ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Iris_hd38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/06/2006, 03:53:41
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔ. "ΧΙΡΑΜ".ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ".ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔ/ΡΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΟΝΩΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ "ΑΥΤΟΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ",ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΑ "ΒΙΩΜΑΤΑ" ΑΥΤΑ{ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...}ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΤΥΠΙΚΑ" ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ...ΜΟΝΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ,ΜΟΝΟΣ "ΥΠΟΦΕΡΕΙ" ΤΑ "ΒΙΩΜΑΤΑ" ΑΥΤΑ...ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ-ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΤΕΡΑΣ"...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΩΝ" ΤΟ "ΑΓΑΘΟ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΒΔΕΛΗΡΟ" ΚΑΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΟ" ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΕΡΙ "ΟΝΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ..."ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΟΥΜΠΑΝΑ"...
25/06/2006, 10:10:14
Kάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι χοίροι δεν υπάρχουν!
Αυτό νομίζω θα τους έκανε καλό... το να βλέπουν τους άλλους σαν χοίρους δε νομίζω ότι τους τιμά...

Χοίροι λοιπόν δεν υπάρχουν!
-Υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτούς ή κλειστούς ορίζοντες...
-άνθρωποι με περιορισμένη αντίληψη...
-με μη διευρυνμένη αντίληψη...

και τέλος άνθρωποι που δεν ΘΕΛΟΥΝ ή δεν είναι έτοιμοι να μάθουν την Αλήθεια και να δουν το ΦΩΣ!

Καλή σας μέρα!

Υ.Γ. ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
αγνοώνΜέλος
25/06/2006, 12:02:37
Ακούς εκεί...χοίροι !
Τι να πούμε για κάτι γαιδούρια,που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους !
25/06/2006, 23:04:46
quote:
-με μη διευρυνμένη αντίληψη...

Συγνώμη παιδιά... με μη διευρημένη συνείδηση ήθελα να πω!!
Αχ, αυτός ο δαίμων του πληκτρολογίου!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
26/06/2006, 01:24:12
Ερώτηση: Σε τι πιστεύουν οι Μασσόνοι;
Απάντηση: Στον Θεό της Θάλασσας τον Μολώχ.
Odysseus_nemoΜέλος
26/06/2006, 01:46:56
Παιδιά ελπίζω να καταλάβατε πως δεν είχα κανέναν λόγο να χαρακτηρίσω κάποιον "χοίρο", αν το έκανα εν αγνοία μου και έθιξα κάποιον, τότε ζητώ συγνώμη.

ΕΡΙΩΠΙΣ από που συνάγεις αυτό το αποτέλεσμα;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
26/06/2006, 08:35:43
Ο Μόλωχ είναι ο Άμμων όποίος ζήταγε να του κάνουν θυσίες "άλατος".
27/06/2006, 00:33:51
quote:

Ο Μόλωχ είναι ο Άμμων όποίος ζήταγε να του κάνουν θυσίες "άλατος".

ΕΛΕΟΣ.......ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ.......ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΤΑ ΛΕΣ ΕΤΣΙ...ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Η ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΩΝ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ "ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ" ΔΗΛ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ,ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΔΟΓΜΑ-ΚΟΜΑ etc...ΓΙΑ ΝΑ "ΠΙΣΤΕΟΥΝ" ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ...ΟΚ?
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
27/06/2006, 02:41:27

Φίλε Calamus Scriptorius,

Αν καταλαβαίνω ή όχι τι γράφω σίγουρα μόνο ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να μας το δηλώσει.
Προσωπικά δεν έχω καμία προδιάθεση να ανοίξω λεκτική αντιπαράθεση μαζί σου για το θέμα του Τεκτονισμού στην ιστορική του πορεία.
Γνωρίζω ένα πολύ μεγάλο αριθμό επώνυμων Τεκτόνων με τους οποίους έχω ένα δημιουργικότατο διάλογο και οι οποίοι είναι πάντοτε διατεθημένοι να κάνουν μαζί μου ένα δίκαιο και σοβαρό διάλογο.

Ο παράγοντας λοιπόν "Άμμων Ρα" είναι η πεμπτουσία της κάθε διαλεκτικής για τον Τεκτονισμό.

Ας υποθέσουμε ότι μας ρωτά λοιπόν ένας νεοφώτιστος "Ποιός είναι ο Άμμων Ρα" τι θα του απαντούσες εσύ πρώτος;

ImperatorΜέλος
28/06/2006, 00:44:35
Ρε η ΕΜΣΤΕ στο 38 είναι ή στο 40 της Ερέσσου? Μια φορά που πέρναγα από εκεί στο 40 είδα κάτι πρεζόνια εκεί απ έξω, πρέπει να είναι κάποιο κέντρο που τους βοηθάει και τέτοια...αλλά εκει είναι που γράφει "φιλοσοφική εταιρεία ο κλειδόλιθος" . Ας βοηθήσει κάποιος...
03/05/2007, 01:51:21
Καταπληκτική ταινία, αξίζει να τη δείτε!!

Γυρίστηκε το 2006 και προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, ενώ πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης με τον Γκουστάβο Σανταολάγια.

Σκηνοθέτης: Alejandro Gonzalez Inarritu (21 Γραμμάρια -2003-, Amores perros -2000-)
Παίζουν: Brad Pitt, Cate Blanchett, Mohamed Akhzam, Adriana Barraza (προτάθηκε για το Όσκαρ 2ου γυναικείου ρόλου), Rinko Kikuchi (προτάθηκε για το Όσκαρ 2ου γυναικείου ρόλου).

Η υπόθεση:
Σε μια ερημική περιοχή του Μαρόκου, ένας χωρικός πουλάει μια καραμπίνα σε έναν βοσκό, ώστε να την πέρνουν μαζί τους τα δύο μικρά παιδιά του όταν φυλάνε τα ζώα, για να μην τους επιτεθούν τα τσακάλια. Τους λέει ότι η καραμπίνα είναι τόσο καλή, που πιάνει στόχο στα 3 χιλιόμετρα. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους την καραμπίνα και λογομαχούν για το εάν πράγματι μπορεί να πιάσει στόχο στα 3 χιλιόμετρα. Από μια κορυφή, βλέπουν κάτω στο δρόμο να περνάει ένα πούλμαν και ο μικρότερος (που είναι καλός στο σημάδι) ρίχνει με την καραμπίνα πάνω στο πούλμαν για να τη δοκιμάσει...

Ένα ζευγάρι αμερικάνων, που έχουν προβλήματα με το γάμο τους είναι σε διακοπές στο Μαρόκο. Πηγαίνουν εκδρομή με ένα πούλμαν και ξαφνικά στη μέση της ερημιάς, μία σφαίρα φυτεύεται στον αυχένα της γυναίκας. Οι επιβάτες αναστατώνονται και οι αρχές ψάχνουν για τρομοκράτες. Το κοντινότερο νοσοκομείο απέχει πολλές ώρες κι έτσι το ζευγάρι καταλήγει σε ένα κοντινό χωριό, η γυναίκα ψυχοραγεί και περιμένουν το ασθενοφόρο που δε φαίνεται να έρχεται...

Στην Αμερική μια μεξικάνα φροντίζει δύο μικρά παιδάκια. Οι γονείς τους έχουν πάει ταξίδι στο Μαρόκο. Ο γιος της μεξικάνας παντρεύεται, αλλά εκείνη δεν μπορεί να πάει στο γάμο, γιατί πρέπει να κρατάει τα παιδιά, που οι γονείς της καθυστέρησαν επειδή συνέβη στη γυναίκα του ζευγαριού ένα ατύχημα. Η μεξικάνα αποφασίζει να πάρει τα παιδιά μαζί της στο γάμο που γίνεται στο Μεξικό...

Στο Τόκυο μια νεαρή κωφάλαλη ζει με τον πατέρα της, ενώ η μητέρα της έχει πεθάνει. Αντιμετωπίζει διαρκώς την αποτυχία στις προσπάθειές της να συνάψει ερωτικές σχέσεις, λόγω του ότι είναι κωφάλαλη. Επιστρέφοντας στο σπίτι της, τη βρίσκουν δύο αστυνομικοί που θέλουν να μιλήσουν με τον πατέρα της για μια πολύ σοβαρή υπόθεση...

4 ιστορίες που κατά τη διάρκεια της ταινίας πλέκονται μεταξύ τους σε ένα δραματικό σενάριο, που αφορά το "κάρμα" μιας καραμπίνας. 4 διαφορετικοί μεταξύ τους πολιτισμοί παριστάνονται με ζωντανές πινελιές στην ταινία: Το Μεξικό και το Μαρόκο από τη μία και η σύγχρονη Αμερική και η Ιαπωνία από την άλλη. Η ταινία αναπαριστά τα γεγονότα και δείχνει με διακριτικό τρόπο την αλληλοδιαπλοκή τους, αφήνοντας τον θεατή να εξάγει κατά τη διάρκειά της τα συμπεράσματά του. Η ταινία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

03/05/2007, 02:24:39
Την είδα εκπληκτική απλά .... Δείτε την ... αξίζει!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
03/05/2007, 02:28:05
Πολυσχιδής ταινία ... σε κάνει να σκεφτείς πολλά. Πώς από κάτι πολύ απλό για το αμέρικα κάπου αλλού σημαίνει κάτι άλλο, η μεξικάνα γκουβερνάντα, η γιαπωνέζα έφηβη, παραλληλες ιστορίες.

