ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι είναι αλήθεια ο Χριστιανισμός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τι είναι αλήθεια ο Χριστιανισμός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Richter30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
RichterΜέλος
06/12/2008, 08:32:47
quote:
εγώ όμως σας λέω ότι όποιος προσηλώνει το βλέμμα του σε μια γυναίκα ώστε να αναπτύξει πόθο για αυτήν έχει ήδη μοιχεύσει μαζί της στην καρδιά του".
Πρέπει να καταλάβετε κάτι... Όταν ερωτέυεσαι κάποια γυναίκα στην ουσία ερωτέυεσαι τον εαυτό σου... Δηλαδή πάλι "ταίζεις" τον εγωισμό σου..
Ο άνθρωπος σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι ένα "ων που παράγει επιθυμίες".. Είναι δύσκολο σχεδόν ακατόρθωτο να μήν έχεις ανάγκη την αγάπη απο τον συνανθρωπό σου...!
Απο την φύση του ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ων πάλι σύμφωνα με τον Αριστοτέλη... Όταν συναναστρέφεσαι με τους συνανθρώπους σου στην ουσία παίρνεις και δίνεις αγάπη.. Για αυτό ο αριστοτέλης λέει αν δεν είσαι κοινωνικός είσαι θεός η θηρίο...
Βέβαια ο Μέγα Αριστοτέλης εννούσε με την λέξη "Θεός" ότι έχεις ξεφύγει σε άλλα ανώτερα επίπεδα!!

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

RichterΜέλος
06/12/2008, 08:36:49
quote:
Ένα είδος αυτοθυσιαστικής αγάπης που ξεπερνάει τον εγωισμό και το προσωπικό συμφέρον. Δίδαξε τους μαθητές του, "να αγαπάτε και τους εχθρούς σας και να προσεύχεστε για τις ψυχές τους".
Αν το δίδαξε αυτό ο Χριστός ήταν λαοπλάνος για μένα... Κάπου αποσκοπούσε..

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

RichterΜέλος
06/12/2008, 08:55:21
Kάποιοι λένε μάλιστα οτί αυτό είναι και το προπατορικό αμάρτημα...!!! Και μένα με βρίσκουν σύμφωνο..!!

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

Michael DesignΜέλος
06/12/2008, 09:09:59
quote:

quote:
Ένα είδος αυτοθυσιαστικής αγάπης που ξεπερνάει τον εγωισμό και το προσωπικό συμφέρον. Δίδαξε τους μαθητές του, "να αγαπάτε και τους εχθρούς σας και να προσεύχεστε για τις ψυχές τους".
Αν το δίδαξε αυτό ο Χριστός ήταν λαοπλάνος για μένα... Κάπου αποσκοπούσε..

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

Σαφώς και αποσκοπούσε κάπου αγαπητέ.....

"Πρέπει πάντα να συγχωρείς τους εχθρούς σου. Τίποτα δεν τους εκνευρίζει περισσότερο."
...Κάποιου

06/12/2008, 09:25:53
quote:
"Πρέπει πάντα να συγχωρείς τους εχθρούς σου. Τίποτα δεν τους εκνευρίζει περισσότερο."

Και γιατί ο Ιησούς να ήθελε να εκνευρίζονται οι εχθροί μας ;;;

Michael DesignΜέλος
06/12/2008, 09:40:18
quote:

quote:

Και γιατί ο Ιησούς να ήθελε να εκνευρίζονται οι εχθροί μας ;;;

Πέρα από την πλάκα, αυτός ήταν ο δικός του τρόπος λειτουργίας, ριζοσπαστικός για την ανθρώπινη σκέψη και αυτό δίδαξε. Νίκα το κακό με το καλό.
06/12/2008, 09:54:27
Μισό, μισό, μισό ... κατ' αρχήν, δεν κάνω πλάκα. Εγώ ρωτάω > γιατί ο Ιησούς να ήθελε να εκνευρίζονται οι εχθροί μας ;;; Γιατί να θέλει ο οποιοσδήποτε δηλ. να εκνευρίσει τον εχθρό του ;;;

Sorry ... αλλά αυτό δεν είναι καθόλου έξυπνο - κάτι τέτοιο, ένας μεγαλύτερος εκνευρισμός του εχθρού δεν θα οδηγούσε σε ειρηνικές καταστάσεις - και είπαμε πως ο Ιησούς ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Δηλ. έτσι και εγώ συγχωρέσω τον εχθρό μου και αυτός εκνευριστεί περισσότερο με αυτήν την πράξη μου, δεν καταφέρνω τίποτε. Μεγαλώνω τον εκνευρισμό του. Κι άμα τον ξανα-συγχωρήσω, δηλ. τον ξανα-εκνευρίσω τότε, μπορεί να πλακωθούμε και στο ξύλο.

Το ολοκληρωμένο νόημα της φράσης του Ιησού είναι > Nα αγαπάτε και τους εχθρούς σας και να προσεύχεστε για τις ψυχές τους, όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο τους εκνευρίζετε, όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο νικάτε το κακό [ένας εχθρός δεν σημαίνει πως είναι σώνει και ντε κακός] με το καλό, αλλά γιατί ....

οι εχθρόι σας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εχθροί σας.
Οι εχθροί σας είναι οι φίλοι σας που έγιναν εχθροί σας.

Αυτό λέει ο Ιησούς. Αυτός είναι ο Λόγος Του.ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ. ΟΛΗ του η διδασκαλία, αυτή δηλ. η μυστηριώδης και ιδιαίτερη αγάπη στην οποία αναφέρεται είναι στην ουσία ένα θέμα ΟΠΤΙΚΗΣ. (Ο Ιησούς έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στους τυφλούς, αν το έχετε παρατηρήσει, μιλάει πολύ συχνά για αυτούς που δεν βλέπουν, για τυφλούς, για φως, για τέτοια πράγματα). Μην βλέπεις λοιπόν τους εχθρούς σου, ως ΕΧΘΡΟΥΣ σου. Γιατί οι εχθροί σου - αυτοί δηλ. που ΤΩΡΑ εσύ βλέπεις ως εχθρούς σου - , ήταν παλιότερα ΦΙΛΟΙ σου που ΕΓΙΝΑΝ εχθροί σου. Αν μπορέσεις να δεις τον εχθρό ως φίλο, τότε ... κέρδισες "την βασιλεία των Ουρανών".

Γιατί ο εχθρός είναι φίλος και ο φίλος είναι εχθρός.

Αυτό είναι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, τα οποία συμπίπτουν σε ΈΝΑ σημείο. Εχθρός και φίλος, ένα και το αυτό. Καλό και κακό, ένα και το αυτό.

Ένας εχθρός δεν σημαίνει πως είναι κακός άνθρωπος, πως αντιπροσωπεύει το κακό. Εμείς το βλέπουμε έτσι. Και τώρα κάποιος θα ρωτήσει > Μα, πως είναι δυνατόν αυτός ο οποίος ήταν φίλος μου παλιά, να έγινε τώρα εχθρός μου ; Η απάντηση είναι πως ΕΣΥ τον έχεις κάνει. ΕΣΥ τον έκανες εχθρό σου. Γι' αυτό λέω πως ο Ιησούς δεν διδάσκει Αγάπη, διδάσκει Συνειδητότητα.

Και θα δούμε - αν συνεχιστεί αυτό εδώ το θέμα και εξετάσουμε κι άλλες φράσεις του Ιησού - πως όλες αυτές οι φράσεις του, επιστρέφουν σε αυτό εδώ το σημείο.

Edited by - zip on 06/12/2008 11:04:13

06/12/2008, 10:17:27
Καλή σου μέρα αγαπητέ zip καιεπειδή οτ εκίνησες με το
άν γράφω quotes ή όχι, που δεν το καταλαβαίνω, που κολλάει,
γιατί ή κάνουμε διάλογο ή κάποιος εδώ μέσα νομίζεις ότι ελέγχει
τον άλλο.. Κι αυτό είναι τουλάχιστον ανόητο, αφού, δεν υπήρξε ποτέ
τέτοιο ενδεχόμενο... Ο χριστιανισμός είναι αυτό που ειναι, η θρησκεία του
ανθρώπου και της αγάπης. βάζω τον άνθρωπο πρώτο, γιατί όλα γι αυτόν έγιναν
και ο άνθρωπος έφτασε να πιστεύει ότι έγινε αυτός για τους άλλους....
Ο χριστιανισμός, λοιπόν, αποδίδει στον άνθρωπο ότι του έχει δοθεί και τον
καλεί να επιστρέψεισε αυτό που ήταν, δλδ, ένα πλάσμα του Θεού, υπο χάρην Θεού,
που θα πορευτεί προς την αιώνια ζωή που είναι και η πραγματική ζωή,εν
αντιθέσει με αυτήν την πρόσκαιρη και μάταια... Πρέπει να δώσουμε στον εαυτό
μας αυτό που του ανήκει, την πραγματική του θέση στον κόσμο κι αυτό μόνο ο
χριστιανισμός μπορεί να το φέρει, όταν γίνει η δευτέρα παρουσία του Κυρίου
Ιησού Χριστού,που στα χρόνια της ζούμε...
Αυτά φίλε,zip, δεν είναι το θέμα πως θέλεις να τα ακούσεις εσύ κι αν σε καλύπτουν,
γιατί μιλάω για μένα και αυτό το δικαίωμα, το έχω, όπως εσύ που τόσο αεράτα,μπήκες
σαν δάσκαλος σε μαθητούδια...
Κουλάρισε, λίγο, ρε δικέ μου... Δεν γυρίζουμε ταινία, διάλογο κάνουμε...
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια και παιδιά του Θεού, η πορεια που είναι προορισμένη
απο τον Θεό, δεν ανακόπτεται.Κι αυτο είναι η σωτηρία του ανθρώπου απο τα πάθη
και την σάρκα, όπως και η επιστροφή ενός ασώτου, η εύρεσις ενός χαμένου προβάτου,
πολλών πολλών χαμένων προβάτων.... Εσύ χωρίζεις φίλε μου τους ανθρώπους όχι εγώ...
Εγώ ξέρω ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να σωθούν, εσύ θέλεις να σωθούν όλοι;
Για να καταλάβεις κι αυτό με την ιδιαίτερη αγάπη....
Και σε παρακαλώ,μη το γυρίσεις στο "δεν καταλαβαινω τι λές", κλπ, αν μπορείς συζήτα....
Michael DesignΜέλος
06/12/2008, 10:28:35
zip δεν διαφωνώ καθόλου με όσα είπες τώρα, αλλά μάλλον δεν έγινα εγώ κατανοητός. Το ρητό που παρέθεσα - Πρέπει πάντα να συγχωρείς τους εχθρούς σου. Τίποτα δεν τους εκνευρίζει περισσότερο. – δεν είναι του Ιησού. Είναι μια εκδοχή κάποιου για τον λόγο που θα πρέπει να συγχωρούμε. Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι αυτό ήταν και το σκεπτικό του Ιησού. Παρέθεσα αυτό το ρητό ως μια χιουμοριστική απάντηση σε αυτό που είπε ο Richter.
06/12/2008, 10:50:56
quote:
Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι αυτό ήταν και το σκεπτικό του Ιησού.

Michael Design

Έτσι όπως το λες παρακάτω ...

quote:
Σαφώς και αποσκοπούσε κάπου αγαπητέ.....

...Κάποιου

Michael Design

αυτό δείχνει, το ότι δηλ. αυτό ήταν το σκεπτικό του Ιησού γιατί παρακάτω λες

quote:
αυτός ήταν ο δικός του τρόπος λειτουργίας, ριζοσπαστικός για την ανθρώπινη σκέψη και αυτό δίδαξε.

Michael Design

ΟΚ όμως, αν το είπες έτσι ως χιουμοριστική απάντηση στον Richter, ok, κανένα πρόβλημα ...

υ.γ trexagireve,είναι φως φανάρι πως ζεις σε έναν δικό σου κόσμο. Δεν θα κάνω καν απόπειρα να προσπαθήσω να καταλάβω αυτά που λες, δεν με ενδιαφέρουν, οk λοιπόν, καλημέρα, να 'σαι καλά και καλά να περνάς στον κόσμο σου. Απλώς σου ξαναλέω πως σ' αυτό το θέμα δεν εξετάζουμε την θρησκεία σου και το τι λέει ο παπάς της ενορίας σου. Εξετάζουμε την διδασκαλία. Εσύ πάλι έρχεσαι και λες το ίδιο πράγμα > "Ο χριστιανισμός είναι αυτό που ειναι, η θρησκεία του ανθρώπου και της αγάπης." E, τώρα, μπορούμε να κουβεντιάσουμε δηλ. ; Άμα σε ρωτήσω τι είναι θρησκεία, ξέ'ς να μου πεις ; Άντε ... πες μας ... τι είναι θρησκεία ;

Edited by - zip on 06/12/2008 11:22:58