ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Rumyana30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
user10Νέο Μέλος
13/08/2006, 21:20:45
Επειδή μερικά μυστήρια, όπως της ενσαρκώσεως του Θεού, είναι ασύλληπτα με το ανθρώπινο μυαλό, πολλοί μιλάνε για μπερδεμένα λόγια της Αγίας Γραφής. Μπερδεμένος όμως είναι όποιος προσπαθεί να τα ερμηνεύσει αυτά τα μυστήρια με την ανθρώπινη λογική, γιατί όποιος προσπάθησε να το κάνει αυτό, ένιωσε ίλιγγο.

Όταν ένας ολόκληρος ωκεανός θα χωρέσει σε μια λακούβα σκαμένη με το χέρι, τότε θα μπορέσουμε και εμείς να κατανοήσουμε τα μυστήρια του Θεού!
Πίστη και Ελπίδα!!!

---

Hope is only thing you must never lose!

13/08/2006, 21:35:07

macedon

fatsas2007Νέο Μέλος
13/08/2006, 22:15:34
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...............ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ,ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ (Β ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ
η΄ 12 θ 7)ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΙΣΚΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ Η ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ..Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ........Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ 8ΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ 1884 ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π,Α.ΕΤΣΙ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ...
fatsas2007Νέο Μέλος
13/08/2006, 22:42:24
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΜΑΙΟΥΣ Θ 5 <<ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ,ΩΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ>> ΩΣΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΝΚ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΛΕΕΙ<<ΑΠΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΗΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΑΡΚΑ:Ο ΘΕΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ,ΑΣ ΕΙΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΗΝ>>ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ....ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ?Η ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΡΩΣΟΠΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ?ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ Θ 5 ΣΥΝΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΙΕ 5,6 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?
.......ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΗ 19 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..ΑΛΛΑ Η ΛΕΞΗ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ..ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ<<ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ>>,ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΟ.ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΣΥΓΡΑΜΜΑ ..word pictures in the new testament(ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ)ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ,ΛΕΕΙ<< Η ΛΕΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΙΘΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ,Η ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ>>....ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΟΤΙ ΠΡΟΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΝΘΗΣΕΙ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ 8ΕΛΗΜΑΤΟΣ............ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
LOGOSΜέλος
14/08/2006, 00:17:18
quote:

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...............ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ,ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ (Β ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ
η΄ 12 θ 7)ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΙΣΚΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ Η ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ..Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ........Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ 8ΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ 1884 ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π,Α.ΕΤΣΙ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ...

*Θα επαναλάβω το αρχικό μου ερώτημα...άν η εταιρεία αυτή ξεκίνησε ως μετοχική εταιρεία με τιμή έκαστης μετοχής τα 10 δολάρια ...οπότε κανείς αποκτούσε και το δικαίωμα ψήφου ?

*Αναφέρεις ότι η αγάπη που έχουν για τον Θεό είναι αυτή που υποκινεί τους μάρτυρες για να πηγαίνουν απο πόρτα σε πόρτα...και δεν έχω καμμιά αμφιβολία σε αυτό.Παράλληλα όμως με αυτήν την αγάπη ή στα πλαίσια αυτής της αγάπης μήπως είναι και ένα χρέος τους προς την εταιρεία?Και για να γίνω πιο σαφής...βρήκα στο ίντερνετ στοιχεία που δείχνουν ότι ο μάρτυρας έχει μια κάρτα εργασίας στην οποία καταγράφεται πλήρως η εργασία τους αυτή (ώρες που εργάσθηκαν,βιβλία,νέες συνδρομές ,επανεπισκέψεις κτλ).Θέλω να μου πείς επίσης οι χρόνος που αφιερώνεται απ τον κάθε μάρτυρα σε αυτήν την πόρτα-πόρτα ενημέρωση μήπως είναι ποσοτικά καθορισμένος/ημέρα απο την εταιρεία ? Τα έσοδα απ τις συνδρομές(εισφορές)....που πηγαίνουν..και ποιός τα διαχειρίζεται?Υπάρχει κάποιο "πνευματικό" αντίτιμο-βραβείο για αυτήν την εργασία ή τις συνεισφορές...?

*Και κάτι ακόμα..που το έχω ξαναρωτήσει...Πως αποδεικνύεται μέσα απ την Αγία Γραφή ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ο ορατός εκπρόσωπος του Θεού ?
Ευχαριστώ...για τον διάλογο..

14/08/2006, 00:50:59
Επίσης αγαπητέ fatsas2007 θα σε παρακαλούσα να γράφεις πιο ...ανθρώπινα ώστε να μπορεί να διαβάσει κάποιος αυτά που γράφεις και να βγαίνει και κάποιο νόημα.

