- "ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ???" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μερικά σχετικά links
http://philippos.mpa.gr/gr/other/111/
http://www.aeroclub.gr/Main/
http://www.nasm.si.edu/
http://www.nasm.si.edu/collections/aircraft/aircraft.html

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ειρηνη με γεια το καινουριο συνολακι!Ακρως καλοκαιρινο και χαριτωμενο!

quote:
Καλή επιτυχία ότι και αν γίνει!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!
Mε ξανθό μαλλί?
Anyway...ωραίο το συνολάκι...
Ξέρεις κατανοώ πλήρως τα περί προπονήσεων...
Κατέληξα να παίζω βόλλεϋ σε ομάδα της Α' Εθνικής με ότι αυτό συνεπάγεται... (προπονήσεις παραμονές Πρωτοχρονιάς, μηδέν αργίες, μηδέν μανικιούρ... κλπ...)
GHOST αφιερωμένες εξαιρετικά με τις ευχές μου για καλή επιτυχία!![]()
![]()
![]()

quote:
Ασχετο:Ειρηνη με γεια το καινουριο συνολακι!Ακρως καλοκαιρινο και χαριτωμενο!
Πάντα με την καλή σου την κουβέντα εσύ, μάτια μου. Ευχαριστώ πολύ!
Avallon, και ξανθό & μελαχρινό & καστανό! Ότι χρειάζεται για να μην βαριέμαι αυτό που βλέπω στον καθρέπτη..(αν και είμαι από τις.. "ανώμαλες" καστανόξανθες που τα βάφουν... σκούρα, συνήθως γίνεται το αντίστροφο!!!
).
Πάντως, με καταλαβαίνεις... η φρίκη της φόρμας!
Και μια πολύ φίλη μου τα ίδια με 'σενα! Έπαιζε στον Ολυμπιακό.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Καλή σου επιτυχία, και μην φοβάσαι τίποτα.
quote:
Αν το θέλεις πραγματικά Ghost πήγαινε και είμαι σίγουρος οτι δεν θα το μετανιώσεις. ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.Καλή σου επιτυχία, και μην φοβάσαι τίποτα.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΚΟΥΒΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ... ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ... Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!
Αν θέλετε, στο πλαίσιο πάντα της ευπρέπειας, μπορούμε να τα παραθέτουμε εδώ και να τα συζητάμε. Πιστεύω πως είναι καλή ιδέα, και θα βοηθήσει όλους μας, τουλάχιστον τους καλόπιστους.
Περιμένω τις αντιδράσεις σας.
Φιλικά όπως πάντα
Πριν από λίγους μήνες, το μέλος μας filosofos3 ξεκίνησε 2 θέματα (ένα για κείμενα κι ένα για σχολιασμό), που αφορούν τα κείμενα της Καινής Διαθήκης.
Αντιγράφω από την εισαγωγική του τοποθέτηση:
quote:
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δεν είδα να υπάρχει ίδιο με σκοπό να παρουσιάσουν αρχικά ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ όσοι έχουν λόγο να πιστεύουν ότι αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης ή το αντίθετο. Παρακαλώ όχι υποθέσεις ή θεωρίες αλλά πρωτίστως κείμενα με λίγα σχόλια και με ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ από τις οποίες προέρχονται τα κείμενα αυτά.
Όταν ολοκληρωθούν τα κείμενα τότε ας αρχίσει η συζήτηση επί των κειμένων και αφού τα μελετήσουμε όλοι.Για να μη λέει καθένας ότι θέλει μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό ή προπαγάνδα.
Ρίξε μια ματιά στα δύο αυτά θέματα κι αν σε καλύπτουν, μπορείς να συμμετάσχεις εκεί. Είναι άλλωστε μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που είναι αξιόλογο να συνεχιστεί και χαίρομαι που κι εσύ πρότεινες κάτι παρόμοιο.
Τα δύο θέματα είναι τα ακόλουθα:
Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; Οι αποδείξεις! (μόνο τα κείμενα)
Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; σχολιασμός της ομώνυμης παρουσίασης: TOPIC_ID=5347
Σε παρακαλώ, ενημέρωσέ με στο παρόν θέμα, εάν τα παραπάνω σε καλύπτουν , ώστε στην περίπτωση αυτή, να απενεργοποιηθεί η παρούσα συζήτηση και να συνεχιστεί εκεί.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Το δεύτερο "Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; σχολιασμός της ομώνυμης παρουσίασης: TOPIC_ID=5347 " πιστεύω πως δεν μπορεί να καλύψει το λόγο για τον οποίο άνοιξα αυτό το καινούργιο θέμα.
Σκοπός μου είναι να γράφονται εδώ τα εδάφια της Καινής Διαθήκης και οι ερμηνείες που δίνουν ορισμένοι έτσι ώστε, αν υπάρχει φυσικά η θέληση, να εξετάζονται όλες οι πιθανές ερμηνείες.
Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι είναι περιττό το παρόν θέμα, μπορείς και να το κλείσεις.
Φιλικά όπως πάντα
εγώ είδα αυτό
quote:
Το μήνυμα αυτό μεταφέρθηκε στη συζήτηση:Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; σχολιασμός της ομώνυμης παρουσίασης: TOPIC_ID=5347
και μου φάνηκε ότι όλες οι απαντήσεις έπρεπε να κατευθυνθούν προς το
"Αλλοιώθηκε το κείμενο της Καινής Διαθήκης; σχολιασμός της ομώνυμης παρουσίασης: TOPIC_ID=5347"
Σου το ξανάλεω, αν νομίζεις ότι είναι περιττό, δεν έχω κανένα πρόβλημα να κλείσεις το παρόν.
Φιλικά όπως πάντα
"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ι' 34-35-36)
"ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστι,
και ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει"
(ΛΟΥΚΑΣ ια' 23)
"εί τις έρχεται προς με και ου ΜΙΣΕΙ τον πατέρα εαυτού
και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς
και τας αδελφάς , έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι."
(ΛΟΥΚΑΣ ιδ' 26)
"ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέση αυτήν, και ο ΜΙΣΩΝ την ψυχήν
αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν."
(ΙΩΑΝΝΗΣ ιβ' 25)
Αυτά τα είχα παραθέσει και στην συζήτηση που σε παρέπεμψε η amalia.
Αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
Θα έχουν την ίδια τύχη κι εδώ, φίλε μου;
Edited by - Αίολος on 17/05/2005 21:45:14
quote:
"ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέση αυτήν, και ο ΜΙΣΩΝ την ψυχήν αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν."
(ΙΩΑΝΝΗΣ ιβ' 25)
Στην ΚΔ που έχω, μεταφράζει την λέξη "ψυχή" επίσης ως "ζωή", αλλά μόνο στην συγκεκριμένη πρόταση.
πχ. παρακάτω που λέει "Νυν η ψυχή μου τετάρακται και, τί είπω;" το μεταφράζει κανονικά ως ψυχή.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Ostria
Στην ΚΔ που έχω, μεταφράζει την λέξη "ψυχή" επίσης ως "ζωή", αλλά μόνο στην συγκεκριμένη πρόταση.
πχ. παρακάτω που λέει "Νυν η ψυχή μου τετάρακται και, τί είπω;" το μεταφράζει κανονικά ως ψυχή.
Ναι, γενικά η μέθοδος της προκρούστιας κλίνης χρησιμοποιείται κατά κόρον και πρακτικά είναι η επίσημη μέθοδος ανάλυσης των κειμένων αυτών.
Για παράδειγμα, αλλού Έλληνες (υποτίθεται ότι) εννοεί Εθνικούς, αλλού Εβραίους της Ελλάδας, αλλού γνώστες της Ελληνικής γλώσσας κι αλλού Έλληνες σκέτους. Ό,τι βολεύει την κάθε φορά, η δουλειά μας να γίνεται...
macedon
"Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελες"
Το θέμα που άνοιξες είναι λιγάκι επικίνδυνο γιατί υπάρχουν πολλά εδάφια στην καινή διαθήκη που δεν μπορεσε να τα ερμηνέψει χωρίς να προκαλέσουν κανεις μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.
Το μόνο πραγμα που θα γίνει είναι ακόμη μία διαμάχη γιατί καθένας θα ερμηνεύει τα εδάφια κατα την προσωπική του κρίση και ο άλλος δεν θα θεωρεί την ερμηνεία αυτή αντικειμενική.
Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!