ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ..... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ..... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΑΤΜΑ32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
23/03/2004, 01:30:32
Αυτές είναι 10 εντολές !!!

Μπράβο ΑΤΜΑ. Που τις ανακάλυψες;

quote:
Οι ΔΕΚΑ Εντολές

Οι άνδρες με σκουλαρίκια είναι έτοιμοι για γάμο. Έχουν αγοράσει κοσμήματα και έχουν νιώσει πόνο.

Μην τα βάζεις με ηλίθιους.Σε κατεβάζουν στο επίπεδό τους και σε κερδίζουν εύκολα λόγω εμπειρίας.

Η σκληρή δουλειά δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Ας μην πιέζουμε όμως την τύχη μας.

Ξέχνα την παγκόσμια ειρήνη. Επικέντρωσε την προσοχή σου στο να χρησιμοποιείς το φλας όταν στρίβεις.

Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά ξέρει σε ποιον θα ρίξει το φταίξιμο.

Η ζωή στην Γη είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει δωρέαν βόλτα γύρω απο τον ήλιο.

Παρά το ότι το κόστος της ζωής ανεβαίνει το περίεργο είναι πως όλοι θέλουν να εξακολουθούν να ζουν.

'Οσο υπάρχουν διαγωνίσματα θα υπάρχει και προσευχή στο σχολείο.

Γεννιόμαστε γυμνοί,υγροί και πεινασμένοι. Μετά τα πράγματα χειροτερεύουν.

Εάν έπρεπε να είμασταν χορτοφάγοι τα ζώα δεν θα ήταν φτιαγμένα απο κρέας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

23/03/2004, 03:23:17
(Γατατμα)

..αλλο ενα "πολυ καλο" (καθημερινης τρελας...)
:ειμαι στο λεωφορειο και παω κεντρι-κοτερα...
ενας παπας -μια παπαδια (τρεντυ/ ξωπισω του)ενας νεαρος οδηγος λεωφορειου με looks just like Neo/ wearing these sexy pear of sunglasses ...)
+ενα τραγουδι στο ραδιοφωνο των eighties επιτυχιων...
"it's a sinnnnnn..."
Σταααση!
..ο παπας πριν κατεβει κοντοστεκεται στην πορτα,
αλλα κανει μια ετσι και πλησιαζει τον οδηγο ...
+τι του λεει...;
"Ωραιοι οι pet shop boys!..."

χμ...(ενταξει δεν κανει για συνθημα στον τοιχο..μα μου θυμησε κατι...)

23/03/2004, 13:11:10
Θα τον "άγγιξαν" οι στίχοι φαίνεται.
it's a sin
ότι πρέπει για παπάδες που σέβονται τα ράσα τους.

calessinΜέλος
23/03/2004, 17:31:55
Μόλις τώρα διάβασα το topic. Μπράβο ΑΤΜΑ για το θέμα. Μού θύμισες και εμένα τα χρόνια που άκουγα ΡΑΔΙΟ ΟΥΤΟΠΙΑ 107.7 και ΚΙΒΩΤΟ 92.4 (οι συχνότητες έχουν μείνει στο υποσυνείδητο). Κάτι που μου λείπει σήμερα είναι αυτές οι εκπομπές, που γίνονταν από πραγματικούς ανθρώπους και όχι όπως σήμερα που όλες οι εκπομπές γίνονται από ανθρώπους-ζόμπι που τσιρίζουν ανάμεσα σε διαφημίσεις.

Στο θέμα μας:

Η ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΑΛΛΑ...ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ

ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ

ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Ένα καλό link με φωτό από συνθήματα:
http://www.papaki.panteion.gr/teuxos16/the_wall.htm

Από εκεί ανεβάζω ένα :

Πρόσφατα κάποιος είχε γράψει με σπρει πάνω στις ταμπέλες του Δήμου Αθηναίων που διαφημιζε το πρόγραμμα του Δήμου για το βάψιμο των προσόψεων των κτιρίων στο κέντρο εν'όψη ολυμπιάδας :

Η ΑΘΗΝΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΨΙΜΟέλεγε το ταμπλό του Δήμου.
Ο χιουμορίστας με το σπρευ άλλαξε το Β με Κ.

Και κάτι που δεν είναι σύνθημα σε τοίχο αλλά θα μπορούσε. Όταν έγινε δημοψήφισμα στις ΗΠΑ κάπου το 70 για το αν πρέπει να φύγουν ή όχι οι Αμερικάνοι από το Βιετνάμ, να πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων απάντησε: "Να φύγουν οι Αμερικανοί από την Αμερική"
Οι ιθαγενείς Ινδιάνοι ήταν αυτοί που είχαν αυτό το δίκαιο αίτημα.

Φιλικά calessin

"Όταν είναι νύχτα να ονειρεύεσαι και όταν ξημερώνει ν'ανοίγεις τα παράθυρα διάπλατα. Όλα τα πράγματα έχουν δικαίωμα στο φως." Οδ. Ελύτης

23/03/2004, 20:12:21
Αυτό δεν είναι σύνθημα αλλά μαντινάδα:
"όταν πεθάνω βάλτε μου
το κινητό στο μνήμα
μα μην το θάψετε βαθιά
γιατί δε θα'χει σήμα"

23/03/2004, 20:37:06
quote:
Μού θύμισες και εμένα τα χρόνια που άκουγα ΡΑΔΙΟ ΟΥΤΟΠΙΑ 107.7 και ΚΙΒΩΤΟ 92.4 (οι συχνότητες έχουν μείνει στο υποσυνείδητο).

Εμένα μου θύμισε λεύκωμα...

"Τάδε έφη Avallon"
24/03/2004, 01:11:03
κάποια παλιά... εκφράσεις περισσότερο παρά συνθήματα

ήταν στραβό το ύφασμα -όταν κάποιος έχει περίεργο λουκ

σιγά μη σκίσεις κανένα καλτσόν! -όταν κάποιος φέρεται υπερβολικά, μελοδραματικά κλπ.

I only dring beer at days that end on y -έγραφε στο μπλουζάκι φίλου μου, που φόραγε όταν παντρεύτηκε στο δημαρχείο...

θέλει η Μαγδάλω να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει! -κολλάει σε πολλές περιπτώσεις

καλό το παραμύθι σου αλλά δεν είχε δράκο! -σε υπερβολές, απίστευτα

συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες -λόγος παρηγοριάς εξαιρετικά πειστικός!

κάτσε μέχρι να φύγεις -μιά κοινή αλήθεια, πολύ χαλαρή που ταιριάζει και με την φράση: έλα, ένα ακόμη τσιγάρο και φεύγουμε!

ε, δεν πάμε μη πιάσει καμμιά βροχούλα; -ευγενικός τρόπος να προτείνεις να φύγετε!

πότε θα έρθετε; σε κανά δυό τρίωρα... -όταν σου ζητάνε ντε και καλά να είσαι ακριβής με την ώρα!!!

κάτσε στα κιλά σου! -όταν κάνει τον νταή

και...

τι πίνεις και δε μας δίνεις;
πάλι χαλασμένα ναρκωτικά πήρες;
αυτό μόνος σου το σκέφτηκες;
δε πάς να δεις αν έρχομαι;
δεν το ξέρεις!

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

24/03/2004, 01:58:08
..XA! ΑΒΑΛΛΟΝ ..ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΛΕΥΚΩΜΑ;
..ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ;;(...ΕΓΩ ΝΑΙ!ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΠΑΡΕΟΥΛΑ../ΠΟΛΥ ΤΡΥΦΕΡΟ ΔΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΑΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!)

-ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ :-
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΥ...
(ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ:)
"ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ,ΚΟΒΩ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ..."
ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ "ΓΚΑΦΑΤΜΑΤΜΑ" :)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΛΥΤΑ ΠΙΑΤΑ + ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟ... ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ...! ΠΑΩ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ ..ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ..!
+ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ "ΕΚKEΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ"...ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ....ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!
ΝΑ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ SCAN DISC...//META AΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΙΑΣ...

ΑΥΤΟ ΤΟ "ΑΤΜΑ Σ'ΑΓΑΠΩ" ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΚΟΜΗ...
ΣΕ ΕΞΩ ΤΟΙΧΟ ΜΑ ΕΔΩ...
ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΙΑ...
ΠΩΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ...
ΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ....
'Η ΜΑΛΛΟΝ...ΘΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ...
ΧΜ....ΜΑ ΤΩΡΑ ΑΣ ... ΣΙΠΩΠΗΣΩ...

ΕΧΜ..ΘΥΜΗΘΗΚΑ...ΕΝΑ
:ΑΔΕΡΦΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΙΑ CULT ΟΔΟΣ:ΡΑΚΤΙΒΑΝ...

ΦΙΛΕ calessin,ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΜΙΑΣ BERLIN ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ...ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ//ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΕΜΙΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ...
ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΩΤΟ...ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΑΠΑΓΩΜΕΝΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΩΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣE ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΑΠΟ VELVET UNDERGROUND...
XM...EΦΥΓΕ Ο ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ-ΦΙΛΟΣ,ΛΟΙΠΟΝ, ΕΓΙΝΕ ΑΣΤΕΡΑΚΙ..-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ-ΕΚΑΝΕ ΙΣΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ...-ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΣΚΑΡΦΙΖΟΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ... ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ...)

(..ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ! ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ....;)

24/03/2004, 10:38:22
Tελευταία φορά έγραψα σε λεύκωμα στο Λύκειο σε μια έμπνευση να γράψω ένα πολύ προχωρημένο σε θέματα λεύκωμα εξ'ου και η ερώτηση του λευκώματος "Το σύνθημα του τοίχου"...
Οσο για τη μαμά όχι μόνο δεν της επέτρεψα να γράψει αλλά ούτε και να το δει αφού είμαι σίγουρη ότι θα σοκαριζόταν!

ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΜΙΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΕΔΟ!

"Τάδε έφη Avallon"
OmiloparmenosΝέο Μέλος
25/03/2004, 00:54:25
"an thes na matheis tin alitheia,ase pisw tin sinitheia"
"to sistima didaskalias einai i didaskalia tou sistimatos"
"22xronos nekros.Ekdikisi" (sinthima gia ton Irakli Maragkaki pou skwtosan eidiki frouroi sto irakleio)

happychappyΜέλος
24/07/2008, 03:25:06
Παρακολούθησα μια εκπομπή προχθές στην τηλεόραση σχετικά με έναν δολοφόνο ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο.

οι οικογένειες του θύματος και του θύτη ήταν βαθιά θρησκευόμενες.
η οικογένεια του θύτη εκτός των άλλων ζήτησε και έγγραφος συγνώμη από την οικογένεια του θύματος ενώ η οικογένεια του θύματος δεν συγχώρεσε τον θύτη αλλά ούτε και την οικογένεια του.

Στην πορεία της εκπομπής είδα την οικογένεια του θύματος να τηρεί ευλαβικά τα θρησκευτικά της καθήκοντα ενώ πιο πριν κάποια από τα μέλη της είχαν δηλώσει πως χαίρονται που ο θύτης θα καεί στην κόλαση.

Η οικογένεια του θύματος δικαιώθηκε, η δικαιοσύνη τους έδωσε την εκδίκηση που ήθελε όμως δεν ήταν αρκετό, η οικογένεια του θύτη δεν έλαβε καμία συγχώρεση.
Και οι δυο οικογένειες ήταν θύματα του θύτη.

Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια όμως όταν η θρησκεία είναι μόνο λατρεία τι απομένει από την ίδια την θρησκεία;

Φεύγοντας από το δράμα των δυο οικογενειών και πηγαίνοντας πιο πέρα και αόριστα σκέφτομαι την επιδερμική λατρεία, την εύκολη πίστη.
πιστός δεν είναι αυτός που κλεινει την πόρτα σε όσους θεωρεί αιρετικούς αλλά αυτός που την ανοίγει.
Η πίστη είναι ένας δύσκολος δρόμος και οι άνθρωποι νομίζουν πως η πίστη είναι νηστεία,εκδρομές σε μοναστήρια και επισκέψεις σε άγιους ανθρώπους από το άγιο όρος έως το θιβέτ και το μεξικό.

Η πίστη με τα παραθυράκια εξυπηρετεί άλλες ανάγκες.

happychappyΜέλος
01/08/2008, 09:37:48
Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει και καταλαβαίνει κάποιος τα λόγια του Σοφοκλή, όταν είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει σε μια κολόνα και γιατί ήταν έξαλλος ο απόστολος Παύλος.