- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
γιατί υπάρχουν ένα σορό ανεγκέφαλοι που θα βγουν να σε δείξουν με το δάχτυλο..
Γιατί ώς γνωστό ότι δεν είναι *φυσιολογικό* στα πλαίσια ενός απλού ανθρώπου είναι κακό και μη αποδεκτό , αρκεί να δούμε την ιστορία .
Αλλά είναι άλλο θέμα αυτό .. Καλό δρόμο να χουμε.
'' Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά ''
Καταλαβαίνω ότι μάλλον το χάρισμά σου έχει δυο όψεις: κάποιες φορές ευχή και κάποιες κατάρα.
Υπάρχουν "κάποιοι" όμως που πραγματικά θα έδιναν γη και ύδωρ για να μπορούσαν να αποδείξουν (στον εαυτό τους περισσότερο) ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από εδώ, στο "μετά", κάτι που συνεχίζει. Πώς να σου το πω; υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να πιστέψουν ότι δεν γινόμαστε μόνο λίπασμα και ότι υπάρχει αυτό που λέμε ψυχή αλλά η λογική τους, τους εμποδίζει. Εσύ από την άλλη είσαι σίγουρη για τους δικούς σου λόγους. Ζηλεύω (καλοπροαίρετα πάντα) αυτή σου τη σιγουριά. Εγώ είμαι μάλλον άνθρωπος της λογικής και των αποδείξεων (δυστυχώς ή ευτυχώς) και σε αυτά τα πράγματα αποδείξεις δεν υπάρχουν (τουλάχιστον προς το παρόν).
Αυτοί οι "κάποιοι" λοιπόν που σου έλεγα, όταν βρεθούν στο δρόμο σου και νοιώσεις ότι χρειάζονται τη βοήθειά σου, φρόντισε να μην τους εκμεταλλευτείς με κανέναν τρόπο αλλά πρόσφερέ τους το όποιο χάρισμα διαθέτεις εάν μπορείς.
Ελπίζω και σου εύχομαι το χάρισμά σου να το προσφέρεις αφιλοκερδώς και αφειδώς (συναισθηματικά και υλικά εννοώ) και μόνο για καλό. Σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργεί μόνο ως ευχή και ποτέ ως κατάρα ![]()
quote:
Υπάρχουν "κάποιοι" όμως που πραγματικά θα έδιναν γη και ύδωρ για να μπορούσαν να αποδείξουν (στον εαυτό τους περισσότερο) ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από εδώ, στο "μετά", κάτι που συνεχίζει. Πώς να σου το πω; υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να πιστέψουν ότι δεν γινόμαστε μόνο λίπασμα και ότι υπάρχει αυτό που λέμε ψυχή αλλά η λογική τους, τους εμποδίζει. Εσύ από την άλλη είσαι σίγουρη για τους δικούς σου λόγους. Ζηλεύω (καλοπροαίρετα πάντα) αυτή σου τη σιγουριά. Εγώ είμαι μάλλον άνθρωπος της λογικής και των αποδείξεων (δυστυχώς ή ευτυχώς) και σε αυτά τα πράγματα αποδείξεις δεν υπάρχουν (τουλάχιστον προς το παρόν).
Κατανοώ τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου. Θα σου πω μια αλήθεια προσωπική, για να σε παρηγορήσω, για την οποία μάλλον θα έπρεπε να ντρέπομαι. Μέσα από προσωπικές εμπειρίες έχω όλες τις αποδείξεις που αναφέρεις ότι χρειάζεσαι. Δεν με καλύπτει. Μην ζηλεύεις λοιπόν.
Για μερικές μέρες, αφού απέκτησα τις αποδείξεις που ανέφερα, είχα μεγάλη εσωτερική γαλήνη και θυμάμαι πως περπατούσα στον δρόμο και χαμογελούσα. Κοιτούσα τον κόσμο τριγύρω μου και καταλάβαινα τι βλέπω. Έχοντας δει τι ακολουθεί μετά τον θάνατο -εδώ είναι το σημείο για το οποίο ντρέπομαι- έπιασα τον εαυτό μου να ανυπομονεί για αυτό.
Με τον καιρό όμως οι αναμνήσεις ξεθώριασαν "συναισθηματικά". Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά έπαψα να έχω μέσα μου τα συναισθήματα που είχα νιώσει. Έμεινα μόνο με την εγκεφαλική ανάμνηση. Όπως ένα τραγούδι που σου αρέσει πολύ αλλά όταν το ακουσεις πολλές φορές μετά δεν σου προσφέρει τα ίδια συναισθήματα, έτσι έγινε και με τις αναμνήσεις μου.
Αναλώνω την καθημερινότητά μου πλέον προσπαθώντας να ξαναζήσω τα όσα έζησα, μάταια ως τώρα.
Οπότε έρχομαι και σου λέω. Μην ζηλεύεις. Είναι στην φύση μας να μην ησυχάζουμε ποτέ.
Φίλη baroque ,
Διάβασα με κατανόηση την αποστροφή σου όσον αφορά την απάντησή μου στην παράκλησή σου για συμβουλές. Μην με παρεξηγείς. Το μόνο που ήθελα ήταν να σε γλιτώσω από διάφορα στάδια και να σε πάω κατευθείαν στο τελευταίο. Μάλλον δεν είναι η "ορθή οδός" και πρέπει να κάνεις μόνη σου τις (λανθασμένες εκ του αποτελέσματος) επιλογές σου για να καταλήξεις στην συμβουλή που σου έδωσα (να κάτσεις στα αυγά σου και να μην εκμεταλευτείς με κανέναν τρόπο τα όσα βλέπεις, ούτε καν να τα αναφέρεις). Μακάρι να σου πάνε όλα καλά και να βρεις την γαλήνη που αναζητάς με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να το κάνεις.
Δεν μπορεί όμως να μην διακρίνεις πως, αντικειμενικά, η λέξη "γαλήνη" συνεπάγεται "εσωτερική αποδοχή", "κατανόηση", "ηρεμία". Το να το "ψάχνεις" δεν είναι σε καμία περίπτωση τίποτα από τα παραπάνω. Θα σου δώσω μια ακόμα συμβουλή, ακόμα και ας έχει την ίδια τύχη με την πρώτη.
Αποδέξου αυτό που σου συμβαίνει ως δώρο για την ψυχική σου υγεία. Αποδέξου το ενδεχόμενο πως χάρη σε αυτή σου την αντίληψη των πραγμάτων, θα μπορέσεις να "επεξεργαστείς" περιστατικά που θα συμβούν πιο ομαλά. Αποδέξου το ενδεχόμενο πως χωρίς αυτό σου το "χάρισμα", σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να μην άντεχες συναισθηματικά την "επεξεργασία" των γεγονότων σε πραγματικό χρόνο, με ότι συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται για έναν άνθρωπο αυτό. Αποδέξου του και μην παίζεις μαζί του, μην το σκαλίζεις, μην το συζητάς. Είναι κάτι δικό σου και δεν πρόκειται να γίνει κανενός αλλου ποτέ, όσες αποδείξεις και να παρουσιάσεις. Είναι σαν ένα ακόμα άκρο του σώματός σου. Υπάρχει για να βοηθήσει εσένα και όχι όποιον το βλέπει.
-------------------------------------
http://en.wikipedia.org/wiki/Jegudiel
quote:Εάν μιλάς για μεταθανάτια ή επιθανάτια εμπειρία, σε παρακαλώ διευκρίνισέ το μου γιατί δεν τη θεωρώ απόδειξη. Ένδειξη ίσως, απόδειξη όμως όχι.
Μέσα από προσωπικές εμπειρίες έχω όλες τις αποδείξεις που αναφέρεις ότι χρειάζεσαι. Δεν με καλύπτει. Μην ζηλεύεις λοιπόν.
quote:
Παλι σε ονειρο,ζωντανα λενε λες και θα μπορουσαν να ειναι κατι αλλο (ο μικρος μου πριν μερικες εβδομαδες μας ειπε-το βραδυ ειμαι ξυπνιος και τη μερα κοιμαμαι-παιζει με το μυαλο μου συνεχεια αυτο το παιδι!Ειδα λοιπον το μεγαλο μου γιο να απλωνει το χερι του και να μου λεει "ελα πατερα,αρκετα βασανιστηκες" και με οδηγησε στο πιο γλυκο φως που εχω δει στη ζωη μου!Βρηκα και αλλους μαζι και για μερικους που δεν ειδα και τον ρωτησα που ειναι μου ειπε "εχουν δουλεια ακομα"!
Ξερετε τι μου φανηκε πιο περιεργο;
Οτι δε με λεει πατερα αλλα daddyyyyyyy(οταν με συναντα)και daaaaaddy(οταν θελει κατι)!
Οσο για τους ενδιαμεσους,το εχω ξαναγραψει και εδω(προ ευρηκα),εχω γνωρισει και εγω μια γερμανιδα που απλα δεν χρησιμοποιουσε το χαρισμα της για τα προς το ζην!
Δεν κατάλαβα, κάτι έχω χάσει μάλλον. Σε παρακαλώ ξαναπές το. Με μπέρδεψες.
Επίσης πες μου για το "διάμεσο". Μπορούσαν να αποδειχθούν αυτά που έλεγε;
quote:
Μιλάω για μια συνειδητή εξωσωματική εμπειρία, όχι όμως επιθανάτια. Την λεγόμενη "αστρική προβολή". Επίσης μιλάω για κάποια όνειρά μου στα οποία πέθανα (για ενα από αυτά έχω γράψει και σε κάποιο topic)-------------------------------------
Δεν μπορώ να τα δεχτώ ως απτές αποδείξεις. Παρόλα αυτά πες μου εάν θέλεις τι "είδες" και το θεώρησες απόδειξη. Γιατί προηγουμένως έγραψες ότι:
quote:Μίλησες δηλαδή για αποδείξεις.
Μέσα από προσωπικές εμπειρίες έχω όλες τις αποδείξεις που αναφέρεις ότι χρειάζεσαι
Επίσης πες μου γιατί λες ότι:
quote:Εφόσον θεωρείς ότι έχεις αποδείξεις, γιατί δεν σε καλύπτουν? Θα με βοηθούσες ίσως στο να καταλάβω ή να προσπαθήσω τουλάχιστον...
Δεν με καλύπτει. Μην ζηλεύεις λοιπόν.
quote:
Επίσης πες μου γιατί λες ότι:quote:Εφόσον θεωρείς ότι έχεις αποδείξεις, γιατί δεν σε καλύπτουν? Θα με βοηθούσες ίσως στο να καταλάβω ή να προσπαθήσω τουλάχιστον...
Δεν με καλύπτει. Μην ζηλεύεις λοιπόν.
Δεν με καλύπτουν φίλε μου γιατί δεν άλλαξε κάτι σε εμένα προσωπικά. Πάντα πίστευα ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Η επιβεβαίωση δεν άλλαξε κάτι στο "είναι" μου. Αντίθετα, ανυπομονώ να ξαναζήσω όσα έζησα , σε βαθμό μεγαλύτερο από ότι πριν τα βιώσω
Την περιγραφή σου τελικά την είχα διαβάσει πριν από μερικές μέρες. Το όνειρο όμως όχι.
quote:Αυτό ακριβώς έλεγα ότι ζηλεύω καλοπροαίρετα, το να πιστεύεις (και δεν εννοώ σε Θεούς και δαίμονες). Εγώ πάλι εάν δεν δω με την λογική δεν πείθομαι. Μακάρι να έχεις όμως δίκιο εσύ.
Δεν με καλύπτουν φίλε μου γιατί δεν άλλαξε κάτι σε εμένα προσωπικά. Πάντα πίστευα ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο.