ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Binational31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
BinationalΜέλος
18/06/2002, 15:03:48
Προσωπική Ενδοσκόπηση

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ένα από τα πιο «εποικοδομητικά» της ζωής μου.

Αναγκάστηκα να «δω» τον Εαυτό μου και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος μου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Πληγώθηκα… Πόνεσα… Έκλαψα… Θύμωσα… Φώναξα… Κατέρρευσα…

Και όλα αυτά γιατί ΔΕΝ ήθελα να «δω» την πραγματικότητα, ΔΕΝ ήθελα να σκάσει η σαπουνόφουσκα, ήθελα να ΕΙΝΑΙ τα πάντα όπως τα είχα τακτοποιήσει στο μυαλουδάκι μου. ΙΔΑΝΙΚΑ.

Και αποφάσισα να ΞΕΧΑΣΩ ό,τι «είδα». Να συνεχίσω να βλέπω την πραγματικότητα όπως με βόλευε. Να «κοιμηθώ» εθελοντικά.

Τι ανακούφιση … όλα ήταν όπως «πριν». «Σίγουρα είχα κάνει λάθος εκτίμηση της κατάστασης.» έλεγα στον εαυτό μου. Ξέρετε τη διαδικασία. Εθελοτυφλώ ονομάζεται.

Αλλά έκανα τους υπολογισμούς μου χωρίς τον ξενοδόχο! Όταν το σύμπαν έχει αποφασίσει ότι πρέπει να λάβεις ένα μάθημα, δεν απογοητεύεται εύκολα.

Μιας και είχα λοιπόν «ξεχάσει» τα τεκταινόμενα, ήρεμη πλέων κάθισα σε μια αναπαυτική πολυθρόνα με το πρώτο βιβλίο που βρήκα μπροστά μου.

«From The Fire From Within» – Το τελευταίο του Κανστανέντα
Το ανοίγω σε τυχαίο σημείο. Κεφάλαιο «Petty Tyrants» και αρχίζω την ανάγνωση.

Όσο διάβασα, τόσο «θυμόμουνα» … και τελικά άρχιζα να γελάω από καρδίας.
Και ΣΚΕΦΤΗΚΑ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑ.

Πήρα, νομίζω, το μάθημα μου, και ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες, γήινους και μη. Ήταν πράγματι πολύτιμο.

Σύμφωνα λοιπόν με Don Juan, η ανακεφαλαίωση είναι μια άσκηση που υπενθυμίζει, που αναθεωρεί, που δημιουργεί και επαναφορτίζει την ενέργεια. Και γι’ αυτό γράφω αυτό το κείμενο, αλλά και να δώσω στους αναγνώστες την ευκαιρία να ακολουθήσουν και γιατί όχι να ελέγξουν τους συνειρμούς μου για τους αποκαλούμενους από τον Don Juan "ασήμαντους τύραννους."

Για οποίους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, ανήρτησα το συγκεκριμένο κεφάλαιο στην ακόλουθη διεύθυνση http://binational.0catch.com/According_to_Don_Juan.htm

Είναι ένας ευχάριστος, εύθυμος απολογισμός των βαθιών και σημαντικών αρχών το πώς να διατηρείς την συνειδητοποίηση και την ενέργεια.

Κάθε φορά που το ξαναδιαβάσω γελάω με χαρά, βλέποντας να εξετάζει την καθημερινότητα μας, τόσοι χιουμοριστικά, απεικονίζοντας, ασήμαντους τύραννους που προσπαθούν να μας ενοχλήσουν και να μας αποσπάσουν της προσοχή.

Είναι άκρως πολύτιμο το έργο τους. Επειδή, όπως λέει ο Don Juan, «ο πολεμιστής που σκοντάφτει σε έναν ασήμαντο τύραννο είναι τυχερός... επειδή εάν δεν τον βρει μπροστά του, θα πρέπει να πάει και να ψάξει έναν.» «Ο στόχος είναι, φυσικά, ότι εάν κάποιος μπορεί να συγκράτηση τον εαυτό του στην αντιμετώπιση των ασήμαντων τύραννων, τότε αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει το άγνωστο ατιμώρητος, και έπειτα μπορεί ακόμα και να σταθεί στην παρουσία του μη αναγνωρίσιμου.»

Με άλλα λόγια, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες για τους ασήμαντους τύραννους στην ζωή μας αυτή τη στιγμή. Ότι τους έχουμε, και μάλιστα τόσο πολλούς, μου δίνει τη ελπίδα ότι αυτή η διαδικασία της ανακεφαλαίωσης, που διενεργείται με αυτοπεριορισμό, θα επιτύχει τον πολύ πραγματικό στόχο το να πλησιάσουμε τα ιδεώδη του Ελληνισμού..

Ελπίζω να διαβάσετε και να απολαύσετε το κεφάλαιο σχετικά με τους ασήμαντους τύραννους.

Θυμίζω τις "ταξινομήσεις" των ασήμαντων τύραννων, ο Don Juan μας λέει ότι η "πρωταρχική πηγή" ενέργειας, ή ο κυβερνήτης του κόσμου, είναι Ο Τύραννος. Αυτό αντηχεί με την σουφιστική ιδέα του Gurdjieff, ότι ο κόσμος μας κυβερνάται από έναν "κακό μάγο". Είναι ανάλογο με το Σύστημα Έλεγχου της Matrix, ο τύραννος, μπροστά του και ο χειρότερος των δεσποτών και το πιο απολυταρχικό σύστημα της πραγματικότητάς μας είναι "ασήμαντοι τύραννοι." Αυτοί οι ασήμαντοι τύραννοι είναι κάποιοι σαν τον Adolf Hitler, τον Josef Stalin, τον Τorquemada, και άλλους που έχουν/είχαν την εξουσία «ζωής και θανάτου» πάνω σε άλλους ανθρώπους. Κάτω τους είναι οι "δευτερεύοντες ασήμαντοι τύραννοι" δεν έχουν την εξουσία «ζωής και θανάτου» πάνω σε άλλους, αλλά επιδιώκουν και προκαλούν τη δυστυχία, είναι εξοργιστικοί και ενοχλητικοί. Αυτοί είναι οι "μικροί ασήμαντοι τύραννοι" και οι "μικρούτσικοι ασήμαντοι τύραννοι.".

Ο Don Juan κατόπιν μας λέει ότι οι "μικροί ασήμαντοι τύραννοι," υποδιαιρούνται περαιτέρω σε τέσσερις επιπρόσθετες κατηγορίες: αυτός που βασανίζει με ωμότητα και βία άλλους, αυτός που το κάνει με τη δημιουργία αφόρητης ανησυχίας μέσω της δολιότητας, αυτός που καταπιέζει με τη θλίψη και ο τελευταίος, οποίος βασανίζει μέσω του ότι κάνει τους πολεμιστές να οργιστούν. Θα παρατηρούμε ότι ο ίδιος ασήμαντος τύραννος μπορεί, σε διαφορετικές στιγμές, να λειτουργήσει μέσω οποιωνδήποτε από αυτούς τους τρόπους.

Και φυσικά, ο σκοπός του ασήμαντου τύραννου είναι να μας διδάξει την αποστασιοποίηση. Είναι μια πρόκληση για να αντιμετωπίσεις ανυπόφορους ανθρώπους, αλλά με το να το κάνουμε, αποκτούμε νηφαλιότητα και γαλήνη. Εν ολίγοις, από την πυρκαγιά γεννάται φως.

Ο Don Juan περιγραφεί τα βήματα το πώς να χρησιμοποιήσεις έναν ασήμαντο τύραννο για να επιτύχεις μια κατάσταση επεκταμένης συνείδησης. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις συνειδητά να αναζητήσεις την αλήθεια. Όπως σημειώνει και ο Gurdjieff, η ερώτηση πρέπει να είναι «φλέγουσα» Ο Neo, στη MATRIX, είχε ένα "αγκάθι στο μυαλό του."

Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξουμε το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρο μας. Αυτό σημαίνει να μην λαμβάνουμε μέρος στο «γλέντι» της MATRIX, και να αρχίσουμε να σκάβουμε την επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία αποκαλύπτει στον αναζητητή ότι υπάρχουν παντού στοιχεία της υπέρ-διαστασιακής πραγματικότητας στην οποία η δικιά μας ενσωματώνεται. Μόλις γίνει αυτό αντιληπτό, πρέπει να αποφασίζουμε εάν επιθυμούμε να έχουμε πρόσβαση σ’ αυτήν την πραγματικότητα, ή εάν είμαστε ικανοποιημένοι με την παρούσα. Στην ταινία αυτό παρουσιάζεται ως η επιλογή ανάμεσα στο κόκκινο χάπι, ή στο μπλε χάπι.

Αυτή είναι, ουσιαστικά, η επιλογή που πρέπει να κανείς για να γίνεις πολεμιστής. Ένας πολεμιστής, με μυθικούς όρους, είναι το άτομο που έχει αυτοπειθαρχία και έλεγχο στον εαυτό του επειδή αυτό είναι απαραίτητο για να κάνει το επόμενο βήμα, να γίνει άνθρωπος της γνώσης.

Ο Gurdjieff περιγράφει αυτήν την διαδικασία ως "τήξη." Παρατηρεί ότι η εσωτερική ενότητα αποκτάται με τη βοήθεια "της τριβής," από την προσπάθεια μεταξύ του "ναι" και του "όχι" στο άτομο. Και εκεί είναι που μας χρησιμεύει ο ασήμαντος τύραννος. Οι ασήμαντοι τύραννοι παράγουν την τριβή στη ζωή μας. Είναι ενοχλητικοί, εκνευριστικοί, εξαγριωτικοί. Μπορούν να αποστραγγίξουν ενέργεια με τις απαίτησης τους για χρόνο και προσοχή, με εργαλεία τον οίκτου και τον χειρισμό. Μπορούν να μας συκοφαντήσουν, να πάθουν κρίσεις και να δώσουν παραστάσεις δίκαιας αγανάκτησης που είναι βασισμένες μόνο στις παραισθήσεις τους, να παραβιάσουν την προσωπική μας ζωή, την ελεύθερη μας βούληση, και άλλα ευτράπελα. Αλλά, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είναι σαν συνεργάτες που μας διδάσκουν την ανεκτικότητα και το συγχρονισμό. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρόθεσή τους. Αλλά όπως λέει και Μεφιστόφιλος στον Faust, "είμαι αυτός που σκοπεύει συνεχώς να πράττει το κακό, όμως κάνω το καλό."

Οι μηχανορραφίες των υπηρετών της πυραμίδας στον κόσμο μας είναι έτσι. Η MATRIX, το αρπακτικό, ο κακός μάγος, όπως θέλετε αποκαλέστε την, σκοπεύει να μας αποστραγγίξει από την ενέργεια μας, να μας χρησιμοποιήσει για τροφή, και να μας χειριστεί για τους άγνωστους σκοπούς της, και το κάνει μέσω των πρακτόρων της: τους ασήμαντους τύραννους.

