- Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν νομίζω πως η αποδοχή ιστοριών και προσώπων ως αληθινά, καταργεί τον εσωτερισμό. Η αντίθετη άποψη είναι εντελώς απόλυτη και ιδεαλιστική.
Το να υπήρξε Αδάμ και Εύα που συνομιλήσανε με ένα φίδι, Νώε που μπήκε στην Κιβωτό και σώθηκε από τον Κατακλυσμό, και κυρίως Ιησούς Χριστός ο οποίος σταυρώθηκε και αναστήθηκε, δεν σημαίνει έλλειψη πνευματικότητας και εσωτερικών μηνυμάτων.
Άλλωστε και το ευαγγέλιο του Ιωάννη είναι γραμμένο σε πιο βαθύ ύφος από τα άλλα, όμως δεν αρνείται την ιστορικότητα όλων αυτών που περιγράφει. Γιατί το γεγονός είναι η βάση για τις φιλοσοφικές εξηγήσεις και τις εσωτερικές ερμηνείες. Όμως και η άρνηση πολλών γεγονότων ως παράλογων(που αντιβαίνουν στους νόμους της φύσης), δίνει πολύ σημασία στον φυσικό κόσμο ως απόλυτη πραγματικότητα και αντιφάσκει με τις εσωτερικές και ιδεαλιστικές πεποιθήσεις.
Υπάρχουν διάφορα είδη εσωτερισμού.
Πολλές διαθέσιμες πηγές, έτυχε όμως να βρω πρώτα αυτή (πήγαινε στην σελίδα 10), σύντομη και περιεκτική σχετικά με τον βαθύ συμβολισμό του Φιδιού...και ο οποίος υπερβαίνει τις απλοϊκές εξηγήσεις "καλού" και "κακού".
quote:
http://clubunesco.gr/images/Ekdwseis/teuxos27/UnescoTLEE-teuxos27-web.pdfΠολλές διαθέσιμες πηγές, έτυχε όμως να βρω πρώτα αυτή (πήγαινε στην σελίδα 10), σύντομη και περιεκτική σχετικά με τον βαθύ συμβολισμό του Φιδιού...και ο οποίος υπερβαίνει τις απλοϊκές εξηγήσεις "καλού" και "κακού".
Δεν ανοίγει. Το αρχείο είναι χαλασμένο.
quote:
Σοβαρά? Δοκίμασε να πας στην κεντρική σελίδα clubunesco.gr και πάτα κάτω-κάτω "προβολή" του νέου τέυχους.
Το άνοιξα και από το site, πατώντας τεύχος 27, και το acrobat reader μου βγάζει το ίδιο μήνυμα "Τhere was an error opening this document. The file is damaged and could not be repaired". Το ίδιο και τα άλλα τεύχη.
Μπορεί να μην φταίει το αρχείο, αλλά το ότι έχω παλιά έκδοση του Acrobat Reader, αλλά συνήθως αυτό το μήνυμα το βγάζει όταν τα αρχεία είναι χαλασμένα και όχι λόγω έκδοσης.