ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός "Αρχή" & "Τώρα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός "Αρχή" & "Τώρα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dtomgr31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
dtomgrΝέο Μέλος
10/08/2004, 15:32:39
Έχω διαβάσει αρκετά θέματα του φόρουμ που αναφέρονται στην θρησκεία του χριστιανισμού και μου δημιουργούντε διάφορα ερωτήματα...

Ο χρηστιανισμός που δίδασκε ο Χρηστός έχει καμία σχέση με τον σημερινο χρηστιανισμό πυο διδάσκουν οι "παπάδες" της εκκλησίας μας;

Μήπως υπάρχει αλλίωση;
Μήπως γιαυτό και πολλοί άνθρωποι απομακρύνονται απο την εκκλησία ?
Μήπως η εκκλισία περιορίζει την ελευθερία του ανθρώπου , με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος μέσα απο τις δικές του μελέτες και ανυσιχίας να δημιουργεί το πιστεύω του ?
(θα μπορούσα να πώ ότι και εγώ ανείκο σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων όπου έχουν σχηματίσει μια δικά τους πίστει πιο απλή με διάφορα στοιχεία του χριστιανισμου (χριστος / θεος / αγιο πνευμα κ.λ.π.) πιο ανοιχτή....

Στο σχολείο μας δίδασκαν το ρητό (Πιστευε και μη ερευνα)
μετά από χρόνια .... ανακάλυψα με την δικία μου ανυσηχια ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον χριστιανισμό....

Μήπως τελικά υπέτιοι της "παραποίησης" του αρχικού δόγματος που δίδακσε ο Χριστός είναι ο άνθρωπος ? και η διδασκαλία του Χριστόυ ήταν κάτι διαφορετικό απο αυτό που διδάσκετε σήμερα;

10/08/2004, 18:58:19
Εάν διαβάσης φίλε μου αυτά τα "θεόπνευστα" κειμενα, θα διαπιστώσης ότι οι παπάδες τηρούν κατά γράμμα τον λόγο του "κυρίου". Είναι κηρύγματα μίσους εναντίον οτιδήποτε φυσιολογικού.

DaAtheistΝέο Μέλος
10/08/2004, 19:01:47
<<Μήπως υπάρχει αλλίωση;>>

Φυσικά υπάρχει.
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των Αρχαίων Εβραικών επίτηδες για προσωπικό όφελος, ή κατα λάθος στην προσπάθεια μετάφρασης από Εβραικά σε άλλες γλώσσες.
Παράδειγμα: Οι λέξεις "Ελοχείμ" , Γιαχβέ, Άγγελοι ενώθηκαν όλες σε μια και στα Ελληνικά έγιναν θεός.
Επίσης οι ΠΑΠΑΔΕΣ αποφάσισαν ότι Χριστός και ο Γιαχβέ είναι το ίδιο πράγμα...

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ των γραπτών λόγω φόβου στο όνομα του "θεού".
Εμπλουτισμός με σχόλια δήθεν Αγίων...
ΑΦΑΙΡΕΣΗ στοιχείων όπως τα αδέλφια και τα παιδιά του Χριστού.

"Μήπως γιαυτό και πολλοί άνθρωποι απομακρύνονται απο την εκκλησία ?"

Ναι και επίσης γιατί πλέον η εκκλησία είναι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ εταιρεία εναντίον του Χριστού.

"Μήπως η εκκλισία περιορίζει την ελευθερία του ανθρώπου , με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος μέσα απο τις δικές του μελέτες και ανυσιχίας να δημιουργεί το πιστεύω του ? "

ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν άπειρα παραδείγματα...

"Μήπως τελικά υπέτιοι της "παραποίησης" του αρχικού δόγματος που δίδακσε ο Χριστός είναι ο άνθρωπος ?"

Ναι, ποιος άλλος ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ με δύο κέρατα που βγάζει φωτιές από το στόμα?

" και η διδασκαλία του Χριστόυ ήταν κάτι διαφορετικό απο αυτό που διδάσκετε σήμερα;"

ΣΧΕΔΟΝ το αντίθετο.

"Ούτε θεός, ούτε ψυχή"

10/08/2004, 20:07:41
Η αντικειμενική κρίση είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει όταν εξετάζουμε ένα θέμα.

Ποτέ ο δογματισμός δεν θα προσφέρει στον άνθρωπο την δυνατότητα να αναζητήσει, να καταλήξει και τέλος να αποδεχθεί μια αλήθεια.
Προσωπικά πιστεύω σ’ ένα Θεό που είναι η αρχή του παντός το ΕΝ.
Μέσα στο δικό μου νοητικό οικοδόμημα δεν χωράει το καλό και το κακό με την έννοια που προσδίδουν οι Θρησκείες και οι εκπρόσωποι αυτών.
Ίσως να είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί κατέληξα σ’ αυτά τα συμπεράσματα διότι θα χρειαστεί να γράψω αρκετές σελίδες, όμως αυτή είναι η γενική αρχή μου.

Τον Ιησού τον αποδέχομαι ως Μύστη, ως Υψηλή Οντότητα, ως Διδάσκαλο και μέσα στο Θείο σχέδιο οι αλήθειες που είπε Αυτός έχουν το νόημα τους.
Ναι κάθε τέτοια Οντότητα είναι Απεσταλμένος εκ του Θείου.

Ποιος όμως δικαιούται να εκπροσωπεί το Υπέρτατο ΟΝ ;
Κατά τη γνώμη μου κανείς !

Άλλο αφιερώνω την ύπαρξή μου στην μελέτη και την αναζήτηση του Θείου με απώτερο σκοπό την ανέλιξη μου σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα και άλλο διοικώ το ποίμνιο.

Όμως ο μέσος άνθρωπος έχει ανάγκη να καταστεί κοινωνός μίας Θρησκευτικής λατρείας, ενός υποδειγμένου τρόπου ζωής διότι ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουν όλοι ούτε την ίδια διανοητική κατάσταση μα ούτε και νόηση.

Αυτό εκμεταλλεύεται και το κάθε θρησκευτικό Δόγμα, αυτή ακριβώς την ανάγκη του ανθρώπου και έτσι μπορεί να καταδυναστεύει συνειδήσεις, γνώσεις, κοινωνίες ολόκληρες.

Ο Ιησούς ουδέποτε είπε «Πίστευε και μην ερεύνα» απλά είπε ότι θα έλεγε ο κάθε πραγματικά μεγάλος Διδάσκαλος « ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ».
Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κατανοήσεις, μόνο έτσι θα καταφέρεις να δεις με καθαρό βλέμμα την αλήθεια.

Η συνδυαστική και παράλληλα αποκαλυπτική σκέψη έχει σαν μόνο κανόνα την αναζήτηση και όχι την πνευματική υποδούλωση μέσω του όποιου δόγματος.

Ο κακός λύκος

10/08/2004, 21:12:50
Αγαπητέ "Ραμογλου" πρίν αποδεχτείς ή απορρίψης κάτι πρέπει να το διαβάσεις πρώτα, να το κρίνης και μετά να εκφέρεις απόψεις. Για παράδειγμα το "πίστευε και μη ερεύνα" το ΕΙΠΕ ο "κύριος". Διάβασε τα θεόπνευστα κείμενα και θα εκπλαγείς με αυτά πού θα βρείς!

Edited by - Αίολος on 10/08/2004 21:14:23

11/08/2004, 03:04:10
Αγαπητέ Αίολος θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις το κείμενο το οποίο αναφέρεις και διαφεύγει της αντιλήψεως μου.
Πράγματι δε θυμάμαι στα Ευαγγέλια να έχω διαβάσει κάτι ανάλογο παρά μόνο ότι διετύπωσα ποιο πάνω.

Αν βέβαια η επίμαχη φράση είναι διατυπωμένη σε ένα σύγγραμμα κάποιου ο οποίος σε όραμα είδε τον Ιησού και Αυτός του είπε να γράψει τα όσα έγραψε τότε το πράγμα αλλάζει και θα κουβεντιάσουμε επ’ αυτού στη συνέχεια.

Πάντως ευχαριστώ για την υπόδειξη και αναμένω.

Ο κακός λύκος

dtomgrΝέο Μέλος
11/08/2004, 10:09:11
Απ'ότι βλέπω οι απόψεις για το "πιστευε και μη ερευνα" διηστανε ...
Οι μισή πιστεύουν έτσι οι υπόλοιποι το αντίθετο....
με λίγα λόγια οι μιση απο αυτούς δεν ακολουθουν το Δογμα.

Τελικά τι απο τα δύο ισχύει......ακόμη και τώρα τη ρήση "πιστευέ και μη ερεύνα" την σκεπάζει ένα σύννεφο....

Πάντος αυτό που φένεται απο απλά παραδείγματα είναι ότι υπάρχει μια συγχηση περι χριστιανισμού , διδασκαλίας κλπ στο μυαλό των Ελλήνων

opsimosΜέλος
11/08/2004, 18:12:28
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ"ΠΑΥΛΟΣ? ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ,ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ [ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ],ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 3ΟΣ Η'4ΟΣ Μ.Χ.ΑΙΩΝΑΣ[ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ]ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΤΗΝ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ.OPSIMOS

1<>2<>3

11/08/2004, 18:14:28
Ίσως γιατί ο Έλληνας έχει κριτική και διερευνητική σκέψη, αρέσκετε δε να αμφισβητεί και μέσα από την φιλοσοφική αναζήτηση να θέτει νέους ορίζοντες.

Ακόμα και αυτή η Ορθόδοξη Εκκλησία λέγετε Ελληνορθόδοξη διότι έχει και αυτή τις διαφορές της με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ε τι να κάνουμε έχουμε και τα κουσούρια μας.

Ο κακός λύκος

Oculatis AbisΜέλος
11/08/2004, 21:17:21
Η φράση "πίστευε και μη ερεύνα" είναι βυζαντινής προελεύσεως...

Πάμε τώρα στις δικές μου απόψεις:

Προσωπικά πιστεύω πως ο σημερινός Χριστιανισμός, αν και πέρασε από πολλές εξελικτικές και ελεκτικές φάσεις, μέσα από τις οποίες θα μπορούσε τελικά να αποτυπώσει τον αρχέγονο Χριστιανισμό, εντούτοις δεν το έκανε! Παραμείναμε στο "άβατο" των θείων λόγων. Στα πρώϊμα χρόνια του Χριστιανισμού κάποιοι πρόλαβαν και ερμήνευσαν-αποτύπωσαν-διέδοσαν-"θεώρησαν"-αποφάσισαν πως ο Χριστιανισμός ως δόγμα πρέπει να πρεσβεύει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πολλές φορές ξεχνώντας την Πηγή. Οι Οικουμενικές σύνοδοι, από ευκαιρίες αντικειμενικής προσέγγισης των λόγων του Ιησού κατέληξαν-κατέντησαν σε πολυπληθή ζυμωτήρια-μαγειρεία-ραφεία, μέσα από τις οποίες προέκυψε το σημερινό δόγμα. Είναι μεγάλη η ευθύνη του να αξιώνεις την ορθή ερμηνεία των λόγων του Ιησού και των αποστόλων του, μεγαλύτερη όμως (και προτιμότερη) ήταν η διαμόρφωση μιας δογματικής που θα εμπεριείχε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ένα σώμα μεσολαβητών μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου-πιστού.

Προσωπικά δεν με έλκει μια θρησκευτικότητα που εμπεριέχει την άγνοια, την αποθάρρυνση από κάθε προσπάθεια ανάλυσης και πρωτογενούς επαφής με την έννοια του Θείου, και η διατυμπάνιση της "ταπείνωσης" με κάθε δοθείσα ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή είναι στη διάθεσή μας πληθώρα κειμένων (Γνωστικά Κείμενα, βιβλιοθήκη Nag Hammadi) που κάποτε κάποιοι αυτόκλητοι φωστήρες αποφάσισαν να τα υποβιβάσουν σε "απόκρυφα" και έτσι να εισαγάγουν τη λανθασμένη ταύτιση της αίρεσης με το κακό και το παραπλανητικό. Ας μην ξεχνάμε πως "αιρούμαι" σημαίνει επιλέγω. Τώρα αν η επιλογή αποδειχθεί σωστή ή όχι ο χρόνος θα το δείξει. Όμως το κακό έγινε. Κάθε απόπειρα αλλότριας σκέψης πάντα ήταν καταδικασμένη και τότε μαζί της και ο/η εκφραστής της. Πιστεύω πως αν σήμερα ο φόνος δεν τιμωρούνταν (όπως τότε) τίποτε από τα παλιά δεν θα είχε αλλάξει. Μαζί με τους φόνους των ανθρώπων άρα και των ιδεών άνθισε και ο φονταμενταλισμός.

Συχνότατο φαινόμενο η καταστροφή αρχαιοελληνικών ναών, βιβλιοθηκών, σχολών κλπ. Με απλά λόγια δάγκωναν το χέρι που τους ταϊζε. Μήπως όμως και σήμερα τα ίδια δεν βιώνουμε; Και θα έλεγα σε χειρότερο βαθμό, καθώς οι σύγχρονοι εκφραστές του Χριστιανισμού διακατέχονται και από περισσή αλαζονεία θεωρώντας πως ο Χριστιανισμός είναι πάνω απ' όλα, μέσα σε όλα, πίσω απ' όλα και γενικότερα...όλα... Μια αδικαιολόγητη (;) "αχρωματοψία". Υπάρχουν και άλλα χρώματα στο ουράνιο τόξο που οδηγεί στο Θεό και αν το να βαδίσετε πάνω σε ένα μόνον από αυτά είναι επιλογή σας thats fine αλλά το να απορρίπτετε κάθε τι αλλότριο είναι εξόχως αλαζονικό.

Τα λεγόμενα "απόκρυφα" ευαγγέλια σκοπίμως θάφτηκαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) γιατί εμπεριείχαν εκρηκτικό υλικό για τα θεμέλια της χριστιανοσύνης. Πουθενά ο Ιησούς δεν μίλησε για μεσάζοντες (παπάδες), για ναούς και "ποίμνιο" με τη σημερινή έννοια. Μίλησε για τον Ένα Θεό, εκείνο που έχουμε μέσα μας: άνοιξε ένα κομμάτι ξύλου και θα με βρεις μέσα, σήκωσε μια πέτρα και θα με βρεις από κάτω

Που μας οδήγησαν όλα αυτά; Στο να είναι κάποιοι πρόθυμοι να κάψουν κάθε βιβλίο διαφορετικής θρησκείας και κάθε τι διαφορετικό. Μου θυμίζουν τον Kennett που έλεγε πως αυτοί που αρνούνται να διαβάσουν κάτι μόνον γιατί είναι εξ αρχής αντίθετοι με το περιεχόμενό του, είναι χειρότεροι από εκείνους που δεν γνωρίζουν καν να διαβάζουν. Μεγάλη αλήθεια. Οι χριστιανοί ζούνε πλέον σε ένα trip εξάρτησης εξ άνωθεν.

Στηρίζουν τις ελπίδες και την πίστη τους σε κάποιον κακό δάσκαλο που τους λέει: "πίστεψε αυτό γιατί σου λέω ότι είναι αλήθεια". Ο καλός δάσκαλος όμως θα του εξηγήσει γιατί αυτό είναι αληθές.

Κύριος σύμμαχος αυτής της κατάστασης είναι ο φόβος. Βέβαια ο φόβος προέρχεται από την άγνοια. Κι εγώ θα φοβηθώ να οδογήσω ένα αεροπλάνο όταν δεν γνωρίζω πως. Οπότε τι κάνω; Αφήνω κάποιους άλλους να το οδηγήσουν. Το ίδιο γίνεται και με την ψυχή μας. Δημιούργησαν μια κατάσταση του να "μην γνωρίζουμε" πως θα εξευγενίσουμε τον Άνθρωπο, πως θα λαξεύσουμε τη λίθο μας και κατά συνέπεια μας λένε άσε εμάς να σε οδηγήσουμε στη σωτηρία της ψυχής σου. Να μια ακόμη παγίδα: η σωτηρία της ψυχής. Γιατί να μιλάνε για σωτηρία; Μήπως είναι κι αυτός ένας τρόπος να μας πούνε πως κάθε τι διάφορο προς τον αγώνα προς σωτηρία είναι καταδίκη; Η χρήση ειδικών λέξεων είναι τέχνη και κάποιοι την κατέχουν καλά.

Να πάμε και πιο κάτω; Το "τώρα" περιλαμβάνει ξεφτυλισμό των ναών με κάθε λογής πανηγυρτζήδες κατά τις ημέρες μνήμης των Αγίων, περιλαμβάνει άρρωστα παιδιά που πεθαίνουν πριν προλάβουν οι γονείς να μαζέψουν χρήματα για την εγχείρηση (θυμάστε την περίπτωση στο Βόλο;) ενώ οι λυτρωτές μας μέσα στις Mercedes τους μετρούσαν μήπως τους έφαγαν κανένα ευρώ από τον μισθό τους, περιλαμβάνει έκτακτα διαγωνίσματα απόδειξης της πίστης μας με την υποχρεωτική παρεύρεσή μας στο προσκύνημα της Τιμίας ζώνης, της εικόνας του Αγίου Ραφαήλ κλπ αλλά και high-class ειδωλολατρία στην εικόνα της Παναγίας της Τήνου, στην Αγ. Παρασκευή στα Τέμπη και αλλού, περιλαμβάνει κατηχητικό όπου κανείς δεν τολμά να πει μια άλλη γνώμη από τα καθιερωμένα ή να εκφράσει μια εκρηκτική απορία και άλλα θαυμάσια.

Προάγουν μια ζωή γεμάτη άγνοια, φόβο, υπακοή, εξάρτηση, διαρκή έλεγχο και συνεχή έκτακτα διαγωνίσματα απόδειξης της πίστης μας σε βαθμό που μας κάνει βλάκες περιοπής. Μεταφορικά λέω πως αν δεν πιστέψω ότι ο γαϊδαρος πετά δεν είμαι καλός Χριστιανός. Και όλα αυτά έχουν περάσει στη ζωή μας τεχνιέντως σε σημείο που κάποιοι υπερηφανεύονται ότι ναι φτάσανε στο απόγειο της πίστης! φτάσανε στην αλήθεια!

Τρομάζουν όμως στην ιδέα του να ανακαλύψουν το Θεό. Προτιμούν να τους αποκαλυφθεί και επειδή αυτό δεν γίνεται ευθέως, αφήνουν τους φωστήρες να πάρουν τον έλεγχο. Που όλα αυτά άπτονται του αρχέγονου Χριστιανισμού; Πως μας διδάσκουν διακριτική πενία όταν εκείνοι δεν μπορούν να περπατήσουν από το βάρος των αμφίων τους; Πολυέλειοι, χρυσοπίκοιλτα ενδύματα, φορέματα Dior... πως να κατέβει Εκείνος ανυπόδητος;

Αν αυτή είναι η Αλήθεια thanks but no thanks. Σίγουρα υπάρχουν οι εξαιρέσεις και σίγουρα αξίζουν της προσοχής μας, αλλά για τους φωστήρες μας τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί έγιναν αδιαμφισβήτητο status. Μια προτροπή από εμένα. Να είμαστε επιλεκτικά δεκτικοί σε σχετικά θέματα, να μην αφήνουμε την ευθύνη της προσωπικής μας εξέλιξης και ανέλιξης μόνον σε άλλους και να αφουγκραζόμαστε τα πάντα. Ίσως τότε μια φωνή μέσα μας να μας πει: Να! εδώ είναι η αλήθεια! Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο Θεός κατοικεί μέσα μας!

bonus info:

The book your church doesn't want you to read, Tim Leedom - Truth Seeker publishings
www.christianism.com
members.aol.com/ckbloomfld/
www.ffrf.org/fttoday/
www.infidels.org/library/magazines/tsr/index.shtml

sub rosa

11/08/2004, 22:12:56
Oculatis Abis απλά τα σέβη μου.

Αν μου επιτρέπεις συν-υπογράφω.

Ο κακός λύκος

12/08/2004, 14:11:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....

ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ..

Ο ΦΙΛΟΣ opsimos ΑΝΑΦΕΡΕΙ....

quote:
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ [ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ],ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 3ΟΣ Η'4ΟΣ Μ.Χ.ΑΙΩΝΑΣ[ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ]ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΤΗΝ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ.

ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΣΦΑΞΕ ""Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ !!!!!!!""

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΓΑΣ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ Ο' (70) ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣΝέο Μέλος
31/08/2004, 13:39:58
Τις καλητερες μου ευχες σε ολους σας.
Θελω να ρωτησω σε οποιον γνωριζει να μου πει αν το εχει δει κανενας γραμενο αυτο το πιστευε και μη ερευνα.και εχει τεραστια σημασια να μας πει πως ακριβως ειναι γραμμενο.
γιατι αλλο νοημα εχει το πιστευε και μη ερευνα και αλλο το
πιστευε και μη , ερευνα (μια κομα αλλαζει ολο το νοημα)
φιλικα ΜΑΝΟΣ

31/08/2004, 13:54:30
Για να δούμε και αυτή την άποψη σχετικά: ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

31/08/2004, 14:36:33
Πολλες ερωτήσεις φιλε dtomgr!!!
Πιστευεις οτι θα παρεις αληθεια μια σαφη και ομοφωνη απαντηση;
Δεν το νομιζω.
Πιστευεις οτι θα βγαλεις καποια ακρη απο τις απαντησεις των αξιοσεβαστων κατα τα αλλα μελων, οταν σε θεματα πιστης ο καθενας οχι μονο διαφερει απο τον αλλον αλλα και πολλες φορες διαφερει και με τον ιδιο του τον εαυτό;
Πες μας σε παρακαλω ποια ειναι η θεση σου σε ολα αυτα, και αν δεν εχεις θεση μηπως θα ηταν καλυτερα αντι να ζητας "μασημενη τροφη" να στρωθεις στην μελετη και να καταληξεις μονος σου καπου;
Διοτι μονο ετσι θα αρχισεις να πιστευεις καπου (η και πουθενα) και να μπορεις να στηριζεις την θεση σου αυτη με επιχειρηματα και οχι να αναμασας τα λογια αλλων.
Δεν προσπαθω να σε "μαλωσω" αλλα μονο να σε ωθησω να βρεις την δικια σου λυση στα ερωτηματα.
Με σεβασμο στις αποψεις ολων των μελων

Oculatis AbisΜέλος
31/08/2004, 15:51:36
Συμφωνώ με τον ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, αλλά βλέπω ότι κάνει αυτό που επικρίνει, δηλαδή δεν δίνει τη δική του άποψη στο θέμα! Περιμένουμε λοιπόν και τις δικές σου ιδέες. Συνοπτικά, όπως ανέπτυξα τις ιδέες μου πιο πάνω θεωρώ ότι η αρχή του χριστιανισμού είναι πιο κοντά σ' αυτό που αντιπροσωπεύουν όι Γνωστικοί.

Βέβαια, κανείς μας δεν έζησε σ' εκείνη την εποχή για να γνωρίζει ακριβώς την αρχέγονη χριστιανική ιδεολογία, αλλά στο δικό μου μυαλό ο σημερινός χριστιανισμός μάλλον απέχει έτη φωτός από τον αρχέγονο χριστιανισμό. Για την ακρίβεια 18,646716864131059536 * 10^13 Km

sub rosa

01/09/2004, 00:50:51
Oculatis Abis:
«Συμφωνώ με τον ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, αλλά βλέπω ότι κάνει αυτό που επικρίνει, δηλαδή δεν δίνει τη δική του άποψη στο θέμα! Περιμένουμε λοιπόν και τις δικές σου ιδέες.»

Και εάν δεν πέφτω έξω, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ…….

Στο θέμα της χριστιανικής θεώρησης, και συγκεκριμένα από την εγκατάσταση του δόγματος ως κρατική θρησκεία από τους ρωμαίους, έχω να προσθέσω τα εξής, τονίζοντας ότι ουδέποτε προκαλεί «ζημία» ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ και η ΓΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ αλλά η λογοκρισία και οι καθωσπρεπισμοί:

Είναι τα όσα μας μεταφέρει ο Φαρισαίος Σαούλ όντως τα λόγια εκείνου του Δασκάλου? Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για την σταδιακή μετεξέλιξη των ανθρώπων ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?

Η μήπως τελικά αυτή την βολική για την άρχουσα τάξη «καινοτομία» την εισάγει ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (γιατί??) ΠΑΥΛΟΣ? Είπε λοιπόν δια στόματος του Παύλου ο Ιησούς Χριστός όλα τα ακόλουθα??

«…όσοι έχουν χριστιανούς γι’αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς….να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους…Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση…Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό…είτε δούλος είσαι είτε ελεύθερος» ? (Τιμόθ.ΣΤ’ 1-2, Κολοσ Γ’, 22-24, Έφες ΣΤ’ 8)

Τα είπε λοιπόν ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς Χριστός το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ?? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)

Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα? Βλέπουμε μέσα από τα αμέσως επόμενα λόγια Του την ταύτιση με τον σημερινό Χριστιανισμό?

«εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ότι σας παραγγέλω δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριος του’ εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου, γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου» (Κατά Ίωάννη ΙΕ’, 14-15)

Αντ’αυτού, ο ΝΟΘΟΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» του Φαρισαίου προπαγανδιστή στρώνει κυριολεκτικά ΤΟ ΧΑΛΙ σε κάθε μορφής εξουσιαστή!
«και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατε με τίμημα» ! (Κορ. ΣΤ’ 19-20) Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!

Αυτό το οφείλει ο καθένας στον εαυτό του.

ΣώκρατεςΝέο Μέλος
01/09/2004, 02:36:00
Ο Χριστιανισμος διαδιδει καθαρά το "πίστευε και μη ερεύνα".Και αυτο αποδεικνήεται απο τα "αναθέματα κατα των ελλήνων".
Ο Ιησους δεν έχει καμία σχέση με τον χριστιανισμό.Αλλο το ενα και άλλο το άλλο.Ο Ιησούς ήταν ένας άπλος άνθρωπος,[και οχι Θεανθωπος],ο οποίος είχε μυηθεί σε κάποια πράγματα.Κυριες επιρροές του Ιησού ήταν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι και κυρίως ο Σωκράτης τον οποίο αντέγραψε ακόμα και στον τρόπο ζωής του!
Η Χριστιανοσύνη απλά χρησιμοποιήσε τον Ιησού για την αισχρή τους επιβολή στον κόσμο.

01/09/2004, 08:45:32
Λοιπόν, για να δούμε ο φίλος μου Oculatis Abis αν και οξυδερκής αυτή την φορά δεν με πρόσεξε καλα, διότι φίλε μου αν με πρόσεχες θα έβλεπες οτι ειμαι κατα της μασημενης τροφής!!
Και μην νομιζεις οτι δεν μπηκα στον πειρασμο να κανω προσηλυτισμο στον οποίο ολοκληρωνει την διδακτορική του διατριβή ο Σβαμπε, αλλα δεν το εκανα, αφηνω το πεδιο στον αποπροσανατολιστή και υλιστή Σβαμπε που τοσο αγαπαει τον αντιχριστιανισμο.
Έπειτα οταν καποιος ανοιγει ενα θεμα εχω την εντυπωση οτι πρεπει να λεει την αποψη του η να δηλωνει αγνοια οποτε αναζητα πηγες (συνηθως βιβλια) για να λαβει γνωση και οχι μασημενη τροφή.
Το ξαναλεω οφειλει να λεει την αποψη του, διοτι αλλιως εγειρονται ακομη και υποψιες, πραγμα το οποιο δεν θελω να το πιστευω.
Παρόλα αυτα θα εκθεσω την αποψη μου η οποια ειναι δεσμευτική μονο για εμενα και δεν καλω κανεναν να την αποδεχτει αβασανιστα.
Περι αλλοιωσεων ο λογος λοιπον.
Για να δούμε ποιο ειναι το κεντρο της διδασκαλιας του χριστιανισμού
Παραθετω ενα αποσπασμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄

Αν μιλάω τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη έγινα ένα κομμάτι χαλκός που βγάζει ήχους ή ένα κύμβαλο που ξεκουφαίνει. Και αν έχω προφητεία και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη την γνώση και αν έχω όλη την πίστη ώστε να μετατοπίζω βουνά αλλά δεν έχω αγάπη δεν είμαι τίποτε. Και αν διανείμω όλα τα υπάρχοντά μου και αν παραδώσω το σώμα μου για να καώ αλλά δεν έχω αγάπη τίποτα δεν ωφελούμε .
Η αγάπη μακροθυμεί αγαθοποιεί η αγάπη δεν φθονεί δεν αυθαδιάζει δεν υπερηφανεύεται δεν φέρεται με απρέπεια δεν ζητάει τα δικά της δεν εξάπτεται δεν συλλογίζεται το κακό δεν χαίρεται στην αδικία συγχαίρει όμως την αλήθεια. Όλα τα ανέχεται όλα τα πιστεύει όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ τα αλλά όμως είτε προφητείες είναι θα καταργηθούν είτε γλώσσες θα σταματήσουν είτε γνώση θα καταργηθεί επειδή κατά μέρος γνωρίζουμε και κατά μέρος προφητεύουμε όταν όμως έρθει το τέλειο τότε το κατά μέρος θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο μιλούσα ως νήπιο σκεφτόμουν ως νήπιο είχα κρίση ως νήπιο όταν όμως έγινα άνδρας έβαλα κατά μέρος εκείνα που έχει το νήπιο. Επειδή τώρα βλέπουμε σαν μέσα από ένα θαμπό κάτοπτρο με τρόπο αινιγματώδη τότε όμως θα βλέπουμε πρόσωπο προς πρόσωπο τώρα γνωρίζω κατά μέρος τότε όμως θα γνωρίζω καθώς και γνωρίστηκα.
Ώστε τώρα μένει πίστη ελπίδα αγάπη αυτά τα τρία, όμως από αυτά μεγαλύτερη είναι η αγάπη.

Κεντρο της διδασκαλιας η αγαπη λοιπον και ρωταω με την σειρα μου
Ποια αλλοιωση επιδεχεται μεσα στους αιωνες και απο τον οποιοδηποτε;
Γινετε να αλλοιωσει καποιος το νοημα της αγαπης;
Ελπιζω φιλε μου Oculatis Abis να πηρες μια μικρη ιδεα τωρα
Δεν θα επεκταθω αλλο.
Με την αγαπη μου.

01/09/2004, 08:53:09
Σβαμπε κακως νομιζεις πως δεν θα σου απαντησω
"Από εμένα δεν θα ακούσεις ποτέ λόγια υποτιμητικά προς τον οποιοδήποτε για αυτό που πιστεύει η αυτό που δεν πιστεύει.
Από την άλλη βέβαια δεν "σηκώνω" κριτική σε αυτά που πιστεύω εγώ γιατί οι αξίες και τα ιδανικά του καθενός είναι αδιαπραγμάτευτα"
Και τωρα που τo σκεφτομαι κακως σε ειρωνευτηκα παραπανω!
Συγνωμη.
Με την αγαπη μου.