ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί μισανθρωπίας… - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Περί μισανθρωπίας… - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Ntavelis66615 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Ntavelis666Μέλος
05/11/2006, 22:31:14
Χαίρεσθε άπαντες.

Μιας και έγινε λόγος πολύς στο Esoterica περί μισανθρωπίας θα ήθελα να προσεγγίσω το θέμα με διαφορετικό τρόπο.

Τόσο το «αγαπάτε αλλήλους» των χριστιανών όσο και η λεγόμενη μισανθρωπία είναι δύο ακραίες αντιλήψεις, κατ’ εμέ εξίσου ανόητες.

Ας δούμε την πρώτη.

Το «αγαπάτε αλλήλους» είναι αναμφίβολα η πιο διαφημισμένη ρήση του (ιστορικά ανύπαρκτου) Ιησού. Οι χριστιανοί διατυμπανίζουν πως ο Ιησούς ήταν αυτός που έφερε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον κόσμο, (!!!) μέσα από τους λόγους του, την Αγάπη.
Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι, διότι το περιβόητο «αγαπάτε αλλήλους» δεν αφορούσε σε όλους τους ανθρώπους αλλά το «είπε» ο Ιησούς μεταξύ των μαθητών του :

«Εντολή νέα σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας».
(«Κατά Ιωάννην», ιγ 34 – 35).

Αν είναι να μιλήσουμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κηρύγματα αγάπης δεν έχουμε παρά να στραφούμε – που αλλού; - στους προγόνους μας. Ένα μικρό παράδειγμα :

«Προτιμώ, κάνοντας το καλό ν’ αποτυγχάνω, παρά με το κακό να έχω τη νίκη». (Σοφοκλής, «Φιλοκτήτης», στ. 94 – 95)

Αλλά ας πούμε ότι έχω άδικο. ΔΕΝ είναι δυνατόν ο καθένας από’ μας, να μπορεί να αγαπάει «αλλήλους» για τον απλούστατο λόγο ότι το να το λέει κάποιος είναι πανεύκολο, στην πράξη όμως δεν μπορεί να το εφαρμόσει. Μπορείτε να νιώσετε την ίδια αγάπη που έχετε για την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τον / την σύντροφο της ζωής σας, για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως; Μπορείτε για τον καθέναν να φτάσετε στα όρια της αυτοθυσίας; (Αγάπη = αυτοθυσία). Όχι. Αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι κατακριτέο, διότι είναι εκ φύσεως αδύνατον. Ορθότερο θα ήταν αν λέγαμε, ότι απλώς ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ τους ανθρώπους, όχι ότι τους ΑΓΑΠΟΥΜΕ. Με λίγα λόγια, είναι ποοοοολύ μεγάλη κουβέντα να πεις ότι αγαπάς κάποιον, δεν την λες έτσι απλά. Ξέρω ότι ήδη πολλοί θα διαφωνούν, όμως για’ μένα προσωπικά, το να λες ότι αγαπάς όλους τους ανθρώπους είναι αφύσικο και παράλογο και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο για τον εαυτό του ψεύδεται.

Πάμε τώρα στο άλλο άκρο.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι που δηλώνουν πως ο άνθρωπος είναι το χείριστο ον της Φύσης και το μισούν θανάσιμα. Οι λεγόμενοι μισάνθρωποι. Αυτοί όμως άραγε, τον εαυτό τους τον μισούν; Γιατί κι’ αυτοί άνθρωποι είναι. Γιατί δεν μας λένε τι νιώθουν για τον ίδιο τους τον εαυτό;
Κατά βάθος όμως, οι μισάνθρωποι έχουν δίκιο όταν λένε ότι ο άνθρωπος είναι ο «καρκίνος» του πλανήτη. Θα συμφωνήσω απόλυτα πως δεν υπάρχει πιο αιμοχαρές, κακόβουλο, διαστρεμμένο και σιχαμένο ον από τον ίδιο τον άνθρωπο. Πολλές φορές ζει εις βάρος της Φύσης και των άλλων ανθρώπων. Με μια διαφορά όμως. Ο άνθρωπος κατήντησε, δεν γεννήθηκε έτσι. Μια ματιά στα τέσσερα ησιόδεια γένη (όπου και ο σταδιακός ξεπεσμός του ανθρώπου) θα μας πείσει.
Υπάρχουν περιπτώσεις (βλ. αρχαίοι Έλληνες), που λες «τι μεγαλειώδες όν ο άνθρωπος»! Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, δυστυχώς πολύ περισσότερες από τις προηγούμενες, που λες «καλύτερα, να μην υπήρχε άνθρωπος καν».

Πολλές φορές αναρωτήθηκα:

Είμαι τρελός που θα ήθελα να κρεμάσουν απ’ τα αρ***δια όσους βασανίζουν τα ζώα;
Είμαι τρελός που ευχαρίστως θα πλήρωνα δέκα αράπηδες να «πηδάνε» μέρα - νύχτα κάποιον που βιάζει ή χτυπάει γυναίκες και μικρά παιδιά ή είναι κτηνοβάτης ;
Είμαι τρελός που ευχαρίστως θα έκαιγα ζωντανούς αυτούς που καίνε τα δάση;
Είμαι τρελός που ευχαρίστως θα άδειαζα μια ολόκληρη χωματερή στο σπίτι κάποιου που πετάει μπάζα και σκουπίδια στα βουνά και τις θάλασσες;
Είμαι τρελός που θα ήθελα να παλουκώσουν πάνω στο σύμβολο της πίστης τους, αυτούς που κηρύττουν «ιερούς» πολέμους και που στο όνομα ενός ασιατικού ψευτοθεού αφανίζουν λαούς ολόκληρους;

Είμαι υπερβολικός ; Σίγουρα κάποιοι από εσάς έχετε νιώσει την αγανάκτηση σας να σκάει σαν ηφαίστειο, όταν βλέπετε, ακούτε ή διαβάζετε για περιστατικά όπως τα παραπάνω.

Eνας από τους λόγους που τραβιέμαι στα βουνά και τα δάση είναι για να μην βλέπω ανθρώπους. Όταν όμως βρεθεί κάποιος μπροστά μου που χρειάζεται βοήθεια και εκείνη τη στιγμή είμαι ο μόνος που μπορώ να του την προσφέρω, όχι, δεν μπορώ να αδιαφορήσω. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ αλλά έπειτα θα φύγω χωρίς να του πω ούτε το όνομά μου.

Ας μην κακολογούμε εντελώς αυτούς που λένε ότι είναι μισάνθρωποι. Δεν έχουν και τόσο άδικο.

Και για μην παρεξηγηθώ σε καμία περίπτωση δεν πάω να υπερασπίσω κάτι άλλους εδώ που μίλησαν για το ίδιο θέμα και ανέπτυξαν τις ακραίες απόψεις τους.

Αλλά επειδή ο γραπτός λόγος είναι πανεύκολα παρεξηγήσιμος και πως αυτά που γράφω θα παρεξηγηθούν προτού καν συζητηθούν, μου αρκεί ότι πολλοί μέσα από’ δω με γνωρίζουν και προσωπικά και καταλαβαίνουν το ύφος μου.

Ευχαριστώ.

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

ImperatorΜέλος
08/11/2006, 00:55:46
Απλά δεν έχεις καταλάβει το μήνυμα του Ιησού. Καληνύχτα...
08/11/2006, 01:47:09
Η μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλα αυτά που είπε ο Ιησούς. Δεν έχει σημασία αν είναι υπαρκτός για σένα, σημασία έχει αν συμφωνείς με αυτά που κυρήττει.Για μένα η βοήθεια που θα δώσεις στον συνάνθρωπο σου είναι έκφραση αγάπης Νταβέλη,όχι συμπάθεια.Η αγάπη μας παρακινεί, όχι η συμπάθεια.Τους αμάχους του πολέμου τους συμπαθούμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτε για αυτούς.Αν τους αγαπούσαμε όμως, θα τους βοηθούσαμε...
Deghar AdharkΜέλος
08/11/2006, 10:23:47
Χαιρε Νταβελη!

quote:
Το «αγαπάτε αλλήλους» είναι αναμφίβολα η πιο διαφημισμένη ρήση του (ιστορικά ανύπαρκτου) Ιησού. Οι χριστιανοί διατυμπανίζουν πως ο Ιησούς ήταν αυτός που έφερε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον κόσμο, (!!!) μέσα από τους λόγους του, την Αγάπη.
Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι, διότι το περιβόητο «αγαπάτε αλλήλους» δεν αφορούσε σε όλους τους ανθρώπους αλλά το «είπε» ο Ιησούς μεταξύ των μαθητών του :

«Εντολή νέα σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας».
(«Κατά Ιωάννην», ιγ 34 – 35).

πολλα στα ευαγγελια ειναι περιεργα,αυτο ειναι αληθεια.δεν ξερω πρεπει να το εχω ξαναπει αλλα η φραση
"μην κρινετε για να μην κριθιτε" ειναι για εμενα λαθος.φυσικα δεν γνωριζω τι μπορει να εννοουσε ο Χριστος.

quote:
Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι που δηλώνουν πως ο άνθρωπος είναι το χείριστο ον της Φύσης και το μισούν θανάσιμα. Οι λεγόμενοι μισάνθρωποι. Αυτοί όμως άραγε, τον εαυτό τους τον μισούν; Γιατί κι’ αυτοί άνθρωποι είναι. Γιατί δεν μας λένε τι νιώθουν για τον ίδιο τους τον εαυτό;
Κατά βάθος όμως, οι μισάνθρωποι έχουν δίκιο όταν λένε ότι ο άνθρωπος είναι ο «καρκίνος» του πλανήτη. Θα συμφωνήσω απόλυτα πως δεν υπάρχει πιο αιμοχαρές, κακόβουλο, διαστρεμμένο και σιχαμένο ον από τον ίδιο τον άνθρωπο. Πολλές φορές ζει εις βάρος της Φύσης και των άλλων ανθρώπων. Με μια διαφορά όμως. Ο άνθρωπος κατήντησε, δεν γεννήθηκε έτσι. Μια ματιά στα τέσσερα ησιόδεια γένη (όπου και ο σταδιακός ξεπεσμός του ανθρώπου) θα μας πείσει.
Υπάρχουν περιπτώσεις (βλ. αρχαίοι Έλληνες), που λες «τι μεγαλειώδες όν ο άνθρωπος»! Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, δυστυχώς πολύ περισσότερες από τις προηγούμενες, που λες «καλύτερα, να μην υπήρχε άνθρωπος καν».

Πολλές φορές αναρωτήθηκα:

Είμαι τρελός που ευχαρίστως θα πλήρωνα δέκα αράπηδες να «πηδάνε» μέρα - νύχτα κάποιον που βιάζει ή χτυπάει γυναίκες και μικρά παιδιά ή είναι κτηνοβάτης ;
Είμαι τρελός που ευχαρίστως θα άδειαζα μια ολόκληρη χωματερή στο σπίτι κάποιου που πετάει μπάζα και σκουπίδια στα βουνά και τις θάλασσες;
Είμαι τρελός που θα ήθελα να παλουκώσουν πάνω στο σύμβολο της πίστης τους, αυτούς που κηρύττουν «ιερούς» πολέμους και που στο όνομα ενός ασιατικού ψευτοθεού αφανίζουν λαούς ολόκληρους;

δεν ξερω αν κατεντησε η ηταν ετσι απο την αρχη,αλλα ο ανθρωπος ειναι οντοτητα που κινητε μεσα σε κυκλους βιας.του αρεσει να διμιουργει,να καταστρεφει,να εξερευνει,τον ενδιαφερει η υστεροφημια και το χρημα.ειναι σαν υιος.

quote:

συμφωνω,αλλα με οχι τοσο επιπονη τιμωρια

quote:

καλα εδω δεν θα προλαβαινες να κανεις τιποτα,διοτι με το συγκεκριμενο θεμα εχω κολλημα.ουτε αραπηδες χρειαζοντε οτε τιποτα.ενα strap-on και δενεις επανω ενα μαχαιρι.

quote:

συμφωνω,αλλα δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα τα γεγονοτα ειναι ατυχηματα.

quote:

κοιτα,αυτο δεν ειναι τελειως απαραδεκτο.παιζει ρολο τι πεταει,ποση ποσοτητα πεταει,και που το πεταει.για τα μπαζα λεω,σχετικα με τα σκουπιδια σιγουρα για αυτο υπαρχουν οι καδοι.

quote:

κοιτα,εδω διαφωνω.πολλοι ανθρωποι πιστευουν πολυ στην χριστιανικη θρησκεια.κατα την αποψη μου καλα κανουν.ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι επιλεξει.
ειναι τελειως λαθος ομως,να καταδικαζεις ετσι μια παγκοσμιου φημης θρησκεια διοτι δειχνεις και ασεβεια προς ολους αυτους που πεθαναν υπηρετοντας την {μοναχοι κ.α},απλως και μονο επειδη ειχε ενα μελανο σημειο στην ιστορια.

quote:
Απλά δεν έχεις καταλάβει το μήνυμα του Ιησού. Καληνύχτα...

γιατι,το εχει καταλαβει πραγματικα κανεις ?
εγω πιστευω οτι οταν ο Χριστος ηρθε στην γη,μαλλον υπερτιμησε την νοημοσυνη μας.γιατι δεν αφησε ενα κειμενο,κατι που να αποδυκνυει και να εξηγει την θεωρια αυτης της θρησκειας ?
σιγουρα θα ειχε τους λογους του,αν και δεν μπορω να τους πολυκαταλαβω

santaclaws is coming....to town!

08/11/2006, 11:46:29
O Xρηστος αφησε τον Λογο του στους 12 Αποστολους του... Αυτοι με την σειρα τους στους δικους τους Αποστολους... Δεν ειναι λογικο καπου να χαθηκε η πραγματικη ουσια και ερμηνια Των Λεγομενων Του?

Νομιζω οτι τοσους Αιωνες, ειναι αφυσικο να μην εχει γινει κατι τετοιο

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

GWGWΜέλος
08/11/2006, 12:38:27
quote:

πολλα στα ευαγγελια ειναι περιεργα,αυτο ειναι αληθεια.δεν ξερω πρεπει να το εχω ξαναπει αλλα η φραση
"μην κρινετε για να μην κριθιτε" ειναι για εμενα λαθος.φυσικα δεν γνωριζω τι μπορει να εννοουσε ο Χριστος.[/i]

αυτο που λεει εννοει, και απο μονο αυτη την φραση φαινεται το μεγαλειο και η δικαιοσυνη του..

αν καταφερεις να μη κρινεις ποτε κανεναν, δε θα σε κρινει και ο ιδιος..
μπορειτε να αντιληφθειτε το μεγαλειο του πραγματος...?
αραγε μπορει να το κανει αυτο καποιος?
να μη κρινεις ποτε..κανεναν..καμια αποψη..κανενα θεμα..

οσο αφορα το αγαπατε αλληλους, πιστευω οτι μπορει να επιτευχθει..
παντα υπαρχει τροπος..θελει ομως κοπο, πιστη και επιμονη..
και ακομη και αν δεν υπαρχει θεος (λεμε τωρα), ακομη και αν δεν παμε στον παραδεισο, τουλαχιστον θα εχουμε γινει καλοι ανθρωποι..δεν ειναι και λιγο αυτο..

το θεμα μας ομως ειναι η μισανθρωπια νομιζω , και διαφωνω με τον ntaveli.
ολα αυτα που συμβαινουν δεν μπορουμε να τα αποδοσουμε στην μισανθρωπια..πολλα λεμε πανω στα νευρα μας, και πανω στην οργη μας, οταν μας πνιγει το δικιο..αυτο δε σημαινει οτι τα κανουμε κιολλας..

η μισανθρωπια ειναι πολυ βαρια κουβεντα, και οπως ειπα και σε αλλο ποστ, ο μισανθρωπος ειναι ενας αρρωστος ανθρωπος, με ψυχολογικα προβληματα, που θα επρεπε να αντιμετωπιστει αναλογα, στο καταλληλο περιβαλλον.

Ntavelis666Μέλος
08/11/2006, 21:18:25
IMPERATOR: «Απλά δεν έχεις καταλάβει το μήνυμα του Ιησού. Καληνύχτα...»

Μήνυμα; Ποιο μήνυμα;

Αυτό;

«Αγαπάτε τους εχθρούς σας. Αγαθοποιείτε εκείνους οίτινες σας βλάπτουσιν. Είς τον τύπτοντά σε επί την σιαγόνα πρόσφερε και την άλλην (κήρυγμα αγάπης ή ηττοπάθειας άραγε;), και από του αφαιρούντος το ιμάτιόν σου μη εμποδίσεις και τον χιτώνα». (Λουκάς, κεφ. ΣΤ 24-30)

Ή μήπως αυτό;

«πλήν τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου». (Λουκάς, κεφ. Ιθ’ 27)

[Και ο Παν. Ν. Τρεμπέλας στη δική του μετάφραση συνεχίζει με…δικά του λόγια!
«Ρίψατέ τους είς τον αιώνιον θάνατον, του οποίου προαναγγελία και προαπεικόνισις υπήρξεν η επί του Τίτου πανωλεθρία της Ιερουσαλήμ και των Ιουδαίων. («Η Καινή Διαθήκη μετά συντόμου ερμηνείας», σελ. 332).]

Διαλέχτε και πάρτε.

Το μήνυμα του Ιησού… ένα μήνυμα γραμμένο σε τέσσερα ευαγγέλια, γεμάτα κραυγαλέες αντιφάσεις όπως η παραπάνω. Από ένα κακογραμμένο βιβλίο λοιπόν, γεμάτο αντιφάσεις, ποιος είναι αυτός που μπορεί με βεβαιότητα να ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει το μήνυμα του Ιησού;

Αλλά πώς να υπάρξει μήνυμα αγάπης όταν αυτός που υποτίθεται ότι το κήρυξε δεν υπήρξε ποτέ;

«Η επιστήμη της ιστορίας διαπίστωσε οριστικά και αμετάκλητα. Ο Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ και της Μαρίας, είναι ένας μύθος. Γεννημένος μέσα στον Ιουδαϊκό περίγυρο όπου οι ταξικοί αγώνες δεν είχαν άλλο μανδύα εκτός απ’ τον θρησκευτικό, διογκώθηκε μέχρι τον ουρανό απ’ τον οποίο και κατέβηκε σαν Χριστός γιος του Θεού, πατέρας του εαυτού του».

Άποψη, την οποία αποδεικνύει με αμέτρητα επιχειρήματα ο Θωμάς Μάρας στο βιβλίο του «Οι αντιφάσεις της Καινής Διαθήκης» εκδ. Σμυρνιώτη, 1978). Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Καλή νύχτα και σε σένα Imperator.

ITALOS: «Η μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλα αυτά που είπε ο Ιησούς».

Τα έχω διαβάσει. Μέχρι πρίν δέκα χρόνια ήμουν χριστιανός. Ευτυχώς κατάλαβα, αν και αργά, ότι ο χριστιανικός τρόπος σκέψης, δεν έχει καμία σχέση με τον ελληνικό. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος, ποιος απ’ τους δύο είναι αυτός που κυριολεκτικά «μαυρίζει» την ανθρώπινη ψυχή και την καταντάει σαν το ράσο του παπά.

ITALOS: «Δεν έχει σημασία αν είναι υπαρκτός για σένα, σημασία έχει αν συμφωνείς με αυτά που κυρήττει.»

Είναι ανύπαρκτος και αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί πώς να συμφωνήσεις με το κήρυγμα κάποιου που ποτέ δεν υπήρξε; Και εδώ που τα λέμε, δεν «είπε» και τίποτα πρωτότυπο. Τον πρόλαβαν άλλοι που τα είπαν καλύτερα απ’ αυτόν και που φυσικά…υπήρξαν!

ITALOS: «Για μένα η βοήθεια που θα δώσεις στον συνάνθρωπο σου είναι έκφραση αγάπης Νταβέλη,όχι συμπάθεια. Η αγάπη μας παρακινεί, όχι η συμπάθεια. Τους αμάχους του πολέμου τους συμπαθούμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτε για αυτούς. Αν τους αγαπούσαμε όμως, θα τους βοηθούσαμε...»

Δηλαδή φίλε Ιταλέ, αγαπάμε επιλεκτικά.
Σύμφωνα με αυτά που έγραψες, γιατί να μην αγαπούσαμε και τους αμάχους του πολέμου; Δεν αξίζουν όπως ο συνάνθρωπός μας όπως λες, τη βοήθειά μας; Σωστά όμως λες ότι δεν τους βοηθάμε και ξέρεις γιατί; Γιατί μας «πέφτουν» λίγο μακριά. Έτσι, κατά συνθήκη, τους συμπαθούμε όπως λες. Ενώ αυτό που λέμε «συνάνθρωπος» μπορεί να είναι ο γείτονάς μας, κάποιος άγνωστος που θα βρεθεί μπροστά μας, τέλος πάντων κάποιος που θα μπορούμε άμεσα, αν είναι στο χέρι μας να τον βοηθήσουμε. Νομίζω πως εδώ δεν τίθεται θέμα αγάπης, αλλά συμπάθειας και… απόστασης…

Γειά σου ορε Ντέγκαρ! Χαίρομαι που σε βλέπω.

«συμφωνω,αλλα με οχι τοσο επιπονη τιμωρια»

Το μαρτύριο των ζώων είναι χειρότερο.

«καλα εδω δεν θα προλαβαινες να κανεις τιποτα,διοτι με το συγκεκριμενο θεμα εχω κολλημα.ουτε αραπηδες χρειαζοντε οτε τιποτα.ενα strap-on και δενεις επανω ενα μαχαιρι.»

Πανάθεμά σε δεν το’ χα σκεφτεί!!! Είσαι σκέτη έμπνευση!

«συμφωνω,αλλα δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα τα γεγονοτα ειναι ατυχηματα».

Αδελφέ, ζήτημα αν οι τρεις στις δέκα πυρκαγιές στα δάση είναι από αμέλεια. Δεν είναι μόνο οι οικοπεδοφάγοι ξέρεις. Βάζει το χεράκι της και η Εκκλησία… Ειδικά στην Πεντέλη τα παραδείγματα είναι πάαααρα πολλά.

«κοιτα,αυτο δεν ειναι τελειως απαραδεκτο.παιζει ρολο τι πεταει,ποση ποσοτητα πεταει,και που το πεταει.για τα μπαζα λεω,σχετικα με τα σκουπιδια σιγουρα για αυτο υπαρχουν οι καδοι.»

Είτε πετάς μια γόπα τσιγάρου, είτε πετάς μπάζα οικοδομής, είναι ΑΣΕΒΕΙΑ και ΥΒΡΙΣ απέναντι στη Φύση. Αυτή είναι ο Θεός, η Αρχή των πάντων, Θεών και θνητών. Οι αρχαίοι λαοί την λάτρευαν. Εμείς τη βιάζουμε. Γιατί; Γιατί είμαστε «η Κορωνίς της Δημιουργίας» μας λένε οι χριστιανοί διδάσκαλοι, γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα να «γα***σουμε» όλο τον πλανήτη προς όφελός μας. Όπως και γίνεται…

«ειναι τελειως λαθος ομως,να καταδικαζεις ετσι μια παγκοσμιου φημης θρησκεια διοτι δειχνεις και ασεβεια προς ολους αυτους που πεθαναν υπηρετοντας την {μοναχοι κ.α},απλως και μονο επειδη ειχε ενα μελανο σημειο στην ιστορια.»

Πες μου ένα λόγο για να δείξω σεβασμό. Και σεβασμό σε ποιους ρε συ Ντέγκαρ; Στους φονιάδες των Ελλήνων και του Ελληνικού Πολιτισμού; Βέβαια, δεν ήταν μόνο οι Έλληνες που δεινοπάθησαν από τη νέα θρησκεία. Αλλά οι εκπρόσωποί του χριστιανισμού, τους Έλληνες είχαν περισσότερο άχτι όπως αποδεικνύει η ίδια η Ιστορία.

PREDATOR: «O Xρηστος αφησε τον Λογο του στους 12 Αποστολους του... Αυτοι με την σειρα τους στους δικους τους Αποστολους... Δεν ειναι λογικο καπου να χαθηκε η πραγματικη ουσια και ερμηνια Των Λεγομενων Του?»

Δεν θα έλεγα ότι είναι λογικό, από τη στιγμή που υποτίθεται πως οι απόστολοι ήταν άνθρωποι φωτισμένοι από τον ίδιο το θεό! Ο λόγος του θεού θα έπρεπε (λογικά) να παραμείνει αναλλοίωτος.

GWGW: «αυτο που λεει εννοει, και απο μονο αυτη την φραση φαινεται το μεγαλειο και η δικαιοσυνη του..
αν καταφερεις να μη κρινεις ποτε κανεναν, δε θα σε κρινει και ο ιδιος..
μπορειτε να αντιληφθειτε το μεγαλειο του πραγματος...?
αραγε μπορει να το κανει αυτο καποιος?
να μη κρινεις ποτε..κανεναν..καμια αποψη..κανενα θεμα..»

Δηλαδή να είμαστε άβουλα όντα;
Και γιατί να μην κρίνεις βρε Γωγώ; Και γιατί να μην κριθείς;
Δηλαδή θα έκρινες αλλά δεν το κάνεις για να μην κριθείς; Φοβάσαι να κριθείς; Γιατί; Πρόσεξε, δεν το πάω σε «μεταφυσικό» επίπεδο. Όπως έχεις ΚΑΘΕ δικαίωμα να κρίνεις π.χ εμένα, έτσι έχω και’ γω. Αν λέω μαλακίες για ένα θέμα, θα μου πεις «Νταβέλη, αυτά που λες για το τάδε, είναι μαλακίες». Γιατί να μην το πείς; Ποιος σου στερεί το δικαίωμα; Εγώ σίγουρα όχι. Αρκεί όμως να έχεις αναπτύξει την επιχειρηματολογία σου.
Αγαπητή Γωγώ, η κρίση, η αμφισβήτηση, η έρευνα, αποτελούν στοιχεία της αρχαίας ελληνικής ( = ορθολογιστικής) σκέψης. Τα «μεταφυσικά» σκουπίδια της Ανατολής, ποτέ δεν χώρεσαν σ’ αυτή.

GWGW: «και ακομη και αν δεν υπαρχει θεος (λεμε τωρα), ακομη και αν δεν παμε στον παραδεισο, τουλαχιστον θα εχουμε γινει καλοι ανθρωποι..δεν ειναι και λιγο αυτο..»
Με άλλα λόγια, ζήσε για να κάνεις το καλό, επειδή το νιώθεις που το κάνεις και μην σε νοιάζουν οι μεταθανάτιες ανταμοιβές. Γειά σου ορε Γωγώ!

GWGW: «το θεμα μας ομως ειναι η μισανθρωπια νομιζω»

Επιστροφή.

GWGW: «πολλα λεμε πανω στα νευρα μας, και πανω στην οργη μας, οταν μας πνιγει το δικιο..αυτο δε σημαινει οτι τα κανουμε κιολλας..»

Δεν υπήρξε ποτέ η ευκαιρία.

GWGW: «η μισανθρωπια ειναι πολυ βαρια κουβεντα»

Όπως και το να λες ότι αγαπάς κάποιον. Πρέπει να είσαι ικανός να φτάσεις στο σημείο να πεθαίνεις γι’ αυτόν. Αν όχι, τότε…απλά τον συμπαθείς… γνώμη μου έτσι;

ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

Brie BoyΜέλος
08/11/2006, 21:58:38

Τι κάνεις ορέ Λήσταρχε;

Δεν νομίζω πως μισάνθρωπος είναι απαραίτητα ο ακοινώνητος, ή αυτός που έχει τάσεις φυγής ή απομόνωσης. Ούτε πιστεύω ότι πρέπει να αποκλείουμε ότι ο μισάνθρωπος θα αγαπάει όντως κάποιους ανθρώπους. Μάλιστα βλέποντας πολλούς που δηλώνουν μισάνθρωποι να ασχολούνται διαρκώς με την κατάντια του ανθρώπου και να λυπούνται γι' αυτήν, τείνω να πιστέψω το ακριβώς αντίθετο: Ότι αγαπούν υπερβολικά τους ανθρώπους.

Όσο και να ψάξουμε δύσκολα θα εντοπίσουμε κάποιον να μην αγαπάει τουλάχιστον ένα άτομο. Η διαφορά του μισάνθρωπου είναι πως αντιλαμβάνεται την ματαιότητα και των ανθρώπινων σχέσεων, και της αγάπης και της φιλίας, και όλων των κοινωνικών συναναστροφών.

Σε αυτό δεν βρίσκω τίποτα κακό.

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πως όλοι θα έπρεπε να ήμασταν κάπως έτσι.

09/11/2006, 12:46:56
Mπορει φιλε Νταβελη στους ιδιους τους 12 Αποστολους να μην αλλοιωθηκε καθολου ο Λογος του Θεου... αλλα βλεπουμε στην Καινη Διαθηκη, διαφορες παραλαγες... οπως επισης... μεσα απο πολλες μεταδωσεις των λογων, αποκλειεται να παραμεινουν αυτουσιοι! Σιγουρα καποια αποσπασματα λοιπουν!

Αλλα αυτο πως μπορει να συνδεθει με την μισανθρωπια?

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Edited by - PREDATOR on 09/11/2006 12:49:14

angiΜέλος
10/11/2006, 01:06:55
Μισανθρωπος γινεται μονο αυτος που εχει πολυ βαθεια συναισθηματα και ως επι των πλειστων πληγωνεται ευκολα...απο τους ανθρωπους...
Εαν εχει και ενα βεβαρημενο οικογενειακο ιστορικο και κληρονομικες καταβολες που τον κανουν απαισιοδοξο, τοτε τα πραγματα χειροτερευουν (βασικα απο εκει ξεκινουν ολα)...
Προσπαθωντας να αμυνθει δημιουργει τετοιου ειδους προστατευτικες αντιδρασεις...
Εδω ειναι απαραιτητο το κοψιμο του ομφαλιου λωρου...

10/11/2006, 03:32:07

quote:

angi

Μισανθρωπος γινεται μονο αυτος που εχει πολυ βαθεια συναισθηματα και ως επι των πλειστων πληγωνεται ευκολα...απο τους ανθρωπους...
Εαν εχει και ενα βεβαρημενο οικογενειακο ιστορικο και κληρονομικες καταβολες που τον κανουν απαισιοδοξο, τοτε τα πραγματα χειροτερευουν (βασικα απο εκει ξεκινουν ολα)...
Προσπαθωντας να αμυνθει δημιουργει τετοιου ειδους προστατευτικες αντιδρασεις...

Εδω ειναι απαραιτητο το κοψιμο του ομφαλιου λωρου...

σωστη!

σωστοτατη!

προσωπικα εχω πει οτι "σιχαθηκα το ανθρωπινο ειδος, αλλά βοηθω τον καθε ανθρωπο που θα βρεθει μπροστα μου"...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

starflowerΜέλος
10/11/2006, 17:24:41
Εάν μιλώ την γλώσσα των ανθρώπων και των αγγέλων,
αλλά δεν έχω αγάπην, έγινα χαλκός που δίνει ήχους ή κύμβαλον
που βγάζει κρότους. Και εαν έχω χάρισμα προφητείας και
γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη την γνώσιν, και εαν έχω
όλην την πίστιν, ώστε να μεταθέτω βουνά,αλλά δεν έχω αγάπην,
δεν είμαι τίποτε. Και εαν μοιράσω σε ελεημοσύνες όλην μου
την περιουσίαν, και εαν παραδώσω το σώμα μου δια να καή,
αλλά δεν έχω αγάπην, καμμιάν ωφέλειαν δεν έχω. Η αγάπη
είναι μακρόθυμη, είναι γεμάτο από ευμένειαν, η αγάπη δεν
είναι ζυλότυπη, η αγάπη δεν καυχάται, δεν είναι υπερήφανη,
δεν κάνει ασχημίες, δεν ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται,
δεν λογαριάζει το κακόν, δεν χαίρει δια το κακόν, αλλά συγχαίρει
εις την αλήθειαν, όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, ελπίζει
για το κάθε τι, υπομένει το κάθε τι. Η αγάπη ποτέ δεν θα
παύσει να υπάρχη. Εαν είναι προφητείαι, θα καταργηθούν.
Εαν είναι γλώσσαι, θα παύσουν. Εαν είναι γνώσις, θα καταργηθή.
Διότι μερικήν γνώσιν έχομεν και μερικήν προφητείαν. Αλλά
όταν έλθην το τέλειον, τότε το μερικόν θα καταργηθή.

απο την βιβλο...

when the starflower bloom in the forest's arcane night
then you better turn away
Ntavelis666Μέλος
20/11/2006, 07:25:57
Συμφωνώ απόλυτα με Brie Boy και Angi.
Σκοπός μου ήταν να εξηγήσω ότι ο όρος «μισανθρωπία» είναι αρκετά παρεξηγημένος αλλά οι ανωτέρω δεσποινίδες με πρόλαβαν.

Και ο Johnnie ολοκλήρωσε άψογα.

Όσο για το βιβλικό απόσπασμα (δείγμα υψηλής εβραϊκής φιλοσοφίας) που παραθέτει ο Starflower, το βρίσκω λίγο αστείο γιατί βρίσκεται σε ένα υποτιθέμενο «ιερό» βιβλίο που μόνο πράξεις αγάπης και ήθους δεν έχει να παρουσιάσει.

ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

GWGWΜέλος
20/11/2006, 09:52:05
πολυ ωραια αυτα που λετε ΟΜΩΣ
συμφωνα με ενα πολυ γνωστο λεξικο σημαινει

μισάνθρωπος -η -ο [misánθropos] E5 : συνήθ. ως ουσ., για πρόσωπο που αισθάνεται μίσος για όλους τους ανθρώπους με συνέπεια να αποφεύγει τις κοινωνικές σχέσεις. [λόγ. < αρχ. μισάνθρωπος]

fantomas3004Μέλος
20/11/2006, 18:26:06
quote:
προσωπικα εχω πει οτι "σιχαθηκα το ανθρωπινο ειδος, αλλά βοηθω τον καθε ανθρωπο που θα βρεθει μπροστα μου"...

Και εγώ το ίδιο

quote:
μισάνθρωπος -η -ο [misánθropos] E5 : συνήθ. ως ουσ., για πρόσωπο που αισθάνεται μίσος για όλους τους ανθρώπους με συνέπεια να αποφεύγει τις κοινωνικές σχέσεις. [λόγ. < αρχ. μισάνθρωπος]

Είναι γιατί δέν έχει βρεί τον κατάλληλο άνθρωπο που θα τον βοηθήσει να το ξεπεράσει.