- ελληνες αρχη του πολιτισμου?αρχη του πνευματος και της επιστημης? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οτι είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος καθώς και τα θεμέλια του παγκόσμιου πολιτισμού δέν υπάρχει καμιά αντίρρηση, το αίνιγμα για σένα είναι εάν είναι ο παλιότερος. Άν θέλεις να σου απαντήσω ευθέως σου λέω οτι κατα την επίσημη εκδοχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αφότου η ιστορία αναγνωρίζει σάν πρώτους πολιτισμούς της ιστορίας τον Σουμεριακό και τον Αιγυπτιακό. Αλλά δέν μπορείς να προκαθορήσεις την σίγουρη αλήθεια αυτής της εκδοχής απο την στιγμή που η ιστορία νωρίτερα απο το 1000 π.χ. είναι άγνωστη και αδιευκρίνιστη με ελάχιστες πηγές. Οπότε δέν μπορείς με κανέναν τρόπο να αποκλείσεις κάποιες ταυτόχρονες συμβολές του Ελληνικού πολιτισμού στους επίσημους πρώτους Αιγυπτιακό και Σουμεριακό. Η παρουσία των καταπληκτικών Μινύων ταυτόχρονα εκείνη την εποχή είναι μιά σοβαρότατη ένδειξη.
Απο κεί και πέρα μετά τις ενδείξεις ζητάμε αποδείξεις που έρχονται συνεχώς με τις ανασκαφές και τα ευρήματα. Μήν ξεχνάς οτι την Τροία και τα λεγόμενα του Σλήμαν τα θεωρούσαν φαντασιόπληκτα παραμύθια, αλλά διαψεύθηκαν πανηγυρικά. Μήν προτιμάς να ακολουθήσεις και εσύ τον ίδιο δρόμο γιατί ίσως και εσύ διαψευθείς παρομοίως κάποια στιγμή. Για θέματα αδιεκρίνηστα ακόμα όπως η ιστορία πρό του 1000 π.χ. δέν μπορούμε να μιλήσουμε με τόση βεβαιότητα αποκλείωντας οριζόντια και κάθετα οτιδήποτε το Ελληνικό.
anases: <<το μονο που μπορεις να ανακαλυψεις εδω ειναι ο εαυτο σου el.elyon.
μιλα μου και εσυ για να γνωρισω και εγω το δικο μου.>>
el.elyon:
ΦΙΛΕ anases, ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ!!!
ΕΑΝ ΕΣΥ ΦΙΛΕ anases, ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ!
ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ anases, ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ anases;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
μια κοινωνια που θα γνωριζε τον εαυτο της θα ηταν περα απο του πολιτισμου που θεωρεις el.elyon.
η αρχαια ελαδα (τοτε)θα φαινοταν οπως οι αρχανθρωποι των σπηλαιων.
αμα βιαζεσαι να τελιωσεις τον ανθρωπο θετοντας του ορια γνωσης και εξελιξης,απλα βοηθας τους α-νοητους να γινονται ποιο α-μαθεις.
αν εχεις εαυτο,θα πας εως οπου ο εαυτος σου παει.
anases: <<Χμ ..μαλιστα,ο ταδε λεει οτι καταφερε επιτελους να ξεχωρισει σαν ενα κοματι απολυτου εαυτου αφου καταφερε να βαλει σε ταξη ολες τις εποιροες και επισκεψεις αλλων ημικοματιων που απο την στιγμη της υπαρξης του φιλοξενησε.και ετσι αφου εμεινε μετεωρο στην συνειδητοτητα της μοριακης αυταρκειας ειπε..”ας με αποκαλυψω τωρα ειναι ο καιρος να συμπυκνωθουμε στον απολυτο εαυτο”.>>
el.elyon:
ΤΟ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ anases ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ anases,Η ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ! ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ; ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΦΙΛΕ anases ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΧΜ Ο ΤΑΔΕ' ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΙΛΕ anases. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ anases ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο 'ΤΑΔΕ'! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ! ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΣΥ, ΦΙΛΕ anases, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΥ ΕΣΥ!
ΤΟ 'ΜΕΤΕΩΡΟ' ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
ΦΙΛΕ anases, ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ 'ΣΥΜΠΥΚΝΩΘΟΥΜΕ'.....ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΩ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΑΠΟΛΥΤΟ' ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΤΟ 'ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ' ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ anases!
anases: <<μια κοινωνια που θα γνωριζε τον εαυτο της θα ηταν περα απο του πολιτισμου που θεωρεις el.elyon.
η αρχαια ελαδα (τοτε)θα φαινοταν οπως οι αρχανθρωποι των σπηλαιων.