Μία ταινία που με εξέπληξε ενώ δεν το περίμενα.

03/05/2007, 02:35:49
Aν το δείτε παρατηρείστε τη σκηνή που "βλέπει" τον κόσμο μέσα από τα μάτια και τα αυτιά της κωφάλαλης είναι πολύ καλή οπτική, όταν δεν είσαι στην κατάσταση αυτή και δεν την έχεις.

Πράγματι μου θύμισε όλη τη συζήτηση περι διαφορετικής γωνίας... Και πώς μπορεί να βλέπεις τα πράγματα from a different angle!!!

03/05/2007, 02:48:12
quote:
Μία ταινία που με εξέπληξε ενώ δεν το περίμενα.

Κι εγώ δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλή.
Δεν είχα ακούσει και κάτι γι' αυτήν, το μόνο στοιχείο που είχα ήταν η υπάληλος του dvdclub που τη ρώτησα και μου είπε ότι είναι κάπως "βαριά", αλλά ωραία.
Εγώ δε συμφωνώ ότι ήταν βαριά, αλλά αυτά είναι γούστα. Παρόλο που ήμουν πολύ κουρασμένη και με λίγο ύπνο, με κράτησε μέχρι το τέλος (εκεί με τη γιαπωνέζα και τον αστυνομικό - ξέρεις εσύ gretel που την είδες - έπεσε και λίγο δάκρυ). Δεν ξέρω ποια από όλες τις ιστορίες ήταν η πιο συγκλονιστική. Πιστεύω, όλες.

Ψυχή μου,

03/05/2007, 08:02:17
Ωραία εισαγωγή!

Την ταινία δεν την έχω δει αλλά έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια από 2 διαφορετικά άτομα, από έναν φίλο μου κι από μια συνάδελφο.
Βέβαια άκουσα κι από τα 2 αυτά άτομα ότι ως ταινία είναι βαριά αλλά σε γενικές γραμμές άκουσα θετικά σχόλια.

Μιας κι έχω να περάσω από το videoclub πάνω από μήνα, θα φροντίσω να πάω σύντομα...

In anticipation of my resurrection...

08/05/2007, 02:05:32
Είδα χθες την ταινία και με προβλημάτησε ο τίτλος της...
ΒΑΒΕΛ
πολλοί πολιτισμοί, διαφορετικοί μεταξύ τους.
Πολιτισμοί, ήθοι, ομάδες. Και ο κόσμος των κωφάλαλων ένας ακόμη
κόσμος μέσα στους άλλους.
Και όλοι αυτοί, λόγω κάποιων περιστάσεων διαπλέκονται.
Και βλέπουμε σημεία ένωσης και σημεία σύγκρουσης.

Οι τρομαγμένοι τουρίστες στο Μαρόκο, που φοβούνται να παραμείνουν
και άλλο εκεί, από την άλλη πλευρά οι Μαροκινοί, που προσφέρουν
ιατρική βοήθεια.
Οι μεξικάνοι που γλεντούν και τα δύο Αμερικανάκια που χαίρονται και
μετά οι μεξικάνοι αστυνομικοί που κυνηγούν τη γυναίκα.
Η κωφάλαλη που επιδιώκει να επικοινωνήσει...

Έτσι αντιλήφθηκα την ταινία, σαν μια παρουσίαση σχέσεων μεταξύ
διαφορετικών κόσμων, κάποιες σχέσεις ήταν καλές, κάποιες
αρνητικές.

Ακόμη, η αλληλεξάρτηση, το πώς δένονται οι διάφορες ιστορίες, αλλά
αυτό το τελευταίο έρχεται κατά την άποψή μου δεύτερο, προέχει η
παρούσίαση των σχέσεων που ανέφερα...

Πολύ καλή ταινία με βαθιά νοήματα αναμφίβολα!

08/05/2007, 04:13:47
quote:
Οι τρομαγμένοι τουρίστες στο Μαρόκο, που φοβούνται να παραμείνουν
και άλλο εκεί, από την άλλη πλευρά οι Μαροκινοί, που προσφέρουν
ιατρική βοήθεια.
Οι μεξικάνοι που γλεντούν και τα δύο Αμερικανάκια που χαίρονται και
μετά οι μεξικάνοι αστυνομικοί που κυνηγούν τη γυναίκα.
Η κωφάλαλη που επιδιώκει να επικοινωνήσει...

Kαι πάνω από όλα,
η γριά μάνα του μαροκινού που φιλοξένησε την τραυματισμένη τουρίστρια,
εκείνη που της έδωσε το τεράστιο πούρο από κάποιο βότανο... και τέζα η τουρίστρια.
Κορυφαία σκηνή!

Ψυχή μου,