- ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ειστε υπερ ή κατα με τα παρακατω:
1) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
2) ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ(Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ)
3) ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
4) ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
5)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ
6)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ(ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΤΟ 3% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Π.Χ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ)
7)Πριν καποια χρονια ο Μητροπολιτης Ζακυνθου τολμησε να υποστηριξει τις προγαμιαιες σχεσεις,με αποτελεσμα να δωσει λογο λες και ηταν κανενας εγκληματιας.Απο τους πρωτους που αντεδρασαν ηταν ο γνωστος μαιντανος των καναλιων κυριος Μεταλληνος.
Θετω λοιπον την εξης ερωτηση(απευθυνεται στους Ορθοδοξους Χριστιανους του φορουμ): ΠΙΣΤΕΥΕΤE ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η OΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;
Σε γκαλοπ που εγινε το 48% των Ελληνων ζητουν διαχωρισμο Εκκλησιας και κρατους.
Εναντιον ειναι το 35%(οχι παντως και λιγο).
Εγω παντως πιστευω οτι ειναι καιρος να γινει ο διαχωρισμος Εκκλησιας και Κρατους (και να ξεφυγει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ απο τον Μεσαιωνα ΤΗΣ) αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα το τολμησει η Κυβερνηση φοβουμενη το πολιτικο κοστος(35% δεν ασημαντο ποσοστο),ειδατε τι συνεβησε με την προηγουμενη κυβερνηση με το θεμα των ταυτοτητων.Ειμαι σιγουρος πως αν γινουν καποια απο τα παραπανω θα βγουν στους δρομους οι διαφοροι θρησκοληπτοικαι παπαδες με τους σταυρους και θα αρχιζουν να μιλουν περι σαταναδων και οτι γινεται πολεμος απο ξενα κεντρα κατα της Ορθοδοξιας.
Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να μην υπηρχαν παπαδες και εκκλησιες αλλα αυτο ειναι μια ουτοπια.
Τελος ηθελα να πω οτι σημερα διαβασα σε καποια εφημεριδα οτι η περιουσια της Ορθοδοξης Εκκλησιας ξεπερναει τα 15 δις ευρω.Η Εκκλησια μαλιστα εχει στην κατοχη της 780-800 κτιρια με γραφεια,καταστηματα,ξενοδοχεια,εμπορικα κεντρα κ.λ.π.Και να τα μονο αυτο.
Υπαρχει ομως και το «μετρητο».Η Εκκλησια της Ελλαδας εχει ρευστοτητα που σημερα αγγιζει και ισως να ξεπερναει τα 40 εκατ.ευρω.Διαθετει επισης ομολογα του Ελληνικου δημοσιου και μετοχες.Την περιοδο μαλιστα της »φουσκας» του χρηματιστηριου ειχαν υπαρξει κοντρες μεταξυ ιεραρχων για το αν επρεπε να «πουλησουν» τις μετοχες ή οχι.Διαθετει και πολλες αγροτικες εκτασεις..Μονο απο τα στοιχεια του υπουργειου Γεωργιας προκυπτει οτι οι οικονομικες υπηρεσιες της Ιερας Συνοδου εχουν αναγνωρισμενες εκτασεις που φτανουν τα 96.500 στρεμματα.Υπαρχουν και αλλες χαρακτηρισμενες ως «διακατεχομενες» που της ανηκουν χωρις αποδεικτικα εγγραφα κυριοτητας αλλα και χωρις να εχουν ασκηθει αγωγες αναγνωρισης(Στην αττικη πανω απο 58.000 στρεμματα και 50.000 στρεμματα στην υπολοιπη Ελλαδα).Η Εκκλησια διαθετει και ολοκληρα νησια κια βραχονησιδες σε νησιωτικα συμπλεγματα οπως ειναι των Σποραδων και των Κυκλαδων.
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!![]()
![]()
![]()
Edited by - VIKING on 13/02/2005 20:25:01
Κατά την γνώμη μου λοιπόν στά σχολεία μας θα πρέπη να διδάσκονται θρησκευτικά , όχι όμως όπως σήμερα , θα πρέπη δηλαδή να αντικατασταθούν από την ιστορία των θρησκειών , συμεριλαμβανομένης και της των προγόνων μας .
Στην δεύτερη ερώτηση θα απαντήσω ανεπιφύλακτα ναι! Είμαστε φίλε μου η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουμε αυτό το ερμαφρόδιτο σύστημα της εγκυρότητας και των δύο μορφών γάμου , και αυτό γιατί οι πολιτικοί μας φοβούνται να συγκρουστούν με το παπαδαριό . Σέ όλο τον υπόλοιπο κόσμο γινεται πρώτα ο πολιτικός γάμος και ύστερα άν θέλει το ζευγάρι , πηγαίνει στον παπά , τον ραβίνο , τον μουεζίνη η.. τον μάγο της φυλής , για να τους τον ευλογήση .
Καί στην τρίτη σου ερώτηση ανεπιφύλακτα ναι! Θα έλυνε πολά προβλήματα η καύση των νεκρών , και πρώτα από όλα το αδιαχώρητο των νεκροταφείων της Αττικής , που αλλού καταψύχουν τους νεκρούς μέχρι να αδειάση τάφος και αλλού τους θάβουν υπό γωνία για να πιάνουν λιγότερο χώρο . Χώρια που με την καύση , θα ελατωθή και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα πτωματικά υγρά . Και εδώ όμως η ατολμία των πολιτικών μας να εναντιωθούν στα κελεύσματα των ρασοφόρων , υποχρεώβει πολούς συμπατριώτες μας να μεταφέρουν τους νεκρούς τους στην γειτονική Βουλγαρία γιά αποτέφρωση .
Στην τέταρτη ερώτησή σου απαντώ , γιατι όχι ; και ειδικά αν τα θρησκευτικά είναι η ιστορία των θρησκειών και όχι το δόγμα τους .
Καί στην πέμπτη σου ερώτηση θα με βρής σύμφωνο . Θα μπορούσε π.χ. ο αρχιερέας που επιθυμούσε να κάνη οικογένεια να παντρεύεται , αυτό κατά την γνώμη μου είναι προτιμότερο , από το να διατηρή εξώγαμες σχέσεις με γυναίκες ή ακόμα χειρότερα με παιδιά ή μπρατσωμένους !!!
Οι ρασοφόροι ισχυρίζονται ότι μιμούμενοι τον Χριστό , η αγαμία τους είναι υπέρ φύσιν . Κατά την γνώμη μου εκτός του ότι αμφισβητείται από πολλούς η αγαμία του Χριστού ( βλέπε Μεροβίγιους ) , ο μόνος που μπορεί να είναι υπερ φύσιν είναι ο Θεός . Οι υπόλοιποι είτε λαϊκοι είτε ιερείς σαν άνθρωποι είμαστε μέσα στην φύση και τους νόμους της και κατά συνέπεια αν δεν είμαστε κατα φύσιν (στρέϊτ) τότε μοιραία θα είμαστε παρα φύση
Και στην έκτη ερωτησή σου σύμφωνος , γιατι δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο ένας φορολογούμενος Έλλην καθολικός ή Προτεστάντης , ή ακόμα και ένας Μωαμεθανός ή κάποιος όπως εγώ που δεν ανήκει σε καμμία Θρησκεία να πληρώνη μέσα από την φορολογία του τους Ορθόδοξους παπάδες
quote:Και εδώ μαζί σου . Αυτά άλλωστε τα είπαμε και πιό πάνω , μην ξεχνάς το περίφημο ( αλλάξανε τα πράγματα , δόξα σοι ο θεός ) του Χριστόδουλου .
Εγω παντως πιστευω οτι ειναι καιρος να γινει ο διαχωρισμος Εκκλησιας και Κρατους (και να ξεφυγει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ απο τον Μεσαιωνα ΤΗΣ) αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα το τολμησει η Κυβερνηση φοβουμενη το πολιτικο κοστος(35% δεν ασημαντο ποσοστο),ειδατε τι συνεβηκε με την προηγουμενη κυβερνηση με το θεμα των ταυτοτητων.Ειμαι σιγουρος πως αν γινουν καποια απο τα παραπανω θα βγουν στους δρομους οι διαφοροι θρησκοληπτοικαι παπαδες με τους σταυρους και θα αρχιζουν να μιλουν περι σαταναδων και οτι γινεται πολεμος απο ξενα κεντρα κατα της Ορθοδοξιας.
Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να μην υπηρχαν παπαδες και εκκλησιες αλλα αυτο ειναι μια ουτοπια.
1)Αντικατάσταση του Μαθήματος των Θρησκευτικών με την ιστορία και την φιλοσοφία των θρησκειών.
Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ!
Κατα τα άλλα το Γκάλοπ που αναφέρεις δείχνει ένα ποσοστό (48%),που επιζητά τον διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο. Δείχνει οτι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του δέν είναι τόσο θρησκόληπτος με τον Χριστιανισμό όσο δείχνει φορές - φορές, εξαναγκάζεται να το δείχνει λόγω της καταπίεσης του απο το Εκκλησιαστικό κατεστημένο. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης όπως συμβαίνει στα Γκάλοπ δείχνει πραγματική και όχι εικονική κατάσταση!
Στο οτι δέν τολμάει η Κυβέρνηση να διαχωρίσει την εξουσία απο το Κράτος νομίζω οτι είναι μεγάλο σφάλμα και ατολμία των πολιτικών αφού και οι περισσότεροι απο αυτούς είναι υπέρ του διαχωρισμού. Για το άν θα βγούν παπάδες με Σταυρούς στους δρόμους νομίζω ύστερα απο τόσες αποκαλύψεις που έγιναν εναντίον τους δέν θα υπάρχει πλέον και τόσο μεγάλη ανταπόκριση!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
1, 4. οπως εχει τωρα το συστημα δεν ειναι υποχρεωμενος καποιος να παρακολουθησει αν δεν ενστερνιζεται την πιστη.
αλλα ειναι και γελοιο για αυτον που θελει να μαθει να δινει εξετασεις.
μεσα απο το μαθημα αναπτυσσεται και καποια γενικοτερη ενημερωση-δεν ειναι απαραιτητο ακομη κι αν πιστευεις να συμφωνεις με τα παντα-που με το σωστο συντονισμο του καθηγητη οδηγει σε καλες συζητησεις. δε μπορω να το δω λοιπον ως παντελως αχρηστο, ειδικα οταν τα υπολοιπα μαθηματα γινονται σε στυλ τεχνικης καταρτησης.
απο την αλλη υπαρχει και ο σεβασμος στα πιστευω της πλειοψηφιας. αν θεωρειται γενικοτερα χρησιμη και απαραιτητη η διδασκαλια δεν εχω προβλημα να το σεβαστω, αρκει να να μην υποχρεωνεται καποιος που δεν πιστευει να παρακολουθει-γινεται αυτο ετσι κι αλλιως-αλλα και αυτος που συμμετεχει να μην εξεταζεται-φαιδρο-
για τα υπολοιπα δογματα ας γινει ψηφοφορια.
2. οχι.
δεν μπορεις να με υποχρεωσεις να παντρευτω με πολιτικο γαμο.
οπως εχει το πραγμα ο καθενας ειναι ελευθερος να παντρευεται οπως θελει.
3. ναι.
να ειμαστε ελευθεροι να αποφασιζουμε για τη διαθεση του σωματος μας.
5. ναι.
οταν πας κοντρα στη φυση, η παρα-φυση εκδικειται!
6. ναι.
και να πιστευεις, δεν εχεις καμια υποχρεωση να τους πληρωνεις.
το δημοσιο-υπαλληλικι του κληρου παραγινε. χειροτονονουν μεχρι και 19αχρονα που δεν μπορουν να βρουν δουλεια.
7. αποδεχτουν δεν αποδεχτουν τις προγαμιαιες σχεσεις, ο κοσμος θα συνεχισει να τις βιωνει και αυτοι να τους παντρευουν με λευκα νυφικα!
εδω φτυνουν τη δικη τους φυση και την ομορφια του ερωτα, πως να δεχτουν των υπολοιπων?τους πιανει φθονος....
quote:
2. οχι.
δεν μπορεις να με υποχρεωσεις να παντρευτω με πολιτικο γαμο.
οπως εχει το πραγμα ο καθενας ειναι ελευθερος να παντρευεται οπως θελει.
Φίλη the elder sister1 , η νομιμοποίηση της συμβίωσης δύο ατόμων με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτή , όπως περιουσιακά στοιχεία , παιδιά , φορολογητέο εισόδημα οικογένειας κλπ , είναι κατ'αρχήν θέμα που αφορά την σχέση τους με την πολιτεία , και ο πολιτικός γάμος δεν είναι τίποτε περισσότερο απο την κοινοποίηση στην πολιτεία του γεγονότος αυτού μέσα από τα δημοτολόγια και την οικογενειακή μερίδα που ανοίγεται στο οικείο δημαρχείο , και αυτό είναι το επίσημο και υποχρεωτικό που ισχύει απανταχού της γης πλήν τού παπαδιστάν ή Ελλάδας αν προτιμάς .
Τώρα αν τα άτομα αυτά λόγω θρησκευτικότητας ή λόγω εντυπωσιασμού θελήσουν να ευλογήσουν τον γάμο τους και να βάλουν και τον θεό συμμέτοχο στό κρεββάτι τους , με γειά τους με χαρά τους και αναφαίρετο δικαίωμά τους , όχι όμως η εκκλησία να υποκαθιστά το κράτος και επιπλέον να εκβιάζει μη επιτρέποντας σε όσους έχουν κάνει πολιτικό γάμο να βαφτίσουν και , έγινε και αυτό , ιερέας αρνήθηκε να διαβάση νεκρή επειδή ήταν παντρεμένη με πολιτικό γάμο .
Μιας και μένεις στο Ηνωμένο Βασίλειο , σου υπενθυμίζω οτι ο πρίγκηψ Κάρολος όταν παντρεύτηκε την Νταϊάνα , πήγε πρώτα στο δημαρχείο και ύστερα στον καθεδρικό ναό για την στέψη .
2)ΜΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΕ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΑΡΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ.Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
3)ΝΑΙ
4)ΝΑΙ
5)ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
6)ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ
7)ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
πρωτα μια μικρη παρακληση, μην με αποκαλλεις φιλη.-οχι, δεν ειμαι ουτε εχθρος-
σχετικα με το γαμο ο gigenis πιστευω απανταει σωστα: η πολιτεια ειναι ενημερη και στην περιπτωση του θρησκευτικου γαμου. αν καποιος θελει και την ευλογια γιατι να του επιβαλλουμε μονο τον πολιτικο?-αναφερθηκε να γινει υποχρεωτικος-
οταν καποιος επιλεγει το θρησκευτικο, υποτιθεταιπως αποδεχεται τα μυστηρια μιας θρησκειας που ενστερνιζεται. οταν επιλεγει τον πολιτικο, κανει την αναλογη δηλωση. πως μετα θελει να βαφτισει τα παιδια του? σχετικα με το διαβασμα του νεκρου, για μενα σωστο θα ειναι να γινεται απο τη στιγμη που το ατομο εχει αποδεχτει την συγκεκριμενη πιστη. αν κανοντας πολιτικο γαμο, εμμεσως πλην σαφως δηλωσε πως μπορει να με βαφτισαν οι γονεις μου, αλλα εγω δεν δεχομαι αυτη τη θρησκεια, το να τον διαβασουν ως νεκρο δεν νομιζω πως εχει νοημα. καταλαβαινω το σκεπτικο σου, τα παραδειγματα δεν βρισκω πετυχημενα. π.χ εμενα με ξενιζει-αναμεσα σε πολλα και διαφορα που δεν ειναι της στιγμης-που καποιοι τραγοι την ιερη στιγμη της μεταληψης την εχουν αρνηθει σε πιστη, γιατι φορουσε παντελονι στην εκκλησια...τραγικο....:(
οσο για τον Καρολο, μην κανεις συσχετισμους. εχει αλλα δεδομενα. τωρα που παντρευεται την Καμιλα, κανανε διαφορες φαιδροτητες προκειμενου και να παρει αυτη που θελει και να κρατηθει στη διαδοχη του θρονου. και οι αλλαγες που επεβαλλε σε καποιες δομες, και καποιες που και η εκκλησια τους δεχτηκε, δεν δειχνουν πρωτοπορεια, αλλα υποκρισια. διαβασε λιγο ξενο τυπο και να αναμενεις και αλλες αντιδρασεις απο τον σκεπτομενο αγγλο...
quote:Πίστευα και πιστεύω ακόμα , ότι όλοι εμείς τα μέλη των Forums , παρά τις όποιες διαφωνίες μας , οι οποίες συντελούν στην ανταλλαγή απόψεων και στην διεύρυνση των γνώσεών μας , αποτελούμε μία μεγάλη φιλική συντροφιά . Αν εσύ δεν το δέχεσαι αυτό , τοτε ζητώ ταπεινά συγγνώμη που σε αναγόρευσα φίλη . Δεν θα το ξανακάνω !!!
Sesostris,
πρωτα μια μικρη παρακληση, μην με αποκαλλεις φιλη.-οχι, δεν ειμαι ουτε εχθρος-the elder sister1
quote:Πολύ φοβάμαι ότι δεν κατάλαβες την προηγούμενη απάντησή μου , αν και πιστεύω ότι ήμουν σαφής . Η συμβίωση δύο ατόμων , είναι θέμα που αφορά κυρίως την Πολιτεία , η εκκλησία ή η όποια άλλη θρησκευτική αρχή θα πρέπη να περιορίζονται αυστηρά στα πνευματικά τους καθήκοντα και δεν έχουν καμμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα μεταξύ κράτους και πολιτών θέματα .
η πολιτεια ειναι ενημερη και στην περιπτωση του θρησκευτικου γαμου. αν καποιος θελει και την ευλογια γιατι να του επιβαλλουμε μονο τον πολιτικο?-αναφερθηκε να γινει υποχρεωτικος-
οταν καποιος επιλεγει το θρησκευτικο, υποτιθεταιπως αποδεχεται τα μυστηρια μιας θρησκειας που ενστερνιζεται. οταν επιλεγει τον πολιτικο, κανει την αναλογη δηλωση.the elder sister1
Αν κάποιος τώρα θέλει ύστερα από την δήλωση της συμβίωσής του στό Δημαρχείο να τελέση και θρησκευτικό γάμο ας τον κάνει , κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον εμποδίση , αυτό όμως δεν θα πρέπη να αφορά την Πολιτεία . Και επαναλαμβάνω ότι αυτό ισχύει παντού στόν κόσμο ακόμα και στην Καθολική Ιταλία όπου το Βατικανό είναι κράτος εν κράτει , που οι πολιτικοί της είχαν το θάρρος πρό εικοσαετίας να καταργήσουν την συνθήκη του Λατεράνου και να χωρίσουν την εκκλησία από το κράτος .
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΕΙΔΑΤΕ ΕΧΤΕΣ ΛΙΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ?
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΦΤΗΝΑ ΑΜΑΞΙΑ ΠΗΓΑΝ?
Ο Χριστόδουλος ήταν άριστος γνώσης της κατάστασης που επικρατούσε τόσα χρόνια, άσχετα άν ο ίδιος δέν συμμετείχε ενεργά είναι ο σιωπηρός ένοχος. Αυτό είναι γεγονός που το καταδικάζει και η ίδια η Χριστιανική εκκλησία και οι νόμοι της. Έτσι η παραμικρή ελπίδα για να βελτιωθεί έστω και έλάχιστα η κατάσταση θα ήταν η άμεση παραίτηση του Χριστόδουλου και όλων των Μητροπολιτών (50/80 απ'ότι έχω ακούσει), που έχουν την παραμικρή εμπλοκή σε σκάνδαλο. Έτσι αυτό θα γινόταν ένα πολύ καλό μάθημα για οποιονδήποτε επιχειρήσει κάτι παρόμοιο στο μέλλον.
Αλλά οι κατάρες και οι αφορισμοί του Χριστόδουλου στις συγκλονιστικά αληθινές αποδείξεις του Τριανταφυλλόπουλου και του Καρατζαφέρη με μόνη αχνή αντίδραση μιά ολιγόμηνη παύση του Παντελεήμονα δείχνει τους πραγματικούς του σκοπούς. Γιατί το σίγουρο είναι οτι μόλις πάψει λίγο ο σάλος των αποκαλύψεων ακόμα και τον Παντελεήμονα θα επαναφέρει με δόξες και τιμές και όλα θα ξεχαστούν!!
Αυτός είναι ο στόχος του!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
quote:Ποιά κάθαρση φίλε μου , για κουκούλωμα το πάνε οι δεσποτάδες , άλλωστε ο ένας κρατάει τον άλλο για να μην πέσουν όλοι μαζί . Σήμερα βγήκαν στην επιφάνεια και τα κατορθώματα του Επιφάνειου του κολλητού του Χριστόδουλου που έψαχνε για λογαριασμό του αφεντικού του , να βρή κασέτες εναντίον του Ζακύνθου , και να βάλη ναρκωτικά στο αυτοκίνητο του Καρατζαφέρη . Εκεί καταντήσανε .
Πιστεύω οτι τα λόγια του Χριστόδουλου όσον αφορά το ξεκίνημα της κάθαρσης είναι μόνο ασπιρίνες της στιγμής χωρίς κανένα νόημα. Την λιτή εμφάνιση πάντα στα λόγια την ευαγγελίζονταν οι ιεράρχες. Απο κεί και πέρα άλλο που δέν θέλουν απο το να περάσει ο ντόρος και να επανέλθει η κατάσταση στην προηγούμενη μορφή της παθαίνοντας ο λαός για άλλη μιά φορά αμνησία.Krisnna
Επικαιρο το θεμα οντως--οπως παντα ομως..με καθε θεμα που δεν διευθετειται.."--
παρακολουθουσα καποια εκπομπη -που δεν θα ηθελα να αναφερω για να μην χρωματιστω (ειμαι διαφανη..)επειδη τυχια την παρακολουθησα- και μου εκανε εντυπωση κατι που ανεφερε ενας νομικος +το οποιο δεν "εγνωριζα"...η μαλλον δεν ειχα συνειδητοποιησει ποτε πριν!.. και πιστευω πως οι περισσοτεροι που μαχονται εναντια στην εκκλησια με τοσο μενος(αναρρωτιεμαι σε τι ωφελουν τα "ακρα" οταν η μεση οδος ειναι η ουσια της επιγνωσης..)το εχουν ξεχασει με τη μανια που τους φυτεψαν..:
Το συνταγμα μας-απο εναρξεως του του κρατους- ειναι δημιουργημενο απο την κυβερνηση απο κοινου με την εκκλησια.
θαρρω και πως ετσι εξηγειται και η σημαια μας ...για να μην αναφερθω στην αυτη υπαρξη τους κρατους μας και στους αγωνιστες της επαναστασης.
..
αυτο που θα ερωτησω ειναι καταρχην τα θεματα που τειθονται προς απαντηση ειναι υποκειμενικης φυσεως η εχουν ανελιχθει σε ερωτηματα με αντικειμενικο τροπο τινα ..οπως λεμε:μεση οδος;
εισαι εναντια στο δογμα που κυριαρχει στο κρατος;
εισαι "εθνικος";
τοποθετεις εαυτον σε καποιο ρευμα που κατα κρατος-δογμα θεωρειται "αιρεση";
αν πεις ενα 'ναι' σε αυτα δεν θα σου απαντησω στα υποκειμενικα ερωτηματα σου!..
θα σου απαντησω ομως... στα τυχον αντικειμενικα!...
δηλαδη σε ολα με τον τροπο που μαλλον προσεγγισε και ο συνταξιδιωτης sesostris --οπου και με βρισκει συμφωνη στα περισσοτερα--.
..εχω ομως μια απορια.)
Αν δεχτουμε πως διαχωριζεται η εκκλησια απο το κρατος ποια ερμηνεια θα προκυψει να εχουν αλλοι "συμβολισμοι"/αρχετυπα και πως θα αποπερατωθει το "τσουναμι της αναμορφωσης" μιας πατριδας που βαλλεται απο παντου (ιδιως εκ των εσω..)...(παρομοιαζω.. ωρες-ωρες.. τον πλανηταρχη σαν τον δαιμονα Ταζ..για να μην περασω +στην ενωμενη ευρωπη...και τους Γαλατες..)
για να δουμε ...:
quote:
1) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
καθε μορφης διδασκαλιας;;;Ρ
απορω πως το σκεφτηκες αυτο!_!
ειναι δυνατον να μην μαθαινει ο ανθρωπος τους συμβολισμους του δογματος στο οποιο τον βαφτιζουν;9θα μου πεις να μην τον βαφτιζουν!//αυτο που λεω ομως ισχυει και ετσι ..!)
και πως αργοτερα θα φτασει στο σημειο να αφυπνιστει in a way μεσα απο τη ζωη χωρις την αναλογη "παρακαταθηκη";
με εμφυτευση παπαγαλιζουσας αποκαλυψης;;; /με υπνωση+υποβολη/αναδρομες να θυμηθει τι ηρθε να κανει εδω .../και απο ποιους θα γινει αυτο;
τουλαχιστον καποια στιγμη αν γνωριζεις απο μονος σου καταλαληγεις ειτε να δεχτεις ειτε να απορριψεις ειτε να αναγαγεις δυο σε ενα 'η ολα σε ενα.-
Τα θρησκευτικα ως μαθημα ειναι κατι που παντα αναπολω ως "κοροιδια προς την νοημοσυνη μου"//για τη δικη μου ομιλω..αλλα γιναμε περισσοτεροι πια..//κι αυτο γιατι αναγνωριζα απο πολυ παιδι τη γραμμη που προσπαθουσαν να περασουν στο ατομο ωστε -ετσιθελικα-ν' απορριψει ολες τις θρησκειες "ως μη-αληθινες" χωρις να εχει τη χαρα να τις μελετησει επιλεγοντας αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του αβιαστα βρισκοντας ετσι μεσα απο την ελευθερια της επιλογης μεσα στα χρονια της μαθησης την ταση της ψυχης του...
Οποτε θεωρω πως το μαθημα αυτο θα επρεπε να διδασκεται με εντελως διαφορετικο τροπο...
οταν το "ολον" διαχωριζεται σε καλο και κακο το ατομο μαθαινει να βοιωνει μονιμως την διαβολη με ελαχιστες τις περιπτωσεις να αναγαγει εις εν/αυτο κατεμε ειναι τουλαχιστον παραπληροφορηση...και ετσι το ποιμνιο ειναι "σιγουρο"και καταμετρημενο...φοβερη ελευθερια βρισκω σε αυτο:(
Θα πρεπει ομως να γνωριζει οχι απο τους ιδιους γραφοντες των βιβλιων τι διδασκουν και οι λοιπες "θρησκειες"//αλλα απο τους πραγματικους κατεχοντες τα "δογματα" αυτα..
Αυτο ειναι ελευθερια...
βεβαια υπαρχει και το γνωστο "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" αλλα τουτες οι εποχες που γλυτωνες απο αγνοια εχουν παρελθει...αν και εινα οντως τυχεροι κατα καποιο τροπο αυτοι που δεν βλεπουν διαμεσου τειχειων...
quote:
2) ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ(Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ)
ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ//ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩς ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙς ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ"...--τυπικο ειναι το ζητημα λετε;μεγαλο ζητημα αλλα γι'αλλο τοπικ..--
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΝΥΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΩ..ΑΝ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ..//
quote:
) ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ!
