- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Οι κρίσεις με πιάνουν μόνον νύχτα , ποτέ μέρα .Δηλαδή μόνο μέσα στον ύπνο μου . Μάρτυρες του γεγονότος γίνονται ο σύζυγος και τα παιδιά μου . Εγώ το πρωί δεν θυμάμαι τίποτα αλλά ξυπνάω πολύ κουρασμένη .
Εκτός από τις νυχτερινές κρίσεις που είναι κανόνας , κάποιες φορές σημειώθηκαν μικρές διαλείψεις - αφαιρέσεις νωρίς το πρωί που ετοιμαζόμουν για την δουλειά μου . Χανόμουν δλδ για δευτερόλεπτα.
***Είπες κάπου για φασκόμηλο αλλά θυμάμαι καλά οτι το είχες τονίσει μάλιστα και με κόκκινα γράμματα οτι απαγορεύεται το φασκόμηλο στους επιληπτικους .Θέλεις να μου το ξεκαθαρίσεις ?
quote:
Είπες κάπου για φασκόμηλο αλλά θυμάμαι καλά οτι το είχες τονίσει μάλιστα και με κόκκινα γράμματα οτι απαγορεύεται το φασκόμηλο στους επιληπτικους .
Θέλεις να μου το ξεκαθαρίσεις ?
Φίλη μου το τόπικ εχει τον τίτλο Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical
Πολλές φορές αναγκάζομαι ως θεματοθέτης να απαντήσω σε ερωτήματα που αφορούν τηλεδιαγνώσεις καθώς και σε θέματα ιατρικής φύσεως.
Από ευαισθησία λοιπόν απαντώ στο ερώτημα σου περί επιληψίας ξεφεύγοντας από το πεδίο του θέματος και το κάνω μέσα στα πλαίσια του επιτρεπτού σε ότι αφορά τους άγραφους νόμους των forums.
O όρος ``ξεκαθάρισμα`` που θέτεις θα έλεγα ότι θυμίζει ``ξεκαθάρισμα λογαριασμών`` συνάδει δε με παλιές κακοπροαίρετες αντιπαραθέσεις {περί τηλεδιαγνώσεων} καθώς και την ιδιοτελή παρουσία του τόπικ.
Καλό θα είναι λοιπόν να μην χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους ορολογίες.
Επίσης καλό θα είναι όταν επικαλείσαι κάτι να προβαίνεις και σε παράθεση … όπως κάνω και εγώ για του λόγου το αληθές.
Γιατί μπορεί σαν άνθρωπος να εχω κάνει και λάθος είτε εκ παραδρομής, είτε κακής διατύπωσης είτε τα γραφώμενα μου να εννοηθούν λανθασμένα.
Και για να στο ξεκαθαρίσω
λοιπόν … φίλη μου.. δεν θυμάμαι να εχω γράψει κάπου και μάλιστα με κόκκινα γράμματα για τέτοιου είδους αντεδείξεις σε ότι αφορά το φασκόμηλο.
Αν εχει γραφεί κάτι τέτοιο σε παρακαλώ να το παραθέσεις για να προβώ σε διευκρινίσεις και όχι ξεκαθαρίσματα.
Εχει γραφεί ….
quote:
Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου ότι από τα πιο διαδεδομένα αιθέρια έλαια.
Θα πρέπει να αποφεύγεται από υπερτασικούς αλλά και από πάσχοντες από επιληψία.
To αυτό ισχύει και για τα περισσότερα αιθέρια έλαια καθώς και τα βάμματα.
Το αυτό θα ισχύει και το αν κάπου εχει γραφεί ότι το φασκόμηλο δεν συνιστάται στους επιληπτικούς.
Θα αφορά φαρμακευτικές ουσίες του φασκόμηλου που εχουν εκχυλιστεί σε μορφή βάμματος ή κάποιου αλλου εκχυλίσματος πχ στερεού εκχυλίσματος ή υπο μορφή αιθέριου ελαίου.
Στο ιδιο πόστ εχω πεί…ότι …
quote:
Οσοι-ες αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο αιθέριο ως θεραπεία θα πρέπει πρώτα απολα να ενημερωθούν για τη σωστή του χρήση.
H αλόγιστη χρήση αιθέριων ελαίων-βοτάνων απο αδαείς θα εχει δυσάρεστες συνέπειες.
Και για να ολοκληρώσω.. ψάχνονας ετσι απλά θα βρείς ότι το φασκόμηλο συνιστάται ευρέως ως αφέψημα στους επιληπτικούς.
Ως αφέψημα όμως…
Προσοχή ομως... οπως σου είπα απαντώ στο ερώτημα σου συνοπτικά και πάντα μέσα στα πλαίσια του επιτρεπτού ξεφεύγοντας απο το πεδίο του θέματος.
Απο εκεί και πέρα εσύ θα αποφασίσεις αφού ενημερωθείς πλήρως για το πρόβλημα σου μέσω του ιατρού σου.. για το αν κάποια βότανα οπως αυτά που σου προτείνω μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.
Γιατί οι κρίσεις δεν χωρίζονται μόνο σε δύο κατηγορίες.
Χωρίζονται σε πάρα πολλές κατηγορίες.. πολλές απο αυτές είναι μάλιστα και άγνωστες.
Τυχόν κάποια φάρμακα και κάποια βότανα να αντεδεικνύονται για την κατηγορία που μπορεί να υπάγεται η πάθηση σου.
Πιστεύω να σε κάλυψα…![]()
Edited by - allzzaro on 05/11/2006 10:24:15
Μήπως έχουμε τίποτα στοιχεία για συσκευές οζονοθεραπειας-, καθαρισμό ατμόσφαιρας, νερού κτλ?
Κατά πόσο είναι αποτελεσματικά ή είναι ένα ακόμα καλπάκι στο να μας πείθουν ότι λειτουργεί αυτό το σύστημα. Με ενδιαφέρει κυρίως να βρω ένα σύστημα, φίλτρο που να καθαρίζει το νερό της βρύσης που πίνουμε.
Να μη λες με πολλά λόγια λίγα πράγματα, αλλά με λίγα λόγια πολλά.
quote:
Μήπως έχουμε τίποτα στοιχεία για συσκευές οζονοθεραπειας-, καθαρισμό ατμόσφαιρας, νερού κτλ?
Φίλε μου... οι συσκευές οζονοθεραπείας.. είναι καλές.
Οχι ομως όλες.
Καλό είναι οποιος αποφασίσει να αγοράσει κάποια να το ψάξει καλά γιατί είναι ακριβές.
quote:
Με ενδιαφέρει κυρίως να βρω ένα σύστημα, φίλτρο που να καθαρίζει το νερό της βρύσης που πίνουμε.
Εγώ προσωπικά δεν τα εχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση σε οτι αφορά τα φίλτρα νερού.
Οι λόγοι είναι πολλοί.
Εχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα φίλτρα νερού σε προηγούμενα πόστ.
Σκεφτομαι και εγω να βάλω ενα φιλτρο νερού στο σπιτι μου. Το νερό της Αθήνας εχει παρα πολυ χλωριο. Για να φυγει το χλωριο αφηνω το νερο σε μια κανατα να σταθεί και ταυτόχρονα μενει και το κατακάθι κάτω. Ειναι σωστό αυτό? Μ'ενα απλό βαμβάκι στην βρυση γινεται τίποτα?
Σε ποιο πόστ αναφέρονται τα φίλτρα νερού ?
θα ηθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος που μπορώ να κάνω μαθήματα γιόγκα στην αθήνα? Υπάρχει κάποιος καλός δάσκαλος?
Ευχαριστώ
Tο μυστικό της μακροζωίας
συνέχεια
ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Μακροζωία και φυσικό περιβάλλον
O άνθρωπος σύμφωνα με το Δημόκριτο είναι η μικρογραφία του κόσμου και σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Λάο Τσέ είναι η μικρογραφία της φύσης.
Ηδη εχει φτάσει η εποχή οπου ο άνθρωπος μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στο Φυσικό Περιβάλλον προκειμένου να αναπτύξει τις τεχνολογικές του μεθόδους και ολο και περισσότερο ερχεται πιο κοντά στην έννοια της φιλοσοφίας αυτής.
Ο άνθρωπος πλάστηκε για να ζεί στο Φυσικό Περιβάλλον και εξαρτάτο από αυτό. Κύριο μέλημα λοιπόν του άνθρώπινου είδους ώστε να μπορέσει να περάσει σε ένα άλλο είδος ανθρώπινου γένους.. είναι να προσαρμόσει το περιβάλλον σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Η τεχνολογία θα παίξει τον σπουδαιότερο ρόλο στη μακροζωία και στην αθανασία και η μικρογραφία της Φύσης θα αντιστρέψει τους όρους αυτούς μιας και δεν θα εξαρτάται πλέον από τη Φύση αλλά η Φύση θα εξαρτάται από αυτόν.
Πρώτα από όλα η ρύπανση θα είναι μια μέρα ένα γεγονός του παρελθόντος με την ανάδυση της νανοτεχνολογίας.
Το σημερινό πλιάτσικο στους πόρους του πλανήτη και η εξαπόλυση βλαβερών υποπροϊόντων στη βιόσφαιρα θα φαίνονται σαν μια επαίσχυντη περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας.
Η σημερινή προσέγγιση της βιομηχανία εκ των άνω προς τα κάτω (π.χ. κοπή δέντρων για ξυλεία ή εξόρυξη μετάλλων) θα αντικατασταθεί από τη μοριακή βιομηχανική παραγωγή, δηλαδή από την ιδέα ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα αντικείμενο από τα συστατικά του μόρια.
Εφ' όσον γνωρίζουμε τα μοριακά δομικά στοιχεία των περισσότερων υλών, όπως του ξύλου ή του χάλυβα, μπορούμε να τα κατασκευάζουμε μόριο προς μόριο και επιπλέον να τα κάνουμε πιο ανθεκτικά και πιο ελαφρά από τα ανάλογά τους στη φύση.
Με τη δύναμή της να ελέγχει την ύλη, η μοριακή βιομηχανική παραγωγή θα κατασκευάζει ύλες με σχέση βάρους-αντοχής εκατό φορές ισχυρότερη από το χάλυβα, ενδεχομένως από καθαρό διαμάντι.
Και όσο η ηλιακή ενέργεια της εποχής της νανοτεχνολογίας θα γίνεται πιο φτηνή και πιο αποτελεσματική, η βιομηχανική διαδικασία θα χρησιμοποιεί μόνο καθαρή ενέργεια και θα αποδίδει αβλαβή υποπροϊόντα, όπως νερό και οξυγόνο, ακριβώς σαν τα δέντρα της φύσης.
Μέχρι να καθαρίσουμε τη ζημιά που έχουμε ήδη κάνει, θα χρειαστεί να ζήσουμε για λίγο από τα σκουπίδια μας.
Εφ' όσον οι περισσότερες ύλες έχουν κατασκευαστεί από άνθρακα, όπως πολυμερή του μαλλιού, πολυεστέρες, ξύλο και νάυλον, καθώς και από δομικά υλικά όμως το διαμάντι, η νανοτεχνολογία θα βασιστεί πολύ στο άφθονο αυτό στοιχείο.
Πράγματι, η "εξόρυξη" των 300 δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα που έχουν εκπεμφθεί στην ατμόσφαιρα από τον καιρό της βιομηχανικής επανάστασης θα προσφέρει αρκετό άνθρακα για να χτιστούν με νανοτεχνολογικές μεθόδους ανθεκτικά και ελαφρά σπίτια για κάθε οικογένεια σε ένα συνολικό πληθυσμό 10 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Μάλιστα, θα περισσέψει και το 95% απ' αυτό το διοξείδιο, οπότε μπορεί να φανταστεί κανείς και τις άπειρες ακόμα διευκολύνσεις που μπορούν να παραχθούν χωρίς να χρειαστεί ούτε καν να αγγίξουμε την επιφάνεια της γης!
Αφού καθαρίσει την από πολλού μολυσμένη ατμόσφαιρα, o άνθρωπος θα μπορεί να δουλέψει για την αποκατάσταση των εδαφών και
των υδάτων στη φυσική τους κατάσταση. Εκεί που υπήρχαν εργοστάσια του 20ού αιώνα και μόλυναν τα γύρω εδάφη με τοξικά χημικά, θα υπάρχει πάλι χλόη και δάση. Εκεί που υπήρχαν μολυσμένες λίμνες, ακατάλληλες για ψάρεμα ή κολύμπι τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, θα υπάρχουν πάλι κρυστάλλινα νερά, ανέγγιχτα από βιομηχανικά απόβλητα. Τα οράματα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με
νανομηχανές που θα έχουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν τα τοξικά μόρια και να τα μετατρέπουν σε ακίνδυνα στοιχεία, κάτι που είναι ανέφικτο σήμερα. Και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απορρύπανση, η γη θα παραμείνει πλέον σ' αυτή την κατάσταση με την καθαρή μοριακή
βιομηχανική διαδικασία.
Για να αντιστρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος τα παραδείγματα αυτά, καθώς και άλλα που θα ακολουθήσουν,
συστηματικά αποκαλύπτουν ότι η νανοτεχνολογία θα είναι αποτελεσματική, καθαρή και επακριβής, πράγμα αναμενόμενο όταν θα
έχουμε έλεγχο πάνω στην ύλη στη μικρότερη δυνατή κλίμακα. Η σημερινή γεωργία είναι ένα από τα σαφέστερα παραδείγματα σπάταλης,
ρυπαντικής και αναποτελεσματικής επιχείρησης, που η νανοτεχνολογία μπορεί να αντιστρέψει. Τα συνθετικά λιπάσματα, τα ζιζανιοκτόνα και
τα εντομοκτόνα ρυπαίνουν το έδαφος και τα νερά σε μια προσπάθεια να ταϊστεί ένας αυξανόμενος πληθυσμός ενώ η πείνα συνεχίζεται. Τα
δάση καταστρέφονται με απειλητικούς ρυθμούς, ολόκληρα οικοσυστήματα χάνονται, ιδίως στα πλούσια σε ζωή υγρά δάση. Με τη
νανοτεχνολογία, θερμοκήπια που θα αστυνομεύονται από "νανο-μυγοπαγίδες" θα κάνουν αχρείαστα τα εντομοκτόνα και τα φυτά θα μπορούσαν να έχουν όλες τις αναγκαίες θρεπτικές ουσίες, συνθήκες δηλαδή που λείπουν από το εξωτερικό ανεξέλεγκτο περιβάλλον.
Τα φυτά θα μπορούν να ζουν στη μεγάλη υγρασία, την ομοιόμορφη θερμοκρασία και την πλούσια σε διοξείδιο του άνθρακα ατμόσφαιρα των μοριακά κατασκευασμένων θερμοκηπίων, κάνοντας τα τρόφιμα του μέλλοντος πολύ πιο φτηνά από σήμερα. Σήμερα, καθώς τα δάση καίγονται και καταστρέφονται, πολύτιμη βιοποικιλία και γενετικές πληροφορίες χάνονται και το προϊόν εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης εξαφανίζεται. Είναι τραγική η ιστορία των ειδών που καταστράφηκαν στα υγρά δάση, αλλά τα λίγα τυχερά είδη που τα γονίδιά τους έχουν διατηρηθεί θα βρουν μέσα από τη νανοτεχνολογία τη δυνατότητα να επανέλθουν. Είναι γνωστό από παλιά ότι τα γονίδια μπορούν να επιβιώσουν πολλά χρόνια στο αποξηραμένο δέρμα, τα κόκαλα, τα κέρατα και το τσόφλι των αυγών, αλλά η σημερινή τεχνολογία είναι ανίκανη να κάνει κάτι μ' αυτή τη γνώση.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχει το πρόγραμμα "ΒιοΑρχείο" που συγκεντρώνει βιολογικά δείγματα για μελλοντική αποκατάσταση ειδών, για την
εποχή που οι τεχνικές χειρουργικής των κυττάρων και μοριακής επισκευής θα μας επιτρέψουν να μεταμορφώσουμε το αδρανές DNA σε
ζωντανά πλάσματα πάλι.
Ένας προφανής τρόπος όταν σκεφτόμαστε το πολύ μικρό είναι να σμικρύνουμε το μέγεθος και το κόστος των κομπιούτερ και να πολλαπλασιάσουμε την ταχύτητα λειτουργίας τους. Η σημερινή τεχνολογία βασίζεται στη χάραξη καναλιών πάνω σε σιλικόνη ώστε να μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν μικροσκοπικοί ηλεκτρονικοί διακόπτες, δηλαδή η βάση του ψηφιακού κώδικα που αντιπροσωπεύει ό,τι αντιλαμβάνεται ο κομπιούτερ.
Οι αυριανοί νανο-κομπιούτερ θα έχουν μοριακούς διακόπτες, ή λογικές ράβδους, που θα αντικαταστήσουν το σημερινό ηλεκτρονικό είδος (στην αρχή, μάλλον).
Το κατά πόσο κάποιο άτομο εχει το ιδανικό βάρος αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους οπου διαβάζουν αυτό το τόπικ.
Αν και το θέμα εχει συζητηθεί διαπίστωσα ότι θα πρέπει να γίνει μια αναφορά σε βάθος….
Οταν λοιπόν λέμε φυσιολογικό βάρος εννοούμε την τέλεια αναλογία μεταξύ μυικού ιστού και λιπώδους μάζας ανάλογα με τη σκελετική μας κατασκευή.
Για να μπορέσει κάποιος να βρεί αυτή την τέλεια αναλογία θα πρέπει πρώτα απ`όλα να γνωρίζει σε ποια σκελετική κατηγορία ανήκει.
Ενας πολύ απλός και πρακτικός τρόπος ώστε να διαπιστώσει κάποιος σε ποια σκελετική κατηγορία ανήκει είναι να μετρήσει την περίμετρο του καρπού του.
Ετσι λοιπόν έχουμε …
Περίμετρος καρπού……………….Aντρες………………Γυναίκες
………………………...Σκελετική κατηγορία…..Σκελετική κατηγορία
14 εκατοστά ……………...Πολύ ελαφρύς……Αρκετά ελαφρύς
15-16 εκατοστά…………..Αρκετά ελαφρύς…..Ελαφρύς
17-18 εκατοστά…………..Ελαφρύς…………...Μέτριος
18-19 εκατοστά…………..Μέτριος…………….Βαρύς
19-20 εκατοστά…………..Βαρύς………………Πολύ βαρύς
21 εκατοστά………….Πολύ βαρύς………..Αντρικού τύπου
Ανδρες……………….Σκελετός
Υψος………Ελαφρύς……………Μέτριος…………..Βαρύς
1.55……….51-54……………….54-59………………57-64
1.60……….53-57……………….56-62………………60-67
1.67……….58-62……………….60-67………………64-73
1.70……….60-64……………….63-69………………67-75
1.75……….64-68……………….66-75………………70-79
1.80……….67-72……………….70-77………………74-84
1.85……….71-76……………….74-82………………78-88
1.90……….74-79……………….78-86……………….83-93
Γυναίκες……………….Σκελετός
Υψος………Ελαφρύς……………Μέτριος…………..Βαρύς
1.42………..42-44……………….44-49……………..47-54
1.45………..43-46……………….45-50……………...48-55
1.50………...45-49………………47-53…………...…51-58
1.60………...50-54………………53-59……………...57-64
1.65………...54-58………………56-63……………...60-68
1.70…………57-61……………...60-67………………64-72
1.75…………61-65……………...63-70………………68-76
Γνωρίζοντας λοιπόν κάποιος τη σκελετική του κατηγορία μπορεί προσδιορίσει κατά προσέγγιση το σωματικό του βάρος.
Οι διακυμάνσεις του βάρους που αναφέρονται στους πίνακες εχουν να κάνουν με την περιεκτικότητα του μυικού ιστού και της λιπώδους μάζας.
Αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε στα επόμενα πόστ.
Προς το παρόν ας δούμε πως μπορούμε αφού γνωρίζοντας τη σκελετική μας κατηγορία να ζυγιστούμε σωστά.
Εάν λοιπόν ένα άτομο ζυγιστεί το πρωί θα είναι πχ 72 κιλά.
Εάν ζυγιστεί το μεσημέρι θα είναι 71,2 ...
Εάν ζυγιστεί μετά το μεσημέρι μετά το γεύμα θα είναι 73
Εάν ζυγιστεί το βράδυ.. μετά από ένα τσιμπούσι μπορεί να είναι και 74..
Απαραίτητη προυπόθεση λοιπόν είναι να ζυγιζόμαστε με άδειο το στομάχι είτε από φαγητό είναι από υγρά.
Να πάρουμε ένα παράδειγμα...
Ένα άτομο λοιπόν που είναι άνδρας με ύψος 1.75 και ανήκει στη μέτρια σκελετική κατηγορία πρέπει να ζυγίζει από 66-75 κιλά..
Η διακύμανση αυτή εχει να κάνει με το ποσοστό λιπώδους μάζας - μυικού ιστού - αλλά και ποσοστό υδάτων που διαθέτει το άτομο αυτό.
Οπότε το άτομο αυτό εαν ζυγίζει από 67 κιλά και κάτω χαρακτηρίζεται ελλειποβαρής και θα πρέπει να αυξήσει το βάρος του.
Εάν ζυγίζει από 75 κιλά και επάνω ονομάζεται υπέρβαρος και θα πρέπει να μειώσει το βάρος του.
Εαν και αυτό φαίνεται πολύ απλό.. τελικά είναι δύσκολο.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο...
Το να μειώσει κανείς το βάρος του κάποιος υπέρβαρος οπως γνωρίζουμε το μειώνει χάνοντας και λιπώδη μάζα αλλά και μυικό ιστό.
Κάνοντας λοιπόν κάποιος κάποια αυθαίρετη δίαιτα και χάνοντας 10 κιλά.. χάνει 10 κιλά μύς.
Το αυτό συμβαίνει και με το άτομο που χαρακτηρίζεται ελλειποβαρής κάνοντας κάποια αυθαίρετη δίαιτα σαβουρόνοντας οτι βρεί θα πάρει 10 κιλά σε λίπος.
Πώς θα μπορεί όμως να γνωρίζει το άτομο αυτό πόσο μυικό ιστό έχει και τι λιπώδη μάζα.
Αυτό θα το δούμε στο επόμενο πόστ (φυσιολογικό βάρος - λιπομέτρηση) οπου θα έχουμε και τους σχετικούς πίνακες.
συνεχίζεται....
Edited by - allzzaro on 16/11/2006 19:58:31
Από περιέργεια μέτρησα την περίμετρο του καρπού μου και μου βγήκε κατά προσέγγιση 14+.
Μέτρησα πάλι αλλά ήταν πάλι στο 14.
Όντας ακριβώς στο μέσο των 2 τελευταίων κατηγοριών ύψους θα πρέπει το βάρος μου να είναι περίπου από 72 μέχρι 77 κιλά?
Εντάξει, το 'χω!
Χεχε! ![]()
quote:
Το να μειώσει κανείς το βάρος του κάποιος υπέρβαρος οπως γνωρίζουμε το μειώνει χάνοντας και λιπώδη μάζα αλλά και μυικό ιστό.
Κάνοντας λοιπόν κάποιος κάποια αυθαίρετη δίαιτα και χάνοντας 10 κιλά.. χάνει 10 κιλά μύς.
Το αυτό συμβαίνει και με το άτομο που χαρακτηρίζεται ελλειποβαρής κάνοντας κάποια αυθαίρετη δίαιτα σαβουρόνοντας οτι βρεί θα πάρει 10 κιλά σε λίπος.
Θεωρώ οτι αυτό είναι και πολύ σημαντικό!
Το να πάρει κάποιος τα κατάλληλα κιλά σε μυϊκό ιστό κι όχι σε λίπος (αν είναι κάτω από το όριο των κιλών) και το αντίστροφο.
Γιατί όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται εύκολα?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Όντας ακριβώς στο μέσο των 2 τελευταίων κατηγοριών ύψους θα πρέπει το βάρος μου να είναι περίπου από 72 μέχρι 77 κιλά?
Εντάξει, το 'χω!
quote:
Θεωρώ οτι αυτό είναι και πολύ σημαντικό!
Σημαντικότατο Dying_Incubus..
Μην ξεχνάς οτι έχοντας κάποιος επιπλέον μυικό ιστό καταναλίσκει πολύ περισσότερες θερμίδες - περπατά και κινείται με περισσότερη ευστάθεια το ανοσοποιητικό του σύστημα αποδίδει καλύτερα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του, το λίμπιντο.. και το κυριώτερο.. οσο γερνάμε τόσο ο μυικός ιστός χάνεται.. και ο λιπώδης αυξάνεται.. οσο λοιπόν τον προσέχουμε... τόσο λιγότερο γερνάμε...![]()
quote:
Το να πάρει κάποιος τα κατάλληλα κιλά σε μυϊκό ιστό κι όχι σε λίπος (αν είναι κάτω από το όριο των κιλών) και το αντίστροφο.
Γιατί όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται εύκολα?
Η προσπάθεια φίλε μου Dying_Incubus που θα πρέπει να καταβάλλει ο καθένας μας ώστε να αποκτήσει τις σωστές αναλογίες είναι μακρόχρονες.
Για να μπορέσει κάποιος να πάρει ½ κιλό καθαρό στον μυικό του ιστό,θα χρειαστεί 2 μήνες.Μπορεί και 3.
Για 1 ολόκληρο κιλό μπορεί να χρειαστεί εως 6 μήνες και αυτό αν όλα πάνε καλά.Την ολη του αυτή επιτυχημένη προσπάθεια μπορεί να του την γκρεμίσει ένα τριήμερο οπου θα συμπεριλαμβάνει κρασάκια, ουζάκια, αλάτια ..και γενικώς σαβουροφαγία.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι χρειάζεται πολύ υπομονή, εγκράτεια, πειθαρχία… όχι μόνο στον τρόπο που λαμβάνουμε τροφή αλλά γενικώς .. ακόμα και στον ύπνο.
Θα πρέπει κάποιος να στερηθεί πάρα πολλά από αυτά που εχει συνηθίσει να καταναλίσκει ως απολαυστική τροφή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Φίλε μου… νομίζω ότι το σώμα μας δεν μπορεί να μας εξουσιάζει με τι να το τροφοδοτούμε. Το μυαλό μας είναι αυτό που θα αποφασίσει το τι είναι πιο κατάλληλο ώστε να διατηρούμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση και αυτό με τη σειρά του θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πνεύματος.
Εμείς λοιπόν θα αποφασίσουμε ποιες τροφές είναι κατάλληλες προς θρέψη και όχι προς τέρψη.
Θα τα δούμε στην πορεία… θα προσπαθήσω να τα αναλύσω οσο καλύτερα μπορώ , θα σας υποδείξω τρόπους ώστε πάρετε μυικό βάρος και να χάσετε λίπος..και το κυριότερο με πολύ απλά λόγια χωρίς να σας κουράσω.![]()
Και επ`ευκαιρίας.. μιας και μιλάμε για τροφή..
τα ζώα δεν είναι η τροφή μας. Το οτι τα τρώμε, το οτι μας εχουν επιβάλλει να τα τρώμε αυτό δεν σημαίνει οτι αποτελούν την τροφή μας.
Είναι ζωντανές υπάρξεις, εχουν και αυτά δικαίωμα να ζήσουν, εχουν συναισθήματα αλλά γενικώς εχουν την ανάγκη μας και εμείς ως υπερνοήμονα όντα είμαστε συνειδητά υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και να τους ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΜΕ
οτι τους στέρησε η Φύση.. προκειμένου να συμβάλλουν στην Φυσική Ισορροπία.
Πολλές απο τις υπάρξεις αυτές φτάνουν σε σημείο να μιμούνται ανθρώπινες ενέργειες. Τα ζώα αυτά χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα φτάνουν και ξεπερνούν την τελειότητα.
Ας μην φτάνουμε στο σημείο να μιμούμαστε εμείς τις δικές τους ενέργειες..![]()
Ας μην υποβιβάζουμε την έννοια Ανθρωπος.
Edited by - allzzaro on 17/11/2006 18:36:01
Εγώ ευτυχώς ως επί το πλείστον είχα καλούς καθηγητές.
Οι εξαιρέσεις ήταν 2.
Θυμάμαι ότι από την 1η Γυμνασίου έως την 2η Λυκείου ήμουν το αγαπημένο παιδί των φιλόλογων, των βιολόγων κτλ.
Ήμουν το χειρότερο παιδί για τους καθηγητές θρησκευτικών γιατί ήμουν μονίμως στην αντίδραση κι έγραφα πάνω από 18 στα διαγωνίσματα. ![]()
Αυτό ίσως τους νευρίαζε... ![]()
Ήμουν το άγνωστο παιδί για μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς γιατί με έβλεπαν ελάχιστα... ![]()
Στην Γ' Λυκείου με έβλεπαν πλέον όλοι τους ελάχιστα!
Χαχα!
Καθηγητές που να φτύνουν τάλιρα δεν είχαμε, καθηγήτριες σεξοβόμβες δεν είχαμε αλλά είχαμε στην Γ' Λυκείου ένα μαθηματικό ο οποίος διαολόστελνε τους αδιάβαστους.
Η πλάκα είναι ότι σήκωνε στον πίνακα με την σειρά από τη λίστα με τα ονόματα και βαθμηδόν οι ερωτήσεις δυσκόλευαν.
Καθώς ήμουν δεύτερος ή τρίτος μου έτυχε τόσο εύκολη ερώτηση που με είχε για ξεφτέρι... ![]()
Είχαμε καθηγητή Οικονομίας ο οποίος έκανε ψυχολογικό πόλεμο σε ορισμένα παιδιά - ανάμεσα τους κι εγώ.
Είχαμε καθηγήτρια Αγγλικών η οποία μας ζητούσε συμβουλές για διάφορα θέματα.
Από τις καλύτερες που είχα και ξηγημένο άτομο ήταν μια φιλόλογος στο Λύκειο η οποία μια φορά μπαίνοντας στην αίθουσα, κόντεψε να λιποθυμήσει από τα αρώματα που φορούσαν οι δεσποινίδες, τους τα έχωσε και σηκώθηκε κι έφυγε.
Ευτυχώς δηλαδή γιατί τα αγόρια από τότε κι έπειτα ανασαίναμε ελεύθερα! ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Είναι απλό libero: είμαι κακή καθηγήτρια.
Και τα δυο μαζί δεν γίνονται, και να προσφέρεις σε έναν χώρο όπως το esoterica και να είσαι και καλός και συνειδητοποιημένος στη δουλειά σου (στη συγκεκριμένη περίπτωση δουλειά = λειτούργημα).
Αδύνατον! Που ακούστηκε κάτι τέτοιο;
Ααααα, είπα κι εγώ μπας και ακουστεί εδώ, αλλά… αφού μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ, OK. Προσπάθησε τουλάχιστον βρε.. ![]()
![]()

1.Κάτω τα χέρια από τους δασκάλους.
2.Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει.
quote:
libero:
amalia...quote:
Είναι απλό libero: είμαι κακή καθηγήτρια.
Και τα δυο μαζί δεν γίνονται, και να προσφέρεις σε έναν χώρο όπως το esoterica και να είσαι και καλός και συνειδητοποιημένος στη δουλειά σου (στη συγκεκριμένη περίπτωση δουλειά = λειτούργημα).
Αδύνατον! Που ακούστηκε κάτι τέτοιο;Ααααα, είπα κι εγώ μπας και ακουστεί εδώ, αλλά… αφού μου το επιβεβαιώνεις κι εσύ, OK. Προσπάθησε τουλάχιστον βρε..
