ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PanosT30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/07/2012, 02:24:28
ΝΙΚΟΜΑΧΟS

quote:
Αυτο χρειάζεται...μερική διόρθωση!!!

Εχω την πρόθεση να σε σκοτώσω και την κάνω γνωστή,χωρίς να προβώ στην πράξη.Είναι έγκλημα και διώκεται.

Κι αυτό χρειάζεται μερική διόρθωση. Δεν διώκεται. Το φρόνημα δεν τιμωρείται σε καμία περίπτωση.

macedon

05/07/2012, 04:05:57
???
Δεν μιλάμε για φρόνημα macedon.Μιλάμε για πρόθεση,την οποία κάνουμε γνωστή,δηλαδή απειλή!!
Εκδηλώνουμε πρόθεση διάπραξης εγκλήματος.
Θα σε σκοτώσω.Δεν εκδηλώνω πρόθεση?

Αν κάνω λάθος,ευχαρίστως να ανακαλέσω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/07/2012, 04:24:42
Άλλο πράγμα η "πρόθεση" διάπραξης εγκλήματος και άλλο η "απειλή."

Για να υπάρξει ένα αδίκημα, πρέπει να υπάρξει πράξη ή παράλειψη. Αυτό είναι βασικός κανόνας της Νομικής Επιστήμης.

Η πρόθεση λοιπόν να κάνω ένα έγκλημα, ακόμη κι αν διατυπωθεί, δεν αποτελεί αδίκημα και δεν διώκεται. Για παράδειγμα: "Το βράδυ θα πάω να κλέψω την Τράπεζα της Ελλάδας". Αυτό αποτελεί πρόθεση διάπραξης αδικήματος αλλά δεν διώκεται μέχρι να γίνει η πράξη.

Η απειλή είναι άλλο πράγμα. Διατυπώνεται ευθέως κατά ενός προσώπου (π.χ. "θα σε σκοτώσω" που λες παραπάνω). Για να τιμωρηθεί όμως κάποιος μ' αυτήν την αιτία (άρθρο 333 ΠΚ), θα πρέπει ο απειλούμενος να αποδείξει ότι η απειλή του προκάλεσε πραγματικό τρόμο ή ανησυχία και φυσικά να ασκήσει έγκληση κατά του απειλούντος (δεν είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα). Στην περίπτωση αυτή είναι πλημμέλημα.

macedon

05/07/2012, 04:54:27
Ανακαλώ λοιπόν και σε ευχαριστώ,macedon.

Βιομηχανικέ το παίρνω πίσω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/07/2012, 10:50:45
Αν είναι εύκολο για τους φυσικούς του φόρουμ,ας εξηγήσουν λίγο την θεωρία για το μποζόνιο του χιγκς.Γιατί ακριβώς θεωρείται το σωματίδιο του θεου?
05/07/2012, 11:13:03
Για μερικά πράγματα δεν χρειάζονται γνώσεις φυσικής, Αλεξ, αλλά κοινή λογική: Αν ο θεός είναι πανταχού παρών, τότε αποτελείται από μέρη που δεν μας είναι ορατά.
Τι σημασία έχει το όνομα των μερών του;
δεν υπαρχει εν που δεν αποτελείται από μέρη
σωστά;

05/07/2012, 11:32:07
Συμφωνώ Αίολε,απλά θέλω να δώ τον συλλογισμό τους,γιατί μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αυτό το θέμα.

Edited by - alex22 on 05/07/2012 11:33:20

kondorasΜέλος
05/07/2012, 18:36:33
PanosT
quote:
quote:

Ωπα-ώπα.
Δείξε μου ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΣΤΟ ESOTERICA ΟΛΟΚΛΗΡΟ που να κορόιδεψα ή να χλεύασα τον θρησκευόμενο που «απέδωσε στον θεό» τέτοιες καταστροφές.

Τον πληθυντικό αριθμό που χρησιμοποίησα δεν τον είδες ή δεν τον κατάλαβες?

Ότι χρησιμοποίησα μία από τις αγαπημένες σου εκφράσεις, δεν το είδες ή δεν το κατάλαβες;

quote:
Από την απάντησή σου καταλαβαίνω ότι είσαι ο πρώτος άθεος που αποδίδεις τα φυσικά φαινόμενα στο...θεό!!!!
Έγινε kondoras καταγράφηκε η στάση σου ως συλλεκτική...

Εντάξει, δεν μπορεί να τα καταλαβαίνεις και όλα! Η απάντηση ήταν πολύ ξεκάθαρη: Δεν έχω χλευάσει θρησκευόμενο που μου είπε «βλέπω το θεό μέσα στο τσουνάμι όσο και στο πέταγμα της πεταλούδας (το οποίο ενδεχομένως είναι ένας από τους παράγοντες που το προκαλεί .
Εσύ δεν είπες κάτι τέτοιο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι χλευάζω εσένα (απλή λογική).

Πουθενά δεν ανέφερα ότι αποδίδω τα φυσικά φαινόμενα στο θεό («ψάξε σε όλο το esoterica, μπλα μπλα», με τα δικά σου λόγια). Ρωτάω αν εσύ που πιστεύεις στην ύπαρξη του θεού και τον βλέπεις μέσα σε όλα τα όμορφα του πλανήτη, τον βλέπεις και στα άσχημα (σε όσα εσύ θεωρείς άσχημα και από ότι φαίνεται είναι πολλά...). Διότι, όπως σωστά παρατήρησε ο Αίολος (ένας που κατάλαβε τί έγραψα), αν τον θεό τον θαυμάζεις μόνο στην ομορφιά, τότε λατρεύεις την ομορφιά. Αν όχι, την επόμενη φορά θα γράψεις «βλέπω τον θεό στο πέταγμα της πεταλούδας και στο σεισμό που σκότωσε 3000 άτομα, εκ των οποίων τα 30 ήταν βρέφη». Ή «βλέπω τον θεό στο λουλούδι που ανθίζει και στον macedon».

quote:
Για το υπόλοιπο ποστ σου ακόμα κλαίω τα sec που έχασα από τη ζωή μου για να το διαβάσω...

Φυσικά είναι πάντα δύσκολο να μάθεις κάτι καινούριο. Ίσως να φταίω κι εγώ᾿ ο δάσκαλος πάντα έχει μέρος της ευθύνης όταν δεν καταλαβαίνει ο μαθητής.

quote:

Επί της ουσίας πάντως, αφού αυτή είναι που μας ενδιαφέρει, οι καταστροφές που αναφέρει ο kondoras μπροστά ΣΤΟ ΞΕΠΑΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ) ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ Π.Δ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ macedon ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...

Οι Ορθόδοξοι γνωρίζουμε πολύ καλά το Θεό.

Αυτό δεν το έγραψα από σεβασμό προς τους υπόλοιπους Χριστιανούς, όπως πχ ο doctor.
Οι επικρατούσες θρησκείες, τη σήμερον ημέρα, αναφέρονται σε έναν θεό που:
- είναι δημιουργός των πάντων
- γνωρίζει τα πάντα
- αγαπάει τα δημιουργήματά του.
Κατόπιν τούτου, αποφασίζει να καταστρέψει μέρος των δημιουργημάτων του, διότι πήραν τον κακό (γι' αυτόν) δρόμο που από πάντα γνώριζε ότι θα πάρουν, και παρ' όλα αυτά τα δημιούργησε!

Αν ο θεός, διαθέτοντας τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά, συμπεριφέρεται έτσι, τότε σίγουρα δεν είναι λογικός. Μάλλον προς σχιζοφρενής μου μοιάζει.

Φυσικά δεν αποκλείεται, αν υπάρχει θεός, να μήν διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μπορεί π.χ. να είναι δημιουργός των πάντων, να γνωρίζει τα πάντα και να μήν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα δημιουργήματά του. Ή π.χ. είναι δημιουργός των πάντων, αγαπάει τα δημιουργήματά του, αλλά δεν τα ξέρει και όλα. Αυτό είναι κάτι που το συζητάμε.

05/07/2012, 20:37:13
quote:
alex22

Αν είναι εύκολο για τους φυσικούς του φόρουμ,ας εξηγήσουν λίγο την θεωρία για το μποζόνιο του χιγκς.Γιατί ακριβώς θεωρείται το σωματίδιο του θεου?

Δεν θεωρείται ούτε σωματίδιο του θεού, ούτε σωματίδιο του διαβόλου. Η φράση "το σωματίδιο του Θεού", προέρχεται από το βιβλίο του νομπελίστα Φυσικού Leon M. Lederman, "The God Particle: If the Universe Is the Answer, What Is the Question?". Στο κεφάλαιο που ο Lederman αναλύει την θεωρία της υπερσυμμετρίας, αναφέρεται στο μποζόνιο του Higgs. Αυτό το μποζόνιο, το οποίο την ύπαρξή του υπέθεσε ο Higgs, μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε της έννοια της μάζας ως χαρακτηριστικό της ύλης. Όλα τα υλικά σώματα έχουν μάζα, καταλαμβάνουν δηλ. κάποιον χώρο. Όμως, τι πραγματικά είναι η μάζα και πως ένα σώμα την αποκτά ; Αυτήν την απάντηση πιστεύουμε πως θα μας την δώσει το μποζόνιο Higgs. Γι' αυτό και ο Lederman το χαρακτήρισε ως το "Θεϊκό σωματίδιο". Είναι δηλ. το σωματίδιο - Δημιουργός της ύλης. Κι επειδή οι άνθρωποι συνδέουν την δημιουργία του σύμπαντος με τον Θεό, δηλ. κάποιοι πιστεύουν σε έναν Θεό - Δημιουργό, ε, γι' αυτό, όπως καταλαβαίνεις δώθηκε σ' αυτό το σωματίδιο αυτό το όνομα.

Μέχρι τώρα [ δηλ. μέχρι να υποθέσει ο Higgs την ύπαρξη αυτού του σωματιδίου ], λέγαμε π.χ "Ένα σώμα μάζας (m) κίνεται π.χ σε έναν άξονα". Δηλ. χρησιμοποιούσαμε την ποσότητα (m) ως ένα φυσικό χαρακτηριστικό της ύλης, αλλά δεν ξέραμε τον τρόπο με τον οποίο αυτό το σώμα έχει μάζα. Δεν είχαμε ερμηνεύσει την μάζα. Δηλ. πως την απόκτησε αυτό το σώμα την μάζα ; Που την βρήκε ; Ναι, ok, έχει μάζα, αλλά τι είναι η μάζα ; πως δημιουργήθηκε ; Το σωματίδιο αυτό έρχεται να μας πει που την βρήκε την μάζα το σώμα. Έρχεται δηλ. να μας πει πως δημιουργείται η ύλη.

Τώρα, για να κάτσω και να σου εξηγήσω πως ακριβώς έφτασε ο Higgs να υποθέσει ότι υπάρχει ένα τέτοιο σωματίδιο ... άσ' το. Θα πρέπει πρωτού φτάσω στον Higgs να σου εξηγήσω ένα σωρό άλλα πράγματα.

Edited by - zip on 05/07/2012 20:58:56

05/07/2012, 21:07:12
zip, είναι η πιό κατατοπιστική απάντηση που θα μπορούσα να πάρω,thanks.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό.Θα είναι ένα τεράστιο βήμα στην σύχρονη φυσική.

quote:
Τώρα, για να κάτσω και να σου εξηγήσω πως ακριβώς έφτασε ο Higgs να υποθέσει ότι υπάρχει ένα τέτοιο σωματίδιο ... άσ' το. Θα πρέπει πρωτού φτάσω στον Higgs να σου εξηγήσω ένα σωρό άλλα πράγματα.

Αστο να μου λείπει,θα πρέπει να γεμίσεις τον χώρο με εξισώσεις και τέτοια

Edited by - alex22 on 05/07/2012 21:09:47