- Δίδυμες ψυχές:τι είναι ,και πως αναγνωρίζονται; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Να είστε όλοι καλά
Όλα είναι τέλεια
γεια χαρα
μερικες φορες οταν γινομαστε ενα με τον αλλο και
συνομιλουμε μαζι του τοτε η ψυχη μας γινεται ενα
με τον αλλον/η παιρνει γνωρισματα του αλλου και
μεταμορφωνεται η ψυχη και συνεπως ο ευατος μας
για ελαχιστο χρονο σαν να εισαι καποιος αλλος!!
συμπεριφερεσαι σαν τον αλλον μιλας σαν τον αλλον
αλλα αυτο γινεται μονο με δεκτικοτητα και
κατανοηση του αλλου!!
Ότι πρέπει να ζω την στιγμή , με όλη την ψυχή και όχι επιλεκτικά με τον νου.
Όταν εκφράζομε και μέσα από τις άλλες ανθρώπινες ψυχές και αφήνω άλλες να εκφράζονται μέσα από την δική μου.
Όταν πουλάω τα αμύθητα υλικά πλούτη ( όχι μπάμ και κάτω , θέλει μελέτη το πράγμα), για να αποκτήσω θεϊκή σοφία.
Και μετά από πολλά όταν , όταν αποφασίσω τελικά να ζήσω αληθινά .
Θα αρχίσει να ενεργεί θεϊκά η ψυχή.
Ποιος την πιάνει μετά.
Ίσως τότε( μωρέ σίγουρο είναι , κόβο την κεφάλα μου) να τα βλέπουμε όλοι ,όλα τέλεια εδώ πάνω στην γη.
Δεν είναι εύκολο, είναι σχεδόν αδύνατον.
Για το σώμα , για την ψυχή δεν υπάρχει η λέξη αδύνατο.
Ότι κουβαλάμε τα βιώματα των προηγούμενων ζωών μας δηλαδή και αντιδρούμε παρόμοια με τις ψυχές που γνωριζόμαστε είδη ..
analphabet
μπορούμε να απαντήσουμε ανεξαρτήτως από το αν έχουμε διαβάσει τη "Γνώση" του Μουράβιεφ, 2ος και 3ος τόμος, εκδ. Πύρινος Κόσμος?
![]()
![]()
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχουν αλλες ζωες θα ηταν υπερ-βολικο
για την ψυχη να γινοταν αυτο αλλα πιστευω οτι οι ψυχες ειναι αυλες με ουσια αναμορφωνονται αναπροσαρμοζονται οταν ερχομαστε σε επαφη με πολλα
ατομα σαν να "μπαινοβγαινουν" αλλα στην ουσια ειναι σαν να αντιγραφουν τον αλλον και να θελουν να τον μιμηθουν!!
η μετενσαρκωση ειναι αλλο κεφαλαιο που διαφωνω γιατι οι ψυχες
μετουσιονονται σε αλλη μορφη οταν πεθαινουμε!!
η αγαπη ειναι παντοτινη
φυσικά και μπορείτε να απαντήσετε χωρίς να έχετε διαβάσει τον Μουράβιεφ.Η σκέψη σας με ενδιαφέρει περισσότερο απ' όλα.
Όσον αφορά τις έννοιες "δίδυμες" και "αδελφές" ψυχές ας διευκρινήσω ότι με την πρώτη εννοώ τα απολύτως συμπληρωματικά μεταξύ τους όντα , ενώ με τον όρο "αδελφές ψυχές " όλους εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν βαθειές και αυθόρμητες σχέσεις ψυχής αλλά δεν είναι το απόλυτα συμπληρωματικό μας ον. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι συχνά δεν κάνουμε διαχωρισμό σε αυτά τα δύο και νομίζουμε ότι κάποιος με τον οποίο ταιριάζουμε πολύ είναι το τέλειο, το ιδανικό.
Η αγάπη κατ' εμέ είναι ζήτημα εσωτερικής σύστασης και όχι δόμησης μέσω συμπεριφοράς και προσπαθειών έλκυσης του άλλου. Αν ταιριάζουμε εσωτερικά ελκόμαστε αυθόρμητα και αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια πιο εσωτερική κατάσταση με το πρόσωπο που μας έλκει. Να αλληλοδιεισδύουμε ο ένας στον άλλο. Αν δε μας τρομάξει αυτή η αλλαγή και έχουμε γνώση τότε ακόμη και αν δεν είναι το πολικό μας ον μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά, σε κυριολεκτικά υπερφυσικές καταστάσεις. ¨Όχι όμως και στην απόλυτη ένωση που δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλο πρόσωπο παρά μόνο με εκείνο το ένα. Αυτό δημιουργεί όλα τα δράματα στις ερωτικές σχέσεις γιατί είτε ο ένας είτε και οι δύο δεν έχουν αρκετή επίγνωση κατά την εξέλιξη αυτών φαινομένων και αρκετή γνώση ώστε να καταλάβουν τι τους συμβαίνει και να φερθούν ανάλογα. Θέλουμε συνήθως να μη χάσουμε τον άνθρωπο που αγαπάμε στερώντας του το δικαίωμα να είναι ελέυθερος, επειδή τον νιώθουμε σαν κομμάτι του εαυτού μας και έχουμε συνηθίσει στη νέα κατάσταση που μας εισήγαγε την οποία σαν απόδειξη ότι είναι το πολικό μας ον, ο ιδανικός σύντροφος για μας.
Κάπως έτσι περιγράφει με πολύ περισότερη ανάλυση και ο Μουράβιεφ τα πράγματα.
Το ερώτημα του πως αναγνωρίζουμε το πολικό μας όν το απαντά μόνο εν μέρει.
Ας προσπαθήσουμε να φτάσουμε λίγο παραπέρα.
Αγαπητέ Απόλλωνα εξήγησέ μας την άποψή σου. το ότι κάτι είναι υπερ-βολικό (υπερβολικά βολικό εννοείς) σημαίνει ότι δε μπορεί να υπάρχει;
Τι εννοείς "μετουσιώνονται σε άλλη μορφή όταν πεθαίνουμε"; Πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα; Θα ήταν χρήσιμες μερικές πληροφορίες.
Να είστε όλοι καλά.
Όλα είναι τέλεια
quote:
Όσον αφορά τις έννοιες "δίδυμες" και "αδελφές" ψυχές ας διευκρινήσω ότι με την πρώτη εννοώ τα απολύτως συμπληρωματικά μεταξύ τους όντα , ενώ με τον όρο "αδελφές ψυχές " όλους εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν βαθειές και αυθόρμητες σχέσεις ψυχής αλλά δεν είναι το απόλυτα συμπληρωματικό μας ον.
καταρχήν να πω ότι συμφωνώ με την διευκρίνηση που κάνεις ....
quote:
Αν ταιριάζουμε εσωτερικά ελκόμαστε αυθόρμητα και αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια πιο εσωτερική κατάσταση με το πρόσωπο που μας έλκει. Να αλληλοδιεισδύουμε ο ένας στον άλλο. Αν δε μας τρομάξει αυτή η αλλαγή και έχουμε γνώση τότε ακόμη και αν δεν είναι το πολικό μας ον μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά, σε κυριολεκτικά υπερφυσικές καταστάσεις.
και σ'αυτό συμφωνώ καταρχήν και συμπληρώνω ότι κυρίως χρειάζεται να έχουμε "επίγνωση" αυτής της εσωτερικής μας κατάστασης....
ενώ θα διαφωνήσω με την χρήση του όρου υπερφυσικές καταστάσεις, καθώς δεν θεωρώ πως υπάρχει οτιδήποτε το υπερφυσικό, παρά μόνο καταστάσεις που δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε με τα συνηθισμένα δεδομένα.
quote:
¨Όχι όμως και στην απόλυτη ένωση που δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλο πρόσωπο παρά μόνο με εκείνο το ένα. Αυτό δημιουργεί όλα τα δράματα στις ερωτικές σχέσεις γιατί είτε ο ένας είτε και οι δύο δεν έχουν αρκετή επίγνωση κατά την εξέλιξη αυτών φαινομένων και αρκετή γνώση ώστε να καταλάβουν τι τους συμβαίνει και να φερθούν ανάλογα.
συμφωνώ απολύτως και σ'αυτό μόνο που θα ήθελα να αναπτύξουμε λίγο παραπάνω το τι εννοείς όταν λες να "φερθούν ανάλογα" . Πως το προσδιορίζεις αυτό το ανάλογα?
και ένα τελευταίο το μέλος apollo12 έχει διαγραφεί, δεν γνωρίζω αν θα επιστρέψει και με τι όνομα ....
Galadriel των Λευκών Δασών
WARNING !
Απο καθαρα βιωματικη εμπειρια,θεωρω τον εαυτο μου υπερτυχερη γιατι γνωρισα το αλλο μισο μου την αδερφη ψυχη μου,αυτο μπορει να συμβει στην ζωη ενος ανθρωπου η μπορει να μη συμβει και ποτε.
Εγω απο προσωπικη εμπειρια θελω να πω πως ηταν μοναδικη στιγμη στην ζωη μου η απολυτη ενωση με το αλλο μου μισο.
Η ταυτιση και η αντανακλαση του εαυτου σε ενα αλλο ατομο,γι αυτο μπορω να πω με απολυτη σιγουρια πως ναι υπαρχουν αδερφες ψυχες,ναι υπαρχει το αλλο πολικο μας ον..
Πως το αναγνωρισουμε οταν ερθει στην ζωη μας,αν ερθει...;
το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το αναγνωρισουμε,το στιγμα που θα δωσει η αλλη ψυχη στην δικη σου ειναι τοσο Εντονο που δεν υπαρχει αμφιβολια να μην καταλαβεις οτι προκειται για το αλλο σου μισο.
Η απολυτη ενωση,η απολυτη ταυτιση,η απολυτη αγαπη ειναι μερικα απο τα χαρακτηριστικα τα οποια θα αναγνωρισεις το αλλο σου μισο..
δηλαδη ειναι σαν τα κοιτας στα ματια του συντροφου σου και να βλεπεις τον εαυτο σου.
Και δεν εχει σχεση αυτη η αισθηση με το κοινο συναισθημα του ερωτα που καποια στιγμη παρερχεται,αλλα εχει της ριζες του βαθεια μεσα στον χρονο σε Αρχετυπικες βασεις.
Αλλα δυστυχως οσο απλοχερη σταθηκε η ζωη να μου κανει ενα τετοιο δωρο,τοσο ανελεητος ηταν ο χρονος μιας και αυτο το ατομο πεθανε στην αγκαλια μου.
Αυτο που γραφεις εδω ειναι το πρωτο κλειδι αναγνωρισης.
Αν ταιριάζουμε εσωτερικά ελκόμαστε αυθόρμητα και αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια πιο εσωτερική κατάσταση με το πρόσωπο που μας έλκει. Να αλληλοδιεισδύουμε ο ένας στον άλλο. Αν δε μας τρομάξει αυτή η αλλαγή και έχουμε γνώση τότε ακόμη και αν δεν είναι το πολικό μας ον μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά, σε κυριολεκτικά υπερφυσικές καταστάσεις. ¨
Όχι όμως και στην απόλυτη ένωση που δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλο πρόσωπο παρά μόνο με εκείνο το ένα.
καλη συνεχεια..

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία!
γιατί είχα ακριβώς την ίδια...
όμως, ποτέ ούτε για μια στιγμή δεν λυπήθηκα για την απώλεια, γιατί ένιωθα και νιώθω πως ήμουν από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο που είχα την ευκαιρία να ζήσω κάτι τέτοιο....
και η ζωή με αντάμειψε γι'αυτό...
αναγνωρίζοντας την αδερφή ψυχή όταν ήρθε στο δρόμο μου, μου έστειλε την δίδυμη ψυχή και τώρα γνωρίζω από πρώτο χέρι τη διαφορά....
ForeverG
WARNING !
Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαμε αποκαλύψει ο ένας στον άλλο μυστικά που κανένας μας δεν είχε πει ποτέ σε τρίτο.
Τα συναισθήματά μου για το πρόσωπο αυτό είναι πολύ έντονα στα 2,5 χρόνια που το γνωρίζω και η σχέση αυτή μας έχει ηρεμήσει πολύ εσωτερικά.
Όμως τα όσα περιγράφεται παραπάνω μου φαίνονται λίγο παρατραβηγμένα γιατί ναι μεν σκεφτόμαστε με ένα μυαλό, μιλάμε όλη την ώρα και απολαμβάνουμε ακόμα και τη βαρεμάρα μας όταν είμαστε μαζί, αλλά έχουμε αρκετές κακές στιγμές, έντονες διαφωνίες και κατά καιρούς μαζική μετάδοση αρνητικής ενέργειας μεταξύ μας.
Πάντως αναγνωριστήκαμε με την πρώτη ματιά , κρατήσαμε σχέση από απόσταση για πολύ καιρό (δεν μπορούσε κανείς μας να μετακινηθεί λόγω δουλειάς και σπουδών) και παρόλο που γενικότερα τίποτα δε συνωμοτεί υπέρ μας , είμαστε μαζί ακόμα και συζητάμε με την έντονη επιθυμία μας να παραμείνουμε έτσι.
Μπορείτε να αξιολογήστε σε τι βαθμό ταυτίζονται οι ψυχές μας?
Αν και δε πιστεύω ότι η ψυχική ταύτιση μπορεί να κατηγοριοποιηθεί..
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
χαίρομαι που συμφωνείς σε όλα σχεδόν και για να μην το ξεχάσω:αν έχεις κάποια στοιχεία για αστρολογικές όψεις σχετικά με τα πολικά όντα αν θέλεις κατάθεσέ τες εδώ.Ισως να είναι χρήσιμα και σε άλλους. Και εγώ συμφωνώ με τη διευκρίνηση που κάνεις στη λέξη "υπερφυσικό" που έπρεπε να τη βάλλω σε εισαγωγικά. Σε ευχαριστώ.
Το "ανάλογα" σημαίνει:
1)να γνωρίζει ότι τα φαινόμενα που του συμβαίνουν και ξεφεύγουν από το συνηθησμένο (αυτόματη επικοινωνία μεταξύ των δύο αλλά και γενικότερα, ενεργοποίηση των τηλεπαθητικών και άλλων ασυνήθιστων ικανοτήτων, η μετουσίωση των προσωπικοτήτων και των σωμάτων τους κλπ) είναι κάτι φυσικό και να το βιώσει όχι απλώς χωρίς φόβο αλλά με χαρά και εν πλήρη συνειδήσει απολαμβάνοντας τη σχέση του με τον άνθρωπο αυτό σε όλες τις διαστάσεις
2)να μην χρησιμοποιεί τρόπους που προσβάλλουν την προσωπικότητα και την ελευθερία του άλλου κατά τη διάρκεια της σχέσης προκειμένου να κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον του όταν βλέπει να διαρρέει σε άλλες κατευθύνσεις ή πρόσωπα.Η γνώμη μου είναι ότι αν κανείς θέλει να είναι μαζί με έναν άνθρωπο αυτό θα πρέπει να γίνεται με πλήρη ελευθερία και κατά τη διάρκεια της σχέσης. Η προσπάθεια αναζήτησης ηδονής ή τρυφερότητας σε άλλα πρόσωπα σημαίνει ότι η σχέση πάσχει και δεν είναι αυτή η αναζήτηση ηδονής ή τρυφερότητητας η προδοσία αλλά το να αδιαφορήσει ο ένας από τους δύο γιαυτό που συμβαίνει στον άλλο Μπορεί να φταίει και το θύμα! Η "μοιχεία" αν τη δούμε απλώς ως σωματική επαφή δεν έχει νόημα να την καταδικάσουμε γιατί δε θα προέκυπτε αν δεν το έννοιωθε σαν ανάγκη το μέλος της σχέσης που παρασπόνδισε. Και κάτι πιο ρηξικέλευθο:αν αγαπάμε το σύντροφό μας, δίδυμη ψυχή ή αδελφή ψυψή ή και τίποτε από τα δύο, θα δούμε την παρασπονδία του σαν αφορμή να κάνουμε αυτοκριτική και όχι να τον καταδικάσουμε αν από τη μεριά του δεν υπάρχει υποκρισία ή κρυψίνοια. Τα τελευταία δύο είναι η πραγματική προδοσία.
3)να μπορεί να αποδεχτεί κανείς ότι ο σύντροφός του δεν ήταν το άλλο του μισό αλλά κάποιος με τον οποίο ταίριαζε πολύ και να μην το θεωρήσει προδοσία όταν βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο με το οποίο ο σύντροφός κρίνει ότι ταιριάζει περισσότερο ακόμη και αν κάνει λάθος. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο μέρη θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε να γίνει ομαλά η αποσύνδεση από τη στενή σχέση τους κάτι που δε γίνεται πάντα άμεσα λόγω της αλληλοδιείσδυσης όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα υπάρχει. Αν υπάρχει αγάπη ¨ακόμη και αν δεν υπάρχει πολλή γνώση, ολα γίνονται σωστά και χωρίς πόνο.
Αγαπητη spirit το πως θα το αναγνωρίσουμε είναι ένα μεγάλο ερωτημα γιατί είναι δύσκολη η διάκριση αν σκεφτείς ότι καθημερινά δε ζούμε σχέσεις με μεγάλο βαθμό συμφωνίας ή συμπληρωματικότητας. Οπότε μόλις βρούμε κάτι που να είναι καλύτερο απ' ότι έχουμε γνωρίσει λέμε :"είναι το τέλειο" αλλά είναι μόνο το τέλειότερο που έχουμε γνωρίσει σε σχέση με τα προηγούμενα.Δε μπορούμε και δεν πρέπει να αποκλείσουμε κάτι ακόμη καλύτερο αφού εκ προοιμίου είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε γνωρίσει ως τότε την πλήρη σχέση. Συνεπώς δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης και δε μπορούμε να κρίνουμε το τέλειο.
Αυτό ισχύει και γενικότερα για τη, μεταφυσική και μη, γνώση
Έχω κάποιες σκέψεις σχετικά με το μέτρο σύγκρισης, το οποίο φαίνεται ότι πρέπει να είναι κάτι έξω από μας ,αλλά θα τις εκθέσω σε επόμενο μήνυμα αναλυτικά.΄
Mια άλλη σκέψη σχετική:δε μπορεί να αγαπήσει βαθιά κάποιος που δεν έχει και αντίστοιχα ενδιαφέροντα για την ψυχή γιατί μόλις θα μπαίνει στα λεπτότερα επίπεδα θα χάνει το μπούσουλα,θα τρομάζει και θα φεύγει. Επομένως είτε πρέπει να αποκτήσει αυτή τη γνώση είτε η σχέση θα διαλυθεί. Η ενασχόλησή μας με τον εσωτερισμό δεν αφήνει ανεπηρρέαστες και άλλες πλευρές του εαυτού μας.
Να είστε όλη καλά
Όλα είναι τέλεια
quote:
Mια άλλη σκέψη σχετική:δε μπορεί να αγαπήσει βαθιά κάποιος που δεν έχει και αντίστοιχα ενδιαφέροντα για την ψυχή γιατί μόλις θα μπαίνει στα λεπτότερα επίπεδα θα χάνει το μπούσουλα,θα τρομάζει και θα φεύγει. Επομένως είτε πρέπει να αποκτήσει αυτή τη γνώση είτε η σχέση θα διαλυθεί. Η ενασχόλησή μας με τον εσωτερισμό δεν αφήνει ανεπηρρέαστες και άλλες πλευρές του εαυτού μας.
αυτό για μένα περικλείει και όλη την ουσία...
καταρχήν γιατί ο εσωτερισμός δεν είναι η στείρα αναπαραγωγή συγγραμάτων ή γνώσεων παρμένων από άλλους...
πρέπει να πηγάζει μέσα από το βαθύτερο κομμάτι της ύπαρξης μας και να οδηγείται από την πειθαρχία που επιβάλει η επίγνωση αυτής της ύπαρξης και όχι εξωτερικοί κανόνες και περιορισμοί ή τεχνικές...
και φυσικά για να αναγνωρίσεις αυτού του είδους την αγάπη αλλά και για να μην "τρομάξεις" στη θέα της πρέπει να έχεις μάθει να λειτουργείς στα λεπτότερα ή μάλλον για να είμαι ακριβής λεπτοφυέστερα επίπεδα ύπαρξης...
τώρα όσο για τις αστρολογικές όψεις που μπορεί να υποδεικνύουν την συν-ύπαρξη πολικών όντων επιφυλάσσομαι για το μέλλον
ForeverG
WARNING !
δε μπορώ να σου σε τι βαθμό ταιριάζετε γιατί ούτε και στοιχεία έχω ούτε και έχω κάνει αρκετές παρατηρήσεις σε ζευγάρια για να μπο΄ρω να έχω γνώμη για τους άλλους.Ακολουθώντας τη σκέψη του Μουράβιεφ που είναι μια καλλή προέγγιση στο θέμα ,αν και ελλιπής, θα έλεγα νε δείς τι είναι αυτό που σε έλκει σε εκείνη και εκείνη σε εσένα. Το πιθανότερο είναι να είστε όντα σχετικώς σύμφωνα οππότε η συμβίωσή σας είναι σίγουρα για καλό και των δυο σας. έχετε την ευκαιρία να απκτήσετε περισσότερη επίγνωση του εαυτού σας μέσα από τις διαφωνίες αν ερευνήσετε τα αίτιά τους. αυτό θα πρότεινα να κάνετε. ΚΑι αν ενδιαφέρεστε για το θέμα περισσότερο διαβάστε και το Μουράβιεφ (Γνώση -πύρινος κόσμος).
Όλα είναι τέλεια
Λέω να το βρώ το βιβλίο. Σ ευχαριστώ πολύ !
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
Καλό διάβασμα και περιμένω τη γνώμη σου για τα βιβλία (είναι 3 τόμοι) όταν θα έχει διαβάσει αρκετό μέρος από αυτά.Ο συγγραφέας προτείνει να διαβαστούν με τη σειρά αν θυμάμαι καλά.
Να είσαι καλά
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Όλα είναι τέλεια
Τι εννοείς "μετουσιώνονται σε άλλη μορφή όταν πεθαίνουμε"; Πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα; Θα ήταν χρήσιμες μερικές πληροφορίες.
αγαπητε φιλοσοφε 3
οταν λεω οτι μετουσιωνομαστε το αισθανομαι και το λεω δεν
λειτουργει μονο ως γνωση και αντιληψη δηλ αυτη η ουσια του πνευματος
που εχουμε μεσα μας μεταβαλλεται σε αλλη μορφη και φευγει στο συμπαν
ισως καπου αλλου αυτο το λεω γιατι γνωριζω βαση εμπειριων οτι κατι
τετοιο γινεται αλλα ακριβη εξηγηση δεν μπορω να δωσω γιατι ειναι
μεταφυσικο θεμα και θελει πολλη κουβεντα!!
η αγαπη ειναι πολυτιμη και αξιοσεβαστη
gh
Όλα είναι τέλεια
Spirit με συγκίνησες, μιά φορά μου έτυχε να χάσω κάποιον που αγαπούσα, ήμουν παιδί σχεδόν ήταν σχέση πλατωνική, κι έτσι έμεινε.
Το ότι δεν υπάρχει στη ζωή εκείνος, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εντός μου...
Αυτό το συναίσθημα το ένοιωσα μία και μοναδική φορά.
Τώρα. Κι έγινε απλά ζεστά ανθρώπινα φυσικά καθαρά κι απρόσμενα.
Αγκαλιάστηκαν οι ψυχές ενώθηκαν δέθηκαν πορεύτηκαν βαδίζουν.
Ντυμένοι με ένα φως με μία φλόγα.
Δυό άνθρωποι που μαγεύτηκαν πριν καν ιδωθούν πριν καν κυτταχτούν. Μέσα από το γραφικό σεργιάνι της ψυχής της καρδιάς.
Κι όταν τους ένωσε η ζωή, μεγεθυσμένοι ψίθυροι καρδιάς, άνοιξαν μπροστά τους άπειρα λιμάνια.
Μιά μυστική φωνή,
ένα ταξίδι,
σβησμένοι οι μελανοί ορίζοντες του χθες.
Σιωπώ καταλαβαίνει.
Κλείνει αδιόρατες χαραματιές πριν ανασάνω καν.
Σμίγουν τα φύλλα της καρδιάς και κλειδώνουν έξω κάθε τι ανεπιθύμητο.
Βλέπω πέρα, και χωρίς να δει τη ματιά ξέρει ότι συννεφιάζω.
Σαν ένα μεγάλο δέντρο που ανεβαίνει πλάι σε λίμνη κάνει σκιές τις ώρες της λιακάδας,
ένας παράξενος ήσυχος πυρετός,
ανεβαίνω στις κορυφές και δεν με καίει ο κεραυνός,
χαράζει ορίζοντες πριν καν το λαχταρήσω.
Πίσω από κάθε φύλλο της ζωής ένας στόχος.
Σε ακρωτηριασμένους καιρούς και όνειρα, δίδυμες ψυχές.
Ξέρει τι νοιώθω πριν καν το αισθανθώ εγώ,
καρδιοχτυπώ τις ώρες που κουράζεται ή θλίβεται.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ.
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ.
Τα δάχτυλά του παίζουν νωχελικά με τη θλίψη των ματιών μου Φτάνει ένα άγγιγμα να χαθεί το σύννεφο.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΠΟΤΕ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΨΥΧΕΣ.
ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,
ΣΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ
ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ.
ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΣΤΟ ΧΑΔΙ ΤΟΥ ΝΟΥ.
Η Μάντρα είναι ακόμα νοτισμένη
μεθυσμένοι ψίθυροι στο προαύλιο.
Ενδόραμα, κι εικόνα φροντισμένη
στα δύο μπράτσα ήρεμη, γιά τ΄αύριο.
ΗΡΕΜΙΑ.
ΔΑΣΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ.
Α.Ρ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ. ΕΝΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.