![]()
libero θα σε παρακαλέσω όταν σχολιάζεις κάτι που έχω γράψει, να βάζεις στην παράθεση και τα χαμογελάκια που το συνοδεύουν, ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Εάν κάνεις απλά καλοπροαίρετο χιούμορ (και δεν υπονοείς κάτι άλλο), εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω - και ούτε ξέρω εάν αυτό είναι εμφανές και στους άλλους που διαβάζουν το θέμα - οπότε στην περίπτωση αυτή σε παρακαλώ να μου το ξεκαθαρίσεις, όπως σου ξεκαθαρίζω κι εγώ ότι η απάντησή μου που σχολιάζεις δεν ήταν κυριολεκτική, όπως φαίνεται από τα χαμογελάκια που χρησιμοποίησα στο τέλος και που παρέλειψες να συμπεριλάβεις στο quote σου: "
Επιμένω ιδιαίτερα σ' αυτό (στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων) και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε εσένα, διότι τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν έχεις κάνει δύο αυθαίρετες αρνητικές δηλώσεις που αφορούν το esoterica. Στη μία εξ' αυτών, όταν παραθέσαμε τα στοιχεία που διέψευδαν τη δήλωσή σου και σε καλέσαμε να τοποθετηθείς σχετικά, εσύ εξαφανίστηκες!
δήλωση libero
απάντηση δική μου και κλήση για τοποθέτηση
Οπότε, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, καλό θα είναι να ξεκαθαρισεις τι εννοούσες (ή τυχόν υπονοούσες) αφενός ρωτώντας με, αλλά και τι εννοείς (ή υπονοείς) στην παραπάνω ανταπάντησή σου, σχετικά με το εάν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και καλή καθηγήτρια, αλλά και διαχειριστής στο esoterica.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
iphigeneia:
Δύο πράγματα έχω να δηλώσω:1.Κάτω τα χέρια από τους δασκάλους.
Ειδικά για το τελευταίο θα συμφωνήσω.
Μια φίλη μου που τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται με απόσπαση σε μία τοπική δευτεροβάθμια διεύθυνση (τουτέστιν, κανονικότατο 8ωρο και διακοπές 20 εργάσιμες τον χρόνο, χωρίς 2 βδομάδες το Πάσχα και τα Χριστούγεννα) πήρε πριν από λίγες ημέρες μετάθεση για σχολείο της Αττικής.
Σε συζήτησή μας, προβληματιζόταν εάν θα αποφάσιζε να μείνει ακόμα ένα χρόνο στη δευτεροβάθμια που είναι πιο χαλαρά, ή να πάει σε σχολείο.
Το "χαλαρά" δε σημαίνει ότι στη δευτεροβάθμια κάθεται - αντιθέτως! Είναι πολύ εργατική, γι' αυτό άλλωστε και τη ζητούσανε κάθε χρόνο και έπαιρνε την απόσπαση.
Απλά, στο σχολείο μπορεί να εργάζεσαι πολύ λιγότερες ώρες, αλλά τις ώρες αυτές δεν μπορείς να είσαι καθόλου χαλαρός. Και δεν αντέχεις αυτού του είδους την εγρήγορση για πολλές περισσότερες ώρες. Όποιος το έχει κάνει για κάποια χρόνια, μπορεί να το καταλάβει. Εάν δεν έχει κάποιος την εμπειρία, είναι από μία άποψη δικαιολογημένο να μην το καταλαβαίνει και να εστιάζεται στο μειωμένο ωράριο. Αυτή όμως είναι μόνο μία πλευρά, που βλέπει το θέμα απ' έξω από τα πράγματα.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Αμαλία μου,ο ίδιος σιχαμένος καθηγητής όντως έβαζε τα χαρτομάντιλα στην τσέπη μετά αλλά σίγουρα δεν πήγαμε στο ίδιο σχολείο.1995-Αγία Παρασκευή.
quote:
Ήμουν το άγνωστο παιδί για μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς γιατί με έβλεπαν ελάχιστα...
Εμένα με έβλεπαν καθαρά για λόγους απουσιών.Κατα τ'άλλα,ήμουν σκεπάρνι σε αυτά!
quote:
Ήμουν το χειρότερο παιδί για τους καθηγητές θρησκευτικών γιατί ήμουν μονίμως στην αντίδραση κι έγραφα πάνω από 18 στα διαγωνίσματα.
Μια από τις πιο μελανές στιγμές στη σχολική σταδιοδρομία μου ήταν όταν στην Β'Λυκείου έγραψα στις προαγωγικές στα θρησκευτικά 4...Ο θεούσος καθηγητής εκδικήθηκε ολόκληρη την Β'Λυκείου επειδή υπήρχαν παααρα πολλά πνεύματα αντιλογίας κι έβαλε κάτι θέματα εντελώς κουλά...
quote:
1.Κάτω τα χέρια από τους δασκάλους.
Αγαπητή Ιφιγένεια,δεν ήθελα να θίξω τους καθηγητές και τους δασκάλους στο σύνολό τους.Όπως λέμε τα κακά,λέμε και τα καλά.Πριν ανέφερα κάτι "ανθρωπάκια" που μόνο εκπαιδευτικό έργο δεν προσφέρανε.Μπορώ όμως να αναφέρω και υποδείγματα καθηγητών/δασκάλων.Δασκάλα υπόδειγμα στην 4η & 5η Δημοτικού (από την οποία έφαγα κι ένα βιβλίο στο κεφάλι),την οποία λάτρευε όλο το σχολείο.Δύο καθηγήτριες-φιλόλογους στο Γυμνάσιο,τσεκούρια στους βαθμούς,αλλά απίστευτες στη δουλειά τους(δεν κολώνανε να σου πούνε π.χ.για τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο
Ίσως να μακρυγόρησα,αλλά ήθελα απλά να δείξω ότι όπως υπάρχουν κακοί εκπαιδευτικοί,υπάρχουν και διαμάντια...
Και φυσικά,όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει,αυτό ισχύει για κάθε δουλειά...
quote:
Όλοι επικεντρώνονται στο ωράριο.Τι να πουν όσοι παρατάν οικογένεια και παιδιά για να δουλέψουν 2 και 3 χρόνια στους Φούρνους ή στους Δρακαίους της Σάμου, ξέροντας ότι θα περιπλανόνται για καμιά δεκαετία για να μπορέσουν να πανε στα σπίτια τους? Α ναι ξέχασα! Έχουν 2 μήνες το καλοκαίρι να τους αφιερώσουν. Ολόκληρους ε??Ούτε μια μέρα λιγότερη!!
Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου,από την στιγμή που διαλέγεις να είσαι εκπαιδευτικός,αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις κι αποδέχεσαι το γεγονός ότι πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να είσαι εκτός έδρας.Και ναι,σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα,οι εκπαιδευτικοί,όσον αφορά διακοπές,αργίες και ωράριο,είναι οι πιο ευνοημένοι...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:amalia, πραγματικά δεν περίμενα αυτό το μήνυμα από σένα. Όπως δεν περίμενα πως θα κρατούσες αυτό:
libero θα σε παρακαλέσω όταν σχολιάζεις κάτι που έχω γράψει, να βάζεις στην παράθεση και τα χαμογελάκια που το συνοδεύουν, ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Εάν κάνεις απλά καλοπροαίρετο χιούμορ (και δεν υπονοείς κάτι άλλο), εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω - και ούτε ξέρω εάν αυτό είναι εμφανές και στους άλλους που διαβάζουν το θέμα - οπότε στην περίπτωση αυτή σε παρακαλώ να μου το ξεκαθαρίσεις, όπως σου ξεκαθαρίζω κι εγώ ότι η απάντησή μου που σχολιάζεις δεν ήταν κυριολεκτική, όπως φαίνεται από τα χαμογελάκια που χρησιμοποίησα στο τέλος και που παρέλειψες να συμπεριλάβεις στο quote σου: " "Επιμένω ιδιαίτερα σ' αυτό (στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων) και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε εσένα, διότι τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν έχεις κάνει δύο αυθαίρετες αρνητικές δηλώσεις που αφορούν το esoterica. Στη μία εξ' αυτών, όταν παραθέσαμε τα στοιχεία που διέψευδαν τη δήλωσή σου και σε καλέσαμε να τοποθετηθείς σχετικά, εσύ εξαφανίστηκες!
δήλωση libero
απάντηση δική μου και κλήση για τοποθέτησηΟπότε, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, καλό θα είναι να ξεκαθαρισεις τι εννοούσες (ή τυχόν υπονοούσες) αφενός ρωτώντας με, αλλά και τι εννοείς (ή υπονοείς) στην παραπάνω ανταπάντησή σου, σχετικά με το εάν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και καλή καθηγήτρια, αλλά και διαχειριστής στο esoterica.
quote:τόσο καιρό μέσα σου.
δήλωση libero
quote:
amalia:libero θα σε παρακαλέσω όταν σχολιάζεις κάτι που έχω γράψει, να βάζεις στην παράθεση και τα χαμογελάκια που το συνοδεύουν, ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Εάν κάνεις απλά καλοπροαίρετο χιούμορ (και δεν υπονοείς κάτι άλλο), εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω - και ούτε ξέρω εάν αυτό είναι εμφανές και στους άλλους που διαβάζουν το θέμα - οπότε στην περίπτωση αυτή σε παρακαλώ να μου το ξεκαθαρίσεις, όπως σου ξεκαθαρίζω κι εγώ ότι η απάντησή μου που σχολιάζεις δεν ήταν κυριολεκτική, όπως φαίνεται από τα χαμογελάκια που χρησιμοποίησα στο τέλος και που παρέλειψες να συμπεριλάβεις στο quote σου: "![]()
"
Νόμιζα πως δεν είναι απαραίτητο να βάζω και τα χαμογελάκια στο quote (για να πω την αλήθεια βαριέμαι
, αλλά και γιατί να μην αντιγράφονται μαζί με το κείμενο
). Αφού όμως σε ενοχλεί, αν τύχει από δω και πέρα, θα βάζω και τα χαμογελάκια.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί παρεξηγήθηκες; αφού τα έβαλα στο δικό μου μήνυμα, εκτός αν τα δικά μου χαμογελάκια δεν μετράνε.![]()
Απαιτείς από τον άλλον να καταλάβει πως το μήνυμα σου είναι χιουμοριστικό βάζοντας τα αντίστοιχα χαμογελάκια ενώ όταν τα βάζω εγώ, παρεξηγείσαι. Δηλαδή μόνο εσύ έχεις χιούμορ εδώ, ενώ οι υπόλοιποι είναι κακοπροαίρετοι;;;![]()
quote:
amalia: Οπότε, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, καλό θα είναι να ξεκαθαρισεις τι εννοούσες (ή τυχόν υπονοούσες) αφενός ρωτώντας με, αλλά και τι εννοείς (ή υπονοείς) στην παραπάνω ανταπάντησή σου, σχετικά με το εάν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και καλή καθηγήτρια, αλλά και διαχειριστής στο esoterica.
Mε την παραπάνω απάντησή μου δεν υπονοούσα τίποτα, αλλά προσπάθησα να σου απαντήσω με παρόμοιο τρόπο που επέλεξες να χρησιμοποιήσεις κι εσύ.![]()
Στο πρώτο μήνυμα, ρωτάω, έχω την απορία, για το πώς κάποιος μπορεί να κάνει δύο δουλειές ταυτόχρονα το ίδιο καλά. Εμένα μου φαίνεται δύσκολο. Τι είναι αυτό που σε ενόχλησε, δική μου γνώμη είναι αυτή, όπου βέβαια περίμενα να μου απαντήσεις πως δεν είσαι καλή διαχειρίστρια και όχι καθηγήτρια.![]()
(Αυτό υπονοούσα όπως έχω αυθαίρετα
δηλώσει και παλαιότερα, στο φόρουμ). ![]()
quote:
amalia:Επιμένω ιδιαίτερα σ' αυτό (στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων) και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε εσένα, διότι τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν έχεις κάνει δύο αυθαίρετες αρνητικές δηλώσεις που αφορούν το esoterica. Στη μία εξ' αυτών, όταν παραθέσαμε τα στοιχεία που διέψευδαν τη δήλωσή σου και σε καλέσαμε να τοποθετηθείς σχετικά, εσύ εξαφανίστηκες!
δήλωση libero
Αφού έβαλες στο προσκήνιο το θέμα αυτό, ας εξηγήσω τι εννοούσα…
Εξαφανίστηκα τότε, γιατί ίσχυε πάνω - κάτω αυτό που έχεις πει εδώ:
quote:και αφού τότε δεν παρακολουθούσα την συζήτηση «ζωντανά», έκρινα πως δεν είχε νόημα
Όπως βλέπεις libero, δεν υπάρχει κάποια συνάφεια μεταξύ της δήλωσής σου και του θέματος στο οποίο αναφέρεται αυτή ([green]υπάρχει περίπτωση, για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη γενική σου κριτική ικανότητα, απλώς να έχεις παρεξηγήσει ή να έχεις παρανοήσει τη συγκεκριμένη κατάσταση[green])
Πράγματι αυτό το σημείο:
quote:μάλλον δεν ήταν ξεκάθαρο. Δεν εννοούσα ότι δεν διαγράφηκαν τα μέλη καθόλου, αφού αυτό είναι ξεκάθαρο αλλά ότι δεν διαγράφτηκαν πιο νωρίς, κατά την διάρκεια των 6 σελίδων.
Θεωρώ υπερβολικό να απενεργοποιείται ένα μέλος για «δήθεν» χυδαιολογία, όταν υπήρξε αυτό…http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=8&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7402
γεμίζοντας 6 σελίδες χωρίς καμιά διαγραφή. Όταν βέβαια τελείωσε το μπινελίκι το θέμα έκλισε, αφού δεν είχε πια ενδιαφέρον για "κάποιους".
Με αυτό το μήνυμα ήθελα να τονίσω την διαφορά(και ταυτόχρονα την πιο άδικη αντιμετώπιση εις βάρος του gigeni) ανάμεσα στους χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς 6 σελίδων ή δυόμιση ημερών (δεν πρόσεξα τότε την χρονική διάρκεια των 2,5 ημερών αν και πάλι την θεωρώ σχετικά μεγάλη) χωρίς λογοκρισία από την μία και το μήνυμα του gigeni χωρίς τίποτα το μεμπτό να σβήνεται, από την άλλη. Αυτό είναι που με ενοχλεί, η λογοκρισία
. Αφαιρώντας την δυνατότητα από τα υπόλοιπα μέλη να καταλάβουν, για ποιο λόγο διαγράφεται κάποιο μέλος, τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, (εδώ σε ενόχλησε που δεν βάζω φατσούλες στο quote
- έλεος) ώστε να μην γίνονται τα ίδια λάθη (ιδίως από τα νέα μέλη) και να μην επικρατεί σύγχυση. Εκτός κι αν σας αρέσει να σβήνετε, να επεμβαίνετε και να διαγραμμίζετε τα λεγόμενα των μελών έτσι, για να έχετε και λόγο ύπαρξης. Απενεργοποιείτε ένα μέλος και διαγράφετε το μήνυμα του, σαν τον δολοφόνο που προσπαθεί να κρύψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία μετά το έγκλημα. Ίσως δεν μας θεωρείται ικανούς να σε κρίνουμε = σχολιάσουμε, αλλά κατά κάποιο τρόπο ήμαστε ικανοί να κρίνουμε τους πολιτικούς, να έχουμε οικογένειες να διοικούμε εταιρίες κ.α. Αν λοιπόν θεωρείς πάντα δίκαιες τις αποφάσεις σου, γιατί τις κρύβεις; Θεωρείς καθυστερημένα τα μέλη του ESOTERICA;
Γιατί με ενόχλησε; Γιατί απλούστατα μπορεί να βρεθώ κι εγώ στο μέλλον στην θέση του gigeni και στα καλά καθούμενα να λογοκριθώ.![]()
![]()
Τι σχέση είχαν λοιπόν οι τις ύβρεις στο κλειδωμένο topic με τις ορμόνες του gigeni, που είχε σκοπό να σατιρίσει την υποκειμενική σου κρίση? Δεν σε θεωρώ λοιπόν καλή διαχειρίστρια, amalia ή όπως έλεγες εσύ, δεν θεωρώ καλές, τις συγκεκριμένες σου ενέργειες. Αλλά ως γνωστόν, ο άνθρωπος από τις πράξεις του κρίνεται.
ΥΓ.1 Αν κρίνεις αυθαίρετα τα σχόλια μου γιατί δεν τα «κατεδαφίζεις» όπως πολύ εύκολα και χωρίς ενδοιασμούς, συνηθίζεις να πράττεις.
ΥΓ.2 Το χρώμα, το χρησιμοποιώ για δείξω που αναφέρομαι συγκεκριμένα, ώστε να είναι ποιο κατανοητό στον αναγνώστη. Κάτι σαν quote μες’ στο quote![]()
.
Συγκεκριμένα το κόκκινο, επειδή είναι έντονο, ξεχωρίζει εύκολα και έχει μόνο τρία γράμματα "red" και όχι για τον λόγο που χρησιμοποιείς εσύ κατά την διαγράμμιση δείχνοντας την δυσαρέσκεια σου. Είναι απλά ένα χρώμα χωρίς κανένα υπονοούμενο. ![]()
μμμμμμ..... αυτά ![]()

Edited by - libero on 29/05/2007 19:34:01
Φίλε OANNHSEA, έγραψες :
quote:
Μωρέ ας έβρισκα δουλειά για να φύγω από την κολοαθήνα...
Δεν ξέρεις πόσο μεγάλη αλήθεια είπες. Ψάξε όσο μπορείς, ακόμα και αν πληρώνεις τρελά για κοίκια ή οτιδήποτε. Θα ζήσεις και με τα λίγα, αλλά θα ζήσεις, δε θα φυτοζωείς, ούτε θα επιβιώνεις.
Όσο για τους δασκάλους (και ειδικά τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας), η προσωπική μου άποψη (ως δημοσίου υπαλλήλου) είναι ότι ασκούν ασφαλώς πολύ σημαντικό και δύσκολο λειτούργημα, αλλά τα οφέλη (τόσο οικονομικά, όσο και εργασιακά) είναι πολλά. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες δυσχέρειες, ειδικά σε σχέση με την αυξανόμενη παιδική βία και εγκληματικότητα ή με την έκρηξη στον αριθμό των μεταναστών μαθητών, που θα πρέπει να συνυπολογιστούν. Στην επαρχία βέβαια είναι πολύ διαφορετικά, ειδικά σε περιοχές με σχετικά μικρό πληθυσμό (όπως εδώ, στο Αργοστόλι)
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου,από την στιγμή που διαλέγεις να είσαι εκπαιδευτικός,αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις κι αποδέχεσαι το γεγονός ότι πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να είσαι εκτός έδρας.Και ναι,σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα,οι εκπαιδευτικοί,όσον αφορά διακοπές,αργίες και ωράριο,είναι οι πιο ευνοημένοι...
Ax μαράκι δυστυχώς τα πράγματα πριν διοριστείς δεν τα ξέρεις καλά, τα μαθαίνεις αφού μπεις και μετά.
Υπάρχουν αμετάθετες ειδικότητες που μόνο αμα πάρει σύνταξη κάποιος υπάρχει περίπτωση να πας στη συγκεκριμένη πόλη.
Εκτός αυτού τα κενά στην δική μου ειδικότητα είναι μόνο σε παραμεθόριες περιοχές οπότε και τα μόρια να συγκεντρώσεις αν δεν υπάρχει κενό δεν έχουν που να σε βάλουν.
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί παντρεμένοι με παιδιά που για 15 χρόνια είναι μακριά από την οικογένεια και δεν καταφέρνουν να πάνε με αποτέλεσμα να πληρώνουν και να συντηρούν δύο σπίτια.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"