Βάζε καμιά τελεία, κάνε καμιά παράγραφο, δωρεάν είναι δεν κοστίζει τίποτε. Αν θες να σε διαβάζουν δηλαδή.

macedon

LOGOSΜέλος
14/08/2006, 01:31:44
quote:

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΜΑΙΟΥΣ Θ 5 <<ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ,ΩΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ>> ΩΣΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΝΚ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΛΕΕΙ<<ΑΠΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΗΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΑΡΚΑ:Ο ΘΕΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ,ΑΣ ΕΙΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΗΝ>>ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ....ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ?Η ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΡΩΣΟΠΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ?ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ Θ 5 ΣΥΝΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΙΕ 5,6 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?
.......ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΗ 19 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..ΑΛΛΑ Η ΛΕΞΗ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ..ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ<<ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ>>,ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΟ.ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΣΥΓΡΑΜΜΑ ..word pictures in the new testament(ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ)ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ,ΛΕΕΙ<< Η ΛΕΞΗ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΙΘΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ,Η ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ>>....ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΟΤΙ ΠΡΟΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΝΘΗΣΕΙ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ 8ΕΛΗΜΑΤΟΣ............ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Η ΜΝΚ (η μετάφραση του νέου κόσμου) είναι η μετάφραση της εταιρίας Σκοπιάς και συνεπώς ουαί και αλοίμονο αν δεν ήταν προσαρμοσμένη σε αυτό που θέλει να διδάξει.Όσο αφορά το εδάφιο Ρωμ ιε' 5,6 αναφέρεται στον Ιησού ως "Κύριος ημών"...το δε "Κύριος" στην Αγία Γραφή χρησιμοποιείται και για τον Πατέρα και για τον Υιό και για το Άγιο Πνεύμα...δεν βλέπω λοιπόν κάποια διάκριση που να υποδεικνύει ότι ο Υιός δεν είναι ομοούσιος τω Πατρί.Αλλά μιας και επανερχόμαστε σε αυτό το θέμα ...έχω ρωτήσει επανειλημένως τι πιστεύουν οι μάρτυρες για τη σχέση του Ιησού με τον αρχάγγελο Μιχαήλ.

Όσο αφορά το παράδειγμα που χρησιμοποιείς ...πράγματι η φράση "έν ονόματι" μπορεί να έχει και την μετάφραση αυτή που υποδεικνύεις.Μόνο που στον Ματθαίο έχουμε το "εις το όνομα του..." και αυτό πηγαίνει και στον Πατέρα και στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα.Άν το Άγιο Πνεύμα δεν ήταν διακριτό σε σχέση με τον Πατέρα...τότε θα αρκούσε το εις το όνομα του Πατρός και του Υιού.Μην ξεχνάς και τα Ιωάννη ιδ'16"Και εγώ ερωτήσω Πατέρα και άλλον Παράκλητον δώσει υμίν.." και Ιωάννη ιδ'26 "Ο δε Παράκλητος ,το Πνεύμα το Άγιον,ό πέμψει ο Πατήρ εν τω ονόματι μου,εκείνος υμάς διδάξει πάντα και υπομνήσει υμάς πάντα α είπον υμίν" που δείχνουν το Άγιο Πνεύμα ως πρόσωπο-Παράκλητος.

14/08/2006, 17:47:56
Φίλε fatsas2007,
Σε καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να απαντάς σε πολλά άτομα ταυτόχρονα.
Είδα όμως πως, στην ουσία δεν απαντάς, παρά μόνο παραθέτεις κάποιες παραπομπές από τη Γραφή, οι οποίες δεν καταλαβαίνω που κολλάνε;

Ίσως να φταίει ότι τις παραθέτεις εντός ενός μπερδεμένου κατεβατού, όπου είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις σε μια σειρά και να βγάλεις άκρη.

Αν θες, και όταν έχεις χρόνο, απάντησε μου σε κάτι που σε ρώτησα σε προηγούμενο μήνυμα:

1) Όταν λέει "Εξ αρχής ή Εν αρχή (όπως θες πέστο) ήταν ο λόγος, για πια αρχή μας μιλά;;
Αν έχεις την καλοσύνη, παράθεσε και τα αντίστοιχα εδάφια σε παρακαλώ.

2)Οι μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός (δεχόμενοι για την περίσταση ότι είναι "κατώτερος θεός") ήρθε σε εμάς ως τέλειος άνθρωπος;

sakhs3Μέλος
14/08/2006, 21:55:43
ενα σχολιο θελω να κανω μονο..!!!
δεδομενου..εξακολουθω να εχω πολλες σχεσεις εδω και χρονια με μαρτυρες
του ιεχωβα..

εχω παρατηρησει τα εξης..

σαν ανθρωποι ειναι πολυ καλυτεροι..(ακομα και οι φανατικοι)
απο ορθοδοξους...
γενικα πιο χαλαροι..

χαμογελαστοι ως επι το πλειστον..!!

με πιο ελαστικη υφη χαρακτηρα..

επισης πολυ λιγοτερο υποκριτες..διχως τασεις στρουθοκαμηλισμου..
οπως το 99% των φανατικων ορθοδοξων..

αυτο πιστευω οτι πραγματικα πηγαζει..μεσα απο την αντιληψη που εχουν
γυρω απο τα ευρυτερα ¨¨ πρεπει τους¨¨ οπου τους τα καθοριζει μεχρι ενα βαθμο η θρησκεια τους..!!

θα ελεγα ..οτι λογω της αιρεσης τους(σε σε χριστιανικη σχεση)
οτι καταφεραν μεσω αυτης να ξεφυγουν ...απο τον χριστιανικο στυγνο ζυγο..απλα ακολουθωντας κατι αλλο..κατι πιο χαλαρο..ισως..
εστω και λανθασμενα...
να ειναι πολυ καλυτεροι απο καποιους αλλους..

εχουν κατ εμε και αυτοι την τρελλα τους ..πιστευουν σε φαντασιοπληξιες..θεους και πρασινα αλογα..

αλλα εμπειρικα ..πλεον..τους βρισκω απλα καλυτερους σαν ανθρωπους..!!

καλο βραδυ..!!

sakhs3

14/08/2006, 22:43:26
samuel1974:
«Επειδή ακούγεται απο πολλούς ότι στην Παλαιά διαθήκη δεν αναφέρεται πουθενά το ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ταυτόχρονα τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, παραθέτω ένα απόσπασμα απο τον 109ο ψαλμό του Δαβίδ…»

Επειδή η χριστιανική προπαγάνδα ανάδειξης της δήθεν «θεότητας» του Ιησού είναι δεδομένη (πάντοτε σε σχέση με την Π.Δ.), ας δούμε φίλτατε με ποιους τρόπους χαλκεύετε την θρησκευτική πορεία των Ιουδαίων προς όφελος σας.

samuel1974:
«Ψαλμός ΡΘ΄. 109»

Πρώτον και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: οι ψαλμοί δεν αποτελούσαν…….προπομπούς για τον Μεσσία (!) αλλά ενεργό στοιχείο της ζωής και παράδοσης, ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΝ, των Εβραίων!!!

Ο Ψαλμός 109 αποτελεί μέρος των λεγομένων ΨΑΛΜΩΝ ΚΑΤΑΡΑΣ, και σαφέστατα δεν ομιλεί για τον…..«τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο».

Μάθε επιτέλους και κάτι σωστά, ανοίγοντας βιβλίο και όχι σελίδες διαδικτύου…

samuel1974:
«Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου…Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ότι Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ. Ποιός έιναι ο Θεός τον οποίο λατρέυει ο Δαβίδ;…»

Εδώ φίλτατε το μόνο που είναι σαφές είναι ότι……Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ!!!

Τι πάει να πει άραγε στα Ελληνικά το «..Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ»???? Και φυσικά απευθύνεται στο Θεό του Δαβίδ καθώς……ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!!!

Και αυτό το πήρατε βρε ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ως «απόδειξη» για το ότι τάχα μιλάει για…………..τον Ιησού Χριστό???? Είναι προφανέστατο θα έλεγα ότι ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» ή «τέλειους και ατελείς θεούς»!

Σαμουήλ, σοβαρευτείτε όταν διαβάζετε σκοταδιστές σαν τον Απολογητή.

samuel1974:
«Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;»

Ο ίδιος ο Δαβίδ είναι φίλτατε, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ της λέξης «το Θεώ μου» (η λαθεμένη ερμηνεία με άλλα λόγια) δεν βγάζει καμία απολύτως λογική, δεδομένου ότι Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΑΛΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ» και πράσινα άλογα!
http://www.pigizois.gr/psalmoi_david/101_110.htm

Αρα, και εδώ καμία συσχέτιση με Ιησού και «τέλειους ανθρώπους»….

Επίσης, και για να αναδειχθεί ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ που επικρατεί στις τάξεις των χριστιανών και των διαφόρων «μελετητών» της Αγίας Γραφής, αρκεί να δούμε το τι γράφει η ίδια η ΟΟΔΕ στις σελίδες της για τον ψαλμό 109 ώστε να αντιληφθούμε ότι…..ΚΑΙ Ο ΣΑΜΟΥΗΛ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ «ΣΩΣΤΟ»!!

Λέει λοιπόν σχετικά με τον ψαλμό 109 ένας πρώην Ραβίνος που έγινε λέει ορθόδοξος: «και εν συνέχεια πιστεύω εις την ανάστασιν του Ιησού, διότι και πάλιν διαβάζω εις τον Ψαλμόν το: «Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου κάθου εκ δεξιών μου…» (ψαλ. ΡΘ’ 1).

Σε απλά λόγια, εδώ συσχετίζεται η αναφορά του Δαβίδ με……..την ανάσταση του Ιησού (!!!!) ενώ ο Σαμουήλ μας λέει ότι «Ο Θεός είναι παντού, αλλά εδώ δίνεται σε κάποιο προσωπο η τιμητική θέση απο τα δεξιά του Θεού….Ποιός λοιπόν είναι αυτός ο Θεός, που τιμητικά κάθεται εκ δεξιών του Θεού;»

Με άλλα λόγια, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ «ΜΕΛΕΤΗ» ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ…….ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΝ «ΤΕΛΕΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!

Σαμουήλ, ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ??

Τουλάχιστον, καθίστε και βρείτε τα ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ για να μην ξεφτιλίζεστε τόσο εύκολα ρε άνθρωπε μου!!

Και πάλι λοιπόν: ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?