ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

agathodaimwn29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
C.Μέλος
26/10/2003, 16:03:51
Πριν λίγο διάβασα: Για να κατακτήσεις την έννοια του φωτός, πρέπει να γνωρίζεις πως να υπολογίζεις την ένταση και την διεύθυνση της σκιάς. Οι εξαιρετικότεροι ζωγράφοι είναι εκείνοι που έχουν την διάνοια του σκιόφωτος. Πρέπει να γνωρίζεις πως να μπαίνεις στην θέση εκείνων που αντιλαμβάνονται λάθος για να κρίνεις σωστά.
Το κακό είναι η σκιά του καλού. Είναι εκείνη η αντίσταση που ενδυναμώνει το καλό.
Φίλε ryche λες πως το καλό και το κακό στην απόλυτη μορφή τους είναι ένα και το αυτό. Μέσα στην φύση το κακό είναι η επιβεβαίωση της αταξίας. Πράγμα που είναι παροδικό και σχετικό μέσα στην απόλυτη τάξη(την αντιπροσωπεύει το καλό). Άρα η απόλυτη επιβεβαιωση αταξίας δεν υφίσταται.( επιχειρήματα που αράδιασα ε? )

Φως - νεκρό φως
καλό - - αρνητικό καλό
λευκή διάνοια - - μαύρη διάνοια

"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"

26/10/2003, 16:28:28
γεια σου φιλε C.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...
ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ...

λες φιλε μου....

quote:
Μέσα στην φύση το κακό είναι η επιβεβαίωση της αταξίας. Πράγμα που είναι παροδικό και σχετικό μέσα στην απόλυτη τάξη(την αντιπροσωπεύει το καλό). Άρα η απόλυτη επιβεβαιωση αταξίας δεν υφίσταται.( επιχειρήματα που αράδιασα ε? )

φιλε μου για μενα ουτε υπαρχει απολυτα καλο ουτε απολυτα κακο μεσα στην φυση...απολυτο ειναι μονο το Εν το οποιο αγνοω...και δεν αποκαλυπτεται ποτε μα μοναχα εκφραζεται μεσο του φωτος και του σκοτους
μα παραλληλα δεν ειναι φως και σκοτος...ελπιζω να μην σε μπερδεψα...το καλο δεν ειναι για μενα η απολυτη ταξη...ειναι απλα η σχετικη ταξη που ανυπομονει να επανελθει στην αταξια και το αντιστροφο...η δυναμη πισω και απο τα δυο...ειναι ιδια...οι διαφορες
<<βαθμιδος>> της μας κανουν το καλο και το κακο...το φως και το σκοτος..
και παλι
καλως ηλθες...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
fokaiasΜέλος
26/10/2003, 18:07:50
Ανάμεσα σε δύο άκρα υπάρχει το μέσον , δηλαδή η αναζήτηση. Δεν αποτελεί ένα τρίτο σημείο, ή ένα χρώμα . Αποτελεί τη διαδρομή για να φτάσουμε σε ένα από τα δύο άκρα. Το μόνο δύσκολο είναι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε διότι αυτά τα άκρα περιστρέφονται συνεχώς και αυτό γιατί υπάρχει συνεχώς κίνηση. Αν το κέρμα περιστρέφεται πως θα ξεχωρίσουμε την πλευρά που θέλουμε να ακολουθήσουμε; Πολλές φορές ξεκινώντας για μία από τις δύο πλευρές, χωρίς να το θέλουμε καταλήγουμε στην άλλη. Απλώς η διαρκής κίνηση κάνει το άσπρο και το μαύρο να μην ξεχωρίζουν , και να φαίνεται το γκρίζο. Το θέμα είναι όταν φτάσουμε μπορούμε να ακολουθήσουμε την κίνηση σύμφωνα με την επιθυμία μας ή η κίνηση μας θα είναι τέτοια όπου μαύρο και άσπρο θα εναλλάσσονται;

endoramaΜέλος
26/10/2003, 18:33:58
νομιζω οτι οι φιλοι fokaias και manos με καλυψανε απολυτα δεν εχω να συμπληρωσω κατι σχετικα με το νομισμα.

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

C.Μέλος
27/10/2003, 00:10:29
Υπάρχουν αλή8ειες που φαίνονται αντίθετες μεταξύ τους, γιατί η αιώνια κίνηση τις κάνει να θριαμβεύουν κάθε μία με την σειρά της. Απλό παράδειγμα η μέρα και η νύχτα, η ζωή και ο 8άνατος. Το φως και το σκοτάδι δεν αντιπροσωπεύουν απόλυτα την έννοια του καλού και του κακού. Ο παραλληλισμός αυτός βοηθάει στο να κατανοήσουμε και να γίνει πιο απτός ο μεταξύ τους διαχωρισμός. Φίλε ryche (να επαναλάβω ότι είμαι γένους θυληκού) μπορεί και να μπερδεύτηκα :/ Η αρμονία και η ισορροπία στην φύση για μένα είναι απόλυτη. Μια αρμονική δράση παράγει την ανάλογη της αρμονική αντίδραση. Μια δυσαρμονική δράση έχει σαν αποτέλεσμα μια φαινομενικά άτακτη αντίδραση , αλλά στην πραγματικότητα εξισορροπητική. Το καλό και το κακό όμως το θέτω σε διαφορετικό επίππεδο, σε διαφορετικά δεδομένα. Ο παραλογισμός, η άρνηση της λογικής, της γνώσης, το ψεύδος..είναι κάποιες γενικές μορφές του.
Δυο αιωνίως συγκρουόμενα ρεύματα που έχουν, θα μπορούσαμε να πούμε, σαν σημείο επαφής, την δύναμη, την ελευθερία της επιλογής.

30/10/2003, 00:39:46
συγνωμη καλη μου βιταμινη...C.
λες
quote:
Δυο αιωνίως συγκρουόμενα ρεύματα που έχουν, θα μπορούσαμε να πούμε, σαν σημείο επαφής, την δύναμη, την ελευθερία της επιλογής.

μου αρεσει πολυ αυτο που γραφεις...δεκτον καλη μου..

agathodaimwnΝέο Μέλος
30/10/2003, 17:40:39
Σύμφωνα με την κβαντική θεώρηση του κόσμου το νόμισμα στέκεται με όλες τις πλευρές του.

the trouth is inside

C.Μέλος
30/10/2003, 20:07:49
Ευτυχώς έχω και μια σχετική αίσθηση του χιούμορ φίλε ryche, αμέ!

andydotosΝέο Μέλος
11/11/2003, 01:41:37
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΚΟ;

ΣΚΗΝΙΚΟ 1ο: ΣΠΟΡ:
ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΛ. ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ...
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ...
ΑΡΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ; Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Ή Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;

ΣΚΗΝΙΚΟ 2ο: ΖΟΥΓΛΑ:
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΕΛΑΦΙ.
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΦΙ... ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ...
ΑΡΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ; ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Ή ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;

ΣΚΗΝΙΚΟ 3ο: ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ:
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ

ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ...
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗ,

ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ...
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΚΟ;

ΣΚΗΝΙΚΟ 4ο: ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΡΩΤΑΣ:
Ο ΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΤΡΕΛΛΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ...
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...
ΑΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΚΟ;

ΣΚΗΝΙΚΟ 5ο: ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:
Ο ΥΓΙΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...
ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΚΟ;

ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ;
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ

ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑΣ;

Π.Χ.
Α) ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΘΑ

ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ ΒΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΣΒΗΝΕ

Β) ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΠΑΝΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ Ή ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΘΑ ΧΑΛΟΥΣΕ Η

ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΤΟΠΟΥ

Γ) ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΟΔΟΣ

Δ) ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΗΜΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΣΤΟΣ

Ε) ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