Αυτο απο παιδι με προβληματιζε..ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΙΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ:Ρ)/προτιμουσα --+τωρα--την καυση.(οχι απο την ιερα εξεταση των αδαων...)
Θεωρω παραυτα πως τουτο το ζητημα συνδεεται αμεσα με την αποψη του δογματος περι ταφης.
"απο χωμα εισαι και στο χωμα επιστρεφεις"//
Στην Iνδια ξεκινησαν να καινε τους νεκρους επειδη οντως δεν υπηρχε χωρος ταφης/Ειναι ομως τοσο παλιο αυτο ως γεγονος που δεν ειναι μαλλον γνωστο ως πρακτικη αλλα ως μερος της θρησκευτικης αντιληψης περι αυτου..
καθως και της αποψης της δογματος περι ψυχης...
πιο απλα:"πυρ ησουν πριν ...-σταχτη απεμεινε ως αποδειξη του -..πυρ εισαι παλι.."(CprghtΑtm@'05)
σε μια τοσο φονταμενταλ θρησκεια σαν τουτη της πατριδας μας μαλλον το σωμα εχει αλλη θεση: οφειλεις να μεινεις μακρυα του (ειτε σε τρωει με τα παθη του ειτε οχι) για να πας στον παραδεισο>>αλλιως θα καεις στην κολαση!λες και κολαση δεν ειναι η αρνηση της υπαρξης του ναου της ψυχης>>>σωματος!...
εστω...
παμε παρακατω(μακροσκελεστατη η Ατμα αποψε με πανσεληνο...)
quote:
4) ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΕΩς ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ!
δεν διαφωνω επακριβως--θεωρω ανεφικτο κατι τετοιο για εκατο+.. ακομη χρονια--εχω ηδη απαντησει στην διδασκαλια...περι σχετικων με αλλες θρησκειες διδασκαλων...σε μορφη βιβλιου.
μαλλον θα πρεπει να κανουν το μαθημα οι φιλολογοι//ειναι ιδανικοτερο κατεμε//απλα θα χρειαστει να αλαξη ολακερη η δομη του εκπαιδευτικου συστηματος....
αλλα τι λεω...στην επαρχια της ενωσης οπως και θα ειμαστε εμεις εδω μακεδονια και εσεις εκει ελλαντα οπως και στην διττη αγαπημενη κυπριδα νησο θα εχουμε δασκαλους απο ολο τον κοσμο...(ελπιζω παραυτα να υπαρξει μια οργανωση σαν τους "γιατρους χωρις συνορα"για να δεχτει τα καημενα ελληνοπουλα που με την ελλειπη παιδεια των πανεπιστημιων θα ψαχνουν για δουλεια σαν "μπουκαρουν" οι ξενοφερτοι...ιεραποστολοι της γνωσης της γλωσσας μας...--σας-Τους.
quote:
5)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ
Αν τους πληρωνει το κρατος σαν δημοσιους υπαλληλους
ΝΑΙ! με κεφαλαια ,επειδη δεν εχουν κατι διαφορετικο απο τους τραπεζικους//αυτοι γιατι παντρευονται;
Αν κανουν το λειτουργημα τους + ανηκουν οπως και "χρηματιζονται"(ακου τι λεει !) απο την εκκλησια ...τοτε
μαλλον δεν εχει κανενας πολιτικος το δικαιωμα να παραβιασει τα του δογματος.οφειλει να παραμεινει η "παρθενια" οπως εχει!
κι οποιος αντεξει!επειδη το θεμα ειναι να αντεχει οντως καποιος και οχι ωφελιμιστικα να ειναι..."λιγο απ'ολα"(δεν ειναι μονο η δικη μας θρησκεια ετσι σε σχεση με το "ΣΕΞ"//απλα με τοσα σκανδαλα το ξεχασατε μαλλον..:(--
quote:
6)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ(ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΤΟ 3% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Π.Χ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ)
απλα συμφωνω.
--το κρατος με τα του κρατους και η εκκλησια με τα της εκκλησιας.
αυτο ομως θα συμβει μοναχα αν επελθει ο διαχωρισμος...ειναι ομως εφικτος ως εχουν τα πραγματα απο καταβολης του εθνους ημων;...--
τωρα που τελειωσα σκεψου κατι αλλο:
ειναι σαν να λεμε ναλλαξει σημα ο παοκ η η αεκ και να χωρισουν τον αετο στα δυο@_@
..χμ αυτο δεν το χατε σκεφτει καλοι μου ανθρωποι!
αχ...την χανουμε την ελλαδιτσα...μας...//τι χανουμε ομως;//
αλλα ποια ηταν τελικα...ακομη να μαθουμε...επακριβως...
απο απαιτησεις...να! τετοιο και τετοιο σαν του γειτονα...σκιζει ο καραγκιοζ ελλην...//να κατακτησει επακριβως την επιγνωση της ταυτοτητας αυτου...μπααααα!.....:(
ευτυχως με περνανε για "ξενη"...κι ας ειμαι η ματριξ ελληνιδα...
Ερρωσθε παιδες! (ισως τη βγαλετε καθαρη ...ως ΕΛληνες)
Edited by - ΑΤΜΑ on 23/02/2005 23:52:13
quote:
ειναι σαν να λεμε ναλλαξει σημα ο παοκ η η αεκ και να χωρισουν τον αετο στα δυο@_@
..χθες στα νεα ειδα ενα παρεξενο περιστατικο
το κοριτσακι μικρη γοργονα θα εγχειριστει προς διαχωρισμο των δυο κατω ακρων ...
αληθεια τι απεγινε; πετυχε η επεμβαση;
ενα τετοιο παιδι γοργονα γενιεται ενα στα ποσες χιλιαδες...
(σαν τα κρατη ενα κατι)
οι γονεις φοβοταν για το τι θα επακολουθησει..
ειναιφυσικο:πρωτον γιατι το γεννησαν ετσι αλλα ενας τριτος (γιατρος) θα το εκανε σαν εμας τα διποδα..
και γιατι κατα συνθηκη αυτα τα παιδια σπανια επιζουν...
αχ ελλαδιτσα μας...:Ο
quote:
εισαι εναντια στο δογμα που κυριαρχει στο κρατος;
εισαι "εθνικος";
τοποθετεις εαυτον σε καποιο ρευμα που κατα κρατος-δογμα θεωρειται "αιρεση";
Καλησπερα φιλε/η ΑΤΜΑ.![]()
Οχι δεν ειμαι "εθνικος"
,ουτε δογματικος.Δεν πιστευω σε καμια θρησκεια.Αλλα αυτο δεν νομιζω οτι εχει καμια ιδιαιτερη σημασια σε αυτην την συζητηση.
quote:
αυτο που θα ερωτησω ειναι καταρχην τα θεματα που τειθονται προς απαντηση ειναι υποκειμενικης φυσεως
Ναι ειναι.
quote:
καθε μορφης διδασκαλιας;;;Ρ
απορω πως το σκεφτηκες αυτο!_!
ειναι δυνατον να μην μαθαινει ο ανθρωπος τους συμβολισμους του δογματος στο οποιο τον βαφτιζουν
Καταρχην δεν πηρα θεση οπως ειδες στο υποθετικο ερωτημα.
Η αποψη μου ειναι να μαθαινουν οι μαθητες για ολες τις θρησκειες του κοσμου.Δηλαδη να υπαρχει ενα μαθημα που να λεγεται π.χ"ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και να διδασκεται οχι μονο απο Θεολογους του Χριστιανικου δογματος.Διαφωνεις σε αυτο;
quote:
Αν δεχτουμε πως διαχωριζεται η εκκλησια απο το κρατος ποια ερμηνεια θα προκυψει να εχουν αλλοι "συμβολισμοι"/αρχετυπα και πως θα αποπερατωθει το "τσουναμι της αναμορφωσης" μιας πατριδας που βαλλεται απο παντου (ιδιως εκ των εσω..)
Απο ποιους βαλλεται η πατριδα(μηπως απο τον Μπαμπουλα που ονομαζουμε Σιωνισμο![]()
) δηλαδη και τι σχεση εχει ο διαχωρισμος εκκλησιας απο το κρατος με την αναμορφωση της πατριδας μας.
Με τις δυο πρωτες απαντησεις σου πεφτεις σε αντιφαση αλλα δεν θα περασω σε λεπτομερειες/επειδη δεν ειναι επιτου θεματος.
quote:
Η αποψη μου ειναι να μαθαινουν οι μαθητες για ολες τις θρησκειες του κοσμου.Δηλαδη να υπαρχει ενα μαθημα που να λεγεται π.χ"ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και να διδασκεται οχι μονο απο Θεολογους του Χριστιανικου δογματος.Διαφωνεις σε αυτο;
αν διαβασες οντως το -μακροσκελες- μου ποστ θα ειδες σιγουρα οτι δεν διαφωνω καθολουω:)
Απλα ο πρηγουμενος τροπος που τοποθετηθηκες παραπανω με κανει να πιστευω πως εχουμε μαλλον διαφορετικη θεση που σημαινει οτι ναι μεν συμωνω με αυτο που προτεινεις αλλα οχι με το σκεπτικο σου γενικοτερα(το υποκειμενικο δηλαδη*),αυτο που σε εφερε εδω να προτινεις τουτα τα ερωτηματα:)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αν δεχτουμε πως διαχωριζεται η εκκλησια απο το κρατος ποια ερμηνεια θα προκυψει να εχουν αλλοι "συμβολισμοι"/αρχετυπα και πως θα αποπερατωθει το "τσουναμι της αναμορφωσης" μιας πατριδας που βαλλεται απο παντου (ιδιως εκ των εσω..)
--------------------------------------------------------------------------------
Απο ποιους βαλλεται η πατριδα(μηπως απο τον Μπαμπουλα που ονομαζουμε Σιωνισμο
) δηλαδη και τι σχεση εχει ο διαχωρισμος εκκλησιας απο το κρατος με την αναμορφωση της πατριδας μας.
δεν γελαω καθολου/σε αντιθεση με σενα.
γελαω μονο με τα χαλια των απανταχου κραχτων περι ανακαινησεως του εθνους...
με ανταλλαγμα την πραγματικη ελευθερια.
Ειμαι η Ατμα και θα σε παρακαλουσα να διαβασεις παλι το ποστ μου.
οσο για το οτι δεν εισαι δογματικος δεν με επεισες τελικα και να γιατι:
quote:
(μηπως απο τον Μπαμπουλα που ονομαζουμε Σιωνισμο)
οχι δεν ειναι αυτο!
ειναι η βλακεια που διεπει τη μαζα που αγεται απο δημαγωγιες τετοιου τυπου.
ο εχθρος ειναι εντος ειπε καποιος κι αν μη τι αλλο ...οι ελλενηες εχουν αποδειξει πως ενωνονται μοναχα αν τους ριξεις εναν εξωτερικο κινδυνο...
τωρα ομως οι απο μεσα εκαναν τοσο καλη δουλεια...που τιποτα δεν γινεται πιστευτο ακομη κι αν ειναι η μονη καημενη αληθεια.
ευχομαι να μην ζω οταν θα συμβει αυτο που κυοφορειται για το εθνος.
δογματικη δεν ειμαι,αγαπαω ομως την πατριδα που με γεννησε...
και αποτι εχω συμπερανει εχει γεμισει ο τοπος "τζανκιδες" δηλαδη αυτους που πουλανε και την μανα τους...για το χρημα...:(
και κατηγορουν εκεινους που διαθετουν περισσοτερο επειδη απλα οι ιδιοι δεν το εχουν:(
θλιβερο! αλλα αυτοι ειναι χειροτεροι απο τους...Σιωνιστες που αναφερεσαι...+περισσοτεροι...και βρισκονται παντου...στην Ελλαδα(επειδη μιλαμε για τη μανα-πατριδα.)
φως εν σκοτει!
Edited by - ΑΤΜΑ on 24/02/2005 04:02:38
θεωρω πως η αρχαια θρησκεια κυοφορησε την μονοθειστικη αλλα τελικα τρισυποσταση εννοια του θεου.
καμμια διαφορα κατα μια εννοια με την Ινδια
εκει πολλες θεοτητες με βαση την τριαδα και στη συνεχεια με το βουδισμο (κατα μια εννοια μονοθειστικη αλλα πολυδιαστατη ως αρμοζει στην Ινδια)..βεβαια εκει υπαρχει και η ελευθερια να πιστευει ο καθεις οπου θεωρει αλλα οχι χωρις να υπαρχουν καποια "δεδομενα".
anyway
η παλαια και η νεα θρησκεια πρπει να ανελιχθουν σε μια για να λυτρωθει το εθνος των ελληνων.
Το'πα και ησυχασα.
οι πολωσεις και οι ακροτητες φερουν αυτο ακριβως που καποιοι το παρουσιαζουν σαν σιωνισμο και καποιοι σαν εξισλαμισμο...
παρτε ο,τι σας αρεσει.
η αληθεια μια ειναι...κι ο κθεις θα βρει το δρομο πορος αυτη/ειτε σε αυτη/ειτε σε καποια αλλη ζωη.
καλο ξημερωμα
* Τη ΔΗΜΕΥΣΗ όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας από το κράτος για κοινωφελείς σκοπούς (βλέπε:ναρκομανείς, ορφανά, κ.ά.)
* Την ΜΕ ΝΟΜΟ απαγόρευση χρηματικής "αποζημίωσης" των ιερέων (όλων των θρησκειών και δογμάτων που δρουν στη χώρα) από τους πιστούς και την καταβολή της μισθοδοσίας των από κρατικό φορέα.
* Την εκλογή των ιεραρχών με ψηφοφορία από το "ποίμνιο", για να πάψει να είναι "ποίμνιο" και να γίνει ανθρώπινος οργανισμός.
* Την φυλάκιση ιερέων που παρανόμησαν (για Έλληνες υπηκόους) και την απέλαση άλλων -μη Ελλήνων- παρανόμων στελεχών θρησκευτικών οργανώσεων.
* Το "ξύρισμα" κάποιων ανάξιων να αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης", έτσι για το γαμώτο...
...και από κει και μετά, όποιος θελήσει ανιδιοτελώς να επιτελέσει το θεάρεστο έργο της χριστιανικής διακονίας και ποιμαντικής, με μισθό δημοσίου υπαλλήλου και με έλεγχο από κάποια κρατική υπηρεσία (όπως όλοι οι υπάλληλοι), ας το κάνει με τις ευχές τις δικές μας και του Υψίστου!
Όσο για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία...
ε...,αν διαχωρίσουμε το κράτος από την εκκλησία...
και το σχολείο παραμείνει κρατικό....
τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου και στόχων της Παιδείας.
Αυτά τα λίγα και ο Θεός μαζί μας.
quote:
Με τις δυο πρωτες απαντησεις σου πεφτεις σε αντιφαση αλλα δεν θα περασω σε λεπτομερειες/επειδη δεν ειναι επιτου θεματος.
Σε ποια αντιφαση επεσα φιλη ΑΤΜA;
quote:
Απλα ο πρηγουμενος τροπος που τοποθετηθηκες παραπανω με κανει να πιστευω πως εχουμε μαλλον διαφορετικη θεση που σημαινει οτι ναι μεν συμωνω με αυτο που προτεινεις αλλα οχι με το σκεπτικο σου γενικοτερα(το υποκειμενικο δηλαδη*),αυτο που σε εφερε εδω να προτινεις τουτα τα ερωτηματα:)
Καταρχην δεν προτεινα τιποτα,ερωτηματα υποθετικα ειναι(και ουτε εχει τεθει θεμα απο την Πολιτεια να γινουν ολα αυτα).Με βαση ενα αρθρο που διαβασα σε εφημεριδα και το οποιο περιειχε αυτα τα ερωτηματα,αποφασισα να ανοιξω αυτο το θεμα για να δω τις αποψεις των μελων.Δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα.
quote:
δογματικη δεν ειμαι,αγαπαω ομως την πατριδα που με γεννησε...
και αποτι εχω συμπερανει εχει γεμισει ο τοπος "τζανκιδες" δηλαδη αυτους που πουλανε και την μανα τους...για το χρημα...:(
και κατηγορουν εκεινους που διαθετουν περισσοτερο επειδη απλα οι ιδιοι δεν το εχουν:
Συμφωνω απολυτα εδω μαζι σου και χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι αρκετοι δημοσιογραφοι και αρκετοι αλητες μεγαλοεκδοτες και ιδιοκτητες καναλιων που δηθεν νοιαζονται για την πατριδα τους.
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ.
quote:
ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Rass ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ΤΟ 56,5% ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ
ΜΙΣΘΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ
ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΑΓΑΠΗ
ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh