ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι δερβίσηδες - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Οι δερβίσηδες - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

jonniebegood60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
wendigoΜέλος
08/10/2005, 00:15:11
Κάτι όμορφο μυρίζει εδώ. Νά'ναι το τσάϊ;

"Μεγάλωσες μες στα παρτέρια,
κι έμαθες στο πάρκο με τα περιστέρια.
Με τον αλήτη πού'μπλεξες τι γύρευες;
Αφρόψαρο στα φουσκονέρια"

No Method, No Guru, No Teacher

09/10/2005, 01:41:04

.

φρεσκοκομμενες τρυφερες κορυφες απο αγριο τσαϊ, απο αγρο υποδεδειγμενο απο καποιον σουφι αλχημιστη...

In The Sufis, Idries Shaw tells us there is an Arab origin for the European witches: “Who brought the witches to the West?
In the medieval form, from which most of our information derives, undoubtedly the Aniza tribe.”

Pointing to evidence like the similarities between the witches circle and the circular dance of the medieval dervishes, Arab words used in witches’ spells, and the use of hallucinogenic plants in both systems, Shaw puts forth a reasonable argument that modern witches can find at least a part of their origin in a group founded by Abu el-Atahiyya (748–828):

His circle of disciples, the Wise Ones, commemorated him in a number of ways after his death.

To signify his tribe, they adopted the goat, cognate with his tribal name (Anz, Aniza).

A torch between goat horns (“the devil” in Spain as it later became) symbolized for them the light of illumination from the intellect (head) of the “goat,” the Aniza teacher.

His wasm (tribal brand) was very much like a broad arrow, also called an eagle’s foot.

This sign, known to the witches as the goosefoot, became the mark for their places of meeting.

After Atahiyya’s death before the middle of the ninth century, tradition has it that a group from his school migrated to Spain, which had been under Arab rule for over a century at that time.

— I. Shaw, The Sufis

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

rizitisΜέλος
09/10/2005, 07:09:58
johnnie do you know malotira ?

the crete tea!

creta sufi, the best

`
LOVE !gamotintrelamou,LOVE!

zagreasΜέλος
25/10/2005, 20:37:14
<Θα μεταφρασω τωρα απο το βιβλιο 'ζωες των αγιων' του Τζαμι την περιγραφη μιας σαμα που ελαβε χωρα πριν απο επτακοσια
χρονια.

Υπηρχε καποιος δερβισης, ενας νεγρος με το ονομα Ζανκι Μπαρκιρτι, που ειχε φτασει σε τετοιο βαθμο πνευματικοτητας,
ωστε ο μυστικος χορος δεν μπορουσε να αρχισει αν δεν ερχοταν να συμμετεσχει. Μια μερα καθως γινοταν η σαμα,
καταληφθηκε απο εκσταση, και ανυψουμενος στον αερα καθησε πανω σε μια ψηλη αψιδα που βρισκοταν πανω απο τους
χορευτες. Στην καθοδο του πηδησε πανω στον Ματζουντιν αλ Μπακατ τυλιγοντας τα ποδια στον λαιμο του Σειχ,
ο οποιος παρολα αυτα συνεχισε να στροβιλιζεται στον κυκλο του χορου, αν και ηταν γερος και αδυνατος ενω ο νεγρος
ηταν ψηλος και βαρυς. Οταν τελειωσε ο χορος ο Ματζουντιν ειπε.'Δεν καταλαβαινα αν ηταν ο νεγρος η κανενα σπουργιτι
στον σβερκο μου'. Κατεβαινοντας απο τους ομους του Σειχ, ο νεγρος τον δαγκωσε στο μαγουλο τοσο δυνατα, ωστε η πληγη
δημιουργησε ουλη στο προσωπο του που διακρινοταν καθαρα. Συχνα ο Ματζουντιν συνηθιζε να λεει πως την Ημερα της Κρισης δεν θα καυχιοταν
για τιποτα,παρα μοναχαοτι εφερε το σημαδι απο τα δοντια του νεγρου στο προσωπο του.>
ΡΕΥΝΟΛΝΤ ΝΙΚΟΛΣΟΝ
(Ο μυστικοι των σουφι)

Η αντιδραση του νεγρου, μου θυμιζει εκεινο το διασημο ΚΟΑΝ
του Ζεν βουδισμου.
Ποιος ειναι ο ηχος του ενος χεριου?