Κατά συνέπεια η "προπόνηση" με αυτούς τους ασήμαντους τύραννους μας επιτρέπει κάνουμε το τέταρτο βήμα: για να γίνουμε «Βλέποντες». Αυτός που ΒΛΕΠΕΙ αυτό που είναι πραγματικό. Και έτσι όταν ανακαλύπτουμε έναν ασήμαντο τύραννο στην ζωή μας, είναι απαραίτητη μια στρατηγική για να τον προκαλέσουμε να «χτυπηθεί» μαζί μας, μια συστηματική παρενόχληση που όχι μόνο θα τον κάνει να ασχοληθεί μαζί μας, αλλά και να τον προκαλέσει να εκτεθεί για αυτό που είναι και σε άλλους ανθρώπους. Κατ' αυτό τον τρόπο, όχι μόνο είναι χρήσιμοι στο ακόνισμα των ικανοτήτων μας, μα γίνονται ανίκανοι να επιβάλουν την τυραννία τους και σε άλλούς.

Πολύ σωστά, ο Don Juan μας λέει ότι μακροθυμία σημαίνει, να καθυστερείς με το πνεύμα κάτι που ο πολεμιστής ξέρει ότι είναι δικαίως οφειλόμενο. ΔΕΝ σημαίνει ότι ένας πολεμιστής σκέφτεται συνεχώς το πως να κάνει κακό σε κάποιον, ή το πώς θα εκδικηθεί κάποιον. Η μακροθυμία είναι κάτι ανεξάρτητο. Εφ' όσον έχει ο πολεμιστής έλεγχο, πειθαρχία, και συγχρονισμό, η μακροθυμία βεβαιώνει το να αποδοθεί στο οποιοδήποτε η οφειλόμενη του άξια.

Ένα βασικό γεγονός που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι: κατά βάθος, ΔΕΝ παλεύουμε με ένα άτομο, αλλά με ένα πρόγραμμα, με τους "πράκτορες της MATRIX," που πατάνε κουμπιά και τραβάνε μοχλούς πίσω από την σκηνή. Όπως έγραψε ο Παύλος:

"ότι ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τάς αρχάς, προς τάς εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτο, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις... " [ Προς Εφεσίους 6:12 ]

Και στον δυναμισμό του απολογισμού του Καστανέντα το πώς να αντιμετωπίζουμε έναν ασήμαντο τύραννο, ανακαλύπτουμε πώς η γνώση προστατεύει. Δώστε στο ψέμα ότι ζητάει: Την Αλήθεια.

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή, ότι όταν μιλάμε για τους ασήμαντους τύραννους, μιλάμε για τους πράκτορες της MATRIX ακριβώς όπως περιγράφονται στον κινηματογράφο. Με άλλα λόγια, ο καθένας μπορεί - σε μια στιγμή - να "φορτωθεί" με ένα "προγράμματα πράκτορα" και να αρχίζει να λειτουργεί σαν ασήμαντος τύραννος για πρώτη φορά. Έτσι κι’ όταν ένας πράκτορας σε κάποιο "παράρτημα" δεν είναι πλέον απαραίτητος, μπορεί να τον «σβήσουν» και να μην ξαναενοχλήσει κανέναν εκτός κι’ αν είναι και πάλι απαραίτητος ως "πράκτορας". Και ειλικρινά, οποιοσδήποτε από μας μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή, να ενεργοποιηθεί ως ασήμαντος τύραννος στην ζωή κάπου άλλου! Εντούτοις, μόλις αρχίσει να βαδίζει το μονοπάτι του πολεμιστή ή του υποψηφίου «Έλλην», αυτό είναι λιγότερο πιθανό. Ο λόγος είναι ότι η συνειδητοποίηση και η αναγνώριση ότι αυτό είναι ανά πάσα στιγμή πιθανό, συμβάλλει στην υπεράσπιση του πολεμιστή ενάντια σε τέτοιο χειρισμό. Όπως λέει ο Don Juan , ένα από τα κύρια γνωρίσματα του πολεμιστή είναι αυτοεξέταση. Ένας πολεμιστής είναι αυτό-προσανατολισμένος, όχι με εγωιστικό τρόπο, αλλά από την άποψη μιας συνολικής και συνεχούς εξέτασης του εαυτού. Οι πολεμιστές κάνουν συνεχώς "στρατηγικούς απολογισμούς" σε μια προσπάθεια να ξεριζωθεί η αυταρέσκεια τους που είναι αυτή η οποία καθιστά τα ανθρώπινα όντα τρωτά στη χρησιμοποίηση ως "πράκτορες" στη MATRIX.

Πίστευε και μη, … ερεύνα !

Edited by - Binational on 18/06/2002 15:15:47

AngelosΜέλος
18/12/2005, 15:19:55
OANNHSEA

Εγώ μαζί σου είμαι. Για την "Δυνατή και Ελληνική πάλιρροια (R)" που ανέφερα ήταν joke
με την ostria.

Angelos

18/12/2005, 18:36:01
quote:

OANNHSEA

Όταν έπεσε στην επειφάνεια της Σελήνης το άνω μέρος του οχήματος καθόδου οι σεισμογράφοι κατέγραφαν γαι πολλές μερές μετά σεισμικά κύματα. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΣΕΛΗΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΗ ΣΕΛΗΝΗ. Κάποιος που έχει τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ γύρω από φυσική και τον τρόπο μετάδωσης των κυμάτων ξέρει πως στα στερεά το κύμα μεταδίδεται πιο γρήγορα από τα υγρά και τα αέρια και δη δεν εξασθενεί τόσο γρήγορα.

πιο γρηγορα ναι, αλλα αντηχει επι πολλες μερες ενα συμπαγες σφαιρικο σωμα?

αν ναι, γιατι τους εκανε εντυπωση?

quote:

Κυρίως το αναφέρω αυτό για τον jonniebegood και την αναφορά του στην "κατασκευή" της Σελήνης από ένα λαό με την δική μας τεχνογνωσία.

χαλαρωσε φιλτατε!

δεν το υποστηριξα εγω, απλα ανεφερα τι λεει ο Ντον Γουιλσον.

και ειπε "περιπου" σαν την δικη μας τεχνολογια.

εγω ειπα ξεκαθαρα οτι "δεν παιρνω θεση" γιατι δεν εχω τα απαραιτητα στοιχεια για να κρινω.

quote:

Ειλικρινά ρε άνθρωποι ΕΛΕΟΣ. Καθήστε λίγο και υπολογίστε πόση ενέργεια χρειάζεται για να γίνει κάτι παρόμοιο και θα δείτε ότι και ο ήλιος τους να είχε πρόβλημα θα ήταν πιο εύκολο να τον ζωντανέψουν παρά να φτιάξουν ένα σκάφος σαν την Σελήνη!

τωρα αυτο το λες εσυ που παρεθεσες ενα σωρο μαθηματικους τυπους?

ζωντανευουν τα αστρα φιλτατε, περαν του να ξαναεκραγουν αν εχουν μετατραπει σε ερυθρο γιγαντα?

ζωντανευει ενα αστρο που γινεται νοβα, ή ενας λευκος νανος?

ενας φαιος?

quote:

Jonnie μια δεύτερη παρατήρηση - οι θάλλασες της Σελήνης δεν αποτελούνται από μεταλλικό υλικό. Ξανακάνε μία μελέτη και θα δεις τι ακριβώς είναι ο λεμονίτης.

ψαξε και εσυ το παχος του στρωματος του λεμονιτη και πως δημιουργηθηκε.

λες ο λεμονιτης να ηταν το ανθεκτικο υλικο στο οποιο δημιουργηθηκαν τοσο ρηχοι κρατηρες?

.

να κανω και μια διορθωση στο προηγουμενο μηνυμα μου: αν θυμαμαι καλα κρατηρες υπαρχουν μονο στην πλευρα που βλεπουμε - η σκοτεινη πλευρα της σεληνης διαθετει αποκρημνα βουνα και ελαχιστους κρατηρες

.

να μιλησω και λιγο πρακτικα για την επιδραση του δορυφορου μας στα εμβια οντα?

ειμαι κηπουρος και γνωριζω στην πραξη γιατι δεν πρεπει να κλαδευω στην γεμιση της σεληνης - γιατι οι χυμοι ανερχονται στα ακρα των φυτων και αν τα κλαδεψω θα τους στερηθουν.

αν ομως θελησω ενα κλαδι για στυλιαρι καποιου εργαλειου, θα το κοψω στην χαση, που οι χυμοι κατερχονται στις ριζες.

αν φυτεψω στην χαση τα φυτα ειναι ασθενικα και η διαφορα τους ειναι οφθαλμοφανης σε σχεση με αυτα που φυτευτηκαν στην γεμιση.

αν παλι διαβασετε λιγη βιολογια θα δειτε οτι η ζωη προσαρμοστηκε στην επιδραση του δορυφορου μας - απο τους μονοκυτταρους οργανισμους εως τα πρωτευοντα

.

ΥΓ. εγω παντως δεν ηρθα με την σεληνη στην γη.

ηρθα κανονικα με ιπταμενο δισκο απο τον μιζαρ!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

skepticΜέλος
18/12/2005, 19:48:53
Tο γεγονός ότι η Σελήνη ηχεί σαν καμπάνα και με παρατεταμένες δονήσεις από τις διάφορες προσκρούσεις στην επιφάνειά της δεν το είπε ο οποιοσδήποτε αλλά οι επιστήμονες και το έχω ακούσει επίσης και από τον διάσημο αστροφυσικό Carl Sagan στο περίφημο έργο του COSMOS.
Eκεί οι επιστήμονες στη Γη μέσω ειδικών εκπομπών ισχυρών επίγειων Laser στοχεύοντας σε ανακλαστήρες που έστησαν οι αστροναύτες στη Σελήνη μπόρεσαν και εντόπισαν με απίθανη ακρίβεια τις υπερευαίσθητες δονήσεις που ακόμα προκαλούνται στην Σελήνη από πρόσκρουση μεγάλου μεγέθους μετεωρίτη στο πανω δεξιό τμήμα της πριν απο περίπου 800 χρόνια. Μια πρόσκρουση που είναι καταγεγραμένη απο χρονικογράφους της εποχής και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων! Η Σελήνη λοιπόν συνέχισε να δονήτε σαν καμπάνα έστω και σε μικρό βαθμό ακόμα και μετά απο το πέρασμα 800 χρόνων κάτι που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους επιστήμονες ως προς την σύστασή της.

