- Οι αλαφροΐσκιωτοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
anoigw auti ti suzitisi gia na mou peite an gnwrizete kati gia tous alafroiskiotous k to ti idiotites exoun.h' an barieste ti suzitisi kapoio link pou na milaei gia paromoia themata.
yparxei periptwsi sti sugxroni epoxi na uparxoun tetoioi anthrwpoi?
Η αιτία της έμφυτης ικανότητας τους είναι ουσιαστικά άγνωστη, σε γενικές γραμμές άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την ημέρα της γέννησης τους (πχ. Σαββατογεννημένοι, γεννημένοι κοντά σε μεγάλες Χριστιανικές εορτές κτλ) άλλοι από κληρονομικό χάρισμα (πχ. Νεραϊδοσόι) κ.α.
Η συνηθέστερη ιδιότητα του αλαφροΐσκιωτου (διότι υπάρχουν αρκετές..), πάντα με βάση την παράδοση, είναι η ικανότητα του να βλέπει, να ακούει ή να αισθάνεται έντονα την παρουσία διάφορων άυλων οντοτήτων (για παράδειγμα πνεύματα, νεράιδες, απέθαντους κτλ) έχοντας την ικανότητα να συνδιαλέγεται μαζί τους.
Οι ικανότητες αυτές επιτρέπουν στους αλαφροΐσκιωτους να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στην κοινότητα (χωρίο, κωμόπολη κτλ) όταν η κοινότητα θεωρεί ότι απειλείται από διάφορους υπερβατικούς εχθρούς. Έτσι είναι σύνηθες στην λαογραφία οι αλαφροΐσκιωτοι να αναλαμβάνουν ή να συμμετάσχουν (απαραίτητα!) στην ανεύρεση και θανάτωση κάποιου (υποτιθέμενου) βρικόλακα (απέθαντου) που παρενοχλεί το χωρίο καθότι είναι οι μόνοι που μπορούν να τον δουν και να τον θανατώσουν.
Στην σύγχρονη Ελλάδα λέγεται ότι υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι που μετέχουν τέτοιων έμφυτων ικανοτήτων.
Επιστημονικά φυσικά δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες - ας πούμε ότι ενδεχομένως πρόκειται για ανθρώπους με πολύ ισχυρό ESP κλείνοντας το εκεί.
Υ.Γ.
Για περισσότερα ψάξε τα λαογραφικά του Ν. Πολίτη και παλαιότερα θέματα στο παρόν forum.
Edited by - XD on 10/08/2009 20:09:33
Θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish ώστε να είσαι κατανοητή από όλους μας .
Πιστεύω να σε κάλυψε ο XD με την ανάλυση του όρου «αλαφροΐσκιωτος» εκτός και να έχεις κάτι άλλο συγκεκριμένο να ρωτήσεις..

In anticipation of my resurrection...
προσπάθησε να γράφεις ελληνικά,αλλοιώς οι αναρτήσεις σου δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Στο θέμα σου:
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς περίεργα πράγματα.Καλύτερα να γίνεις πιο αναλυτική,ώστε και εμείς να εκθέσουμε τις απόψεις μας,έχοντας κάτι πιο ολοκληρωμένο,απο μια απλή αναφορά.
Πάντως η λέξη "αλαφροίσκιωτος",είναι ίσως παρεξηγημένη.
Θα επεκταθώ,όταν ολοκληρώσεις!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πως μπορω να ξερω αν εχω αυτο το χαρισμα?
Εχει τυχει να δω φαντασματα και να νοιωσω παρουσιες.Επισης στην οικογενεια μου υπαρχει αυτο.Μπορει να ειναι κληρονομικο?
Δηλαδη εγω ειμαι αλαφροισκιωτη?
Edited by - Konina12 on 17/09/2012 00:21:38
quote:
Πως μπορω να ξερω αν εχω αυτο το χαρισμα?
Ευκολα!
Συνήθως στην εξοχή,όταν την επισκέπτεσαι,να νοιώθεις κάποια ανεπαίσθητη "παρουσία",αόρατη άλλά έντονη.
Μια φευγαλέα σου ματιά στον ορίζοντα του οπτικού σου πεδίου,ίσως "πιάσει" μια κίνηση.
Και στο στάδιο της επιβεβαίωσης,που δεν συμβαίνει συχνά,να δεις ζωντανά ,όπως λέμε "με σάρκα και οστά",παράξενα πλάσματα.(νεραϊδες,ξωτικά,κ.λ.π)
quote:
Δηλαδη εγω ειμαι αλαφροισκιωτη?
Με την λαϊκή έννοια του όρου ναι είσαι.
Με την πραγματική όμως δεν είσαι και αυτο έχει σημασία.
Αντιθέτως το θεωρώ προσόν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Όπως είχα γράψει παλαιότερα, λέγεται ότι το φαινόμενο παρουσιάζει κάποια μορφή κληρονομικότητας (έχω υπόψη μου μια περίπτωση που μάλλον επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό..) αλλά από την άλλη πλευρά (όπως καταλαβαίνεις) αυτά τα πράγματα δεν προεξοφλούνται συνεπώς δεν μπορείς να πεις με σιγουριά σε ποία γενιά θα εκδηλωθεί (αν εκδηλωθεί).
[..]Μπορει να ειναι κληρονομικο?[..]
Edited by - XD on 17/09/2012 21:56:42
Πως μπορουμε να διακρινουμε οτι αυτα που μπορει να αισθανομαστε ειναι οντως πραγματικα και οχι της φαντασιας μας, λογω μιας πιθανης εντονης επιθυμιας να νιωσουμε κατι;;;
Κάποιος που σιγά σιγά "αφυπνίζει" τις "εσωτερικές δυνάμεις" του, αρχίζει με το καιρό να αντιλαμβάνεται περισσότερα ως προς τον εαυτό του, το τι νιώθει κλπ.
απλα πολλες φορες νιωθω πραγματα περιεργα, αλλα παντα καταληγω στην ερωτηση του αν οντως τα ενιωσα ή ηταν απλα της φαντασιας μου..
Κάποιος... Κάπου... Κάποτε...
(και δεν εννοω τα σουτζουκακια της γειτονισσας :P)
Παραδειγμα, να μοσχοβολαει το ανθισμενο γιασεμι απο τον κηπο που μολις περασες.
Οταν δεν υπαρχει ομως?
Παραδειγμα η μυρωδια συγκεκριμενης κολονιας μεσα σε κλειστο δωματιο οπου εισαι μονος σου?
Πρέπει να ξέρεις και ποιος μπαινοβγαίνει επίσης στο δωμάτιό σου. Αλλα και απέξω συχνά έρχονται διάφορες μυρωδιές.
Επίσης συμβαίνει να έχουμε μια μυρωδιά πάνω μας, στα ρούχα μας π.χ. ή στο σώμα μας, και αν νομίζουμε οτι έρχεται απο γύρω μας. όλα αυτά, προς σκέψη. Αν τώρα δεν συντρέχει κανένανς τέτοιος πάραγοντας... I honestly don't know. Αν μου έλεγες οτι βλέπεις περίεργα πράγματα, ή ακούς περίεργα πράγματα, ίσως είχε κάποια μεταφυσική χροιά,
αλλά για οσφρύσεις, πρώτη φορά ακούω, προσωπικά.