ο Θεός, όμως, βλέπει τις αδυναμίες μας και τις συνεχείς πτώσεις μας, ως χριστιανοί και παιδιά του, και καταφεύγει στο "τρυκ" των θαυμάτων για να ενισχύσει την πίστη μας. .

Σαν να λέμε ότι πέφτει στο επίπεδο μας για να μας πείσει...

quote:

Κοίτα να δεις τι γίνεται στην πλάση λόγω του εγωισμού και του άκρατου συμφέροντός μας.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ!!
Αν κατείχαμε περισσότερα μέσα ή και "θαυματουργικές δυνάμεις", αναλογίζεσαι σε τι κατάσταση θα είχαμε φτάσει σήμερα τον κόσμο μας;;

Χριστιανός και οικολόγος, μου αρέσεις

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 20/07/2005 14:46:35

20/07/2005, 14:54:34
quote:

quote:

Γιατί οι θρησκείες (για την ακρίβεια οι ηγέτες αυτών) δεν αποζητούν την εξουσία, τον πλούτο και την ισχύ ?
Μην τρελαθούμε τώρα.

Ε λοιπόν όχι η αφή δεν είναι θαύμα. Γιατί αν ήταν θαύμα δεν θα έπρεπε να ανάβει σε αυτους τους σάπιους που μολύνουν τον χώρο που υποτίθεται οτι διαδραματίζεται

Πες τα βρε Stavro.
Εχω βαρεθεί να ακούω ότι άλλο ο Χριστιανισμός και άλλο οι εκπρόσωποί του. Είναι σαν να λέμε ότι εγώ έχω μία σχολή και δεν ελέγχω τους καθηγητές που διδάσκουν τα παιδιά και παρόλο που δεν είναι ικανοί δάσκαλοι, ούτε παράδειγμα σωστού χαρακτήρα, εγώ συνεχίζω να τους ανέχομαι στην σχολή μου και μάλιστα τους δίνω και αύξηση!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-