ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dimitris230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/09/2005, 14:47:20
WWalker:
«Όχι βέβαια.»

Με ένα «όχι βέβαια» ούτε έχουμε απαντήσει αλλά ούτε και φυσικά έχουμε στοιχειοθετήσει αυτό το οποίο θέλουμε να πούμε.

Φαντάζομαι να το αντιλαμβάνεσαι.

Σε ΤΙ λοιπόν διαφέρει το Σύμβολο, εάν το αποκαλείς Δία, Βούδα ή Ιησού?

12/09/2005, 19:06:34
quote:
WWalker:
«Όχι βέβαια.»

Με ένα «όχι βέβαια» ούτε έχουμε απαντήσει αλλά ούτε και φυσικά έχουμε στοιχειοθετήσει αυτό το οποίο θέλουμε να πούμε.

Φαντάζομαι να το αντιλαμβάνεσαι.

Σε ΤΙ λοιπόν διαφέρει το Σύμβολο, εάν το αποκαλείς Δία, Βούδα ή Ιησού?

Βασικά, μιας και εσύ έκανες την δήλωση ότι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ειναι ΣΥΜΒΟΛΟ (άκου εκεί), και δεν διαφέρει σε τίποτα από το αν κοιτάω τον Βούδα, για ανέλυσέ μας εσύ τον συλλογισμό σου με τεκμήρια.

Προς το παρρόν αυτό το οποίο λες δεν ισχύει, γιατί δεν το έχεις αποδείξει. Όπως δεν ισχύει και το δικό μου, γιατί ούτε εγώ το έχω αποδείξει.

Σε ακούω λοιπόν: γιατί να είναι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ σύμβολο, σαν τον Δια, ή τον Βούδδα;

Ή μήπως μόνο να ζητάμε αποδείξεις ξέρουμε, και όταν έλθει η σειρά μας ξαναζητάμε αποδείξεις;

dimitris2Μέλος
12/09/2005, 21:25:18
"Σε ΤΙ λοιπόν διαφέρει το Σύμβολο, εάν το αποκαλείς Δία, Βούδα ή Ιησού?"

Σύμβολο λέμε αυτό που συμβολίζει κάτι αλλά όχι το πρόσωπο.
Σύμβολο του εσταυρωμένου είναι ο σταυρός.
Αν υπήρχε Δίας δεν θα ήταν σύμβολο, θα ήταν ίσως σύμβολο ο κεραυνός που κρατούσε.
Αν δεν υπήρχε σαν άνθρωπος ο Δίας θα ήταν σύμβολο γιατί κάτι θα συμβόλιζε από τη ζωή ή τη φύση.

KrisnnaΜέλος
12/09/2005, 21:42:43
Υπάρχει μιά διαφορά ανάμεσα στον Δία και τον Ιησού.
Ο Δίας απο την μία είναι και λατρεύεται σάν Θεός, ο Ιησούς συμβολίζεται σάν ο Σωτήρας και η ενσάρκωση του Θεού στον άνθρωπο, δέν είναι ο ίδιος ο Θεός.
Κατα την Χριστιανική ορολογία ο Ιησούς είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος. Αλλά ο ένας και μοναδικός Θεός δημιουργός και κυβενήτης στο Σύμπαν ποτέ δέν θα ήταν δυνατό να φυλακιστεί σε ένα ανθρώπινο σώμα και να μείνει όλο το Σύμπαν ακυβέρνητο έστω και τα 33 χρόνια της ζωής αυτής.
Οπότε ο Ιησούς κατά μία πιθανή εξήγηση δέν ήταν τίποτε άλλο απο άνθρωπο που έφτασε τελικά στα όρια της θέωσης. Τέτοιος ήταν και ο Βούδας για τον οποίο υπάρχουν και ιστορικές αναφορές για την ζωή του και πολλοί άλλοι άνθρωποι στο παρελθόν που έφθασε η φήμη τους στην σημερινή εποχή μέσω των μύθων. Ο Ιησούς ίσως να ήταν και ο τελευταίος απο τους ανθρώπους του επιπέδου του αφού δέν υπάρχει καμιά ιστορική αναφορά για μεταγενέστερο του.
Υπόθεση ήταν βέβαια αυτό, την αλήθεια δέν την ξέρουμε.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

dimitris2Μέλος
12/09/2005, 22:49:00
Κρίσνα,
η βάση είναι ότι ο Ιησούς ήταν άνθρωπος. τέλειος ή όχι.
Από κει ξεκινάμε.
Είχε σάρκα και οστά.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο το πνεύμα του ανθρώπου συνδέεται με το Θεό και κατά πόσο το Πνεύμα του Θεού συνδέεται με την ύλη.
Ο Χριστός είπε, "άγιοι γίγνεσθαι καθώς (δεν θυμάμαι) ο ίδιος ή ο πατέρας του άγιος εστί.
Η λέξη αγιος είναι αυτη που ψέλνεται από τους αγγέλους για τον θεό.
Εμείς έχουμε σάρκα και οστά και πνεύμα που το ενεφύσησε ο θεός μέσα μας κάτι από το δικό του.
Τα πάντα στην φύση έχουν ένα είδος πνεύματος.
Αλλοι το είπαν τζίνι, άλλοι σπερματικό λόγο, άλλοι διαφορετικά.
Γιατί όπως είπε ο Πλάτωνας βλέποντας τον κόσμο γύρω του , ο θεός ήθελε να τα φτιάξει όλα καλά και τίποτα να μην υστερούν από Αυτόν. Δεν κράτησε την δόξα για τον εαυτό του.
Ετσι και ο Χριστός δεν διαφέρει από τον κάθε άνθρωπο.
Δεν ήλθε να μας δείξει πόσο δύναμη έχει η θεικότητα που διέθετε μέσα του, αυτή που διαθέτει και κάθε άνθρωπος, αν θέλει, αλλά πόση δύναμη έχει η ανθρώπινη ψυχή ενάντια στο κατεστημένο για την δική του υγεία.
Συνέτρωγε με πόρνες και με τελώνες (εφορικούς).
Αυτό είναι απεχθές γιατί αν το κάνουμε θα φάμε παντόφλα.
Αλλά αυτός ήξερε πολύ καλά ότι αυτά δεν είναι τίποτα.
Είναι για κοινή κατανάλωση.
Αυτό που ήξερε και έτρεμε σαν άνθρωπος ήταν ότι θα σταυρωθεί.
Γιατί ήθελε να πάει κόντρα στο κατεστημένο. Επειδή ήταν ελεύθερος και μερικά πράγματα δεν του άρεσαν.
Ήθελε να σταυρωθεί γιατί έβλεπε την φύση σαν ολότητα.
Τον Ιούδα σαν φίλο και αγαπημένο, τους αποστόλους σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτα απ την κοινωνία και το λαό που τον σταυρώνει σαν κοινούς ανθρώπους.
Η τελευταία του ευχή. Πατέρα μου συγχώρησέ τους, ουκ οίδασι τι ποιούσι.

13/09/2005, 00:08:20
WWalker:
«Βασικά, μιας και εσύ έκανες την δήλωση ότι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ειναι ΣΥΜΒΟΛΟ (άκου εκεί), και δεν διαφέρει σε τίποτα από το αν κοιτάω τον Βούδα, για ανέλυσέ μας εσύ τον συλλογισμό σου με τεκμήρια.»

Αλήθεια, και δίχως παρεξήγηση, εκτός από το να με παραπέμπεις σε υποδείγματα προσευχών και…ερωτήσεις επί των όσων ερωτώ (!), ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ?

Όταν σου λέω ότι είναι σύμβολα, αυτό τα λέει όλα. Ότι ο Δίας, το ίδιο και ο Ιησούς, το ίδιο κάνει και εάν το πεις Μητέρα Φύση.

ΠΟΙΑ η διαφορά? Γιατί δεν μας εξηγείς ΕΣΥ που είσαι ένας πιστός ως προς το ΠΟΥ έγκειται η διαφορά?

WWalker:
«Προς το παρρόν αυτό το οποίο λες δεν ισχύει, γιατί δεν το έχεις αποδείξει. Όπως δεν ισχύει και το δικό μου, γιατί ούτε εγώ το έχω αποδείξει.»

Με τη «λεπτή» διαφορά ότι εγώ δεν δίνομαι σε καμία αναπόδεικτη θεωρία, ενώ εσύ θεωρείς ότι έχεις βρει την απάντηση του οντολογικού ερωτήματος! Επομένως, ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα………

WWalker:
«Σε ακούω λοιπόν: γιατί να είναι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ σύμβολο, σαν τον Δια, ή τον Βούδδα;»

Και ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? Σε ΤΙ διαφέρει ο εσταυρωμένος από τον Μίθρα?

13/09/2005, 00:13:24
dimitris2:
«Σύμβολο λέμε αυτό που συμβολίζει κάτι αλλά όχι το πρόσωπο.»

Εννοώ το σύμβολο που έχει ορίσει ο καθένας ως εικόνα ή προσωποποίηση του θεού. Για τους μεν ο Βούδας για του δε ο Ιησούς.

dimitris2:
«Σύμβολο του εσταυρωμένου είναι ο σταυρός.»

Αναληθές. Δεν το επέλεξε ο Ιησούς, ούτε το κατονόμασε πουθενά, αλλά ούτε και νομιμοποιείται η χρήση του ως «σύμβολο» του Θεού της Πεντατεύχου, καθώς ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Απλά, και αιώνες αργότερα, οι δυτικοί εκχριστιανισμένοι επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους αυτό το ήδη υπάρχον σύμβολο.

El IdioΜέλος
13/09/2005, 04:41:44
ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΒΛΙΟ,<Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΓΙΟΓΚΙ> ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΑΗΑΝΣΑ ΥΟΚΑΝΑΝΔΑ(PARAMAHANSA YOGANANDA) YΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΩ.
13/09/2005, 09:36:22
quote:
WWalker:
«Βασικά, μιας και εσύ έκανες την δήλωση ότι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ειναι ΣΥΜΒΟΛΟ (άκου εκεί), και δεν διαφέρει σε τίποτα από το αν κοιτάω τον Βούδα, για ανέλυσέ μας εσύ τον συλλογισμό σου με τεκμήρια.»

Αλήθεια, και δίχως παρεξήγηση, εκτός από το να με παραπέμπεις σε υποδείγματα προσευχών και…ερωτήσεις επί των όσων ερωτώ (!), ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ?

Το υπόστρωμα όχι, το κατάστρωμα όμως ναι.

quote:

Όταν σου λέω ότι είναι σύμβολα, αυτό τα λέει όλα. Ότι ο Δίας, το ίδιο και ο Ιησούς, το ίδιο κάνει και εάν το πεις Μητέρα Φύση.

Μπα, έωλο...

quote:

ΠΟΙΑ η διαφορά? Γιατί δεν μας εξηγείς ΕΣΥ που είσαι ένας πιστός ως προς το ΠΟΥ έγκειται η διαφορά?

Και γιατί να εξηγήσω εγώ και όχι εσύ; Τι είσαι εσύ, πιο μάγκας είσαι για να γλιτώνεις την πολλύ δουλειά;

quote:

WWalker:
«Προς το παρρόν αυτό το οποίο λες δεν ισχύει, γιατί δεν το έχεις αποδείξει. Όπως δεν ισχύει και το δικό μου, γιατί ούτε εγώ το έχω αποδείξει.»

Με τη «λεπτή» διαφορά ότι εγώ δεν δίνομαι σε καμία αναπόδεικτη θεωρία, ενώ εσύ θεωρείς ότι έχεις βρει την απάντηση του οντολογικού ερωτήματος! Επομένως, ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα………

Αυτή παραείναι "λεπτή" η διαφορά!

Σταμάτα πια με τις "αναπόδεικτες θεωρίες" δεν μιλάμε για φυσικές επιστήμες εδώ μέσα.

quote:

WWalker:
«Σε ακούω λοιπόν: γιατί να είναι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ σύμβολο, σαν τον Δια, ή τον Βούδδα;»

Και ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? Σε ΤΙ διαφέρει ο εσταυρωμένος από τον Μίθρα?

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ;

13/09/2005, 21:06:13
WWalker:
«Το υπόστρωμα όχι, το κατάστρωμα όμως ναι»

Ρε μπαγάσα……ούτε χιούμορ δεν σου βγαίνει τρομάρα σου!!!!

WWalker:
«Και γιατί να εξηγήσω εγώ και όχι εσύ; Τι είσαι εσύ, πιο μάγκας είσαι για να γλιτώνεις την πολλύ δουλειά»

Διότι, ΛΕΣ πως γνωρίζεις αυτό που….βιώνεις. Λοιπόν, για ρίξε μια περιγραφή ρε μεγάλε!!

WWalker:
«Σταμάτα πια με τις "αναπόδεικτες θεωρίες" δεν μιλάμε για φυσικές επιστήμες εδώ μέσα.»

Όταν κομπάζεις ότι ασπάζεσαι ΤΗΝ αλήθεια, τότε σαφέστατα και ΟΦΕΙΛΕΙΣ να αποδείξεις αυτό για το οποίο δημιουργείς τόσο θόρυβο……

WWalker:
«ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ;»

Τελικά, ούτε…..την διαφορά μεταξύ Μίθρα και Ιησού δεν μας απέδειξες…….

Όλα καλά!