ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αναστενάρηδες...ποιά δύναμη; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αναστενάρηδες...ποιά δύναμη; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

alati1331 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
alati13Μέλος
18/04/2003, 12:13:09
Καλημέρα σε όλους. Έψαξα στην αναζήτηση για αυτό το θέμα και δεν το βρήκα. Με την ελπίδα λοιπόν, να μην επαναλαμβάνομαι, θα ήθελα να συζητήσουμε για τους Aναστενάρηδες. Ποια είναι αυτή η δύναμη που κάνει τους ανθρώπους αυτούς να αψηφούν θεμελιώδεις κανόνες και να πατούν επάνω στα αναμμένα κάρβουνα;;
Υπάρχει κάποιο κόλπο ή είναι η δύναμη της πίστης και της θέλησης;;; υπάρχουν μαρτυρίες για ανθρώπους που δοκίμασαν πρώτη φορά να πατήσουν στα αναμμένα κάρβουνα και έπαθαν πολύ σοβαρά εγκαύματα. Όπως και άλλες για ανθρώπους που ένιωσαν αυτή την μυσταγωγία και περπάτησαν στα κάρβουνα με απόλυτη επιτυχία. Και αν δεν είναι κάποιο κόλπο μήπως η δύναμη της πίστης ( σε ό,τι πιστεύει ο καθένας) μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα ;;;

18/04/2003, 13:45:21
Φίλε Γιάννη, πρόκειται για καθαρή αυθυποβολή λόγω της έντονης πίστης στα Θεία. Ο πιστός είτε αυτός είναι Χριστιανός αναστενάρης, είτε Γιόγκι(φακίρης) είτε μουσουλμάνος απ'αυτούς που τρυπάνε με μαχαίρια το πρόσωπό τους και το σώμα τους χωρίς να τρέχει αίμα, έχουν ένα κοινό παρανομαστή: την πίστη/πεποίθηση ότι ο Θεός τους θα τους προστατέψει...
Ελπίζω να βοήθησα κάπως...

"Τάδε έφη Avallon"
alati13Μέλος
18/04/2003, 17:30:18
Άρα αν μιλάμε για πίστη - και όχι για κάποιο κόλπο – τότε μιλάμε για πίστη σε οποιοδήποτε θεό. Βούδας… Αλλάχ… ή Χριστός…. η πίστη είναι που δημιουργεί το παραφυσικό; Και πως γίνεται;

indigo_boyΜέλος
18/04/2003, 17:35:10
ΜΜΜΜΜΜΜΜ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΛΑΤΙ13 ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ

ΝΑ ΕΧΕΙΣ 13 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ 3 ΚΙΛΑ

ΧΡΥΣΑΦΙ? ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ?

KeisatsuΜέλος
18/04/2003, 18:01:54
Θαύμα; ε λίγο δύσκολο να γίνονται θαύματα και μάλιστα κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο. Έχω γνωστούς που έχουν παει σε αναστενάρια. Και το έχω δεί και στην τηλεόραση μερικές φορές. Είναι αυθυποβολή; Έτσι νομίζω. Πότε όμως; Την ώρα που πατάνε η πριν; Από την άλλη λένε πως έχει κάποιο κόλπο η υπόθεση... Έχει ακούσει κανείς σχετικά;
αναμμένα κάρβουνα είναι αυτά, δεν είναι παίξε γέλασε...

18/04/2003, 19:18:56
Mε τον χορό που κάνουν οι αναστενάρηδες έρχονται σε κατάσταση έκστασης όπως και οι Σούφι, οι στροβιλιζόμενοι δερβίσιδες του Ισλαμισμού. Μέσω της έκστασης οι άνθρωποι έρχονται κοντά στο Θεό τους, σχεδόν γίνονται ένα μ'αυτόν και έτσι δεν πονούν...

"Τάδε έφη Avallon"
captain stevenΜέλος
18/04/2003, 22:32:51
Αν με την αυθυποβολή και μόνο μπορούν να μην καίγονται πατώντας κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα ένας ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΡΗΣΚΟΣ (φανατικότατος)τι άλλο μπορεί να κάνει?

indigo_boyΜέλος
19/04/2003, 19:37:45
captain steven ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ,, ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ... ΔΗΛ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ..........ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΠΙΣΤΗ" ΜΕΣΑ ΤΟΥ...............ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ........

ΦΙΛΙΚΑ

Edited by - indigo_boy on 19/04/2003 19:39:32

alati13Μέλος
20/04/2003, 12:20:33
Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και την βοήθεια. Avalon με αυτά που γράφεις μου δίνεις την ευκαιρία να περάσω στην επόμενη ερώτηση.
Αν τόσοι διαφορετικοί λαοί, κουλτούρες ιδεολογίες, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, καταφέρνουν να κάνουν πράγματα απίστευτα με μοναδικό όπλο τους την πολύ δυνατή τους πίστη, τότε μήπως αυτό που μετράει τελικά είναι μόνο η πίστη??? Μήπως ο θεός είναι ένας και και οι περισσότερες διαφορές που υπάρχουν είναι λόγο διαφορετικής κουλτούρας και ανακατέματος του λόγου του θεού με τον λόγο του ανθρώπου???
( η πρώτη ερώτηση συνεχίζει να ισχύει. Αν ξέρει κάποιος τον τρόπο που περπατούν οι αναστενάρηδες. Αvalon αυτό που έγραψες το έχεις ακούσει από κάποιο αναστενάρη ή το έχεις διαβάσει;;;)

thothΙδρυτικό Μέλος
20/04/2003, 12:28:13
Αν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο μας για τα Αναστενάρια είναι εδώ:
http://www.esoterica.gr/articles/psychics/anastenaria/anastenaria.htm

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

21/04/2003, 10:05:44
quote:

( η πρώτη ερώτηση συνεχίζει να ισχύει. Αν ξέρει κάποιος τον τρόπο που περπατούν οι αναστενάρηδες. Αvalon αυτό που έγραψες το έχεις ακούσει από κάποιο αναστενάρη ή το έχεις διαβάσει;;;)

Eχω δει ντοκυμαντερ τόσο για τους αναστενάρηδες όσο και για τους δερβίσιδες και μάντεψε... κοινός παρανομαστής είναι η πίστη και τη έκσταση στην οποία επέρχεται ο πιστός μέσω του χορού!

Είμαι βαθύτατα πεπεισμένη ότι ο Θεός είναι ένας και βοηθάει όσους πιστεύουν ανεξάρτητα αν τον αποκαλούν Γιαχβέ ή Δία ή Αλλάχ. Ο Θεός δεν είναι ούτε τόσο μικροπρεπής για να ασχολείται με τέτοιου ή άλλου είδους "αστειότητες" αλλά και ούτε εκδικητικός όπως θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Αυτό όμως είναι ένα θέμα για το τόπικ που έχω ανοίξει "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ" και στο οποίο θα χαρώ να "ακούσω" τη γνώμη σου.

"Τάδε έφη Avallon"
19/06/2003, 23:10:07
χμ!με αφορμη το γεγονος που πλησιαζει...

Let there be Light!

T-SEEKERΜέλος
20/06/2003, 21:41:37
Λοιπόν , αυτό το γεγονός με τους αναστενάρηδες είναι ένα γεγονός που εξηγείται από την επιστήμη και ούτε καν με την βοήθεια της ανθυποβολής . Και εγω μέχρι πριν να διαβάσω όταν ήμουν δευτέρα λυκείου και καναμε τις διαμοριακές δυνα΄μεις και τους δεσμούς ένα σχετικα παράθεμα πανω σε αυτό το θέμα , πίστευω πως επρόκειτο για καποιο " θαυμα " ή "πίστη" ή τελος παντων κάτι ασυνήθιστο . Εκεί λοιπόν πολύ καθαρα εξηγεί πως η σύσταση των καρβούνων μαζί με το γεγονός ότι το σωμα μας αποτελείται απο΄νερο΄ και κατα συνεπεια από δεσμους υδρογόνου οι οποίοι περικλείουν πολύ ενέργεια και το γεγονός ότι η επαφη είναι για κλάσματα δευτερολεπτων ... ή μαλλον ... επειδή δε θυμαμαι ακριβώς πως το εξηγεί και δεν θελω να λέω ασυναρτησίες , θα ανατρέξω στο βιβλίο και θα σας δώσω την αξήγησή αναλυτικα και ακριβ΄ς όπως το λεει μέσα ( μαλλον την δευτερα ).υπομονή...

και τώρα σχετικα με ένα άλλο θέμα που έθιξε κάποιος :
quote:
Mε τον χορό που κάνουν οι αναστενάρηδες έρχονται σε κατάσταση έκστασης όπως και οι Σούφι, οι στροβιλιζόμενοι δερβίσιδες του Ισλαμισμού. Μέσω της έκστασης οι άνθρωποι έρχονται κοντά στο Θεό τους, σχεδόν γίνονται ένα μ'αυτόν και έτσι δεν πονούν...

Σχετικα με τον στροβιλισμό χορό των δερβίσιδες ... τις προάλλες είδα ένα βιντεο με το σχετικκό χορό . Συγνώμη αλλα με την τόσο πολύλεπτη περιστροφή γύρω απο τό ν εαυτό μου όχι μόνο τον αλλαχ αλλα και το θεό Αρη να τραγουδάει θα έβλεπα αν το έκανα αυτό . Αυτή είναι η δική τους θεώρηση για την ένωση με το θεό ? ... η συνεχόμενη περιστόρφή που οδηγεί στην απώλεια συνείδησης και μερικε΄ς φορές αισθήσεων ? αυτη η "έκσταση" μπορεί να έχει καποια σχέση με την ένωση με το θείο ? δεν νομίζω... αν ήταν έτσι,με την ίδια λογική θα μπορούσαν να παίρνουν οπιο για να "έρθουν κοντα στο θεό" .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

old tigerΜέλος
21/06/2003, 10:42:42
Φίλε T-SEEKER καλημέρα,
σχετικά με τον χορό των Δερβίσιδων που αναφέρεις, είναι καθαρά τελετουργικός. Ο στροβιλισμός παίζει εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο, καθώς μέσω αυτού, αλλά φαντάζομαι και κάποιας "νοητικής εργασίας" που θα επιτελείται εκείνη την στιγμή, αυτό που προσπαθούν να δημιουργήσουν είναι μία Δίνη.
Οσο πιο δυνατή γίνει, τόσο πιο πολύ θα σχισθεί ο χωροχρόνος, με όλα τα επακόλουθα...
Εξάλλου την αξία της δίνης την έχουν αντιληφθεί από πάρα πολύ παλιά, καθώς εμφανίζεται ως σύμβολο από τους παλαιολιθικούς χρόνους.
Συμβολίζει δε κυρίως την Δημιουργία και την Εκδήλωση.

Επιστημονικά δε, δεν έχει ακόμα εξηγηθεί.
Κυκλοφορεί μάλιστα και ένα σχετικό "ανέκδοτο" με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Φυσικό Werner Heisenberg, που δυστυχώς δεν το θυμάμαι και πολύ καλά.
"Είπε ο Heisenberg ότι όταν πεθάνει και παρουσιασθεί μπροστά στον Θεό, θα τον ρωτήσει μόνο δύο πράγματα. 1) Να του εξηγήσει (νομίζω) την θεωρία του ενιαίου πεδίου και 2) να του εξηγήσει τι είναι ή Δίνη.
Ηταν σίγουρος ότι για το πρώτο θα μπορούσε να του δώσει μία απάντηση..."

Σχετικά με τα ανεστενάρια αναφέρεις

quote:
εξηγεί πως η σύσταση των καρβούνων μαζί με το γεγονός ότι το σωμα μας αποτελείται απο΄νερο΄

Δεν ξέρω εάν αυτό που αναφέρεις ισχύει μόνο για τα κάρβουνα.
Εχω παρακολουθήσει τέτοια "τελετή" στην πόλη του Kandy στην Shri Lanka, αλλά πάνω από ....πυρωμένες πέτρες. Απ'όσο ξέρω η θερμοκρασία που αναπτύσεται επάνω στην πέτρα είναι εξαιρετικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στα κάρβουνα. Πρέπει να έχω την όλη διαδικασία και σε βίντεο, αλλά που να την έχω

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

old tigerΜέλος
21/06/2003, 10:57:00
Να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από τον φίλο Alati13 αλλά και από τους υπόλοιπους φίλους που συμμετέχουν στο topic, για το άσχετο της Δίνης με το Θέμα, αλλά είδα μία πολύ ωραία εικόνα από άλλο topic του καλού φίλου ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥ, που δείχνει την Δίνη σε συμπαντικό επίπεδο.
Υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναενοχλήσω

WILLIAM BLAKE

21/06/2003, 16:03:32
(KAΛΕ ΜΟΥ ΤΙΓΡΗ,ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΔΩ ΘΕΜΑ...
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1121
ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!-ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΨΑΧΝΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ .../ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Θ'ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ...)-ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ-

Let there be Light!

old tigerΜέλος
21/06/2003, 16:47:18
Kαλή μου ΑΤΜΑ γι'αυτό και ζήτησα προκαταβολικά συγγνώμη
Εβαλα απλά την εικόνα λόγω της αναφοράς που έγινε για τους Δερβίσιδες και την Δίνη...
αλλά ίσως και επειδή την έψαχνες χθες το βράδυ
Φαίνεται συντονιστήκαμε σε κάποιο άλλο επίπεδο.

Τυχαίνει τώρα που γράφω αυτά, να ακούω ένα πολύ ωραίο τραγούδι...
Return to Innocence, των Enigma...στο αφιερώνω...

WILLIAM BLAKE

21/06/2003, 17:12:28

Let there be Light!

alati13Μέλος
22/06/2003, 20:25:33
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω την Άτμα που έδωσε ξανά πνοή στο θέμα. Φίλε old tiger δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Όλα είναι μέσα στην συζήτηση αλλά σε τιμά και μόνο που το σκέφτηκες.
Φίλε Τα-seeker θα ήθελα πολύ να διαβάσω την επιστημονική εξήγηση για τους αναστεναριδες και σε ευχαριστώ προκαταβολικά. Όμως για το θέμα των Δερβίσηδων θα διαφωνήσω. Γράφεις ότι

"Συγνώμη αλλά με την τόσο πολύλεπτη περιστροφή γύρω απο τό ν εαυτό μου όχι μόνο τον αλλαχ αλλα και το θεό Αρη να τραγουδάει θα έβλεπα αν το έκανα αυτό . Αυτή είναι η δική τους θεώρηση για την ένωση με το θεό ? ... η συνεχόμενη περιστόρφή που οδηγεί στην απώλεια συνείδησης και μερικε΄ς φορές αισθήσεων ? αυτη η "έκσταση" μπορεί να έχει καποια σχέση με την ένωση με το θείο ? δεν νομίζω... αν ήταν έτσι,με την ίδια λογική θα μπορούσαν να παίρνουν οπιο για να "έρθουν κοντα στο θεό"

Έτυχε να χορέψω αυτόν τον χορό στην Ινδία η μάλλον για να ακριβολογώ προσπάθησα να χορέψω αυτόν τον χορό. Δεν υπάρχει καμία απώλεια συνείδησης. Αντιθέτως συνειδητά προσπαθείς να κρατήσεις το κέντρο σου ανεπηρέαστο από τον στροβιλισμό. Μέχρι να καταφέρεις να στροβιλίζεσαι αλλά να νιώθεις το κέντρο του σώματος σου ακίνητο και ανεπηρέαστο. Τότε μπορούν να συμβούν πολύ όμορφα πράγματα. Το ξέρω ότι τελικά με αυτά τα λίγα που έγραψα να σε μπέρδεψα περισσότερο αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το ψάξεις λίγο περισσότερο θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι δεν είναι ούτε τόσο απλό αλλά και σίγουρα ούτε τόσο κουτό.

23/06/2003, 17:59:55