- < ΑΡΘΡΑ - ΝΕΑ > ESOTERICA 2006 - 2014 - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
που εσύ γράφεις,αναρωτιέμαι αν θα σας ενδιέφερε να σας στείλω, κάποια θέματα επαρχίας, αποκλειστικού χαρακτήρα, για τον χώρο του
παραφυσικού, κλπ..Μπορώ να βγάλω και τιτλους με περιλήψεις,
αν θέλεις.
Περιμένω απάντηση...
Σου έχω στείλει email ![]()

|
πηγές:
-paranormal.about.com/cs/humanenigmas/a/aa112403.htm
-science.howstuffworks.com/invisibility-cloak1.htm
-mud.co.uk/richard/sbos18.htm
-ghoststudy.com/monthly/apr02/apr02mysterypic.html
-coasttocoastam.com/gen/page32.html

quote:
Οι επιστήμονες βρίσκουν φάρμακο για την εξάλειψη των άσχημων αναμνήσεων Αρχίζω να φοβάμαι τι μπορεί να καταφέρουν οι επιστήμονες. Αν δεν έχεις αναμνήσεις πώς θα έχεις μέλλον? Πώς θα μάθεις από τα λάθη σου??
Τι είναι η μνήμη; Που και πως αποθηκεύεται; Σε τι μας είναι χρήσιμες οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες αναμνήσεις; Πόσο καλά ξέρουμε τον εαυτό μας μέσα από τις αναμνήσεις μας; Προτού καλά καλά εντρυφήσουμε στα μυστικά της αποθήκης της συνείδησής μας, φαίνεται πως η επιστήμη ανακάλυψε ένα φάρμακο που μπορεί να χειριστεί τις αναμνήσεις μας. Μπορούμε πλέον να αποφασίσουμε, για ποια γεγονότα του παρελθόντος θα στεναχωρηθούμε και ποια από αυτά θα τα ατενίζουμε με απάθεια, σα να είχαν συμβεί σε κάποιον άλλο.Μπορούμε να σβήσουμε τις δυσάρεστες αναμνήσεις μας; Ίσως η προσπάθεια αυτή να απέτυχε να χαρίσει την πολυπόθητη γαλήνη που αναζητούσε ο Jim Carrey στην βραβευμένη ταινία 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' (Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού), όμως οι επιστήμονες τώρα έχουν αναπτύξει έναν τρόπο για να μπλοκάρουν ακόμη και να διαγράψουν ανεπιθύμητες μνήμες από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Κάποιοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα φάρμακα για να εξαλείψουν μεμονωμένες και συγκεκριμένες αναμνήσεις, αφήνοντας τις υπόλοιπες ανέπαφες. Με το να χορηγούν σε ενέσιμη μορφή ένα φάρμακο που προκαλεί αμνησία την σωστή στιγμή - όταν ένα άτομο ανακαλεί μια συγκεκριμένη σκέψη - οι νεύροεπιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να διαταράξουν τον τρόπο με τον οποίον μια ανάμνηση αποθηκεύεται και τελικά να την εξαλείψουν.
Η έρευνα παρόλα αυτά, έχει πυροδοτήσει αρκετές ανησυχίες σε πολιτικούς συμβούλους, οι οποίοι επιμένουν ότι θα πρέπει τώρα να υπάρξουν καινούριες ρυθμίσεις για να ελέγξουν την χρήση των φαρμάκων ώστε να αποτρέψουν στους υγιείς ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν ως την 'εύκολη λύση'.
Οι επιστήμονες όμως των Ηνωμένων Πολιτειών που διεξάγουν την έρευνα επιμένουν ότι τα φάρμακα αμνησίας θα μπορούσαν να ήταν αναποτελεσματικά στην θεραπεία ασθενών με ψυχιατρικές διαταραχές όπως το μετα-τραυματικό στρες.
Σε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychiatric Research, ψυχίατροι του Πανεπιστημίου McGill του Μόντρεαλ και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στην Βοστόνη χρησιμοποίησαν ένα φάρμακο αμνησίας για να αμβλύνουν τις αναμνήσεις θυμάτων τραυματισμού.
Ο καθηγητής Karim Nader του Πανεπιστημίου McGill είπε: "Όταν ανακαλείς παλιές αναμνήσεις αυτές μπορούν να 'ξεαποθηκευθούν' και να αποθηκευθούν ξανά".
"Καθώς η ανάμνηση αποθηκευόταν και πάλι, δώσαμε στους ασθενείς ένα φάρμακο το οποίο περιορίζει το συναισθηματικό μέρος μιας ανάμνησης. Άφησε το συνειδητό μέρος της ανάμνησης ανέπαφο έτσι ώστε να μπορούν να θυμηθούν ακόμη όλες τις λεπτομέρειες αλλά χωρίς να αναστατώνονται από την ανάμνηση".
Η έρευνα υποδεικνύει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις αναμνήσεις, επειδή ενεργούν σα να έχουν φτιαχτεί από γυαλί που βρίσκονται σε μια 'ρευστή' κατάσταση όταν δημιουργούνται και μέχρι να γίνουν συγκεκριμένες. Παρόλα αυτά, όταν η ανάμνηση ανακαλείται, γίνεται και πάλι ρευστή και μπορεί να αλλάξει και πάλι προτού επανατοποθετηθεί.
Το φάρμακο που χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες θεωρητικά μπορεί να διαταράξει την βιοχημική διεργασία που επιτρέπει στην ανάμνηση να 'παγιωθεί' όταν ανακληθεί.
Για τη συγκεκριμένη έρευνα χρησιμοποιήθηκε η προπρανολόλη, μια ουσία που υπό κανονικές συνθήκες χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί η υπερένταση σε καρδιοπαθείς, στις περιπτώσεις που δημιουργεί προβλήματα μνήμης και μόνο. Στο πείραμα συμμετείχαν 19 άνθρωποι που ήταν είτε θύματα ατυχημάτων είτε βιασμού. Τους χορηγήθηκε για 10 ημέρες το φάρμακο αυτό ή placebo χάπια, ενώ τους ζητούσαν να τους περιγράψουν τις αναμνήσεις τους από κάποιο τραυματικό γεγονός που συνέβη 10 χρόνια νωρίτερα.
Μια εβδομάδα αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς στους οποίους δόθηκε το φάρμακο έδειχναν λιγότερα σημάδια άγχους, όπως αυξημένους χτύπους καρδιάς, όταν ανακαλούσαν την τραυματική εμπειρία τους.
Η συγκεκριμένη μέθοδος θυμίζει κάποιες σκηνές από την ταινία "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" όπου οι χαρακτήρες που έπαιζαν, ο Jim Carrey κι η Kate Winslet, υποβάλλονταν σε κάποια θεραπεία για να διαγράψει ο ένας τις αναμνήσεις που είχε από την προηγούμενη σχέση του με τον άλλον.
Στην ταινία, οι επιστήμονες ζητούν από τους πρωταγωνιστές να θυμηθούν τις ανεπιθύμητες αναμνήσεις τους για να τους κάνουν μικρά ηλεκτρικά σοκ. Το εγχείρημα όμως αποτυγχάνει πλήρως, γιατί οι ήρωες ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα ήθελαν να διατηρήσουν αυτές τις αναμνήσεις.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης δημοσίευσαν μια άλλη νέα μελέτη στην οποία ισχυρίζονται ότι κατόρθωσαν να διαγράψουν μια μεμονωμένη ανάμνηση από τον εγκέφαλο των αρουραίων, αφήνοντας τις υπόλοιπες αναμνήσεις των ζώων ανέπαφες.
Οι αρουραίοι είχαν εκπαιδευθεί να συνδυάζουν δύο μουσικούς τόνους με ένα ήπιο ηλεκτροσόκ έτσι ώστε όταν άκουγαν κάποιον από τους δύο ήχους να προσπαθούν να προφυλαχθούν για να αποφύγουν το ηλεκτροσόκ.
Έπειτα οι ερευνητές χορηγούσαν στους μισούς αρουραίους ένα φάρμακο το οποίο ονομάζεται U0126 κι ήταν γνωστό ότι προκαλεί περιορισμένη αμνησία κάθε φορά που έπαιζε κάποιος από τους δύο ήχους.
Όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή, οι αρουραίοι στους οποίους είχε χορηγηθεί το φάρμακο δεν συνέδεαν πλέον τον συγκεκριμένο ήχο με το επικείμενο σοκ, προφυλάσσονταν όμως όταν άκουγαν τον δεύτερο ήχο, κάτι που αποδείκνυε ότι είχε διαγραφεί μόνο μια ανάμνηση.
Ο καθηγητής Joseph LeDoux, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε: "Τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να έχουν αρκετά συγκεκριμένες και πιθανότατα μόνιμες επιδράσεις".
Από την άλλη η έρευνα εμπνέει ανησυχίες σε κάποιους ειδικούς, οι οποίοι φοβούνται ότι τα φάρμακα που μετατρέπουν τις αναμνήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από υγιείς ανθρώπους για να διαγράψουν ανεπιθύμητες αναμνήσεις με επιπόλαιο τρόπο.
Μια νέα αναφορά που δημοσιεύθηκε από το Κοινοβουλευτικό Γραφείο των Επιστημών και της Τεχνολογίας κι η οποία δίνει συμβουλές στους MPs για τα επιστημονικά επιτεύγματα, προειδοποίησε ότι πρέπει να τεθούν κανονισμοί ώστε να περιοριστεί η χρήση των ουσιών που 'μπλοκάρουν' τις αναμνήσεις, με το να επιβληθούν αυστηρά όρια στην χορήγηση συνταγών τους.
Ο δρ Peter Border, ο οποίος συνέταξε την αναφορά δήλωσε: "Υπάρχει μια εκκωφαντική σιγή από τις ρυθμιστικές διατάξεις για το αν πρόκειται να δίνεται η άδεια για φαρμακευτική χρήση σε ανθρώπους οι οποίοι δεν θα έχουν ιατρικά οφέλη. Είναι αναγκαίο να σκεφθεί κάποιος πως θα ρυθμιστούν αυτά τα ζητήματα".
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr
πηγή: livescience.com/health/070702_bad_memories.html
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Χαμογελάστε, κάνει τους άλλους ν' ανησυχούν.
|
πηγή:
livescience.com/history/081206-byzantine-empire-decline.html

|
πηγή:
dailymail.co.uk/sciencetech/article-1092827/The-Great-Sphinx-Giza-reborn-lion-desert.html

|
πηγή:
livescience.com/animals/top10_dragons.html

|
πηγή:
sciam.com/article.cfm?id=factoring-fear-what-scares

|
πηγή:
livescience.com/strangenews/top10-conspiracy-theories.html

|
πηγή:
guardian.co.uk/environment/2009/jan/18/jim-hansen-obama

quote:Αν δεν εχεις εξασφαλισει ενα βασικο ποιοτικο επιπεδο ζωης [οπως το εννοει ο καθενας]και πασχιζεις για αυτο ,αν δεν εχεις καποια μορφη συναισθηματικης ασφαλειας,δεν πιστευω οτι στο μυαλο θα βρεθει χωρος για φιλοσοφια.
μπορουμε αραγε φιλε μου nst να το καθορισουμε αυτο το βασικο επιπεδο ζωης?
νασαι καλα!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Οπως σωστα εγραψε ο Δημητρης στο παραδειγμα με τον ψαρα το τι επιθυμει ο καθενας καθοριζεται απο τον τροπο που εχει μεγαλωσει και τι αξιες βαζει σαν προτεραιοτητες στη ζωη του.
Αλλοι επιθυμουν μια ησυχη ζωη μακρια απο τον περιττο καταναλωτισμο΄,αλλοι θελουν χρηματα πολλα,αλλοι θελουν δοξα ,αλλοι επιζητουν την γνωση ,κλπ
Οτι ομως και αν εχει βαλει κανεις σαν στοχο θεωρει αναγκαιο να το επιτυχει με τον αλφα η βητα τροπο,οποτε [κατ'εμε]αυτος ο τομεας ειναι πρωτευων στη ζωη μας.
θα ειδες οτι εβαλα σε παρενθεση[οτι και αν εννοει ο καθενας με αυτο]
Επειδη το θεωρω αοριστο.
.....................................................................
πως αυτή η πλειοψηφία ακόμα και αν έχει διάθεση για να φιλοσοφήσει θα το κάνει μέσα στα πλαίσια και τα καλούπια της ζωής της, άνευ ευελιξίας και χωρίς να ψάχνει κάτι το ουσιαστικά διαφορετικό από αυτό που είναι.
Δημητρη θα ηθελες να το αναλυσεις λιγο το παραπανω?
Φιλικα
Πρώτη και βασική προϋπόθεση της φιλοσοφίας είναι η έμφυτη τάση για
γνώση, από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι παράμετροι 'οπως τι παιδείας
έτυχε κάποιος, ποια η κοινωνική του θέση ( με την έννοια ότι είναι πολύ δύσκολο σε έναν άνθρωπο που κουράζεται και μοχθεί για τον άρτον τον επιούσιον να βρει την διάθεση για να φιλοσοφήσει),και τέλος τι προτεραιότητες έχει ο κάθε άνθρωπος στην ζωή του.
Συνεπώς μπορεί να συνυπάρξει η ελεύθερη σκέψη με την καθημερινότητα
υπό όρους ,δυστυχώς.
ΦΙΛΙΚΑ...
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ...
ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ....
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΙΑ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ....
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ..
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..
Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥ jonniebegood ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ (ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ)ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ nst,Δημήτρης,rizitis...
H ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ...
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ...
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ??
Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ?????????
ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ....
Φίλε AVATARGR
Προσωπικά στην θέση τους δεν έχω βρεθεί, για να απαντήσω βιωματικά.Συνεπώς το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενστερνιστώ την ευαισθησία που προσεγγίζεις το θέμα αυτο και να μιλήσω ανάλογα.Πιστεψέ με αυτο προσπαθώ με όλη μου την καρδιά.
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dreamseeker ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.....ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ?????
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ onniebegood ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
quote:Α-ΜΗΧΑΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΑΙ ...
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΝΑΙ....
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΥΤΥΧΙΑΣ... (ΔΕΝ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....)
ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ?????????
ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ??????
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΩΝ...
ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΩ...
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ..
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΣΗ ΣΟΥ..ΕΣΥ ΤΙ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?????
Το απόσπασμα από τον Castaneda δεν είναι λόγια δικά μου φίλε,αλλά διαλογίστηκα πάνω σε αυτα.Έχουν πολλή σοφία και εκφράζουν την καρδιά μου,εκφράζουν την ψυχή μου, για αυτό και τα παρέθεσα.Η άποψη μου θα ακολουθούσε.Βιαζόμαστε?
Όπως προείπα για μένα η αναζήτηση δεν είναι πολυτέλεια στην ζωή,είναι αναγκαιότητα.
Πιστεύεις ότι εσύ και εγώ,που έχουμε λυμμένα τα βασικά,έχουμε πάει πιο "βαθειά" από αυτους?
Ποιος είναι πιο φιλοσοφημένος,ο βολεμένος πλούσιος ή ο βιοπαλαιστής που οι δονήσεις της ζωής έχουν "αγγίξει" κάθε του κύτταρο?
Αν εννοούμε φιλοσοφημένο άνθρωπο τον "σοφό του καναπέ" τότε θέτουμε σε άλλη βάση το θέμα άρα και σε άλλη βάση τους συλλογισμούς μας.
Γιατί άραγε εγώ έχω συναντήσει κάποιους εξαθλιωμένους(κατά την κοινή λογική) και με μια τους κουβέντα είπαν σοφά λόγια που εγώ θέλω ατελείωτες "ώρες για φιλοσοφία" για να προσπαθήσω απλώς να προσεγγίσω?Γιατί άραγε?
Ποιος είναι πιο ικανός πολεμιστής,αυτός που εξασκείται χρόνια στο πεδίο εκπαίδευσης ή αυτος που λέρωσε το σπαθί του με αίμα στην πρώτη του αληθινή μάχη?
Ρωτάει ο Δον Χουάν τον Καστανέντα:
quote:
δε μου ειπες καποτε πως η μεγαλυτερη επιτυχια του ανθρωπου ειναι να γινει ανθρωπος της γνωσης?
Ρωτάω και εγώ:
Μήπως ο υπέρτατος σκοπός της ζωής είναι το περιβόητο και χιλιοειπωμένο "Ζήσε την στιγμή"
quote:
JBG:που κρυβεται η ευτυχια...
Μήπως στην στιγμή Γιάννη?!
Εγώ φιλοσοφώ ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να το πετύχω.Γιατί κάτι μου λέει ότι τα παιδιά αυτά στη Βομβάη το διδάχτηκαν χωρίς να έχουν τον χρόνο να φιλοσοφήσουν?Μήπως γιατί η ζωή τους το δίδαξε άμεσα?
Τι σοφή που είναι η ζώη!
Τι σοφός είναι ο κόσμος τούτος!
Τι ισορροπία!
Ότι σου παίρνει,στο δίνει αλλιώς!
Μήπως είμαι και εγώ "σοφός του καναπέ?
Αναρωτιέμαι...
Σε ευχαριστώ φίλε AVATARGR γιατί με έκανες να διαλογιστώ σε ένα ευαίσθητο θέμα.
Με σεβασμό
"Στα ίδια ποτάμια και μπαίνουμε και δεν μπαίνουμε,και είμαστε και δεν είμαστε."
quote:
καλε μου Dreamseeker, η συγχρονικοτητα εδρασε παλι.ηθελα να το παραθεσω το αποσπασμα αλλα δεν το ευρισκα και βαριομουν να το ξαναντιγραψω.
και να που το περεθεσες εσυ!
ευχαριστω!
Αν σου πώ ότι αναρωτιώμουνα πως και δεν το έχεις παραθέσει ακομα!Αν σου πω ότι ήμουν σίγουρος ότι το έψαχνες και δεν το έβρισκες!Αν σου πω ότι ήμουν σίγουρος για την απάντησή σου(συγχρονικοτητα)!
Τι να πω.![]()
"Στα ίδια ποτάμια και μπαίνουμε και δεν μπαίνουμε,και είμαστε και δεν είμαστε."
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Dreamseeker ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..
quote:
Το απόσπασμα από τον Castaneda δεν είναι λόγια δικά μου φίλε,αλλά διαλογίστηκα πάνω σε αυτα.Έχουν πολλή σοφία και εκφράζουν την καρδιά μου,εκφράζουν την ψυχή μου, για αυτό και τα παρέθεσα.Η άποψη μου θα ακολουθούσε.Βιαζόμαστε?Όπως προείπα για μένα η αναζήτηση δεν είναι πολυτέλεια στην ζωή,είναι αναγκαιότητα.
Πιστεύεις ότι εσύ και εγώ,που έχουμε λυμμένα τα βασικά,έχουμε πάει πιο "βαθειά" από αυτους?
Ποιος είναι πιο φιλοσοφημένος,ο βολεμένος πλούσιος ή ο βιοπαλαιστής που οι δονήσεις της ζωής έχουν "αγγίξει" κάθε του κύτταρο?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΑΝ ΠΑΣ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 27%-30%) ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ ????
ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ...
ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ????
ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΩ ??
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤ ,ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ , ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΖΕΝ ????
ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?
ΑΔΕΛΦΕ ΑΥΡΙΟ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.....
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ xeiram..
quote:
Πρώτη και βασική προϋπόθεση της φιλοσοφίας είναι η έμφυτη τάση για
γνώση, από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι παράμετροι 'οπως τι παιδείας
έτυχε κάποιος, ποια η κοινωνική του θέση ( με την έννοια ότι είναι πολύ δύσκολο σε έναν άνθρωπο που κουράζεται και μοχθεί για τον άρτον τον επιούσιον να βρει την διάθεση για να φιλοσοφήσει),και τέλος τι προτεραιότητες έχει ο κάθε άνθρωπος στην ζωή του.
Συνεπώς μπορεί να συνυπάρξει η ελεύθερη σκέψη με την καθημερινότητα υπό όρους ,δυστυχώς.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
.
δεν χρειαζεται να διαβασεις τιποτα για να φιλοσοφησεις και να εξελιχθεις.
θα μπορουσαμε να πουμε οτι το φιλοσοφειν ειναι μια διαρκης αλληλεπιδραση με το Περιβαλλον.
.
δεν θελω να δινω συμβουλες, ουτε να κανω τον γνωστη, αλλα αν ησουν στο Περαμα ανεργος, θα σου προτεινα να το φιλοσοφησεις βαθια, και μετα να δρασεις!
αν το Περαμα πεθανε, θα σου προτεινα να μην πεθανεις μαζι του.
αν η τεχνη σου πεθανε, θα σου προτεινα να μην πεθανεις μαζι της.
προτεινω ευελιξια...
και πριν παρεξηγηθω με την "ευελιξια", παραθετω την συμβουλη καποιου σοφου ανθρωπου (μακαριτη εδω και πολλα χρονια) που στα 16 μου, μου ειπε: "ο,τι και να συμβει, μην παραδινεσαι - αν χρειαστει, κλεψε λεμονια απο τις αυλες και πουλα τα εξω απο την λαϊκη - μεινε ομως ελευθερος"
ναστε καλα κι Ελευθεροι
.
.
quote:
θα μπορουσαμε να πουμε οτι το φιλοσοφειν ειναι μια διαρκης αλληλεπιδραση με το Περιβαλλον.
Συνεπώς το περιβάλλον επηρεάζει την ελεύθερη σκέψη του ανθρώπου.
quote:
προτεινω ευελιξια...
Η ευελιξία όπως την παραθέτης είναι τρόπος επιβίωσης.
Και πολύ σωστά θα κάνεις να κλέψεις για να επιβιώσεις.
Το παραδείγμα όμως αυτό καθέ αυτό μας δηλώνει οτι η σκέψη πραγματεύεται τρόπους και λύσεις δια την αυτοσυντήρηση όταν είσαι με άδειο το στομάχι.
Αν δεν το γεμίσεις ή μάλλον όχι το δικό σου αλλά των δικών σου, που να βρεθεί η διάθεση του φιλοσοφείν ;
ΦΙΛΙΚΑ...
Edited by - xeiram on 21/07/2005 19:05:52
quote:xeiram
quote:
θα μπορουσαμε να πουμε οτι το φιλοσοφειν ειναι μια διαρκης αλληλεπιδραση με το Περιβαλλον.Συνεπώς το περιβάλλον επηρεάζει την ελεύθερη σκέψη του ανθρώπου.
ή η Ελευθερη σκεψη το Περιβαλλον...
να την πω αλλιως την αλληλεπιδραση?
να την πω εναρμονιση με την Φυση?
να την πω "ρευστοτητα" μεσα στο ΤΑΟ?
quote:
quote:
προτεινω ευελιξια...Η ευελιξία όπως την παραθέτης είναι τρόπος επιβίωσης.
Και πολύ σωστά θα κάνεις να κλέψεις για να επιβιώσεις.
την παραθετω με πολλους τροπους την ευελιξια.
οπως ευελιξια σκεψης (το φιλοσοφειν τα παντα)
σιγουρα βοηθαει στην επιβιωση η φιλοσοφια, αλλα αυτοι που καταφεραν να βιωσουν την "γνωση", να "φωτιστουν", και μπορουν ευκολα να αποκτησουν χρηματα, τα θεωρουν περιττα και επελεξαν να ζουν ταπεινα.
αυτον τον Διογενη που ζουσε στο πιθαρι τον θυμαται κανεις?
εκεινον τον Σωκρατη?
quote:Το παραδείγμα όμως αυτό καθέ αυτό μας δηλώνει οτι η σκέψη πραγματεύεται τρόπους και λύσεις δια την αυτοσυντήρηση όταν είσαι με άδειο το στομάχι.
το βασικοτερο ενστικτο.
αλλα δεν ζηταει πολλα - μια κουπα ρυζι μπορει να ειναι αρκετη...
quote:Αν δεν το γεμίσεις ή μάλλον όχι το δικό σου αλλά των δικών σου, που να βρεθεί η διάθεση του φιλοσοφείν ;
μπορω να φερω πολλα παραδειγματα φτωχων φιλοσοφων και σοφων.
μπορω να φερω και λιγα απο πλουσιους που απαρνηθηκαν τα πλουτη.
.
θα προτιμησω τους στιχους απο τους Ελληνες σουφι - μαγκες - ρεμπετες που φιλοσοφησαν την φτωχεια απο τα μεσα...
οσοι εχουνε πολλα λεφτα
ναξερα τι τα κανουν
αραγε σαν ποθανουνε
μαζι τους θα τα παρουν
ταχουν και τα θυμιαζουνε
δεν ξερουν να τα φανε
αφου στον αλλο τον ντουνια
λεφτα δεν θα περνανε
.
και
τι οφελει τον ανθρωπο
οσα κι αν αποκτησει
αφου θε ναρθει μια στιγμη
τα ματια του να κλεισει
.
και
και μια ζωη που εκανα
αυτην παντα θα κανω
γιατι δεν βρισκω πιο καλη
απ την ζωη που κανω
.
να θυμησω (μιας και η ταυτοτητα μας γραφει χριστιανος) και εκεινον τον Χριστο που τολμησε να πει "μην σκεφτεστε την επαυριο - κοιταξτε τα πουλια και τα λουλουδια πως επιβιωνουν" ή "πιο δυσκολα περναει πλουσιος στον παραδεισο παρα καμηλα απο τρυπα βελονας", και φυσικα τον σταυρωσανε?
αν ταλεγε σημερα, θαταν σε λευκο κελλι (ψυχιατρειου ή φυλακης)
.
ΦΙΛΙΚΑ...
παντα αδελφε! ![]()
.
.