- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αγαπητε trexagireve, δες τι γράφεις εδώ
quote:
Όσον αφορά τα ..δημοκρατικά δικαιώματα,κάπου το χαλάς το πράμα...Άλλο τα δικαιώματα σου κι άλλο να αλλάζει το θρήσκευμα της χώρας...Νομίζω ότι υπαρχει τεράστια διαφορά...
quote:
Θέλω να πω, το δικαίωμα στο να πιστεύει ο καθείς όπως θέλει, χωρίς να βλάπτει ή να προσυλητίζει, είναι δημοκρατία,
Άλλο το πρώτο, άλλο το δεύτερο. Ενώ συμφωνούμε στο δεύτερο, διαφωνούμε στο πρώτο. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει, ΑΝ θέλει, αλλά η χώρα σαν υπόσταση δεν πιστεύει πουθενά, άρα δεν υπάρχει λογική στην έννοια της επίσημης θρησκείας. Άλλο η επικρατούσα, άλλο η θεσμοθετημένη. ΑΥΤΟ είναι δημοκρατία.
quote:
το να βλέπω εγώ και τα παιδιά μου σε κάθε σίριαλ που βγίανιε κι απο ένα ..γκαίυ, να ψάχνετε, είναι θέμα απολυταρχισμού και επιβολής άλλων δεδομένων, που δεν βγήκαν με κανένα δημοψήφισμα,αλλά με την επιβολή...
Λες να μου αρέσει εμένα το συγκεκριμένο παράδειγμα και μου το φέρνεις ως επιχείρημα; αυτό τι σημαίνει; ότι όλα αυτά τα σίριαλ είναι της αθεϊας ή έστω αντιορθόδοξα; μην καγχάσω...
quote:
Αυτο λές δημοκρατία;
Που το γραψα εγώ αυτό;
quote:
Δεν είναι θέμα εγωισμού να δηλώνεις το θρήσκευμα μιας χώρας ή ενός ανθρώπου σε ταυτοτητα, ή σε σημαία...
Μέγα λάθος. Είναι θέμα εγωισμού το να θες να δηλώσεις συγκεκριμένο θρήσκευμα σε εθνικό σύμβολο που αφορά λαό που συμπεριλαμβάνει διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις στο εσωτερικό του (είτε αυτό λέγεται σημαία, είτε εθνικός ύμνος, είτε οτιδήποτε, ανεξαρτήτως αν τα τιμώ και τα σέβομαι). Επίσης είναι θέμα προσωπικών δεδομένων (και δη αξιοπρέπειας) η μη υποχρεωτική καταγραφή θρησκεύματος σε ένα "έγγραφο ατομικής αναγνώρισης". Πόσες φορές θα τα πούμε αυτά;
quote:
Όταν έχεις το 95% του πληθυσμού της χώρας σου, τουλάχιστον,έχεις άλλο αέρα...
Δηλώνεις αναρχοαυτόνομος, αλλά τέτοιες θέσεις μάλλον δεν προσιδιάζουν στο ρόλο.
quote:
Πές μου, όταν όλοι είναι,δεν φέρεσαι κι εσύ σαν χριστιανός;
Πώς θα φερθείς σπίτι σου, σαν να είσαι στην πλατεία Συντάγματος;
Όχι.,θα κάνεις άνετα ότι αισθάνεσαι..Τον σταυρό σου, την προσευχή και ελπίδα στο Θεό..
Δε χρειάζεται να έχω το 95% του πληθυσμού της χώρας μου για να μπορώ να κάνω κάτι ελεύθερα μέσα στο σπίτι μου. Εγώ μπορεί να γουστάρω π.χ. να κλείνω πόρτες και πατζούρια και να κυκλοφορώ γυμνός, θα περιμένω να το κάνει το 95% του πληθυσμού; εσύ μπορεί να θες να κάνεις το σταυρό και την προσευχή σου, θα περιμένεις να ανήκεις στο 95% για να το κάνεις; άρα μάλλον το θέμα δεν είναι εκεί...
quote:
Δεν έχει εξαιρέσεις, γιατί όταν πιστεύεις στο χρήμα, δεν πιστεύεις στο Θεό..
Κάποτε είχα γράψει (σε άλλο topic εδώ στο esoterica) ότι το χρήμα - εννοώντας τη μανία για την απόκτησή του - είναι ο σατανάς και ας μην ψάχνουμε βελζεβούληδες δεξιά και αριστερά. Εσείς οι ορθόδοξοι λέτε ότι ο Χριστός είπε πως είτε στο Θεό πιστεύεις, είτε στο Μαμωνά, δε γίνεται και στους δύο. Αναρρωτιέμαι που διαφέρουμε... πάντως χριστιανός δε δηλώνω και δεν είμαι ![]()
quote:
Πρέπει να καθαρίσει όμως,για να λάμψει και πάρει τη θέση της σαν φάρος στη μέση του κόσμου,πνευματικά, όχι να την..καθαρίσουμε την εκκλησία..
Άρα λοιπόν συμφωνούμε όταν λέω ότι άλλο θρησκεία, άλλο εκκλησία και άλλο κλήρος, σωστά;
Για να μη σε στενοχωρήσω, θα σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις σου απέναντι στην οικονομική δραστηριότητα της Εκκλησίας γενικά. Άλλωστε, ποιος ο λόγος να διαφωνήσω με το αυτονόητο;
Αγαπητέ γιάπετ
quote:
Με δεδομένο ότι η έκφραση της πίστης σας αλλά και η όποια επικοινωνία με το θεό σας, μπορεί να λάβει χώρα από άλλους τόπους πλην των ναών, όπως για παράδειγμα τα σπίτια σας, γιατί δεν δείχνετε, εμπράκτως, ότι αυτή η προσήλωση στο χρήμα, εκ μέρους του ιερατείου, σας ενοχλεί;
Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Ο Θεός είναι παντού, λέει η Ορθόδοξη πίστη και αναρρωτιέμαι (βάσει της σχετικής απάντησης του trexagireve) για ποιο λόγο να ζητάω "ανάπαυση" από ιερέα, τη στιγμή που η προσευχή και μόνο θα με κάνει να νιώσω γαλήνια. Ποια η χρησιμότητα του μεσάζοντα;
Αγαπητέ D.P.J. 10
quote:
Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Όπως και η εκ μέρους της Εκκλησίας προβολή της (κατ΄ αυτήν) "αμφίδρομης" εξίσωσης : Αριστερός = άθεος , άρα και άθεος = αριστερός , τουλάχιστον τις εποχές που σήμαινε αυτό κάτι .
Έλα μου ντε... τι σχέση έχει η κοινωνικοπολιτικοοικονομική φιλοσοφία ενός ανθρώπου με την πίστη του σε θεό ή όχι, μόνο κάτι απίστευτα μυαλά μπορούν να μας εξηγήσουν.
Όσο για τα δάση... εδώ από την καμένη Πάρνηθα έψαχναν να πάρουν κομμάτια, λίγο καιρό μετά την πυρκαγιά, τι λέμε τώρα. ![]()
Υ.Γ. Είδα μόλις τώρα την απάντηση σου, αγαπητέ Ψηλέ και θα σου αφιερώσω ένα ΥΓ (ελπίζω να μην παρεξηγηθείς)
quote:
Για ποιο λόγο σε βάζει σε σκέψεις αν η περιουσία περιέλθει στο μοναστήρι;
Γιατί ξεφεύγει από τον έλεγχο (είτε νομικό, είτε ηθικό) της ατομικής περιουσίας και ενάσσεται σε ανεξέλεγκτα "μονοπάτια".
quote:
Τι εννοείς όταν λες "περιουσίες βασισμένες σε νομικώς ασταθή έγγραφα"??
Άποψη μου είναι ότι το να στηρίζουμε διεκδικήσεις σε έγγραφα (βλέπε χρυσόβουλα, αργυρόβουλα και λοιπά υστερόβουλα) που προϋπήρχαν της επίσημης ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους και συνεπώς της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας (στο επίπεδο της νομοθεσίας) είναι ασταθές.
quote:
Ποιος είναι ο "λαϊκός κληρικός"; Μήπως εννοείς τους/τις μοναχούς/χές;
Πιθανόν να εννοώ αυτούς, δεν ξέρω πως τα έχει ακριβώς η Εκκλησία διαχωρισμένα. Υποθέτω πάντως ότι αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω...
quote:
Στις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας ή στις περιπτώσεις πλουτισμού κληρικών, συμφωνώ πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, αλλά εκ των έσω.
Σε πρώτη φάση δε θα διαφωνήσω. Θα σου επισημάνω όμως ότι είναι το ίδιο παράλογο με το να ζητάμε την τιμωρία των βουλευτών από όργανα του Κοινοβουλίου (δηλαδή την παραπομπή εν ενεργεία βουλευτή από το σώμα της βουλής, που φυσικά ΠΟΤΕ δε γίνεται ή έστω σπανίως) ή την καταδίκη νομικών (δικαστικών, δικηγόρων κλπ) από ομοίους τους, που επίσης σπανίως προκύπτει. Εκεί έγκειται αυτό που λέω εγώ "εξωτερικό έλεγχο της δημόσιας ζωής" και είναι ένα θέμα το οποίο σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
quote:
Κάθε προσπάθεια επέμβασης ή παρεμβολής από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία, στοχεύει σε ΔΟΛΙΟΥΣ σκοπούς.
Αντιθετοαντιστρέφοντας, θα μπορούσα να σου πω ότι κάθε προσπάθεια επέμβασης ή παρεμβολής ανθρώπων της Εκκλησίας σε θέματα που δεν έχουν σχέση με τον αρχικό σκοό λειτουργίας της, εμπίπτει στο κοινό ποινικό δίκαιο και ως τέτοια οφείλει να αντιμετωπίζεται, εκτός αν σκοπός της Εκκλησίας ως θεσμού, μέσω των αντιπροσώπων της είναι η εκ των έσω κατάλυση του Κράτους.
Φιλικά
Κωστάκης
Edited by - kostakis on 28/09/2009 11:54:41
quote:
Κάθε προσπάθεια επέμβασης ή παρεμβολής από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία, στοχεύει σε ΔΟΛΙΟΥΣ σκοπούς.
Εφ'όσον όλοι οι Ελληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, πληρώνουν για την Εκκλησία των χριστιανών, όλοι οι Ελληνες έχουν σχέση με την εκκλησία και όλοι έχουν λόγο πάνω στις οικονομικές της ενέργειες, μέσα στο πλαίσιο της "ειδικής αντιπαροχής" που καθορίζει ο νόμος περί φορολογίας.
Οταν θα αρχίσουν να πληρώνουν οι χριστιανοί για τους κηφήνες και αρχικηφήνες της εκκλησίας τους, τότε θα είναι και οι μόνοι που θα έχουν λόγο στα τεκταινόμενα των δημοσίων αυτών υπαλλήλων. Μέχρι τότε όμως...

macedon
quote:
Ψηλέquote:
Κάθε προσπάθεια επέμβασης ή παρεμβολής από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία, στοχεύει σε ΔΟΛΙΟΥΣ σκοπούς.Εφ'όσον όλοι οι Ελληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, πληρώνουν για την Εκκλησία των χριστιανών, όλοι οι Ελληνες έχουν σχέση με την εκκλησία και όλοι έχουν λόγο πάνω στις οικονομικές της ενέργειες, μέσα στο πλαίσιο της "ειδικής αντιπαροχής" που καθορίζει ο νόμος περί φορολογίας.
macedon
Τις ΟΦΕΙΛΕΣ του κράτους απέναντι στην Εκκλησία τις καθόρισαν και τις καθορίζουν, κατόπιν συμφωνιών, οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Εσένα, λοιπόν, εφόσον δεν βάζεις άμεσα το χέρι σου στην τσέπη, δεν σου πέφτει λόγος. Αν δεν συμφωνείς με την πολιτική οικονομικής διαχείρισης ή τις συμφωνίες που έχουν κάνει, δεν έχεις παρά να μην τους ψηφίσεις.
Έλα όμως που δεν το κάνεις γιατί και εσύ από αυτούς τους ίδιους τρως ψωμί!!
***Και εγώ σε πληρώνω για να διδάσκεις τη σωστή ιστορία στα παιδιά μας, αλλά εσύ τους λες αυτά που εσύ θες να μάθουν.
Δεν μπορώ να έλθω και να σου απαγορέψω να μην μπεις στην αίθουσα.
Ο μόνος τρόπος να αντιδράσω είναι "να τα βάλω" με αυτούς που σε τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση και σε πληρώνουν από τα χρήματά μου.

quote:
Καλησπέρα και πάλιΑγαπητέ topol
quote:
Αρα όπως καταλαβαίνεις δεν συνδέω εγώ πολιτικοκοινωνικές πεποιθήσεις με θρησκεία αλλά το ίδιο το κόμμα με τις θέσεις που υποστηρίζει.Εγώ απλά κρίνω θετικά ή αρνητικά και φυσικά είναι δικαίωμά μου έτσι δεν είναι?Αν δεν αποτελεί δική σου άποψη, μη δίνει την εντύπωση ότι την ενστερνίζεσαι, γιατί σε αδικεί. Πάντως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και έχεις δικαίωμα άποψης, ούτε συζήτηση σε αυτό.
quote:
να αφήσουμε την ηγεσία της εκκλησίας να κάνει μόνη κάθαρση και να στείλει στο εδώλιο τα λαμόγια ιεράρχες που κλέβουν λεφτά αλλά κυρίως πλήττουν τον χριστιανισμό την Ορθοδοξία.Ναι, αλλά θα την κάνει; γιατί αν κρίνω από τη συντριπτική πλειοψηφία των "προβληματικών" και απρανόμων ιεραρχών, βρίσκονται πιο κοντά στην ηγεσία από ότι οι νόμιμοι, άρα...;
Όντως πλήττουν την έννοια της Ορθοδοξίας και συμφωνώ σε αυτό.
quote:
η εκκλησία είναι εφάμιλλο με την πατρίδα.Μιλάμε για την θρησκεία.Καλώς ή κακώς δεν είναι εφάμιλλο. Το ένα αποτελεί κοινή καταγωγή, το άλλο αποτελεί επιλεγμένη ιδεολογία. Προσπαθείστε επιτέλους να το καταλάβετε αυτό το πράγμα...
quote:
Δηλαδή το Ισλάμ ή η εβραική συναγωγή στο Ισραήλ έχει γίνει επιχείρηση?Δεν ξέρω... το Βατικανό έχει γίνει ή όχι;
quote:
Αυτή είναι η πραγματικότηα όμως και στην τελική τέτοιες συγκρίσεις μάλλον έχουν σκοπιμότητα στην τελική και εξυπηρετούν κάποιους.Αυτά με τις σκοπιμότητες να μη λέγατε μερικές φορές για όσους διαφωνούν μαζί σας και θα ήταν πολύ καλύτερο το επίπεδο του διαλόγου, αλλά
quote:
Μάγκες , είστε ενα 5-10% που δεν γουστάρετε αυτή την κατάσταση?Με γειά σας με χαρά σας.Στο καλό και να μας γράφετε.η δημοκρατική συνείδηση νοσεί δυστυχώς. Αυτός είναι ο νεοέλληνας του σήμερα.
Δυστυχώς όμως φίλε, δε θα φύγει κανείς και όπως επανειλλημένα έχω γράψει, στις "γραμμές" με τη γαλανόλευκη θα βρίσκομαι στις δύσκολες στιγμές. Ελπίζω να σε έχω δίπλα μου... γιατί από κάποιους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ιερωμένους και λοιπούς της κοινωνικής μας ελίτ δεν το περιμένω.Φιλικά
ΚωστάκηςΕν οίδα ότι ουδέν είδα!
kostaki
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.ΔΗΛ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ 5-10% ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ 5% ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ!!!
ΗΜΑΡΤΟΝ
η ανεξιθρησκεία κ άλλο να αλλάξουμε την επίσημη και επικρατούσα θρησκεία του κράτους και του 95% του ελληνικού πληθυσμού....Εν συνέτρεξε κανένας λόγος για να γίνει κάτι τέοτιο..Τι; Έτσι για
την δημοκρατικότητα μας πάλι; Μην στήσουμε και κ...., για να αποδειξουμε τι δημοκράτες είμαστε;{Πολύ το παιδεύετε το πράμα...
Για πήγαινε πές το αυτό σε καμιά άλλη χώρα...Είναι ιερά και όσια εκεί και δεν δέχονται αμφισβητήσεις....
Μόνο εδώ ασελγούμε πάνω σε ότι έχουμε ιερό και όσιο...Και το λέμε και δημοκρατία...
Δεν είναι ανορθόδοξα και σαχλά απλά, είναι εσκεμένα έτσι...Ένα σήριαλ
για να βγει, πρέπει να έχει 50% ερωτικό στοιχείο, με στρέιτ και γκέυ, σε εναλλαγές, 30% κλάμμα και ίντριγκες και 20% τσόντα..Αυτά είναι τα δεεδομένα να κάνεις πετυχηυμένο σήριαλ..
Κατάλαβες αν είναι ΑΝΤΙΟΡΘΌΔΟΞΑ Ή ΌΧΙ;
Ποιά δημοκρατία ρε φίλε; Ασυδοσία τη λενε και αναισχυντία...Η ξεφτίλα δεν ειναι επίπεδο, είναι λάκος, μην τα ΜΠΕΡΔΕΎΟΥΜΕ...
Προφανώς έχεις πηρεασεί πολύ απο άλλες χώρες ...μικ΄τες, γι αυ΄το και λές ότι εδ΄ψ ζούν πολλές εθνότητες, θρηκσυτρικές κοινότητες, κλπ....
Να ρε ΄φιλε, υπάρχουν και οι γκέυ, είπαμε, να βγάλουμε και αγίους γκέυ για να έιμαστε δημοκράτες;
Τα μέτρα που βάζεις, είναι δικά σου, ούτε δικά μου ούτε όλων, οπότε
γι αυτη τη δημοκρατία ρε γαμώτο! άσε με να έχω και την άποψη μου, έστω κι αν με χαρακτηρίζεις ήδη απο αυτήν, όταν εγώ δεν κάνω για σένα το αντιστοιχο...
Για μένα φιλε μου, είναι το θέμα πως στέκεσαι..Στέκεσαι καλά; Προχώρα..Αλλά πρόσεχε μην γίνεις ότι κορόιδεψες, γιατι τα δικά μας δεν βλέπουμε των άλλων τα παραβλέπουμε, ακόμη κι όταν κάνουμε τα ίδια ή χειρότερα...
Και ΄βεβαια έχεις το δικαίωμα να κυκλοφορείς στο σπίτι σου γυμνός,
αλλά αν το κάνεις στην κεντρική πλατεία, θα σε μαζέψουν....Και σε το λέω για να μην έχεις ταλαιπωρίες...
Αυτά συζητάμε, τα εν οίκω και τα εν δήμω, δεν διέπονται απο τους ίδιους νόμους, ούτε μπερδεύονται...Μεγαλυτέρα πασών των αρετών, η διάκρισις"...
Ρε φίλε, αν εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για καθαρή πίστη του 95%
του ελληνικού λαού και ονμίζεις΄οτι μιλάω λες και ..πάμε για εκλογές
λάθος κατάλαβες..Μιλάω για την θρηκσέια όλων των Ελλήνων..Τόσο απλά,
γιατο 95% είναι όλοι οι Έλληνες...Με ελαχιστότες εξαιρέσεις, για να
δένει το γλυκό...
Αν σας πειράζει τόσο..Ξύδι...
quote:quote:
Ρε φίλε δεν μπορείς να συγκρίνεις την βούρτσα με τη π...
Αυτό λέω.Δεν είμαι κολλημένος και ούτε εκκλησία πηγαίνω.πρώτα πρώτα τα φίλε κομμένα μην καταστρέφεις την έννοια της λέξης
το αν είσαι κολλημένος ή όχι φαίνεται η εκκλησία είναι ένας κολοσσός όσο αφορά τον επιχειρησιακό τομέα και μόνο ένας κολλημένος δεν το βλέπει και οφσόρ εταιρίες έχει και διαμερίσματα και εκτάσεις που νοικιάζει και πουλάει
quote:
Αυτή είναι η πραγματικότηα όμως και στην τελική τέτοιες συγκρίσεις μάλλον έχουν σκοπιμότητα και πιθανώς εξυπηρετούν κάποιους.το χριστιανικόταλιμπανέζικο μυαλό σου μόνο τέτοιες κοτσάνες μπορεί να παράγει
quote:
Εγώ όπως το ξαναλέω:Μάγκες , είστε ενα 5-10% που δεν γουστάρετε αυτή την κατάσταση?Με γειά σας με χαρά σας.Στο καλό και να μας γράφετε.για μισό λεπτό εσύ πριν δεν έλεγες ότι είσαστε λίγοι και ότι δεν θα την βγάλει καθαρή το μαγαζάκι του τρόμου έτσι και αναγκαστείτε να πληρώνετε εσείς τα λειτουργικά του έξοδα;
τώρα πως ξαφνικά γίναμε 5-10%αλλά και έτσι να είναι ποιος είσαι εσύ ρε χριστιανοταλιμπάν (που εξαιτίας σας η χώρα μου βρίσκεται σε αυτά τα χάλια) που θα μου πεις να φύγω από την χώρα μου;
τράβα ρε στην ιερουσαλήμ να προσκυνάς τα κόκαλα του κάθε βαρεμένου πισωγλέντη που έχεις αναγάγει σε άγιο και περίμενε εκεί τον θεό σου να σε πάρει στην αγκαλιά του να σε παίξει στα γόνατα τουεσείς λέτε ότι είστε το νέο ισραήλ και θεωρείτε άγιους τόπους εκείνα τα μέρη
σε αντίθεση εγώ έχω πολεμήσει και θα ξανά πολεμήσω για τα ιερά χώματα της πατρίδας μου
εσύ τι θα κάνεις θα πάρεις τα βουνά όπως σας έχει προστάξει ο χαζοχαρούμενος άγιος σας και θα περιμένεις το ξανθό γένος να σου δώσει την πόλη;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Edited by - αθεος on 25/09/2009 16:43:40
Που πολέμησες ρε άντρα ? Στην Κορέα ?Η στον Β Παγκόσμιο? Εκτός αν πολέμησες τίποτα χρυσαυγίτες στην Πανεπιστημίου ρε ταλιμπάν της βίλα Αμαλίας.
για μισό λεπτό εσύ πριν δεν έλεγες ότι είσαστε λίγοι και ότι δεν θα την βγάλει καθαρή το μαγαζάκι του τρόμου έτσι και αναγκαστείτε να πληρώνετε εσείς τα λειτουργικά του έξοδα;
τώρα πως ξαφνικά γίναμε 5-10%
Μεγάλε , κόψε τα τρυπάκια γιατί δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις ποιός γράφει τι.Αλλος τα έγραψε αυτά και περιμένεις τώρα εγώ να σε πάρω και στα σοβαρά.Πήγαινε λοιπόν να μείνεις στην "Μακεδονία" όπως αποκαλούν το σλαβοαλβανικό κράτος οι Τσιπροτρεμόγελοι και ρίχτους και μια ψήφο την κυριακή γιατί όπως είπε και ο Τσίπρας το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική θάλλασσα.( ελπίζω να μην έτυχε να πολεμήσεις για τουρκική θάλασσα!!)
topol
quote:
ΔΗΛ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ 5-10%
Όταν με τεκμηριωμένα ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ στοιχεία βασίσεις το ποσοστό που αναφέρεις, το ξανασυζητάμε. Πρόσεξε μόνο μην είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός πραγματικότητας.
quote:
ΔΗΛ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ 5-10% ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.
Είσαι υπέρ των πιστοποιητικών φρονημάτων; κάτι τέτοιο μου φέρνει.. η πρόταση αφορά τη Μακρόνησο, τη Γυάρο ή το εξωτερικό;
quote:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Συμφωνώ απολύτως, αλλά θα σου υπενθυμίσω α) ότι οι απόψεις της μειοψηφίας καταχωρούνται στα πρακτικά και β) ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υφίστανται πρόνοιες περιορισμού, ακόμα και νομοθετημάτων
quote:
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ 5% ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ!!!
Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Δημοκρατία είναι να λέει την άποψη του και το 1%%%% και να αντιμετωπίζεται ως μειοψηφία. Δημοκρατία όμως δεν είναι να χρησιμοποιούμε στατιστικώς ανύπαρκτα "τετελεσμένα" τύπου 95,98,99 ή και 123% για να επιβάλλουμε ολόκληρο πλαίσιο και νομοθεσία, σε πολλά μέρη της οποίας ακόμα και μέλη της "πλειοψηφίας" διαχωρίζουν τη θέση τους.
quote:
ΗΜΑΡΤΟΝ
Μερικές φορές όντως...
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Άλλο η ανεξιθρησκεία κ άλλο να αλλάξουμε την επίσημη και επικρατούσα θρησκεία του κράτους και του 95% του ελληνικού πληθυσμού....
Είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ = Ελεύθερο δικαίωμα στη θρησκεία, ήτοι ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα δόγματα με δικαίωμα επιλογής; και επειδή είναι λίγο δύσκολο να διδάσκονται όλα τα δόγματα στο σχολείο, το σωστότερο θα ήταν ο καθείς να επιλέγει μετά από δική του μελέτη το δόγμα του.
Όσο για το 95% του ελληνικού πληθυσμού, θα σου απαντήσω αυτό που είπα στον topol. Απόδειξε μου το 95% με ατράνταχτα στοιχεία (και όχι με τις ταυτότητες, γιατί κι εκεί αρχίζεις και χάνεις ποσοστό, τώρα με τις καινούριες που δεν αναγράφουν θρήσκευμα και ξέρεις ότι πολλοί τις έχουν ήδη προμηθευτεί, εγώ όχι προς το παρόν) και μετά να το ξαναχρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα.
quote:
Για πήγαινε πές το αυτό σε καμιά άλλη χώρα...Είναι ιερά και όσια εκεί και δεν δέχονται αμφισβητήσεις....
Έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη; πρόσεξε μόνο τι παράδειγμα θα φέρεις.
quote:
Δεν είναι ανορθόδοξα και σαχλά απλά, είναι εσκεμένα έτσι...Ένα σήριαλ
για να βγει, πρέπει να έχει 50% ερωτικό στοιχείο, με στρέιτ και γκέυ, σε εναλλαγές, 30% κλάμμα και ίντριγκες και 20% τσόντα..Αυτά είναι τα δεεδομένα να κάνεις πετυχηυμένο σήριαλ..
Κατάλαβες αν είναι ΑΝΤΙΟΡΘΌΔΟΞΑ Ή ΌΧΙ;
Ναι, είναι εσκεμμένα και για μένα αθλιότητες, μαζί σου σε αυτό. Δεν πολεμούν όμως την ορθοδοξία, πολεμούν τη φύση αυτή καθαυτή, τη νοημοσύνη μας και το δικαίωμά μας στη σεξουαλικότητα.
quote:
Προφανώς έχεις πηρεασεί πολύ απο άλλες χώρες ...μικ΄τες, γι αυ΄το και λές ότι εδ΄ψ ζούν πολλές εθνότητες, θρηκσυτρικές κοινότητες, κλπ....
Παρότι δεν καταλαβαίνω τι γράφεις, δεν ανέφερα πουθενά για πολλές εθνότητες. Μην τα συγχέεις εσκεμμένα. Άλλο πολλές εθνότητες, άλλο πολλές θρησκευτικές κοινότητες εντός ενός κράτους. Μη γυρίζεις τη θρησκευτική συζήτηση σε πολιτική. Καλή η αποπειρα ταύτισης της αντίθετης γνώμης με νεοταξικά πρότυπα γνωστής πολιτικής μερίδας, αλλά όχι σε μένα, τα έχω αναλύσει πολύ πριν τα φέρουμε εδώ.
quote:
Να ρε ΄φιλε, υπάρχουν και οι γκέυ, είπαμε, να βγάλουμε και αγίους γκέυ για να έιμαστε δημοκράτες;
Μερικές φορές έχεις χιούμορ...
quote:
Τα μέτρα που βάζεις, είναι δικά σου, ούτε δικά μου ούτε όλων, οπότε γι αυτη τη δημοκρατία ρε γαμώτο! άσε με να έχω και την άποψη μου, έστω κι αν με χαρακτηρίζεις ήδη απο αυτήν, όταν εγώ δεν κάνω για σένα το αντιστοιχο...
Μα όλοι την προσωπική μας άποψη πραγματευόμαστε, αυτό έλειπε!! Εγώ δε σε χαρακτήρισα από την άποψη σου, είπα απλα ότι το να ταυτίζεσαι με το "95% του πληθυσμού" δεν είναι αναρχοαυτόνομη θέση. Το τι είναι, δεν το είπα...
quote:
Και ΄βεβαια έχεις το δικαίωμα να κυκλοφορείς στο σπίτι σου γυμνός, αλλά αν το κάνεις στην κεντρική πλατεία, θα σε μαζέψουν....Και σε το λέω για να μην έχεις ταλαιπωρίες...
Επειδή έχεις χιούμορ, εκτιμώ απεριορίστως τη φροντίδα σου για μένα, αλλά δε θα έκανα ποτέ αυτό το έγκλημα στη μικρή κοινωνία που ζω και δη στις εκπροσώπους του άλλου φύλου. Δε μου φταιξαν σε τίποτα!! ![]()
quote:
Ρε φίλε, αν εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για καθαρή πίστη του 95% του ελληνικού λαού και ονμίζεις΄οτι μιλάω λες και ..πάμε για εκλογές λάθος κατάλαβες..Μιλάω για την θρηκσέια όλων των Ελλήνων..Τόσο απλά, γιατο 95% είναι όλοι οι Έλληνες...
Παρακαλώ τη γραμματεία να αφαιρεθεί η συγκεκριμενη παράγραφος από τα πρακτικά μέχρι συγκεκριμένης αναμφισβήτητης στατιστικής αποδείξεώς της. ![]()
quote:
Αν σας πειράζει τόσο..Ξύδι...
Οι μελιτζάνες με πειράζουν κι εκεί ακόμα και με ξύδι, δουλειά δε γίνεται... ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Edited by - kostakis on 28/09/2009 13:14:34
φόρα...Το τεκμηριωμένα που λές, υπάρχει, εσύ δεν το κοιτάς, νομίζοντσς ότι θα αλλάξει... Η Ελλάδα είναι όλοι (συντριπτική
πλειοψηφία 95%) χριστιανοί,επαναλαμβάνουμε, δεχτειτε το,
εδώ και χιλιάδες χρόνια...
Εσύ μάλλον ειναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ανεξιθρησκεία, δεν
σημαινει αλλαγη και των δεδομενων, ώς επικρατούσα και ως επισημη
θρησκεία του κράτους..Φαντάσου να βγαίναν κι οι ....πισωγλέντηδες
να λέγαν ότι ελευθερία είναι να βλέπει το παιδί μου τις ανωμαλίες τους στο δρόμο..Θα πεσει φάπα, σύννεφο....
Άλλο δημοκρατία, είπαμε κι άλλο ασυδοσία...Αν μπορείς να διακρίνεις όρια....
Σε ποιά χώρα να πας; Σε ολες τις ευρωπαικές..Πήγαινε να πεις στους
Γάλλους, Ιταλούς, Γερμανούς, ότι όταν καιμε τη σημαία μας, είναι πολιτική διαμαρτυρία...Δές τι θα σου πουνε...
Έχω επαφές με πολλούς ξένους στην Λάρισα κι έτσι το λέω,ενώ, εσυ πλαίρια δημοκρατικός, το υποθέτεις...
Τα όποια σίριαλ δεν πολεμούν τη νοημοσύνη μας,αλλά την κατευθύνουν, τι έγινε, εσύ ο τόσο ελεύθερος, δεν το ειδες;
Μην τα αναλύεις όλα γιατί δεν θα έχεις τίποτε να αναλύσεις μετά...
Άσε και κάτι...Οι θρησκευτικές κοινότητες και οι πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση, οι εθνολογικές αναλογίες και οι συνειρμοι που βγαινουν,όμως, έχουν.....
Οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί,ζητάνε κομμάτια της Ελλάδα, με εθνολογικά αιτήματα, τι λες, να τους δώσουμε για να δειξουμε πόσο δημοκράτες είμαστε;
εδώ μέσα έχει αναφερθεί ότι το ποσοστό των ορθοδοξων στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 95-98%
Αγαπητέ trexagireve
quote:
παίζεις σε δικό μου γήπεδο,
![]()
quote:
Το τεκμηριωμένα που λές, υπάρχει, εσύ δεν το κοιτάς, νομίζοντσς ότι θα αλλάξει... Η Ελλάδα είναι όλοι (συντριπτική
πλειοψηφία 95%) χριστιανοί,επαναλαμβάνουμε, δεχτειτε το, εδώ και χιλιάδες χρόνια...
Όταν θα γυρίσεις πλευρό να προσέχεις, έχεις φτάσει στην άκρη του στρώματος.
quote:
Εσύ μάλλον ειναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ανεξιθρησκεία, δεν
σημαινει αλλαγη και των δεδομενων, ώς επικρατούσα και ως επισημη
θρησκεία του κράτους..
Άνοιξε ένα λεξικό, διάβασε τι σημαίνει ανεξιθρησκεία, διάβασε τι σημαίνει επίσημο, τι σημαίνει επικρατόν και έλα να τα ξαναπούμε.
quote:
Φαντάσου να βγαίναν κι οι ....πισωγλέντηδες να λέγαν ότι ελευθερία είναι να βλέπει το παιδί μου τις ανωμαλίες τους στο δρόμο..
Τι σχέση έχουν οι πισωγλέντηδες με την ανεξιθρησκεία, μόνο εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις.
quote:
Πήγαινε να πεις στους Γάλλους, Ιταλούς, Γερμανούς, ότι όταν καιμε τη σημαία μας, είναι πολιτική διαμαρτυρία...Δές τι θα σου πουνε...
Τι σχέση έχει το κάψιμο της σημαίας (το οποίο πρωτος καυτηριάζω, γιατί αποτελεί εθνικό σύμβολο) με την ανεξιθρησκεία, πάλι μόνο εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις.
quote:
Έχω επαφές με πολλούς ξένους στην Λάρισα κι έτσι το λέω,ενώ, εσυ πλαίρια δημοκρατικός, το υποθέτεις...
Ευτυχώς που έχεις εσύ επαφές με ξένους στη Λάρισα και δεν έχω εγώ σε νησί που σφύζει από τουρισμό το καλοκαίρι. Ο,τι πεις.
quote:
Τα όποια σίριαλ δεν πολεμούν τη νοημοσύνη μας,αλλά την κατευθύνουν, τι έγινε, εσύ ο τόσο ελεύθερος, δεν το ειδες;
Δε θα διαφωνήσω σε μία ανύπαρκτη διαφορά, για μένα το ίδιο και το αυτό είναι. Σημασία έχει ότι τη φθείρουν.
quote:
Μην τα αναλύεις όλα γιατί δεν θα έχεις τίποτε να αναλύσεις μετά...
Έννοια σου, η ζωή γύρω μου ποτέ δε με αφήνει νηστικό περισυλλογής και ανάλυσης.
quote:
Οι θρησκευτικές κοινότητες και οι πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση, οι εθνολογικές αναλογίες και οι συνειρμοι που βγαινουν,όμως, έχουν.....
Στο πρώτο συμφωνώ, στο δεύτερο θα σου απαντήσω ότι συνειρμούς οποιασδήποτε μορφής δεν μπορώ να απαγορέψω σε κανέναν να κάνει, ακόμα και αν διαφωνώ καθέτως, ακόμα και αν είναι εντελώς ανεδαφικοί. Άλλωστε, ο καθένας κάνει τους συνειρμούς του, συναρτήσει του επιπέδου πνεύματος και της καλο(ή κακο)-ήθειας που τον χαρακτηρίζει.
quote:
Οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί,ζητάνε κομμάτια της Ελλάδα, με εθνολογικά αιτήματα, τι λες, να τους δώσουμε για να δειξουμε πόσο δημοκράτες είμαστε;
Οχι, είπα εγώ να τους δώσουμε; ώρες - ώρες δεν έχεις κανένα συνειρμό σε όσα καταγγέλεις στο συνομιλητή σου. Προσπάθησε τουλάχιστον να με αντικρούεις πάνω σε δικά μου λεγόμενα, όχι σε αυτά που με δικούς σου συνειρμούς προκύπτουν.
Άκου "δικό μου γήπεδο"... το θέμα αφορά διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας και ο άλλος νομίζει ότι παίζει στο Αλκαζάρ.
topol
quote:
εδώ μέσα έχει αναφερθεί ότι το ποσοστό των ορθοδοξων στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 95-98%
Το τι αναφέρεται ανεξέλεγκτα εδώ μέσα δεν αποτελεί επιχείρημα, ποσώ μαλλον στατιστική - αριθμητική απόδειξη. Το ότι κάποιος θα σε πει άνευ επιχειρημάτων λ.χ. φασίστα (και δε μιλάω επί προσωπικού, μην παρεξηγηθούμε), σημαίνει ότι κάποιος τρίτος σε μία επόμενη συζήτηση θα το χρησιμοποιήσει ως δεδομένο; πιστεύω πως όχι.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Edited by - kostakis on 28/09/2009 14:24:00
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=599022&lngDtrID=252
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΝΟ.....
ΦΙΛΕ CM ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΒΛΕΠΩ........
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.