- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
"Here's a heart for every fate" Ερίωπη, αλλά δεν μου αρέσει να μου βάζουν όρους, εκτός κι αν είναι προαπαιτούμενοι.
Αν έχεις κάτι να υποδείξεις κάνε το - αλλιώς θα φέρεις ακεραία την ευθύνη που δεν άναψαν οι τρεις κηροί πάνω απ' το κάπα.
Συνιστώ να τεντώσεις λίγο το αυτί του σκύλου που λέγεται "Appendix auriculae" γιατί το Καρχηδονικό "vessel" θα βρεί το πέρασμα απο τις συμπληγάδες Πέτρες πολύ δύσκολο.
Τα "Copper scrols" κρύβουν το μυστικό του Ιησού.
Το Βασίλειό μου για ένα αυτί!
Α.
Είχα γράψει στο προηγούμενο μήνυμά μου:
quote:
Συνιστώ να τεντώσεις λίγο το αυτί του σκύλου που λέγεται "Appendix auriculae"
Το γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο "Appendix auriculae" είναι ένας πυρομιδοειδής μυς μέσα στην καρδιά, τον οποίο ονομάζουν και "αυτί του σκύλου" απ' το σχήμα του.
Υπεκφυγές λοιπόν δεν επιτρέπονται.
Τις 7 θέσεις της "βιβλιοθήκης" σου θα τις βρείς στα "Copper Scrols" του Κουμράν, και μάλιστα γραμμένες με Ελληνικά γράμματα.
Λουκάς
--------------------------------------
http://www.mwm.gr/john/bestseller.png
Edited by - CyberWalker on 16/07/2006 23:33:06
quote:
Τώρα για ό,τι άλλο 'θεϊκό' του προσάπτεται διατηρώ κάποιες αμφιβολίες (όχι ενστάσεις απλά αμφιβολίες)...
CyberWalker
Αγαπητέ μου φίλε απ' τα Χανιά, μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις ένα πατριωτάκι μας απ' την Ασί Γωνιά με ορισμένες πληροφορίες για το χωριό του;
Γνωρίζεις για παράδειγμα, γιατί ονόμασαν κάποτε οι παλιοί το χωριό Ασί Γωνιά ή Ασι Γωνία;
Γράψε μας επίσης ό,τι άλλο γνωρίζεις για την Ασί Γωνία και την Κατσούνα.
Αυτά που σε ρωτώ δεν είναι άσχετα με το θέμα "Χριστός", ή Ιησούς, ούτε είναι άσχετα με τους πρώτους ιερείς του Χριστιανισμού οι οποίοι αντλούσαν τον τίτλο τους απ' την Ασί Γωνία.
Λουκάς
quote:
Αγαπητέ μου φίλε απ' τα Χανιά, μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις ένα πατριωτάκι μας απ' την Ασί Γωνιά με ορισμένες πληροφορίες για το χωριό του;
Γνωρίζεις για παράδειγμα, γιατί ονόμασαν κάποτε οι παλιοί το χωριό Ασί Γωνιά ή Ασι Γωνία;Γράψε μας επίσης ό,τι άλλο γνωρίζεις για την Ασί Γωνία και την Κατσούνα.
Αυτά που σε ρωτώ δεν είναι άσχετα με το θέμα "Χριστός", ή Ιησούς, ούτε είναι άσχετα με τους πρώτους ιερείς του Χριστιανισμού οι οποίοι αντλούσαν τον τίτλο τους απ' την Ασί Γωνία.
smile.gif
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Σ' έναν κόσμο σαν τον δικό μας ένας Χριστός έχει μέγιστη αξία στην θεωρία και μηδενική αξία στην πράξη.
Τελικά έχει σημασία αν ο Χριστός είναι υπαρκτό ή αντικειμενικό πρόσωπο?
Την στιγμή που δέχεσαι επίθεση απο 100 πλευρές σε τι μπορεί να σε βοηθήσει η αγάπη του Ιησού? Ίσσως στο να πεθάνεις αθόρυβα???
Ο ιδανικός αντίπαλος είναι αυτός που τον χαστουκίζεις και γυρίζει και το άλλο μάγουλο, αυτός που πεθαίνει αθόρυβα όπως οι ελληνίδες στα χαρέμια των τούρκων.
Τελικά ποιός είναι ο πραγμματικός εχθρός μας, μήπως είναι το μυαλό μας?
Μήπως είναι αυτοί που κατευθύνουν το μυαλό μας μέσσω δογμάτων σκλαβοκρατικών?
Μήπως είναι όλοι αυτοί που γαλουχούν τα παιδιά μας να γονατίζουν στους εχθρούς τους πριν καλά καλά αρχίσει η μάχη?
Ούττως ή άλλως ο Ιησούς υπάρχει μέσσα στα μυαλλά των ελλήνων και των ελληνίδων όπως θέλουνε οι εχθροί μας να υπάρχει.
Να δρα ανασταλτικά την στιγμή που δεχόμαστε επίθεση.
Μια ατσάλινη αλυσίδα του μυαλού που δύσκολα σπάει, μια φωνή στο υποσυνείδητο που ξυπνάει κάθε φορά που πας να αμυνθείς και σε γεμίζει ενοχές και πανικό.
Τελικά έχει σημασία αν ο Ιησούς υπήρξε?
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.
Μήπως θα ήταν πιό χρήσιμο να μας απασχολεί το πόσο πληρώσαμε -και πληρώνουμε- σαν Έλληνες τη θρησκεία που έφτιαξαν στο όνομά του;
Ανατρέξτε στα βιβλία του Δημήτρη Βάρου και σε ποιήματά του όπως αυτό που βρήκα στο site του:
Χάραξαν με όστρακο τη λέξη ‘τέλος’
πάνω στο όμορφο κορμί της.
Και ο ήλιος έδυσε
για τελευταία φορά στην Αλεξάνδρεια
Έχτισαν στα βουνά
πέτρινους ανεμόμυλους
να γνέθουνε σκοτάδι για την Ευρώπη.
Πριν από τους Αρμένιους.
Πριν από τους Πόντιους.
Πριν από τους Αζτέκους.
Πριν από τους Μάγια και τους Τσερόκι.
Ήταν οι Έλληνες.