ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός "Αρχή" & "Τώρα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός "Αρχή" & "Τώρα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dtomgr31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/09/2004, 11:26:12
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:
«Και μην νομιζεις οτι δεν μπηκα στον πειρασμο να κανω προσηλυτισμο στον οποίο ολοκληρωνει την διδακτορική του διατριβή ο Σβαμπε, αλλα δεν το εκανα, αφηνω το πεδιο στον αποπροσανατολιστή και υλιστή Σβαμπε που τοσο αγαπαει τον αντιχριστιανισμο.»

Έτσι σε θέλω αγαπητέ! Δίχως ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, και απαλλαγμένο από τους δήθεν καθωσπρεπισμούς και την λογοκρισία!!

Είδες λοιπόν που αργά ή γρήγορα πέφτουνε οι μάσκες? Και να σκεφτείς πως «μιλάμε» με ένα πληκτρολόγιο αγαπητέ μου. ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ LIVE ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ!!!

Ούτε εκνευρίζομαι φίλτατε αλλά ούτε και σου κρατώ κακία. Την απάντηση ωστόσο στο παραπάνω παραλήρημα σου θα την λάβεις όπως και να έχει. Απλά, μην ζορίζεσαι για κάτι που δεν σου βγαίνει και μείνε αυτός που πραγματικά είσαι.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:
«Και τωρα που τo σκεφτομαι κακως σε ειρωνευτηκα παραπανω!
Συγνωμη.»

Εμένα δεν μου οφείλεις καμία συγνώμη. Δεν γράφω για να γίνομαι αρεστός αλλά σαφώς ούτε και παίρνω κανέναν με το μέρος μου. Τέτοιες ανασφάλειες μου είναι εδώ και πολύ καιρό άγνωστες πλέον αγαπητέ.

Νομίζω όμως ότι οφείλεις περισσότερη ειλικρίνεια στον ίδιο σου τον εαυτό….

Και όπως πάντα, να’σαι καλά!

01/09/2004, 12:16:19
Εαν οταν εκφραζουμε αγαπη προς τους παντες Σβαμπε φοραμε προσωπειο, τοτε ναι φοραω προσωπειο.
Σε live αντιπαραθεσεις εχω ερθει και θα ερθω παμπολες φορες και εκει τα πραγματα ειναι μαλλον πιο ευκολα, και γιατι εχεις προσωπικη επαφη, και για ολους τους λογους που κανουν το πληκτρολογιο "κρυο".
Ούτε εγω κρατω καμμια κακια, εξαλου το καταλαβες αυτο.
Εαν θεωρεις οτι με την εκφραση της αγαπης προς τους παντες καποιος παραληρει, τοτε παραληρω και ευχομαι να παραληρω και στο μελλον, οπως και να παραληρουμε και ολοι μας, μπας και δουμε καμμια ασπρη μερα!
Αυτος πραγματικα ειμαι και δεν το ζοριζω καθολου.
Λυσε μου μια απορια αγαπητε αν θες και μπορεις
"Εμένα δεν μου οφείλεις καμία συγνώμη. Δεν γράφω για να γίνομαι αρεστός αλλά σαφώς ούτε και παίρνω κανέναν με το μέρος μου. Τέτοιες ανασφάλειες μου είναι εδώ και πολύ καιρό άγνωστες πλέον αγαπητέ."
Γιατι τοτε τοσο μενος;
Αν πιασω τα μηνυματα σου εδω και παρα πολυ καιρο το 99% αν οχι το 100% εχουν τον χριστιανισμο στο στόχαστρο και οχι αλλη θρησκεια (την ιδεολογια σου την ξερω)
Αν ειναι κατι που δεν μπορεις να το πεις δημοσια θα το σεβαστω και θα το δεχτω.
Με την αγαπη μου

Oculatis AbisΜέλος
01/09/2004, 15:26:43
quote:
Κεντρο της διδασκαλιας η αγαπη λοιπον και ρωταω με την σειρα μου
Ποια αλλοιωση επιδεχεται μεσα στους αιώνες και απο τον οποιοδηποτε;
Γινετε να αλλοιωσει καποιος το νοημα της αγαπης;

Συμφωνώ μαζί σου, αν και η αγάπη ως βασικός φορέας ενός συστήματος πίστης δεν είναι copyright του χριστιανισμού. Πάραυτα η αγάπη κι εφόσον το νόημά της μεταφέρθηκε αυτούσιο ανά τους αιώνες, δεν αρκεί για να με πείσει ότι η εξίσωση "Αρχέγονος χριστιανισμός = Σύγχρονος χριστιανισμός" ισχύει. Συμφωνείς; Άλλωστε το χριστιανικό δόγμα είναι πολύπλευρο και σε καμία περίπτωση δεν ασχολείται μόνον με το θέμα της αγάπης.

Σχετικά με το θέμα των όποιων αντιπαραθέσεων, τόσο σε αυτό το topic, όσο και στα υπόλοιπα πιστεύω πως εφόσον καμιά από τις δύο πλευρές δεν ξεπερνά κάποια δεοντολογικά όρια, πάντα κάτι χρήσιμο βγαίνει. Αυτό που μπορούμε να κερδίσουμε πριν γράψουμε άλλη μια αράδα αντιλόγου, είναι να εξετάσουμε τα λόγια της άλλης πλευράς. Μας προσφέρουν τίποτε καλό; τίποτε νέο προς έρευνα; κάτι το διαφορετικό στα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα; Θεωρώ πως κανείς από τους σοβαρούς μελετητές που έρχεται σε αντιπαράθεση δεν γίνεται μέλος του forum μόνο για να προπονείται στον αντίλογο ή για να ασκεί το όποιο (και εφόσον υπάρχει) αντιχριστιανικό ή άλλο "αντι-" χόμπυ του γιατί απλά τέτοιες συμπεριφορές είναι άσχετες με σοβαρούς μελετητές. Σίγουρα μας κακοφαίνεται ένας αυστηρός αντίλογος αλλά φίλοι μου εκεί βρίσκεται πάντα κάτι χρήσιμο εφόσον ο αντίλογος περιέχει στοιχεία και αποδείξεις.

sub rosa

01/09/2004, 17:05:09
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:
«Γιατι τοτε τοσο μενος;

Αν πιασω τα μηνυματα σου εδω και παρα πολυ καιρο το 99% αν οχι το 100% εχουν τον χριστιανισμο στο στόχαστρο και οχι αλλη θρησκεια (την ιδεολογια σου την ξερω)»

Το έχω ξαναπεί πολλές φορές πως στο «στόχαστρο» δεν έχω τον χριστιανισμό, αλλά ΤΟΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και την άκρατη εμπορευματοποίηση του απλού πολίτη, του πολίτη που έχει έμφυτη την ανάγκη να θρησκεύεται.

Οι προφορικές επικλήσεις των αυτόκλητων εθνοπατέρων και Σωτήρων ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ «ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ», αλλά ούτε και από την ίδια τους την ιστορική διαδρομή.

Μένος, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υφίσταται προς κανέναν επί προσωπικού, αλλά τα έχω με τους πλαστογράφους, αυτόκλητους σωτήρες, που ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ τα τελευταία 1600 χρόνια ξαναγράφουνε, παραχαράζουνε, εξαπατούν και μεταβάλουνε σε ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΧΩΝ την Κωνσταντίνεια πολιτικοκοινωνική Χριστολογία. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και την Ιουδαϊκή μήτρα του κατασκευασμένου δόγματος (ένα εξίσου καταπιεστικό εργαλείο των αρχόντων-μάγων της εποχής και περιοχής) τότε η κατάσταση….γίνεται έτσι όπως την ξέρουμε: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΚΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σε αυτή τη λογική «αντιπαράθεσης» καλείται κανείς αγαπητέ να επιλέξει πολλές φορές μεταξύ του σχετικού και του απόλυτου. Θα μπορούσα να πω σχετική ή απόλυτη ρήξη με το κατεστημένο.

Σε αυτό το «δίλημμα» επιλέγω λοιπόν την ελληνική αρχή, ότι τα άτομα θα πρέπει να ξέρουνε να πληρώνουνε για την αναντίρρητη ιδέα ότι το απόλυτο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το σχετικό. Το ένα οδηγεί χωρίς έλεγχο στην υπερβολή, αλλά το άλλο πάντα σε ηθική κενότητα.

Εάν τώρα επιμένεις να βλέπεις «μένος», δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο παρά να προσπαθήσω και άλλη φορά να ξεκαθαρίσω την όποια σύγχυση.

01/09/2004, 19:55:38
ερώτηση

quote:
Ο χρηστιανισμός που δίδασκε ο Χρηστός έχει καμία σχέση με τον σημερινο χρηστιανισμό πυο διδάσκουν οι "παπάδες" της εκκλησίας μας;

Μία από τις πιθανές απαντήσεις.

Πόσες Χριστιανικές αιρέσεις υπάρχουν και ποιος καθορίζει ποια είναι η μόνη αυθεντική..?

Kαι κάτι σχετικό για να γελάσουμε...

Τον ρώτησα γιατί έγινε παπάς και μου απάντησε ότι, αφού έπρεπε να δουλέψει για κάποιον, ένα αφεντικό που θα έλειπε όλη την ώρα ήταν το καλύτερο...

Τζ. Ουήντερσον

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

01/09/2004, 20:00:52
ερώτηση

quote:
Ο χρηστιανισμός που δίδασκε ο Χρηστός έχει καμία σχέση με τον σημερινο χρηστιανισμό πυο διδάσκουν οι "παπάδες" της εκκλησίας μας;

Μία από τις πιθανές απαντήσεις.

Πόσες Χριστιανικές αιρέσεις υπάρχουν και ποιος καθορίζει ποια είναι η μόνη αυθεντική..?

Kαι κάτι σχετικό για να γελάσουμε...

Τον ρώτησα γιατί έγινε παπάς και μου απάντησε ότι, αφού έπρεπε να δουλέψει για κάποιον, ένα αφεντικό που θα έλειπε όλη την ώρα ήταν το καλύτερο...

Τζ. Ουήντερσον

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ΣώκρατεςΝέο Μέλος
02/09/2004, 01:52:57
Φίλτατε ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ,μας λεσ οτι πιστέυεις στο δόγμα των χριστιανών επειδή "διαδίδει τη αγάπη",ετσι δεν είναι?Δηλαδή "αγαπάτε αλλήλους" και "αγάπα τον πλησίον,οπως αγαπάς τον εαυτό σου" και "ου φονέυσεις" "ου κλέψεις" οπως λένε οι Δέκα Εντολές.Τοτε βρε ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΟ,ολες αυτές οι σφαγές χιλιάδων ανθρώπων,ειδικά Ελλήνων,απο τον Θεοδόσιο,Ιουστινιανό κτλ τι στον πού..ο ηταν?Μηνύματα αγάπης και ειρήνης?Ολες αυτέσ οι λεηλασίες αρχαίων μνημείων και βωμών τι ηταν?Απλα εποικοδομητικά έργα?Ολες αυτές οι κλοπές περιουσιών,τι ήταν?Περισυλλογη χρημάτων για φιλανθρωπίες?
Ποιόν δουλεύτε?Μου φαίνετε τον εαυτό σας!
Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας,βγάλτε τις δικτατορικές παρωπίδες που σας έχει βάλει αυτο το αισχρό κατεμε δόγμα, και κοιτάχτε να αναγνωρίσετε και να βασηστείτε στον εαυτό σας,και αποκτείστε γνώση μέσα απο την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
Απλη συμβουλή σου δίνω!

02/09/2004, 08:38:12
Θα μου επιτρέψεις φιλε μου Ο.Α. να ξεκινήσω από τον Σβαμπε.
Σβαμπε λες
«Το έχω ξαναπεί πολλές φορές πως στο «στόχαστρο» δεν έχω τον χριστιανισμό»
Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και δεν θα διαφωνήσω καθόλου.
Και επίσης λες
«Μένος, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υφίσταται προς κανέναν επί προσωπικού»
Μου ειχες δωσει την εντυπωση του αντιχριστιανου, Σβαμπε και προφανως σε αυτό σε εχω παρεξηγησει.
Απο την άλλη εχεις τις ενστασεις σου. Δικαιωμα σου βεβαια, σε ελευθερη χωρα ζουμε, δημοκρατια εχουμε, και καθενας μπορει να πιστευει ότι θελει
Λες δηλαδη
«ΤΟΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και την άκρατη εμπορευματοποίηση του απλού πολίτη, του πολίτη που έχει έμφυτη την ανάγκη να θρησκεύεται.»
Βέβαια καταλαβαίνεις πως οποιος ισχυριζεται κατι σε μια δημοκρατια φερει αυτοματα και το βαρος της αποδειξης των ισχυρισμων του. Και εδώ είναι η δυσκολια σου. Πώς να αποδειξεις κατι που αφορα σε θεματα πιστης;
Δεν είναι μαθηματικα να πεις ένα και ένα κανουν δυο!!
Η πιστη δυστυχως η ευτυχως εμπεριεχει και την μαθηματικη εννοια του αξιωματος (κατι που δεχομαστε αναποδεικτο).Μερικα πραγματα τα δεχεσαι ως εχουν στην πιστη.
Μενω με την ικανοποιηση ότι αποδεχεσαι το βασικο συστημα αξιων του χριστιανισμου.
Εγω προθεση να παρω το μερος των «αντιπαλων» σου δεν εχω και δεν ξερω αν θα ειχε καποιο νοημα. Και εδώ θελω να απαντησω στον Σωκρατη , σε μενα δεν θα βρεις Σωκρατη τον υπερασπιστη αυτων που μαχεσαι, εγω απλως δηλωνω ότι βρισκω παρα πολλα αξιοσημειωτα στοιχεια στον χριστιανισμο, που μπορουν εφοσον τα υιοθετησουμε να κανουν την ζωη μας πιο ευκολη.

Στον φιλο μου Ο.Α. τωρα.
Δεν θα διαφωνησω σε τιποτα από αυτά που ειπες
Εχω μονο να κανω μια παρατηρηση.
Αντε και αποδειξαμε ότι η εξίσωση "Αρχέγονος χριστιανισμός = Σύγχρονος χριστιανισμός" δεν ισχυει.
Αυτό δεν μειωνει τις βασικες αξιες του χριστιανισμου δηλαδη την αγαπη για τον πλησιον, την πιστη την ελπιδα, οι οποιες μπορει να υπαρχουν και σε αλλες θρησκειες,
Από την αλλη ο διαλογος είναι παντα πολυτιμος.
Αληθεια τελικα ο αρχικος συγγραφεας δεν εμφανιστηκε !
Με την αγαπη μου.

02/09/2004, 08:44:16
Και κατι αλλο που μολις προσεξα.
Σωκρατη οι ειρωνιες δεν βοηθουν καθολου στον διαλογο
Οπως εγω δηλαδη δεν σε αποκαλεσα Σωκρατακο......καταλαβες.
Μην υποβιβαζεις το ονομα σου, και οτι αυτο αντιπροσωπευει!!

02/09/2004, 14:56:49
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:
«Βέβαια καταλαβαίνεις πως οποιος ισχυριζεται κατι σε μια δημοκρατια φερει αυτοματα και το βαρος της αποδειξης των ισχυρισμων του. Και εδώ είναι η δυσκολια σου. Πώς να αποδειξεις κατι που αφορα σε θεματα πιστης;»

Δεν επιθυμώ αγαπητέ μου την απόδειξη ή διάψευση σε θέματα που σχετίζονται με την υπερβατικότητα καθώς και τον τρόπο που αυτή γίνεται αντιληπτή στον καθένα, αλλά πολύ περισσότερο θέματα θεουργικής μαγγανείας.

Και αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:
«Μενω με την ικανοποιηση ότι αποδεχεσαι το βασικο συστημα αξιων του χριστιανισμου.»

Εγώ, πριν σχολιάσω, θα’θελα να μου παραθέσεις όσο πιο απλά μπορείς την γνώμη σου ως προς το ΤΙ σημαίνει για σένα προσωπικά αυτό το σύστημα αξιών που λες. Είναι μια αρχή ώστε να δούμε το εννοεί ο καθένας μας.

Ως προς την αποδοχή τώρα, αν και ο όρος δεν μου ταιριάζει, θα έλεγα ότι απλά «αποδέχομαι» την εσωτερική εννοιολογία που για παράδειγμα απορρέει από τα όσα διαβάζουμε στα γνωστικά κείμενα, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ.

Πριν όμως πούμε περισσότερα καλά θα ήταν να ακούγαμε την γνώμη σου επί του θέματος.

ΣώκρατεςΝέο Μέλος
02/09/2004, 16:50:05
Εντάξει φίλε μου ΝΙΚΗΦΟΡΕ,ας αφήσουμε τις ειρωνίες και ας κάνουμε διάλογο.
Για να κάνουμε διάλογο ομως πρέπει να απαντήσεις στις προηγούμενες ερωτήσεις μου.
Βγάλε τις ειρωνίες,αφού σε βλάπτουν,και απάντα στην ουσία των ερωτήσεων.