αμα βιαζεσαι να τελιωσεις τον ανθρωπο θετοντας του ορια γνωσης και εξελιξης,απλα βοηθας τους α-νοητους να γινονται ποιο α-μαθεις.>>
el.elyon:
ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 'ΑΠΟΛΥΤΟ' ΣΟΥ ΦΙΛΕ anases! ΤΙ ΕΙΝΑΙ 'ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ'; ΠΟΣΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΑΥΤΗ Η 'ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΦΙΛΕ anases, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ 'ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ' ΚΑΜΙΑ 'ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ'; ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η 'ΑΜΕΡΙΚΗ' ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΦΙΛΕ anases ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Η ΘΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ 'ΑΜΕΡΙΚΗ'!
ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Η 'ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ' ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.....;
ΦΙΛΕ anases ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΣΤΟΝ 'ΑΝΘΡΩΠΟ' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.....ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΕΣ, ΦΙΛΕ anases, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ!
ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΠΕΣ ΜΟΥ, ΦΙΛΕ anases, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ Α-ΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ Α-ΜΑΘΕΙΣ; ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟΥΣ.....ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ anases!
anases: <<αν εχεις εαυτο,θα πας εως οπου ο εαυτος σου παει.>>
el.elyon:
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 14/01/2007 01:08:02
Edited by - el.elyon on 14/01/2007 01:10:56
προσωπικα γραφω οπως μιλω.δεν σχεδιαζω ουτε εχω κατι να χωρισω με κανενα εδω μεσα.αν σε προσβαλα καπου ζητω την συν-γνωμη σου.
οχι δεν εχω διαβασει ποιος εισαι σε αλλα θεματα του forum,ειμαι πολυ καινουργιος στο esoterica.
αν ενοεις οτι "το παιζω καποιος" τοτε μαλον δεν φτανει το νοημα μου ως εκει.
το αθανατο τωρα ειναι πολυ σχετικο.υπαρχει ενα κοματι του εαυτου μας που ειναι αθανατο και ειναι τοσο μικρο και συμπηκνωμενο οσο και το "απολυτο".
προτημισα να πω ο "ταδε" για να μη βιαστω να προσωποποιησω ενα συμπτωμα της σημερινης εποχης που λεγετε "με γνωριζω,ξερω" αλλα το τι ξερω φαινεται απο της πραξεις μου.κατα τον κοσμο γυρω σου και πες μου αν ο ανθρωπος σημερα "ξερει γνωριζει" τι κανει.η κουβεντα εδω αφορα τον ανθρωπο και ελπιζω να φτασει στον ανθρωπο.δεν εχω να κερδισω καποια μαχη με σενα el.elyon και θα χαρω αν μαθω κατι και απο σενα.
ως προς την βιασυνη.
παντα βιαζομαι και παλι δεν προλαβαινω.φροντισαν οι προγενεστεροι μας γι'αυτο,φτιαξαν ενα παραλογα υπερπαραγωγικο σε πολλα ματαιο συστημα.
απο δυση εως ανατολη ο ανθρωπος εχει να αντιμετωπισει αυτη τη κατασκευη που οριζει ολους.
ο el.elyon ειπε:
"ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΩ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΑΠΟΛΥΤΟ' ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΤΟ 'ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ' ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ anases!"
anases:
χαιρομαι καταθετεις την αληθεια σου,αν ποτε παψεις να βλεπεις περα απο το κενο του αλλου μπορει οι αληθειες σου να ειναι λιγοτερο "υποκειμενικες".
οσο για το "απολυτο" εαυτο,η κενο κατα σενα.
ειναι μονιμη η ταση του ανθρωπου στο απολυτο που δεν επιτευθηκε ακομα ουτε σε κατασταση κενου.
δοκιμασε να μην υπαρχεις και τοτε θα δεις ποιοι υπαρχουν.
anases: <<φιλε el.elyon
προσωπικα γραφω οπως μιλω.δεν σχεδιαζω ουτε εχω κατι να χωρισω με κανενα εδω μεσα.αν σε προσβαλα καπου ζητω την συν-γνωμη σου.>>
el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ anases, ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣ, ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ', ΝΟΜΙΖΩ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ anases!
ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ!
anases: <<οχι δεν εχω διαβασει ποιος εισαι σε αλλα θεματα του forum,>>
el.elyon:
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ anases, ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ.....
anases: <<ειμαι πολυ καινουργιος στο esoterica.>>
el.elyon:
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ.....
anases: <<αν ενοεις οτι "το παιζω καποιος" τοτε μαλον δεν φτανει το νοημα μου ως εκει.>>
el.elyon:
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ anases.....;
anases: <<προτημισα να πω ο "ταδε" για να μη βιαστω να προσωποποιησω ενα συμπτωμα της σημερινης εποχης που λεγετε "με γνωριζω,ξερω" αλλα το τι ξερω φαινεται απο της πραξεις μου.κατα τον κοσμο γυρω σου και πες μου αν ο ανθρωπος σημερα "ξερει γνωριζει" τι κανει.>>
el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ anases, ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΜΕΝΑ.....!
anases: <<η κουβεντα εδω αφορα τον ανθρωπο και ελπιζω να φτασει στον ανθρωπο.δεν εχω να κερδισω καποια μαχη με σενα el.elyon και θα χαρω αν μαθω κατι και απο σενα.>>
el.elyon:
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.....ΑΝΘΡΩΠΟ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟ ΘΕΜΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ.....ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ.....ΠΟΛΥ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ anases, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ. ΕΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ .....ΑΝΘΡΩΠΟ.....! ΟΙ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .....ΑΝΘΡΩΠΟ.....;
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΜΥΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.....
ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ 'ΧΑΡΑ' ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ.....
anases: <<ως προς την βιασυνη.
παντα βιαζομαι και παλι δεν προλαβαινω.>>
el.elyon:
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.....ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.....ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.....ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ.....ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ'....., ΦΙΛΕ anases;
anses: <<φροντισαν οι προγενεστεροι μας γι'αυτο,φτιαξαν ενα παραλογα υπερπαραγωγικο σε πολλα ματαιο συστημα.>>
el.elyon:
ΕΣΥ ΣΥΜΜΕΤΑΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ.....;
anases: <<απο δυση εως ανατολη ο ανθρωπος εχει να αντιμετωπισει αυτη τη κατασκευη που οριζει ολους.>>
el.elyon:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΙΖΕΙ.....ΕΣΕΝΑ.....ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΟΡΙΖΕΙ.....!!!
anases: <<χαιρομαι καταθετεις την αληθεια σου,αν ποτε παψεις να βλεπεις περα απο το κενο του αλλου μπορει οι αληθειες σου να ειναι λιγοτερο "υποκειμενικες".>>
el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ anases, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ.....ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.....!!!
anases: <<οσο για το "απολυτο" εαυτο,η κενο κατα σενα.
ειναι μονιμη η ταση του ανθρωπου στο απολυτο που δεν επιτευθηκε ακομα ουτε σε κατασταση κενου.>>
el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.....ΠΑΝΤΟΥ ΚΕΝΟ.....ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.....!!!
anases: <<δοκιμασε να μην υπαρχεις και τοτε θα δεις ποιοι υπαρχουν.>>
el.elyon:
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΦΙΛΕ anases, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΗ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΩΜΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΦΙΛΕ anases.....;!!!!
οι "χριστιανοι" που θα θιγονταν με την κουβεντα μου,δεν διαφερουν απο ενα ποδοσφαιροφιλο που του θιγεις την ομαδα.
δεν συνηθιζω τετοιου ειδος αντιπαραθεσεις.
οποιος νομιζει οτι γνωριζει κατι για το τι "ενοουμε πολιτσμο" και αν οι ελληνες ειναι απορια η αρχη αυτου του φαινομενου,ας καταθεσει τις αποψεις του.
το θεμα εδω δεν ειναι το ποιος και το τι ειμαι "εγω" η καθε εγω.
παντως el.elyon η ηλικια μου μεταβαλεται συνεχως απο 5 εως 400σιων χρονων.
ακομα θεωρω τον εαυτο μου νεο πνευμα μιας και ειχε τοσους αλλους που αρχισαν πριν απο μενα και ακομα υπαρχουν στον ιδεατο χωρο χιλιαδες χρονια σε ενα κοσμο που "καθε μερα ειναι καινουριος".
καπου στα ιμαλαια πιστευω θα βρεις τους γεροντοτερους πνευματικα ανθρωπους που θα μπορουν να ταχτοποιησουν και την ενοια του θεου μεσα μας.αυτους που κουνουπι δεν θα πειραζαν απο σεβασμο για τη ζωη,ονομαζω "αληθινους χριστιανους".
ολα αλλα ειναι πολιτικη.
θα πας εως οπου ο εαυτος σου παει...
AT the time of the early Third Race, high Intelligences from previous periods of evolution incarnated upon this globe in order to form a nursery for future Adepts. These "Sons of Will and Yoga" taught infant humanity the arts and sciences and laid the first foundations for those ancient civilizations which still puzzle our modern scholars. Some of the men instructed by these Divine Teachers preserved their knowledge in all its purity. Others materialized and degraded it. By the time the first Atlanteans appeared, mankind had already separated into two distinct divisions -- the righteous and the unrighteous. The former worshipped the invisible spirit of Nature, a ray of which they felt within themselves. The latter separated themselves from the Great Mother, anthropomorphized her natural forces, and established the dark beginnings of all those subsequent religions which, as a Teacher says, "are the chief cause of nearly two-thirds of the evils that pursue humanity." This simple fact affords a clue to the origin of evil by showing that man himself separated the One from its two contrasting aspects, and must continue to reap the consequences until he himself repairs his work.
After the submersion of the last remnant of Atlantis some 12,000 years ago, an impenetrable veil of secrecy was thrown over the sacred teachings lest again they be desecrated. It was this secrecy which led to the re-establishment of the Mysteries, to preserve the ancient teachings for the coming generations under the veil of symbol and allegory.
Contrary to popular opinion, the Mysteries did not originate either in Egypt or in Greece, but can be traced at least to pre-Vedic India. The Greek Mysteries were the last surviving relics of the archaic wisdom enacted under the guidance of high Initiates. With their loss, the Dark Ages of Europe began.
Η ΣΥΝΕΧΙΑ ΕΔΩ...
http://www.wisdomworld.org/additional/ancientlandmarks/TheGreekMysteries.html
Η ερωτηση τεθηκε στους σημερινους ελληνες και απαντηθηκε απο δυτικους.
Αυτοι ισως ειναι και οι μονοι που μπορουν να εκτιμησουν την αληθεια μιας και ειναι σημερινοι ανθρωποι.
Η ελλαδα ας μεινει μια μορφη τεχνης γι'αυτους και οσο για μας,που ψαχνουμε την υπεροχή,μεσα απο κατι που μας δοθηκε και οχι που αποκτησαμε με κοπο,μπορουμε να επαναπαυομαστε,οσο υπαρχει Ελλαδα τουλαχιστον.
Καπως ετσι χαθηκε η σοφια τοτε καπως ετσι και σημερα αφηνομαστε χωρις αντισταση στο "πρεπει της καθε ηθικης" δινοντας αυτη την καλλιτεχνικη ακροτητα που μας διεγειρει.
Το θεμα απαντηθηκε και ειμασταν φορεις του πολιτισμου τελικα.Δεν θα κρινω αν ειμασταν καλοι φορεις οι οχι,απλα πια,καποιοι αλλοι σημερα ειναι φορεις και ισως αν "ειμαστε καλα παιδια" να ξαναγινουμε εμεις οι φορεις του καινουριου.
Με θλιβει να βγαινω εξω στη ελλαδα σημερα.Στις πολεις μπορεις να δεις την βιασυνη του κερδους η του "υπαρχω σε μια γωνια" χωρις πνευματικες ανησυχιες,χωρις "τον λογο",τον λογο υπαρξης,το λογο να μιλησω,το λογο να δημιοιουργησουμε,τον λογο να κανουμε μια καλυτερη ζωη.
Χειροτερο δεν ειναι να ησουν απο το να μη ξερεις?
Αυτος που δεν γνωριζει εχει να μαθει ενω αυτος που ηταν,προσπερασε τη μαθηση.
Ωρα καλη.
anses: <<χριστιανοι υπαρχουν μονο σε θεωρητικο επιπεδο.>>
el.elyon:
ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ;
anases: <<οι "χριστιανοι" που θα θιγονταν με την κουβεντα μου,δεν διαφερουν απο ενα ποδοσφαιροφιλο που του θιγεις την ομαδα.>>
el.elyon:
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ' ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΟΣ ΤΑ ΛΕΣ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ 'ΟΜΑΔΑ', ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΟΙ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ' ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
anases: <<δεν συνηθιζω τετοιου ειδος αντιπαραθεσεις.>>
el.elyon:
ΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'.....
anases: <<παντως el.elyon η ηλικια μου μεταβαλεται συνεχως απο 5 εως 400σιων χρονων.>>
el.elyon:
ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ, ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ!
anases: <<ακομα θεωρω τον εαυτο μου νεο πνευμα μιας και ειχε τοσους αλλους που αρχισαν πριν απο μενα και ακομα υπαρχουν στον ιδεατο χωρο χιλιαδες χρονια σε ενα κοσμο που "καθε μερα ειναι καινουριος".>>
el.elyon:
ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ; 399;
anases: καπου στα ιμαλαια πιστευω θα βρεις τους γεροντοτερους πνευματικα ανθρωπους που θα μπορουν να ταχτοποιησουν και την ενοια του θεου μεσα μας.αυτους που κουνουπι δεν θα πειραζαν απο σεβασμο για τη ζωη,ονομαζω "αληθινους χριστιανους".>>
el.elyon:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 'ΑΛΗΘΗΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ';
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΗΘΗΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ' ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.....ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
anases: <<ολα αλλα ειναι πολιτικη.>>
ΚΑΙ ΕΣΥ; ΚΑΙ ΟΙ 'ΑΛΗΘΗΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ';
anases: <,θα πας εως οπου ο εαυτος σου παει...>>
el.elyon:
ΣΤΟΥΣ 'ΑΛΗΘΗΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ' ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΦΙΛΕ anases ΠΗΓΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!