- Οικονομική Κρίση - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Αλέξανδρος
Σοβαρά πάντως, κάντε ένα πείραμα να σταματήσετε να την υπερασπιζόσαστε δημόσια και να δούμε όλοι μας πως θα αντιδράσουμε εμείς οι Χριστιανοί.
Αυτο πάλι που το είδες?
Ποιός απο εμας υπερασπίζεται τους παγανιστές?
Για να το εμπεδώσεις,θα σου το πώ άλλη μια φορά:
Είμαστε αρνητές ΠΑΣΩΝ των θρησκειών.
Αυτο περιλααμβάνει και την αρχαιοελληνική θρησκεία.θεωρούμε το ίδιο ανόητους και τους πιστούς του δωδεκάθεου.
Οσες φορές, έχουμε αναφερθεί στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, είναι για να δείξουμε την ανωτερότητά της απέναντι σε όλους τους λαούς του πλανήτη, εκείνης της εποχής.
και όχι για να υπερασπισθούμε, τις λατρείες των θεών τους, τις θυσίες, τις λιτανείες και διάφορα άλλα φαιδρά.
Και εκείνο που αναγνωρίζουμε στους αρχαίους προγόνους μας, έστω και θρησκευόμενους, κατα μια έννοια, ουδέποτε διεξήγαγαν πόλεμο στο όνομα του θεού τους, ουδέποτε κατέκτησαν άλλους λαούς για να επιβάλλουν την θρησκεία τους.
Κάτι που δεν ισχύει για το ισλαμ και τον χριστιανισμό.
Και σου επαναλαμβάνω.Για μας η λατρεία οποιουδήποτε θεού, είναι το άκρον άωτον της ηλιθιότητας!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ας πούμε ένας Ορφικός, θα ήταν ωραίο να είναι Ορφικός με το ζόρι; Δεν εξυπακούεται πως πρέπει να του αρέσει και να το θέλει ελεύθερα;
Στο μαντρί σε κρατάνε με το ζόρι μέσα. Δεν μπορείς να φύγεις ελεύθερα και ακόμη και αν θέλεις να φύγεις σε εκβιάζουν ψυχολογικά.
Για να καταλήξω.. το να προσδιορίζεσαι και να πιστεύεις κάπου δεν είναι κακό. Δεν σημαίνει πως είσαι μαντρωμένος, αλλά πως κάπου έχεις κατασταλάξει!
Εγώ πάντως έχω γιατί είμαι αδύναμο ανθρωπάκι.
quote:Εσύ Νικόμαχε μπορεί να είσαι
Είμαστε αρνητές ΠΑΣΩΝ των θρησκειών.
Λίγα μόνο γιατί αρχίζω και σε βαριέμαι, άλλωστε ποτέ δεν κατάφερα να συνομιλήσω, σοβαρά, με λιβανισμένο εγκέφαλο.
Τι ήθελα να το κάνω τώρα;;;
quote:
α) Πόσοι ήταν οι ΤΟΤΕ χριστιανοί??? (είδες που όσο το αποφεύγεις τόσο το ξαναβρίσκεις μπροστά σου)β) Τι θρήσκευμα είχαν αυτοί οι άνθρωποι ΠΡΙΝ ασπαστούν το Χριστιανισμό???
Τι σημασία έχει ο αριθμός των χριστιανών, όταν όλοι οι άλλοι ήταν κυνηγημένοι από αυτοκράτορες και επισκόπους;;
quote:
το ΑΡΧΙΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ και το pontifex maximus που τον εξίσωνε σε θεό κατά την Παγανιστική θρησκεία καθώς και ότι βαπτίστηκε Χριστιανός την ημέρα που πέθανε αλλά δεν πειράζει, σε συνήθισα πλέον...
Είσαι αστείος τελικά, έχεις πλάκα... Ο ίδιος ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, σε διαψεύδει.
Αν δηλώσω χριστιανός, σου φτάνει για να με δεχθείς στο μαντρί;
quote:
Όλα μια μύξα σ'αυτό που κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου!
Και στις 27 Φεβρουαρίου του 380 μ.Χ τι έκανε ο Μέγας Θεόδοσιος???
Άσε τα ιστορικά βιβλία που έγραψαν οι ηλεκτρονικοί και οι μπετατζήδες γιατί σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Όπως λέει και ένας ομογάλακτός σου: (http://www.enromiosini.gr/arthrografia/)
"Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι μόνο αυτός ο χαρισματικός ηγέτης, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος και όχι κάποιος άλλος, καθιέρωσε αμετάκλητα τη χριστιανική διδασκαλία ως την επίσημη θρησκεία και αφιέρωσε όλη του την πολιτική δραστηριότητα υπέρ της επικρατήσεως του χριστιανισμού, τον οποίο ισχυροποίησε και ενδυνάμωσε."
Οι ενστάσεις σου σ' αυτόν, τον... μπετατζή.![]()
![]()
Ο Θεοδόσιος απλά, επικύρωσε αυτό που ήταν ήδη καθεστώς.
Η ουσία μετράει.
quote:
Άσε μην κάνεις ΚΑΝ τον κόπο του copy-paste.
Ελάχιστες φορές έχω κάνει αντιγραφή από σάιτ και πάντα το ανέφερα. Το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί κι εσύ μπορείς να το διαπιστώσεις με έναν έλεγχο.
Αντίθετα με σένα που είσαι κρεμασμένος στο γκούγκλ και μάλιστα σ' αυτά που βγάζει πρώτα πρώτα...
quote:
quote:
γιαπετΣκέφθηκα ότι θα αντιληφθείς, από μόνος σου, ότι αυτό συνιστά απάντηση στην πρεμούρα σου για το κομματάκι που έφερες απ' τον Ιουλιανό, αλλά επειδή δεν θα το καταλάβεις, το τονίζω.
Εγώ σου έφερα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ και εσύ ένα τυφλό copy-paste ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ιστοσελίδων καθώς και εντελώς λαθεμένες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Πάλι έξω έπεσα με την αντίληψή σου.
Βέβαια παρέλειψες να παραθέσεις κι αυτό που έγραψα (παρ' όλο που μας έπρηξες τόσες μέρες, μ' αυτό), από κουτοπονηριά, αλλά δεν πειράζει, νάτο:
"Γι’ αυτό λοιπόν μην αυτοκολακεύεσαι, ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι να θυσιάσουν και μην παραξενεύεσαι που μόνο ο ιερέας πήγε μια χήνα απ’ το σπίτι του, προς θυσία...
Ο φόβος είναι πολύ δυνατό συναίσθημα."
Μόνο την τελευταία πρόταση "έφερες". Πονηρούλη...
για να επιμένεις να ρωτάς για τον Ιουλιανό, έ;;;![]()
Πάντως, αν δεν καταλαβαίνεις ούτε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν είμαι νευροχειρούργος...
quote:
Μπερδεύτηκες. Εγώ ως Χριστιανός βλέπω ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο το Φως το Αληθινό.
Πράγματι εσείς οι χριστιανοί ό,τι θέλετε βλέπετε...
quote:
ΕΣΥ έχεις ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ περιμένοντας το...Ελλάνιον.
Σσσσσ... μην το αναφέρεις μπορεί να θεωρηθεί επίκληση...
quote:
Ναι ρε συ, δίπλα στην εικόνα του Χριστού έχω τον Ιουλιανό και τα κείμενα του!Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν???
Τότε γιατί μας τα κάνεις τούμπανο με τον Ιουλιανό;;; Να μας φέρνεις τη σοφία του... απ. Παύλου.![]()
![]()
quote:
ΟΛΑ τα κείμενα ΟΛΩΝ των πηγών μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Λογικής, της Σύγκρισης, της Διασταύρωσης κτλ.
Μπα... σε βοηθούν άνθρωποι που διαθέτουν τέτοια προσόντα;;;![]()
quote:
quote:γιαπετ
Υ.Γ. θέλεις βιβλιογραφία για τα παραπάνω;;
Αχ και να μπορούσες να φέρεις, τι πάρτυ θα έκανες...
Εμείς τα έχουμε από πρώτο χέρι βρε, τι να μας πεί η βιβλιογραφία.
Επικοινωνούμε ον λάιν και είναι και φρέσκια η θεοπνευστία....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Φαίνετε , ότι κατά κάποιο τρόπο,είχε δίκιο αυτός που είπε , ‘’Θεός υπάρχει για αυτούς που τον πιστεύουν’’....εγώ θα έλεγα , ''για κάποιους από αυτούς που τον πιστεύουν'' .
Ο Θεός υπάρχει ανεξάρτητα από τις δικές μας πεποιθήσεις και την δική μας βούληση. Δεν υπάρχει επειδή "Θέλω να υπάρχει Θεός" ή "Πιστεύω πως υπάρχει Θεός". Δεν υπάρχει τίποτε ανώτερο από Αυτόν, δεν είναι κλεισμένος κάπου.
Αυτό είναι το μεγαλείο της Βίβλου. Ο Κτίστης είναι πάνω και έξω από την Κτίση.
Πάντως πιστεύουμε δεν πιστεύουμε σε Αυτόν, για εμάς τους θνητούς υπάρχουν ένα σωρό άλλοι κατώτεροι(απ' Αυτόν) Θεοί που μας κυβερνούν. Ο Ήλιος, ο Χρόνος, ο Θάνατος, ο Έρωτας, η Ανάγκη μπλα μπλα
Γιατί αν μπορεί το Κτίσμα να υψωθεί και να θεωθεί μόνο του, τότε τί χρειάζεται ο Κτίστης; Όλη η πρόοδος και η επιστήμη του Ανθρώπου είναι μια αυταπάτη και ένα όνειρο θερινής νυχτός. Δεν θα βρει ποτέ αυτό που ψάχνει. Στην πραγματικότητα τίποτε δεν άλλαξε από τότε που ο Οδυσσέας έπλεε με σχεδία ή από τότε που οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές. Και ας πλέουμε με υπερωκεάνεια, και ας πετούμε με αεροπλάνα, διαστημόπλοια συνεχίζουμε να είμαστε γενεές που υπάγουν και έρχονται. Έτσι και αλλιώς πολλές εφευρέσεις του ανθρώπου υπήρχαν ήδη στην φύση από τα πανάρχαια χρόνια.
Ουδέν νέον Υπό τον Ήλιον.
Απλά, η τεχνολογική εξέλιξη των κατασκευαστών μας, τους οδήγησε να συμμετέχουν στη Δημιουργία, να την συντηρούν και να την προστατεύουν, από όντα όπως ο γιαχβέ.
Οι δικοί μας θεοί πηγαινοέρχονται στην Ανδρομέδα, στη Λύρα και σε άλλους αστερισμούς και, κατά διαστήματα, διορθώνουν την πορεία μας.
Τώρα που έχει προκύψει ο γιαχβέ και οι υπόλοιποι Δρακονιανοί και Οφίτες, υπάρχει ένα προβληματάκι με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, δείγμα του οποίου παρακολουθούμε εδώ από αυτούς που έχουν παρασυρθεί από τους αποστάτες του Κρόνου.
Δεν είναι κάτι σοβαρό βέβαια, αλλά θέλει το χρόνο του.
Βεβαίως τα 1700 χρόνια σκότους, με τις διάφορες θρησκείες ως εργαλεία πνευματικής συσκότισης, του μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπότητας, δεν είναι ούτε ένας κοσμικός μήνας, οπότε προς τι οι πανηγυρισμοί και οι εντάσεις;
Ο Καταστροφέας
Αππόλων Φοίβος, επαγρυπνεί και ο γιαχβέ τρέμει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Και πως τον έθεσε αυτόν τον Θεό της φύσης υπεύθυνο να δημιουργεί, αφού είναι και αυτός μέρος της φύσης;
Αυτά περί διαγαλαξιακών ταξιδιών είναι επιβεβαιωμένα; Πως τα γνωρίζεις;
Δώσε περισσότερες διευκρινίσεις.
Σχετικά με την γνώση του ανθρώπου που ανέφερα. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε κάποιες γνώσεις οι οποίες διαρκώς μεταβάλλονται... δεν πατάει σε γερά και αδιαμφισβήτητα θεμέλια.
Στην Βίβλο υπάρχουν πολλά εδάφια στα οποία αμφισβητείται η Θειότητα του Ιησού επειδή τάχα κάνει επιστημονικά λάθη. Σχετικά με τον κόκκο σινάπεως. Γιάπετ, ο Ιησούς δεν ήλθε για να διδάξει την γνώση της βοτανικής και της βιολογίας. "Αυτή είναι η Αιώνια Ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνο αληθινό Θεό και τον Ιησού Χριστό τον οποίο απέστειλες".
Στην περιοχή της Παλαιστίνης ίσχυε πως ο κόκκος σινάπεως ήταν ο μικρότερος σπόρος. Εξάλλου ήταν και συνηθισμένη φράση της εποχής. Αλλά εδώ ο Ιησούς δεν κάνει σύγκριση. Χρησιμοποιεί ότι είναι γνωστό και ισχύει για τον άνθρωπο στον τάδε χρόνο και χώρο.