- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
γυναικείο φύλλο
quote:
helios2012:
Όσο για το γυναικείο φύλο:
Τι περίεργη σύμπτωση.
Με το "γυναικείο φύλλο" εννοούσα κάτι ανάλογο με τον "Φύλλο" Ήλιο αλλά σε θηλυκή έκδοση. Τελικά το σχολίασε ένας ...φίλος Ήλιος.
"Φύλλος" και ο Απόλλων.
Ερίωπας52
Τι θές, να με σκάσεις (δεν είμαι και όνος, ήλιος είμαι) και να εκραγώ???
Αχ βρέ Ό-μηρε με την Ηλιάδα σου!
Τοξότις)
Παρακαλώ συνεχίστε...!
quote:quote:
Terity:
Καταλήγω όμως ότι ο Λουκάς-Ερίωπας ταλανεύει τις ψυχές όσων είναι πρόθυμοι να τον ακούσουν. Και πιστεύω ότι το κάνει από αγάπη.O Ερίωπας καλή μου φίλη είναι αδιάφορος όπως είναι και ο θεός αδιάφορος
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που λες ότι ο Θεός είναι αδιάφορος. Για μένα ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από αγάπη για όλα του τα δημιουργήματα, για όλο το σύμπαν. Πώς μπορεί ένας αδιάφορος Θεός να έχει δημιουργήσει τέτοια ομορφιά;
quote:
Όλα τα υπόλοιπα είναι δημιουργήμτα των ποιητών οι οποίοι καλά-καλά δε γνωρίζουν τι σημαίνει "Αγάπη". Μπερδεύονται με τους μηρούς τους και ονομάζουν "Αγάπη" τον Έρωτα. Άλλο πράγμα ο "Έρωτας" και άλλο η "Αγάπη", μη τα μπλέκουμε.
Σου υπενθυμίζω ότι υποσχέθηκες να αποκωδικοποιήσεις το "μηρό". Μήπως ήρθε η ώρα του;
quote:
Ο άνδρας "Αγαπάει", η γυναίκα "Ερωτεύεται". Η μητέρα "Αγαπάει" τα παιδιά της γι' αυτό και αυτά όσο εισπράτουν την αγάπη της παραμένουν ερωτευμένα μαζί της έτσι όπως ήταν και οι πρωτόγονοι λαοί που λάτρευαν την Μητέρα Θεά, τήν Δαμάτηρα, ή Φύση, ή Γη, ή Εριώπιδα.
Τώρα ποιος είναι μισογύνης;
quote:
Οι γυναίκες έχουν πάντοτε την ανάγκη μιάς μεγαλύτερης 'Αγάπης" για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να "τεμαχίσουν το σώμα" της αγάπης και να το μοιράσουν έτσι ώστε να πολλαπλασιαστεί η Αγάπη και να θρέψει τον Άνθρωπο. Δυστυχώς όμως αγαπητή μου φίλη κάποια άθλια υποκείμενα έχουν μετατρέψει σήμερα το "Ιερό Σκάφος" της αγάπης σε αντικείμενο Χρηματιστηρίου. Τα γραμμάτια όμως θα τα πληρώσουν μαζεμένα. Θυμάσαι την Λυσιστράτη, που μόλις έφυγε ο Στράτος επαρέλυσε το κράτος και μαζί του και ο στρατός;
Δεν πιστεύω ότι η αγάπη που έχει ανάγκη μια γυναίκα διαφέρει στο ελάχιστο από αυτή που έχει ένας άντρας. Χωρίς αγάπη, ο άνθρωπος πεθαίνει. Ακόμη και τροφή να έχει, πεθαίνει, ή είναι πολύ δυστυχισμένος.
quote:
Φίλη μου, η μόνη "ελπίδα" δεν είναι αυτά τα ολίγα ποιητικά που λές αλλά εσύ η ίδια και όλο το γυναικείο φύλλο το οποίο αν δεν αναλάβει τις ευθύνες του σύντομα, "ψωμάκι" δεν θα μείνει για κανένα κερατά αχμαντινεντζατ πάνω στον πλανήτη.
Δε νομίζω ότι μιλάω καθόλου ποιητικά. Τα βάζεις με το γυναικείο φύλλο. Το αντρικό πού το πας; Δεν βλέπετε ότι αιώνες τώρα η ενέργεια που κυριαρχεί στον πλανήτη μας είναι αντρική; Και γι'αυτό έχουμε φτάσει στα αίσχη που έχουμε φτάσει; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι εσείς οι άντρες είστε εκείνοι που πρέπει να έρθετε σε μεγαλύτερη επαφή με τη θηλυκή πλευρά του εαυτού σας και να την αφήσετε επιτέλους να εκφραστεί; Η Μητέρα Θεά, η Δαμάτηρα, ή Φύση, ή Γη, ή Εριώπιδα έχουν θηλυκή ενέργεια και την έχετε ρημάξει αφού έχετε αποσυνδεθεί από αυτή μέσα σας. Μαλακώστε λιγάκι.
Ελευθερία
Edited by - Terity on 05/03/2009 14:46:32
quote:
...θα ήταν μεγάλη παρέκκλιση, οπότε θα είχαμε τη λέξη "Μαρ-Κάαμπα" ή "Μερ-Κάαμπα", αφού το "έψιλον" στα Αραβικά...
Κηφεύς
Κηφεύς... πες μου σε παρακαλώ εάν το "Μαρ" ή το "Μερ" στη λέξη αυτή σημαίνει κάτι από μόνο του;
Ευχαριστώ
quote:
Κηφεύς... πες μου σε παρακαλώ εάν το "Μαρ" ή το "Μερ" στη λέξη αυτή σημαίνει κάτι από μόνο του;
Terity , διεχώρισα την λέξη "Μερ-Κάμπα", στα δύο γιατί ήθελα να συμεριλάβω τη λέξη Κάμπα ή "Κάαμπα", και τη λέξη "Μερ" που παραπέμπει στην Γαλλική λέξη mère, που σημαίνει "μητέρα", ή ακόμη και στην mer, που σημαίνει "θάλασσα".
Θα μου πεις και γιατί το έκανες αυτό. Απλώς για προβληματισμό. Μπορεί για κάποιον από τους συνομιλητές να σημαίνει κάτι.
Φιλικά
Κηφεύς
quote:quote:
Terity , διεχώρισα την λέξη "Μερ-Κάμπα", στα δύο γιατί ήθελα να συμεριλάβω τη λέξη Κάμπα ή "Κάαμπα", και τη λέξη "Μερ" που παραπέμπει στην Γαλλική λέξη mère, που σημαίνει "μητέρα", ή ακόμη και στην mer, που σημαίνει "θάλασσα".Θα μου πεις και γιατί το έκανες αυτό. Απλώς για προβληματισμό. Μπορεί για κάποιον από τους συνομιλητές να σημαίνει κάτι.
Φιλικά
Κηφεύς
Ευχαριστώ. Μητέρα λοιπόν. Θυμάστε την άσκηση του δίσκου/σβούρας; Το Μπα και το Κα; Σκοπός της ήταν η ενεργοποίηση της εσωτερικής Αργούς/Μερκάμπας. Η δημιουργία ενός διαύλου μεταξύ του αιθερικού μας σώματος ΚΑ και του ανώτερού μας εαυτού/αστρικού μας σώματος ΒΑ (Μπα).
Όταν επιτευχθεί αυτός λοιπόν ο δίαυλος τότε μάλλον καταλήγουμε στη Μητέρα, στην πηγή...
quote:
Ευχαριστώ. Μητέρα λοιπόν. Θυμάστε την άσκηση του δίσκου/σβούρας; Το Μπα και το Κα; Σκοπός της ήταν η ενεργοποίηση της εσωτερικής Αργούς/Μερκάμπας. Η δημιουργία ενός διαύλου μεταξύ του αιθερικού μας σώματος ΚΑ και του ανώτερού μας εαυτού/αστρικού μας σώματος ΒΑ (Μπα).
Όταν επιτευχθεί αυτός λοιπόν ο δίαυλος τότε μάλλον καταλήγουμε στη Μητέρα, στην πηγή...
Να λοιπόν, Terity, που βγήκε κάτι το ενδιαφέρον.
Για να δούμε τι θα πουν, πάνω σ'αυτό και οι υπόλοιποι συνομιλητές.
Κηφεύς
quote:
Ο θεός των ονείρων σου τι λέει για τον Λουκά τον θεραπευτή;
Δεν ήξερα ότι ο Απ. Λουκάς ήταν τόσο ευαίσθητη ψυχή.
http://www.parembasis.gr/2000/00_10_13.htm
Λέει ότι ακολούθησε παντού τον Απ. Παύλο. Ο Απ. Παύλος δεν είχε κάνει και ένα πέρασμα/πρσκήνυμα στην Κρήτη; Ήταν και ο Λουκάς μαζί του, άραγε;
Πέραν της εύστοχης παρα τήρησης του Sesostris την οποία παραθέτω αμέσως παρακάτω, για υπενθύμηση:
quote:
Sesostrs: Φίλε ΕΡΙΩΠΑ με έριξες κυριολεκτικά από τα σύννεφα . Γνώριζα ότι οι προϊσλαμικοί Άραβες λάτρευαν την Σελήνη , και ότι η Κάαμπα με τον μετεωρόλιθό της ήταν ανέκαθεν ιερό προσκύνημα με το ίδιο περίπου με το σημερινό τελετουργικό , αλλά το ότι υπήρξε Ινδουιστικός ναός , και ότι το μαύρο υφασμάτινο κάλυμμα τοποθετήθηκε για να καλύψουν τις παραστάσεις , δεν θα το φανταζόμουν ποτέ .
...βρήκα, μέχρι τώρα, στο link που μας παρέθεσες τρία ενδιαφέροντα αποσπάσματα στα οποία έκανα ελεύθερη μετάφραση από τα Αγγλικά (διότι η μετάφραση του Google δεν είναι και τόσο καλή), τα οποία παραθέτω αμέσως παρακάτω:
..."Παραδοσιακές αναφορές , λέγουν ότι μία από τις θεότητες μεταξύ των 360 που καταστράφηκαν όταν η χώρα κατακτήθηκε , ήταν αυτή του Κρόνου . Μία άλλη ήταν της Σελήνης και ακόμη μία ήταν μία που την αποκαλούσαν Αλλάχ . Αυτό δείχνει ότιστην Kaaba οι Άραβες λάτρεψαν τους εννέα πλανήτες στις προϊσλαμικές ημέρες.
Στην Ινδία, η πρακτική της “Navagraha” puja , που είναι η λατρεία των εννέα πλανητών, εξακολουθεί να υπάρχει . Δύο από αυτές τις θεότητες είναι ο Κρόνος και η Σελήνη ."
Μπορούμε να το σχολιάσουμε αργότερα.
Παραθέτω το δεύτερο απόσπασμα:
... "Στη σανσκριτική γλώσσα οι λέξεις Αλλάχ , Akka και AmbA είναι συνώνυμες .
Ο όρος “ALLAH” (Αλλάχ) αποτελεί μέρος Σανσκριτικών τραγουδιών επίκλησης της θεάς Durga , γνωστή και ως Bhavani , Chandi και Mahishasurmardini.
Η Ισλαμική λέξη για το Θεό , ως εκ τούτου , δεν αποτελεί καινοτομία αλλά η αρχαία σανσκριτική ονομασία που διατηρείται και συνεχίστηκε από το Ισλάμ .
Allah (Αλλάχ) σημαίνει στα Σανσκριτικά « ή μητέρα » και « η Θεά μητέρα » ."
Και προχωράω στην τρίτη παράγραφο:
..."Η ταυτότητα των συστημάτων Unani Ayurvedic δείχνει ότι Unani είναι ο Αραβικός προσδιορισμός που ορίζει το είδος διδαχής του συστήματος διοίκησης Ayurvedic που έπρεπε να εφαρμόζεται στην Αραβία όταν αυτή (η Αραβία) αποτελούσε μέρος της Ινδικής αυτοκρατορίας ."
Το σημαντικό είναι ότι με τη λέξη Unani = Γιουνάνι, αποκαλούσαν οι Αιγύπτιοι εμάς τους Έλληνες στην Αίγυπτο. Που αυτό μας λέει ότι: Unani Ayurvedic σημαίνει Ελληνικό Ayurvedic .
Φιλικά
Κηφεύς
quote:
Κηφεύς
Είναι πράγματι εκπληκτικό αυτό, φίλε Sesostris. Εγώ χάθηκα με τη Μερκάμπα και δεν είχα ανοίξει το link του Ερίωπα. Το άνοιξα για λίγο, τώρα, από περιέργεια, και έίδα πως έχει πολλά ενδιαφέροντα. Θα ασχοληθώ αύριο μ'αυτό.
Πρώτα θα σας πω για την περιπλάνησή μου με την Μερκάμπα, Κάμπα, Κάαμπα ...κτλ. καταλήγοντας και πάλι στην αρχή (δηλ. να μελετήσω τη βασική λέξη της Μερκάμπα). Καταθέτω τα συμπεράσματα:
![]()
Η πρώτη λέξη προφέρεται "Μάρκαμπ" = "Markab" Και σημαίνει "πλοίο". Εύκολα θα μπορούσαμε σε μια παλαιότερη γραφή να υπήρχε στο "μπε", φίλε Sesostris, μια "φάτχα" οπότε θα είχαμε τη λέξη "Μαρκάμπα" = "Markaba".
Υπάρχει και μία δεύτερη λέξη στη συνέχεια που προφέρεται "Μαράακιμπ", που έχει την ίδια έννοια.
Πάντως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν συγγενείς παραλλαγές μιας λέξης που έχουν την ίδια έννοια. Δεν ξέρω αν κάναμε την υπόθεση ότι μια άλλη παραλλαγή της λέξης ήταν "Μαρκάαμπα", θα ήταν μεγάλη παρέκκλιση, οπότε θα είχαμε τη λέξη "Μαρ-Κάαμπα" ή "Μερ-Κάαμπα", αφού το "έψιλον" στα Αραβικά δεν δημιουργείται με κανενός είδους τονισμό, αλλά μπορεί να υπάρξει μια φωνητική μόνο απόχρωση μεταξύ της "φάτχα" και της "κάσρα" ( δηλαδή μεταξύ του του "Α" και του "Ι").
Πήγα στη συνέχεια στη λέξη "Κάμπα" που σημαίνει: Ανέτρεψε. Δεν νομίζω ότι μας λέει τίποτα αυτό. Δεν νομίζετε ;
Τι λες φίλε Sesostris για όλα αυτά ;
ΥΓ.: Όπως μπορείς δε να δείς, για ακόμη μια φορά, η λέξη πλοίο στο "Google Translate" είναι τελείως διαφορετική από αυτήν του λεξικού του Θαλασσινού που παραθέτω.
Κηφεύς
Φίλε Κηφεύ και εγώ είμαι προβληματισμένος με το "Google Translate" .
Για το πλοίο και την βάρκα γνώριζα κι΄ εγώ την λέξη "Μάρκαμπ" = "Markab" πληθυντικός "Μαράακιμπ" και προφέρεται με μια φωνητική χροιά πρός το ε . Για το βαπόρι χρησιμοποιείται η λέξη "Σαφίνα" = "Safina"
Όσο για την τελευταία λέξη "Ράκαμπ" = "Rakab" , είναι ο αόριστος του "Άρκαμπ" = "Arkab" που έχει πολλαπλές σημασίες «Ιππεύω» , «Επιβιβάζομαι» , ανεβαίνω επάνω σε ποδήλατο , τραμ , κλπ . Πάντως το 1999 που ήμουν με την σύζυγό μου στην Αίγυπτο , όλοι αυτές τις δύο λέξεις χρησιμοποιούσαν "Μάρκαμπ" και "Σαφίνα" .
Υ.Γ.
Και κάτι ακόμα , προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το "Google Translate" ανάποδα δηλαδή από Αραβικά σε Ελληνικά , αλλά δεν τα κατάφερα .
*
Edited by - Sesostris on 06/03/2009 00:32:20
ίσως να είναι "κλειδωμένα" ώστε να μην μπορούν να ανοιχτούν μέσα από άλλο site
αν μπορούσαμε να βρούμε αυτές τις εικόνες από άλλη πηγή θα ήταν πολύ καλό!
quote:
Δυστυχώς φίλη Τοξότης τα links που παραθέτεις δεν μου ανοίγουν...
ίσως να είναι "κλειδωμένα" ώστε να μην μπορούν να ανοιχτούν μέσα από άλλο site
αν μπορούσαμε να βρούμε αυτές τις εικόνες από άλλη πηγή θα ήταν πολύ καλό!
Εμένα μου άνοιξαν κανονικά. Για προσπάθησε πάλι. Οντως έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο πολύ μειώθηκαν οι παγετώνες τα τελευταία χρόνια. Οι τελευταίες ανησυχητικές ειδήσεις έρχονται από πολλές περιοχές που έχουν γνωστούς παγετώνες, όπως η Σουηδία, η Αφρική και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Σήμερα, τα links ανοιξαν! Θα με τρελάνει το pc της δουλειάς... ότι θέλει κάνει...
Οντως... οι διαφορές ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι τεράστιες...
να δούμε πού θα πάει το πράγμα...
Πρόσφατα, σε ένα ντοκυμαντέρ του discovery που είδα, σχετικό με την Σελήνη, έλεγε πως για τις κλιματολογικές αλλαγές ευθύνεται και η σταδιακή, μικρή, αλλά σημαντική, απομάκρυνση της Σελήνης από την Γή,καθώς η Σελήνη είναι ο παράγοντας που δημιουργεί τις εποχές.
Η Γή "ταλαντεύεται" ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα οι αλλαγές των εποχών να είναι απότομες και με ακραία καιρικά φαινόμενα.
Οι επιστήμονες προσανατολίζονται στο να χτιστούν "φράγματα" στους ωκεανούς για να σταματήσουν το φαινόμενο των παλλιριών που ευθύνεται για την σταδιακή απομάκρυνση της Σελήνης...
Το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι πρακτικά τελειωμένο, δηλώνει ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΑΕ), καλώντας τη διεθνή κοινότητα να κάνει το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, φαινόμενο που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
«Νομίζω ότι όλοι οφείλουμε να έχουμε κατά νου πως το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι πρακτικά τελειωμένο» δήλωσε ο γάλλος επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας Κλοντ Μαντίλ σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, όπου πήγε για να παρουσιάσει την ετήσια έκθεση
World energy outlook της ΙΑΕ που δημοσιοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου.
«Το Κιότο είναι ένα πρωτόκολλο που εγκρίθηκε από ορισμένο αριθμό χωρών και του οποίου η περίοδος εφαρμογής εκπνέει το 2012, δηλαδή αύριο. Όσον αφορά τις επενδύσεις για τις βιομηχανίες είναι ήδη πολύ αργά» προσέθεσε.
Το Πρωτόκολλο που τέθηκε σε ισχύ το 2005, προβλέπει τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θεωρούνται οι βασικότεροι ένοχοι για την αναθέρμανση του πλανήτη.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ με το 1/3 των εκπομπών αερίων, αρνήθηκαν να το επικυρώσουν.
«Μπορούμε σίγουρα να συμπεράνουμε ότι οι ΗΠΑ είχαν άδικο που δεν επικύρωσαν το πρωτόκολλο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι το Κιότο, είναι αυτό που θα ακολουθήσει» είπε.
Με την απουσία μέτρων, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας, και με χρονικό ορίζοντα το 2030, θα καταγραφεί δραματική αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και προβλέπεται ότι πριν από το 2010 η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε ατμοσφαιρικούς ρύπους παγκοσμίως.
«Δεν πρέπει να αναμένουμε την παραμικρή πρόοδο στον κόσμο εκ μέρους των χωρών με τις περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα', παραδέχτηκε o Κλ.Μαντίλ, αναφερόμενος κυρίως στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία.
«Συνεπώς η πρόκληση κατά τα προσεχή χρόνια είναι να βρεθεί ένα μέσο ώστε να ανεβάσουμε όλο τον κόσμο στο ίδιο τρένο» είπε, εκφράζοντας ωστόσο «αισιοδοξία για τα ισχυρά κοινωνικά κινήματα που έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του
προβλήματος».
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ωκεανοί γίνονται ανησυχητικά πιο όξινοι
Associated Press
Τα αέρια του θερμοκηπίου απειλούν να απονεκρώσουν και τους ωκεανούς
Ναϊρόμπι
Ένα φαινόμενο που θυμίζει την όξινη βροχή των δεκαετιών του '70 και του '80 απειλεί τώρα τους ωκεανούς, προειδοποίησαν επιστήμονες στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα που πραγματοποιεί ο ΟΗΕ στην Κένυα. Η οξύτητα του νερού αυξάνεται λόγω του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα.
Οι ωκεανοί έχουν ήδη απορροφήσει το ένα τρίτο της παγκόσμιας εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου από τα αέρια που προκαλούν και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η διάλυση του διοξειδίου στο νερό αυξάνει την οξύτητα ανησυχητικά τις τελευταίες δεκαετίες.
«Η αύξηση της οξύτητας των ωκεανών αποτελεί σημαντική απειλή για τους θαλάσσιους οργανισμούς» δήλωσε ο καθηγητής Στέφαν Ράμστορφ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Έρευνας Κλιματικών Φαινομένων του Πότσνταμ στη Γερμανία.
Το φαινόμενο απειλεί να «αλλάξει ριζικά» τη διατροφική αλυσίδα επιδρώντας στους πληθυσμούς των ψαριών, προειδοποίησε ο Ράμστορφ. Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα κοράλια, τα οποία δυσκολεύονται να συνθέσουν τον ασβεστολιθικό σκελετό τους κάτω από τόσο όξινες συνθήκες.
Ο Ράμστορφ επανέλαβε επίσης τις προειδοποιήσεις για άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Σε διάστημα 70 ετών, περίπου 200 εκατ. άνθρωποι θα απειλούνται από πλημμύρες, ενώ τα ακραια καιρικά φαινόμενα θα έχουν γίνει συχνότερα.
Στη διάσκεψη του ΟΗΕ συμμετέχουν τα 189 κράτη που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο κατά της κλιματικής αλλαγής, το οποίο προβλέπει μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου κατά 5%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2012.
Στη συνάντηση του Ναϊρόμπι συζητείται το πλαίσιο εφαρμογής του Κιότο αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μετά το 2012.
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
Το πρωι που σηκωθηκα, ειχε ηλιο και πουθενα χιονι!!!! δεν επιασε!
ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ...
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
Απο το πρωί στη βόρεια Ελλάδα επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά το κρύο είναι τσουχτερό.
Μέχρι το μεσημέρι δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην Πάρνηθα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιόνια στη Πάρνηθα. Βελτίωση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Για την Κυριακή προβλέπεται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργότερα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα συννεφιάσει και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο την ημέρα, αλλά τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
news.in.gr
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
Η αλήθεια είναι πως η θερμοκρασία έχει πέσει απότομα, κάτι το οποίο πραγματικά σε τρελαίνει.
Εχθές για παράδειγμα εγώ πήγα στην δουλειά μου χωρίς καν μπουφάν κι όταν έφυγα είχε αρκετή ζέστη.
Σήμερα που έχουμε πάλι ηλιοφάνεια κάνει κρύο, καμία σχέση με την χθυεσινή ημέρα.
Αυτό που με βάζει σε σκέψεις τώρα που χειμωνιάζει και θα αρχίσουν τα χιόνια κι οι βροχούλες είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Σα να ακούω την δικαιολογία που θα ακουστεί:
"Ήμασταν απροετοίμαστοι!"

In anticipation of my resurrection...
Παντως εχεις δικιο... Πριν αρχισει ο Χειμωνας, εξαγγελουν οι "Ειδικοι" "..Θα ειμαστε σε εγρηγορση" μολις ομως συμβει ενα κακο...
"ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ..." οπως το ειπες και εσυ!!!
Για αυτην την διαπιστωση μαλλον δεν χρειαζεται να εισαι μετεωρολογος!!!
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
stan, οι ωκεανοί νομίζω ότι μας δίνουν το πρώτο δείγμα της καταστροφής που επέρχεται. Και παρόλο που πιστεύω ότι το κλίμα ακολουθεί κάποιους φυσικούς κύκλους, είναι σίγουρο ότι αν βάζουμε και μεις το χεράκι μας, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για τους "επιζήσαντες" του αύριο. Φανταστείτε ότι κατά την διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων και αμέσως μετά οι άνθρωποι επέζησαν από την τροφή που μπορούσαν να συλλέξουν. Αν την εξαφανίσουμε πιό πριν, η επιβίωση μετά θα γίνει ακόμα πιό δύσκολη.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-