Σας χαιρετω

999

27/10/2005, 11:07:41
quote:

zagreas

Στην καθοδο του πηδησε πανω στον Ματζουντιν αλ Μπακατ τυλιγοντας τα ποδια στον λαιμο του Σειχ,
ο οποιος παρολα αυτα συνεχισε να στροβιλιζεται στον κυκλο του χορου, αν και ηταν γερος και αδυνατος ενω ο νεγρος
ηταν ψηλος και βαρυς. Οταν τελειωσε ο χορος ο Ματζουντιν ειπε.'Δεν καταλαβαινα αν ηταν ο νεγρος η κανενα σπουργιτι
στον σβερκο μου'. Κατεβαινοντας απο τους ομους του Σειχ, ο νεγρος τον δαγκωσε στο μαγουλο τοσο δυνατα, ωστε η πληγη
δημιουργησε ουλη στο προσωπο του που διακρινοταν καθαρα. Συχνα ο Ματζουντιν συνηθιζε να λεει πως την Ημερα της Κρισης δεν θα καυχιοταν
για τιποτα,παρα μοναχαοτι εφερε το σημαδι απο τα δοντια του νεγρου στο προσωπο του.>

Θεια τρελλα

κι ο Ματζουντιν "εβλεπε", γι αυτο ηταν και σεϊχης

quote:

Ποιος ειναι ο ηχος του ενος χεριου?

η απαντηση δεν ειναι λεκτικη για να μεταδωθει - εφαπτεται της Θειας τρελλας

.

27/10/2005, 11:12:01
quote:

Moz

http://www.iospress.gr/mikro2005/mikro20051022.htm

και η θεια Μαλακια!

.

zagreasΜέλος
29/10/2005, 19:40:27
Kαλλημερα εσοτερικα.
Εδω τεκεσι-ραδιο.
Το επομενο κοματι αφιερωνεται σε jbg, moz, και σε ολα τα δερβισια.

<Η ιστορια δεχεται για την υπαρξη
οσα εχουν ειπωθει μεχρι τωρα,
αλλα οτι ειναι περα απο αυτο
ειναι κρυμενο και δεν εκφραζεται με λογια.
Ακομα κι αν θελησεις να μιλησεις
και να προσπαθησεις εκατο φορες να το εκφρασεις,
αποβαινει ματαιο,
το μυστηριο δεν διασαφηνιζεται.
Μπορεις να καβαλησεις ενα αλογο
και να τρεξεις στο λιμανι,
αλλα μετα πρεπει να χρησιμοποιησεις
ενα ξυλινο αλογο (δηλαδη καραβι).
Το ξυλινο αλογο ειναι αχρηστο στη ξηρα,
ειναι ειδικο οχημα
για κοινους που ταξιδευουν στη θαλασσα.
Η σιωπη ειναι το ξυλινο αλογο,
η σιωπη ειναι ο οδηγος και το στηριγμα
των ανθρωπων της θαλασσας.>

ΡΟΥΜΙ

Σας χαιρετω

<ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΗΛΕΣ ΤΗΣ>
Τζελαλουδιν

999

MozΜέλος
27/11/2005, 19:18:39
Στα πολύ παλιά τα χρόνια, σ έναν τόπο μακρυνό...

μια γυναίκα που την έλεγαν Neru, ξεκίνησε να βρει έναν Σοφό Σούφι, φημισμένο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη... Η Neru ταξίδεψε μίλια μακρυά από την πατρίδα της, μέχρι που έφτασε στον Τόπο που -έλεγαν πως- κατοικεί ο Σοφός Σούφι... Καθώς είχε πέσει η νύχτα, η Neru είδε στην πλαγιά του βουνού ένα έντονο φως κι έτρεξε προς τα εκεί, πιστεύοντας πως βρήκε επιτέλους τον Σούφι που αναζητούσε... Όμως δεν βρήκε κανέναν, παρά μόνο πολλές-μικρές νυχτοπεταλούδες που ζουζούνιζαν γύρω από το φως ενός λυχναριού... Παραξενεύτηκε πώς βρέθηκε ένα λυχνάρι μόνο του στη μέση του πουθενά κι άρχισε να ψάχνει παραδίπλα... Aνοιξε διάπλατα τα μάτια της, ώσπου πρόσεξε κάπου στο βάθος μια λάμψη τόση-δα. Πηγαίνοντας προς τα εκεί, είδε τον Σούφι να διαβάζει στο φως ενός μικρού κεριού. «Γιατί κάθεσαι Εδώ κι όχι Εκεί, που το φως είναι πιο δυνατό;» τον ρώτησε η Neru. «Όπως είδες, το φως του λυχναριού είναι για τις νυχτοπεταλούδες...» απάντησε ο Σούφι. «Μαζεύονται εκεί... και μ αφήνουν στην ησυχία μου να διαβάσω, στο φως του κεριού μου...» *

Φως Εν Σκότει... in the des-s-ert
Whirling Μ©Z

*((Σούφικος μύθος, αγνώστου πατρός/μητρός.))

Edited by - Moz on 27/11/2005 19:21:23

MozΜέλος
30/11/2005, 00:48:17

Keep whirling...

27/03/2015, 00:51:53
Μαρινα

Μερικοί μπαίνουν στο φόρουμ, αναρτούν μια μαλακία, αρνούνται στην συνέχεια τον διάλογο επί της ουσίας και το ρίχνουν στην τρέλα, επικαλούμενοι μπουλινγκ εκ μέρους των των μελών του.

Δεν λαμβάνουν υπ'όψιν το γεγονός, πως δεν είναι ικανοί να συζητήσουν, ούτε με τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

marina theodorΝέο Μέλος
27/03/2015, 00:59:15
Σας παρακαλώ να συγκροτήσετε τη σκέψη σας γιατί δεν μπορώ να βγάλω νόημα.

27/03/2015, 01:02:56
quote:

Σας παρακαλώ να συγκροτήσετε τη σκέψη σας γιατί δεν μπορώ να βγάλω νόημα.

Σεβαστόν.
Ας το αφήσουμε ως έχει!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

27/03/2015, 09:16:23
quote:

Heretic, πάλι πλέκεις σενάρια, για ποιά προκατάληψη λες απέναντί σου, καμία σχέση, εσύ αυτό κατάλαβες από το μήνυμά μου;;

Πω πω ρε φίλε... πααααλι έμπλεξε σενάρια ο heretic... Ξέρεις τι λέω εγω ρε kost; Για να μην σχολιάσω τελικά κάτι σε "δεν την παλεύεις εντελώς", δώσε μου μια αναφορά πάνω στα "σενάρια που είχα πλέξει την προηγούμενη φορά". Πάντως να ξέρεις, κάποιοι παπαγάλοι ανακυκλώνουν τα σενάρια του Πρετεντέρη, σε κάτι γιαλαντζί "ιδεολόγους" διάφορων πολιτικών χώρων αναφέρομαι. Εγω προτιμώ να φτιάχνω δικά μου. Απλά θέλω να μου υπενθυμίσεις σε ποιά αναφέρεσαι.

Edited by - Heretic on 27/03/2015 09:42:09

27/03/2015, 17:13:43

πού κολλάνε οι πρετεντέρηδες;;; σάυτό το θέμα αναφέρομαι, τη μία λες για 'στημένες καταγγελίες' και μετά λες ότι η γνώμη μου έχει σαν στόχο εσένα...έλεος ρε συ...
marina theodorΝέο Μέλος
28/03/2015, 11:49:29
Προτείνω να μην ξεφεύγουμε από το θέμα.
Πρόκειται για μία σοβαρή κατάσταση,ένα πραγματικό περιστατικό.Όσο για την ερώτηση νωρίτερα (kost ) αν επρόκειτο για ξυλοδαρμό και χρήση βίας σας ενημερώνω πως ναι,έγινε χρήση βίας.Δηλαδή και σωματική και ψυχολογική.

Οι κύριοι αυτοί από ότι φαίνεται δεν αντέχουν στην ιδέα ότι κάποιος αποχωρεί.Ότι έχει τη δυναμη να συνεχίσει μόνος του το δρόμο του και ότι δεν έχει ανάγκη καμία τέτοια οργάνωση να τον στηρίζει ψυχολογικά.Δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι δεν είμαστε όλοι σαν και αυτούς.Ότι ξεφύγαμε από την αναγκη να ανήκουμε,να μας στηρίζουν και να είμαστε κάτι.Ότι προτιμήσαμε τη Δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση πέρα από οτιδήποτε άλλο.
Ακόμα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν πρωην μέλη είναι αντιδημοκρατικός.Εφόσον προσπαθούν να τους κλείσουν το στόμα και μάλιστα με βίαια μέσα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Θα χαρώ πολύ να ακούσω και τη δική σας άποψη πάνω στο θέμα.

28/03/2015, 11:53:45
Kost, εσυ τα έμπλεξες λίγο, γιατί δεν κάθεσαι να προσέξεις αυτά που γράφονται, αλλά έτρεξες να παίξεις τον ρόλο του "ιππότη για την Βασούλα", την νεα μούφα που εμφανίστηκε δηλαδή. Βρήκε κάποιος ενα πιασάρικο θέμα, το bullying με αφορμή το συμβάν στα Γιάννενα, το θύμα εδώ θηλυκό και ευάλωτο φυσικά, απέναντι του οι κακοί τραμπούκοι της Ν.Α, που σαν τον Κασιδιάρη γυρίζουν και ξυλοκοπούν κόσμο μέσα στην μέση του δρόμου. Αντι λοιπόν να δεις τα προφανή, σε ενόχλησαν αυτά που γράφω εγώ.

Απόψη σου; Φυσικά! Και όλα τα παραπάνω αποψη δική μου, και μάλιστα για να σταματήσω να την γράφω θα ζητήσω από το "θύμα" να δημοσιοποιήσει το έγγραφο της αγωγής που έχει υποβάλλει, με σβησμένα τα στοιχεία του θύτη φυσικά (το οποίο είναι παράνομο) για να τον/την πάρω στα σοβαρά. Διαφορετικά, επειδή μου αρέσει να φτιάχνω ιστορίες, θα πω κι εγω με την σειρά μου πως έχω εναν γνωστό, μέλος της Ν.Α που μου μετέφερε οτι δεν υπάρχει ούτε αγωγή, ούτε συμβάν, ούτε Βασούλα. Ούτε στην Πάτρα, ούτε σε όλη την επικράτεια. Πάντα στο πλαίσιο του "βγαίνω στο ίντερνετ και γράφω οτι γουστάρω, έτσι κι αλλιώς τσάμπα είναι". Αυτά.

Edited by - Heretic on 28/03/2015 11:54:42

marina theodorΝέο Μέλος
28/03/2015, 12:08:32
Heretic το θέμα εδώ δεν είναι αν πιστεύουμε ή όχι ότι συνέβη το περιστατικό.Φυσικά και έχει δικαίωμα κάποιος να είναι δύσπιστος.Θα σας πώ όμως δύο πράγματα :

1. Ποιός θα είχε λόγω να ασχοληθεί με τη Ν.Α αν δεν προκαλούσε?Γιατί κάποιος να αναφέρει εδώ ένα τέτοιο θέμα?έχει κάποιο όφελος?Δε νομίζω.Δηλαδή ας το σκεφτούμε λογικά.
2. Εδώ μιλάμε για την περίπτωση που το περιστατικό ισχύει.Άρα ακόμα και άν κάποιος αμφιβάλει τουλάχιστον ας συζητήσει και τα δύο ενδεχόμενα.Το ενδεχόμενο να συνέβη και το ενδεχόμενο να μη συνέβη.Ας μην είμαστε μονόπλευροι,να κάνουμε διάλογο.

Εξάλλου ακόμα περιμένω και την άλλη πλευρά να βγει να μιλήσει.Την έχω καλέσει σε διάλογο για την αντικειμενικότητα της κατάστασης.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν επιτέλους να εστιάσουμε στο θέμα.
Heretic καλα τα λες ,αλλα αν εγινε στα αληθεια?τι έχεις να πεις?

28/03/2015, 12:36:31
--Heretic το θέμα εδώ δεν είναι αν πιστεύουμε ή όχι ότι συνέβη το περιστατικό. Φυσικά και έχει δικαίωμα κάποιος να είναι δύσπιστος.

Φυσικά και αυτό είναι το θέμα! Το καταλαβαίνεις οτι η περίπτωση σου μπορεί να μην είναι καταγγελία, αλλά οργανωμένη συκοφαντική δυσφήμιση; Πάντα απο την μεριά του δικηγόρου του διαβόλου.

--Ποιός θα είχε λόγω να ασχοληθεί με τη Ν.Α αν δεν προκαλούσε?Γιατί κάποιος να αναφέρει εδώ ένα τέτοιο θέμα?έχει κάποιο όφελος?Δε νομίζω.Δηλαδή ας το σκεφτούμε λογικά.

Κάτι παρεξηγημένοι τύποι, η πλειοψηφία των πρώην μελών τέτοιων οργανώσεων, που αποχωρούν αφού τα παιχνιδάκια εξουσίας που ήθελαν να κάνουν, δεν τους έκατσαν. Αυτός είναι ο κανόνας εκεί μέσα, και οχι το bullying.

--Εδώ μιλάμε για την περίπτωση που το περιστατικό ισχύει.Άρα ακόμα και άν κάποιος αμφιβάλει τουλάχιστον ας συζητήσει και τα δύο ενδεχόμενα.Το ενδεχόμενο να συνέβη και το ενδεχόμενο να μη συνέβη.Ας μην είμαστε μονόπλευροι,να κάνουμε διάλογο.

Το οτι ισχύει το λές εσύ, δηλαδή ενα ψευδώνυμο σε κάποιο φορουμ. Καταλαβαίνεις τι κάνεις; Τι διάλογο να κάνει κανείς; Απέναντι σε ιστορίες; Γιατί τέτοια είναι αυτά που γράφεις, για την ώρα.

--Εξάλλου ακόμα περιμένω και την άλλη πλευρά να βγει να μιλήσει.Την έχω καλέσει σε διάλογο για την αντικειμενικότητα της κατάστασης.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν επιτέλους να εστιάσουμε στο θέμα.
Heretic καλα τα λες ,αλλα αν εγινε στα αληθεια?τι έχεις να πεις?

Τι έχω να πω; Να το κάνουμε reality show, Νεα Ακρόπολη vs Μαρινα;;;!!!
Μήπως, να μην χρησιμοποιείτε τα φόρουμ για να βγάλετε το άχτι σας απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που πήγατε και εμπλακείκατε εκούσια μαζί τους;

Edited by - Heretic on 28/03/2015 12:37:22

marina theodorΝέο Μέλος
28/03/2015, 12:51:01
Μήπως να δούμε λίγο την πραγματικότητα?Heretic πολυ προσωπικά το έχετε πάρει σα να θίξαμε εσας..

Σας δείχνουν το δάσος και κοιτάτε το δάχτυλο.Μιλάμε για επίθεση ενάντια σε νεαρά κορίτσια φοιτήτριες από ολόκληρη οργάνωση και το μόνο που έχετε εσείς να πείτε είναι ότι τους συκοφαντούμε. Μηπως αυτό από μόνο του είναι λίγο ύποπτο?Μήπως έχετε κάποια σχέση με την εν λόγω οργάνωση?

Γιατί ξαναλέω η λογική λέει πως τουλαχιστον αν δεν πιστεύουμε 100% αναλύουμε και τις δύο πλευρές.Εξάλλου δεν υπάρχει ποτέ τίποτα για το οποίο μπορούμε να ειμαστε εντελώς σίγουροι.

Όπως και αν έχει προτιμώ να ακούσω και άλλα μέλη να μας πουν τη γνώμη τους από το να μου γίνεται επίθεση επειδή αναφέρω πως ξυλοκοπήθηκα.Περιμένω λοιπόν και άλλα άτομα να μας πουν...