- Ο Λάζαρος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τον "ιερό ναό του Αγ. Λαζάρου" απ' την Κύπρο. Όμως κάτω υπογτάφει κάποιος "Aρχιμανδρίτης Λάζαρος Βατοπεδινός", μεγάλος ιστορικός, λες να εννοεί τον εαυτό του;
Βατοπεδινός και αρχιμανδρίτης, ε;;;
Κάτι μου βρωμάει ή είναι ιδέα μου;;;![]()
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το κείμενο είναι ιστορικό;;
Α... και θα μπορούσες να αναφέρεις και την πηγή, του άρθρου σου, έτσι για να μη νομίζουν ότι τα γράφεις εσύ βρε και σε παρεξηγήσουν...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Αλλά, άσχετα απο που ειναι,αυτά πιστεύουμε και ξέρουμε ως ιστορία...
Αν κανείς έχει κάτι άλλο, ας το προσάψει...
quote:
Ο γιαπετ δεν είναι τελείως άθεος. Ανήκει στους νεο-παγανιστές άθεους...
Νομίζεις φιλαράκο, νομίζεις.
Last year...![]()
![]()
Τώρα είμαι δογματικός, ορθόδοξος άθεος και θα φτιάξω και εκκλησία για τους αθεϊστές, με στόχο να τους μετατρέψω σε ένθεους, με θεό τους την αθεΐα.
Το σύνθημα είναι:
ΑΘΕΪΑ; ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Για το τι θα είμαι του χρόνου, δεν γνωρίζω ακόμη, θα δω προσφορές και θα αποφασίσω...![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Πώς με βαφτίζετε "άθεο" όταν έχω δηλώσει στο φορουμ, δυο - τρεις φορές, ότι δεν είμαι;;;
Α ΘΡΗΣΚΟΣ είμαι... όχι άθεος...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ
Πώς με βαφτίζετε "άθεο" όταν έχω δηλώσει στο φορουμ, δυο - τρεις φορές, ότι δεν είμαι;;;
Οκ. Είσαι κρυπτοάθεος φανεροάθρησκος νεοπαγανιστής. Εκεί είναι το πρόβλημα;
quote:
γιαπετ
Α ΘΡΗΣΚΟΣ είμαι όχι άθεος...
Αντε πάλι...
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
1. Ο θεός των ορθοδόξων είναι ο μοναδικός θεός. Αν δεν τον πιστεύεις είσαι άθεος. Εσύ μπορείς να πιστεύεις κάποιον άλλο θεό αλλά άλλοι θεοί δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε. Πάπαλα, πώς το λένε. Αν λοιπόν πιστεύεις άλλο θεό εκτός απ' αυτόν των ορθοδόξων είναι σα να μην πιστεύεις σε θεό. Και πότε κανείς δεν πιστεύει σε θεό; Αν πιστεύει ότι δεν υπάρχει. Γιατί αν πίστευε ότι θα υπήρχε, θα πίστευε. Αρα, είσαι άθεος και δεν το ξέρεις. Κι επειδή κρύβεσαι, είσαι κρυπτοάθεος.
2. Αθρησκος σημαίνει ότι δεν ανήκεις σε θρησκεία. Αυτό είναι αδύνατον, γιατί τους θεούς τους φτιάχνουν οι θρησκείες και αν πιστεύεις σε θεό, τότε πιστεύεις και στη θρησκεία που τον έφτιαξε. Αρα, δεν μπορείς να είσαι άθρησκος ένθεος έστω κι αν είσαι κρυπτοάθεος φανεροάθρησκος ορθοδοξοένθεος.
3. Υπάρχει μια περίπτωση να είσαι κρυπτοάθεος φανεροάθρησκος αιρετικός, που σημαίνει ότι ίσως να είσαι κρυπτοάθρησκος φανεροαιρετικός, ίσως και όχι. Σαν φανεροαιρετικός κρυπτοάθεος όμως, κλίνεις μάλλον προς τους φανερονεοπαγανιστές κρυπτοάθεους περισσότερο παρά προς τους κρυπτογιαχωβάδες κρυπτοάθεους φανεροάθρησκους, οπότε η αρχική μας υπόθεση επαληθεύεται.

macedon
quote:
Για μια φορά, φίλε Γιάπετ, πίστεψα ότι τα γεγονότα, φτάνουν...
Τα γεγονότα φτάνουν και περισσεύουν... και αυτό ακριβώς σε ρωτάω στο μήνυμά μου.
"Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το κείμενο είναι ιστορικό;;"
Θα το... αποκωδικοποιήσω για να το καταλάβεις.
Εννοώ, πώς είσαι σίγουρος ότι αυτό το κείμενο περιέχει γεγονότα;;;
quote:
Λέγοντας άθρησκος,αγαπητέ μου Γιάπετ εννοείς, κάποιον που δέν καλύπτεται απο τις υπάρχουσες θρησκείες και αναζητά την ιδανική, ή κάποιον που δεν δέχεται θρησκεία γενικά;
Λέγοντας άθρησκος, αγαπητέ τρεχα...., εννοώ εμένα.
Και για εμένα οι θρησκείες δεν αποκαλύπτουν τον θεό (αυτό που εννοεί ο καθένας, θεό), απλά τον εκμεταλλεύονται...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Οχι τον ευρωπαίο βρε, το ΖΟΝΚ είπαμε...

macedon
quote:
macedon:
Τον χαλάει ότι διαβάζει τα μηνύματά σου μετά το φαγητό με γεμάτο στομάχι και από τα γέλια κινδυνεύει ο άνθρωπος να πάθει διάτρηση.
Τρώτε παρέα και βλέπεις τι κάνει?........ή ψάχνετε παρέα τρόπο να αντιμετωπίσετε τους europaious?

Tι στιγμή που με βλέπετε διπλό και τρίδιπλο......σίγουρα το δεύτερο....

quote:
macedon:
Ο γιαπετ δεν είναι τελείως άθεος. Ανήκει στους νεο-παγανιστές άθεους ενώ εγώ ανήκω στους νεοπαγανιστές γιαχωβάδες άθεους. Ο άθεος είναι άθεος άθεος ενώ ο kostakis είναι άθεος αθεϊστής με τους οποίους ο γιαπετ έχει πρόβλημα γιατί οι νεοπαγανιστές άθεοι θεωρούν τους αθεϊστές άθεους δόγμα του διαβόλου και δεν μιλιούνται. Χειρότεροι είναι οι άθεοι άθεοι και οι δωδεκαθεϊστές γιαχωβάδες άθεοι που έχουν όμως καλές σχέσεις με τους νεοπαγανιστές γιαχωβάδες προτεστάντες άθεους.
Στο Δόγμα της αθεΐας ανήκετε ότι και να λέτε.
quote:
macedon:
Α, δηλαδή η αθεϊα είναι δόγμα γιατί είναι το αντίθετο του δόγματος. Οπως οι κομμουνιστές που είναι δεξιοί γιατί είναι εναντίον της δεξιάς.
Και οι δεξιοί και οι κομμουνιστές ανήκουν στον πολιτικό χώρο, γιατί πραγματεύονται πολιτικές καταστάσεις.
Και οι άθεοι και οι ένθεοι ανήκουν στο θρησκευτικό χώρο γιατί αυτόν πραγματεύονται.
Το κάθε κόμμα έχει τη δική του δοξασία, το ίδιο και οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες.
quote:
macedon:
Τι φιλοσοφική θεώρηση χρειάζεται για να πεις "θεός δεν υπάρχει και δεν πιστεύω στις ανοησίες που πιστεύουν οι αφελείς";
Αυτή που χρησιμοποιείς τα 5 χρόνια που είσαι εδώ μέσα.........
Γιατί απλά δεν είπες! "θεός δεν υπάρχει και δεν πιστεύω στις ανοησίες που πιστεύουν οι αφελείς" και να έφευγες?........Δεν έφυγες! έκατσες......γιατί?.....απλά για να ενισχύσεις τη φιλοσοφική σου θεώρηση ή υπάρχει άλλος λόγος?
Γιατί έκατσες και διάβασες όλη την Αγία Γραφή όπως είπες?.....μπας και βρεις τίποτα που θα σου φανεί χρήσιμο για τη θεωρία σου? Τόση δουλειά? Τόσος κόπος?
Δεν έφτανε ένα απλό: “θεός δεν υπάρχει και δεν πιστεύω στις ανοησίες που πιστεύουν οι αφελείς" ..........ή έτσι δε θα κέρδιζες τίποτα?
quote:
macedon:
Το πολύ-πολύ αν σε ρωτήσουν γιατί είσαι άθεος να πεις "γιατί δεν έχω αποδείξεις περί της ύπαρξης του θεού".
Και τότε γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι με τόση μανία σε κάτι που δεν πιστεύεις?........μόνος σου αυτοδιαψεύδεσαι.
quote:
macedon:
Το να απορρίπτεις κάτι δεν θέλει "φιλοσοφική θεώρηση". Κριτική σκέψη θέλει. Το να αποδέχεσαι όμως κάτι που δεν γνωρίζεις θέλει από πίστη μέχρι αφέλεια, ανάλογα με το κουτόχορτο που έχει φάει κανείς (ποσότητα και ποιότητα).
Εσύ τι έχεις φάει και μισείς κάθε τι Χριστιανικό γύρω σου?....το χόρτο της παλιανθρωπιάς και της μοχθηρίας?
quote:
macedon:
Η αθεϊα δεν ασχολείται με κανένα θεό γιατί δεν υπάρχει γι'αυτήν τέτοιο πράμα. Εσύ ασχολείσαι με τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια από τον Αρη; Οχι βρε με τον τρεχαγύρευε, με τα άλλα, που είναι πραγματικά από τον Αρη.
Εδώ ασχολείσαι με το που γεννήθηκε ο Ιησούς και πως πέθανε ο Ιούδας........δεν το πήρες χαμπάρι?
quote:
macedon:
Εγώ λατρεύω μόνον τον ΠΑΟΚ. Τίποτε άλλο. Λες να είμαι εκτός δόγματος αθεϊας;
Εσύ λατρεύεις οτιδήποτε καταφέρεται εναντίον του Χριστιανισμού και μισείς κάθετί Χριστιανικό!......ανήκεις στο Δόγμα των Χριστιανομάχων.
Ένα Δόγμα που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βρίζει και τίποτα άλλο.
quote:
macedon:Αυτά που πιστεύεις οι άθεοι τα έχουν χεσμένα. Δεν επιτίθενται σ'αυτά, στις βλακείες σου επιτίθενται για να σε αναγκάσουν να πεις κι άλλες.
Είναι κάτι πονηροί αυτοί...
Ως φανατικός Χριστιανομάχος που είσαι, το μόνο που κάνεις είναι να φέρνεις ψευδή ιστορικά στοιχεία, να συκοφαντείς και να βρίζεις κάτι που δεν μπορείς να φτάσεις γιατί είναι πολύ μακριά από σένα.
Η ανηθικότητά σου και η διεφθαρμένη ψυχή σου, φάνηκε τόσο από την πράξη σου, να εμφανιστείς με τα σώβρακα στα δύο νεαρά κορίτσια, όσο και από τις βρισιές σου εναντίων του Ιησού, που αν μή τι άλλο ήταν ένας ενάρετος άνθρωπος, που δίδασκε την αγάπη και τη δικαιοσύνη.
Μισείς τους συμπολίτες σου Χριστιανούς κα αποδεικνύεις ότι το κόμπλεξ που έχεις δεν οφείλεται στο τι πιστεύεις περί Θεού ή όχι, αλλά στον χαρακτήρα σου.
quote:
macedon:
Αν δεν λάτρευαν (αυτοί) την αθεία (!!!) δεν θα έδειχνες εσύ τόσο ζήλο;
Όταν λατρεύεις κάτι δείχνεις και τον ανάλογο ζήλο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 06/06/2009 02:01:21