- Τα Πνεύματα υπάρχουν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Δηλαδή;;; Όταν λές επίπεδα,τι εννοείς;;
έχει σχέση και με την επιθυμία για απελευθέρωση του ατόμου σε διάφορα επίπεδα.
Αυτό μπορεί να αφορά την σεξουαλική απελευθέρωση, την κοινωνική όταν έχει αναλάβει κοινωνικές υποχρεώσεις που τον βαραίνουν πάρα πολύ κλπ.
Το πέταγμα λοιπόν συμβολίζει είτε την φυγή από αυτά που τον καταπιέζουν ή την απελευθέρωση αυτών που θέλει να φέρει στην επιφάνεια.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ippotis2012
Μπαινω σε επι τοπους θεματα και ειναι αργο.Πιστευω οτι με εναν πιο γρηγορο σερβερ δε θα ειχατε προβλημα.Οποιος τεχνικος σας λεει οτι ο παρων σερβερ ειναι καλος σας δουλευει.Αλλαξτε εταιρεια.Δε νομιζω να εχετε επισκεψιμοτητα 10000 ατομα ταυτοχρονα,δε λεω την ημερα.Μα και να εχετε παλι λυνεται ανετοτατα με εναν γρηγοροτερο μετριο σερβερ.Αν ειναι θεμα χρηματων,τοτε παω πασο.
Η εξυπηρέτηση δεν είναι θέμα μόνο υλικού (αριθμός και ταχύτητα επεξεργαστών, σκληρών δίσκων κλπ.) αλλά και διαθέσιμου εύρους ζώνης για τη διακίνηση των δεδομένων. Η απάντηση που δόθηκε πριν νομίζω λέει πολλά και έλυσε και δική μου απορία.
Edited by - Ippotis2012 on 27/08/2008 16:46:15
quote:
Ippotis2012
Rankett ποιος μιλησε για επεξεργαστες και σκληρους δισκους?
Εσύ. Μιλώντας για server αναφέρεσαι πρωτίστως στο υλικό του υπολογιστή που παρέχει την υπηρεσία. Μήπως λες "server" και εννοείς "bandwidth" (εύρος ζώνης);
quote:
Και με τα πνευματα λοιπον,τι εγινε;
Μπήκαν στον σερβερ
quote:
Μπήκαν στον σερβερ
πετυχημενο !!! ![]()

"Η Αυτογνωσία είναι μια λέξη που όλοι ακούμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Για μερικούς από μας είναι ξεκάθαρη. Για τους περισσότερους όμως είναι μια ασαφής, θεωρητική έννοια που ενώ ακούγεται στομφώδης κι επιβλητική ως λέξη, δεν είναι εύκολο να την συνδέσουμε με την καθημερινή μας ζωή.."
..ενδιαφέρον άρθρο απο το
pathfinder
Atma Jnani

Σε όλες τις εσωτερικές διδασκαλίες η αυτογνωσία θεωρείται το κλειδί για την εσωτερική ανάπτυξη.Σε κάποιες απο αυτές σαν πρώτο και ίσως τελευταίο βήμα απαιτείται η παρατήρηση του εαυτού.Θα ήθελα με την συγκατάθεση του θεματοθέτη, άν μπορούσαμε να ανταλάξουμε ΄γνώμες πάνω σ΄ αυτό.
Ο προσωπικός μου προβληματισμός είναι πως μπορεί κάποιος να πετύχει αυτό που αποκαλείται παρατήρηση του εαυτού την στιγμή που είναι ταυτισμένος κάθε φορά με ένα μέρος του εαυτού?????
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

quote:
Ο προσωπικός μου προβληματισμός είναι πως μπορεί κάποιος να πετύχει αυτό που αποκαλείται παρατήρηση του εαυτού την στιγμή που είναι ταυτισμένος κάθε φορά με ένα μέρος του εαυτού?????
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό σου - και που είναι το παράξενο..
Η αυτογνωσία είναι κάτι το σκληρό γι αυτούς που θέλουν να διατηρούν προσωπείο - είναι όμως ευλογία για όσους αγαπούν την αλήθεια.
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Νοητικά να γίνεις τρίτο πρόσωπο δεν αρκεί γιατί η παρατήρηση πρέπει να γίνει με όλο σου το <είναι>. Απ΄την άλλη και να αρκούσε θα επρεπε καθε φορα αυτο το τριτο προσωπο να είναι το ίδιο.Είναι ????
Θέλω να πω ότι κάθε φορά που λέω <Θέλω να παρατηρήσω τον εαυτό μου> η ποιότητα της αποστασιοποίηση που αναφέρεις υπόκειται στην συγκεκριμένη στιγμή.(αν είμαι χαρούμενος, θλιμμένος, βιαστικός,κουρασμένος κλπ.).Με λίγα λόγια δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην παρατηρηση ή καλύτερα δεν υπάρχει σταθερό σημείο παρατήρησης.
Φίλε Didorium,
Νομίζω οτι δεν αρκει να αγαπω την αληθεια ή να θελω να πεταξω το προσωπειο μου για να αποκτησω αυτογνωσια.
Χρειάζομαι μεθοδο ορθης παρατηρησης, επιθυμία , και τελος καθημερινη εξάσκηση πάνω σ΄ αυτο.Άρα ο προβληματισμος μου αφορουσε περισσότερο το πρωτο σκελος, δηλ. την μεθοδο της ορθης παρατηρησης.
Η δυσκολια νομιζω βρισκεται στο οτι ο παρατηρητης και το παρατηρουμενο ειναι το ιδιο πραγμα.
quote:
Φίλε Didorium,
Νομίζω οτι δεν αρκει να αγαπω την αληθεια ή να θελω να πεταξω το προσωπειο μου για να αποκτησω αυτογνωσια.
Χρειάζομαι μεθοδο ορθης παρατηρησης, επιθυμία , και τελος καθημερινη εξάσκηση πάνω σ΄ αυτο.Άρα ο προβληματισμος μου αφορουσε περισσότερο το πρωτο σκελος, δηλ. την μεθοδο της ορθης παρατηρησης.
Η δυσκολια νομιζω βρισκεται στο οτι ο παρατηρητης και το παρατηρουμενο ειναι το ιδιο πραγμα.
Πως δεν αρκεί φίλε Φορς? Αν δεν είναι η αλήθεια ο τρόπος για να φτάσεις στην αυτογνωσία τότε ποιος είναι?
Αν δίνεις συνεχώς δικαιολογίες στον εαυτό σου τότε πως θα βρεις την αλήθεια σου? Το να προσπαθείς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να του κρύβεις τάχα κάποια πράγματα για να τον πίσεις για το αντίθετο που δεν είναι όμως η αλήθεια - αυτό τι είναι?
Έτσι είναι για να μάθεις κάτι για τον εαυτό σου πρέπει να το δέχεσαι και όχι να το δικαιολογείς..
Και όλα αυτά φυσικά χρειάζονται θάρρος..
Φιλικά
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Η αυτοανάλυση ή ενδοσκόπηση είναι η συνηθισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται στην σύγχρονη ψυχολογία (αν και στις μέρες μας υπάρχουν και σχολές ψυχολογίας που την αποφεύγουν). Με την μέθοδο αυτή κάθε παρατηρούμενο γεγονός θεωρείται από μόνο του και χρησιμεύει σαν βάση για διανοητική ανάλυση, με μορφή ερωτήσεων σχετικά με τις αιτίες του, τις σχέσεις του και τις εντυπώσεις του. Τι το προξένησε ; γιατί έγινε αυτό ; Το παρατηρούμενο γεγονός λαμβάνεται σαν κέντρο βάρους της αναζήτησης και οι άλλοι παράγοντες κατατάσσονται σε σχέση με αυτό και όχι σε σχέση με το σύνολο του ανθρώπου. Ο άνθρωπος σαν σύνολο, παρόλο που δεν αγνοείται, τοποθετείται σε δεύτερη θέση. Αλλά η ανάλυση ενός απομονωμένου φαινομένου, χωρισμένη από το περιεχόμενό της και μακριά από γενικούς νόμους, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και είναι απλώς ένα χάσιμο χρόνου.
Στην αρχή μόνο η μέθοδος της αποτύπωσης εντυπώσεων μπορεί να οδηγήσει στον υπ' όψιν σκοπό. Καμία παρατήρηση δεν έχει πραγματική αξία για την αυτογνωσία εκτός εάν ειδωθεί σε σχέση με την όλη δομή του παρατηρητή, και συνδεθεί με όλα εκείνα τα στοιχεία και τους νόμους με τους οποίους σχηματίζεται αυτή η δομή, (και μάλιστα) όχι μόνο όπως αυτή είναι τώρα, αλλά και όπως πρόκειται να γίνει, δηλαδή μέσα στην κίνηση και τη ζωή του συνόλου. Ενώ λαμβάνουν χώρα οι «διεργασίες» αυτές δεν πρέπει ούτε προς στιγμήν να χάσει κανείς την θέα του συνόλου. Είναι το μόνο που ενδιαφέρει και πρέπει να παραμείνει το κέντρο βάρους.
Ενα μόνο δεν μου δίνει το όνειρο, το όριο.
Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε δεν θα ήταν όνειρο.Θα΄ ταν γεράματα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο;
Το έχεις επιχειρήσει; Έχεις κάνει μαθήματα αυτογνωσίας;
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

quote:
Το έχεις επιχειρήσει; Έχεις κάνει μαθήματα αυτογνωσίας;
Κατ΄ αρχην η αυτογνωσία για μένα είναι μια βιωματική διαδικασία η οποία δεν έχει να κάνει με μαθήματα ή μεθόδους.Η ορθή παρατήρηση όμως, ναι.
Εκει συνήθως που έχω σκοντάψει για πάρα πολύ καιρό ήταν αυτό ακριβώς που περιγράφεις φίλε Μορφέα.Ότι όλη η παρατήρηση μου γινόταν διανοητικά.Δηλ. μόνο απο ένα κομμάτι του εαυτού μου το οποίο έχει μάθει να λειτουργεί με το <σωστό> ή <λάθος>. Άρα με το που άρχιζα μια προσπάθεια παρατήρησης αμέσως αυτό που έβλεπα ή ήθελα να το κάνω καλύτερο (σωστό) ή να το αλλάξω (λάθος).Και έτσι δεν παρατηρούσα όπως λες <αντικειμενικά>.
Να το θέσω αλλιώς.
Το < θέλω να γνωρίσω τον εαυτό μου> με το < πρέπει να μην είμαι εγωιστής> είναι της ιδιας φύσης άν και εντελώς αντίθετα.
Το <πρέπει να μην είμαι εγωιστής> για να είναι έγκυρο προυποθέτει απο την μεριά μου μια πλούσια καταγραφή απο στιγμιότυπα όπου είμαι εγωιστής.Όχι όμως απλά διανοητικά συμπεράσματα.Πρέπει να βιώσω τον εγωισμό μου όχι απλά να τον συμπεράνω.
Πολλοί λένε ότι μόνο και μόνο με αυτό δηλ. καταγραφή εντυπώσεων χωρίς προσπάθεια περαιτέρω ανάλυσης ή αλλαγής επέρχεται βαθμιαία μια εσωτερική αλλαγή η οποία σε φέρνει πιό κοντά σε αυτό που λέγεται αυτογνωσία.
Ενα μόνο δεν μου δίνει το όνειρο, το όριο.
Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε δεν θα ήταν όνειρο.Θα΄ ταν γεράματα.