Όσον αφορά για τους κρατήρες στην μη ορατή πλευρά της Σελήνης από φωτογραφίες που έχω δει (μπορείτε επίσης να δείτε υψηλής ευκρίνειας φωτογραφία της μη ορατής πλευράς στη σελίδα 2 του παρόντος) έχω συμπαιράνει ότι έχουν πάνω κάτω την ίδια κατανομή(αρκετούς περισσότερους όμως σε αριθμό) με αυτή της φανερής πλευράς.
..δείτε και τους μπόλικους κρατήρες καθώς και διάφορες νέες πληροφορίες εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Far_side_(Moon)

Kαι μια υπέροχη φωτογραφία της μη ορατής πλευράς παρμένη από τον βολιστήρα Clementine.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2a/Moon_PIA00304.jpg

Όπως βλέπετε η επιφάνεια είναι γεμάτο κρατήρες και με πολύ λίγες "θάλασσες"(ονομασία για τις σκοτεινές πεδινές περιοχές).
Οι "θάλασσες" στη μη ορατή πλευρά είναι μόλις 2.5% της ολικής επιφανείας σε σχέση με τις κατα πολύ περισσότερες 31.2% της φανερής πλευράς.

Edited by - skeptic on 18/12/2005 19:58:14

18/12/2005, 21:07:02
Angel realy sorry, αλλά μετά από ξενύχτη είναι κάπως δύσκολο να καταλάβω το χιούμορ.

Jonniebegood
Για την καμπάνα σου απάντησε ο φίλτατος και λάτρης της λογικής σκέψης Sceptic όπως επίσης και για την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
Θα πρέπει να ξέρεις δε ότι από την αρχή της ιστορίας της γης η Σελήνη έπαιξε το ρόλο του κυματοθραύστη σε όλες τις ουράνιες απειλές που προσπάθησαν να χτυπήσουν την γη. Με λίγα λόγια χρωστάμε την ύπαρξη μας σε αυτήν και στο σύστημα Σελήνης-Γης.

Αλλά, γράψε μου, ειλικρινά γιατί αναφέρεις ότι το είπε εκείνος ή ο τάδε χωρίς να το ελέγξεις πρώτα (με όποιο τρόπο νομίζεις εσύ); Θεωρείς τα γραφώμενα του κάθε ενός (και οι περισσότεροι είναι απατεώνες) σαν ευαγγέλιο που πρέπει να ακολουθείται;

Τώρα για το θέμα του άστρου.
Το ανέφερα σχεδόν σαν σχήμα λόγου αλλά....
Α) Ακόμα και εάν ήταν 100 χρόνια μπροστά μας ξέρεις πόση ενέργεια θα χρειάζονταν να κατασκευαστεί ένα τέτοιο διαστημόπλοιο;
Β) Ξέρεις πόση ενέργεια θα ήθελε να ξεκινήσει; Μόνο από τον τύπο διατηρήσεως της ορμής m*u=m*u μάζα επί ταχύτητα (σε newton) βγάλε την δύναμη που χρειάζεται. Δεν είναι δα και τόσο μπροστά για να έχουν άλλες εξωτικές μορφές προώθησης.
Γ) Ξέρεις πόση ενέργεια θα ήθελε για την διατήρηση του πληθυσμού μέσα σε αυτήν μέχρι να βρεθεί ένα ΠΑΡΟΜΟΙΟ οικοσύστημα;
Με λίγα λόγια και μόνο υπολογίζοντας την χρειαζούμενη ενέργεια βρίσκεις ότι με αυτή την ενέργεια θα μπορούσαν:
α) να δημιουργήσουν τόσες πολλές βόμβες υδρογόνου που θα μπορούσαν να ξυπνήσουν κάθε ήλιο - εκτός βέβαια ακραίες καταστάσεις - ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ όπως ένας καφέ νάνος δεν θα επέτρεπαν την εξέλιξη της ζωής. (Λίγο μελέτη ακόμα πάνω στην αστροφυσική.)
β) σε περίπτωση που ο ήλιος ήταν κάτι παραπάνω από δραστήριος θα μπορούσαν να τον "χαλαρώσουν" λίγο.(Έτσι και αλλιώς θα είχαν άφθονη ενέργεια.)
γ) να κατασκευάσουν ένα σωρό ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ και ΤΑΧΥΤΕΡΑ σκάφη (η μαζική παραγωγή είναι ευκολότερη και πιο ΣΙΓΟΥΡΗ) εκτοξευόμενα προς ΟΛΕΣ τις κατευθήνσεις για βρουν πιο γρήγορα τον βιοσυμβατό πλανήτη (Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο).

Τέλος για το θέμα του λεμονίτη. Στην Σελήνη ΦΥΣΑ ΑΝΕΜΟΣ - Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και μια και η βαρύτητα είναι μικρότερη από την γήινη μπορεί να ΚΑΛΥΨΗ τους δημιουργούμενους κρατήρες με σκόνη. Πως δημιουργήται αυτή; Ε, λίγο παραπάνω μελέτη στην αστροφυσική δεν θα έβλαπτε.
Σου συνηστώ δε τρια βιβλία του Clark (είναι ο αγαπημένος μου) που έχουν άμεση σχέση με την συζητησή μας.
1) Ραντεβού με τον Ράμα (Αν και είναι 4 βιβλία)
2) Γαιώφως
3) Τραγούδια της μακρινής Γης

kondorasΜέλος
18/12/2005, 23:30:01
quote:

OANNHSEA:

Α) Ακόμα και εάν ήταν 100 χρόνια μπροστά μας ξέρεις πόση ενέργεια θα χρειάζονταν να κατασκευαστεί ένα τέτοιο διαστημόπλοιο;
Β) Ξέρεις πόση ενέργεια θα ήθελε να ξεκινήσει; Μόνο από τον τύπο διατηρήσεως της ορμής m*u=m*u μάζα επί ταχύτητα (σε newton) βγάλε την δύναμη που χρειάζεται. Δεν είναι δα και τόσο μπροστά για να έχουν άλλες εξωτικές μορφές προώθησης.

Φίλε OANNHSEA.

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τα λεγόμενά σου και σ'ευχαριστώ ειλικρινά που δαπάνησες τόσο χρόνο για να παρουσιάσεις με αποδείξεις τί είναι πιθανότερο να συμβαίνει με την Σελήνη. Έμαθα πράγματα που δεν ήξερα και δεν νομίζω να μου τα παρέθετε κανείς έτσι (αν και ακόμη σπάω το κεφάλι μου με μερικούς τύπους!)...
Σ'αυτό το σημείο όμως πιστεύω ότι κάνεις ένα λάθος. Πριν από μόλις 150 χρόνια αν έλεγες σε οποιονδήποτε κορυφαίο επιστήμονα (πόσο μάλλον σε έναν π.χ. αγρότη) ότι ο άνθρωπος όχι μόνο θα φτιάχνει αεροπλάνα, αλλά θα πατήσει και στην Σελήνη (;), θα σου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ με βάση τα τότε δεδομένα ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ, συμφωνείς; 100 χρόνια εξέλιξης είναι ΠΑΡΑ πολλά (όπως και "100 χρόνια μοναξιά", χεχε).

Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;

beyondΜέλος
19/12/2005, 14:06:08
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ..ΠΑΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ..

ΟΤΙ ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΩΣ ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ,Η ΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΡΑΜΑ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ..
Η ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ C4 KAI ΛΙΓΟ ΔΕΥΤΕΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΗΛΙΟ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΡΕΛΛΟ..

ΕΤΣΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΜΕ ,ΑΥΣΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ..

ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ..

Η ΤΟ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΝ ΤΗ ΓΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

PeronosporosΜέλος
19/12/2005, 15:26:54
quote:
Η ΤΟ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΝ ΤΗ ΓΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ...
Αν είχαμε εμείς τόση ενέργεια θα γαιοποιούσαμε την Αφροδίτη και τον Άρη και δεν θα παίρναμε τον πρώτο πλανήτη κιβωτό για το άλφα του κένταυρου παραδείγματος χάρη.
Ά και η γαιοποίηση ενός πλανήτη δεν σημαίνει καθόλου ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει εκεί . Μπορεί να είναι ιθαγενής ένας ιός τύπου Έμπολα ο οποίος θα είναι πολύ διαδεδομένος στην ατμόσφαιρα και να αντέχει στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Σε τέτοια περίπτωση και να γαιοποιήσεις τον πλανήτη Δώρον άδωρον διότι θα πεθάνει το 99% των ατόμων που θα πατήσουν το πόδι τους χωρις σκάφανδρο. Και συνυπολόγισε και το γεγονός ότι το έδαφος μπορεί να είναι τοξικό για τα γήινα φυτά (που είναι πολύ εύκολο να συμβεί, ακόμα και στην γή υπάρχουν στείρα εδάφη) και τα ιθαγενή να μην είναι εδώδιμα....

Αυτό που λέτε πάντως ως επιχείρημα δεν στέκει

quote:
Πριν από μόλις 150 χρόνια αν έλεγες σε οποιονδήποτε κορυφαίο επιστήμονα (πόσο μάλλον σε έναν π.χ. αγρότη) ότι ο άνθρωπος όχι μόνο θα φτιάχνει αεροπλάνα, αλλά θα πατήσει και στην Σελήνη (;), θα σου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ με βάση τα τότε δεδομένα ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ, συμφωνείς; 100 χρόνια εξέλιξης είναι ΠΑΡΑ πολλά (όπως και "100 χρόνια μοναξιά", χεχε).
Διότι ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει με αυτό το σκεπτικό. Κρίνουμε με βάση αυτά που γνωρίζουμε και όχι με αυτά που μπορεί να συμβούν στο απώτερο μέλλον....
Επιπροσθέτως οι "σκουληκότρυπες" είναι θεωρητικά αντικείμενα ακόμη και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν πραγματικά. Και σας είπα ότι χρειάζεται διορθωτική προώθηση με ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ κινητήρες για να μπεί σε τροχιά η Σελήνη αν είναι τεχνητή (μόνο με σκουληκότρυπες ΔΕΝ γίνεται να μπεί σε τροχιά)....
Τα ακροφύσια των πυραύλων της Σελήνης που είναι ??

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

19/12/2005, 15:45:24
αν ειναι ετσι οπως τα λες ,κυματοθραυστης και τα λοιπα

quote:

Jonniebegood
Για την καμπάνα σου απάντησε ο φίλτατος και λάτρης της λογικής σκέψης Sceptic όπως επίσης και για την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
Θα πρέπει να ξέρεις δε ότι από την αρχή της ιστορίας της γης η Σελήνη έπαιξε το ρόλο του κυματοθραύστη σε όλες τις ουράνιες απειλές που προσπάθησαν να χτυπήσουν την γη. Με λίγα λόγια χρωστάμε την ύπαρξη μας σε αυτήν και στο σύστημα Σελήνης-Γης.

τοτε αυτες οι αναλογιες δεν θα επρεπε να ειναι αντιστροφες?????

quote:
Όπως βλέπετε η επιφάνεια είναι γεμάτο κρατήρες και με πολύ λίγες "θάλασσες"(ονομασία για τις σκοτεινές πεδινές περιοχές).
Οι "θάλασσες" στη μη ορατή πλευρά είναι μόλις 2.5% της ολικής επιφανείας σε σχέση με τις κατα πολύ περισσότερες 31.2% της φανερής πλευράς.

φιλικα

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

beyondΜέλος
19/12/2005, 17:53:46
"Αν είχαμε εμείς τόση ενέργεια θα γαιοποιούσαμε την Αφροδίτη και τον Άρη και δεν θα παίρναμε τον πρώτο πλανήτη κιβωτό για το άλφα του κένταυρου παραδείγματος χάρη. "

ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΑΙΟΠΟΙΕΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ) ΣΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑ-ΣΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ?

ΙΣΩΣ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑ-ΣΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ-ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,ΔΕΙΤΕ:

http://www.physics4u.gr/articles/epr.html

http://www.physics4u.gr/articles/teleport2.html

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

beyondΜέλος
21/12/2005, 18:57:24
ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LINKS:

http://www.nineplanets.org/luna.html

http://www.space.com/scienceastronomy/moon_formation_040621.html

http://www.lunarsoil.com/

http://www.badastronomy.com/bad/misc/apollohoax.html

http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clementine.html

21/12/2005, 20:20:51
quote:

Jonniebegood

και ανταπαντησαν ερωτωντας αλλοι που με προλαβαν...

quote:

Αλλά, γράψε μου, ειλικρινά γιατί αναφέρεις ότι το είπε εκείνος ή ο τάδε χωρίς να το ελέγξεις πρώτα (με όποιο τρόπο νομίζεις εσύ); Θεωρείς τα γραφώμενα του κάθε ενός (και οι περισσότεροι είναι απατεώνες) σαν ευαγγέλιο που πρέπει να ακολουθείται;

θα σε παρακαλουσα να διαβαζεις πιο προσεκτικα το τι γραφω.

ειπα εξ αρχης "δεν παιρνω θεση" και απλα παρεθεσα συνοπτικοτατα τα στοιχεια του Ντον Γουιλσον που ξεκινησε την ιστορια.

αν εμενα μου εκαναν κατι τετοιο, θα ηταν αφορμη να παραθεσω τα δικα μου στοιχεια και οχι να σπαστω. (αν με πιανεις)

το να παραθεσω την γνωμη καποιου αλλου δεν σημαινει οτι την ασπαζομαι - συζητηση κανουμε ή κανω λαθος?

quote:

Τώρα για το θέμα του άστρου.
Το ανέφερα σχεδόν σαν σχήμα λόγου αλλά....

ξερω - ειναι εφικτο αν σκεφθεις ποση ενεργεια σκορπαμε ανεξελεγκτα.

quote:

ξερω, γι αυτο ειπα οτι εκει χωλαινει η θεωρια του Γουιλσον - το προσεξες?

quote:

Γ) Ξέρεις πόση ενέργεια θα ήθελε για την διατήρηση του πληθυσμού μέσα σε αυτήν μέχρι να βρεθεί ένα ΠΑΡΟΜΟΙΟ οικοσύστημα;

εφικτον αν παρουμε την λεξη οικοσυστημα στα σοβαρα!

quote:

Με λίγα λόγια και μόνο υπολογίζοντας την χρειαζούμενη ενέργεια βρίσκεις ότι με αυτή την ενέργεια θα μπορούσαν:
α) να δημιουργήσουν τόσες πολλές βόμβες υδρογόνου που θα μπορούσαν να ξυπνήσουν κάθε ήλιο - εκτός βέβαια ακραίες καταστάσεις - ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ όπως ένας καφέ νάνος δεν θα επέτρεπαν την εξέλιξη της ζωής. (Λίγο μελέτη ακόμα πάνω στην αστροφυσική.)

πληηηζ!

τι θακαναν οι υδρογονοβομβες σε εναν ηλιο περαν του να επιταχυνουν την εκρηξη του?

quote:

β) σε περίπτωση που ο ήλιος ήταν κάτι παραπάνω από δραστήριος θα μπορούσαν να τον "χαλαρώσουν" λίγο.(Έτσι και αλλιώς θα είχαν άφθονη ενέργεια.)

θα ηθελα ειλικρινα να μαθω το πως...

quote:

γ) να κατασκευάσουν ένα σωρό ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ και ΤΑΧΥΤΕΡΑ σκάφη (η μαζική παραγωγή είναι ευκολότερη και πιο ΣΙΓΟΥΡΗ) εκτοξευόμενα προς ΟΛΕΣ τις κατευθήνσεις για βρουν πιο γρήγορα τον βιοσυμβατό πλανήτη (Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο).

μιλας σαν μυκητας - οι ανθρωποι ειναι αγελαιο ζωο, δεν παραγουν "σπόρια" - αποικιζουν

quote:

Τέλος για το θέμα του λεμονίτη. Στην Σελήνη ΦΥΣΑ ΑΝΕΜΟΣ - Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και μια και η βαρύτητα είναι μικρότερη από την γήινη μπορεί να ΚΑΛΥΨΗ τους δημιουργούμενους κρατήρες με σκόνη. Πως δημιουργήται αυτή; Ε, λίγο παραπάνω μελέτη στην αστροφυσική δεν θα έβλαπτε.

ρωτησα αν γνωριζεις το παχος του λεμονιτη και δεν απαντησες - λιγη παραπανω μελετη δεν βλαπτει ποτε!

quote:

Σου συνηστώ δε τρια βιβλία του Clark (είναι ο αγαπημένος μου) που έχουν άμεση σχέση με την συζητησή μας.
1) Ραντεβού με τον Ράμα (Αν και είναι 4 βιβλία)
2) Γαιώφως
3) Τραγούδια της μακρινής Γης

σε ευχαριστω για την συμβουλη, αλλα ειμαι απο τους θαυμαστες του - τα εχω.

ξεχασες το της σκουληκοτρυπας...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

skepticΜέλος
21/12/2005, 22:30:39
quote:

Όσον αφορά την παραπάνω διαφορά οι επιστήμονες δίνουν ως πιθανή εξήγηση ότι ο φλιός της Σελήνης θα πρέπει να είναι κατά 40 Χλμ πιο παχύς στην μη ορατή πλευρά. Αυτό το γεγονός πρέπει να οφείλεται σε πρόσκρουση ενός ή περισσότερων γιγαντιαίων αστεροειδών στην επιφάνεια της Σελήνης κατά τα πρώτα στάδια της γεωλογικής δημιουργίας και εξέλιξης της. Αυτή η διαφορά, ο παχύτερος δηλαδή φλιός της μη ορατής πλευράς αποτρέπει στα λιωμένα υλικά (λάβα) να διεισδήσουν στην επιφάνεια της Σελήνης και να σχηματίσουν τις σκοτεινές "θάλασσες" παγωμένης λάβας.

beyondΜέλος
22/12/2005, 06:58:16
ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΠΥΛΗΣ" ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ..ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ..

ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΜΑΖΑ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ?

ΑΑΑ..ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ,ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΝΕΦΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ,ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ..ΜΕΤΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΜΑΣ !!!

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΥΧΡΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΟ ΗΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ,ΑΜΕ ΠΩΣ !!!

PeronosporosΜέλος
22/12/2005, 10:21:00
quote:
ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΠΥΛΗΣ" ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ..ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ..
Και ποιός σου είπε εσένα ότι έχουμε την πηγή ενέργειας να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία αυτή (έστω και αν την γνωρίζαμε) Όλη η γή να από ήταν κάρβουνο δεν θα έφτανε η ενέργεια για να δημιουργήσουμε τόσο μεγάλη σκουληκότρυπα. Οι πηγές ενέργειας που έχουμε ΔΕΝ μπορούν να ανακυκλωθούν τόσο γρήγορα για αν επιτύχουμε κάτι τέτοιο. Εδώ δεν θα έχουμε ρεύμα για να ικανοποίησουμε τις ανάγκες μας τα επόμενα 5 χρόνια....

beyondΜέλος
22/12/2005, 11:05:50
ΕΕ..ΣΙΓΑ ΠΙΑ !!
ΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ..

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΤΟΜΟΥ
ΣΥΝΤΗΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ
ΣΥΖΕΥΞΗ ΥΛΗΣ-ΑΝΤΙΥΛΗΣ
Κ.Λ.Π

PeronosporosΜέλος
22/12/2005, 11:27:56
quote:
ΕΕ..ΣΙΓΑ ΠΙΑ !!
ΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ..

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΤΟΜΟΥ
ΣΥΝΤΗΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ
ΣΥΖΕΥΞΗ ΥΛΗΣ-ΑΝΤΙΥΛΗΣ

LOL

Διάσπαση ατόμου: Πόσο ουράνιο νομίζεις ότι υπάρχει στη γή δηλαδή ? Τόσο που να χρειάζεται για σκουληκότρυπα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Σϋντηξη υδρογόνου: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, και για να τροφοδοτήσει τέτοια τεχνολογία θα ήθελε μάλλον όλους τους ωκεανούς της γής..
Σϋζευξη ύλης-αντιύλης: Υπάρχει αντιύλη ελεύθερη στην φύση και δεν με έχουν ενημερώσει?? Για να παραχθεί αντιύλη χρειάζεται τόση ποσότητα όση παράγεται από την ζεύξη....
κτλ κτλ

Μάλλον δεν υπάρχει αυτή η "θαυματουργή" πηγή ενέργειας....

skepticΜέλος
22/12/2005, 21:36:37
Ρε peronospore γιατί σκοτώνεις το όραμα τους...... Άσε τους ανθρώπους να ονειρεύονται...... You never know man, you never know!
να πετάξω και το αρχαίο μου.
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

beyondΜέλος
23/12/2005, 07:51:54
ΕΛΑ ΝΤΕ !! ΜΑΣ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ !!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ,ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ..

ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΥΛΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΕΥΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΛΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!

PeronosporosΜέλος
23/12/2005, 12:18:13
quote:
ΕΛΑ ΝΤΕ !! ΜΑΣ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ !!
Sorry ρε παιδιά δεν το κάνω σκόπιμα.
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΥΛΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΕΥΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΛΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τα άλλα να τα δεχτώ. Αλλα αυτό με τίποτα.... Βρήκες δηλαδή τον τρόπο να παράγεις ενέργεια από το τίποτα . Αυτό δεν ισχύει, ρώτα έναν φυσικό και θα σου πεί ότι παραβιάζει την στοιχειώδη "αρχή διατήρησης της υλοενέργειας" στο σύμπαν.

Αν όντως ισχύει πάς για Νόμπελ το λιγότερο.....