- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Φίλε Μartinist ,
αν σου έλεγαν πως στο Άγιο Όρος υπάρχει ένας παππούλης που συζητώντας
μαζί του φωτίζεσαι πραγματικά , θα πήγαινες ?
Αγαπητέ φίλε,
Όχι μόνον θα πήγαινα, αλλά έχω ήδη πάει τέσσερεις φορές - όχι σαν τουρίστας, αλλά σαν προσκυνητής.
martinist
quote:
Φιλε Martinist
Οταν οδηγησε τα διαμονια -την Λεγεωνα-στους χοιρους,
με αποτελεσμα το κοπαδι να πεσει στον γκρεμο,
ηταν μια καλη πραξη ??
Φίλε αγαπητέ,
Κατά την γνώμη μου ισχύει το εξής:
Ολόκληρο το Σύμπαν με τα τρία βασίλειά του - ορυκτό, φυτικό και ζωικό - αποτελεί το περιέχον, εντός του οποίου ενοικεί το περιεχόμενο.
Περιέχον ή περιβάλλον είναι όλες οι ορυκτές, φυτικές και ζωικές μορφές ζωής. Περιεχόμενο είναι ο άνθρωπος, ο οποίος - αν και μετέχει και των τριών βασιλείων της φύσεως (ορυκτό: οστά, φυτικό: νεύρα, ζωικό: σάρκα και αίμα)- τα υπερβαίνει δια του ατομικού του πνεύματος.
Έτσι λοιπόν, αν και οφείλουμε να σεβόμασθε κάθε μορφή ζωής του περιβάλλοντος, εν τούτοις η σημασία της είναι δευτερεύουσα μπροστά στο περιεχόμενο της ζωής του ανθρώπου. Διότι δια του ανθρώπου και μόνον δύναται να πραγματοποιηθεί η Αποκατάσταση της αρχέγονης Πτώσεως.
Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ερώτημα, φοβάμαι πως αγνοούμε την νομοτέλεια που διέπει τέτοια γεγονότα. Εάν εκείνος ήταν ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο δαιμονιζόμενος, σίγουρα κανένα κοπάδι ζώων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικότερο από την ανθρώπινη ζωή.
Κι εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ ότι ο Σαρκωθείς Θείος Λόγος μεταχειριζόταν πάντοτε τον βέλτιστο τρόπο για να πραγματοποιήσει το έργο Του, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι όποτε θαυματουργούσε, ταυτοχρόνως δίδασκε.
Ας μη λησμονούμε το εξής:
"Ο πιστεύων εις εμέ τα έργα α εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει..." (Ιω. 14.12).
Σας ευχαριστώ,
martinist
quote:
Αγαπητέ φίλε,
Όχι μόνον θα πήγαινα, αλλά έχω ήδη πάει τέσσερεις φορές - όχι σαν τουρίστας, αλλά σαν προσκυνητής.
εγω απο την αλλη εχω παει σαν τουρίστας.... να δω τους τουριστες που νομίζουν οτι ειναι προσκηνητες..
κατι που το προτινω .... σε οσους θέλουν να πάνε στο Αγιο Ορος ....δωστε προσοχη στους {προσκηνητες} οχι στους καλόγερους .... θα μάθετε πολλά...
Γιώργος![]()
Χαίρομαι που σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον τόπικ, δεν υπάρχει η "ανάγκη" του συντονιστή...
Πραγματικά ΟΛΑ εδώ κυλούν, ΡΕΟΥΝ χωρίς προβλήματα και πρωτίστος με ΣΕΒΑΣΜΟ προς την άποψη του άλλου...
Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα γνώρισμα ανθρώπων που είναι ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ και σας ευχαριστώ που κοσμήτε τον διαδυκτιακό μας τόπο με τίς γνώσεις σας, αλλά προπαντώς με την ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ...
Συγχαρητήρια φίλοι μου...
Για την Θεουργεία, υπάρχει ένα άρθρο γραμμένο απο τη μηδαμεινότητά μου το οποίο θεωρώ ότι δίνει στοιχεία για να κατανοήσουμε ΤΟ ΥΨΟΣ της ΘΕΟΥΡΓΕΙΑΣ σε σχέση ΤΟΣΟ με το ΘΕΟ όσο και με τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον εν εκδηλώση Θεό εν 'Υπνο...
ΟΛΑ αυτά μέσα απο ένα "ταξίδι" στην ΑΠΟΚΡΥΦΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΓΝΩΣΗ...
http://www.esoterica.gr/articles/occult/magia/magia.htm
Φιλικά και με εκτίμηση πρός ΟΛΟΥΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

πόλλη σωστή η απάντηση σου.
quote:Αγαπητέ φίλε,
Όχι μόνον θα πήγαινα, αλλά έχω ήδη πάει τέσσερεις φορές - όχι σαν τουρίστας, αλλά σαν προσκυνητής.martinist
Ωραία...
Τώρα αν σου έλεγαν πως σε κάποιες άλλες διαστάσεις θα μπορούσες να συναντούσες
οντότητες τόσο εξελιγμένες που ο φτωχός νους του ανθρώπου είναι ανίκανος να συλλάβει ,
και ότι μια συνάντηση , με μια από αυτές , θα έκανε πολύ καλό στην εξέλιξη σου .
Θα πήγαινες ??
Galaxy
quote:
Τώρα αν σου έλεγαν πως σε κάποιες άλλες διαστάσεις θα μπορούσες να συναντούσες οντότητες τόσο εξελιγμένες που ο φτωχός νους του ανθρώπου είναι ανίκανος να συλλάβει, και ότι μια συνάντηση , με μια από αυτές , θα έκανε πολύ καλό στην εξέλιξη σου .
Θα πήγαινες ??
Αγαπητέ Galaxy,
Έχω κάπως ασυνήθιστες απόψεις σχετικώς με τις "διαστάσεις".
Όπως ο γνωστός μας χώρος έχει τρεις διαστάσεις - μήκος, πλάτος και ύψος - και κάθε φυσικό ον ζει και στις τρεις, είτε το συνειδητοποιεί, είτε όχι, χωρίς να έχει την δυνατότητα να αποκλείσει τον εαυτό του από κάποιαν,
παρομοίως θεωρώ ότι η ύπαρξη του ανθρώπου έχει επτά διαστάσεις:
- τις τρεις γνωστές του χώρου,
- τον χρόνο,
- την ψυχική ή συναισθηματική,
- την πνευματική ή διανοητική
- και την Θεία.
Κάθε ανθρώπινο όν, λοιπόν, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, ζει συγχρόνως σε όλες αυτές τις διαστάσεις. Προσωπικώς δεν πιστεύω ότι υπάρχουν "παράλληλα σύμπαντα" ή "διαστάσεις", διότι θεωρώ ότι η Δημιουργία είναι ΜΙΑ και ΕΝΙΑΙΑ, κατ' αντανάκλαση της Μοναδικότητος και του Ενιαίου της Θείας Μονάδος.
Εάν τώρα αναφέρεσαι στο περίφημο "αστρικό ταξείδι" ή εξωτερίκευση του ενσυνειδήτου όντος του ανθρώπου από το φυσικό του σώμα, αυτό είναι κάτι που πραγματικά με γοητεύει, παρ' όλον ότι ουδέποτε στην ζωή μου είχα τέτοια εμπειρία.
Όμως, έχω να ρωτήσω το εξής:
Μέ ποιόν τρόπο και με ποιά κριτήρια δύναται κάποιος να πιστοποιήσει την ταυτότητα και την ποιότητα τυχόν τέτοιων "συναντήσεων"; Όταν γνωρίζουμε ότι ο δαίμονας δύναται κάλλιστα να μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός;
Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το εξής σημαντικότατο. Ο λόγος έχει τεράστια ισχύ. Κι αν ο Λόγος του Θεού ζωοποιεί, ο λόγος των δαιμονικών οντοτήτων φθείρει και αποσυνθέτει. Ποιος σώφρων εσωτεριστής θα ήθελε να εκτεθεί σε τέτοιον κίνδυνο;
Ο Νόμος που κατ' εξοχήν διέπει το αιθερικό επίπεδο είναι ο λεγόμενος Νόμος της Ομοιογενείας. Ο νόμος αυτός κρίνει ανά πάσα στιγμή τον άνθρωπο βάσει κριτηρίων αγνότητος και τον κατατάσσει στο επίπεδο ποιότητος όπου ο ίδιος αποδεικνύει εμπράκτως ότι ανήκει. ("Όμοιος ομοίω αεί πελάζει").
Όταν λοιπόν κάποιος "εξωτερικευθεί" στο αιθερικό (αστρικό) επίπεδο, τότε αυτομάτως ευρίσκεται σε επίπεδο ποιότητος ανάλογης με την δική του. Η παραμικρή ηθικοπνευματική ατέλειά του θ' αποτελούσε πύλη ή έρεισμα για να δεχθεί αρνητικές επήρειες από πλευράς του "αντιπάλου" και των συνεργών του.
Αλλ' ας δεχθούμε ότι κάποιος εκπληροί τις απαιτήσεις του εν λόγω Νόμου. Έχοντας ως δεδομένο ότι ο Θεός ο Ίδιος σέβεται σε τέτοιον βαθμό την προσωπικότητα και το αυτεξούσιον του ανθρώπου, που κατήλθε ως άνθρωπος για να του μιλήσει ως ίσος προς ίσον συνάνθρωπος - μήπως τέτοιες συναντήσεις υποδούλωναν τον άνθρωπο, ο οποίος "ψυχαναγκαστικώς" θα υιοθετούσε τον λόγο οντοτήτων, ως προερχόμενο "άνωθεν";
Πάντως - για να απαντήσω στην ερώτησή σου - η απάντησή μου είναι και εδώ καταφατική, υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν:
α) στην ηθικοπνευματική συγκρότηση του εσωτερικού εαυτού,
β) στην δυνατότητα πιστοποιήσεως (εάν υπάρχει) της ταυτότητος και της ποιότητος τέτοιων οντοτήτων.
Ευχαριστώ,
martinist
το ολίγον τι μπερδεμένο , γράφεις λοιπών...
παρομοίως θεωρώ ότι η ύπαρξη του ανθρώπου έχει επτά διαστάσεις:
- τις τρεις γνωστές του χώρου,
- τον χρόνο,
- την ψυχική ή συναισθηματική,
- την πνευματική ή διανοητική
- και την Θεία.
Και μετά το αναιρείς
Προσωπικώς δεν πιστεύω ότι υπάρχουν "παράλληλα σύμπαντα" ή "διαστάσεις", διότι θεωρώ...
Όχι για τίποτε άλλο αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους .
Μετά θέτεις την ερώτηση...
Όμως, έχω να ρωτήσω το εξής:
Με ποιόν τρόπο και με ποία κριτήρια δύναται κάποιος να πιστοποιήσει την ταυτότητα και την ποιότητα τυχόν τέτοιων "συναντήσεων"; Όταν γνωρίζουμε ότι ο δαίμονας δύναται κάλλιστα να μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός;
Νομίζω πως κάπου πιο πάνω το ξεκαθάρισα το θέμα , η Υψηλή Μαγεία , η μετονομαζόμενη θεουργία δεν έχει να κάνει με άσχετους...
Τορα στο ότι...
Όταν γνωρίζουμε ότι ο δαίμονας δύναται κάλλιστα να μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός;
Αυτό το βρίσκουμε σε χολιγουντιανές ταινίες , είναι δυνατόν μια πέτρα να λάμψει
όπως ένα διαμάντι , πες μου σε παρακαλώ .
Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το εξής σημαντικότατο. Ο λόγος έχει τεράστια ισχύ. Κι αν ο Λόγος του Θεού ζωοποιεί, ο λόγος των δαιμονικών οντοτήτων φθείρει και αποσυνθέτει. Ποιος σώφρων εσωτεριστής θα ήθελε να εκτεθεί σε τέτοιον κίνδυνο;
Εδώ δεν σύμφωνο , το θετικό κακό , δεν έχει καμία σχέση με το αρνητικό ,
η θεουργία δεν ασχολείται με το αρνητικό κακό...έπρεπε να το ήξερες αδελφέ μου…
Ο Νόμος που κατ' εξοχήν διέπει το αιθερικό επίπεδο είναι ο λεγόμενος Νόμος της Ομοιογενείας. Ο νόμος αυτός κρίνει ανά πάσα στιγμή τον άνθρωπο βάσει κριτηρίων αγνότητος και τον κατατάσσει στο επίπεδο ποιότητος όπου ο ίδιος αποδεικνύει εμπράκτως ότι ανήκει. ("Όμοιος ομοίω αεί πελάζει").
Εγώ θα έλεγα...όμοιος το όμοιο , και η κοπριά στα λάχανα , στην Νεοελληνικήν .
Όταν λοιπόν κάποιος "εξωτερικευθεί" στο αιθερικό (αστρικό) επίπεδο, τότε αυτομάτως ευρίσκεται σε επίπεδο ποιότητος ανάλογης με την δική του. Η παραμικρή ηθικοπνευματική ατέλειά του θ' αποτελούσε πύλη ή έρεισμα για να δεχθεί αρνητικές επήρειες από πλευράς του "αντιπάλου" και των συνεργών του.¨
Εεεπ , για στάσου , εδώ γλιστράς προς την Μαύρη Μαγεία...
Αλλ' ας δεχθούμε ότι κάποιος εκπληροι τις απαιτήσεις του εν λόγω Νόμου. Έχοντας ως δεδομένο ότι ο Θεός ο Ίδιος σέβεται σε τέτοιον βαθμό την προσωπικότητα και το αυτεξούσιον του ανθρώπου, που κατήλθε ως άνθρωπος για να του μιλήσει ως ίσος προς ίσον συνάνθρωπος - μήπως τέτοιες συναντήσεις υποδούλωναν τον άνθρωπο, ο οποίος "ψυχαναγκαστικώς" θα υιοθετούσε τον λόγο οντοτήτων, ως προερχόμενο "άνωθεν";
Πάντως - για να απαντήσω στην ερώτησή σου - η απάντησή μου είναι και εδώ καταφατική, υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν:
α) στην ηθικοπνευματική συγκρότηση του εσωτερικού εαυτού,
β) στην δυνατότητα πιστοποιήσεως (εάν υπάρχει) της ταυτότητος και της ποιότητος τέτοιων οντοτήτων.
Χαίρομαι που στο τέλος συμφωνείς μαζί μου φίλε martinist , βλέπουμε λοιπών πως η Θεουργία δεν είναι μόνο προσευχές αλλά και πράξη , πολλή πράξη ,
ο δε θεουργός βρίσκετε πιο περα από το καλό και το κακό .
Φιλικά
Galaxy
Με αδελφική αγάπη (κατόπιν τούτου αν ήμασταν στη Eurovision θα έπαιρνα 10 points)
Spiral
ΥΓ. Εμένα μου αρέσει αυτό που λέει "Η πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία των διαμαχών ανάμεσα στις μυστικές εταιρίες". Over.
Προς τον Φίλτατο Πασχάλη ,
Φίλε μου , η επιστήμη της Υψηλής Μαγείας η λεγόμενη Θεουργία ,
έχει την θεωρητική , και την πρακτική της πλευρά .
Η θεωρητική της πλευρά , περιλαμβάνει προσευχές (ας πούμε ) και υλοποιήσεις
που εκτελούνται στο φυσικό επίπεδο .
Στην πρακτική της πλευρά , ο Αρχημαγος η θεουργός
( σε μερικούς κτυπά άσχημα το Αρχημαγος )
αφού έχει βγει στο αστρικό ,επικαλείται δυνάμεις θετικές η αρνητικές .
Μερικές φορές επικαλείται και τα δυο πρόσωπα τις δύναμης με αποτέλεσμα να
διδαχθεί και από τα δυο.
Αναλόγως με το τι θέλει να μάθει...
Για τους εξορκισμούς που λες επιβάλλονται μόνο όταν μια αρνητική δύναμη
έρχεται με κακούς σκοπούς .
Πιστεύω να εχεις την απάντηση που ήθελες
Galaxy
Galaxy, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες, δεν μας
δίνεις καμία φόρμουλα για την υλοποιήσει ενός αντικειμένου...
Αστειεύομαι... ![]()
Φιλε Κελσο, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, μας δίνεις
κουράγιο να συνεχίσουμε, αν και νομίζω πως το επίπεδο της συζητήσεως
έχει ξεφύγει από τα όρια του μέσου μαθητού...
άντε να εξηγήσεις...για το θετικό, και το αρνητικό κακό
σε πέντε σειρές κειμένου...
DIM.
1. Πρώτιστο καθήκον του εσωτεριστή είναι ο σεβασμός προς όλες ανεξαιρέτως τις θρησκείες. Η φράση «αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός» αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Β. Κορινθ. 11.14). Συνεπώς, μιλώντας για «χολυγουντιανές ταινίες», επίτρεψέ μου να σου πω ότι υπέπεσες σε βαρύ ατόπημα, του οποίου τα αίτια θα έπρεπε να σε απασχολήσουν σοβαρά.
2. Ως προς την Θεουργία: Σε προηγούμενο μήνυμά μου αναφέρω δημοσιευμένες πηγές δύο διαφορετικών ιστορικώς επιτυχημένων Θεουργικών συστημάτων -- πηγές τις οποίες υποβάλλω στην μελέτη, δοκιμή και κρίση παντός ενδιαφερομένου. Σύ, μέχρι στιγμής, δεν μας έχεις παράσχει την παραμικρή τεκμηρίωση των θεωριών σου περί Θεουργίας.
Η τεκμηρίωση, αγαπητέ αδελφέ, είναι το πρώτο ήμισυ του παντός. Το δεύτερο ήμισυ του παντός αφήνω να το ανακαλύψει η οξυδέρκεια του κάθε σοβαρού εσωτεριστή.
Σας ευχαριστώ,
martinist
«ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ» - ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΟΥΝΡΑΤ.