ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

agathodaimwn29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
agathodaimwnΝέο Μέλος
15/10/2003, 15:01:06
Για να αποκτίσουμε γνώση πνευματική υπόσταση μύπως πρέπει να εξερευνήσουμε και τις δύο όψεις της πνευματικής υπόστασης του ανθρώπου.
Μπορεί ο άνθρωπος ως λέγεται να πέρνει μέρος στην μάχη καλού και κακού οτι πολεμάει μέσα του δηληδή το κακό. Ποιός όμως αλήθεια έχει την γνώση του κακού το τι δηληδή είναι κακό για να το πολεμίσει.
Το κακό περιορίζεται απο τις επιταγές της κοινωνίας ή κακό είναι ο πόλεμος στην φύση γενικότερα και ειδικότερα στην φύση του ανθρώπου.
Ίσως είμαστε απλά άνθρωποι με νοήμονα σκέψη και η σοφία έγκειτε στην αποδοχή της φύσης μας που μας θέλει ένα με την φύση. Μπερδεμένες είναι οι σκέψεις μου για το τι είναι άνθρωπος και το τι επιζητά στην ζωή του.
Οι απόψεις σας θα βοηθούσαν.

the trouth is inside

MasvidalΜέλος
15/10/2003, 15:22:09
ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ/ΚΑΚΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.
ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ,ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΩ ΚΑΚΟ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ.
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ=ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.
ΡΟΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ,Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ,Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΒΑΖΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΛΟΥ/ΚΑΚΟΥ.
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ !!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ.

15/10/2003, 22:44:32
ΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ <<ΔΥΝΑΜΗ>> ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΤΥΝΩ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΗΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΗΣ...Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΚΡΙ...
ΣΚΟΤΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ
Η΄
ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ
=ΕΝΑ

ΑΤΜΑ ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΤΑ ΔΙΠΟΛΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε

old tigerΜέλος
16/10/2003, 00:31:47
Kαλό και Κακό...δύο έννοιες που μπορεί να υπάρχουν σε ένα εξωτερικό επίπεδο, αλλά σε κάποιο άλλο επίπεδο μπορεί να αποκτούν διαφορετική σημασία. Ιδιαίτερα το Κακό.
Έτσι θα προτιμούσα να μιλάω για Τάξη και Χάος.
Άραγε όπως αναφέρει και ο Masvidal τα ένστικτά μας που κατοικοεδρεύουν στα βάθη του ασυνειδήτου μας πως θα αντιλαμβάνονταν το Χάος; Μήπως σαν το υπέρτατο Κακό, προβάλοντας στρατιές δαιμόνων και γενικά οτιδήποτε φοβόμαστε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα;

Η ψυχή λέει μπροστά σε αυτό το Χάος... θροίζει από τον τρόμο όπως τα φύλλα του δέντρου εμπρος στο φθινοπωρινό αεράκι

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

ΓιώργοςΜέλος
16/10/2003, 01:47:47
Όπως υπάρχει ύλη υπάρχει και η αντιύλη … δεν υπάρχει αλήθεια/καλό χωρίς να αντισταθμίζεται από μία εξίσου αντί-αλήθεια/κακό …..
και είναι μόνο οι περιστάσεις και η προοπτική που μπορούν να αποφασίσουν τι φέρεται «περισσότερο» αληθινό/καλό την κάθε χρονική στιγμή.

Όμως…
Είναι η σύγκρουση / αλληλοεξοντώση (ύλης/αντιύλης – αλήθειας/ αντί-αλήθειας) που δημιουργεί τεράστια ποσά ενέργειας οπού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργίσουμε/καταστρεψουμε..

Πάντως γκρι δεν γίνεται….

Γιώργος
…ρε συ ξέμεινα από ατάκες… έχεις καμία πρόχειρη?

16/10/2003, 02:37:48
Γιωργο θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου
μα θα επιμεινω για το γκρι...
εγω γινομαι γκρι φιλε μου ετσι αισθανομαι την συγκρουση μαυρου και ασπρου...δεν τα ξεχωριζω πανω στον καυγα

οσο για τις ατακες σου...
αν ξεμεινεις εσυ παει χαθηκαμε

16/10/2003, 13:15:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ , ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΙΑΝΟΣ.
Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ. (ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ)

ΑΛΛΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΝΓΚ.
Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ.
ΤΑ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ..

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΚΙΝΗΣΗ ,ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ.
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΕΝΑΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...

ΘΕΤΙΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ...
ΣΚΟΤΑΔΙ ΦΩΣ...
ΚΑΛΟ ΚΑΚΟ ....
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..
ΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΝΑΤΟΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΝΑ ΑΝΑΜΙΚΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ** ΓΚΡΙ ** ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ryche)

16/10/2003, 21:59:50
ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΝΑ ΑΝΑΜΙΚΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ** ΓΚΡΙ ** ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ryche)

Γιωργαρα χτυπα το καλα.........
φιλε Αβαταρ με καλυψες απολυτα

_Μέλος
16/10/2003, 22:33:58
Μήπως το καλό και το κακό δεν είναι τίποτα παραπάνω από ετικέτες που δίνει ο άνθρωπος λόγο της ηθικής του? Μήπως είναι απλά προσδιορισμοί για να εκφράσουμε αυτό που φαίνεται σε εμάς καλύτερο?

Θα συμφωνήσω με το Γκρι, δεν υπάρχει καλό χωρίς κακό, και το αντίστροφο, κανείς δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί απόλυτα με κάτι από τα δυο, όπως λέει και ο τίτλος................ το ίδιο νόμισμα.

OannesΜέλος
16/10/2003, 23:50:50

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
endoramaΜέλος
17/10/2003, 03:09:13
το νομισμα καμια φορα εχει τρεις οψεις

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

20/10/2003, 10:32:54
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ endorama ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
το νομισμα καμια φορα εχει τρεις οψεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

20/10/2003, 13:34:58
γεια σας παιδια:)))))))

θα μου επιτρεψεις ενδοραμα,να προσπαθησω να ανακαλυψω αυτο που εννοεις?:)

σας ευχαριστω

μιλας για το νομισμα που στεκεται ορθιο και βλεπουμε ενα μικρο μερος του,αναφερεσαι στις διαφορετικες οπτικες ,στις υποστασεις-καταστασεις-αποστασεις-ισως και σε εκεινη που δεν παρουσιαζεται η δεν φαινεται ως προς την μερια που ακουμπα και στεκεται??

πλησιασα λιγουλακι?

συγνωμη και παλι ευχαριστω που μου δωσατε την ευκαιρια,για την μικρη παρεμβαση ,στο τοσο ενδιαφερον θεμα:)

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

endoramaΜέλος
20/10/2003, 19:22:51
φιλε μου μανο τι να πω? ουτε εγω δεν θα τα ελεγα καλυτερα ναι καπως ετσι εχουν τα πραγματα

from us

22/10/2003, 10:53:57
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ....
ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΞΙΑ
ΤΟ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ....

ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

22/10/2003, 16:06:01
φιλε μου avatar,:)

ως προς το τα παντα κυλουν υπεροχα(θα συμπληρωσω),ναι θα συμφωνησω μαζι σου,

ομως επετρεψε μου σε παρακαλω ,να διαφωνισω ως προς το γκρι και αυτο παιζει,ισως τις περισσοτερες φορες ,μεσα και οχι μοναχα στην ψυχη μας

και ισως ειναι το διαστημα που ανακαλυπτουμε σημαντικες πτυχες της υπαρξης μας και υπο σκια κυλουν τα πραγματα:)))

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

υ.γ συγχωρεσε με avatar,απλα η ζωη μου πολλες φορες περιβαλλεται απο το γκριζο ,που προσπαθω να μην ειναι στασιμο και να μην με παρεμποδιζει ,στις λιγες ομορφες σκεψεις που κανω

marilineΜέλος
22/10/2003, 16:52:03
Πολύ μαύρα τα βλέπεις βρε Μάνο αγόρι μου γιατί?

Δεν πρέπει να είσαι έτσι να σκέφτεσαι θετικά για να σου έρχονται θετικά.

spiritΜέλος
22/10/2003, 19:34:09
Καλησπερα σας..
αν προσθεσουμε ασπρο/μαυρο βγαινει το γκρι που εμενα δεν μου αρεσει ακομη και σαν υποψια χρωματος.
Αλλα μερικες φορες τυχαινει να ζω σε χρωματα γκριζα πιστευωντας οτι τιποτε δεν αξιζει μια ακρα πεσιμιστικη διαθεση,που ευτυχως διαρκει λιγο και για ν αντιμετωπισω αυτην την περιεργη διαθεση παω σε αυτα που μου αρεσουν πολυ στην ζωη,ενα βιβλιο,στην μουσικη,στην φιλια...και στην χειροτερη περιπτωση σε μια σοκολατα
ΟΜ

dsm

endoramaΜέλος
22/10/2003, 20:39:37
quote:
μεσα και οχι μοναχα στην ψυχη μας και ισως ειναι το διαστημα που ανακαλυπτουμε σημαντικες πτυχες της υπαρξης μας και υπο σκια κυλουν τα πραγματα
ΣΩΣΤΟΣ το γκρι δεν ειναι σημαδι ανυπαρξιας υποδηλωνει το σημειο που δεν προσεξαμε γκρι ειναι το σημειο του νομισματος που δεν ειδαμε ακομα αν κανουμε ενα κυκλο ομως γυρω απο το νομισμα θα το ανακαλυψουμε.
και για να το μπερδεψω λιγο το πραγμα οταν κανουμε τον κυκλο και ανακαλυψουμε το γκρι ταυτοχρονα εκεινο το σημειο που βλεπαμε πριν δεν περναει παλι στην σφαιρα του γκριζου?

quote:
αν προσθεσουμε ασπρο/μαυρο βγαινει το γκρι που εμενα δεν μου αρεσει ακομη και σαν υποψια χρωματος
το γκρι ειναι χρωμα το ασπρο και το μαυρο ομως δεν ανηκουν στα χρωματα και αυτο ειναι γεγονος

και ομως η μια προσθηκη δεν καταστρεφει την αλλη οπως συμβαινει με τα αλλα χρωματα συνηθως, ειναι σκοτεινο και φωτεινο ταυτοχρονα αποδεχονται το ενα το αλλο χωρις να αλλαζουν ιδιαιτερα

from us

ΓιώργοςΜέλος
26/10/2003, 03:30:17
Το νόμισμα δεν έχει ποτέ αξία χωρίς και τις δύο πλευρές του. Όσο για την Τρίτη πλευρά είναι αποτέλεσμα των άλλων δύο….

Η ουσία είναι τι κάνεις με το νόμισμα και πως το χρησιμοποιείς…. Μπορείς παίξεις κορώνα γράμματα ..μπορείς να το χρησιμοποιήσεις να Προδώσεις κάποιον η να Βοηθήσεις κάποιον ..
είναι εργαλείο .. τώρα αν θέλετε να διαλέξετε την μια πλευρά κακή και μια καλή πλευρά δεν έχει και τόσο σημασία στην αξία του νομίσματος….

Υπάρχει μόνο η χρησιμότητα του δίπολου του κακού και του καλού…

Γιώργος
ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΗΝ "ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ"