- Τα Πνεύματα υπάρχουν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τα "πρεπει"ειναι τοποθετημενα απο αλλους για διαφορετικους σκοπους,ειτε απο την ίδια μας την οικογενεια είτε απο την εκκλησία είτε απο την κοινωνία ολάκερη,η αυτογνωσία όμως έχει να κανει με το τι [b]εμεις επιθυμουμε για μας[b],με το [b]πως εμεις βιώνουμε τα συναισθηματα μας [b]και κυρίως γιατι τα βιώνουμε[b],το συναισθημα που δημιουργειται καθε φορα μεσα μας απο ποιο πρωταρχικό συναισθημα και βιωμα προερχεται.
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Αν καθήσω να καταλογήσω το τι πρέπει και το τι θέλω θα ανακαλύψω ποιός είμαι..
'Οπως επίσης και το να δοκιμάσω τον ίδιο μου τον εαυτό και να χω και την δύναμη να τον κρίνω όπως θα έκρινα τον πλησίον μου. Να μην επινοώ δικαιολογίες για να μην δω τάχα το τι συμβαίνει πραγματικά μέσα μου. Οι πολλοί συνειρμοί στην συγκεκριμένη περίπτωση βλάφτουν.
Πως λέμε παντογνώστης??? ε και το αυτο-γνώστης κοντά είναι ![]()
Better to save the mystery than surrender to the secret..
quote:
Η αυτογνωσία δεν εχει να κανει με τα "πρεπει" εχει να κανει με τα θέλω και τα γιατι μας.
Να η αρχή του προβλήματος.
Πιστεύεις ότι είναι διαφορετικά?
Και άν ναι ποιό είναι το κριτήριο ???
(Μπορεί ένα <πρέπει> να είναι δικό σου ενώ ένα <θέλω> κατασκευασμένο.)
quote:
πως εμεις βιώνουμε τα συναισθηματα μας
Σωστό.
quote:
και κυρίως γιατι τα βιώνουμε
Λάθος.
quote:
Νομίζω θα μπλέξεις περισσότερο ......
Ενα μόνο δεν μου δίνει το όνειρο, το όριο.
Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε δεν θα ήταν όνειρο.Θα΄ ταν γεράματα.
quote:
Αν καθήσω να καταλογήσω το τι πρέπει και το τι θέλω θα ανακαλύψω ποιός είμαι..Νομίζω θα μπλέξεις περισσότερο ......
Λες να μπλέξω περισσότερο? Ισώς.. - δεν ξέρω
Είναι φορές που βρίσκομαι αντιμέτωπος με τα θέλω και τα πρέπει ΜΟΥ. Ομολογώ ότι όταν δεν θέλω να δεχτώ κάτι ΔΙΚΟ ΜΟΥ κάνω τα πάντα να μπλέξω τις σκέψεις μου για να μην δεχτώ την αλήθεια δημιουργόντας κι' άλλες εκδοχές. 'Αν όμως έχω την δύναμη και θέλω να δεχτώ την αλήθεια δεν θα μπω στον κόπο να μπλέξω τόσο τις σκέψεις μου - απλά και μόνο για να κοροιδέψω τον εαυτό μου.
Τα δικά μου θέλω για σένα μπορεί να είναι πρέπει όπως και το αντίθετο.
quote:
Μπορεί ένα <πρέπει> να είναι δικό σου ενώ ένα <θέλω> κατασκευασμένο.
Πιστεύεις πως μπορεί κάποιος να σε αναγκάσει να θέλεις κάτι?
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Να η αρχή του προβλήματος.
Πιστεύεις ότι είναι διαφορετικά?
Και άν ναι ποιό είναι το κριτήριο ???
(Μπορεί ένα <πρέπει> να είναι δικό σου ενώ ένα <θέλω> κατασκευασμένο.)
******Οταν ρωτώ την καρδιά μου ,μου απανταέι σε σχεση με τις αρχες μου,σε σχεση με τα βιώματα μου άρα τα θέλω μου ειναι απόλυτα δικα μου για την δεδομενη στιγμη.Σίγουρα μπορει να συμβαινει κι αυτο που λες "ενα πρεπει δικο σου κι ένα θέλω κατασκευασμενο" ΑΛΛΑ σημασία εχει το τι σου απαντα η καρδια σου και αυτο εμπεριέχειακόμη και τα δυο,γιατι όχι.
quote:
πως εμεις βιώνουμε τα συναισθηματα μας
Σωστό.
quote:
και κυρίως γιατι τα βιώνουμε
Λάθος.
******Το γιατι τα βιώνουμε κατα την άποψη μου έχει να κανει με το ανασκαλεμα της παιδικης μας ηλικίας,εχει να κανει με το να σκάψουμε μεσα μας και να ανακαλυψουμε παιδικά βιώματα ώστε να δουμε ποιες ειναι οι πεπεοιθησεις που λειτουργουν ως αυτοματος πιλοτος κα μας κατευθυνουν,και μας περιορίζουν χωρις να το παιρνουμε καν μυρουδια.
quote:
Νομίζω θα μπλέξεις περισσότερο ......
******* το να ψάχνει κανεις, για μενα ειναι σίγουρο ότι φτανει στην άκρη του νηματος άρα ανακαλυπτει εξυπαρχης τον εαυτο του και μπορει να επαναπροσδιοριστει ως άνθρωπος.Το να δω το τι μου έμαθαν να "πρεπει" σε σχεση με το τι επιθυμώ και το τι μου έμαθαν να "θέλω" για μενα ειναι αρχή για να λυσω τους κόμπους της ψυχης μου.
Ταπεινα καταθετω τις αποψεις μου και ειναι αποτελεσμα προσωπικης δουλειας και αναζήτησης μεσα απο βιώματα αλλά και ανθρωπους που εχουν προχωρησειένα βημα περα απο μενα.Ευχαριστ ωπολυ για την όμορφη κουβέντα απο καρδιας.
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
quote:
Πιστεύεις πως μπορεί κάποιος να σε αναγκάσει να θέλεις κάτι?
Όχι.
Είμαι πολύ καχύποπτος όμως στα θέλω μου.Και μάλιστα σ΄ αυτά που είμαι σίγουρος ότι είναι δικά μου.
quote:
...... ώστε να δουμε ποιες ειναι οι πεπεοιθησεις που λειτουργουν ως αυτοματος πιλοτος κα μας κατευθυνουν,και μας περιορίζουν χωρις να το παιρνουμε καν μυρουδια.
Συμφωνώ απολύτως. Έχω όμως την υποψία ότι αυτό δεν θα το βρούμε σκαλίζοντας το παρελθόν(παιδική ηλικία) αλλά ψάχνοντας το <εδώ και τώρα>.
quote:
το να ψάχνει κανεις, για μενα ειναι σίγουρο ότι φτανει στην άκρη του νηματος άρα ανακαλυπτει εξυπαρχης τον εαυτο του ...
Συμφωνώ. Το πρόβλημα όμως είναι η μέθοδος, ο τρόπος του ψαξίματος.
Αυτός εξ΄ άλλου ήταν ο προβληματισμός μου απο την αρχή του θέματος.
Ως που να κινδυνέψω.
" Φανταστείτε ότι ζείτε σ΄έναν κόσμο δύο διαστάσεων.Κάτοικοι αυτού του κόσμου είναι όλα τα διδιάστατα γεωμετρικά σχήματα (ευθείες , τρίγωνα ,κύκλοι κλπ.). Σ΄ αυτόν τον κόσμο η αναγνώριση των κατοίκων είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Πώς να ξεχωρίσεις μιά ευθεία απο ένα τρίγωνο?
Άν υποθέσουμε ότι βλέπουμε και τα δυό ακριβώς απέναντι μας τότε μάλλον την ευθεία θα την βλέπαμε όπως είναι, ενώ το τρίγωνο θα έμοιαζε με ευθεία που θα ήταν πιό έντονη σ΄ ένα σημείο (την κορυφή του τριγώνου) και εκατέρωθεν αυτού του σημείου τα χρώματα θα γίνονταν πιο αχνά (οι δύο πλευρές του τριγώνου). Απ΄ αυτήν την γωνία θα ήταν όμως αδύνατο να δούμε την τρίτη πλευρά.
Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιό πολύπλοκα άν βρεθούμε σε διαφορετικές γωνίες θέασης κάθε φορά.
Βέβαια μετά απο αρκετό καιρό εμπειριών σ΄ αυτόν τον κόσμο θα είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε χωρίς καμμιά προσπάθεια τα διάφορα σχήματα που συναντούμε και απο οποιαδήποτε γωνία. Δέν θα βλέπουμε όμως ποτέ την τρίτη πλευρά του τριγώνου !!!!
Φανταστείτε τώρα την έκπληξη κάποιου κάτοικου που δέχεται την επίσκεψη κάποιου σχήματος απο τον χώρο των τριών διαστάσεων πχ. ενός τρίεδρου.
Κατ΄ αρχήν θα δεί ένα τρίγωνο να έρχεται απο το πουθενά. <Θαύμα θ΄ αναφωνήσει> (αυτό είναι δικό μου).
Δεύτερο θα βλέπει στο ίδιο σημείο που εμφανίστηκε το τρίγωνο (μια φέτα απο το τρίεδρο) να αλλάζει χρώματα, φωτεινότητα, κλπ.(μεγέθη των διαφορετικών επιπέδων απο το τρίεδρο που τέμνουν τον κόσμο του).
Και πρίν καλά καλά συνέλθει απο το σοκ, τον αρπάζει το τρίεδρο και τον βγάζει έξω απο τον κόσμο του.Εκεί είναι που παθαίνει την πλάκα του.
Εκτός απο την πληθώρα σχημάτων που βλέπει να έχει ο κόσμος του ανακαλύπτει οτι και αυτό έχει μια τρίτη πλευρά!!!!! "
Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλα όντα και κόσμους είναι τελείως συμπτωματική ......
Η συνέχεια στο επόμενο .....
Ως που να κινδυνέψω.
Θέλει να μείνει στον τριδιάστατο κόσμο ή να επιστρέψει στον κόσμο του.
Το τρίγωνο σκέφτηκε ότι θάταν άδικο αυτή την γνώση και εμπειρία που ένοιωσε να μην μπορέσει να την μεταδώσει στουσ φίλους κα;ι συντρόφους του του διδιάστατου κόσμου.
Επιλέγει τελικά να κατέβει στον κόσμο του.
Με το απου αρχίζει να διηγείται την ιστορία στους φίλους του τον βγάλαν τρελλό.
Για να μην τον κλείσουν λοιπόν στο τρελλοκομείο αρχίζει και σκέφτεται πονηρά...
Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλα όντα και κόσμους είναι τελείως συμπτωματική ......
Η συνέχεια στο επόμενο .....
Ως που να κινδυνέψω.
Βγαίνει πάλι στις τρεις διαστάσεις και παρακαλεί το τρίεδρο να εμφανιστεί στο συμβούλιο σοφών της Επιπεδοχώρας. Με το που συμβαίνει αυτό το συμβούλιο αποφασίζει να απαγορεύσει κάθε συζήτηση, κήρυγμα ή αναφορά στις τρείς διαστάσεις γιατί θεώρησε επικίνδυνη για την ασφάλεια της Επιπεδοχώρας αυτή την γνώση.
Μετά απο αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να μεταδώσει το τρίγωνο της ιστορίας την γνώση του (στην οικογένεια του, στους φίλους του, κλπ), και επειδή δεν το έβαζε κάτω, με απόφαση του συμβουλίου φυλακίζεται και πεθαίνει στην φυλακή....."
End of story
Ως που να κινδυνέψω.
Θέμα σχετικό με την αυτοπαρατήρηση
Ως που να κινδυνέψω.
To Know | To Be | To Understand
Ας είμαστε διά παντός ο εαυτός μας...
Καθαρός γαλήνιος ανανεωμένος
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=